După Champions League și Supercupa României, al treilea start pentru CFR! Azi, în campionat.


Vineri, 16 iulie 2021, ora 21.30, în cadrul primei etape din sezonul regular, CASA Liga 1, Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”: CFR Cluj – FC U Craiova 1948

CFR are implementată mentalitatea aceea de învingător, de câștigător de trofee, de a fi mai bun. Această mentalitate este acolo, în vestiar”, spunea Iuliu Mureșan acum 1-2 ani într-un interviu.

Prin 2005-2006, Dorinel Munteanu declara că trebuie să treacă cel puțin 10-15 ani până o echipă din provincie va putea sparge monopolul granzilor, Dinamo-Steaua-Rapid, în campionat. CFR a devenit prima oară campioană în 2008. Echipa a fost o nucă extrem de greu de spart și în perioada acelei penalizări de -24 de puncte ori a insolvenței. 7 titluri, 15 trofee, parcursuri memorabile în competiții europene, campioană în ultimele 4 ediții, totul datorat acelei  mentalități din vestiar. Mă gândesc că respectiva mentalitate nu e prinsă cu pioneze pe un perete, nu-i nici dosită în dulapul lui Adiță, în spatele bocancilor de antrenament, ci e vorba de ceva din ADN-ul liderilor din vestiar, un ceva transmis de ei întregului grup. Cadu, Gabi Mureșan, Culio ….  Din acest motiv sunt extrem de importanți Camora și Deac. Poate că se mai ivește câte un meci în care Marius Constantin trece ca acceleratul pe lângă Cipri ori media notelor lui Camora din tabelul lui kiruj e nițel mai scăzută ca acum 2 sau 8 ani. Astea-s fleacuri, nu au importanță, contează mult-mult mai mult ceea ce fac ei în mobilizarea coechipierilor în momentele dificile, grija lor pentru menținerea mentalității de învingător în vestiar. Nu se poate fără cei doi căpitani până ce Adiță, Costache și Billel nu vor crește la nivelul de influență necesar pentru a-i lua ei la palme pe noii transferați la echipă, luminându-i că la CFR nu-i cu timpul trece, leafa merge cu 2 luni întârziere, ci fiecare joc îi musai, dar musai de câștigat. Nu se poate fără cei doi căpitani mai ales acum când grupul e reînnoit ca un parc auto (mă rog, am mai casat și câte un Passat sau Corolla de 10 ani ca să facem loc la Loganuri noi-nouțe de 3 ani), șeful de coloană e recent angajat și pot apărea greutăți în urnirea activității. Începe o nouă ediție de campionat, e obligatoriu să o începem cu dreptul.

Simt  deja revigorarea morcovului personal, aflat în stare de ofilire pentru scurt timp în urma tratării cu erbicidul chipciu118V. Meciul de azi cu Craiova este clar decisiv în lupta pentru titlu. Botoșaniul și FCSB au plecat ca din tun, s-au distanțat cu hotărâre în clasament, doar la golaveraj ce-am mai rămas agățați de ei. Sepsi și/sau Clinceni va/vor trece și ea/ele peste noi înaintea începerii partidei din Gruia, îi musai să ținem aproape, nu ne putem permite să ne pierdem în pluton dacă suntem interesați de al 5-lea titlu consecutiv.

Când se scrie Cluj în media sportivă din străinătate, se subînțelege că e vorba de CFR. Așa a fost și când vecinii noștri din vale au fost în prima ligă, așa ar fi și în cazul în care U ar promova din nou în prima ligă. Nu-i la fel de evident la olteni. N-am zis bine Craiova. Nu merge nici Universitatea. Nici alb-albaștri. Nu-s de ajutor nici 1948, nici ”ăia cu emblema Leul”. Site-urile centrale  încearcă să  nu le încurce, diferențiindu-le în CS Universitatea și FCU Craiova. Le confundă până și google, bagi în motor CS Universitatea Craiova, primești o droaie de răspunsuri pentru FC U Craiova. Soluția pentru o identificare sigură în cazul bebelușilor gemeni e să marchezi ceva diferit pe chelia fiecăruia, iar în cazul oltenilor să zici Craiova lui Rotaru  și Craiova lui Mititelu. No, noi trebuie să batem azi Craiova lui Mutu. Și o vom bate!

CFR Cluj: Arlauskis -  Susic, Bouhenna, Graovac, ,Camora -  Rodriguez, Sigurjonsson -  Chipciu, Deac,  Petrila - Debeljuh

Rezerve: Bălgrădean, Manea, Manea, Ciobotariu, Cestor, Latovlevici, Omrani, Păun, Itu, Costache, Gîdea, Tahiri, Butean, Rusu.

Rămași în urmă cu pregătirea: Burcă, Fofana, Meleke

Antrenor: Marius Șumudică
FCU Craiova: Gremsl - Bagayoko, Gajici, Kovacici, Huyghebaert - V. Pop, Asamoah, D. Albu - Bauza, H. Viera, Raicea

Rezerve: Mogoșanu, R. Negru, Paramatti, V. Achim, C. Bălan, R. Răducanu, Zanfir, Baeten, Machado

Accidentat: Campagno

Antrenor: Adrian Mutu
Arbitri: Radu Petrescu, Mircea Grigoriu, Marius Marica

HAI CFR!!!

(imagine reprezentativă: facebook/cfr1907)

93 de comentarii

  1. Suporterul cfrist este fara indoiala foarte legat de eficienta si scop final:cele 3 puncte si victoria,chiar si chinuita.Mai amu ceva timp se tot batea moneda pe jocul frumos,dar acesta nu-ti garanteaza trofee sau victoria.Si se pare ca competitivitatea este in ADNul speciei umane.
    Am aflat ca Omrani si Paun(alaturi de Deac,Bouhena,Cestor) au fost foarte slabi.Mie Omrani si Paun mi-au parut cei mai activi si implicati,problema a fost lipsa eficacitatii,adeca cea care conteaza la stabilirea castigatoarei.
    Fortand putin este ca si cum am critica pe Mesi ca Barça n-a avut rezultate in ultimii ani.Este doar in parte adevarata aceasta afirmatie.In fapt trebuie sa vedem echipa ei in ansamblu si fiecare avand un rol in acest ansamblu.La noi problema este ca cei doi n-au fost sprijiniti indeajuns de coechipieri.
    Am vazut aseara la fcsb,n-au avut nici pe jumatate ocazii ca noi la partida cu Boraç,chiar daca a jucat combinativ si placut ochiului.In final ce conteaza este doar victoria.
    Astept sa-l vad la lucru si pe Meleke sau Fofana si Tahiri.Aseara la moldoveni foarte bun Brownie si cel intrat la pauza Edjoumbala(sau ceva).
    Si bineinteles il astept si pe Petrica sa isi faca simtita prezenta prin mai multa implicare si rezultate.
    Asa il treceam si eu Caneto pe Manea,la rezerve,dar de 3 ori sa fiu sigur ca-l lasa acolo.
    Cand esti implicat in jocuri din 3 in 3 zile apare o dilema pentru cei care sunt folositi titulari neconditionat:in care dintre partide sa forteze,ca energia-i limitata?
    Poate de aia ar trebui sa fie facute ceva schimbari,cu riscul pierderii unei anumite omogenitati a echipei.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Eu am înlemnit când Șumi i-a înlocuit pe Billel și Păun în Bosnia. Doar în ei am văzut șansa de a da golul liniștitor. Am observat, e vorba de toate cele 3 meciuri jucate până acum, că se simt foarte bine unul pe altul. Și Șumi îi scoate sau bagă în teren doar în pereche. Le-am acordat cea mai mare notă, alături de Sigurjonsson. La Chipciu, i-am dat 13 pentru gol, 1 pentru restul jocului, așa i-a ieșit media 7. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  3. Știu că doar noi suporterii si câțiva ziariști ne gândim la Vinivius, dar se pare ca omul este sănătos nu are nimic la ghenunchi. Știrea este bună. Așteptăm pasul conducerii ca știrea să fie excelentă.

    Apreciază

    • Poate ca adevarul e undeva pe la mijloc – e posibil ca jucatorul sa aiba un risc latent iar clubul sa nu fi vazut combinatia dintre virsta, risc de sanatate si pretul cerut initial de jucator ca una ok. La inceput de perioada de transfer e normal ca jucatorul sa fi incercat sa tina la pret, acum daca pleaca Burca si jucatorul e flexibil, lucrurile se pot rezolva.

      Apreciat de 1 persoană

      • prosport, ieri: “șefii clubului din Gruia au încercat o mutare de urgență: revenirea lui Paulo Vinicius… doar că fundașul a suferit o ruptură de ligamente de curând”
        prosport, azi: “Vinicius – Nu….sunt în Brazilia, mă antrenez, sunt foarte bine, nu există așa ceva (ruptură de ligamente) …n-am vorbit cu nimeni de la CFR în ultima perioadă.”
        Două informaţii sigure, doleanţa clubului şi ruptura, ambele negate de Vinicius. 🙂 Eu cred că e doar o telenovelă de presă. Clubul, nici gând pentru o reangajare, şi chiar dacă s-ar schimba azi optica clubului, şanse zero, ar mai trece vreo două luni până Vinicius ar recupera perioada de pregătire pierdută. Aia cu antrenamentul individual din Brazilia e zero barat.

        Apreciază

  4. Portarul Ionut Rus a jucat pentru Ripensia Timisoara intr-un meci amical. Probabil va fi imprumutat acolo (dupa imprumuturile anterioare la Oradea, Turnu Magurele si Sibiu).

    Apreciază

  5. CFR Cluj – FCU Craiova » Echipele de start

    CFR CLUJ: Arlauskis – Susic, Ciobotariu, Graovac, Latovlevici – Deac, Hoban, Tahiri – Petrila, Omrani, Chipciu
    REZERVE: Bălgrădean, Camora, Manea, Cestor, Rodriguez, Păun, Costache, Gîdea, Debeljuh
    ANTRENOR: Marius Șumudică

    FCU CRAIOVA: Gremsl – Negru, Diallo, Kovacic, Huyghebaert – Asamoah, D. Albu, R. Baeten – R. Răducanu, C. Bălan, Bauza
    REZERVE: R. Popa, Paramatti, Zanfir, V. Achim. V. Pop, Miuțescu, Raicea, Blidar, Da Costa Oliveira
    ANTRENOR: Adrian Mutu

    Apreciat de 1 persoană

  6. Bouhenna nu era ala de trebuia sa-l inlocuiasca pe Vinicius,vad ca nici lotul nu la prins,Ispas e prea tanar pt noi(deci va juca cand vor juca Butean si Mailat,pina atunci trebuie sa mai creasca),vrem sa intinerim echipa da continuam sa-i incalzim pe Lato si Hoban,e bine.Chipciu nu era accidentat,a nu,atunci e si mai bine.Hai CFR

    Apreciază

    • Acolo va juca alt 11. Azi s-a jucat cu un prim 11 pentru echipe de play out. Omrani, Tahiri si Petrila ca sa se integreze, Susic si Deac consacrati, in rest umplutura – Latovlevici, Hoban, Ciobotariu.

      Apreciat de 2 persoane

  7. Faza de aparare este de „cascadorii plansului!”;nu avem adevarati fundasi centrali,iar Arla nu a aparat niciun sut pe poarta in 4 meciuri!;din ce erau prazari buimaci dupa 2 goluri primite,i-am bagat in meci cu aiurita pozitionare de la toate loviturile de colt;dintr-o aparare beton,Sumi a transformat-o in swaiter;daca continuam asa nu vom mai castiga niciun meci si ii vom bucura pe cei din studiouri.

    Apreciază

  8. Parca acum s-au vazut prima data,multe pase date aiurea,centrari fara adresa,apararea in frunte cu Arla la pamant,per total dezorganizare totala.Noroc cu oltenii care au schimbat cam toata echipa si au intrat in teren cu morcovul,da am avut noi grija sa-i redresam.Nici cu Edi nu era deranj asa mare.De la meciul cu luxemburghezii parca n-a mai fost asa debandada.Sper sa ne trezim

    Apreciat de 1 persoană

  9. 3 puncte. Desenam frumos, ar mai trebui ceva viteza si inspiratie in atac. Marile semne de intrebare raman pe faza defensiva. Fazele fixe executate neinspirat, ineficient. Presingul deloc sustinut constant.

    Apreciat de 2 persoane

  10. Inca din prima etapa, si acasa, au inceput sa ne”toace”arbitrii si nu-ti acorda penalty si alte faulturi evidente;ne va fi f.greu sa castigam si acest campionat;Arla parca este din alt film,Chipciu ne demonstreaza ca acel gol a fost o gresala,Costache a ramas acelasi habauc,Ciobi nu este la nivelul CFR-lui,in rest cu mici inadvertente si inexactitati,jucatorii au prestat un joc destul de bun;o victorie indiscutabila!;Hai CFR!

    Apreciat de 1 persoană

  11. Mi-a placut triunghiul Latovlevici – Tahiri – Petrila. Susic peste Manea. Omrani s-a luptat, dar clar nu are sprijin de la Chipciu, Deac sau Petrila. Mereu cu 2-3 adversari in fata… slabe sanse. Cu acest sistem de a se arunca mingea la varful de atac, sa se descurce de unul singur, nici Tucudean n-ar face mai mult. Tranzitia e mai coerenta decat la Edi, apararea mai nesigura. Sumi are la dispozitie destui jucatori din care sa faca o echipa campioana, dar in Europa nu cred ca lotul nostru face fata. Felicitari pentru victorie. Dupa meci, parca Mutu se uita cu jind la banca noastra, pe care era sa ajunga, dar n-a ajuns.

    Apreciat de 1 persoană

  12. Pase prin devieri, joc între linii, arabescuri și stampe japoneze,
    pe scurt: mândria Ardealului.
    Sigur, mai e loc pt. mici ajustări. Chipciu (de pildă) ar trebui să primească o țâdulă în care să scrie clar pe cine să marcheze (când fundașii-s plecați cu treburi la oraș) că nu poate singur să-i țină pe toți.

    Apreciază

  13. E balet in defensiva noastră dar avem și ghinion in acest inceput de sezon. Toate mingile pe poartă sunt gol. Arla mi se pare ieșit total din forma. Poate e din cauza că a ratat pregătirea de vară dar nu știu dacă a scos vreo minge in 4 meciuri.

    Cred că, prin august-septembrie se vor mai regla problemele din defensivă, dar vom rămâne cu problemele arhicunoscute din ofensivă: zero barat pe dreapta, subțirel la atacanți, pe stânga.

    Apreciază

  14. Ne place sa traim periculos,suntem si putin masochisti(dupa ce am preluat conducerea,imediat am si cedat initiativa,in prelungiri corner pt ei,noi cu morcovul in propriul careu)In cele 4 partide de pana acum putea apara Otto linistit nu s-ar fi schimbat nimic.Dar totul e bine cand se termina cu bine,sa speram ca pe viitor vom rezolva cat de cat si prob.din aparare.Sumi festival si la meci si dupa,cand la interviuri nu i-a menajat deloc nici pe cei din studiouri,nici pe ziaristi,nici pe arbitri,pe nimeni,le face fata singur la toti,bravo Sumi

    Apreciază

    • Nu-i bine că se războiește cu toți de la început. A ales greșit momentul. Nu suntem în grupele EL atunci ar fi mai indicat. Oricum exhipa joaca frumos…ca orice orb vad si eu ca fundași centrali sunt mai grei, or fi pe motorină.

      Apreciază

  15. In sfarsit este multumit Anghelutza si compania de jocul nostru.Mai lipseste Radoi sa ne trimita bezele din Japonia(cum striga Arla la sfarsitul campionatului trecut) sa ne felicite pentru tactica avangardista.
    Jocul de astazi a semanat intr-un fel cu cel din Bosnia.Prazarii nicio ocazie si inscriu doua goluri.Asa mai vi de acasa,ca mokangeala-i apreciata la romani.
    Ba frate tactica asta de a da un gol mai mult decat adversarul imi pare pentru looseri.Parca suntem o trupa de handicapati care ranjesc unul la altul de-ampulea.
    Arla parca-i din alt film,nu scoate nicio minge…..tot ce-a fost pe poarta,a scos-o din atze.Da trezeste-te fwtuti Japonia de habauc.I-or fi confiscat astia rajnitza de iarba si a revenit la normalitate.
    Partea buna ca or jucat si cei care or frecat banca cu talent pana acum.
    Sunt un pic dezamagit de cei care-i purtau sambetele lui DP si-l atacau pentru jocul defensiv.Acum cu un joc superofensiv nu le aud multumirea-n discurs.Poate or fost aia cu care se pupa Sumi la golul lui Petrica.
    Acum s-o zic sa nu fie interpretari:sunt cfrist si-l sustin pe Sumi pana la sfarsit…….ca pe Dragnea pana l-or internat la Rahova.
    Dar ca si la poker sa blufezi merge pana la un moment,pana cand te citesc ceilalti.
    El se lauda c-a facut niste miscari geniale cu trecerea lui Paun in stanga si Petrica pe dreapta.Mie mi-a parut Petrica cam stingher in banda dreapta si fara multe optiuni,dar daca zice Sumi o las pe-a lui.
    Lato a jucat bine si cu incredere.O fi avand varsta de pensionare,dar are vana si forta-n picioare.L-am vazut si eu pe Ispas,dar sa fim realisti,exista o diferenta intre cei doi.
    La fel Graovac a jucat simplu,fara greseala si poate sa fie o buna mutare.
    Mie imi placea mai mult deviza:3 puncte oricum se vor obtine,in loc de:un gol mai mult decat adversarul.Dar no nu te k in gustul omului.
    Oricum pentru acest moment cea mai importanta este partida de marti.
    Eu cred in jocul psihologic si experienta de viata a lui Sumi.Probabil sunt si declaratii facute la deruta,sau poate chiar asa gandeste.In final importante sunt rezultatele,care-l vor confirma sau nu.Deocamdata este in grafic,bani a facut.

    Apreciat de 3 persoane

  16. Gica10 combate bine suduindu-l pa Habauklauskis asta.
    Amu, io nu ma dau spetzialist in futbol da’, mai pricep si io cateshoarice…
    Nea Chisu, ne spunea ca: „Cine nu shti juca futbol, sa face ori „albitru”, ori antrenor , ori portar…” (Apropo de Pasarila, dle Racheta si no offence Retardila-please !). Si Nea Chisu a fost portar.
    Io, mai completez ca; cine nu stie juca fotbal se poate face ori comentator ori anal-ist de futbol..
    V-am mai povesti -o data-ca, prin 2005-2006 am fost apelat de organizatie sa ii ajut la pregatirea unor grupe de copii U10.
    Am acceptat, ne stiind ce mi se rezerva.
    Si.. ma duc, respectuos, sa-i ajut.
    Fara sa cunosc pe nimeni, mi s-a dat o lista de copii, cu care trebuia sa incep regatirile a doua zi . Copii de 10 ani si sub..
    Cand ajung sa fac cunostinta cu ei, am cam ramas dezamagit: jumatate erau grasutzi, un sfert slabutzi, restu’…Ceilaltzi coaches si i-au ales inaintea mea.
    Si, politica spune ca nu ai voie sa-i jignesti si totzi trebuie sa joace…Norocul meu afost ca erau, majoritatea, sud-americani de origine.
    Iar la sud-americani, futbolul este Religie (dupa cea din Biblie). Parintzii lor (mai ales mamele), ma rugau sa scot untul din ei.
    Si veneau cu totzii la meciuri:bunici, mame, tatzi, catzei, purcei..Totzi ! Si aveam galerie ( nu asha badarana ca si cea din Craiova )
    Am inceput sa cashtig meciuri, copiii mei aveau mingea aproape tot timpul jcand cu pase filtrante, atacuri printre linii, progresie progresiva, pressing avansat si alticele..Glumesc !
    La un meci, unde era migea numai la noi, am avut curiozitatea sa vad ce face portarelul meu…
    Poarta era goala.
    El era langa poarta, ashezat pe o lada si se uita la meci.
    Cam asta se intampla si cu Arlauskis al nostru: este prea deconectat , fiindca echipa este numai in atac.
    Daca analizati toate cele 5 goluri primite, in cele 3 meciuri, veti observa o crunta asemanare .
    Poate sunt si alte cauze: se crede titular de drept pe post.
    Io- in nici un caz- nu jucam cu el in poarta meciul acesta, ci cu Puffy, zis si Balgradean..
    E drept, apararea noastra este „in convalescentza” dar, marele shumudician, zis si Ninel nu prea se pricepe la „costruirea” apararilor.
    Desigur, apararea incepe cu portarul (de aceea se spune ca este aparatorul portzii),dar nu faci aparea dupa ureche si cum spun altzii.
    „Aparator central ” este singurul post pe care joaca doi oameni care trebuie sa fie legatzi cu funie elastica unul de altul.
    Iar cei doi formeaza „o pereche” (nu ca si Omrani cu sotzul Paun ); unul calm si inteligent, celalalt brutal si rupator de oase. Ex: Belodedici-Bumbescu, Vinicius-Burca, Chiellini-Bonucci, Beckenbauer-Schwarzenberg…
    Nu folosesti niciodata doi centrali de acelasi tip.
    Nu este buna asocierea Bhuena-Cestor; sunt de acelashi profil psihologic.
    In momentul de fatza , cred ca cel mai bun cuplul este Bhuena-Graovac.
    Bhuena este calm si inteligent iar Graovac este iute si nervos..
    Apropo ! Am vazut un central bun la Botosani: Racovitzan.
    Dar, astea-s parerile mele.
    Abia ashtep sa vad ce zice AlbuSibiu despre portar .
    Apoi, ne lipseste un adevarat „centro campista de la difezza „= mishlokash de acoperire.

    HAI CFR !

    Si da-i si lupta, CFR !!

    Apreciat de 4 persoane

  17. Meci medest cu un adversar fara valoare. Slab pe ansamblu, doar daca nu te incanta floricelele implementate de Sumi si circul marca proprie.
    Dintre noii veniti, Grahovac o buna impresie, tare pe picioare pacat de talia mica pentru un fundas central. Tahiri acopera bine terenul la mijloc si in fata, impinge jocul spre poarta, conectat tot timpul la joc, a si marcat. Partea slaba a lui e faza defensiva, a gresit (si el) la ambele goluri.
    La primul era departe la respingere si nu a acoperit zona de unde Bauza a sutat si a dat gol. La al doilea desi initial sta langa Baeten, il scapa si nu stringe si il lasa pe Chipciu sa sara cu doi adversari mai inalti decat el.
    Un mare castig Petrila.

    Apreciază

  18. Slaba participarea suporterilor, locul lor e la stadion. Ne-au umilit oltenii prin galeria lor de trei ori mai mare si mai ales vocala. Ocupati sa transeze mostenirea Stiintei cu echipa clona, au fost mai putin conflictuali decat ma asteptam, exagerind doar cu petardele.
    Fata de inceputurile noastre cand ne mandream cu atmosfera si scandarile civilizate, aseara i-am intampinat cu multa …ue.
    Va aduceti aminte cand la primul meci in Liga 1, galeria Timisoarei s-a ridicat in picioare si aplaudau, multi de pe stadion neintelegand ce se petrece ?
    A fost atunci o lectie de respect si civilizatie, aplaudau promovarea noastra cand intra pe teren CFR-ul nostru drag.

    Apreciat de 2 persoane

      • Nu poti obliga pe nimeni sa vina la stadion. Astia suntem. Eu nu am vazut deloc un joc modest. Faptul ca am luat 2 goluri nu schimba jocul nostru per ansamblu. Am dominat, am pasat mult, am avut faze destule. Eu consider ca am făcut un joc bun chiar cu destule rezerve, deși e greu sa mai zicem care sunt rezerve . Din filmulețul de ieri făcu de club ca avancronica a meciului de azi, în ultimele 4 sezoane am avut doar o victorie la debut, deși aveam nume grele, plecate de la cfr.

        Apreciat de 3 persoane

        • Da Andrei. Singurul lucru ingrijorator este fragilitatea defensivei. Atat in pregatiri cat si in meciuri oficiale am luat gol meci de meci. Nu sunt sigur ca doar din cauza lipsei de omogenitate. Mi-e frica sa nu cumva sa fie sistemul propus de SumuDick. Nu ma pricep eu, dar asta mi-a fost sentimentul.

          Apreciat de 2 persoane

          • Luis e mai mult deca tlogic. Cand joci f sus cu mijlocul expui apararea. Practic noi nu mai jucam cu 4 fundasi si 3 inchizatori cum jucam cu Dp, chiar daca unii zic ca doar Borde juca la inchidere, eu cred ca tot mijlocul ajuta apararea. Azi jucand mai sus e mai mare expunerea. Paradoxul e ca nu pe contraatac am luat goluri ci din faze fixe unde practic ai timp sa te asezi si sa isi ia fiecare omul. Pe de alta parte cu o aparare cu Vini si Burca, oare cate zeci de parade a avut Arla si ne-a scos de atitea ori, apararea fiind depasita? Arla din pacate e ori nepregatit ori imbatrineste si el pt ca in ultimele 2 meciuri, cu Borac si Craiova, 2-3 din 4 erau ale lui.

            Apreciat de 1 persoană

  19. Nu discut ideea de joc ofensiv si spectacol.Insa cand ai 2-0 nu tii echipa lunga si dezlanata.Ci profiti ca adversarii risca si ataca,si tu incerci sa-i prinzi pe contre.Noi am incercat acelasi joc ca la inceput,chiar daca nu pot spune c-am fost pedepsiti si prinsi in inferioritate numerica.
    Iar la golurile primite nu poti acuza linia de 4 fundasi,ci intreaga echipa.Echipa trebuie privita ca un mecanism si nu pe compartimente,ca doar toata echipa invinge sau pierde.
    Chiar daca nu-s adeptul unei atmosfere de bascalie(chiar daca fotbalul in esenta-i un joc) aceasta poate produce rezultate foarte bune intr-o echipa.
    Sa nu uitam totusi ca CFR in acest moment este totusi o echipa noua,cu destui jucatori noi.Ori relatiile dintre ei vor necesita timp pentru a vibra pe aceeasi lungime de unde.Am pierdut jucatorii cu mare personalitate si legaturile stranse intre ei.
    Probabil ca aceasta conceptie a lui Sumi de-a da un gol mai mult,ne va costa prin mai multe infrangeri decat eram obisnuiti.Pe de alta parte,sistemul cu 3 pct la victorie avantajeaza victoriile mai multe in dauna egalurilor.Pe termen scurt este un dezavantaj pentru moralul jucatorilor,care trebuie sa treaca peste gustul amar intr-un timp scurt.
    Raman putin contrariat ca nu exista cel putin un tribunist,care sa salute jocul ofensiv impus de Sumi.Ceea ce ma impinge sa cred ca DP a fost atacat pentru motive extrafotbalistice.Si atunci poate c-o sa ajungeti sa intelegi de ce sunt suporterii cfristi divizati.Bine,nu-i ceva nou pentru suporterii unei echipe,doar ca la noi fiind raruti este evident.

    Apreciat de 1 persoană

    • Eu am fost fanul fotbylului eficient intodeauna. Nu spun ca nu savurez floricelele, dar nu le vreau neaparat. Pentru mine organizarea, eficienta ,efortul fara menajamente sunt mai importante ca jocul spectaculos.

      Apreciază

      • Vezi Luis, ce diferiti suntem ca suporteri ? Eu imi audc aminte cu placere jocul din anul promovarii din B in A, sau jocul din primul mandat a lui Ando sau chiar jocul din anul insolventei cand am terminat pe 3. Parca era mai multa lume la stadion atunci si atmosfera era mult mai animata. De ce ? pr ca lumea vrea spectacol, bineinteles degeaba faci spectacol si nu-l dublezi cu performanta dar parca cu jocul din era DP, si noi astia infocatii ne chinuiam sa privim cate un meci, apai atunci ce pretentii sa mai ai de la suporterul de „umplutura”, aia se plictiseau si nu mai veneau pe stadion sa vada cate o chinuiala … si asa am ajuns sa fim aceeasi 2-3000 de suporteri care mergem constant. asa circar cum e Sumi, chiar sper sa-i iasa treaba(fotbal ofensiv si rezultate) … ca mai avem nevoie si de spectacol nu doar de 1-0 si aparare.

        Apreciat de 1 persoană

        • da dilivio sintem ceferisti si avem aceeasi interese ,numai ca eu a-si inversa prioritatile tale ,nu te supara pe mine dar eu a-si prefera rezultate si joc frumos ofensiv in dauna unui joc frumos si ofensiv si apoi rezultate

          Apreciază

          • Doar ca multe din concluziile de aseară vin după obținerea celor 3p. Mulți asa vorbesc de parca am pierdut. Dacă sau nu, momentan am câștigat. 3p hai cfr!!! Luis nu mai conteaza cele 3 p?????

            Apreciază

            • Ba da. Ceea ce konteaza sunt cele trei punkte. Apoi, nu am kritikat jokul, chiar mi-a plakut, doar ka eu prefer rigoarea, organizarea si eficienta. Daca la aste se asocieaza un jok plakut, foarte bine. Atat

              Apreciază

          • deci o dam la pace, toti ne dorim rezultate si joc frumos, nu conteaza ordinea dar sa fie indeplinite ambele concomitent 😁 sa nu crezi ca sunt nerealist, uite … anii trecuti imi doream stilul DP in Europa pa ca nu te poti deschide, la valoarea noastra, ca o musti rau de tot dar imi doream macar in jocurile de campionat un fotbal care sa-ti produca ceva emotie, adica mi se parea jenant cand jucam cu 2 inchizatori cu echipe de 2 lei din mama-liga1.

            Apreciază

  20. Bravo Sumudica , mare antrenor cu bibilica ,nu stiu dar am un vecin care creste pasari de tot felul in fiecare an ,dar dupa parerile lui bibilicele sint cele mai proaste si galagioase dintte pasari, bravo ,mare antrenor, a schimbat extrema stinga cu cea dreapta si are bibilica, bibilica exact cit au bibilicile vecinului. Dupa mine este un circar , un aventurier in fotbal ,decizia este la conducere sau la jucatori, Deac a fost explicit , apararea cistiga campionatul , restul ii priveste pe jucatori ,nu poti juca orice meci la ruleta, dau aia doua golri ,noi dam trei si totul este in regula

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.