Veni, vidi, Vinicius. [CSU Craiova – CFR Cluj 1-3]


⚽️ Încă un titlu de campioni, dar, mai ales, încă un meci de colecție, ca în vremurile bune. Oare vă mai amintiți de acel 3-2 la rejucarea cu U Cluj, cu revenire în 40 de minute de la 0-2? Sau acel 3-2 de la Turnu Severin, tot cu Craiova, cu 0-2 la pauză și un om în minus? Se întâmpla asta acum 10 ani și câteva luni. Ne este dat să trăim momente de astea, când disperarea ne spune să abandonăm, dar ceva în teren se proptește bine de tot în crampoane și, ușor-ușor, începe să răstoarne munții. Sunt alți jucători (cu excepția lui Camora), dar poate că e ceva in ADN, în seriozitatea cu care se pregătesc asemenea meciuri la CFR.
⚽️ Cel mai bun lucru în seara aceasta este că a dat Craiova primul gol. A fost o fază pe care am tendința s-o analizez, să spun că Bordeianu nu era pe nicăieri la blocaj, că Arlauskis a sărit cam târziu, fără să împingă în picioare. Detalii! Golul acela a fost de fapt momentul esențial și e foarte bine că l-am încasat. Atunci oltenii s-au crezut campioni, vedeau că CFR-ul nu leagă nimic. Și, într-adevăr, până atunci CFR nu juca mai nimic. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi stat lucrurile dacă nu venea acel gol, dacă nu venea declicul. S-ar fi aruncat echipa noastră cu toate liniile pe adversar, ar fi început să alerge până la disperare? Mă tem că nu, mă tem că mergeam implacabil spre penalty-uri. A fost nevoie de un pumn în plin ca să se scuture CFR-ul din starea ultimelor săptămâni.
⚽️ Da, azi a fost o finală, un meci cât un campionat. Toate meritele de până acum fuseseră șterse. Ce ne-a făcut campioni? În primul rând puterea. Puterea morală, de a nu arunca armele la 0-1 și, mai ales, la un zero absolut la capitolul joc. Până la golul lui Vinicius, CFR n-a jucat mai nimic. Apoi e puterea fizică. După izolarea aceea, după lipsa de antrenamente, după 3 meciuri în 7 zile, să alergi în halul acesta, să-ți sufoci adversarul în pressing și prin aceasta să muți jocul la poarta lui – asta e material de campioni.
⚽️ Și ne-a mai făcut campioni mândria oltenească. Craiova merită felicitată pentru cum a jucat în play-off, pentru cum ar fi putut câștiga acest campionat și chiar ar fi meritat să câștige. Doar că au o problemă: mereu când e vuiet media, când curg laudele pe ei, se pierd. Și pierd. Mândria lor gâdilată excesiv îi trădează invariabil. La 1-0, văzând că CFR nu poate mușca și probabil știind și faptul că CFR a fost ștearsă și în meciurile precedente, cred că s-a umflat acea mândrie în ei. Probabil jucătorii visau medaliile, se gândeau cine va ridica trofeul. Suporterii se adunau lângă stadion, făceau atmosferă afară. Totul părea că vine de la sine. Așa că în loc să păstreze turația, să facă 2-0, au lăsat mingea. Au lăsat posesia CFR-ului. Au lăsat meciul și, au lăsat trofeul.
⚽️ Cu atâta posesie și cu ambiția CFR-ului turată la maximum, cumva acest 4X4 clujean s-a scos din împotmolire. Nu am avut ocazii, dar golul lui Vinicius a venit fix din meniul casei. Apoi, mai calmi, ai noștri și-au dat seama că adversarul tremură și au profitat de asta. Nu am văzut atacuri neîntrerupte, dar am văzut posesie. Iar pe partea cealaltă nesiguranță, marcaj neglijent și spații mari. N-a dat gol Rondon dintr-un metru de poartă și a fost mai bine așa. Poate Bergodi găsea ceva resurse la pauză. Așa însă, de la 1-1, repriza a doua a fost o execuție sumară construită pe forță și pe Vinicius. Pe teama de Vinicius. Fiindcă toți oltenii îl păzeau pe brazilian, au uitat de Boli. Iar apoi, la faza de penalty, probabil adversarul direct, cel care a faultat, era deja terorizat de faima apărătorului nostru. 3-1, retragere la cutie, schimbările logice și securizare. Povestea a fost simplă de acolo.
⚽️ Fazele se vor uita. Au avut și craiovenii ocazii, probabil încă un gol ar fi putut da. La fel, nici ocaziile CFR-ului n-au fost chiar atât de multe. Dar ce nu se va uita va fi impresia unei superiorități evidente a CFR-ului, a unei victorii clare, în lupta directă. Posesie, energie, siguranță – campioni incontestabili. Nici nu mai contează penalty-uri sau discuții despre programul haotic al acestui play-off. Până la urmă CFR-ul a fost cel lovit în plin, pentru că pe lângă cele 10 meciuri din play-off s-a mai adăugat și unul greu contra COVID-ului, cu vreo câțiva jucători și, mai ales cu Dan Petrescu ținut la distanță de teren, de jucători.
⚽️ În condițiile astea, toată România ne recunoaște, de drept, campioni. Fără alte discuții, fără vreun dubiu. Iar cum acum se leagă 3 campionate în șir, cred că orice obiecție devine ridicolă. Trofeul e la Cluj, la colecție.
Ce va fi mai încolo, mai vedem. Sezonul următor pare unul tulbure, atât intern cât și extern. Să vedem dacă va exista, în primul rând, dacă nu cumva va fi doar pe FIFA 21. Dar, până atunci, azi ne bucurăm.
Cinste, CAMPIONILOR!
Albusibiu

221 de comentarii

  1. Intradevar este bine ca am incasat acel gol rapid chiar daca dominam gazdele la posesie. Apoi pedigree-ul de campion calit prin Roma, Rennes sau mai alea Sevilla avea sa renasca ca si pasarea Phoenix. Eu cred ca este timpul ca in Cluj o strada sa se numeasca Dan Petrescu.

    Apreciază

    • La ”7 strazi” una sa se numeasca Dan si alta Petrescu. Si, daca tot mai sunt inca 5, le putem denumi Deac, Camora, Vinicius. Mai pastram inca 2 pentru campionatele urmatoare. Pentru ca, nu-i asa, trebuie sa facem 10 campioante ca sa primim prima stea pe logo-ul CFR.

      Apreciat de 4 persoane

      • He he, excelenta idea. Dar tot nu sunt de acord cu tine ca ar fi meritat prazarii 🙂 🙂 🙂
        Bon, jucatorii vin si pleaca, conteaza doar CFR-ul.Astazi cei mentionati de tine, maine altii.Poate pleaca Vini la wcsb, ce facem? Redenumim strada ? 🙂 🙂

        Apreciază

  2. Mulțumim dragă CFR că exiști, cu toate că nu toți te merită!!!
    Hai draga CFR!!! Am castigat numai cu ajutorul lui Dumnezeu si caracterul baietiilor, un campionat, unde aproape toata tara a fost împotriva noastra. Parca victoria e mai dulce asa. Mulțumim Dan Petrescu si staffului si mai ales conducătorilor nostrii, ca l-au adus pe Bursuc la noi. Si vreau sa-mi cer scuze si in numele suporterilor vesnic nemulțumiți, ba de echipa, ba de joc, ba de orice, nu prea meritați un astfel de echipa, dar totusi sunteti si voi ai nostrii.
    Capul sus si Europa venim! Si daca se poate, vrem si pe al 4lea campionat la rand.
    Multumim CFR si va iubim!!!
    🏆🏆🏆🏆🏆🏆🚂🚂🚂🙏🙏🙏🍾🍾🍾

    Apreciat de 1 persoană

  3. Numai o echipa cu ADN de campioni in sange putea realiza ,ceea ce a realizat aseara. Un miracol,impotriva a tot ceea ce li se intamplase in ultimele saptamani,si nu numai(sa ne aducem aminte ,exact acum un an de zile,de meciul cu Astra).
    Ei sunt CFR1907CLUJ,Mandria Ardealului!!!
    Iar noi suporterii suntem mandrii de o asemenea echipa.
    Pe scheletul acesta se poate construi o echipa si mai puternica.Cu grija si inspiratie, cu 2-3 transferuri acolo unde e nevoie, cu jucatori care sa aduca plus-valoare echipei campioane.
    HAI CFR!

    Apreciază

  4. bravo, inca o data, campionilor nostri!!!
    sunt ft curios (si am ceva emotii) pt. anul urmator. e mult de munca si de adus fotbalisti buni. hai CFR!!!

    Apreciază

  5. FELICITARI tuturor, pentru această superbă seară! Bravo Dan Petrescu, bravo conducere, bravo pentru toată echipa asta minunată! Sper că avem pregătite câteva transferuri deja, jucătorii ochiți stau cu bagajele la ușă…
    Nota zece cu felicitări pentru toți, în tabelul lui Kiruj !!
    Hai CFR !!!!!!

    Apreciază

  6. Vârsta și experiența au fost acum un atu. Vinicius, Camora, dar și Chipciu, sau chiar Omrani, jucat în sfârșit pe postul lui, și-au ridicat nivelul jocului la miza partidei. Poate nu e drept să evidențiez pe cineva, căci a fost în mod clar un efort colectiv, băieții au fost aseară din nou o echipă, însă în acest titlu – dintre jucători – cel mai mare merit mi se pare a fi al lui Deac.

    Apreciat de 2 persoane

  7. Felicitari inca o data echipei, jucatorilor, staff-ului, chiar si finantatorilor, care inca mai au datorii la jucatori! Felicitari tuturor pentru succesul din acest an, incoronat cu al treila campionat castiga LA RAND!!! Se dovedeste inca o data ca CFR Cluj este o campioana meritorie, nu un foc de paie politic a la Urziceni, Otelul sau altele. Ne-am respectat blazonul de fiecare data cand am iesit in Europa, cu mici sincope, e adevarat, acestea venind de la sine cand esti o echipa finantata din bani privati si mai ratezi 1-5 sezoane europene. Acum, daca mai era nevoie sa demonstram, am ajuns si sa castigam un campionat in ciuda arbitrajelor potrivnice, pe fata, pro-Craiova si impotriva unui „oras intreg” ce statea in spatele unei echipe de fotbal, cica profesionista, din Romania.

    Cu toate ca suntem echipa din Romania cu cele mai multe victorii in CL, cele mai multe puncte in CL, cele mai multe puncte in EL, cele mai multe meciuri din acest sezon in Europa si ca in aceste conditii am mai si castigat campionatul, luptand onorabil pe doua fronturi, comentariile care apar dupa castigarea titlului sunt de-a dreptul scarboase. Eu inteleg ca nu trebuie sa ne ridice nimeni osanale dar sa vii ca jegosul de Nistor(https://www.telekomsport.ro/nistor-cel-mai-trist-dintre-olteni-asa-tara-asa-federatie-de-ce-cfr-nu-este-o-campioana-corecta-in-opinia-sa-au-politicieni-pe-langa-echipa-video-19440494?utm_source=prosport&utm_medium=cross&utm_campaign=Cross) sa ne acuzi PE NOI (!!!) de implicatii politice cand CSU este o echipa finantata de stat, intr-un judet in care DSP-ul i-a scutit de teste COVID pe o perioada mai mare de 7 zile, este absolut strigator la cer!

    Ma uit peste presa online din Romania din dimineata asta si pe „prima pagina” a mai multor ziare apare o stire inventata (despre Balotelli) si una despre Djokovic, care e nemultumit ca n-a luat banii din martie. Nici o analiza despre parcursul nostru din acest sezon, analiza care apare in mai toate publicatiile din Vest despre o echipa campioana, nici o analiza a meciului de aseara, nimic: zvonistica si declaratii „soc”. Ce sa mai vorbim despre vreun mesaj de felicitare de la vreo echipa din Romania, sau despre vreo declaratie de la vreun fost jucator/antrenor de la CFR… alea deabia DACA apar pe la mijlocul paginii, intre tatele lu’ Vulpita si ce mai e nou la FIFA 2020.

    Acum cativa ani, cand Viitorul castiga campionatul, unul controversat de altfel, dantesc zicea pe Tribuna ca noi suporterii nu dam dovada de fair-play pentru ca nu-i felicitam pe constanteni. Oare fata de CFR, care tocmai a castigat al treilea titlu consecutiv in Liga 1, cine da dovada de fair-play cand toata lumea fotbalistica zace muta si presa inventeaza povesti despre Balotelli?

    Apreciază

    • In continuare sustin acelasi lucru …Daca vrem ca sa ne civilizam nu exista alta cale.
      Si daca ai fi fost un pic atent ai fi vazut ce a declarat si Deac dupa meciul cu FCSB.
      „Daca vor fi mai buni ca noi,le vom strange mana si o sa ii felicitam”
      La noi (si la noi) e multa ura … Si am ajuns sa impartim tara asta in sute de mii de tari si pe langa ca nu respectam optiunea celuilalt in timp am ajuns sa il si detestam visceral uneori…
      Ca e vorba de sport,politica sau mai nou sanatate…
      Asta a fost si unul din motivele pentru care la un moment dat am decis sa ma retrag din discutiile astea si implicit de pe TribunaCFR.
      Citesc postarile,rareori comentariile fiindca ce am lasat in urma acum 3 ani e continuu prezent si acum…
      De aceea stau in banca mea…Nici macar azi nu as fi comentat daca nu m-ai fi pomenit ,crede-ma…

      Oricum CFR va fi si va ramane pentru mine ” My pleasure,my power,my pain” …dar pe silent, indiferent de ceea ce se va intampla de acum inainte.

      Hai CFR !

      Apreciază

  8. Campioni morali si campioni si oficial. Doar arbitrajele potrivnice noua, favorabile oltenilor si covidul ne-au amanat medaliile si trofeul pana-n ultima etapa.
    +22 goluri in sezonul regular și +7 goluri in playoff a fost diferenta golaverajului nostru fata de oltenii mult prea laudati pentru jocul ofensiv.
    Ma intreb daca nu cumva ultimele jocuri nu am jucat intentionat atat de prost, la adormirea oltenilor?
    Ce jucatori U21 aducem pentru seonul urmator?
    Cum intinerim lotul fara a reduce valoarea? Avem nevoie de un nou Tucudean si un nou Culio. Sigur, si de tinerete vesnica pentru Deac si Vinicius.
    Bravo baieti, staff, suporteri.

    Apreciază

    • Poate luăm de la Craiova că „au câțiva tineri de perspectivă: Mihăilă, Bairam, Cicăldău, Vlădoiu și Mateiu” (Fanatik). 🙂 În 2-3 ani, „tânărul de perspectivă” Mateiu l-ar putea înlocui cu succes pe Hoban. 🙂
      Ce jucători U21 să aducem pentru sezonul următor? Manea. 🙂 Este eligibil U23, ar fi din nou un câştig enorm pentru echipă. Pentru singurul loc U21 obligatoriu, îi avem pe Costache, Itu, Petrila, Fica, Joca, Ciobotariu, Paşcanu, Andronic.

      Apreciat de 1 persoană

        • Uefa stabileşte că în ciclul 2019-2021 (două sezoane) sunt eligibili U21 toţi cei născuţi în 1 sau după 1 ianuarie 1998. Absolut toţi jucătorii care s-au încadrat la U21 în sezonul încheiat, se vor încadra şi în sezonul care urmează.
          Dacă se adevereşte ştirea că „FRF pregătește modificarea regulii cu doi jucători U21 obligatoriu în echipa de start în Casa Pariurilor Liga 1. Noua reglementare va impune, aproape sigur, un singur titular U21, dar și unul U23, cu obligativitatea ca amândoi să joace tot meciul. Motivele țin de perturbarea provocată de pandemia de COVID-19, care a dus nu numai la întreruperea campionatelor interne, dar și la amânarea marilor competiții din acest an, Campionatul European de fotbal și Jocurile Olimpice de la Tokyo, reprogramate în vara lui 2021”, atunci, în noul sezon, echipele sunt obligate să aibe în teren pe întreaga durată a jocului un jucător născut după 1 ianuarie 1998 (Costache, Itu sau Petrila) şi unul născut după 1 ianuarie 1996 (Manea), ambii eligibili pentru naţionalele României.

          Apreciat de 1 persoană

          • U23 ce ar insemna in cazul asta? Nascuti dupa 1 ianuarie 1996?? Mi se pare aiurea. Astia de fapt ar fi U25. Pentru ce ii mai pregatim?? Cred ca FRF va da obligativitate de folosire 2 nascuti dupa 1 ianuarie 1998 pe perioada unei partide. Asa au continuitate cei care au jucat sezonul asta.

            Apreciază

  9. „Craiova merită felicitată pentru cum a jucat în play-off, pentru cum ar fi putut câștiga acest campionat și chiar ar fi meritat să câștige.” Scrie Albu. Nu sunt de acord.Nu meritau in fata CFR-ului.Argumentele le stie toata lumea, de la goluri date/primite/meciuri directe/albitraje contra/lpf si frf impotriva/presa dusmanooasa/am condus mai tot campionatul tabela.
    Ei au fost lideri 3 etape.De ce ar fi meritat in fata noastra?Un singur argument, si ala cu jocul frumos nu tine. Sa nu spun de manevre si manipulari.
    De ce ar fi meritat sportiv, intreb ,ca sunt sigur ca spun unii de suporteri Oltenia etc.Ma doare-n praz de oltenia si olteni.

    Apreciat de 3 persoane

    • Asta cu „jocul frumos” este o vrajeala ieftina inventata de presa cand nu mai aveau ce sa zica impotriva CFRului. Stiu ca pare ca numa teoriile conspiratiei le visez/visam dar argumentul asta de rahat nu a aparut impotriva Targu Muresului sau impotriva Otelului la vremea respectiva. Dupa ce au terminat cu arbitrajele, esecurile in Europa, insolventele, etc. au mai ramas doar cu jocul. Ca vezi dom’le DA JOCUL? Cum ramane cu frumusetea fotbalistica? Blah blah blah…

      Aseara, dupa ce a marcat Nistor, Craiova n-a mai trecut de mijlocul terenului 30 de minute. Se aparau cu 11 oameni in minutul 10. Ala da joc frumos si la spectacol, ce mai?

      Apreciat de 2 persoane

      • Frumusețea e o calitate apreciată subiectiv. De exemplu, mie îmi place una de-o cred eu frumoasă, dar pentru tine e hâdă și cu bube. Așa e și la fotbal: mie îmi place să văd o idee tactică (și la DP văd destule), altora le place să vadă cum fuge unu’ tare după o minge ca bezmeticul. Care-i mai frumos? Bezmeticul sau presingul? Driblerul sau apărătorul? Dintre toate, cele 3 puncte sunt mai tari decât frumosul sau urâtul.
        Cine nu vede frumusețea fotbalului și în așezare, tactică, dozare de efort și joc psihologic, înseamnă că a rămas la nivel de curtea școlii.
        Una peste alta….CFR E CAMPIOAAANĂĂĂĂ !!!!

        Apreciat de 1 persoană

    • Argumentul ar fi foarte simplu: seria de victorii din play-off, sprintul final conteaza in orice cursa. Sigur ca la multe putem marai ca ar fi fost cu ceva controverse de arbitraj, dar chiar si asa, au avut o crestere de forma spectaculoasa. Inclusiv victoria in fata CFR-ului era de apreciat. Totul ar fi fost meritat daca se tineau bine si aseara. N-a mai fost cazul, din fericire.

      Apreciază

      • Este înşelătoare chestia cu creşterea de formă spectaculoasă. Poate creştere spectaculoasă a rezultatelor pozitive înregistrate. 🙂 Au obţinut în play-off 7 victorii, una singură la 2 goluri diferenţă, la Botoşani, unde la 0-0 au fost iertaţi de un penalty. Toate victoriile lor au fost chinuite, controversate şi contestate de adversarii întâlniţi. Cred că au fost amăgiţi de mass-media şi s-au amăgit singuri că ar fi în formă. N-au fost. Păi, la noi, n-a fost o creştere spectaculoasă de formă după înfrângere din Gruia şi egalul de la Giurgiu? Au urmat 3 victorii în lanţ înaintea partidei de aseară. 🙂 S-a dovedit în meciul direct cine a fost mai în formă. 🙂

        Apreciat de 5 persoane

    • Stai calm si mai bea un pahar in cinstea CFRului.. a fost o coloana dubla, cu 2 articole unul pentru Craiov, unul pentru CFR? Ce argumente ai fi vrut sa scoata pentru olteni, cind omul trebuia sa scrie doar pro? Ca la rinjetul patronului nici macar folosirea pastei de dinti nu o poti pune la atuuri.

      Apreciat de 1 persoană

  10. Trebuie sa dam Cezarului ce e al Cezarului. Noi suntem peste Craiova ca omogenitatea lotului, conditie fizica, strategie de joc, in multe mai putin in doua criterii: viteza si sut. Ca Mihaila sprinteaza mai bine controland mingea decat fundasii nostri fara minge, asta hai sa fie. Dar si NISTOR care este mai mult pasator decat vitezist a reusit sa intre in carea aproape singur cu portarul, cu mingea la picior. Cealalta problema : cand CFR-ul se afla in atac pozitional, si echipa adverse se inchide in careu, iar pana la urma cineva siteaza, 95% ca sutul se duce fie peste, fie langa poarta, dar cu metri buni. si asta este ceva ce s-ar putea exersa. In rest, chiar suntem echipa cea mai buna. FCSB-ul are niste perle, dar ca lot, noi suntem cei mai buni, fara jucatori sub mediocru.

    Apreciază

  11. Relația dintre Mario Balotelli și Brescia s-a răcit iremediabil în pauza generată de pandemie.

    Ultima
    demonstrație a conflictului dintre cele două părți a avut loc astăzi,
    când clubul italian a publicat pe site-ul oficial greutatea actuală a
    atacantului: 99.8 kg, cu 8 mai mult decât limita normală.

    Nu este pentru prima oară când Balotelli depășește greutatea optimă în timpul carierei sale. Potrivit L’Equipe,
    același lucru s-a întâmplat și pe vremea când atacantul evolua la Nice,
    în Ligue 1. După vacanța de vară, internaționalul italian a revenit la
    antrenamente cântărind 103 kg, cu 15 kg mai mult decât ar fi trebuit.
    Drept pedeapsă, oficialii lui Nice l-au obligat pe Balotelli să
    plătească o amendă.
    Nu cred sa vina.Salariul mare, este conflictual si cred ca-i si nepregatit.

    Apreciază

    • Problema nu e salariul cit lipsa de diciplina. Ce vrei cu un Balotelli care a fost dat afara de cit de inteligent s-a comportat de peste tot pe unde a fost ( cuvintul cu p…t care e descrierea corecta nu e corect politic). In fond ar fi unul mult mai talentat si mult mai pp.t de bubuie decit Nistor.

      Apreciat de 1 persoană

    • Cum a spus Arla aseară, pleacă de la CFR, dar nu ne spune unde, că ce a apărut în mass-media nu conţine nici 1% adevăr. Apoi, a cântat în autobuz că se îndreaptă spre al 6-lea lui titlu. Rămâne cu 5, dacă e vorba de FCSB sau Craiova. :). Tot aşa, poate că acel golgheter valoros italian nu conţine nici 1 % adevăr în persoana lui Balotelli, ci e vorba de Ciro Immobile. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • Arlauskis a mai declarat și la sfârșitul campionatului trecut că vrea să plece. Dacă n-a găsit atunci oferte financiare pe placul lui, acum e mai puțin probabil să găsească/

        Apreciază

        • Acum a lăsat de înţeles că ştie unde va pleca, doar că nu spune destinaţia şi că nu e vorba de echipele vehiculate în presă (Turcia ori arabi). Am un feeleing că s-a înţeles cu Gigi. 🙂 Spre să mă înşel.

          Apreciază

  12. Nu cred ca Balo va venii la CFR.Eu zic ca un alt jucator, si mentionez 3 nume : Quagliarella, Caputo si Pavoletti.
    Craiova dorea sa fie campioana dupa un parcurs senzational ,vorba lor , doar ca ei trebuiau sa se uite peste tot sezonul , caci noi am dominat campionatul de la un capat la altul.
    Felicitari echipei , niste gladiatori, stiam de la bun inceput ca batem, Dumnezeu e Franar!

    Apreciat de 2 persoane

    • Nu cred ca cineva ar trebui sa isi faca probleme de jucatori vara asta. Criza din fotbal a lasat foarte multi jucatori pe dinafara, majoritatea cluburilor incercind sa isi curete loturile de jucatorii neesentiali. Cum si perioada de transsferuri este intirziata, piata este practic plina si nimeni nu prea vrea sa faca tranzactii pe bani, exceptie facind doar jucatorii de top. Este foarte posibil ca CFRul sa poata aduce citiva jucatori peste media celor care ar juca in Romania, daca acestia vor dori un sezon interimar in Romania pina se reaseaza piata.

      Apreciază

    • Caputo si Pavoletti sunt super jucatori, dar nu cred ca avem noi bani de asa ceva numai daca nu a venit ceva print pe un cal alb cu o desaga de bani in spinare si n-am aflat noi pana acuma … Quagliarella totusi are 37 de ani.
      Ma gandesc ca daca intr-adevar avem bani de dat salarii mari ne putem orienta spre jucatori cum a transferat Atalanta sau Sassuollo, adica nume mai putin sonore da’ „folbalisti” …uita-te doar la Paco Gomez, adus de la Harkov pe 3-4 milioane … ma rog, cred ca vorbim sa ne aflam in treaba … 😁

      Apreciat de 1 persoană

    • Quagiarella>>>>Balotelli. Si Pavoletti, dar nu stiu dupa ce a stat 1 an din cauza piciorului rupt.

      Caputo nu are unde sa vina la CFR dupa ce au dat pe el 7 milioane in vara trecuta si a dat 21 goluri in Serie A. Probabil vine doar la Euro ;)))

      Apreciază

      • Eu am un feeling ca va fi Quagliarella. Domnul Varga zicea de un golgheter din Seria A, deci ne gândim la unul U39😂.
        Oricum, Quagliarella ar fi aur curat.

        Apreciază

        • Quagliarella mereu a fost un fotbalist care a alergat si a musct din adversari. Un fel de Rondon,dar la.un alt nivel. Daca vine asta in Romania o sa zicem ca e supersonic la 37 de ani. Una e viteza de acolo si alta e viteza de la noi.

          Apreciază

  13. apex331
    Asta cu jocul urat este o teorie “ descifrată” de Hagi.El explica teoria astfel:”O fata care e urâta , dar are țațe mari, nu mai e urâta “!!
    Așa si cu jocul urat, dacă echipa da goluri multe, nu mai joaca urat!

    Apreciat de 2 persoane

  14. Tot ce sper este ca venirea lui Balotelli este doar o petarda jurnalistica… Stanciu ar fi bun, dar nu cred ca ar veni de la Slavia unde este pe val. In rest ce ar mai fi de comentat? Nimic. Veni, Vidi, Vici 😉

    Apreciat de 2 persoane

  15. E bine ca discutam despre transferuri. Eu as discuta despre altceva: sponsori. E foarte buna stirea cu Nike, sper sa mai vedem inca vreo cativa sponsori. Si despre Tesla oare s-a mai auzit ceva in contextul crizei actuale? Daca avem sponsori, daca avem bani, vom avea si oportunitati de transferuri. E plina lumea de jucatori, bani sa ai pentru ei. Asta ca sa iei calitate, nu doar nume, uneori iesite din forma. Veteranii nostri mai pot duce inca un sezon, dar avem nevoie de intariri la mijloc, ne-ar trebui un mijlocas de tipul Gabi Muresan, si mai avem nevoie de variante pentru pozitia tinerilor din lot. Ma astept ca Petrila sa fie mai folosit, e si Itu, dar mai e nevoie de variante de jucatori tineri gata de a fi pusi sa joace.

    Apreciat de 3 persoane

  16. Despre Joma vroiam sa scriu de vreo saptamana. Am observat ca lipseste de pe siteul oficial al clubului. Chiar ma gandeam sa mai cumpar cateva materiale de pe site, este clar ca vom avea alt echipament.

    Apreciază

  17. Am demonstrat că putem câștiga campionatul și fără DP pe bancă. Îl câștigăm și pe următorul, chiar dacă DP se duce în Rusia, cu condiția să fie într-o zonă cu recepție/transmitere bună. Genialitatea acestui final de play-off a fost reprofilarea lui Deac pe postul lui Culio. Perfect! Mi-a adus aminte și de Peralta, înainte de retragere. Am bătut Craiova cu fundașii, așa că pe mine mă doare în patină dacă nu aducem un alt Țucudean. Apropo, să rămână între noi, să nu audă gsp.ro, dintr-o sursă sigur nesigură, am aflat că atacantul pe vine din Italia e Răducioiu…

    Apreciat de 2 persoane

  18. are careva meciul inregistrat, va rog? ca, vorba lui Cj-07-CFR, unii dintre noi am avut o zi superba ieri pana la meci 🙂 hai CFR!

    Apreciază

          • Nu știu ce culoare politică au ăștia și nici nu contează, dar trebuie definit acest „în spatele” cu mare atenție, deoarece mă tem că are o conotație oarecum periculoasă. Mai mult de o amiciție cu sus amintiții sunt sigur că nu există și atunci acest „în spatele” își pierde valoarea insinuantă promovată de gsp, digi și alții.
            Dacă ar fi fost „în spatele” CFR-ULUI cum „se zice” n-am fi fost păcăliți cu testele covid și nici oltenii n-ar fi primit 11m pe bandă… Era invers.
            Hai noroc și la primăvară…în primăvară.

            Apreciat de 1 persoană

  19. Intai de toate va felicit. E 100% meritata castigarea campionatului.
    Ca dinamovist, dupa Dinamo, cand noi nu avem sanse, iar asta de ceva vreme, e o multumite cand CFR ia campionatul, iar pentru mine e o bucurie si mai mare decat la izbandele Astra si Viitorul.
    Tot ca dinamovist, iar asta l-am intrebat si pe Gorgeous pe dinamomania, trebuie sa va intreb pe toti: ce credeti ca au avut reprezentantii CFR-ului cu Dinamo in comitetul LPF, din moment ce intai au votat pentru Dinamo, iar apoi impotriva, Dinamo chiar depinzand de acel vot? Chiar a gresit Dinamo si fata de CFR?
    Mult succes in preliminariile CL!
    Alles Gute!

    Apreciat de 3 persoane

    • Nu cred ca au avut ceva. Parerea mea esta ca nu au analizat bine. Eu sunt de parere ca ar trebui jucate toate meciurile. Asa ar fi corect. Si dava Dinamo retrogradeaza, sa retrogradeze, dar sa o faca pe teren, nu la comisii

      Apreciat de 1 persoană

    • Eu zic ca nimeni nu merita sa retrogradeze doar pt ca nu a apucat sa joace. Retrogradarea, titlurile sau promovarile trebuie sa fie strict pe merit sportiv. Exista exceptii in sport cand meritul sportiv nu mai conteaza, gen mituiri de arbitri, dopaj sau colaps financiar, dar aici nu e cazul. Pe de alta parte incercati sa va puneti in locul federatiei. Cat sa mai lungesti un sezon? Daca mai apareau cazuri????

      Apreciat de 1 persoană

    • Salut, Daniel!
      Eu unul nu cred că mass-media are de unde şti sigur cine cum a votat ori cum s-a răzgândit. Mai ales asta cu răzgândirea nu are sens din moment ce opţiunile cluburilor sunt fără nici o importanţă, doar să ne aflăm în treabă. FRF va face cum vrea muşchiul lui Burleanu, eventual, cum vor şi televiziunile. Dimpotrivă, cred că votul consultativ al cluburilor vă avantajează, Burleanu este dispus mereu să decidă fix invers, numai să facă în ciudă LPF-ului şi să arate cine-i şeful. 🙂 Burleanu vrea 16 echipe, iar televiziunile abia aşteaptă să se întoarcă în prima ligă Rapid şi Petrolul, nu să dispară şi Dinamo.
      Totuşi, problema mare e la voi. Covid încoace, covid încolo, la ce salarii au fost la Dinamo, n-aveaţi ce căuta în play-out, şi-acolo taman la coadă.

      Apreciat de 1 persoană

    • Mai baiatule, v-au ajuns blestemele tuturor celor de care v-ati batut joc in tara asta de cand v-au adus rusii calare pe tancurile lor in 1948!! Ai uitat cati au avut de suferit in tara asta din cauza voastra? Cati au facut puscarie ca n-au vrut sa joace la echipa militiei si cate echpie au retrogradat ca n-au stat capra in fata voastra?? Timisorenii iti pot povesti cel mai bine cate au patimit din cauza voastra!!!

      Apreciază

      • Adi, se poate. Cred totusi ca e un comentariu prea agresiv, mai ales cand echipa asta, de vreo doua decenii incoace nu se mai poate confunda cu Dinamo a militiei din trecut. Probabil mai avem mult pana la purificare. Fata de Poli s-a gresit la episodul respectiv.

        Apreciat de 1 persoană

        • Să știi că și eu simpatizez cu Dinamo, mai ales că în ultima vreme era o echipă pe care CFR o cam bătea regulat, în schimb ne ajuta încurcând FCSB-ul pe unde apuca. Nu știe nimeni ce și cum s-a votat, cei din presă vor să arunce cumva pisica în curtea noastră și a FCSB-ului, ca și cum votul CFR-ului decisiv ar fi legat de meciul de vineri la care Gigi a băgat copii. Eu în locul vostru n-aș vedea retrogradarea ca o tragedie. Asociația DDB momentan bagă banii într-un sac fără fund, n-are niciun orizont strângerea aceea de fonduri, lăudabilă de altfel. Dacă ajungeți în Liga a 2-a scăpați mai ușor de Negoiță, și aveți mai multă liniște pentru a forma o echipă adevărată, din ce tineri mai are Dinamo în curte, nu cu străini de mâna a treia spre a patra, de genul celor aduși de Rednic la grămadă, sau cei doi slovaci, fundași laterali la care plânge mingea. Există exemple multe în care unor echipe de tradiție le-a fost de folos un reset în liga secundă, s-au întors mai puternice ca niciodată, vezi Juventus, Villareal sau Borussia Monchengladbach. Sigur, există și contraexemple, ca Hamburg sau Kaiserslautern, depinde de asociație să se descotorosească de căpușe de genul Florin Prunea, Adi Mutu, Mihalcea și alți foști fotbaliști, zero barat în funcții administrative, dar care s-ar lipi la căpătat câteva sute sau mii de euro pe lună pe stat degeaba și lătrat pe la TV.

          Apreciat de 1 persoană

          • E maricica diferenta de valoare in acest momant intre CFR si Dinamo. Fata de FCSB nu e chiar asa de vizibila diferenta, iar acolo, cu un public in spate, ne putem ridica la nivelul lor. Ai dat niste exemple, iar printre ele la Gladbach si la Hamburg functioneaza destul de bine fenomenul de Socios (undeva la peste 30.000 de „finantatori”). Cum spuneai, si eu cred ca e laudabil ce se incearca, dar tot nu e destul.
            Va felicit pe voi, pentru ca la voi sunt oameni croiti pe succes. Multa bafta!

            Apreciază

        • Nu e agresiv deloc, e realist. Iar un purgatoriu de cativa ani prin ligile inferioare, asa cum este cazul echipei armatei Steaua, chiar nu v-ar strica, v-ar mai spala din pacatele ce le aveti.Sa vedeti si voi cum este s-o luati de jos in sus, asa cum este normal, cum am luat-o si noi si altii de la nivelul de jos si am ajuns la nivelul actual doar prin munca, investitii…

          Apreciază

          • Mult succes in continuare! Momentan CFR e „fruncea” si capitala fotbalului romanesc. Voi ramane fidel echipei, indiferent de liga in care va evolua. Sunt sigur ca Dinamo a gresit fata de multe echipe din Romania, iar nu pot decat sa pun capul in pamant. Nu cred insa ca ar fi gresit si fata de CFR Cluj, e drept ca nu tin cu Dinamo decat din 88, de la 6 ani. Foarte in trecut nu ma pot duce, decat pe youtube sau in arhivele ziarelor. Oricum, felicitari inca o data si bafta in CL!

            Apreciat de 4 persoane

  20. Oameni buni, am finalizat şi această ultimă notare din acest sezon, am încărcat totul în tabele, deci totu-i ok… 🙂 Note foarte mari după „finala” de la Craiova, DP a primit (on-line) 9.7, iar la jucători conduce Vini cu 9.9 şi Deac cu 9.8. În subsol îl găsim (tot) pe Costache (7.9) şi pe Aurelio (7.8), dar cu note onorabile. Sper să trag de mine şi să fac o mică sinteză a ediţiei (dpdv statistic), pentru moment să remarcăm „centenariul” perfect al lui DP (stând la cel de-al 100-lea meci oficial pe banca CFR-ului). Felicitări şi lui, şi jucătorilor, staffului, conducerii etc.!!! HAI CFR!!!

    Apreciat de 3 persoane

    • După cea s-au pișat pe el de protocol și nu s-au testat timp de 10 zile înainte de meci…câți jucători asimptomatici o fi avut în teren? Oare ne bagă iar în carantină echipa din cauza idioților din Craiova?

      Apreciază

      • În cazul ăsta, dacă apar reinfectări după meciul de la Craiova trebuie dați urgent în judecată oltenii și arși pe toate liniile, inclusiv sportivă, forțată aplicarea unei penalizări în puncte pentru că au făcut cu bună știință porcăria asta.

        Apreciază

  21. Care din cei care s-au evidentiat in Liga 1 anul acesta (sau chiar din Liga 2 sau campionate vecine) ar putea ajuta clubul in Europa si sezonul viitor? Alegeti din lista tinand cont si de regulile ce trebuiesc urmate si de cat ar costa (am pus jucatori pana intr-un milion, fara cei de la FCSB sau Craiova pe care nu-i putem lua)

    David Lazar
    Cabuz
    Niczuly

    Harut GRAOVAC Ghita Radunovic
    Boboc A. RUS Bouhenna VELISAR
    Chindris(plecat) de Nooijer
    Fl Stefan

    LORAND FULOP ARTEAN J. Rodriguez
    ACHACHBAR R. Pires Ciobanu
    Chamed Capatana
    Fabbrini

    Ashkovski Dugandzic V. GHEORGHE
    Iancu Karanovic Ofosu
    Stefanescu Debeljuh D. Cardoso
    Merloi? Simonovski CARNAT
    A. Sefer A. Petre Matan
    Sorescu I. Gheorghe
    BURLACU
    BLEJDEA

    I-am scris cu majuscule pe cei pe care i-as lua eu. Nu cred ca cei de la Federatie vor propune an 1996 pentru cel de-al doilea jucator chipurile „U23”, ca aia practic ar avea 25 de ani pe la sfarsit, asa ca Manea nu cred ca va fi o solutie pentru fundas dreapta. Mai ales ca si cipriotii vor undeva la 2 milioane pe el. Mai degraba mergem pe Ciobotariu sau Pascanu pe postul ala, la bataie care sa joace. Amandoi au jucat fundas dreapta la Dinamo sau in Anglia. Ce-i drept, nu sunt foarte ofensivi, dar Hagi vrea si el 1 milion pe Boboc. In centru ar ramane Vinicius, Burca, Boli si Cestor. In cazul in care Boli ne face vreo „surpriza” sau Burca prinde vreo oferta, cred ca Graovac e foarte bun si Astra vinde ieftin. Undeva la 200 de mii. Adi Rus mi-a placut si el mereu dar e vreo 500 de mii. Ca rezerva pentru Camora ne trebuie cineva, de preferat tanar, care sa creasca si sa stie ca 1 an va fi cam rezerva. Altul mai bun decat Velisar nu este. Si Gazul are probleme, acum e momentul sa il iei. Maxim 200 de mii. In cazul in care Itu nu ar putea sa joace, Velisar inca s-ar incadra la regula. Sigur,Camora ar trebui sa steanpe banca, ceea ce nu se va intampla chiar des. Dar omul are nevoie si el de odihna.

    Inchizatori ii avem pe Bordeianu si Hoban,dar Hagi il cam tot injura aiurea pe Artean al lui si s-ar putea ala sa plece gratis. Ar fi de speculat daca se intampla asta, e un mijlocas cu talie, rapid. Dar doar gratis.

    Ca interi o sa-i avem pe Itu titular in campionat, pe Deac si probabil pe Paun, care pare ca si-a gasit pozitia din care vine cu suturi foarte bune. Sa vedem daca revine Culio sau daca raman Djokovici si Pereira (eu as predera sa ramana ultimul). In cazul in care e nevoie de cineva, imi place mult Lorand Fulop de la Sepsi (bine, el.de fapt apartine de clubul din Ungaria). Eu zic ca baiatul asta e mult peste Darius Olaru de exemplu, e aceeasi pozitie si aceeasi varsta. O sa ajunga mare. Si Achachbar de la ei loveste bine cu ambele picioare, intra in combinatii. Nu l-am pus pe Jonathan Rodriguez pentru ca el.ar costa aproape 1 milion, iar Lorand Fulop si Achachbar sunt mai tineri si ar costa in jur de 200 de mii fiecare.

    Mijlocasi de picior stang nu sunt foarte multi. Ma gandesc ca puteam sa-l trec si pe Micovschi care joaca afara in Serie C, dar nu stiu daca e pregatit pentru Liga 1, a cam stagnat anul asta. L-as vrea pe Merloi,dar i-am pus semnul intrebarii pentrunca nu ni-l dau gloabele alea de la Clinceni, aia sunt acontatinde FCSB. Si Antonio Sefer e bun la 19 ani, dar cica vor coloratii de la Rapid cel putin 1 milion pe el. Ashkovski de la Botosani mi se pare doar de contraatac, omul nu stie sa lucreze atacuri pozitionale. Stefanescu de la Sepsi e prea tanar, prea mic si prea fragil.

    De pe partea cealalta cel.mai bun este Valentin Gheorghe, clar. Dar asta inseamna sa dai bani. Cred ca Astra vroia 1 milion de euro, dar cu problemele din ultimul timp,el e posibil sa il dea cu 500. Ofosu nu are realizari mai deloc in sezoanele de dinainte a veni in Romania, parca nu e asa bun la 28 de ani. Dumitru Cardoso e putin „umflat”. Mie imi place mult Nicolae Carnat. Baiatul a facut junioratul la Viitura, dar s-a dus in Anglia la academia lui Wolverhampton si a venit inapoi sa joace titular la 22 de ani. Are forta, viteza, tot. Joaca stanga, dreapta, fundas dreapta, atacant, orice il pui. Are detenta. Baiatul asta va ajunge departe. Chiar daca nu l-am folosi imediat, ar fi bine sa oferim vreo 200 de mii pe.el si sa-l lasam la Sepsi sa se dezvolte. In 2 ani va valora milionul. Oricum, ar fi o afacere. La fel si cu Blejdea si Burlacu. Blejdea de departe cel mai bun din Liga a 2-a. Burlacu are calitati si va ajunge sigur fotbalist,dar Craiova nu l-a.folosit prea mult,l-a tot imprumutat si la Targoviste chiar nu imi explic cum de Viorel Moldovan nu l-a folosit mai mult. Dar vorbim de acelasi antrenor care a pierdut 1-9 cu Germania la U21 si a retrogradat sezonul asta…

    Blejdea si Burlacu sunt generatia 1996, asa ca nu se mai incadreaza la U21, dar ar putea fi cumparati si imprumutati 1 an, pana isi dau drumul la joc. Mai mult de 200 de mii impreuna nu ar costa. Costache si Petrila ar trebui imprumutati si ei, nu au avut 1 an in care sa demonstreze ca pot fi solutii ofensive de luat campionatul. Mai degraba se ocupa cele 2 pozitii U21 cu un fundas dreapta (Ciobotariu/Pascanu) si cu Itu.

    Ca solutie U21 ar putea fi si Adrian Petre, neapreciat de cioban, dar care este totusi un jucator bun la varsta lui. Am inteles ca vor 400 de mii pe el. Nu ar fi o investitie rea intr-un atacant de careu de 22 de ani care arata asa. Rondon are o varsta, trebuie unul tanar langa el. Ceilalti din lista, desi buni, au totusi o varsta: Karanovic, Simonovski. Dugandzic este scump, iar Debeljuh ala nu stiu ce poate juca la o echipa ofensiva, nu imi pare cine stie ce.

    Apreciat de 1 persoană

    • Ca si solutii U23 ii mai avem pe Mailat si Butean. Iar la U21 ii mai avem pe Rares Ispas, Emanuel Dat si Razvan Andronic. Ramane de vazut pe cine se va baza dintre ei DP in sezonul urmator.

      Apreciază

      • Nu cred ca se da regula cu U23 cu anul 1996, ar fi prea batrani. Cred ca vor fi necesari 2 de 1998 sau mai tineri,sa aiba continuitate astia. Poate unul de 1998 si unul de 1999 sau unul de 1997 si unul de 1998 daca sunt mai indulgenti.

        Apreciază

  22. Ar mai fi si niste jucatori straini liberi de contract in acest moment care nu ar cere salarii de 100.000 pe luna, precum Sturridge sau Balotelli, ci vreo 20.000. Pur si simplu au facut sezoane foarte bune dar au ramas liberi de contract.

    Mijlocas central-defensiv sau inter: Lorenzo Ebecilio (fost Champions League cu Steaua Rosie), Dominik Furman (mijlocas central polonez foarte, foarte bun), Martin Hasek, ceh foarte bun, trecut pe la Sparta Praga acum 1 an, tanarul Aleix Garcia (crescut la Manchester City si a jucat bine in Belgia),chiar si killerul defensiv Gianelli Imbula pe care se plateau acum 2 ani 30 de milioane, desi asta ar cere un salariu mare, dar totusi vad ca la.Sochi in Rusia a acceptat sa mearga pentru a se mentine in forma ca nu juca in Serie A.

    Extrema de picior stang: Emre Kilinc (foarte bun in Turcia, ajuns la nationala, 25 de ani), Chico Ofoedu (Maccabi Tel Aviv, nu a jucat in meciurile in care i-am batut, a fost accidentat parca si s-a vazut pentru ei)

    Extrema de picior drept: Kevin Bua (demential la Basel in Elvetia in ultimele sezoane, dar si in Champions League), suedezul Muamar Tankovic, germano-kosovarul Donis Avdijaj care a foat cel mai bun la toate categoriile de juniori in Germaia dar nu-si gaseste la seniori o echipa pe masura calitatilor lui, plimbandu-se intre Schalke, Sturm Graz (unde a fost cel mai bun din Austria), Trabzonspor (unde antrenorul nu prea l-a vrut) si Hearts (care a fost reotrigradata in Scotia fara ca sa dispute toate meciurile, el venise doar de 3 meciuri), maghiarul Adam Gyurcso care e fenomenal desi putin cam in varsta la 29 de ani, pe care am inteles ca Hajduk Split vrea sa il lase liber.

    Atacanti: Frank Ohandza care e un african super-super bun, a jucat si in Europa si in China si a dat o gramada de goluri, Moussa Sylla care a ramas liber de contract dupa despartirea de AS Monaco si e extrem de tanar, dar va creste in continuare. Are experienta de golgheter in UEFA Youth League, chiar si maghiarul Eppel e un atacant bun.

    Mai sunt niste tineri foarte buni care sunt liberi de contract. De exemplu balgianul de culoare Ramazani, care a terminat cu Manchester United si care la tineret era mainbun decat Angel Gomes ,cel pe care se bat acum majoritatea cluburilor de Premier League. Dar pe Ramazani nu il vede nimeni. Sau Csaba Bukta de la Salzburg care se pare ca ar ramane liber la 17 ani daca nu semneaza prelungire, care e cel mai tare forbalist maghiar de la Szobolszai. Acestia ar accepta chiar sa semneze si sa fie imprumutati 1-2 sezoane la Sepsi sau undeva sa se rodeze. Si ar mai fi si din Italia destui din Primavera, ma uit ca acum fostul golgheter de la Roma Primavera, Umar Sadiq, a ajuns golgheter la Partizan Belgrad la 23 de ani, iar Musa Barrow, care nu avea loc la Atalanta, s-a dus la Bologna si acum valoreaza 30 de milioane dupa cate goluri si pase de gol a dat. Kulusevski etc., totul e sa le dai o sansa sa joace.

    Sigur, dintre cei de mai sus trebuie vazut si pe care ii poti inregistra. Kilinc, Ofoedu sau Ohandza nu au pasaport european,dar un loc trebuie si pentru asa ceva, mai ales un mijlocas lateral de picior stang va fi absolut esential in caz ca Cipri Deac va juca in centru. Eu i-as lua si pe Kilinc si pe Ofoedu si as renunta la Chipciu pentru ca nu isi justifica 20.000 de euro pe luna. Sau doar pe Kilinc si as face o oferta de 200 de mii (cat salariul.lui Chipciu le 10 luni) pentru Robert Muric de la Rijeka, care e mult.mai bun si are 24 de ani. Iar ca atacant Ohandza e foarte bun, dar pe Moussa Sylla ala nu l-as rata deloc. Ala va valora multi bani.

    Dintre portari, ca tot avem nevoie, ar fi liber Michell Vorm, un portar foarte bun de nivel inalt. De asemenea, Sinan Bolat sau Vito Mannone sunt portari inca buni.

    Cred ca o echipa ce poate incerca intrarea in Champions League ar fi cu:

    Vorm/Mannone (Balgradean, Sandomierski)

    Ciobotariu (Pascanu), Vinicius (Burca), Boli/Graovac/Rus (Cestor), Camora (Velisar)

    L. Ebecilio (Itu), Bordeianu (Hasek/Furman/Imbula), Deac (Paun)

    Kilinc (R. Muric), Rondon (Ohandza/ M. Sylla/A. Petre), K. Bua (V.Gheorghe/Avdijaj/Gyurcso)

    Costuri: Velisar- 150 mii
    Muric- 200 mii
    Poate 400 mii pe Ad Petre, mai mult ca ar fi si posibila solutie U21.
    Poate 500 de mii pe V.Gheorghe
    300 mii pe Graovac sau 500 pe Rus, dar numai daca pleaca Boli.
    + ceva-ceva in tinerii L. Fulop, Carnat, Burlacu, Blejdea.

    Salarii mai mici ca ale lui Chipciu. Poate doar Vorm sau Mannone sa ceara mai mult,ca aia au prins salariile din Anglia.

    Apreciază

  23. Dupa ce si-au luat mwmu,contopistii de mucava vazand ca nu le-a reusit Planul Diabolic de destabilizare a CFR-lui,s-au gandit ca ar trebui sa continuee cu apostrofarile,jignirile,insultele si cu denigrarea clubului si au scormonit si inventat o noua sarada belicoasa,(l-au lasat pe DP.)intre doi(se pare,fosti)jucatori ai CFR-lui,Arlauskis si Djokovici,spre satisfacerea orgoliilor ranite ale acestor reporterasi de doi bani,ofticati ca nu au reusit sa-i faca pe juvetii-prazari campioni!;cata mizerie,lipsa de fair-play si de deontologie profesionala!;nu te poti astepta la mai mult din partea unor”mitici”;HAI CFR!

    Apreciat de 2 persoane

  24. Partial m-am inselat!;cei de la GSP continua cu stirea cum ca DP.s-ar putea sa plece(poate,poate,asa CFR-ul nu va mai castiga campionatul?!);pt. ei situatia este confuza,desi este f.clara;”Bursucul”are contract,semnat,pe inca 1 an,iar Nelutu Varga a confirmat ca se va continua cu DP.pe banca echipei.

    Apreciază

  25. In opinia mea principalul motiv al disparitiei spectatorului roman din tribunele patriei,este disparitia unor echipe si orase mari in dauna unor comunale sustinute din bani publici.Apoi promovarea unor echipe fara stadioane si conditii,obligate sa ia drumul pribegiei.Exceptia Craiovei nu poate schimba trendul fenomenului.
    In statistici fruntase apar fcsb si dinamo,care se hranesc din meciurile intre ele pe National Arena……..in rest au audiente de echipe mici ,comunale.
    In acest context nu as vrea sa retrogradeze Dinamo.
    Cand o aud pe piranda de Prunea cum amesteca adevarul cu idei nastrusnice,ce par a fi zamislite in birourile kgb,ma ia cu greata.
    Deci in acest campionat au fost furati de arbitrii si doar intr-o partida cu Botosani au fost favorizati!
    Pai ba nea caisa ai ragit la toate televiziunile cand in meciul tur CFR-Dinamo arbitrul a dat un penalty usor.
    Dar n-a mai zis o vorblitza cand in retur la dinamo-CFR,Hategan n-a dat 2 penaltyuri clare pentru noi.
    Si asta-i doar un exemplu despre razboiul arbitrilor contra lui Dinamo.
    Astia neaga evidenta si asteapta ca toti sa taca,doar ca fac ei vocalize.
    Tot asa au facut si prazarii,laudandu-se cu victoria de la Cluj cu 3-2,fara sa se gandeasca la cele doua faze care ar fi schimbat total rezultatul final:penaltyul la Costache(la 0-0) si ofsaidul la Mihaila(golul de 2-0).
    Daca ar fi dupa mine as face campionat de 18 echipe in sistem regulat,fara play off si play out.Asta cu cresterea spectaculozitatii si atractivitat,este o chestie subiectiva,parand decisa in studioul Digi.
    Sa fie cu 16 echipe cu play off si play out si sa se salveze dinamo,dar sa ne lase cu retorica asta mincinoasa si gaunoasa.
    Ne-a ajutat pe noi Dinamo la primul titlu?Ei aveau meciul lor:Jiji cu Borcea!In acel an am castigat campionatul datoriya valorii noastre.Am fost aproape sa-l pierdem datorita influentei nefaste de tip paramilitar a lui Steaua(sau dinamo) care ne-a tocat cu arbitrajele+cazul „bricheta”+jocul din Ghencea arbitrat de diavolul Toader(cu 2 penaltyuri nedate pentru noi).

    Apreciază

  26. Eu sunt contra echipelor de traditie, ce sa zica anglezii despre Leads care a jucat o finala de cupa campionilor sau francezii despre Reims , astea echipe cu traditie nu unii care au terminat un campionat pe locu 3 si aia acum 50 de ani in rest s-au batut mai tot timpu la retrogradare sau au mai si retrogradat. Care-i problema daca a promovat Clinceni pe merit in defavoarea lui U Cluj ? Sau Mioveniu care a promovat pe teren in fata Rapidului. Mai lasati-ma in pace cu echipe de traditie de ce ar trebui echipele astea favorizate? Asta-i fotbalu ierarhiile se mai schimba , poate in timp devine Voluntariu echipa cu vechime in Liga 1 si care-i problema? Daca ar fi dupa mine as face campionat cu 12 echipe 22 de etape sezonu regulat si 10 etape play-off si play-out, ar juca in prima liga cine merita si gata. Chiar noi nu suntem echipa cu traditie deja? Sau de fapt cum se masoara traditia asta , cate sezoane ai in prima liga noi avem deja 25 cu asta din ce am vazut pe wikipedia( 16 sezoane din 2004 incoace plus alte 9 cu mult inainte pana in `76). Acuma important e ca suntem campioni pe merit am facut un sezon foarte bun si in cupele europene, pot sa scrie si sa speculeze cat vor unii.

    Apreciat de 1 persoană

    • E un pic altfel decât spui tu. Pentru că acele echipe de tradiție sunt de tradiție tocmai pentru că propun ceva, pe lângă masa de suporteri pe care îi pun în mișcare. De exemplu UTA și Argeș care vin acum din Liga 2 au câțiva tineri interesanți produși prin ce le-a mai rămas din centrele de juniori. Voluntari și Clinceni sunt doar echipe de parcat jucători de care nu mai are nevoie FCSB-ul sau Viitorul, pentru a le manevra după aceea în funcție de interesele de moment. Neavând suporteri, istorie, conducere formată din oameni cu ceva prestanță în fenomen, din contră fiind administrate de primari dubioși, sunt ideale pentru așa ceva. Nu vei vedea vreo revoltă undeva dacă Voluntari trebuie să piardă cu 7-0 ca să iasă o pasiență Viitorului sau FCSB-ului. Să încerce să facă asta la alde U Cluj, Poli Timișoara, Petrolul sau Rapid, că jucătorii nu mai ies nebătuți din case. Pentru că asta aduce tradiția: te obligă să stai pe propriile picioare, nu să atârni de unii și de alții, cum o fac multe echipe din campionatul actual.

      Apreciat de 1 persoană

  27. Andor, dar nici sa faci campionat de 16 echipe doar sa scape dinamoul de traditie de retrogradare.Cum nu-i corect, nici sa retrogradeze nejucand pe teren.Apoi, asa zisele echipe sunt sustinute de animale primitive.Chiar tu ai spus ca si-ar bate sustinutii daca nu le fac pe plac.

    Apreciază

    • Asta cu Dinamo acum e calea de mijloc, soluția asta s-a putut găsi pe moment. Dacă erau pe ultimul loc cu același număr de meciuri era o porcărie să mărească numărul echipelor. Dar nici eu nu sunt de acord să pice cu 4 meciuri mai puține, pentru un criteriu de pct/meci, în care au intervenit și alte calcule. De exemplu au aruncat primele meciuri din playout pentru a se concentra pe Cupa României, de unde sperau să ajungă în Europa League. Mai făceau asta dacă știau că se va lua în considerare doar punctele produse în playout? La fel și Sepsi, de unde ei se știau fără griji, s-au trezit pe loc de baraj, după ce au pierdut 2 meciuri care au intercalat semifinala de cupă. Nu poți schimba regulile pe parcursul unei competiții și să te aștepți să fie unanim acceptate și considerate corecte. În momentul de față, pentru a evita țigănia și procesele fără număr și fără termen de la TAS nu văd altă soluție decât să crești numărul de echipe. Care iarăși nu e corectă 100% față de echipele din B care au ratat la mustață promovarea. Era cumva justă și cererea Rapidului de a se juca baraj locurile 3-5 din L2 cu 14-16 din L1.

      Apreciat de 1 persoană

  28. In Germania intr-o asemenatoare cu Dinamo a fost un alt Dynamo…. Dresda. Dar au reusit sa joace totul, chiar daca au avut un program infermal ca aveau 6 meciuri reprogramate. Erau pe loc retrogradabil, s-au plins ca au avut meciuri multe dar legal se rrespectau cele 48 de ore minime intre meciuri, au vrut o divizie a 2a de 19 echipe si pina la urma au inteles ca asta e si au picat in liga a 3a. In mod corect, Dinamo ca si orice alta echipa de prima divizi trebuia sa isi tina jucatorii izolati antrenindu-se in grupuri mici care sa poata fi excluse daca apare un focar de infectie – greselaa aici a fost a ligii ca nu a fost clara/drastica si ca nu a impus si constringeri radicale in caz de abateri majore. Decizia de anul viitor ca cine nu se poate prezenta sa piarda meciul cu 0-3 mi se pare foarte corecta.

    Apreciat de 1 persoană

  29. Apropo de transferuri, de ce sa nu ne propunem nume mai bune si mai tinere? George Puscas care joaca in liga2 engleza. Andrei Ratiu de la Viilareal a plecat imprumut in Olanda; oare nu avea expunere mai buna cu noi in Europa? Sau Tudor Baluta pe care si Craiova vrea sa-l repatrieze. Si alti jucatori cu pedigree european sau care au ajuns acolo si nu s-au impus.
    Eu recunosc ca nu am urmarit alte meciuri in liga1 in afara celor ale CFR. Nici macar meciurile rivalelor. Asa ca, nu ma pot pronunta asupra potentialului unor transferuri interne. Exista insa cifrele INSTAT, cu care se pot aprecia evolutia jucatorilor.
    In fine, lotul trebuie primenit. Unii trebuie sa plece (fie pe bani, fie pentru ca nu au corespuns); trebuie intinerit lotul si adusi si ceva jucatori care sa dea cu plus la valoare (pentru repetarea unui sezon european de performanta).
    Sa vedem ce va fi. Sigur listele sunt facute demult.

    Apreciază

    • George Puscas costa 15-20 de milioane.

      Andrei Ratiu nu stiu daca este mai bun decat Ciobotariu sau Pascanu. Si nu eate al tau decat daca platesti bani spaniolilor.

      Tudor Baluta e foarte lent si nu ar putea niciodata sa joace in fata lui Bordeianu. Sa jucam cu 2 inchizatori din astia?? Ar fi urat….

      Eu mai degraba m-as indrepta spre Florin Andone, dar din iarna,dupa ce se va reface. Acum nu are rost.

      Apreciază

    • Apropo de Pușcaș… Am citit nu demult un articol pe gsp, în care se susținea că acesta a avut cel mai bun sezon din viața nu foarte lungă. Ei bine, la câți bani a dat Reading pe el, concurează la cea mai mare țeapă din istoria (suficient de lungă) a clubului. A făcut doar trei meciuri bune dintr-o mulțime. Probabil sunt obligați să-l țină încă un sezon, că altfel nu dă mai nimeni bani serioși pe el. Nu zic că nu poate exploda în sezonul viitor, dar să o facă precum Bastos, nu Beirutul.

      Apreciază

  30. Ionut Rada, fostul nostru fotbalist, este un comentator redutabil pe Youtube. Cred ca va deveni antrenor sau comentator precum Ilie Dumitrescu.

    Apreciază

    • Foarte bune observațiile lui Ionuț (chiar dacă mai mereu aveam impresia unei redundanțe, dar asta probabil din cauza întrebărilor redundante… 🙂 ). Să nu uităm -totuși- că o astfel de analiză poate face cam orice jucător de „C” în sus (sau chiar în jos), dacă chiar are mobilier cât de cât la mansardă și are și o exprimare corespunzătoare. În altă ordine de idei, nu toți analiștii ajung și antrenori buni (sau invers), sau nu în același timp… 🙂 Oricum, felicitări Ionuț, un băiat minunat, un ceferist adevărat! HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Ionut Rada, ceferist adevarat ? Nu cred l-ai auzit ce a spus cu cateva zile inainte de meci, sustinand Universitatea Craiova si spunand clar ca spera ca aceasta sa ia titlul in cele din urma si nu CFR.

        Apreciat de 2 persoane

  31. Ma cam surprinde atitudinea generala de pe forum fata de Dinamo. Poate sunt ceva prejudecati de pe vremea comunismului, dar nu mi se pare o atitudine deloc corecta. Nu uitati ca acum cateva zile chiar noi eram in locul lui Dinamo! Craiova putea sa primeasca 3-0 cu Astra, din pix, si noi urma sa jucam cu o echipa relaxata care si la egal castiga campionatul! Acum exact acelasi lucru se intampla la Dinamo, ei fiind retrogradati fara sa joace pentru a li se face loc la altii in Liga 1.

    Mai mult echipele care raman in Liga 1 dupa retrogradarea lui Dinamo, si cele care vin din Liga a 2-a, nu ne sunt DELOC prietene. Dinamo, si asa cum a ajuns, are macar picul ala de coloana vertebrala incat sa nu stea complet capra in fata Craiovei, a Viitorului sau a FCSB-ului. Mivoeni, Arges, Voluntari si Iasi or sa faca exact cum le convine la momentul respectiv si o s-o ia in mana cand si de la cine li se spune.

    Unde mai pui ca, pe langa asta, Dinamo mai si scoate ceva jucatori decenti care macar stii ca nu ajung 100% sigur direct la Craiova, FCSB sau Viitorul… cum se intampla cu 90% din jucatorii promitatori din Ro!

    Per total, pe langa faptul ca s-a uitat foarte repede cum acum doar 2 zile eram si noi la mana comisiilor, retrogradare lui Dinamo nu este deloc de bun augur pentru noi. Pierdem o echipa pepiniera de la care mai puteam lua si noi un jucator din cand in cand si pierdem un adversar al FCSB/Viitorul/Craiova in lupta la titlul!

    Apreciat de 7 persoane

    • Nici eu nu am nimic împotriva lui Dinamo. Întotdeauna meciurile contra lor au fost faine, chiar dacă am mai și pierdut, ceea ce nu pot să spun despre partidele anoste și chinuite contra Stelei/FCSB-ului. Și nu pot să uit că acum mai bine de un deceniu, numai Dinamo și Timișoara au refuzat să stea capră oii, ajutându-ne să luăm MERITAT primul titlu.

      Apreciat de 4 persoane

    • Merci pentru Dinamo! Cred ca ai dreptate, mai ales daca se preconizeaza sosirea lui regheblat la fcsb, vor fi o gramade de echipe prietene, aia insemnand cel putin 6 puncte din start, in caz de play-off si mai multe. Am dubii mari la Viitorul, Botosani si Voluntari, am certitudini la Clinceni si Sibiu. In cel mai rau caz ar fi 30 de puncte doar pentru participare la partida. In plus ai dreptate si cu jucatorii luati, Costache s-a integrat, Ciobi jr, are sanse. Saracii, puteau juca 10 ani la Dinamo fara sa castige ceva si sa joace in vreo cupa. Multa bafta in CL!

      Apreciază

    • Mda. Mare strateg, cel care a decis să voteze această opțiune din partea CFR. În plus, încă o dată demonstrată incapacitatea administrativă a stăpânilor fotbalului românesc. Să nu ne mire lipsa generală de performanță, în aceste condiții fotbalul nostru chiar depinde de niște caractere mesianice (jucători sau antrenori), care reușesc rezultate cunva împotriva sistemului.

      Apreciat de 1 persoană

      • Ce noroc pe noi ca FRF a nominalizat CFR ca reprezentanta in liga campionilor. Altfel le pica in brate fix detaliul cu care ne puteau ingropa. Vorba aia, chipurile am mai si votat pentru varianta asta. Scoteau si oltenii busul in oras. Doamne ce tara fara reguli.

        Apreciază

      • “Cluburile au avut de ales între două variante: ori raportul de puncte per meci pe întreg sezonul, fără înjumătățire, ori raportul puncte per meci exclusiv pe parcursul play-out-ului.”
        Tâmpit a fost ăla care a propus şi a supus la vot a doua variantă. Cum naiba să ştergi câte 26 de partide jucate de căciulă ca să stabileşti o ierarhie pe întreg sezonul competiţional pe baza a câte 9-14 jocuri. Se putea alege între prima variantă şi una pe baza raportului de puncte per meci pe întreg sezonul, cu înjumătăţirea punctelor din sezonul regulat.

        Apreciat de 4 persoane

  32. Ce corectitudine la Borcea si Iancu,ce sa-ti spun,Cj-07-CFR(!?)”mureau”ei de grija CFR-lui!?:NU,draga,Dinamo si Timisoara au avut si au in continuare o rivalitate,o bola cronica impotriva(Stelei de atunci)a Stanei ciobanului Becalihot,de astazi;pt. cutezanta de-a li se opune timisorenii au si retrogtradat,urmand ca si cateii sa-i urmeze in acest an,sau cand s-o putea.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.