Împăratul gruian JUAN EMMANUEL (DRA)CULIO de la Roma


Pentru cei care au deschis Tribuna CFR mai târziu cu vreo 6 ani, vă reamintim că argentinianul clujean Culio a fost desemnat extrema stângă a CFR-ului din deceniul 2004-2013. Suntem în 2019, a trecut mai bine de o jumătate de deceniu de la sondajul de opinie, Culio se retrage în lacrimi, dar – zic eu – tot de pe locul 1. Sperăm să lase și echipa pe același loc după meciul de luni, dacă se poate. Ne va fi dor de unul dintre cei mari, îi dorim o viață bună și-l așteptăm cu drag în stafful tehnic, cât mai curând în viitor. Mulțumim și baftă!

Pentru că evoluțiile lui Culio din ultimele două sezoane la CFR ne sunt vii în fața ochilor și în suflet, nu-mi rămâne decât să scot de la naftalină articolul din 2013 (plus un pic de 2010), ca să nu se mai chinuie pruncii noștri să dea cu Search.

********************************************************

În final, vorba scoțianului de la munte, „argentinienii poate fi numai unul!”. Cu toată aprecierea mea pentru Dubarbier, „Ghepardul” trebuie să-și lingă rănile și să se pregătească să lupte din nou, într-o altă zi, pe un alt post. „Zidarul”, „Împăratul de pe Olimpico”, „(Dra)Culio” sau, simplu, Culio, e extrema stângă a deceniului 2004-2013 și nimeni sau nimic nu mai poate schimba rezultatul final.

JUAN EMMANUEL CULIO

Unii au comentat deja că Juan Emmanuel n-a fost o extremă clasică, veritabilă, bătută în cuie pe latura terenului, având de fapt treabă multă/prea multă și în zona centrală a terenului. Fals! Culio a fost mijlocaș stânga adevărat (cu valențe de extremă) și doar faptul că era obligat să facă – în timpul orelor de program – și extramuncă de playmaker, în momentele jocului sau în zilele când restul echipei era varză, poate să denatureze realitatea. La un moment dat – și asta nu era bine! – Culio era peste tot, pentru că ceilalți erau pe nicăieri. Da, nu vă mirați, CFR-ul celor 8 trofee a mai trecut prin momente… cum să le spun?… joase, de neputință, precum cel actual. Numai că atunci CFR avea măcar ce acum nu are: un Culio, pus să care mingea și să încerce să construiască de unul singur, să dea măcar iluzia că echipa nu e stoarsă ca o lămâie. Iar Culio primea mingi după mingi, ca pe niște cărămizi, punea mortar pe ele și construia cum putea mai bine. Pentru că, vedeți dumneavoastră, Culio a fost artistul din popor, talentat și muncitor, care și-a cărat singur pianul.

Spre deosebire de Luis Alberto – care a șutat splendid acum un an + ceva  prelungiri pe Old Trafford, a apărut în ziare și apoi s-a dus în țările calde – sau Rui Pedro, care a șutat de trei ori în poarta lui Beto, apoi s-a lăsat de fotbal și s-a pus pe scris memorii personale, ar fi o mare greșeală să-l socotim pe Culio intrat în istoria clubului numai pentru cele două (chiar trei, cu al lor) goluri de la Roma. Da, atunci a explodat Culio, transformând incredibil un eșec de la colțul terenului nostru (min.17) în două realizări masive după linia porții lor (min.27, 49), aruncând agențiile de presă în aer. Poate asta-i fotografia care l-a făcut celebru pe argentinianul CFR-ului din Transilvania, imaginea care te poate urmări o viață de acum încolo (așa cum mai defilează prin fața ochilor mei imaginea cu golul lui Neagu contra Cehoslovaciei, deși nu l-am văzut niciodată în înregistrare video), însă Culio a însemnat mult mai mult pentru CFR decât eroul unei seri magice singulare, petrecute pe Olimpico.

Nu-i de mirare că în echipa care acorda – cel puțin în trecut – „onoare muncii grele”, s-au titularizat deja trei jucători care au ajuns în fotbal după o viață de muncă grea, muncă continuată și în viața sportivă. Tony, Gabi Mureșan, Culio – trei luptători, trei oameni (de trei naționalități) care au avut parte de muncă în trecut, nu de puf, ajunși trei „nemuritori”. Sunt puțini (și aici țin să precizez că mă refer strict la suporterii CFR-ului, nu la știți voi cine!) cei care nu l-au plăcut pe Culio, aceștia dovedind că și în rândurile noastre sunt suporteri de treabă, simpatici, dar care nu se pricep la fotbal. Cei mai mulți i-au apreciat devotamentul, efortul, dedicația și chiar modul de a încerca să joace fotbal. Culio a fost mândru de momentul Roma, a fost încântat să fie căutat de presă și fotografiat cu pelerină roșie, dar a continuat să ofere mult CFR-ului. Aduceți-vă aminte numai cât de bine ajunsese Culio să facă faza defensivă! Bineînțeles, la un moment dat a simțit că este momentul pentru o nouă provocare. N-a plecat imediat, ca alții, folosind CFR-ul doar ca pistă de lansare, a fost convins să mai stea puțin peste program și să mai facă niște ore/posturi suplimentare. Culio a mai stat, a mai jucat și doar apoi a plecat, luând cu el peste tot cele două degete din CV-ul său european, echivalentul a două „boabe” pe Olimpico…

Drum bun în continuare, Juan Emmanuel Culio!

***

Și ca să nu ne despărțim atât de abrupt, vă ofer și textul pe care l-am scris la transferul lui Culio la Galatasaray, acum aproape 3 ani („Pașa Culio”):

„Mult mai tristă şi mai deprimantă decât scumpirea carburanţilor cu 100%  ştirea transferului argentinianului Juan Emmanuel Culio, împăratul de la mijlocul-stânga CFR-ului, la Galatasaray Istanbul, echipa turcă de prima mână antrenată de Gică Hagi. După 3 ani şi 1 pe 2, timp în care şi-a zidit o carieră respectabilă de fotbalist în Gruia, „Liga lui Mitică” şi în Europa, Culio dă luşcoşul à la Cluj pe baclavale.

Emmanuel merita să fie lăsat să plece. Și-a făcut datoria faţă de club, cu vârf şi îndesat. N-a fost perfect, o ştim cu toţii. A avut şi el câteva călcâie de-a lui Achile, ca mulţi dintre jucătorii străini ajunşi în România. Din fericire, în cazul lui Culio n-au fost sticlele şi pipiţele obssesionante. Din nefericire, slăbiciunile i-au atins totuşi latura fotbalistică. Argentinianul a ţinut mingea cu vreo 2 ani şi 3 pe 4 prea mult, a frânat deseori jocul… frânarilor (motiv pentru care unii l-au acuzat că strică tot jocul echipei), a găsit plasa porţii rar de tot (dar, hei!, ce momente şi-a găsit!), n-a ştiut cum să ceară pasa de gol de la Traore la Roma (ultima e cam forţată, nu?)…

Dar, despre transferaţi, numai de bine! Adevărul gol-goluţ este că JE Culio va lăsa un gol-goluţ imens nu numai în inimile noastre, dar şi pe teren. Mă tem ca de înălţimi şi de fisc de cum va arăta CFR-ul în retur. Să nu vă mire dacă, odată cu plecarea unui simplu mijlocaş stânga (cu extra jumătate de normă defensivă), echipa va părea descoperită pe toate posturile! Și nu mă refer aici la situaţia comico-comică care ar putea să apară dacă Minteuan l-ar folosi fundaş stânga pe Rada: linie de apărare alcătuită din 4 fundaşi… centrali! O să-mi spuneţi că avem variante, avem potenţial în lot, nimeni nu este de neînlocuit, avem şanse reale/barceloniene la titlu… Nu vă pot contrazice; nici Iuliu Mureşan n-ar îndrăzni aşa ceva!

Eu marşez mai mult pe feeling (csaba, nu vine de la ling), decât pe profesionismul tehnico-tactic care ne spune că echipa dă bine pe hârtie (dar o dă în gropi pe teren). Mie o să-mi lipsească Culio, mai mult decât oricare alt fotbalist străin care a îmbrăcat tricoul CFR-ului în ultima mie de ani. O să-i duc dorul când echipa va fi praştie, jucătorii morţi şi neîngropaţi, dar nu va mai fi un Culio pe teren căruia să i se paseze toate mingile, să se descurce naibii cum ştie… Pentru că, dacă vă mai amintiţi de el, Emmanuel nu era din clasa mică a fotbaliştilor e.dici, care se ascund de Jabulani după firul de iarbă.

Culio căuta mingea, nu se ruşina s-o lovească, nu se ferea să se dea faultat numai ca să n-o piardă. O iubea! Nu suporta viaţa fără fotbal. Vă amintiţi de Culio accidentat? Eu nu. Parcă făcea concurs cu Panin, care e mai rezistent.

Împăratul se duce la Istanbul, dă coroana pe turban. Sper din suflet să ajungă paşă, să nu rămână un simplu ienicer, să uite de precedentele Dubarbier sau Deac. Pentru mine, vechiul CFR moare odată cu el şi n-am decât să mă adaptez la noul CFR, cel care se naşte în chinuri.

Mult succes, Culio! Fă-ne mândri!”

(CJ-07-CFR, 6 ianuarie 2010)

Culio, făcând un A1 fericit

464 de comentarii

  1. Legat de sponsor, sa fie gicantul chinez Tencent ? E un pic intortocheat…
    Grupul sud african Naspers detine aprox. 30% din Tencent.Dar ce e si mai interesant e ca acelasi grup detine SURPRIZA : eMag. Asadar daca o luam pe ocolite, prin China…Africa, ajungem tot in Romania la eMag ?

    Apreciat de 1 persoană

  2. Oameni buni, s-a terminat şi ultima notare din acest an, cu o „prezenţă” destul de redusă… Ce mai contează? DP a luat 8.9, echipa 7.9, ambele note fiind cele mai mari din acest sezon de Ligă. Individual, Culio e din nou şef-de-gară (8.6), dar mai sunt 7 băieţi cu note între 8.0 şi 8.5, inclusiv Petrila (8.0). În spate, surpriză! nu e Costache (7.5) ci Hoban (7.3)… HAI CFR!!!

    Apreciază

  3. Vreo veste nouă, ceva? Nu vreau să cred că D.P. ar putea repeta aceeași greșeală la infinit. Să pleci de la o echipă care are șanse la optimile EL și la câștigarea titlului, al treilea an consecutiv, ca să ce? Să preiei o echipă nu știu care doar pentru un câștig financiar mai mare, în timp ce tu declari peste tot că ți-ai dori să antrenezi nu știu ce echipe de primă mână? Păi care din aceste echipe de primă mână s-ar lega la cap cu un antrenor căruia i s-a dus vestea că te poate lăsa-n curu’ gol când ți-e lumea mai dragă? Cât de lacom după înavuțire să fii ca să nu realizezi că tocmai acea lăcomie te-ndepărtează de visele pe care le ai?

    Apreciază

  4. Deja ma enerveaza faza asta cu plecatul lui Danutz. Parca pe Neil Lennon, nu-l aud in fiecare pauza competitionala ca vrea sa plece de la celtic, la un arsenal, poate. Oare el chiar nu ar fi interesat de o echipa mare din premier league, sau s-a plictisit de atatea trofee castigate cu scotienii, de trebuie sa-i duca cu roaba acasa? Sa mai termine si Dan in plua mea cu vaicarelile astea. Astia suntem, si atatea stim. Asa niciodata n-o sa fie un antrenor de cursa lunga. Aici toti is la picioarele lui, se poate simti ca un manager din premier, dar el tot dupa cioara de pe gard viseaza. 🤔🤔
    Hai draga CFR!!! 🚂🚂🚂

    Apreciat de 5 persoane

  5. Am revăzut interviul lui cu Naum. La-ntrebarea dacă clubul știe că el își negociază plecarea a răspuns că nu, de ce trebuie să știe clubul? Că orice antrenor are prețul lui și că va lua o hotărâre în privința asta după sărbători. Adică taman atunci când ar trebui să știm exact cu ce ne-mbrăcăm și cine conduce dansul. Fain! 🙂 😦

    Apreciază

  6. Eu v-am mai scris asta de citeva ori … acum 100 de ani in Franta exisat deja o industrie de studii care elibera diplome „Bon pour l’orient” – adica luau taxele candidatilor doritori, dar nivelul de absolvire nu le dadea si dreptul de profesare in Franta. Oricum, veneai la Gilau cu diploma de la Paris, erai scula. Cam asa e si cu Dan Petrescu – el este un antrenor bun care ar fi avut o sansa sa ajunga spre occident, dar financiar a ales sa mearga spre orient. Altii ca Olaroiu sau Reghe macar au fost de la inceput consecventi – au stiut ca atita pot, ca prin prisma a ceea ce pot acolo pot cistiga cei mai multi bani. Oamenii sunt fair si nu fac circ. DP mai are circul asta in el – la peste 50 de ani, cu nici o experienta in Europa de Vest fie si in Championship stie si el ca trenul lui spre Chelsea a deraiat cind a luat macazul de Rusia. Dar atunci macar as fie corect ca si ceilalti mentionati – el este un antrenor de Orient, Romania /CFR este „Vestul” lui care ii reface imaginea cind a dat chix pe undeva iar dealul lui cu clubul trebuie sa fie transparent si in mesajul public – cind este aici CFR are un antrenor peste valoarea pe care si-ar putea-o permite financiar cu riscul ca accesta sa plece iar el are o echipa care ia puncte in EL nu in cupa samovarului plin cu orz de pe cocoasa camilei. Suporterii in partea asta a Romaniei se prind mai repede de gargara decit altii.

    Apreciază

  7. Povestile cu plecare lui DP incep sa ma sece. In primul rand pentru ca la fiecare 1-2 meciuri castigate consecutiv vuieste presa de „zvonuri” cu privire la plecarea lui. In al doilea rand ca sa discuta la infinit despre asta si despre „onoare”, „loialitate” si alti termeni din astia bombastici din filme care n-au nici o treaba cu realitate.

    Intr-o buna zi o sa plece DP de la noi, asta-i clar. Si o s-o faca la o echipa care se bate la retrogradare sau e fruntasa intr-un campionat slab. Adevarul este ca noi avem un campionat foarte slab, care nu mai este de mult ce-a fost odata. Nu avem cum sa tinem antrenori la noi ca noi avem ambitii. Tot CFR Cluj suntem si tot in Liga 1 jucam. Rusia, ca lumea sare in sus cand aude de ei, este in primele 10 campionate din Europa. Mai exact, este pe 7 in Europa si trimite doua echipe direct in UCL, una dintre ele fiind in seeded in tragerea la sorti a urnelor. Si o echipa la retrogradare din Rusia are de 3 ori mai multi bani decat avem noi si da de pamant cu Liga 1.

    Daca DP o sa vrea sa plece, o sa plece si loialitatea sau „reputatia” lui n-o sa sufere deloc din nici un punct de vedere. Daca am fi avut un jucator care dadea goluri in toate meciurile europene sau ne ducea in spate de unul singur jumatate de an se ducea si ala in iarna. Asta-i viata de club mic. Chiar daca noi suntem tari in Liga 1, avand in vedere nivelul abisal al ligii, pentru Europa suntem niste puisori.

    Ca sa crestem ca club va trebui sa trecem si noi prin pleacare lui DP, pierderea titlului in ultima etapa, calificare in Europa fara sa fim capi de serie, reconstructii, etc. Cand ii numa de bine toata lumea baga bani si toti sunt suporteri. O sa crestem cu adevarat doar atunci cand lumea, patroni si suporteri, o sa ramana langa club si cand lucrurile o sa fie mai nasole.

    Apreciat de 2 persoane

    • Nu ma deranjează ipotetica lui plecare cât minciunile de săptămâna trecută când declara clar ca nu pleacă decât demis!!!! Urăsc minciuna și urăsc incertitudinea. Faptul ca e stat la interviu ca Naum ma enervează și mai tare. Omul ala tot timpul a jignit și criticat cfrul!!! Dacă avea OUA DP trebuia să-i spună clar ca nu au ce povesti atâta timp cât el ca moderator a atacat atât de des echipa ce o conduce!!!

      Apreciat de 3 persoane

      • Tocmai asta e… el se gandeste ca e bine sa nu arda poduri degeaba. Atitudine corecta in lumea afacerilor si lumea media. El nu se identifica deloc cu CFR Cluj. El e un simplu angajat al clubului care poate pleca oricand. 🙂 Si pe mine tot incertitudinea ma deranjeaza. Iar ne lasa cu ochii in soare ca si in vara anului trecut si iar tragem din greu cu vreun Minteuan,Conceicao sau Teja Doamne Fereste.

        Apreciază

  8. Cei care au indraznit sa publice un asemenea articol,de altfel plin de adevar si invataminte,”calomnios”fata de trupa ciobanului -puscarias,fara sa-l perie,va avea de suferit!;cat priveste subiectul de pe prima pagina a ziarelor hastagiste,potrivnice CFR-lui cu articole bizare”DP.este pe punctul de plecare!”,ne-am obisnuit!;ceea ce deranjeaza este aceasta frasuneala damboviteana,aceasta incertitudine si incoerenta in afirmatiile lui”Bursucului”;pai,ieri afirmi ca ramai la CFR.ptr.ca ai contract pana in vara lui 2021,iar azi,inexplicabil,te sucesti,ca pleci daca si cu parca…!(unde sunt bani mai multi!);Este o atitudine si o abordare de om marunt, hapsan dupa bani,fara scrupule,cu un caracter indoielnic,caruia nu-i pasa de echipa,de club,decat de BANI,cat mai multi pe care-i poate primi;ne-am fript odata si totusi nu ne-am invatat minte sa evitam clauzele ascunse si murdare din contract;pai,cum esti obligat sa-ti respecti contractul,dar poti sa pleci daca ai o oferta mai mare,sau ca echipa s-a calificat in primavara europeana de peloculintai(?!);cat de amatori si diletanti pot fi cei din conducere sa poata accepta asemenea contracte ambigue,in defavoarea clubului(!?);in aceasta situatie,in care DP.,dupa mine,hotaraste ce va face si va pleca,de Sf.Vasile,l-as coopta,in prima urgenta,pe MIRIUTA-tot este liber de contract,cunoaste campionatul nostru si mare parte din jucatori!

    Apreciat de 1 persoană

  9. Cand a plecat DP la chinezi, nu a fost o problema faptul in sine ca a plecat, ci faptul ca a tinut clubul in incertitudine pana in ultimul moment, iar pregătirea echipei, transferurile si căutarea unui nou antrenor s- au făcut în pripă, cu rezultate aproape catastrofale, asa cum s- a văzut ulterior.
    Sper ca de data asta sa nu se întâmple la fel si ca sefii clubului nu se vor lasa luati prin surprindere.

    Apreciat de 2 persoane

  10. Eu încă mai sper că toată tărășenia cu interviul a fost doar o fumigenă, stil Dan Petrescu, menită să ajungă la urechile cui trebuie, ca să obțină o mărire de salariu. Și, poate, cine știe? poate că a vrut să le dea căcărezelor o speranță de doi bani, ca să le-ndulcească sărbătorile. Genul de cadou otrăvit împachetat în atitudinea bunului samaritean. 🙂

    Apreciază

  11. Daca Dan pleca,iarasi,pe usa din dos,isi va anula toata credibilitatea si aprecierile pozitive,isi minimalizeaza performantele obtinute cu CFR;denota ca este un mare egoist,josnic,care nu are absolut nimic in comun cu spiritul,onoarea si datoria fata de acest club!;duca-se invartindu-se,unde a intarcat Mutu`Iapa!; nu avem nevoie de tradatori,de oameni neloiali,care isi urmaresc,doar satisfacerea propriilor interese si care la prima ocazie,te tradeaza,nu mai tin cont de nevoile si obligatiile loiale fata de club,de situatia dramatica si confuza pe care o provoaca si te lasa,arogant,nepasator,”cu ochii in soare!”;ar fi un gest de neiertat,cand cineva,in care ai avut incredere ,i-ai acordat tot sprijinul,te lasa la jumatatea drumului,cu caruta in drum,mai si da cu ea de gard!;pacat,daca pleaca in asemenea conditii!;ar fi un gest nepasator,urat,sfidator,unul de mitic!Sper,sa fie doar o cacialma!;daca doreste sa plece la sfarsitul campionatului,in conditii amiabile,ar fi de inteles;HAI CFR!

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu vad de ce ar pleca pe usa din dos. Ori nu inteleg eu corect ce inseamna expresia asta ori se foloseste mult prea des gresit. Sa pleci pe usa din dos ar fi sa fie dat afara si sa preia o echipa la mijlocul unui sezon. Daca pleaca acum pleaca pe cai mari in pauza de iarna.

      Apreciază

  12. Asa cum este,acum,ierarhia in clasament,sper sa o regasim si la sfarsitul campionatului,cel putin in play-off;dupa joc si rezultate mi se pare o pozitionare realista si destul de corecta.

    Apreciază

  13. Trebuie sa castigam primul meci din iarna cu fcsb, alminteri la ce program greu avem riscam sa cadem pe locul 3. Noi jucam cu fcsb, medias, viitorul si craiova; astra si fcsb au program mai usor.

    Apreciază

  14. Fata de sezonul trecut, avem doua puncte mai putin, iar wc-ul, doua puncte in plus ( am luat in considerare victorie cu Voluntariul ), daca risipa din deplasari ne era asa de mare, alta era situatia, asa insa fecali ne sufla in ceafa si cum toti sunt impotriva noastra, are sanse mari sa ne ia fata, mai ales daca DP ne va parasi din noi . Si inca ceva, problema nu e ca ne pareseste, asa ceva e normal in fotbal, ci modul cum o face, adica ne tine pe jar pana cand nu mai avem timp de a cauta alte solutii adecvate !

    Apreciază

    • Ca o părere personala despre DP… Din Europa nu am ieșit, campionatul nu e gata. Dacă el pleacă e chiar aiurea pt ca nici una dintre competiții nu e la sf de drum. Eu chiar nu i-aș ierta o plecare!!! (chiar dacă apreciez f mult ce a realizat în 2019)

      Apreciat de 2 persoane

  15. Parerea mea e ca daca DP pleaca pleaca 100% doar din vara.Ce antrenor sanatos la cap ar renunta la sansa chiar Mare sa si treaca in cv al treilea titlu consecutiv cu CFR? Chiar nu vad de ce ar pleca acum, are numai de pierdut.
    Dar din momentul asta si pana n vara, conducerea trebuie sa gaseasca o modalitate sa i prelungeasca contractul si sa i dea motive sa stea.

    Apreciază

  16. Oricum, ceva mi-e neclar: terminăm anul „en fanfare”, apoi vine vestea cu sponsorul cel mare, după care, ca-n poveștile cu proști, pare că tot edificiul tinde s-o ia la vale.
    Așa cum am spus, ceva nu se leagă. Prefer să cred că unele piste sunt false tocmai pentru ca povestea să aibă suspansul fără de care adevăratele povești nu pot să existe. Iar adevărata poveste despre faptele de vitejie ale frânarilor din anul fotbalistic 2019-2020 se va-ncheia doar în vara lui 2020.
    Na, ca să vezi ce-nseamnă să trebuiască să-ți tragi vinul de pe drojdie și să n-ai pompe speciale! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Ioane frate/tezsver , nu-ti face sange rau.Tot ce ai scris tu mai sus, sunt info de presa domboviteano-mitico-sudistanezea pentru a face fraierii ca noi sa citim articolele.
      Pana ce nu vad ceva oficial din partea clubului, pentru mine, scribaleala pseudojurnalistilor din rumunica, este doar cacat imprastiat cu ventilatorul sa miroase cat mai tare.
      Noi trebuie sa ne bucuram de ce am avut parte in acest an si sa speram la cel putin asa realizari pentru anul ce vine.
      In rest, sarbatori fericite tuturor.Stati cu familiile, sa va iubiti ( cu fete tinre si tate mari daca se poate), sa va respectati, sa va vedeti cu cei dragi si sa nu va ofticati pe rahaturile din presa de sudistan.
      Hai CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Apreciat de 1 persoană

  17. Anul 2019 a fost un an aproape perfect: un nou titlu, parcursul european (am ratat intrarea in UCL, dar era un vis prea devreme pentru puterile noastre, am facut 12 puncte intr-o grupa grea cu Lazio (locul 3 in Italia), Rennes (locul 3 in Franta) si Celtic (locul 1 detasat in Scotia). In Liga1 am pierdut turatie, dar iernam tot de pe locul 1, cu avans mai mic, cu fcsb si astra foarte aproape. Nu am vandut jucatori in acest an, lucru care ne-a ajutat la omogenitate, dar nu ne-am ajutat financiar. Am castigat 15-16 milioane euro din parcursul european si daca vine si sponsorul, atunci putem sa ne consolidam. Trebuie sa restructuram lotul (aici ne impiedica decizia FRF), sa-l reducem numeric, sa-l intarim valoric si mai ales sa-l intinerim. Revelatii sunt: Burca (devenit jucator de nationala) si Itu (care a facut un salt remarcabil). Plus Omrani, cu prima parte a parcursului european.

    Apreciat de 1 persoană

  18. Sarbatori Fericite tuturor din Familia CFR! 🙂 Macicasan spunea clar ca sponsorul a semnat si urmeaza sa fie anuntat oficial intr-o conferinta cum trebuie la inceputul lui 2020. 🙂 Cat despre DP dupa ce am vazut exact ce a declarat nu mai sunt deloc convins ca se gandeste activ la plecare ci doar spune ca au fost negocieri si oferte dar pt ca el sa plece de la CFR ar trebui sa fie o oferta de la o echipa din Vest iar la un proiect nou ar considera sa se inhame doar din vara. 🙂 Om vedea. 🙂

    Apreciat de 2 persoane

    • Asta am dedus si eu din ce a declarat DP.In cel mai rau caz ar pleca din vara, si doar pentru o echipa din vest.Sudistanezii mananca rahat cu titluri bombastice de aburit fraierii cum suntem noi. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  19. Hmmm s-au ajustat din nou cotele pe transfermarkt si paradoxal in ciuda anului foarte bun valoarea lotului a scazut iar Omrani a castigat doar 600k euro in timp ce marile valori europene de la stana au „explodat” …sper ca e clar din nou cat de relevante si obiective sunt acele cote :))))

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu inteleg de ce te miri. Pe sectiunea in limba romana Transfermarkt este o franciza in Romania. In general site-ul-mama ajusteaza cotele dupa preferintele unor super useri, iar francizele decid ele cine sunt cestia la nivel local. Chiar daca proprietarul e Axel Springer, conceptul e de fani care creeaza o baza de date, nimic „profesionist”. Asa ca nu ai de ce sa te miri daca datele din Romania sunt ajustate cu anumite influente.

      Apreciat de 1 persoană

  20. Normal, am batut Celtic si Rennes de cate 2 ori si Lazio o data; cum sa creasca cotele? Doar daca pierdeam acasa cu Alashkert ar fi crescut, si nici atunci (ca anul trecut i-am batut cu 5-0). Obiectiv vorbind, cotele noastre sunt trase in jos de varsta.

    Apreciat de 2 persoane

    • Crăciun fericit dragi cfristi! Sa ne bucuram alături de cei dragi, atât noi suporterii cât si toti cei ce au făcut posibile atitea bucurii. Fotbaliștii, staful tehnic, conducerea și patronatul cfr! Cum zic ardelenii.. Sa ne fie cel mai rău cum e acuma! Hai cfr!

      Apreciat de 6 persoane

  21. Luis, stii ce ura am pe presa miticista, dar cu DP n-ai dreptate . Chiar el a declarat in urma cu vreo doua saptamani,ca nu pleaca de la noi decat daca il da afara conducerea, iar ieri ii zice pretenului naum ( cat la futizat scarba asta pe DP si acum ii da interviu … ) ca se afla in negocieri cu unii, si e posibil sa plece . Deci titlurile bombastice nu pot fi condamnate, ele au fost servite de Danut ! Vazand indignarea noastra ( cred ca ne citeste, sau ii informat despre parerile noastre ), azi a mai nuantat, cica are oferta din China, dar ar pleca doar in vest, chiar daca in liga a doua si asta doar la vara . Esenta e ca prea des invoca plecarea, si astea in conditiile in care ne-am fript odata cu el . Cu aceasta atitudine de inconsecventa pateaza meritele sale deosebite, facandu-si siesi un rau, dar si clubului si suporterilor .Pacat, mare pacat !
    Si in final , Craciun fericit, Boldog karacsonyi unnepeket !

    Apreciat de 1 persoană

    • Bela, nu cred sa ne citeasca.Am vorbit cu Bilasco, i-am aratat si dat adresa Tribunei, habar nu avea ca existam.Acum sper sa ne urmareasca, parea interesat.
      DP nu a spus niciodata nici ca pleaca nici ca ramane.A spus ca are contract.Am vazut interviul cu neomul, DP nu a afirmat nici o secunda ca ne lasa in iarna.Sper sa nici nu o faca, eu cred si trag nadejede , ca a devenit un pic clujean si cfr-ist.Sper sa ne duca la castigarea titlului, ar fi si in interesul sau.Altfel s-ar negocia cu un triplu castigator de campionate cu CFR-ul. 🙂 🙂
      Craciun fericit, Boldog karacsonyi unnepeket !

      Apreciat de 2 persoane

  22. Craciun ca si Craciun, dar CFR … Asa ca draga Luis, l-am auzit cu urechile mele , chit ca imbatranite, ca nu pleaca decat daca e dat afara ! Ca peste putin timp , tot cu urechile mele l-am auzit zicand , ca cine stie, poate pleaca, daca vine o oferta mai buna, si se hotareste pana la sfarsitul anului . Acum ma duc inapoi la familie …

    Apreciat de 1 persoană

  23. Un interviu fabulos cu Dan Petrescu,in care a iesit in fata personalitatea deosebita a acestui om.
    O cariera extraordinara ca jucator,in care s-a intersectat cu jucatori si antrenori care i-au marcat viata.
    Suntem privilegiati sa avem in curtea noastra un asemenea om,care poate sa influenteze traiectoria clubului pe viitor.Daca suntem obiectivi putem vedea mana acestui profesionist in rezultatetele din ultimii ani.
    Pe mine ma fac sa rad fatalistii care se dau de ceasul mortii de posibila plecare a lui DP.Asta-i din ciclul: omul ajunge sa fie apreciat la adevarata valoare ,doar dupa trecerea acestora la cele vesnice.
    Bela dragom de ce trebuie sa ai in minte doar partea goala a paharului?Bucurati-va ca avem o asemenea sansa.
    Mi-a placut viziunea lui,cand a fost intrebat de cum ar trebui folositi banii din posibila sponsorizare.Ar trebui creata o baza cu hotel si toate dotarile.Asta ar aduce un plus de valoare pentru club.La fel orientarea spre cresterea tinerilor.
    Sarbatori fericite tuturor cfristilor!

    Apreciat de 1 persoană

  24. Am fost surprins de ceea ce a raspuns DP cand a fost intrebat cum si la ce ar folosi sumele de bani daca ar semna noul sponsor. Ca un mercenar ce pare, ma asteptam sa spuna jucatori, jucatori si nu tineri ci experimentati gata sa castige trofee..Dar spre surprinderea mea NU ci a zis: In primul rand baza sportiva cu hotel si restaurant si jucatori TINERI pentru viitor.
    Oare omul chiar isi doreste sa stea ceva ani buni la CFR,de gandeste pe termen lung? Sper sa fie asa.

    Apreciat de 1 persoană

  25. Mii de scuze,dar dupa o cura de palinca,tratata la dimineata cu 1/2 l.de lapte,caci la zeama de varza n-am mai ajuns,de altii,este lesne de inteles unele confuzii/analogii dintre un teren de fotbal cu o tabla de sah, astfel:ARLA-Nebunul din cusca;SUSICI-Un mic pion,ce se vrea tura;PETELEU-Tura de sacrificiu PASCANU-Piesa,ce nu se regaseste pe teren;VINICIUS-Turn-ul de control,BOLI-Calul ce mereu se accidenteaza; CAMORA-conducatorul hergheliei;CESTOR-Tura de la mijloc;DJOKOVICI-Cal,de postalion;BORDEIANU-Gloaba impiedicata;ITU-Manzul,cal in devenire;HOBAN-Armasar castrat;CULIO-Regele junglei;DEAC-Regina,de pe tabla;OMRANI-nebunul,fara busola;COSTACHE-Calaretul fara cap(minte!); RONDON-Pionul din campul advers,sau singur printre dusmani;TUCUDEAN-Goleadorul,care ne lipseste din arena;TRAORE-Calul cabrat/girafa cu capul in nori;PAUN-ul din gradina; GOLOFCA-Ogarul scapat din lesa;PATRILA-Tura neslefuita;D.PETRESCU,alias „Bursucul”-Marele Maestru;HAI CFR!

    Apreciat de 4 persoane

  26. Se vede treaba ca LAPTELE produce grave prejudicii sanatatii!;intentionat am schimbat tematica zilei si am abordat aceasta belicoasa tema folclorica,sa vad cati subiecti sunt cu adevarat treji;Craciun fericit!

    Apreciat de 1 persoană

  27. Idiotul de Stoichiță, într-o criză de sinceritate explică de ce nu a ajuns antrenor Petrescu la națională: pentru că el vrea să-și alege singur echipa, să folosească jucătorii potriviți sistemului de joc, fără să ia în considerare și alte aspecte. Bravo, felicitări, din punctul meu de vedere au făcut cea mai bună alegere, sunt mult mai mulțumit cu Petrescu la CFR decât selecționer. https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/federatia-explica-de-ce-a-declinat-varianta-dan-petrescu-la-nationala-e-altceva-fata-de-cfr-cluj-586339.html

    Apreciază

    • Clickbait. A declarat și la interviuri, că mai vrea să joace până la 40 de ani acasă, în Argentina. Pun ăștia de la telekom niște titluri, de te apucă durerea de cap.

      Apreciază

  28. Or facut astia de la Jijisport un clasament cu cele mai importante victorii romanesti in ultimul deceniu in Europa.
    Bine apar victoria noastra cu MU,cu Celtic,Ajax si Chelsea cu fcsb.Astra cu Lyon si de 2 ori cu West Ham.Apar si Pandurii cu Braga…………pai noi i-am batut pe astia de 2 ori in grupe.Apoi Basel este evident peste Braga.Bine ca n-or pus si victoria cu Milsami.

    Apreciat de 1 persoană

  29. In ultimul timp au apărut cel putin 2-3 articole zilnice despre Dan ba din viata personala, ba din trecutul ca jucător sau antrenor. In aproape toate ni se reamintește ca s-ar putea sa plece de la noi. Chiar este o pura întâmplare sau au ceva cu noi!? Tind sa cred ca este a doua varianta.

    Apreciază

  30. Buna,

    am lansat un nou site cu aplicatie de chat pentru suporterii ceferisti. Personal am dus lipsa unui online chat, asa ca aplicatia am dezvoltat-o din pasiune pentru CFR, pe cheltuiala mea 🙂 si in timpul meu liber. Nu vreau sa fac concurenta tribunei, doar sa ofer o varianta pentru discutii in timp real. Asadar daca doriti va invit aici: https://fanclubcfr.ro/

    Multumesc.

    Apreciat de 3 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.