Neserioșii. [CFR Cluj – FCU Craiova 3-2]


⚽ Aici nemulțumitul de serviciu! Nu-s nemulțumit de victorie, dar sunt nemulțumit și îngrijorat de atitudinea din timpul meciului, de fapt din timpul meciurilor (căci s-au adunat mai multe), de lipsa de rigoare tactică ușor detectabilă mai ales pe apărare. Ceea ce cred este că lucrul acesta se propagă de la antrenamente și vine direct de la Șumudică. Prea seamănă stilul de a fi, de a se comporta, al antrenorului cu stilul echipei! Se poate spune că este ”farmec latin”, însă mie, sincer, nu-mi place asta. Eu preferam CFR-ul lui ”1-0”, acela care te duce în primăvara europeană. Mai cred că această chestiune, această atitudine necorectată ne va face mari probleme pe parcursul acestui sezon.
⚽ E nepermis pentru CFR ca, jucând în fața unor echipe slăbuțe, să spulbere avantaj de 2 goluri în felul în care a fost aseară sau la Banja Luka. Două ocazii pentru adversari, două goluri. Iar stilul în care se încasează golurile, felul în care marcajul defensiv este lăsat parcă la voia întâmplării, este ceva de speriat. Nu știu de voi, dar mie îmi pare pur și simplu neseriozitate. Și am pus pluralul de la ”neserios”, pentru că aseară nu a fost vorba doar de Șumudică. Îl pun și pe Mutu lângă el, fiindcă ”1948” (asta ca să-i diferențiem mai simplu) a fost pe alocuri chiar mai bezmetică decât CFR-ul. Oltenii au făcut o apărare pe alocuri hilară, cu găuri ce apăreau fix în zona centrală a careului. Nu au jucători slabi, dar diferența (sau indiferența) o face Mutu.
⚽ Mă rog, aseară am câștigat datorită retragerii adversarului de după pauză. Poate au vrut să conserve egalitatea, poate n-au mai putut fizic. Măcar la capitolul fizic CFR-ul stă bine, asta e clar și asta e o constantă de mai multe campionate – de fapt prin asta câștigăm cel mai mult. Ce va fi mai târziu în sezon, atunci când și adversarii vor putea să alerge 90 de minute, rămâne de văzut. Oricum, dacă nu se lucrează enorm la partea defensivă, la poziționare și alocarea rolurilor, ne așteaptă niște vremuri grele. Cred că Șumudică are despre ce vorbi, dar intern, în vestiar. Extern, cu presa, cu cine mai vrea el, după aia.
⚽ În atac, măcar aseară parcă a început să se lege ceva mai clar. Dacă tot ducem mingea binișor până la careul advers, pare că se preferă acum mai mult intrarea pe jos în locul centrărilor. Centrările sunt ilogice mai ales că la noi atacanții coboară, ies din careu și participă la construcție. Tocmai de aceea golurile vin de la oamenii de flanc sau de la mijlocași. Oricum, în afara lui Debeljuh, nu avem oameni cu talie în atac. Deci un joc axat pe centrări ar fi ilogic. Plus, aseară Deac a arătat că s-a trezit din nou și a fost dirijorul. Tahiri nu pare a fi peste Sigurjonsson, dar Petrila va fi cert titlular. Și dacă prinde ritm de meci, cred că va fi un produs premium al CFR-ului. În fine, Chipciu, a rămas tot cu gândul la șutul din Bosnia. Puțin spre nimic. Dar, în fața unei echipe abia promovate, o campioană se poate impune chiar și așa, cu jumătate dintre jucători la turație bună.
⚽ Pentru meciul de aseară rămâne o discuție și despre arbitraj, cu Petrescu având un stil doar de el înțeles. Acel penalty la faultul asupra lui Camora va fi probabil vârât sub preș pe finalul sezonului, atunci când se vor face statisticile și se va demonstra, știm de pe acum, că CFR-ul câștigă cu arbitrii – pardon, ”cu albitri”, pe înțelesul cititorului submediocru de gsp. Acel penalty nedat nu a viciat rezultatul. Nu contează că atunci era 2-2 și că golul a venit abia mai spre final. Știți de ce mă tem? La cât de slab e arbitrajul românesc, nici măcar cu VAR nu vor vedea anumite lucruri.
⚽ În fine, ne-am luat punctele, ne-am luat golurile (mi se pare că va trebui să ne obișnuim că jucăm să dăm mai multe goluri decât cele pe care sigur le încasăm), acum grijă la Champions League. O nefăcută împotriva unei echipe din Gibraltar ar fi o rușine istorică. Iar în Gibraltar au cam dat spaniolii și englezii, deci ceva fotbal există pe acolo. Grijă pe stâncă!

220 de comentarii

    • Deocamdata nici mie nu-mi pare,cu toate ca am crezut in el in momentul venirii,dar ultimele prestatii au fost la limita penibilului…iar Ferguson de Gruia n-are cum sa fie,poate Pistruiatul,ori burtosul sau Sumbilica de Gruia,este la ani lumina distanta de un „Sir”,care chiar a trecut prin Gruia
      HAI CFR!!!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.