Despre Tribuna CFR

Tribuna CFR s-a născut greu, neasistat, din mamă necunoscută și mai mulți tați destul de egoiști când vine vorba de plătit pensie alimentară. N-a fost o naștere normală, mai degrabă ceva la limita dintre avort și cezariană. Un copil imperfect care n-ar fi fost dorit, de altfel, de nimeni din familia de frânari, dacă aceasta nu avea copii prea plăpânzi pentru lumea asta aspră, insuficient de implicați în a păzi capra albă legată de schimbătorul de macaz vișiniu. Tribuna virtuală a CFR-ului a țâșnit în cele din urmă în lume, cam necioplită și nefinisată, doar cu un scutec de vară în miezul iernii, ca o alternativă a unei lumi idilice. Exista un risc primordial și acesta a fost asumat cu bună știință: Tribuna CFR putea fi percepută ca o platformă de contestare mai mult sau mai puțin vehementă a conducerii CFR, începând cu principalul finanțator, pentru că toți cei care au lucrat la această idee au avut, de-a lungul vremii, poziții critice față de unele decizii, declarații, strategii ale conducerii din Gruia! Concluzia unei logici relaxate ar fi că dintr-un cuib de indivizi puși pe negare nu are cum să iasă ceva pozitiv, folositor, de lăudat. Însă, dacă nu mă înșeală memoria, nu țin minte ca vreunul dintre cei care-i negau pe… cei care negau să-și fi manifestat intenția de a colabora la primul proiect de site (eșuat, din păcate sau din fericire) sau la acesta!

Ușile Tribunei sunt deschise acum tuturor celor care au ceva de spus despre lumea CFR, așa cum este ea, cu bune și cu rele. Poate ușa din față nu este accesibilă tuturor, din varii motive, dar nici măcar nu e cea mai importantă! Vă stă la dispoziție ușița laterală, cea care deschide calea comentariilor și face din acest site un loc de întâlnire a suporterilor ceferiști de pretutindeni. Prezența nu-i obligatorie, dar e încurajată. Primele săptămâni sunt îmbucurătoare. Se pare că autorii postărilor (care se vor mai degrabă mediatori decât formatori de opinie) nu au vorbit la pereții internetului, ci au recepționat răspunsuri, chiar peste așteptări. Există o foame cumplită de CFR, pe care site-urile întreținute doar din obligație, dar fără pasiune, n-o pot astâmpăra, oricât de maniace ar vrea să pară. De dincolo de zidul internetului au sosit reacții, comentarii, interpretări, idei, critici și laude, care ne-au convins că drumul ales e bun, iar copilul poate încerca să se ridice în poziție bipodală. Pentru că cei mai mulți dintre voi au simțit că Tribuna CFR nu este o platformă de coaliție anti-Paszkany și/sau anti-Mureșan, ci o arenă pro-CFR, vă mulțumim! Și vă așteptăm cu drag pe la noi.

4 comentarii

  1. Lăudabilă intenția și – având în vedere apetența pentru gafe a celor din conducerea clubului cât și înverșunarea împotriva lor, de multe ori supraîncălzită – necesară. Dacă freamătul uralelor, suspinelor și ocărilor ce vor intra pe „ușița laterală” va deschide „ușa din față” înspre cei ce fac jocul acestui club, atunci scopul intenției va fi una cu intenția postacului. Și aceasta nu poate să fie altfel decât lăudabilă și necesară! 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.