Veni, vidi, Vinicius. [CSU Craiova – CFR Cluj 1-3]


⚽️ Încă un titlu de campioni, dar, mai ales, încă un meci de colecție, ca în vremurile bune. Oare vă mai amintiți de acel 3-2 la rejucarea cu U Cluj, cu revenire în 40 de minute de la 0-2? Sau acel 3-2 de la Turnu Severin, tot cu Craiova, cu 0-2 la pauză și un om în minus? Se întâmpla asta acum 10 ani și câteva luni. Ne este dat să trăim momente de astea, când disperarea ne spune să abandonăm, dar ceva în teren se proptește bine de tot în crampoane și, ușor-ușor, începe să răstoarne munții. Sunt alți jucători (cu excepția lui Camora), dar poate că e ceva in ADN, în seriozitatea cu care se pregătesc asemenea meciuri la CFR.
⚽️ Cel mai bun lucru în seara aceasta este că a dat Craiova primul gol. A fost o fază pe care am tendința s-o analizez, să spun că Bordeianu nu era pe nicăieri la blocaj, că Arlauskis a sărit cam târziu, fără să împingă în picioare. Detalii! Golul acela a fost de fapt momentul esențial și e foarte bine că l-am încasat. Atunci oltenii s-au crezut campioni, vedeau că CFR-ul nu leagă nimic. Și, într-adevăr, până atunci CFR nu juca mai nimic. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi stat lucrurile dacă nu venea acel gol, dacă nu venea declicul. S-ar fi aruncat echipa noastră cu toate liniile pe adversar, ar fi început să alerge până la disperare? Mă tem că nu, mă tem că mergeam implacabil spre penalty-uri. A fost nevoie de un pumn în plin ca să se scuture CFR-ul din starea ultimelor săptămâni.
⚽️ Da, azi a fost o finală, un meci cât un campionat. Toate meritele de până acum fuseseră șterse. Ce ne-a făcut campioni? În primul rând puterea. Puterea morală, de a nu arunca armele la 0-1 și, mai ales, la un zero absolut la capitolul joc. Până la golul lui Vinicius, CFR n-a jucat mai nimic. Apoi e puterea fizică. După izolarea aceea, după lipsa de antrenamente, după 3 meciuri în 7 zile, să alergi în halul acesta, să-ți sufoci adversarul în pressing și prin aceasta să muți jocul la poarta lui – asta e material de campioni.
⚽️ Și ne-a mai făcut campioni mândria oltenească. Craiova merită felicitată pentru cum a jucat în play-off, pentru cum ar fi putut câștiga acest campionat și chiar ar fi meritat să câștige. Doar că au o problemă: mereu când e vuiet media, când curg laudele pe ei, se pierd. Și pierd. Mândria lor gâdilată excesiv îi trădează invariabil. La 1-0, văzând că CFR nu poate mușca și probabil știind și faptul că CFR a fost ștearsă și în meciurile precedente, cred că s-a umflat acea mândrie în ei. Probabil jucătorii visau medaliile, se gândeau cine va ridica trofeul. Suporterii se adunau lângă stadion, făceau atmosferă afară. Totul părea că vine de la sine. Așa că în loc să păstreze turația, să facă 2-0, au lăsat mingea. Au lăsat posesia CFR-ului. Au lăsat meciul și, au lăsat trofeul.
⚽️ Cu atâta posesie și cu ambiția CFR-ului turată la maximum, cumva acest 4X4 clujean s-a scos din împotmolire. Nu am avut ocazii, dar golul lui Vinicius a venit fix din meniul casei. Apoi, mai calmi, ai noștri și-au dat seama că adversarul tremură și au profitat de asta. Nu am văzut atacuri neîntrerupte, dar am văzut posesie. Iar pe partea cealaltă nesiguranță, marcaj neglijent și spații mari. N-a dat gol Rondon dintr-un metru de poartă și a fost mai bine așa. Poate Bergodi găsea ceva resurse la pauză. Așa însă, de la 1-1, repriza a doua a fost o execuție sumară construită pe forță și pe Vinicius. Pe teama de Vinicius. Fiindcă toți oltenii îl păzeau pe brazilian, au uitat de Boli. Iar apoi, la faza de penalty, probabil adversarul direct, cel care a faultat, era deja terorizat de faima apărătorului nostru. 3-1, retragere la cutie, schimbările logice și securizare. Povestea a fost simplă de acolo.
⚽️ Fazele se vor uita. Au avut și craiovenii ocazii, probabil încă un gol ar fi putut da. La fel, nici ocaziile CFR-ului n-au fost chiar atât de multe. Dar ce nu se va uita va fi impresia unei superiorități evidente a CFR-ului, a unei victorii clare, în lupta directă. Posesie, energie, siguranță – campioni incontestabili. Nici nu mai contează penalty-uri sau discuții despre programul haotic al acestui play-off. Până la urmă CFR-ul a fost cel lovit în plin, pentru că pe lângă cele 10 meciuri din play-off s-a mai adăugat și unul greu contra COVID-ului, cu vreo câțiva jucători și, mai ales cu Dan Petrescu ținut la distanță de teren, de jucători.
⚽️ În condițiile astea, toată România ne recunoaște, de drept, campioni. Fără alte discuții, fără vreun dubiu. Iar cum acum se leagă 3 campionate în șir, cred că orice obiecție devine ridicolă. Trofeul e la Cluj, la colecție.
Ce va fi mai încolo, mai vedem. Sezonul următor pare unul tulbure, atât intern cât și extern. Să vedem dacă va exista, în primul rând, dacă nu cumva va fi doar pe FIFA 21. Dar, până atunci, azi ne bucurăm.
Cinste, CAMPIONILOR!
Albusibiu

221 de comentarii

  1. Eu as zice ca ar fi bine sa mai iesiti din tensiunea asta administrativo-fotbalistica. Momentan tunurile PRului din toate partile sunt indreptate catre salvarea „Dinamoului” de divizia B si toate argumentarile, articollele, luarile de pozitie etc sunt contruite pe asemenea argumente. E acelasi mecanism ca si cel pro Craiova de acum o saptamina, evident cu argumentele aranjate incit sa convina situatiei actuale. Mie personal imi vine sa rid cind citesc diverse argumente puerile. 1. Ar fi mai multe echipe de traditie – pai majoritatea au picat din fotbalul profesionist tocmai pentru a avut traditie, a venit cite un „investitor” din asta la prima generatie care a vazut un WC si cind nu i-a iesit tunul. Nu traditia a dus Petrolul, Rapidul, Timisoara, Argesul, Universitatea Cluj sau la vremea ei Craiova in afara primei divizii ci Walter/Busca, Copos, Iancu, Penescu, Dinel Staicu samd, asta dupa ce echipele astea de traditie fusesera deja fuzionate sau impreunate sexual cu licentele unor Fulgerul Bragadiru, Mioveni samd. 2. Echipe satesti – pai taman Bucurestiul se plinge de asta, intr-o divizie cu Voluntari, Clinceni, Chiajna si sorry- FCSB care cam tot aia e? 3. Dinamo „merita” – iarasi sunt multe chestiuni privite foarte superficial – nu clubul de fotbal „privatizat” e CS Dinamo cu structura care a tinut in piine toti campionii olimpici la diverse sporturi si nu mahalaua care se intilneste la hotel RIN linga groapa de gunoi a Bucurestiului este reprezentativ pentru traditia clubului Dinamo, cu toate pacatele lor istorice. Aici realitatea este ca Dinamo tb sa isi rezolve problemele interne – in primul rind sa isi gaseasca genul de investitori care sa nu vrea doar sa mulga de pe urma clubului si sa dispara cind vad ca nu le iese – sorry Dinamo, oameni ca si Tiriac sau Lucescu ai crescut, asta ai cind au dat de bani. Degaba ai scos tiganii din tiganie, ca nu ai reusit sa scoti tigania din ei.

    Apreciat de 3 persoane

    • Citesc articolul care l-ai postat si imi dau palme. Ma intreb cat de retardat mintal trebuie sa fii sa scrii acel articol si sa-l dai publicarii? La ce fel de oameni te poti adresa cu un articol care este contrazis de alt articol link-uit „declaratiei” pe care se bazeaza toata poveste?

      In articolul de mai sus scrie:

      „Proprietarul clubului, Ioan Varga, a pronunțat numele italianului într-un moment de euforie, după victoria de la Craiova.”

      Cand dai click pe linkul ala scrie asa:

      „În direct la Look Plus, Nelu Varga, finanțatorul lui CFR Cluj, a dezvăluit faptul că poartă discuții cu un golgheter din Italia, însă nu a dorit să îl numească pe acesta. Sursele GSP au aflat că fotbalistul în cauză este Mario Balotelli, care a marcat 5 goluri în 19 meciuri pentru Brescia în acest sezon de Serie A. ”

      Partea cu „Sursele GSP…” e cu BOLD in articol!!

      Apreciat de 3 persoane

  2. Fazele astea cu aducerea lui x sau y si care au un CV f bun imi amintesc de bancul cu unu ce mergea la prostituate. O intreaba cat costa , ea zice pretul si el accepta dar in varianta aleasa de el. Asta refuza. Apoi a doua prostituata si apoi a treia. Ultima a fost cea mai curioasa….si dupa ce el accepta pretul il intreaba cum ar vrea el? El raspunde…pe datorie….

    Apreciat de 1 persoană

    • Eu nu ma bucur ca renuntam la Joma, sunt un brand in plina expansiune iar calitatea echipamentelor a crescut. Echipamentul de anu’ asta a foat chiar fain. Mai cu seama practica preturi decente si pt suporteri, una e sa-ti iei tricoul oficial Joma cu 160 de lei, alta e sa dai pe un Nike 350 de lei. Suporterii nostri nu au dat 300 de lei pe un pachet de EL, sa vezi tu cum o sa cumpere tricouri Nike … Singura parte buna, daca e adevarat, e ca vin ca sponsor tehnic, deci practic nu mai da clubul bani pt echipament …
      ps: hai sa nu ne uitam ca a trecut U la Adidas, vai de curu’ lor, ei cumpara cea mai slaba varianta Adidas de la r-gol.com din Polonia. E ca si cum am trece si noi la Adidas/Nike si ni le furnizeaza Decathlon …

      Apreciat de 2 persoane

      • Iti inteleg opinia. Eu unul as da si 350 pe un tricou Nike, dar trecand peste asta e vorba de imagine. Fara doar si poate Joma ca brand nu se poate compara cu Nike, proiectezi cu totul alt mesaj. In schimb cel mai probabil clubul nu va avea prea multe de zis in privinta design-ului, maxim aleg culoarea si unul dintre modelele pre-existente pentru sezonul urmator. Ii pomeneam pe vecini de dragul rivalitatii, noi cu Nike ei cu Adidas (desi e o pura coincidenta).

        Apreciat de 2 persoane

        • Inteleg ce spui si tu, nu am zis ca nu e bine sa lucram la imagine, dar cred ca echipamentul este ultima problema la noi 😉 noroc cu pandemia … ca-i vedeam iar pe toti interlopii cu tricouri Nike, mulate pe burti, la petrecere … intelegi ce zic ? 😄

          Apreciat de 1 persoană

    • Este irelevant ce marca are echipamentul. Relevant e ce deal comercial ai. Si aici sunt f multe aspecte de vazut – daca /citi bani primesti pentru folosirea unei marci, daca/cit din suma respectiva ti se trage ca folosesti echipament, ce obligatii ai la loturile nevizibile gen juniori, ce marja ai la merchandising si „trage” marca samd. Mai conteaza si elasticitatea cererii in merchandising fata de o anumita marca samd. In general marcile foarte mari gen Nike sau Adidas nu platesc foarte bine decit acolo unde au interese strategice – Adidas chair a taiat acum 4-5 ani multe macaroane la echipe care nu era port -fanion pentru piata respectiva. Cei mai buni bani se iau in general de la marci care inca nu au o pozitie mare si vor sa re(ocupe) niste pozitii in piata . Depinde apoi si ce suporteri ai – orice prost din cartier viseaza sa aiba un tricou Adidas sau Nike, orice tzaranus care are 3 lei in portofel se simte tare cu un polo cu un logo mare de 1-2 calareti pe ei (Polo Ralph Lauren respectiv LaMartina).

      Apreciază

    • În urma hotărârilor şedinţei de azi, FRF va trebui să modifice ROAF. Acolo se va preciza orice modificare faţă de regulamentul vechi (nr echipe, sistem competiţional etc şi dacă e cazul, punctaj, U23).

      Apreciază

  3. Costache si Petrila titulari in meciul de azi al nationalei U21 contra Farul Constanta. Costache a si inscris un gol, inainte de a fi schimbat la pauza.

    Apreciază

  4. La campionate castigate suntem pe locu 5 in clasamentul tuturor timpurilor UTA are un mic avantaj au mai terminat odata pe locu 2 un campionat , la trofee castigate( campionate, cupe si supercupe la un loc) suntem pe locul 4 in clasamentul all time dupa steaua , dinamo si rapid acestia din urma desi au numai 3 campionate castigate au 17 cupe si supercupe, noi avem acuma 13 trofee in total.

    Apreciază

  5. Totusi un lucru n-am inteles de la domnii jurnalisti de pe toate televiziunile si siteurile de sport cum joaca altii mai spectaculos decat noi cand avem mai multe goluri marcate decat ei? Am marcat 10 goluri mai mult decat craiova in sezonu asta fata si atunci cred ca singura explicatie ar fi ca sunt prea frustrati unii si nu mai stiu ce sa inventeze ca sa scrie negativ despre noi, cand nu mai au cu ce sa ne atace scot ideea asta ca nu jucam spectaculos dar nu stiu cum joaca altii mai frumos si marcheaza mai putine goluri .

    Apreciază

    • Edi,draga ! Nu jurnalistii au „inventat ” ideea ca „jucam urat, jucam lunga si p-adoua, jucam bufa-bufa, ca suntem batrani, ca este conducere slaba, ca Danutz este un antrenor limitat, ca are manifestari necontrolate, ca nu vor mai fi bani, ca clubu’ ii condus de lolek si bolek, ca au fost alungati spectatorii, ca castigarea campionatelor nu conteaza, ca au fost alungati bietii vechi CFR-isti (fara sa se mentioneze de neiregientarea altora , mai vechi: Tegean, Adam, Bretan,Boca, Liviu Mihai) „….Nu !
      Toate acestea au pornit din jurul clubului, din Cluj.
      Apoi, sa stii ca multi jurnalisti citesc si acest site ; Tribuna CFR, Feisbucu, alte site-uri legate de CFR, pentru a vedea pulsul comunitatii, pentru a „inventa stiri de la surse”.. Sunt si care-intentionat- dau stiri alarmante la prieteni jurnalisti mitici.
      Cele doua situtii : Minteoan si Djokovich au fost preluate si retransmise deformat si trnchiat pentru a da amploare negativa. Desigur, eu consider ca cei doi au gresit : Minteuan si Djokovich,fiindca trebuia sa fie mai ponderati in declaratii, dar, manevrarea informatiilor a avut alt efect: denigrara Clubului.
      Acum , in ce priveste jucul echipei (dupa cat ma pricep eu-nu ca si altii, care le stiu pe toate), mie-mi place stilul acesta . Fotbalul inseamna rezultat iar rezultatul inseamna scorul, diferenta de scor. Eu, cand privesc jocul actual al CFR-ului , ma simt satisfacut, simt o descatusare. Daca as fi acolo, pe teren asta as vrea sa joc, sa simt in jurul meu.
      Nu am fost niciodata fanul lui Dobrin, Hagi, Iordanescu, Steaua inainte de Boloni. Balaci a fost diferit , fiind generatia mea, am putut sa-i simt suflul; era un luptator.. Eu am fost un fanatic al lui Rihnus Michels, al Ajaxului, Cruijff, Neeskens, Dar, m-am mai exprimat si alta data: de la Doctorul Radulescu , nu am vazut un antrenor mai eficient ca si Dan Petrescu..Uff , dar multe as avea de spus .!

      Apreciat de 5 persoane

      • Uităm însă că CFR nu joacă “urât” doar de la venirea lui Dan Petrescu 🙂
        Comentarii din arhiva TribunaCFR:
        * “Imi mentin parerea ca noi am avut 1 buc. Antrenor (cu A mare), un anume Mandorlini. Jucam urat meci de meci, nu prea dadeam mai mult de un gol…..dar CASTIGAM….si nu ne simteam in pericol la vre-un atac advers….” – 2013, despre perioada Mandorlini
        * “JC eu cred ca nu prea era sigur de ceea ce avea si de ceea ce s-ar fi putut face cu lotul pe care il avea la dispozitie. Jucam urat, jucam meschin si doar norocul sau Beto ne-a salvat de cele mai multe ori.” – 2012, despre perioada Jorge Costa
        * “Jucam urat urat urat de tot. Nu mai avem ce pierde. Cu anti-jocul asta am ajuns pe locu 8, hai sa schimbam naibii ceva. Nu mai ai nici o placere sa vezi echipa favorita jucand” – 2012, despre perioada nea Ando, part II
        * “Nu pot sa-mi dau seama daca jucatorii au chiar asa mari carente tehnice sau nu mai stiu sa paseze din cauza tacticii la „bubuiala” imprimata echipei de mult timp, nu doar de Andone.” – 2012, despre perioada Paolo Sergio
        * “Despre cea tactica, sper sa nu ies la pensie si sa vad mai mult de 3 pase intre visinii si pe urma bubuiala data la noroc.” – 2013
        * “Jucam urat si doar meciul cu Petrolul din acest retur l-as incadra la meci de fotbal…In rest ne chinuim” – 2014, despre perioada Miriuţă, part I
        * “Unele echipe fac pressing, incearca combinatii sau pun mingea jos, altele uziteaza de centrari, de talie, de gabarit, de viteza, au o strategie proprie, pe cand noi parem exceptia, cu un joc simplist, rudimentar, previzibil, la bubuiala, anost, fara relatii de joc.” – 2015
        * “sigur ca m-a deranjat si pe mine cand aduceam mingea de la 35 m de poarta lor pana la Marc dupa care urma o bubuiala la adversar. Aici baietii mai au de lucrat la triunghiurile de pase in terenul advers cu un-doi-uri, devieri, etc…” – 2016
        Poate că unele comentarii au fost scrise la nervi, în urma unor rezultate nefavorabile, poate că unele părţi le-am scos şi eu din context 🙂 , dar esenţa rămâne: de la Mandorlini încoace, noi jucăm “urât”. Explicaţia este simplă: materialul uman. Am scris de n ori că un fotbalist este evaluat în baza unor criterii: tehnică, viteză, forţă, ştiinţa jocului, rezistenţă etc. Cei care le au pe toate (sau pe aproape) sunt interzişi pentru România. E ca la hoteluri, pe baza numărului de stele. Banii din fotbalul nostru limitează numărul de stele la maximum 2, hai, excepţii rarisime, 3. Ai noştri au ales mereu de pe piaţă jucători de forţă şi cu ştiinţa jocului, rar s-au uitat spre marfa cu glezna fină. Consecinţa nu putea fi alta decât adaptarea stilului de joc la glezna mai de bolovan a celor care ştiau două şi bune: măcinarea şi răpunerea adversarilor. Nu cred că ne ia foarte mult timp să putem înşira toţi mingicarii care s-au impus în Gruia în ultimii 10 ani: Culio, Bastos, 6 luni din doi ani jumate, Păun. Poate că au mai fost şi alţii, dar grosul a fost mereu reprezentat de “tanchişti”, iar “tanchiştii” n-au cum să producă decât un joc frumos şi spectaculos al tanchiştilor care nu se aseamănă cu jocul frumos şi spectaculos al ”artiştilor”, al celor de la locul 2 în jos. 🙂

        Apreciat de 8 persoane

  6. Incep prin a spune ca nu am fost de acord cu primul vot al reprezentantilor nostri privind situatia clasamentului. E chiar de neinteles avand in vedere ca era contrar chiar pozitie clubului de-a lungul ultimelor etape ( sa se joace meciurile pe teren etc.) Dar acum vad ca mai marii patroni-ultrasi ai lui Dinamo arunca pisica (pun intended) in curtea CFR-ului, ca vezi Doamne FRF de dragul CFR-ului si al faptului ca deja au comunicat campioana la UEFA au luat decizia asta etc. In definitiv ei raman cu imaginea ca au fost salvati prin birouri si noi cu imaginea adevarata a unei conduceri ce se indreapta treptat spre incompetenta pura. Prea multi atarnatori pe la club.

    Apreciază

  7. Eu unul sunt puțin îngrijorat de soarta clubului nostru, având în vedere ultimele semnale,neplata salariilor din martie și datorii de peste 20 de mil euro.

    Apreciază

    • Pe mine mă îngrijorează când Andrei Popa povesteşte de datorii, nu balivernele mass-mediei. Cei care postează tâmpenii despre datorii ori nu au cunoştinţe economice elementare, ori deformează intenţionat, bombastic, cifrele. Cred că şi una şi alta. Nu pricep de ce nu cer ajutor de la o tanti contabilă pensionară ca să ştie şi ei cât de cât despre ce scriu. N-am pregătire economică, dar ştiu din auzite că există datorii trecute de scadenţă, datorii în termen cu scadente pe termen scurt ori mai lung, garantate ori nu. Nu poţi să vii ziarist că, ioi, datorii de 20 de milioane. Exista un credit dinainte de insolvenţă la BT, garantat cu stadionul, habar nu am dacă mai există rate de rambursat ori a fost stins. Dacă e prima variantă, suma e în alea 20 de mil. Dările către stat pe 2019 figurează în alea 20 de mil şi nu erau scadente la 1 ianuarie. Citeam undeva că 80% din datorii sunt către noul patronat. Au băgat oamenii 16-18 mil de euro în club (Gigi, doar 11 🙂 ), ştiau de-atunci că n-au cum să-i scoată a doua zi. Important e că după primii doi ani cu pierdere, 2019 a fost încheiat pe plus (1 mil şi ceva de euro, dacă-i adevărat ce se scrie). Apoi, nu scrie nimic de creanţe. Poate avem 40 mil de luat. 🙂 )
      În legătură cu drepturile lui Djoko, s-a scris/declarat că nu există salarii restante, ci prime promise neplătite. N-avem de unde şti adevărul, nici nu trebuie să ne intereseze. 🙂

      Apreciat de 3 persoane

      • E cat se poate de intentionata dezinformarea. BIlanturile prescurtate de pe Ministerul Finantelor, alea publicate gratis dupa care isi dau cu parerea toti „specialistii”, sunt incomplete. Datoriile nu sunt defalcate pe conturi, deci datoriile alea, dupa cum ai zis si tu, pot (si probabil sunt) sa fie in proportie de 99% catre actionari. Noi nu avem de unde sa stim. Oricum, ca o firma sa functioneze aceasta are nevoie de linii de credit. Orice firma care nu se indatoreaza nu investeste si nu creste.

        Mai mult, cluburile sportive au alte regim contabil fata de o societate normala. De exemplu, la active jucatorii sunt trecuti doar dupa valoarea contractului. Asta inseamna ca daca lotul tau valoreaza 30 de milioane de euro dar tu platesti salarii in valoare de doar 7 milioane de euro, clubul ar avea active de doar 7 milioane! Pe langa asta mai sunt tot felul de reguli care fac diferenta intre contabilitatea la un club de fotbal si cea la o societate comerciala.

        Apreciat de 2 persoane

  8. Scria cineva mai sus ca Djoko ar fi timpul sa plece, probabil ca da, dar nu forțat pentru ca și-a cerut drepturile, la fel am fi făcut oricare, mai ales ca a mai luat teapa de la CFR când clubul a întrat în insolventa.

    Apreciază

  9. Ceva negativ trebuie sa scrie presa despre echipa campioana nu se poate altfel, e clar ca deranjam pe unii si sunt sigur ca vor mai apare stiri de astea negative, scandaluri la echipa uite ca tot „”scandalagii”” sunt campioni a-3-a oara consecutiv.

    Apreciază

  10. Nu mai bine ne uitam la datorii conform cifrelor oficiale ale bilanturilor clubului, ca sa vedem ce este de fapt acolo? Ca asa, ce scrie un prostovan de foame pentru citeva clickuri cind el nici macar salariul din plic nu stie sa si-l numere nu valoreaza mare lucru. Hai sa ne uitam aici https://www.listafirme.ro/fotbal-club-cfr-1907-cluj-sa-14331896/ si sa tragem citeva concluzii economice. 1. Datoriile ating un maxim de 106 Mio RON in 2014, scad apoi la 50 de mil si se reintorc spre 100 de Mil. 2.Capitalul propriu este la 550 de mil in 2013, scade la -30 de mil, se recapitalizeaza la 20 si scade la -40 la sfirsitul lui 2018 3. Pierderile operational 2015-2018 sunt undeva la 50 mil de lei. Ce inseamna asta concret daca legam cifrele? Cine e mai vechi pe aici si are memorie stie ca acea crestere a datoriilor la peste 100 de mil a fost una contabila la sf de an cind era litigul cu taxele, normalizat ulterior – vedem din cifra de 49 Mio din 2015. Se leaga si de scaderea cu 80 de mil a capitalului propriu imedit dupa aceea – apar datorii de peste 50 de mil care trebuie sa se pupe in bilant si la insolventa s-a curatat terenul cum am spune, de aceea luam ca referinta 2015 – intrarea in insolventa s-a facut tocmai datorita diferendului acela cu datoriile de stat, care obliga conducerea la acest pas pentru ca la capital propriu era deja o suma negativa. Ce s-a intimplat de atunci? Luat asa babeste la cifre aproximative… alea 18 mil capital propriu/ stadion e posibil sa fie capitalul de lucru al clubului (dar contabil e deja amortizat), aia 40 de mil capital negativ e un imprumut al actionarilor, care se leaga in mare fata de cresterea datoriilor in general. Asadar grosso modo noii actionari au „spart” intre 2015 si 2018 cam 10 mil de euro, poate un pic mai mult pentru ca sigur s-au mai platit si alte datorii din creditele vechi… hai sa zicem 15 mil de euro.

    Apreciat de 3 persoane

  11. Cristi tu spui si interpretezi cifre oficiale si bine faci. Un profesionist asa face. Noi care suntem doar chibiti ascultam si spunem ce credem. Pe mine ma doare cand aud ca jucatorii refuza sa joace in meciul X pt ca au bani de incasat. Pe mine ma doare cand un jucator ca si CUlio isi cauta dreptatea pe la TAS pt restante, pe mine ma doare cand antrenorii sunt neplatiti de luni de zile. Ce sens are sa pomenesc de prima de instalare a lui CHipciu…… DIn partea mea cifrele contabile pot sa fie chiar pozitive daca jucatorii primesc doar asa din cand in cand cate ceva…asa la limita a deveni liberi. Lucrurile nu sunt normale si ar trebui ca NV (chiar daca e f bine intentionat) sa mai puna stop amatorismului si cheltuirii banilor pe care nu-i ai!
    P.S. ma bucur ca vad atitea pareri negative din arhiva tribuna, ceea ce ma duce cu gandul ca negativisti au fost mereu si inainte de a descoperi si eu Tribuna.

    Apreciază

    • Aici din pacate sunt mai multe lucruri care trebuie sa se pupe. Daca eu cumpar ceva cu 1 leu, vind cu 5, cistig pe hirtie 4, statul vrea si el 1 leu impozit dar eu inca nu am incasat nimic si nici nu am platit marfa am 2 lei datorie datorie, desi pe hirtie am ramas cu 3 lei cistig net. Cam toata Romania e subcapitalizata la capital de lucru, multi bani vin tirziu si inclusiv UEFA face plati in transe si anul asta intirzie si ei datorita intreruperii sezoanelor. Toti din fotbalul romanesc cunosc situatia si o accepta, pentru ca per total e cel mai bun deal pe care il pot face.

      Apreciat de 2 persoane

    • Andrei Popa, iti dau dreptate, vorbesc din punctul de vedere a unui jucator ,promisiunile trebuiesc onorate, nimic nu infurie un jucator mai mult decit minciuna si promisiunile in vint , dau un exemplu ,eram la Sirma C. Turzii, Antrenor Pupi Avram , cel putin 6 jucatori de la U, cred ca vreo 5 de la Cfr, Ciutac si Timpanaru de la ASA TG Mures ,echipa buna de tot , in meciurile amicale bateam Cfr-ul intotdeauna, ,trageam la promovare, un director general nebun dupa fotbal, inaintea meciurilor importante intra in vestiar cu o geanta tip Padureanu, o deschidea si ne arata,ii vedeti , cistigati si sint ai vostrii, , cum dracu se facea nu stiu, intotdeauna la pauza era egal sau conducea sa spunem Reghinul, se termina meciul cu victoria noastra , ori cu ajutorul arbitrilor ,ori gresesc adversarii, bucurie mare. Marti la antrenament urmeaza premierea, vine geamantanul si fiecare jucator primeste cam jumatate din cei promisi, miriieli ,suparari ,injuraturi,apoi vine seful si zice ,imi pare rau la pauza a trebuit sa intervin fiindca voi nu cistigati meciul dupa felul cum a-ti jucat, fiecare jucator simtea ca avea dreptate ,dar tot erau suparati,resentimentele au ramas , apoi s-au adincit, asta este jucatorul de fotbal, asa au fost si pe vremuri asa sint si acuma, deaceea am scris de citeva ori ca inaintea meciurilor importante nu poti nemultumi jucatorii, trebuie sa tii cont de personalitatea fiecaruia , trebuie sa ii multumesti fiindca altfel te pot arde cind nu te astepti

      Apreciat de 2 persoane

  12. Despre restante nu ma pot pronunta ca nu cunosc situatia reala. Si aici trebuie s avem in vedere cu totii anumite lucruri. 1. Discutam despre salarii de baza sau bonusuri? 2. Nu stim ce clauze au trecute jucatorii in contracte – de ex legarea anumitor plati de anumite incasari 3. Situatia actuala – chiar si in „lumea buna” a fotbalului, din martie incoace au existat reduceri de salarii, luni neplatite, cluburi care renegociaza cu intreg loturi taieri de 15-20% din salarii pentru sezonul urmator samd – nu stim exact care e „bucataria interna”. 4. Cadrul legal – in cam toate tarile din Europa exista un moratoriu la diverse plati curente, chirii, servicii etc – majoritatea jucatorilor din Romania daca iau niste bani pe PFA se incadreaza legal la capitolul „furnizori” – iarasi discutam poate de situatii in care jucatorii se simt moral avind dreptate, dar legal poate clubul actioneaza legal corect. 5. Banii TV se pare ca de la anul vor veni lunar si nu pe 6 luni inainte – majoritatea cluburilor au insa poate contracte cu salarii de baza primite trimestrial legat de termene din acestea de plata – e posibil sa existe aici o strimtorre la cash care va veni peste toate cluburile. Tot ce am scris aici nu inseamna ca in Romania seriozitatea la plati nu e una extrem de slaba, ca majoritatea firmelor, inclusiv cluburile de fotbal nu sunt subcapitalizate si ca practic nu prea au capital de lucru samd. Pe de alta parte toti jucatorii stiu care este situatia, iar „bunele” maniere nu sunt de ieri de azi. De asemenea la intirzieri mari acestia poti rezilia unilateral contractele pe care le au – poate insa ca toti calculeaza ca banii cistigati la CFR chiar daca vin mai sau foarte tirziu sunt mult mai multi decit banii pe care i-ar cistiga altundeva. si atunci practic asteptarea si vaicarelile sunt incluse in pret. Referitor la disputa Djokovic -Arlauskis, eu o vad ca pe o chestie pur umana. Arla are un alt contract semnat pe o suma mult mai mare, a prins un contract mult mai bun intr-o perioada foarte grea pentru multi fotbalisti de a prinde contracte noi la sume egale cu cele de pina acum. Djoko poate se simte esuat in Romania, poate spera sa plece din nou, cine stie? Sau poate cei doi au avut o problema cu o amanta, cine stie? Nu sunt la curent cu suporterele darnice cu lotul actual.

    Apreciat de 1 persoană

    • Primea mea senzaţie a fost de scepticism când am văzut că linkul duce spre telekomsport. 🙂 Dar m-am liniştit, titlul nu conţine nici şoc, nici răsturnare de situaţie, nici altele de acest soi. S-ar putea ca totul să ni se tragă de la bilanţul cela groaznic pe 2019, cu 1 mil şi ceva profit. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  13. Vreau sa ma opresc doar asupra interviului lui DP.,care demonstreaza ca inafara terenului unde intr-adevar,uneori,este mult prea vulcanic,este un individ critic,autocritic,cunoscator al fenomenului fotbalistic, rational care cunoaste limitele financiare si nu numai si care cauta permanent,sacrificiul si se sacrifica,doar pt.a realiza marea performanta;mi s-a parut un tip f.pragmatic,echilibrat si lucid in comentarii,in modul de gandire si de actiune,de unde,nu intamplator si trofeele pe care le-a dobandit de- lungul carierei;de aceea,ar trebui sa-l acceptam cu ifosele,cu nevrozele si istericalele lui,care s-au dovedit a fi neesentiale atata timp cat a compensat prin rezultate;Hai CFR!

    Apreciat de 7 persoane

    • Omul e echilibrat,rational dar si aici exista un mare dar dupa parerea mea…ii place sa se planga cam mult 🙂 s-au platit sume mari pentru aducerea de jcuatori care ulterior au fost ori nefolositi ori nu au dat radament…el mereu s-a plans ca nu are bani si solutii tocmai ca performantele sale sa para si mai mari…parerea mea 🙂

      Apreciază

  14. Oare nu se mai aude nimic de ceva jucători noi..? În curand începem meciurile oficiale… ar fi bine daca s ar misca repede mai repede cu transferurile ținând cont ca doar 2 sapt avem de pregatire.

    Apreciază

    • Lotul e complet: Balgradean (Sandomierski)- Susic (Ciobotariu, Butean), Vinicius (Burca), Boli (Pascanu), Camora (Cestor)- Itu (Djokovici), Bordeianu (Hoban), Deac (L. Aurelio), Chipciu (Pereira), Rondon ( Omrani), Paun (Costache, Petrila). Pe cine ai scoate? Sigur, daca vor pleca Omrani sau Djokovici, probabil va veni cineva in loc.

      Eu unul l-as scoate pe Chipciu. Nu mi se pare un jucator de 20.000 pe luna, care sa faca diferenta. El nici la Andrrlecht nu a fost prea mare. A jucat titular pe dreapta in primul an si a dat niste centrari de gol, dar adevaratii jucatori ai lui Anderlecht atunci erau Sophiane Hanni, Tielemans, Acheampong, poate si Stanciu. L-au incercat mai mult fundas dreapta apoi, dar fara succes. Un jucator de lot, cam ce ofera Butean de exemplu la 3000 pe luna 😉

      Apreciază

      • Lotul ar trebui întărit cu ceva jucători de nivelul titularilor(personalitate, capacitate de efort și dăruire) acuma ori iarăși peste 30 sau tineri. Sa nu uitam iarăși ca suntem pe 2 fronturi și după 3 titluri mai trebuie ceva sânge proaspăt bun, nu ar fi normal și bine pt echipa sa ducă tot bătrânii greul. Omrani dacă nu pleacă locul lui ar trebui sa rămână în banda. Trebuie încă un atacant bun pe lângă rondon. O dublura la susici dacă manea a plecat. Chipiu după mine dacă e jucat încet încet își revine. Nu știu ce sa zic de portari :balgradean…..nu cred ca poate sa ajungă la nivelul lui arla și sa dea siguranță echipei..

        Apreciază

        • Dubluri la Susic sunt destui. Daca e sa faci unul din cele 2 posturi doar cu jucatori U21, atunci eu chiar as renunta la Susic si as merge pe Ciobotariu sau Pascanu tot sezonul ca fundasi dreapta. Amandoi au mak jhcat acolo in Anglia sau la Dinamo. Sunt in genul lui Manea, nu foarte ofensivi, dar rapizi si puternici, isi fac treaba. Alt post in aparare nu ar fi pentru un U21 (Vinicius, Boli/Burca si Camora sunt tatici), al doilea ar fi Itu la mijloc, iar in atac e riscant sa joci tot sezonul cu Costache/Petrila, pentru ca nu prea dau goluri si nu creaza destul pentru altii. Iar o echipa trebuie sa dea goluri ca sa ia campionate.

          Apreciază

      • Și dacă Costache nu creste o data în joc, i s au dat toate șansele din lume cu regula asta sub 21 plus bordeianu care în ultimele 6 luni a scăzut foarte mult și nu da semne de revenire în viitor.. Ar trebui și acolo ceva schimbări. Mai e camora care are o varsta, dacă se accidenteaza…

        Apreciază

  15. de mult vreau sa va intreb ,mai ales pe cei apropiati de club,Itu de azi are vreo legatura de rudenie cu Itu fost extrema dreapta la tineret-rezerve Cfr, apoi coechipier la Sirma ,apoi la Cmc?

    Apreciază

  16. Dupa cum anticipeaza fanatik.ro am juca primul tur preliminar cu una dintre Buducnost Podgorica (Muntenegru), Ararat-Armenia (Armenia) sau Floriana (Malta). Sper sa nu iese Podgorica, in rest par chilipir.

    Apreciază

  17. Dupa fanatick.ro ar urma sa jucam cu una dintre Buducnost Podgorica (Muntenegru), Ararat-Armenia (Armenia) sau Floriana (Malta).

    Apreciază

  18. Itu, revelatia sezonului. Isi merita locul de titular, chiar si fara regula U21.
    Ce jucatori U21 inventam sezonul acesta?
    https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/catalin-itu-l-a-incantat-pe-dan-petrescu-la-cfr-cluj-606864.html
    Ar fi fost bine sa-i readucem pe Sergiu Bus si pe Nelut Rosu pentru a avea 2 oameni in plus pe lista UEFA (oricum, ar fi acoperit locurile lasate libere de Traore si Sylla).
    De aceea este important sa crestem jucatori pentru a avea o lista completa.
    Sa vedem ce transferuri urmeaza. CSU Craiova pregateste multe transferuri, FCSB este deja un Viitorul cu ceva plus de ani.
    Cred ca ne-ar trebui 1 varf de careu, un alt varf versatil si 2 mijlocasi centrali.
    Mai cred ca Omrani, Djokovic si Burca ar trebui vanduti, caz in care lotul ar trebui completat suplimentar.

    Apreciază

    • Dacă au oferte pe omrani și burca ar trebui dati, ar mai respira și vistieria clubului probabil mai ușor, nu am vândut jucători deloc în ultimii ani. De djoko cred ca el vrea sa plece sa prindă un contract bun pe ultimii ani de cariera.. Iar conducerea sa facă tot posibilul sa aducă jucătorii ceruți de Petrescu. Copilu and co. trebuie sa se miște repede chiar dacă nu ar pleca momentan nimeni trebuie 2-3 jucatori

      Apreciază

  19. Foarte de acord cu tine,Ulise!;in plus,daca as putea aduce cei doi(inchipuiti,deocamdata,dar f. necesari) mijlocasi,as renunta urgent la Bordeianu si in special la Costache!

    Apreciază

  20. Au mari frustrari unii jurnalisti de fapt majoritatea , eu tot nu inteleg cum am inscris cele mai multe goluri in sezonu trecut( au fost destule meciuri de campionat in care am marcat 3-4 goluri) si tot scriu despre noi ca nu jucam spectaculos, au numai stiri negative despre noi dupa ce am castigat de 3 ori consecutiv campionatu, cum se face ca la unii care au terminat campionatu pe locu 5 e armonie perfecta si la noi ar fi numai scandaluri.

    Apreciat de 3 persoane

  21. Deci Cavalerii de la Malta! Buna tragerea, am scapat de numele grele. Sa speram ca se incurca alte echipe ca sa ajungem in prima urna.

    Apreciază

  22. https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/gigi-becali-vrea-sa-profite-de-haosul-de-la-cfr-cluj-incearca-sa-transfere-2-oameni-de-baza-ai-campioanei-606898.html
    Acum incep sa fie evidente scandalurile facute de Boli si Djoko! Puteam sa jur ca si-a bagat sobolanul coada, cum facuse inainte si cu Omrani! Imi aduc aminte de declaratiile lui DP cu privire la rosul incasat de Boli, cum a mentionat ca e prost sfatuit de cei din jurul lui si face multe prostii! Se pare ca cei 2, Boli si Djoko vor sa isi forteza plecarea plin tot felul de declaratii! Aproape ca imi doresc sa plece la cioban si dupa cateva meciuri ratate sa fie masacrari mediatic, sa isi aduca aminte de ce si-au dorit!
    Sant convins ca au si ei dreptate si ca exista intarzieri de plata dar de ce restul nu se comporta ca ei? De ce restul pot sa aibe rabdare ca sa isi primeasca banii, pentru ca sigur o sa isi primeasca banii, altfel UEFA ia masuri disciplinare inpotriva echipei!

    Apreciat de 1 persoană

    • Nici mie nu îmi plac stirile de genul asta, probabil ar trebuii sa fie ceva adevăr în ele din moment ce cei doi au depus memoriu. În mod normal jucătorii trebuie plătiți. Acuma nu știm ce e în bucătăria clubului, de restu jucătorilor pot sa aștepte primele și salariile restante și cei doi nu. Arlauskis a zis foarte bine pe digi ca și djoko ar trebui sa înțeleagă ca probleme cu banii sunt peste tot cu pandemia asta. Logic ar fi dacă ar avea asa probleme financiare sa vândă ceva., dar poate și acolo nu au oferte cum tot se vehiculează în presa. E și puțin ciudata treaba asta, cum am aflat adversarul în 1 tur repede digi și gsp dau articolele astea cu datoriile foarte mari etc.

      Apreciază

      • Ce ai vrea sa vinzi? Ce are CFR in batatura e cazatura nu marfa vandabila in conditii normale. Darmaite acum cind toate cluburile au probleme de cash, tb sa planificie o toamna fara spectatori in tribune samd. Gasesi liberi de contract jucatori mai buni dispusi sa joace un an la pret mic.

        Apreciază

  23. Cata oftica si parere de rau ii domina pe sudisti,ca am castigat si acest campionat;numai si numai stiri negative la adresa clubului,nimic pozitiv!;toate cluburile au probleme cu banii,unele mult mai grave decat ale CFR-lui,dar nu scot o vorbulita;tot timpul in prim planul evenimentelor rele ne”evidentiaza”,ne scot in prim plan;;acum,isi baga brisca in cowie ca am picat in preliminarii,cu maltezii;cata frustrare si ura la acest Radu NEOM?!;tot timpul interviului l-a sicanat pe DP.scotand in evidenta doar partea negativa, ascunsa,mai putin placuta,chiar urata,a evenimentelor, a lucrurilor,nimic pozitiv,nicio felicitare,doar dojeni si un fel de”amenintari”;Hai CFR!

    Apreciat de 1 persoană

  24. Eu sper sa nimerim cu Celtic/Reykjavik si apoi asteptam o minune de la islandezi. Cel mai tare imi este frica de croati. Nu cred ca in toata istoria echipelor romanesti am trecut mai mult de o echipa din Serbia-Croatia, parca FCSB a facuto cu Haiducii…in rest jale mare.

    Apreciază

  25. Champions Path
    Group 1

    Seeded
    Celtic (SCO)/KR Reykjavík (ISL)
    GNK Dinamo (CRO)
    Young Boys (SUI)

    Unseeded
    Floriana (MLT)/CFR Cluj (ROU)
    Ferencváros (HUN)/Djurgården (SWE)
    KÍ (FRO)/Slovan Bratislava (SVK)

    Group 2

    Seeded
    Legia Warszawa (POL)/Drita (KOS)/Linfield (NIR)
    Maccabi Tel-Aviv (ISR)/Riga (LVA)
    Molde (NOR)/KuPS (FIN)

    Unseeded
    Celje (SVN)/Dundalk (IRL)
    Flora Tallinn (EST)/Sūduva (LTU)
    Ararat-Armenia (ARM)/Omonia (CYP)

    Group 3

    Seeded
    Dynamo Brest (BLR)/Astana (KAZ)
    Budućnost Podgorica (MNE)/Ludogorets (BUL)
    Crvena zvezda (SRB)/Europa (GIB)
    Qarabağ (AZE)/Sileks (MKD)

    Unseeded
    Midtjylland (DEN)
    Sheriff (MDA)/Fola Esch (LUX)
    Connah’s Quay Nomads (WAL)/Sarajevo (BIH)
    Dinamo Tbilisi (GEO)/Tirana (ALB)

    Macar de pican in group 2, acolo pareau mai accesibile formatiile din seeded teams, asa mi se pare aproape imposibil orice adversar din turul 2. Nu ca n-am mai batut noi echipe de genul, dar am vazut cat de greu este si nu stiu daca mai avem energia necesara. Ce inseamna sa te califici an de an in preliminarii si sa faci coeficient, pe urma ai asigurat un traseu cat de cat accesibil. Cheia ar fi sa ajungi an de an minim in playofful champions league, acolo ne-am scos bugetul anul trecut, 5 mil doar pt accederea in play off de UCL + 2,9 mil pt grupele UEL, din totalul de 13,4 mil (inca n-am primit marketing rights, peobabil vreo 2 mil … ).

    Apreciază

  26. Meciul din turul 2 va fi intr-o singura mansa. Nu este loc de experimente. Pentru noi ar conta mult sa jucam acasa.
    Daca nu va fi sa fie, vom ajunge in turul 3 Europa League in fata unui adversar mai abordabil, abia playofful fiind foarte greu.
    Eventualele transferuri nu au timp sa fie integrate. Rolul lor va fi pentru restul sezonului.

    Apreciază

  27. Nici unul dintre cei 3 posibili adversari, Reykjavík fiind outsider clar, nu e deloc usor, dar cred ca pe Celtic va fi imposibil sa-i mai batem si a 3-a oara. Sunt in plin campionat si deja i-am intalnit de 4 ori asa ca nu cred ca mai avem cu ce sa-i surprindem.

    Apreciază

  28. Stai calm, le vom da cu Costache-Omrani în cap până uită fotbalu’! 🙂 😦
    Lăsând gluma la o parte, eu cred că dacă prindem o zi bună ne putem bate de la egal la egal cu oricare dintre cele trei echipe.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.