CFR Cluj – Viitorul Constanța


A fost cum a fost cu mioarele şi a fost foarte bine. Cu Gazu’, aşa şi aşa. Programul echipei noastre se află însă pe o pantă ascendentă a dificultăţii. Amintim zi de zi că postura de campioană oferă cele mai mari şanse unei echipe româneşti pentru a se califica într-o grupă europeană. Pentru noi este extrem de uşor de zis că toată atenţia trebuie îndreptată spre obţinerea unui nou titlu în campionat, dar pentru club nu e deloc aşa de simplu. Numai Dan Petrescu să nu te cheme. Nu are cum să zică, nu-i nici genul s-o poată spune, că, măi băieţi, relax, lăsaţi-o mai moale cu Sevilla că avem treabă mai importantă în campionat. Nici n-ar prinde oricum la jucători. Care dintre ei s-ar menaja într-o partidă din primăvara europeană cu Sevilla cu gândul să fie fresh pentru un meci cu Craiova? Să nu uităm nici de returul de la Sevilla. Imposibil să ducem toate meciurile cu 12-13 jucători. Nu că jucătorii n-ar rezista fizic, ci consumul psihic îi va stoarce.

Pare logic ca joi şi joi să folosim un unşpe, iar între joi şi joi un altul. Ar fi motivant şi pentru jucători. Concurenţa pe posturi s-ar transforma într-o concurenţă acerbă între echipe. Ambele ar avea şanse reale să îndeplinească obiectivul principal: accederea în grupele CL pentru sezonul următor. Este adevărat, traseul echipei alese pentru meciurile din EL este mai puţin solicitant, doar nouă partide de jucat şi treaba-i oablă. Chiar dacă la momentul atingerii obiectivului în EL, echipa din campionat ar fi şi ea în grafic, cu titlul de campioană în buzunar, n-ar avea de ce să existe râcă din partea internilor, ar evita tururile preliminare şi ar beneficia şi ei de o vacanţă normală.

Presupunând că în dubla cu spaniolii ar evolua Arla – Burcă, Vinicius, Boli, Camora – L. Aurelio, Bordeianu, Djokovic – Deac, Traore, Omrani, ar rezulta pentru meciul de la Craiova, Sandomierski (Arla) – Manea (Chipciu), Burcă (Vinicius), Cestor, Camora – Itu, Hoban (Sylla), Păun – Costache, Rondon (Ţucudean), Pereira (Golofca). Ca să te poţi prezenta decent cu o asemenea componenţă la un meci de campionat important, ar fi indicat ca toţi jucătorii să aibă măcar câte un joc ofical în picioare în acest început de sezon. Pentru cei care nu se încadrează în categoria „să aibă”, pică la fix meciul de azi cu Viitorul. Trupa lui Hagi îşi va juca practic ultima şansă pentru a prinde play-off-ul şi există posibilitatea ca presiunea rezultatului să inhibe jucătorii oaspeţi, făcând astfel jocul mai uşor pentru noi. Pe de altă parte, pare niţel riscant din punctul de vedere al rezultatului final dorit de noi să aliniem o formaţie cu mulţi jucători aflaţi la primul lor meci oficial în 2020. Catch 22. Să jucăm azi totuşi cu formaţia standard, apoi om vedea cum o fi? Azi şi cu Craiova un Arla – Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Itu, Bordeianu, Djokovic – Deac, Omrani, Costache, iar în dubla din EL cu Sandomierski (Arla) – Manea, Burcă (Vinicius), Cestor, Camora – Luis Aurelio, Hoban, Păun – Deac (Omrani), Traore, Golofca?

Echipele probabile:

CFR Cluj: habar nu am
Viitorul: Căbuz –Boboc, Ghiță, Mladen, De Nooijer, Boboc – Artean, Ciobanu, Cristi Ganea – Iancu, Rivaldinho, Chițu

Rezerve: Buzbuchi, Dussaut, Dulca, Iacob, Zoua, Cosmin Matei, Vlad Achim.

HAI CFR!!!

120 de comentarii

  1. Mai precis, GSP spune. Si mai spune ca ramanem sub monitorizare; nu putem face transferuri decat daca vindem jucatori; nu putem mari plafonul salariilor. Cu alte cuvinte, banii din lungul parcurs european nu pot fi investiti si vor fi folositi la stingerea datoriilor acumulate.
    In alta ordine, de ce trebuie sa jucam la 2 zile la Craiova? Nu permite calendarul macar o zi in plus? Caci in conditiile astea vom fi nevoiti sa jucam cu echipa a doua si nu ar fi tocmai corect.

    Apreciază

  2. Cand nu castigi poti spune ca esti cel putin intr-o criza de rezultate,daca nu de joc.In jocul cu Gazul am avut ocazii si cu putina inspiratie din partea lui Omrani castigam fara emotii.Cu Viitorul am avut din nou ocazii,iar cea a lui Deac din 6 m cu capul fiind chiar mare.Normal pentru Viitorul era o partida decisiva,in care trebuiau sa riste victoria chiar cu pretul infrangerii.Au incercat ,dar realizarile lor au fost totusi modeste fata de victoria necesara.Au stat la cutie multumindu-se cu un egal,iar acum asteapta ca Gazul sa se impiedice cu Dinamo………..in caz contrar vor experimenta un esec greu de digerat pentru Gica.
    Au fost 2 remize fara gol impotriva unor echipe de play off,fata de esecurile fcsbului in fata Clinceniului si a lui Dinamo(doua echipe de play out).Asta pentru a vedea mai clar contextul si a nu jedeca doar rezultatul.
    Daca nu avem o diferenta mai mare fata de urmaritoare,se datoreaza mai degraba unor sincope gen Sibiu,Iasi si Giurgiu.
    Echipa trimisa de DP in teren in ultimele doua jocuri,imi par si ca o idee de pus in practica contra lui Sevilla,coroborat cu respectarea regulii U21.
    Remarca cineva ca Burca a fost bun pe faza defensiva comparativ cu aportul ofensiv.Pe mine tocmai jocul lui pe faza defensiva ma nedumireste.Ma astept ca un fundas cu gabarit sa-si domine fizic adversarul.Ori el la mingea aeriana incearca sa intre sub adversar,sa-l obstructioneze sau sa-l sicaneze.Pai tine-l mai baiete-n piept,sari cu el la cap,nu -mi cadea in cur.A avut e drept adversar la acest procedeu pe Rivaldhino,dar asta nu inseamna ca nu sari la cap.Mi-a adus aminte de evolutia lui la Glasgow,cu balbe de judet……….
    Probabil DP vrea sa joace cu 3 centrali si i-a dat minute,dar acolo in banda avem nevoie de un lateral de meserie.Daca-l lasa lateral cu spaniolii,arunca DP prosopul pana-n pauza.
    La fel Omrani trebuie retras in banda si introdus un varf de meserie.Apoi putem juca si noi fotbal si sa speram intr-un rezultat de calificare la ei.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Gica 10,de trei etape sustin cu argumente,afirmatiile tale,in ceea cei priveste pe Burca,Omrani(Costache), doar ca,DP.pare sa nu fie de acord cu ceea ce se vede de pe luna,ca nu merge!?

    Apreciază

  4. Cu vreo 2 luni în urmă, referitor la FCSB ca model de urmat în aducerea de jucători, am scris:
    ,,FCSB daca nu vinde (cand nu vinde) la timp va trebui sa faca loc in echipa tuturor mbapeilor si neimarilor de milioane dupa care sa vada unde vor fi pusi inca 2 U21 si ce posturi nu sunt acoperite multumitor (CA DE OBICEI).”

    Mbapeii și neimarii au fost nelipsiți pe tarabă iar acum (cf.gsp) tocmai s-a trecut la capitolul CA DE OBICEI , aducându-se în defensivă nu bijuterii ci plombe (de la plumb) care să-și facă conștincioși meseria
    (n-am prevăzut ci doar mi-am amintit tipicul anilor trecuți de la fcsb).

    Apreciat de 1 persoană

  5. Probabil vom avea primul playoff in care toate echipele au șanse. Asta pentru că am risipit puncte în deplasare, jucând cu echipa a doua; FCSB a avut o perioadă horror când ajunsese pe ultimul sau penultimul loc. Va fi foarte greu.

    Apreciază

  6. CFR Cluj va beneficia de sistemul VAR.

    Meciul va fi condus de o brigadă din Germania cu Deniz Aytekin la centru, ajutat de asistenții Eduard Beitinger și Dominik Schaal

    Apreciază

  7. Interesant că mai sunt câteva sute de bilete. Pt că sa deschis peluza 1 care de obicei este pt oaspeți. Am înțeles că Sevilla aduce 40 de suporteri doar. Interes foarte scăzut, asta poate este in avantajul nostru.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Avem nevoie de o rezistență dârză, tupeu și ceva noroc. Nici când era Culio nu mergeau tot timpul schemele noastre, dar de când a plecat e un crater la mijloc peste care toți vor să sară. Acum, fără adolescenți va fi altfel, sunt convins, putem ține piept și putem distruge jocul ibericilor, destul de jenați de temperatură și de tarlaua de pe deal (care nu mai arată chiar asa rău). Stadionul e împodobit, iar proaspăta tabelă de la peluză sper să apară în multe poze mâine seară.

    Apreciază

  9. 1-1. Felicitari baieti! N-a fost sa fie! Poate cu un Tucudean si Chipciu, cu alte plombe, am putea candva mai mult in fata unei forte precum Sevilla. Paun merita jucat mai mult. Traore, ce important este sa ai un atacant central, chiar numai pentru jocul de pivot. Manea, parca nici nu a lipsit atatea luni de la Cluj. Acum, toata atentia pe Craiova.

    Apreciat de 1 persoană

  10. felicitari tuturor pt prestatie si pt rezultat! avem nevoie de un rezultat bun si la olteni. cu spaniolii ne-am depasit, inca o data sezonul asta, limitele. rezultate peste asteptari cu lot limitat. hai CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

  11. Cu lotul existent (pe compartimente) s-a facut o treaba foarte buna in compania Sevilliei. DP si echipa sunt in grafic – inaintea meciului retur calificara nu e jucata. Cu 0-0 sansele erau mai bune dar parca 1-1 suna mai bine pt un meci cu o fruntasa a primei ligi din Spania.

    Apreciat de 1 persoană

  12. Felicitari pt.daruire si atitudine!;atata ne este nivelul;cu un Tucudean si Chipciu in forma am fi avut,poate, mai multe sanse de victorie;oricum,ne-am depasit conditia;saracul Bordeianu s-a chinuit,dar nu-l ajuta fizicul si nici mijloacele;a pierdut aproape toate duelurile unu la unu,a pasat mai mereu la adversari,iar pe faza defensiva este horror;nici Djokovici nu mai este la fel de eficient si asta se simte in jocul echipei;Traore,ramane sub nivelul de acum 10 ani,iar Omrani de cand i s-a propus un transfer inafara si el a ramas pe dinafara fotbalului;toti ceilalti,in frunte cu DP.sunt merituosi;le dorim succes la olteni!;Hai CFR!

    Apreciază

    • Cum nu-l ajuta fizicul pe Bordeianu? Omul e ditamai si e facut. Are 1,75 inaltime, e destul pentru un fotbalist. Cat vrei sa aiba ca sa il anute fizicul???? Sunt o grama de fotbalisti de 1,70 sau 1,66

      Apreciază

      • Sunt convins că Racheta s-a referit prin fizic la forţă, iar Bordeianu este într-adevăr unul dintre cei mai deficitari la acest capitol din tot lotul. Compensează prin ambiţie şi sacrificiu, dar e lipsit de forţă, adică nu-l ajută fizicul şi aici nu-i vorba de talie. Vezi şi ce scrie în articolul lui CJ 07 CFR, „Andaluzii sunt înalți ca brazii și puternici ca stejarii”. Bordeianu e înalt ca un brad de crăciun de 1,75 m, dar n-are treabă cu puternicia stejarilor. 🙂

        Apreciază

  13. Schimbarile, arata subtirimea solutiilor. Golofca, a fost bagat degeaba; Rondon, nu a avut timp; Hoban, om de incredere pentru DP, poate era o solutie mai pe final. Adica, daca ei joaca cu 2 varfuri, trebuia, poate, introdus Boli (Cestor), dar probabil Hoban era un 2 in 1: adica si inchizator si fundas.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.