Întoarcerea lui Vodă Petrescu


Întors din exil, călare pe un cal alb-vișiniu, Vodă Petrescu și-a luat rapid tronul în primire. Ademenit de Sultanul șef, a sosit mai repede decât se așteptau târgoveții din tribună, boierii cârcotași și soția. Dar, cum domnița era deja prin vacanță, Dan s-a lăsat înduplecat de prima solie. Nici nu a fost greu, îl mâncau palmele, n-avea stare. După aproape un an de plictiseală sterilă la curtea asiatică, voievodului nostru îi era sete de spumele de aici, îi era dor să primească un galben cinstit și muncit, să-i înțeleagă cineva imprecațiile neaoșe și să fie îmbrățișat cu patimă de vornicul Pană. Iar Vodă DP nu s-a întors răzbunător, precum alte personaje istorice, ci foarte bine dispus, cu dor de halebardierii autohtoni și cavaleria grea a mercenarilor pe care i-a lăsat la Cluj. Și, mai ales, cu poftă de acțiune. Iar meciul de duminică l-a răsplătit din plin. 

CFR-Rapid 3-2 

Aproape că ajunsesem să privim CFR-ul lui Mutu cu o detașare soră cu lehamitea, cu ceva sâmburei de speranță într-un major deranjament de mațe. Pentru cine mai chibzuiește că am fost dur cu Briliantul, să urmărească în paralel cele două meciuri cu Rapid din Gruia. Diferența este atât de mare încât cu greu îți vine să crezi că pe teren au fost aproape aceeași jucători. Singura schimbare, Camora în locul lui Manea pe stânga și… atât. Rapidul a jucat bine și atunci, și acum. Iar partitura părea că se repetă. Gol (deviat) Damjan în minutul 9, în februarie, gol (deviat) Krasniqi în minutul 16, în mai. Doi ex-ceferiști ne băgau hoitul în casă încă de la început. Da, dar de data asta, de undeva din interior, din fundul curții creierului, o voce ne spunea că nu va fi la fel. Echipa jucase bine în ultimele două meciuri și nu putea să se facă de râs în fața lui Dan, iar Dan nu voia în ruptul capului să înceapă cu un eșec în Gruia. Și așa a fost, în alte 15 minute scorul era în favoarea noastră și spectacolul încălzise bine de tot tribunele. Băieții noștri munceau, transpirau și mai ales, urmau un plan. A fost o bătălie pe cinste, și chiar dacă pe final a fost epuizantă pentru suporteri, recompensa celor 3 puncte a fost dulce ca o piersică zemoasă tăvălită la soare. În sfârșit ne-am luat revanșa după meciul din februarie, după care mulți dintre noi n-am avut somn. O mare, babană diferență de atitudine, tupeu, creativitate, luptă. Sigur, meritele sunt împărțite. Nu i le dăm pe toate lui DP; Dican & Hoban au fost cei ce au început tratamentul și au cusut primele copci la echipă. Mai trebuie să mulțumim și suporterilor din Giulești că ne-au lăsat în pace și nu au ocupat zona oaspeților plus un sfert din Tribuna II. Și încă niște mulțumiri speciale pentru that guy, că ne-a lăsat în sărăcia noastră. 

CFRul pare încă destul de vulnerabil și visător. Se uită la adversari cum își încearcă șutul, lasă spații verzi mai multe ca-n Gheorgheni și nu se repliază destul de rapid în apărare. Din fericire, sunt lucruri pe care Dan știe să le ajusteze. Echipa trebuie să fie mai compactă, și să dubleze mai bine în defensivă. Iar apoi, CFR are azi (la ora publicării) cel mai bun atac din România. Ceea ce nu e puțin lucru pentru o echipă frământată de atâtea mâini sezonul ăsta și fără o haită de atacanți care să-și facă o aprigă concurență. Așadar, jos pălăria! pentru subevaluatul cuplul Otele-Birligea care ne-a ținut în priză mereu. Cu un binemeritat bonus de masă pentru prințul Philip al nostru, un fotbalist cum n-a avut CFR de multă vreme. Un jucător după care am tânjit, capabil să scoată din joc adversarii prin dribling, să creeze acțiuni, să centreze, să pornească faze din propriul teren și să finalizeze. Să ne amintim cum sezoane întregi am sperat să găsim un astfel de jucător. Cum nu vedeam o incursiune cu lunile. Cum am crezut că Krasniqi e alesul și cum mârâiam când trei sferturi dintre driblingurile lui erau ratate. Cum l-am mai plâns pe Petrila, singurul capabil să sprinteze cu mingea la picior… Ei bine, Otele a fost cel mai bun medicament și a făcut cât cei doi, actualmente rapidiști, la un loc. Nici nu mă uit la statistică, nu are rost. Plus că n-a făcut gripă, nici lumbago și nu are numărul lui Marijana în telefon.

fcfcsb-CFR

Pe final de sezon e greu de ținut în priză o echipă care nu și-a atins principalele obiective, campionat și cupă. Dar noroc cu întoarcerea prematură a lui Dan, care a curentat puțin lotul, a băgat niște wați în plus și cu siguranță mai mulți decibeli. Păi de la Mando încoace n-am mai văzut pe nimeni să se agite pe bancă și ăsta nu era deloc un semn bun. E un alt început acum pe final de play-off, iar cu această remaiere de spirit plus extra materiale combustibile putem să luptăm pentru medalia de argint. Dar trebuie să fim bine montați, chiar nervoși la București. Dacă o să ne lăsăm furați de peisajul valah, plin de ciute și cornute oacheșe, am muncit degeaba cu verii de la Depou. Parcă am uita cu totul sezonul ăsta bâlbâit, dacă am avea parte de niște finalizări fericite. 

Luptă (la baionetă) CFR!

476 de comentarii

  1. Finala play-off pe Wembley:

    Oxford United tocmai a batut surprinzator pe Bolton cu 2-0 (dupa un recent 0-5 in campionat) si a promovat in Championship dupa 25 ani!

    Antrenorul e nascut in Oxford, autorul celor doua goluri e nascut la Wembley.

    Fabulos! Acum inteleg si mai bine de ce Conference League e o ruda saraca a fotbalului pentru mine.

    Sorry pentru divagatie.

    Hai CFR!

    Apreciat de 4 persoane

    • Am văzut că am fost propus pentru „postul” de colaborator al Tribunei. Sigur că nu pot să nu fiu onorat de asta, mai ales că eu apreciez mult calitatea discuțiilor de aici (inclusiv calitatea criticilor mei), dar cred că sunt dator cu niște precizări. Unele dintre ele ar fi trebuit făcute demult, de ani buni deja, dar dacă tot s-a deschis subiectul, cred că se impun a fi făcute măcar acum.

      Am descoperit Tribuna CFR destul de repede după nașterea ei, grație unui prieten ceferist (fratele meu), 😊 care îmi vorbise laudativ la adresa a tot ce găsise în ea. Am fost bucuros să intru și eu în discuțiile de aici, mai ales că mereu m-a fascinat dialogul ideilor, iar dacă ele aveau legătură și cu fotbalul atunci era chiar perfect. Ani de zile citeam,de bună dimineața, toate cele trei ziare de sport centrale: Prosportul, Gazeta sporturilor și Sportul românesc. Nu oricum însă, ci întâi și-ntâi editorialele, opiniile semnate de Geambașu, Vochin, Buzărin, Cosașu, Fănuș Neagu, Ioanițoaia etc dar, înaintea tuturor, Ion Cupen, pe care-l adoram. Abia după ce parcurgeam toate astea treceam la rezultate, la știri, la cronici și avancronici de meciuri etc.

      Pe la mijlocul anilor 2000 eram și în căutare de echipă pe care să o iubesc, pentru că între timp de bucureșteni și de hegemonia lor mă satuarasem până peste cap. Ani de zile numai mă amăgeam că țin cu una sau cu alta, până în ziua în care la CFR a venit Dorinel Munteanu. „Neamțul” era unul dintre favoriții mei mai ales pentru faptul că era, prin seriozitatea lui desăvârșită, printre puținii compatrioți care nu-și băteau joc de această religie a mea, fotbalul, pe care o practicam zilnic zilnic. Dorinel, adus lângă Paszkany, într-un proiect nemaivăzut până atunci (și nici de atunci încoace, pare-mi-se) pe plaiuri mioritice era exact ceea ce căutasem eu de multă vreme.

      Ei bine, să ai parte de acel CFR frumos, cu tripleta ofensivă Tilinca, Anca, Surdu, iar mai apoi cu Dubarbier, cu Alvaro Pereira, cu Sixto Peralta și cu câți alții încă, dar să mai ai parte și de „freamătul” Tribunei înainte și după meciurile frânarilor era cu adevărat ceva de vis. Autorii ei, aleși pe sprânceană, mă încântau ori de câte ori postau câte ceva. Înaintea tuturor însă stăteau analizele minuțioase ale „neamțului” tribunei noastre (Albusibiu, pe care îl așezam liniștit, în topurile mele, nu foarte departe de maestrul Cupen). Interveneam când și când cu câte un comment, până într-o zi când, înaintea meciului cu Basel, am văzut pe tribună un titlu: „Cum se vede Baselul de la Satu Mare”. CJ 07 se gândise să scoată o intervenție a mea de la subsolul simplelor comentarii și să o pună la vederea tuturor, ca articol.

      Așa a început colaborarea noastră. Una de care eu eram bucuros, cu atât mai mult cu cât abia de puțină vreme, pe Tribună, îmi descoperisem plăcerea de a scrie. Lumea spune că plăcerea aceasta ar fi dublată și de un cât de mic har pentru scris, iar toate astea m-au ajutat mai apoi și în alte proiecte, fără urmă de legătură cu fotbalul, dar pentru care eu mereu i-am păstrat în suflet un sâmbure de recunoștință lui Dinu.

      Pe Tribună am scris o vreme (cumva și în joacă – pentru că eram la primii pași, deci îmi căutam cumva matca – dar o joacă serioasă) avancronici, plus diverse alte articole care ar fi trebuit să aibă darul de a mai umple golurile de timp dintre postările celorlalți tribuniști. De avancronici fugea cam toată lumea, pentru că era nevoie să te pregătești nițel cu privire la primul unșpe al lui CSMS Iași, Mioveni sau cine știe ce adversar mediocru. Așa că se implini vorba lui Caneto, care, cu ironia lui mușcătoare, decretă într-o bună zi: Florinaccio să scrie avancronicile, că el știe și înălțimea lui Lung, și viteza lui Șchiopu, și detenta lui Purece! 🤣 (Pentru neștiutori, Lung, Șchiopu și Purece erau jucători în Liga lui Mitică).

      Am scris ceva vreme deci, dar în timp am realizat că irosesc prea multe ore cu fotbalul. Nu aveam alte adicții – fumat, bautură, pariuri, jocuri etc, – dar îmi era tot mai clar că fotbalul e una. Și cum de dependențele astea ori te lași deodată, ori nu, la un moment dat m-am rupt de fotbal. Întâi fără să realizez prea bine asta, luat de preazilnicele urgențe ale unei perioade extrem de aglomerate ce venise peste mine si familia mea, apoi cumva calculat, străduit, mai mult de frică să nu mă prindă iarăși drogul ăsta, cum fuge bețivul de anturajul care nu-l lasă să se îndepărteze de căile greșite. După un timp s-a mai echilibrat totul, asta însemnând că vedeam frânturi din meciurile CFR-ului și nimic din restul, plus niște excursii în care îmi duceam copiii și tinerii din parohie, excursii din care nu lipsea niciodată nici câte un meci în Gruia. Practic cele 5 titluri ale Bursucului le-am ratat aproape total.

      Sigur că frumos și civilizat ar fi fost să anunț măcar că mă retrag, cu scuzele de rigoare și cu 2-3 explicații, dar asta a fost. De fapt multă vreme nu am crezut nici eu că într-adevăr mă rup de fotbalul pe care îl iubeam de când mă știam și, odată cu el, și de Tribună. Pe când am realizat însă, mi s-a părut că explicațiile nu-și mai au rostul. Vorba unuia însă: mai bine prea târziu decât niciodată!

      Acum, știindu-mă bine, nu m-aș mai angaja să vin constant cu câte ceva, mai ales că sunt extrem de aglomerat și în viața cea de toate zilele. Mărturisesc însă că îmi vine să o fac uneori, atunci când trebuie să trec peste sute de commenturi până să ajung la cel care mă interesează. Apreciez însă, cu atât mai mult, oamenii care au ținut în sus proiectul acesta atâția ani deja.

      Și cu asta chiar pun punct intervențiilor fluviu de pe aici.

      Apreciază

  2. mie mi-e destul de frică de meciul ăsta, mai ales că azi am avut o zi tare proastă în plan fotbalistic: Olimpia suporterilor a ratat victoria și, cu ea, aproape sigur, salvarea de la retrogradare, iar cealaltă Olimpie, a primăriei, a pierdut în mod cu totul nedrept, la ultima fază, dreptul de a merge la baraj. Sper ca măcar CFR să-și atingă obiectivul azi, locul doi, după meciul din seara asta. Ca să fiu sincer, mi-e tare frica mai ales de Louis Munteanu. Am senzația ca azi ne va arăta tuturor că e cu măcar o clasa peste Bîrligea al nostru și de ce merită să fie în lotul de la euro. Sa nu fie!

    HAI CFR!

    Apreciază

      • Încep să-ți dau dreptate în privința lui Bârligea, iar Florinaccio spunea, pe bună dreptate, că ai ochi la fotbaliști. Super mișto! Sper să fii la fel de inspirat și la celălalt capitol, cel al sumelor primite pe unii dintre fotbaliștii noștri. Deci, multă baftă și în mercato!

        Apreciat de 2 persoane

  3.  Tachtsidis gol de zile mari,un gol de nota 10 cum rar se vede in liga .Iar la 11 m cred ca merita sa execute Otele,nu era rau sa avem si golgheterul campionatului…

    Apreciat de 4 persoane

  4. 2 assisturi pentru Birligea, ca se pune ca a obtinut penalty-ul (mai mare contributie decat cel care bate).

    A ajuns la 20 goluri si pase de gol in 2450 minute.

    Rrahmani are 18 G+A in 2050 minute

    E greu de spus care din ei e cel mai bun atacant al sezonului.

    Daca Birligea dadea si golurile din ratari destul de simple…..oricum, e cel mai bun atacant roman de la Viorel Moldovan incoace. Poate si Ganea. Nu pun alde Mutu care nu erau nr 9. Keseru a mai fost asa bun dar nu a jucat la nivel inalt, doar la nivel de Ludogorets

    Apreciat de 1 persoană

  5. CFR de zile mari!Azi s-au aliniat toate planetele si toate astrele 😁…Golul sezonului si pt Birligea!

    Putem spune ca avem deja locul 2 in buzunar si ne-am luat si revansa…

    Apreciat de 3 persoane

  6. Primul 11 al campionatului: Sava- Cretu/Braun, Ngezana, Larie?, Radunovic- Otele, Tachtsidis, Olaru, Coman- Birligea, Rrahmani. La fel de la CFR ca si la FCSB.

    mie mi se pare ca avem echipa

    Apreciat de 1 persoană

  7. Hagi mai avea un pic și-și mânca hârtia cu scheme 🙂 Nu știu ce i-au dat azi să mănânce lui Bîrligol (jar?) da` sugerez să scrie rețeta! Cum zicea Panduru pe vremea lui Mando, n-ai cum să faci echipa fără Bîrligea, n-ai cum să-l scoți pe Bîrligol (când nu conduci, ar completa DP).

    Apreciat de 2 persoane

  8. înaintea jocului credeam că Munteanu îl va eclipsa pe Bîrligea al nostru și-l va determina pe Edi să-l ia la euro. Între timp Bîrligol m-a convins măcar pe mine (sper că și pe selecționer) că trebuie luat neapărat în calcul pentru Germania, iar Matteo Matei mi-a reconfirmat și întărit părerea mai veche că are ochi la jucatori. 😶

    Să mi se taie mâinile cu care am scris împotriva lui Birligol!😁

    Apreciat de 5 persoane

  9. In nemernicia mea credeam ca vom face un egal cu Farul, ba, mai mult, credeam, la 4-0, ca va fi un meci de genul Foresta-Dinamo…Imi cer iertare si norocul meu ca nu joc la pariuri.

    Apreciat de 2 persoane

  10. Totul e bine, când se termină cu bine. Încă un meci de antrenament reușit, titlul de vicecampioană și calificare directă în preliminariile intertoto. Strict pe clasament, e un sezon mai reușit ca precedentul, deși impresia este că se putea mai mult. Măcar cupa. Un pic de dreptate s-a făcut și pentru Mandorlini, că până la urmă, cu toate schimbările de pe bancă, am terminat fix pe locul pe care ne-a lăsat la iarnă.

    De acum încolo, urmează meciurile adevărate, cu miză și pentru adversari. Vom vedea cât îl mai ține pe Varga, ce mai poate Petrescu, câți bani face Otele și dacă se pensionează pensionabilii.

    Bravo, băieții, iar la anul să radem tot, dar măcar mai rău să nu fie. 5 goluri cu Petrescu, totuși nu cred să mai vedem.

    Apreciat de 2 persoane

  11. Băieți, veste proastă până și pentru unul ca mine (nu mai vorbesc de Călin și de cei cu aversiune la invalizi și veterani de război): Aganovic, de la Sepsi, tocmai a declarat că se desparte de covăsneni și că are deja ofertă de la o echipă de playoff! Care-o fi aia? 😬

    PS: de la toamnă Aganovic va fi U.37! 😬

    Apreciat de 2 persoane

  12. Păcat că n-a fost lăsat Otele sa bată lovitura de la 11m,merita titlul de golgheter după un sezon de excepție.In rest totul a fost azi la superlativ!Un joc si un rezultat care confirmă că suntem meritat pe locul 2 si dacă jucam asa si in alte meciuri,am fi luat campionatul la pas..

    Felicitări băieților pt joc si victorie,avem un grup bun de jucători in jurul cărora sa se construiască echipa pt următoarele sezoane.Dacă nu pierdem din actualii titulari si mai aducem incă 3-4 jucători care să se lupte pt un post de titulur,in sezonul viitor ne vom lupta din nou la titlu.

    Hai CFR!

    Apreciat de 4 persoane

  13. 5 victorii din 5 în returul acesta de play-off. Un astfel de parcurs vedeam eu posibil și în turul play-off-ului. Doar atunci consider eu că ar fi fost un sezon cu adevărat bun pentru CFR-ul nostru. Eu vedeam posibil un astfel de parcurs pe la începutul acestei primăveri, când spuneam, chiar în repetate rânduri că echipa asta nu e cu nimic mai prejos decât FCSB-ul. Am tot sperat că vom începe să legăm victoriile și că becalioții vor intra în vrie. Din păcate ne-am trezit puțin cam târziu, dar totuși bine că ne-am trezit măcar în al 12-lea ceas.

    Apreciat de 3 persoane

  14. Luis, te sfatuirsc de bine, afacerea ta se vede ca trebuie regandita, cauta un marketer bun, pentru ca eu cred ca se impune sa faci cercetare pt noi clienti. Din punctul meu de vedere trebuie sa vinzi Morcovi adversarilor’. Pt CFR pare ca vin zile faste deci tribunistii si ceilalti fani vor rari serios consumul.

    Apreciat de 2 persoane

  15. În trecut, CFR-ul lui DP deși avea capacitate de a-și subordona adversarele, totuși se retrăgea deliberat în apărare atunci când își creea un avantaj minim pe tabelă. Retragerea asta prea timpurie pe două linii uneori ne costa și f scump pe tabelă, nu o dată fiind egalați de adversarii noștri în modul ăsta. În plus, mai avea și darul de a enerva suporterii și asta cam pe bună dreptate, pentru că spectacol fotbalistic avea mult de suferit. Nu mai zic și că jocul ăsta total inestetic oferea și destulă muniție numeroșilor noștri dușmani de pe la televiziuni. Ăsta e, zic eu, principalul minus din dreptul antrenorului Dan Petrescu, poate singurul.
    De la noua-i descălecare în Gruia, mie îmi pare că Vodă Petrescu propune un joc mult mai ofensiv și deci mai atractiv, mai pe placul suporterilor. Eu îmi doresc să o țină tot așa și în sezonul următor căci atunci vom avea de câștigat cu toții, atât el în plan profesional, cât și noi frânarii.

    Apreciat de 2 persoane

  16. O veste buna (pentru mine foarte buna deoarece vine la recomandarea lui Cadu, plus ca l-am vazut jucand in montajele de pe youtube), a fost transferat si Simao Rocha pe langa Kamara, de care stiam ca a fost achizitionat. L-a confirmat Depeul in conferinta de presa, chiar daca nu i-a pronuntat numele. In urmatorul sezon astia doi sunt titulari; din punctul meu de vedere Otele trebuie vandut in vara asta daca exista oferte bune pentru el, pe de alta parte Depeul deja bate moneda cu dublurile pe posturi, deci vedem, insa cu Simao si Kamara vom arata bine de tot in sezonul viitor pe flancul stang, nu-mi fac probleme.

    Apreciat de 1 persoană

    • Pai daca i-am prelungit lui Camora (la care DP sigur nu renunta) si il avem si pe Aly Abeid, la ce mai vine inca unul?! Se renunta la Abeid?!

      Sa nu-mi spui ca vrea sa il puna fundas dreapta ca nu e ok

      Apreciază

  17. Am o bănuială cu Falcă – „noul” viitor acționar anunțat cu surle și trâmbițe de NV: fostul primar de Arad, acum europarlamentar și om de afaceri, are o poziție mai pe la coada listei comune PSD-PNL. Ăștia 2 estimează la modul optimist că vor scoate 17, Falcă e pe 16, deci cam vulnerabilă poziție, așa că orice ajutor e de apreciat. După anunțul lui Varga, Falcă zice, modest, că acționar e mult spus, el e alături de echipă și apoi se mai laudă cu Otele. O fi luat ceva voturi / simpatii în plus cu ocazia asta? O fi luat, zic și io 🙂

    Apreciat de 2 persoane

  18. „Am fost alături de CFR Cluj la toate marile victorii, am fost lângă echipele din Ardeal care s-au bătut cu cele din Regat. Ardelenii se unesc. „

    nu stiu daca vine cu bani, dar daca i declaratie sincera, eu l am si adoptat pe Falca. Pregatesc imediat un transport special de morkovi de Gruia ptr domnul Falca.

    Si asa am ramas cu marfa pe stoc dupa meciul de ieri.

    Apreciat de 2 persoane

    • Domnu’ pare să aibă darul băuturii …de morcovi. În loc să-i savureze proaspeți, el îi distilează, deci pentru siguranță și coerență crescută eu zic să-i trimiți numai frunza de pe morcov. 🌿

      Nu știam că-i așa mare ceferist, ăsta e un plus, dar prin Arad are renumele că a șaormizat și păcănelizat orașul, interesat doar de afacerile personale. Dacă era așa mare ardelean, cum se pretinde, n-ar fi distrus un oraș frumos, important și cu perspective de dezvoltare din Ardeal, deci sper să nu ne ardelenizeze și pe noi precum a făcut-o în Arad. 🤗

      Apreciat de 1 persoană

      • N-aș miza prea mult pe „acționariatul” lui Falcă, rețineți că omul e din gașca lui Boc. Din retribuția de europarlamentar, și-o fi exprimat intenția să cumpere o acțiune la CFR, iar NV, bucuros că are din ce le plăti salariul de peste vară lui Alin Fica și Matei Ilie, o fi zis: să fie primiți!

        La faza asta, nea Falcă se alege cu vreo 10.000 de voturi în plus pe 9 iunie, care s-ar putea să conteze acolo, pe la coada listei PSD-PNL (locul 16, unde este poziționat dumnealui, mare PDL-ist), iar CFR împestrițează acționariatul – semn că mai primim și alții, iată, lista e deschisă.

        Apreciat de 1 persoană

  19. În dubla de debut din cupele europene, sezonul 2024-2025, CFR Cluj va da peste una din următoarele formații.

    Neftchi Baku (Azerbaidjan)

    Tirana KF (Albania)

    Cherno More/CSKA Sofia (Bulgaria)

    Crusaders Belfast (Irlanda de Nord)

    Progres Niederkorn (Luxemburg)

    Transinvest Vilnius (Lituania)

    Connah’s Quay (Țara Galilor)

    Puskas Akademia (Ungaria)

    IF Elfsborg (Suedia)

    A renuntat UEFA la aberatia aia cu zona geografica?? In sfarsit vad ca putem sa cadem si noi cu echipe din Irlanda de Nord si Tara Galilor in loc de echipe din Turcia dau spatiul ex-iugoslav, care erau tari.

    Sigur ca ultimele 2 din lista de mai sus (Elfsborg si Akademia Puskas ar fi de evitat) si nici cu aia din Bulgaria nu ar fi cine stie ce prima sansa ca mare diferenta intre campionate nu e desi i-am batut noi romanii anul trecut.

    Apreciază

    • Nu stiu ce-i cu publicatia asta si cine o patroneaza, dar vad articol laudativ cu unul din varfurile de lance ale aparatului mafiot tesut in jurul lui Boc la Cluj, pe nume Dana Gîrbovan, deci sa nu luam de bun ce scrie in acest ziar.

      Altfel, e destul sa te uiti la fata lui Falca si sa intelegi ca e un tip super-dubios. Ar putea fi si omul lui Coldea, si al lui Helvig, si al KGB-ului, nu e ceva ce as exclude. :)))

      Apreciat de 1 persoană

  20. Se mai aude ca il luam pe Radunovici de la fcsb, deci pe hartie ar fi 4 fundasi stanga : Camora, Abeid, Simao si Radunovici . Probabil doi vor disparea, cel putin asa ar fi normal ( desi eu cred ca Simao nu vine, dar Radunovici da ).

    Legat de sponsori, sa nu ne asteptam la bani curati, sa nu fim naivi, se investeste ca persoana fizica sa speli ceva banuti . Dar in occident banii arabilor fac legea, asa ca …

    Apreciat de 1 persoană

  21. (Probabil Mihai Stoichita e sursa ca nu imi imaginez altcineva) Sursele astea de obicei par a spune adevarul: https://www.prosport.ro/fotbal-extern/euro-2024/surpriza-de-ultima-ora-in-calculele-pentru-lotul-romaniei-la-euro-2024-ce-atacant-din-superliga-le-a-luat-fata-lui-louis-munteanu-si-florin-tanase-cu-19-zile-inainte-ca-edi-iordanescu-sa-anunte-lista-19898211

    Ar fi normal ca Birligea sa fie convocat la Euro inaintea lui Tanase, dar ma ingrijoreaza golul ala dat de Tanase in amical cu Columbia. Pentru joi ar fi diferenta intre cateva milioane in plus la pret si 0. Mai ales daca mai si intra de pe banca si face un meci bun (nu neaparat sa dea gol, asta ar fi ultima). Manea sigur nu va mai fi in lot, asa ca nu avem pe cine sa luam bani decat pe Birligea. Mogoș are o varsta si va fi luat doar ca numar, nu va juca in fata lui Ratiu sau Sorescu. Iar pe Sava daca il cheama (DACA) va fi numai pentru pozitia de al 3-lea portar, nu titular.

    Se cam știu 25 din 26 si nu cred ca ultimul va fi jucator de atac: Nita (Moldovan, Sava/Tirnovanu)- Ratiu (Mogos), Burca (Racovitan), Dragusin (Nedelcearu/Rus), Bancu (Sorescu)- Marius Marin (Sut/Screciu)- Man (Ianis), R Marin (Olaru), Stanciu (Cicaldau), Mihaila (Coman)- Dragus (Puscas). Si Alibec cu Florin Tanase vor fi probabil luati si ei, ultimul e slab rau de tot dar dupa golul cu Columbia are sanse mari. Si Alibec e slab rau dar nu il va lasa in afara celor 3 locuri de atacanti.

    Apreciat de 3 persoane

    • Legat de bani, eu voi fi foarte bucuros, daca banii ce vin la echipa vor fi la fel de „curati” ca si cei dela arabi la PSG, ai americanilor de la MU, al potentatilor rusi dela diferitele echipe sponzorizate, sau banii oierului. Sa facem echipa buna, sa luptam la titlu si sa accedem in grupe in Europa, asta e important.

      Oricum, echipa a aratat in ultimele meciuri o forta de caracter nemaipomenita, acesti baieti chiar stiu sa lupta in meciurile decisive.Imi place, ca DP ii lase sa atace si cind conducem, dar in repriza secunda se cam termina banzina la unii, avem nevoie de rezerve de atacanti pe toate pozitiile ( stinga, dreapta, central) si un inchizator peste Keita.

      Apreciază

    • M-aș bucura pt Bîrligea, ar merita convocarea, este pe un trend clar ascendent în ultimele luni. Dintre ceilalți candidați doar Coman mi se pare peste el, restul nu prea sunt în formă, dar cel puțin unul dintre Alibec, Pușcaș și Tănase va merge sigur, pe criteriul experienței.

      Manea era destul de evident că va rata Euro, din moment ce a refuzat prelungirea, nu cred că se vor despărți în mare prietenie cu conducerea.

      Mogoș a făcut un sezon foarte bun, muncitor, onest, solid, e un jucător de lot pe care te poți baza oricând.

      Sava ar merita și el să prindă locul trei, fiind poate cel mai în formă portar român al momentului, dar mai are timp berechet, iar o convocare probabil ar crește șansele de transfer și eu aș prefera să mai rămână un sezon în Gruia.

      Apreciază

      • Nu exista mai are timp berechet când vorbim de naționala României care se califică la un turneu final o dată la 20-25 ani…Sava nu are voie să rateze acest ”tren”,dintre cei selectionabili fiind de la distanță cel mai in formă portar din acest sezon.

        Ceilalți candidați fiind,unul ce n-a apărat deloc,altul un pensionar ce a primit sezonul ăsta vreo 60 goluri(doar 2 echipe retrogradate au primit mai multe) si Târnovanu care e peste Vlad 🙂,dar tot un gafer va rămâne si doar faptul că a jucat la fcsb la făcut să fie in anturajul naționalei…Edi dacă nu-i prost, nu are cum să nu-l aibă pe Sava in lotul pt Campionatul European.

        Si Birligea prin forma avută in actualul sezon,își merită locul in lot,fiind cel puțin peste Lemn Tănase care in ultimele 2 sezoane a marcat la cămile doar 4 goluri.Oricum indiferent de lot,nu-mi fac speranțe in privinta naționalei,desi la cât e Edi de norocos 🙂,n-ar fi exclus să facem si noi vreo 3 puncte…Insă pt noi important e cât de inspirați vom fi in perioada de transferuri si sper să aducem jucători pe care să te poți baza,nu doar pt a fi la număr…

        Apreciat de 1 persoană

  22. ,,Poate că ar fi frumos ca Hunedoara să renunţe pentru România şi să-l lase pe Gică Hagi să meargă cu Farul în cupele europene” a fost mesajul transmis de Nelu Varga, conform primasport.ro.

    Apreciază

      • Merita sa ramana cu performanta, cu trofeul. Dar merita sa mearga in Europa? E clar ca nu au baza ca sa faca ceva acolo. Doar asa ca sa be aflam in treaba….Daca mai se duce si U Cluj o sa se imparta punctele la 4, doua din care fiind locul 10 din Liga 1 si o echipa din Liga a 2-1.

        Ar fi ok ca Hunedoara sa inteleaga asta si sa se retraga. Am merge noi in Europa League, de unde mai poti sa si pierzi un meci, iar Craiova in locul nostru in Conference. Asa…in atatea tururi, e aproape imposibil sa ajungem in grupe fara sa ne impiedicam chiar si de o echipa mica

        Apreciază

        • Cum adica sa renunte? Ca alti s cu doua perechi? Sau ce?Nu, nu ar fi ok deloc. Oamenii aceia au muncit sa ajunga acolo. Eu sper, in caz ca vor avea drept sa participe, sa participe ei. Nici pinguinii, nici nasosul nu ar ajuta cu nimic mai mult.

          Apreciat de 5 persoane

        • Da, merita. Au luat cupa , merita PUNCT.

          Barajul U Cluj – U Craiova in schimb nu are absolut nici un sens DESI mi-as dori sa fie 3 echipe din Ardeal in Cupele Europene

          Apreciat de 4 persoane

        • Și-au câștigat dreptul în mod corect. La o adică ne-au dat 4 goluri. Dacă vroiam în EL, trebuia să-i batem și să luăm cupa. Sper să primească scutirea de la UEFA. Varga penibil, ca de obicei.

          Apreciat de 2 persoane

    • Gazetarii sportivi ar fi trebuit să dezavueze acest ,,mesaj” din clipa în care a apărut.
      Nimeni, niciodafă, nu trebuie nici să propună nici să facă așa ceva pt că nu e vorba de Cristi Bud ci de întreaga echipă, de club,oraș,județ, este vorba de performanța sportivă și ar creea un precedent f.periculos. Dacă e adevărat, dl. Nelu Varga a greșit.
      Dar dacă totuși (?), dar dacă totuși…,,nu va primi licența”?

      Apreciat de 1 persoană

    • Penibil, cand ai prieteni pe mutu sau corsicanu ajungi sa ai astfel de „idei”. De ce nu au jucat cum trebuie la Hunedoara si azi poate vorbeam de Europa Legue.

      Apreciat de 4 persoane

  23. Daca Rapid nu il mai vrea pe Braun (am inteles ca se axeaza pe mai tanarul Onea) putem sa il luam noi inapoi? Mi se pare peste ce avem noi acolo si chiar cel mai bun din campionatul asta pe postul lui, alaturi de Vali Cretu. Se mai auzea de Susic ca ar veni inapoi, dar si el are o varsta cam ca Braun si nu e asa bun.

    Apreciat de 2 persoane

  24. pentru a nota ultimul meci din sezonul actual:

    Notele Tribunei

    id: 361288

    v-am promis niște vizualizări și statistici la final de sezon. Momentan sunt prins cu alte treburi, dar să știți ca e pe lista mea de așteptare 😄

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.