Punctul ochit


În ajunul marilor bătălii se zice că e bine să faci un pas în spate, să-ți odihnești mintea, sugerându-i să o ia la plimbare pe drumuri mărginașe, să o îndrumi spre parcuri și tăpșane ce nu au de-a face cu conflictul. Pe la noi, în bătătură, era tradițional să pui de un biliard, dar nu i-aș vedea bine pe ai noștri lângă un bursuc cu parul în mână. Apoi trebuie să-i oferi și organismului răgazul de a respira. Să mănânci bine, să dormi mult. Pe ultima sută de metri trebuie să cureți echipamentul îmbâcsit și torturat de dileme de la etajul superior și să lași divinitatea locală să-ți toarne inspirație și bulan prin vene. Cam asta mai e de făcut. Nu știu cât ar mai fi vrut DP să pregătească meciul ăsta, pe care l-a mai pregătit de 3 ori, în treacăt fie spus, dar acum gata, relax, nu mai umflăm porcul în ajun și nici nu mai exersăm centrările (acolo e adevărata loterie, nu la penalty-uri). Dacă de la alții n-am primit ajutor să ne facă perioada asta mai ușoară, trebuia să ne îngrijim noi de mintea noastră limpede și să nu disperăm după un meci pe care l-am sacrificat cu bună știință. Nu am înțeles de unde irascibilitatea asta pe banca noastră, mai puțin tehnică și prea mult colerică, la Botoșani. Nimic nu e jucat oricum. Campionat? Avem timp să-l dregem și pe ăla, dacă vrem sau dacă merităm. Timpul stă acum suspendat de nocturna din Gruia în liniște și întuneric și așteaptă să ni se trântească în cârcă într-o bătălie de 2 ore împotriva scoțienilor, joi de la 19.55 trecute fix. Apoi, după ce se vor liniști apele, vom vedea unde suntem.

Derulând alert filmul evenimentelor ce ne-au ținut în priză din vară până acum, nu putem decât să rămânem cu gura căscată, rememorând ce-am trăit și pe unde ne-au purtat aventurile CFRului. Și asta mai ales pe drumurile europene. Asta vom ține minte peste ani și nu neapărat victoriile zdrobitoare cu Chindia. Nu vom uita meciurile din campania asta europeană și nu vom uita că am făcut din nou istorie pentru club. De aceea acest moment este special, iar ce se întâmplă acum în campionat pălește și se scofâlcește la fereastră ca o garoafă obosită. Calificarea este acum mai mult decât un coeficient, sau o sumă de bani, este un reper, atât pentru club cât și pentru slujitorii și admiratorii lui. Este o victorie acolo unde trăiește fotbalul adevărat, nu vreo rudă de-a lui, știrbă și invidioasă, cum s-a pripășit pe la noi. De iese, bine, de nu, asta e… Putem fi oricum mulțumiți cu ce-am trăit toamna asta. Am fost răsfățați cu meciuri, doldora de meciuri, cu goluri, peste 60 de goluri, pentru care am ciocnit alte sute de beri. În general a fost bine, foarte bine. Mai mult decât ne așteptam. După două campionate la rând, nimeni nu se gândea că o să mai fim în cărți pentru al treilea, după atâtea lupte pe frontul de vest. Cu aceiași oameni, în mare, doar mai obosiți cu un an, sau doi. A fost liniște și dinspre zona lojelor. N-am auzit de nimeni, n-am văzut pe nimeni. După ce anul trecut din pricina tărăboiului de orgolii am dat cu piciorul la ceea ce ne bucură astăzi, cineva acolo sus a învățat lecția și a tăcut, lăsăndu-l doar pe Dan Căpitan de Plai la microfon. N-am vorbit despre asta aici, pentru că normal este să nu ne intereseze ce se întâmplă prin birouri și noi să ne vedem de ale noastre.

Mă opresc, nu fac bilanțul acum, mai sunt destule momente fierbinți în acest an atât de interesant pentru CFR, ce a început cu Toni, cu Alin…

Să fi fost și un public pe seama acestei echipe era chiar perfect. Dar nu poți să le ai pe toate. Mai ales în Cluj. Lumea e atât de pretențioasă… Noul Cluj e altfel, și e firesc ca orașul să se schimbe. Vin generații de musafiri care au altă treabă în viață, iar Clujul înseamnă altceva pentru ei. Untold poate, nu CFR. Pe de altă parte e o familie acolo în Gruia, care vine la stadion și la 3 grade. Și nu mor pe capete de la frig. Și nu sunt spitalele Clujului pline de suporteri care au fost la meci. Dar când te mângâie canapeaua așa dulce pe la cur, de ce să nu-ți deseneze alții viața și s-o împăneze cu reclame, în loc s-o trăiești pe pielea ta? E comod și simplu.

Acum, după ce m-am luat cu vorba, n-o să mă mai întorc la tactică, lot sau alte detalii tehnice. Pentru meciul de mâine n-avem multe variante. Sper că vom juca la victorie. Este singura carte care a mers atunci când ne-am dorit un egal. Scoțienii nu se vor da în lături să se mai răzbune o dată pentru ce le-am făcut. Acum câteva luni am luat un punct aici care ni se părea atât de mic și de meschin. Ni se părea o pită unsă cu eșec, o fundătură, o cratiță spartă. Nu știa nimeni ce avea să se întâmple în deplasare. Acum punctul ăla ar fi aur curat. Și cine știe ce s-ar putea întâmpla mai departe? Cum îl luăm? Cu calm. Cu inima. Cu nu contează câți spectatori alături. Cu toții. Dacă am fi destui acolo, mai mult de 4000, poate am reuși să schimbăm și noi puțin viața echipei. Până atunci, ne-o schimbă ea nouă, care pe unde suntem, în Cluj sau aiurea, împrăștiați pe tot Pământul. Ne facem planuri, ne luăm liber de la muncă, ne bucurăm, ne supărăm și nu ne răzbunăm pe copii, ne deschidem berile, le amestecăm cu țuici, pălinci și alte rachiuri, și cădem lați la jumăte de oră după meci, sau urlăm, cântăm și ne iubim mai cu foc nevestele. Amețiți de succes facem rezervările pentru Londra în februarie, dăm muzica tare, cantăm imnul la trompetă și trezim vecinii…

Hai la stadion, hai să avem încredere în noi, hai să sperăm din nou că putem face un meci mare. Hai CFR!!!

164 de comentarii

 1. „Sunt convins că, în ciuda acestei splendide victorii, unele voci vor reclama iarăși stilul lipsit de entuziasm, rareori seducător, al campioanei noastre. Aceștia să nu uite însă, ci să prețuiască, faptul că echipa clujeană a jucat tactic, puternică psihic, exact ce trebuia pentru a-și atinge ținta. A ochit punctul și l-a lovit. Pentru asta, jucătorilor și, nu în ultimul rând, lui Dan Petrescu li se cuvine o adâncă reverență. Împreună, prin unitate, organizare, echilibru și realism, CFR a obținut o performanță de care întreaga suflare a fotbalului românesc trebuie să fie mândră. Felicitări!”
  O. Ioanitoaia….
  Bine zis!
  Bravo CFR!!!

  Apreciat de 3 persoane

 2. Când s-a terminat meciul am plâns. Așa, mai pe neve. Nevastă-mea m-a văzut, totuși, și ma-ntrebat ce-am pățit. Clar că nu i-am spus, dar și-a dat seama după ce-a văzut fețele din studioul jijisport-ulu. Ați câștigat, cumva – mă-ntreabă ea – da, îi răspund – și ce-i așa de plâns în aia că ai câștigat? – se miră ea – nimic – îi răspund – doar atât că alții, cu bani mulți, s-ar fi vrut în locul nostru – și, mă-ntreabă ea, contrariată – și nu le-a ieșit! Uau! – zice ea, după care se uită la mine ca la un învingător. Uau! zic eu!… 🙂

  Apreciat de 5 persoane

  • Boyz…. de aici incolo totul e bonus.
   Sa nu-l maniem pe Dumnezeu !!!! 😏
   Intr-un fotbal gri spre kakaniu precum cel din mamaliga 1 putem zice ca ne-am hranit sufletul destul de bine pana acum cu stralucirea noastra visinie. Ce-o fi de acum incolo vom vedea. Batem pe Astra, luam campionatul si la anul in grupele UCL. Ar fi timpul sa ne minunam de ratarile lui Omrani si in fata portilor lui Barca, Liverpool si alte mizilicuri de-astea…
   Hai CFR!!!!

   Apreciat de 1 persoană

 3. O leacă veninos comentariul lui Inzaghi. Ce voiai, mă? Ai pus pe plan secund EL, noi am făcut taman invers, am renunţat la cel puţin 10 puncte în campionat, după tine cine a meritat calificarea? Să nu mai vorbim cum v-am înghesuit la Roma în repriza a doua. Am câştigat cu noroc împotriva voastră în Gruia, fix cum aţi câştigat şi voi pe Olimpico. Apoi, dacă în România nu s-a jucat aseară fotbal, voi ce aţi jucat în Franţa? Aveai dreptul să vorbeşti prostii dacă îţi făceai la Rennes partea ta de obligaţie pentru calificare. Aşa că trebuia să spui şi tu cum zic eu: bravo CFR şi felicitări pentru calificare!

  Apreciat de 6 persoane

 4. Intr-adevar o mare realizare ceea ce a reusit CFR-ul aseara. Nimeni nu cred ca indraznea sa viseze ca vom iesi din grupe si cu 4 victorii!
  Bravo jucatorilor si staffului pentru ca au crezut in sansa lor si au jucat-o pana la capat.
  Felicitari lui DP pentru ceea ce a realizat sezonul asta de Europa. Fantastic!
  Plecati din primul tur, nefiind cap de serie si ajunsi in primavara europeana.
  De-acuma campionatul trebuie pus pe primul loc , ca ne trebuie continuitate si in grupele de Europa,unde ajungi mai usor din postura de campioana.
  Hai CFR,victorie cu Astra si Voluntari ca sa terminam unde meritam!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Felicitari tuturor celor implicați pentru victorie și calificare. Am fost pe stadion aseara și in timp ce ma bucuram pentru goluri mi-a trecut prin cap sa ma uit la suporterii celor de la celtic, având in vedere episodul pe care l-au patit la Roma. Așa cum ma asteptam, o parte din ei se bucurau ca și cum au inscris ai lor. Mi-a plăcut mult faza 🙂 Hai CFR

  Apreciat de 2 persoane

  • Probabil că băieţii nu le au cu google translate din rusă. 🙂 Chestia e simplă: bagi în GT din română în rusă ce vrei să afli, apoi textul obţinut în rusă îl bagi în google, vezi ce-ţi scoate pe ultimele 24 de ore, traducere în română şi obţii:
   „Vladimir Fedotov a condus Sochi chiar în ziua următoare demisiei în urma meciului din etapa a 19-a, în care fostul său club Orenburg a pierdut în fața lui Tambov cu scorul de 0: 3. Potrivit președintelui clubului, Vladimir Kiyayev, contractul cu Fedotov a fost reziliat printr-o decizie reciprocă. Fedotov însuși nu a trebuit să rămână fără muncă mult timp. O zi mai târziu, a semnat un contract cu FC Sochi. Și o astfel de decizie a fost luată dintr-un singur motiv – negocierile cu fostul antrenor al lui Rubin, Kurban Berdyev , s-au întrerupt.”
   🙂

   Apreciază

 6. Nu se poate descrie in cuvinte ce a realizat echipa anul asta. OK, da, suntem pe 2, nu ne merge bine in deplasare si la transferuri iar n-am stralucit dar am facut 12 puncte in EL cu al doilea cel mai slab coeficient din competitie! E ex-tra-or-di-nar! E imposibil de descris! Asta confirma ca CFRul nu este doar o echipa care intra in Europa sa ia banul si atat, sa faca act de prezenta. Arata ca suntem o echipa puternica, dornica de performanta! Face uitat TOT raul de anul trecut si de anul asta.

  Vom bate Astra, sunt sigur. Acasa nu ne bate nimeni, iar dupa descatusarea asta ne vom reveni si in deplasare! Sa vina transferurile, titlul 3 (la rand) si sferturile de finala EL!

  Bravo Dane! Bravo baieti! Hai CFR!

  Apreciat de 3 persoane

 7. Sa vedem daca va ramane DP si din iarna la CFR, daca nu cumva va profita de ocazie si va accepta un contract mult mai bun prin alte parti.
  Oare va depinde si de tragerea la sorti de luni,hotararea lui? Vom vedea.

  Apreciază

 8. Cu lotul acesta nu putem emite pretentii in Europa; pentru a mai avansa in competitie, ne-ar mai trebui ceva jucatori EXTRA, un Tucudean revenit la forma maxima, 1-2 mijlocasi mai rapizi. Nu cred ca-i gasim in iarna asta scurta, dar am putea sa gandim in perspectiva (sezoanelor urmatoare).

  Apreciază

 9. Sa speram ca aceasta calificare in primavara europeana va fi mai de bun augur decat ultima,cand aproape s-au tras obloanele in Gruia. Sa reprezinte inceputul unei povesti frumoase si nu sfarsitul.
  Odata cu performantele echipei poate ar trebui atrasi si ceva sponsori mai consistenti langa echipa,care sa ajute financiar,sa nu mai depindem de toanele unui patron sau de situatia financiara a acestuia.

  Apreciat de 2 persoane

 10. Lasati-l in truda lui pe puscariasul mimisor, mie mi-a placut enorm ce a scris Andrei Vochin, ” Cate puncte a luat Cfr-ul in grupe, nu isa Romania nici la Eurovision ! „, in rest pe la studiouri si in presa jale mare, din lipsa de ceva atac, zvonul cu plecarea lul DP, dat ca si sigura ! Pt prima data de cand dau note pe tribuna, cea mai mica a fost 7, iar 10 au primit 5 jucatori plus super-ul . Acum nici nu ma mai agit asa de tare cu Astra, omeneste e de asteptat un recul, calificarea conteaza, e una istorica, iar bucuria noastra pe masura ! PS . In aceste momente de bucurii sa nu uitam ce a scris Attila despre fundasii centrali, sper sa nu se mai repete greseala cu Vinicius care a creat si situatia de neconceput sa-l avem pe Pascanu singura rezerva pe acest post crucial !

  Apreciază

 11. Miticilor nu le-a ajuns zvonul, dat ca certitudine, cu plecarea lui DP la Soci, ca acum baga soparla cu criza financiara de la noi sub titlul pompos ” Giovanni Becali discutie avuta cu sefii CFr-ului : Vom vinde, va fi criza ! ” Cine citeste asta pe toate site-urile spurcaciunilor, chiar crede ca a bai mare la noi, ba mai trage concluzia, pai e normal in aceste conditii sa plece DP la Soci . Cata ura, cata nemernicie, cata maniplulare, dar ce sa te-astepti de la tziganii de peste Carpati ?!

  Apreciază

  • Nu cred ca exista realizare a CFRului care sa nu fie umbrita de comentariile lui mimisor, soparlelor din presa si a „scandalurilor” de la noi. Eu zic sa-i lasam cu a lor, ca dejaba stau cu unghia-n gat, CFR-ul tot inainte merge.

   Apreciat de 1 persoană

 12. Dintre toate imaginile , articolasele , referirile la CFR -Celti , m-a impresionat cel mai mult un clip de pe „iutube”… care, m-a dus cu gandul in timp…. Era 1977 -parca!- ,dupa castigarea Cupei Campionilor de catre Liverpool, la antrenamentul de a doua zi, Nea Chisu (Fie-i Pacea Vesnica !) ne spus : ” Ati auzit ce frumos cantau englezii ?? Oare cand vom auzi si noi aici asta ??” Eu cred ca l-a auzit si Nea Chisu , chiar daca a fost cantat de scotieni. Sunt sigur ! Si el si ceilalti plecati …

  Apreciază

 13. Destul cu atmosfera de gala si premieri de sfarsit de an.
  Important acum sunt cele doua victorii cu astra si voluntari.Apoi sa inceapa distractia………..daca nu batem,baietii sunt pregatiti sa-i umple frigiderul marelui DP pentru situatia dezastruoasa din campionat.

  Apreciază

 14. Pe gsp ioanitoaia, miticul comunist, a scris cateva randuri despre succesul nostru, si cum ii sta bine manipulatorului batran, la o fraza buna ( cu taraita ) doua fraze plasate subtil, care sa reflecte cam am avut noroc chior, ca am jucat jucat urat, ca adversarii nu si-au dat interesul, ca nu au folosit cele mai bune formule, ca si atunci cand am avut doi jucatori in plus, am jucatfricos samd . Stiind ca nu orice mesaj ii acceptat de acest personaj hidos, am intrebat doar retoric, daca se califica fcsb, Viitorul sau Craiova, se mai ocupa cineva de norocul si jocul lor ? Si bineanteles, mi s-a scos comentariul ! E clar, suferinta tziganilor e mai mare decat credeam, sa arda toti in iad !!!

  Apreciat de 1 persoană

 15. Credeti ca pot fi deja considerati multi din acesti jucatori ca fiind parte din legendele CFR-ului? Adica…deja erau acolo Culio sau Deac sau Camora. Dar parca mai sunt unii care sezonul asta au facut pasul acolo.

  Din prima echipa campioana de dupa promovarea in Liga 1 in era Paszkany, inca mai stiu acel prim 11 care a jucat in Liga Campionilor. Tin sa-i remarc pe Tony, Cadu, Alvaro Pereira, Gabi Muresan, Culio, Trica, oameni care au ramas in istoria clubului. Si ceilalti, dar parca portar asa meserias nu aveam (se bateau Nuno Claro si Stancioiu, Galiassi era si el acolo, Dubarbier era promitator, dar dupa aia s-a facut fundas de banda in Segunda si Primera din Spania), Yssouf Kone era bun dar parca nu a dat destule goluri ca sa ie legenda.

  Au mai venit dupa aceea Modou Sougou (poate cel mai bun mijlocas de banda care a jucat in Romania), care a dat vreo 15 goluri in jumatate de an si a plecat direct la o echipa de Champions League la vremea aia -Marseille-, au mai fost Rafael Bastos (dubla cu Braga din Champions League), Rui Pedro (jucator cu 5 goluri in 10 meciuri pt Portugalia U21 si care a dat hattrick cu Braga in Champions League), Beto (cel ami bun portar venit in Romania, de departe, exceptional!), Felice Piccolo a jucat destui ani titular….

  Am zis pana acum 11 jucatori. Iar din generatia de azi parca sunt deja destui care pot intra intr-un „Hall of fame”: Arlauskis, Vinicius, Camora, Culio, Deac, Omrani, Tucudean (are medie de 1 gol la 2 meciuri, peste Kone, Fabbiani sau alti atacanti). Chiar si Lacina Traore poate fi considerat in categoria asta, pentru ca a „rasarit” de la 19 ani, foarte tanar si a fost un record de transfer si a jucat la nivel foarte inalt (Monaco, Everton, nationala Coastei de Fildes).

  Multi cred ca l-ar vrea si pe Roberto de Zerbi pe lista (ajuns intre timp mare antrenor in Serie A), dar adevarul e ca a jucat foarte putin la CFR.

  Poate pe viitor, vom putea vorbi si de un Burca, un Boli, un Paun….timpul va dovedi.

  Apreciat de 2 persoane

 16. Ce jucatori vom putea atrage dupa calificarea asta nu am mai pupat noi veci… 🙂 Sunt curios cati vcor mai ramane din lotul actual si dupa pauza de iarna.

  Apreciază

  • Imi pare rau sa fiu eu aducatorul de vesti proaste, dar chiar nu conteaza. Per total, pe 5 ani, suntem aproape de locul 30. Si daca scadem ultimii 2 ani si raman doar 3, suntem tot aproape de 30. Doar acum, in ultimul an, suntem in primele 15.

   Si, din cate am inteles, UEFA va trage linie la.primele 15 campionate, care vor fi singurele ce vor mai avea echipe in Champions League si Europa League. Ca sa fii intre astea e foarte greu. Nu putem sa strangem noi, oricate puncte am face, mai mult decat Austria, de exemplu, sau Elvetia, sau Scotia. Pai numai Salzburg face an de an mai multe puncte decat noi. Plus ca s-au mai ridicat si LASK Linz (care le bate pe PSV si Sporting cu cate 3-4 la 0), Wolfsberger, Rapid Viena etc. De la elvetienii sunt an de an cate 3 cel putin care fac puncte (Basel, Young Boys, Lugano etc), scotienii au 2 echipe calificate in primele 32 si,sa recunoastem, Celtic face oricand mai multe puncte ca noi, iar golgheterii aia Edouard de la Celtic si Morelos de la Rangers dau goluri cu nemiluita si vor aduce inca 50 de milioane cel putin in campionatul lot pentru a fi investiti in alti jucatori.

   Tinand cont ca erau deja 12 locuri ocupate de Anglia, Spania, Germania, Italia, Franta, Portugalia, Rusia, Ucraina, Olanda, Belgia, Turcia, Grecia, daca le mai punem si pe cele 3 de mai sus *Austria, Elvetia, Scotia*, deja am facut 15. Fara sa mai zic de tari care au totusi echipe mai bune ca la noi: Cehia (Slavia Praga), Croatia (Dinamo Zagreb), Serbia (Steaua Rosie). Plus ca si cipriotii mai sunt pe acolo (au avut noroc de grupa slaba si au facut puncte). Danezii si suedezii s-au dus si ei mai departe si au punctaj mai bun ca noi pe ultimii ani.

   Sa fim seriosi, oricate puncte am face, chiar daca ajungem in semifinale (!!), tot nu vom intra in primele 15. De cand s-a dat legea asta cu competita a 3-a, am zis: este un abuz incredibil asupra tarilor in dezvoltare. Nu numai ca nu ne vor mai lasa in Champions League, dar nu ne vor mai lasa nici in Europa League.

   Stiti ca odata facute aceste grupe valorice este aproape imposibil sa mai schimbi ordinea, status-quo-ul. Ganditi-va de cate ori a intrat cineva in Top 4 (Anglia,Spania, Germania,Italia) in ultimii 20 de ani. Niciodata. In Top 6? Franta a fost mereu acolo, Portugalia si Rusia s-au batut care sa aiba 3 echipe de pe locul 6. In Top 12? Mereu au fost aceleasi tari. Am ajuns si noi odata in primele 10 dupa anul ala foarte bun in Europa League, dar am iesit repede, pentru ca dupa 5 ani s-a pierdut anul. UEFA ar trebui sa introduca alt sistem de premiere si de ranking, pentru ca asa nu se schimba nimic (dovada ultimii 20-30 de ani) si disparitatile devin tot mai mari. Dar ei in schimb ne trimit din ce in ce mai jos si disparitatile vor fi si mai mari. Pentru ca fondurile primite din a 3-a competitie europeana vor fi si mai mici decat in Europa League (unde oricum sunt mai mici decat in Champions League- noi am facut 16 milioane, Leverkusen care e locul 4 in Germania a facut vreo 50 fiind locul 3 in CL si mai pune si vreo 200 la preturile lui Havertz, Bailey, Tah si Alario).

   Plus ca nu vom mai putea vinde nimic afara in campionate mari precum Italia, Franta😦, dar probabil ca nici in Belgia sau Olanda. Odata ce jucam in a 3-a competitie, toti se vor feri sa cumpere jucatori care ies in evidenta cu echipe din Lituania, Letonia sau Macedonia. Degeaba o sa mai ceara Becali 9 milioane pe Coman de la Sporting Lisabona. Ca nu va mai cumpara Sporting din Romania. Nici Omrani nu va mai pleca pe 5-6 milioane. Vor cumpara numai de la echipe care joaca la un nivel mai inalt- LASK Linz, Wolfsberger, Young Boys, Rangers, Gent. E ca acum, dupa infiintarea Europa League, cand echipele mari de Champions League se feresc sa mai cumpere jucatori din Europa League, ca li se pare competitia prea slaba.

   Deci, pe de o parte ne vom bucura ca avem poate 2-3 echipe in aceasta noua competitie, dar de fapt vom pierde contactul si financiar si ca posibilitati de investitie si dezvoltare cu tarile bogate.

   Apreciat de 1 persoană

 17. Felicitări echipei şi lui DP! Cam aşa s-au gândit şi cei 32 de „diriginţi” care au dat note, DP reuşind nota maxima (9.6), echipa fiind evaluată -în medie- la 8.4. Burcă e şef de clasă cu 9.2, Cestor şi Deac sunt şi ei pe acolo (8.9), cât şi Djoko (8.8). Urmează alţi 6 jucători cu note între 8.2 şi 8.7, apoi vin „şeptarii” Omrani (7.9) şi rezervele Hoban (7.6), Golofca (7.5) şi L.Alberto (7.4). Dacă n-am comis vreo gafă monumentală, statistica îmi spune că acest meci a fost al 666-lea din era „new-CFR” (vorbim de meciuri oficiale, evident), iar jocul a fost chiar „al dracu”, cum se spune… 🙂 În cele 14 meciuri „europene” avem 3 integralişti: Burcă, Arla şi Camora, alţi 3 jucând în toate cele 14 meciuri, fără să fie tot timpul integralişti (Deac, Omrani, Bordeianu). HAI CFR!!!

  Apreciază

 18. Dacă-i adevărată chestia cu Culio, mare păca! Eu l-aș mai fi vrut în echipă măcar până-n vară. Dar, cine știe, poate chiar are ceva probleme în familie.

  Apreciază

 19. Din pacate asa-i,Matteo Matei,ai dreptate!;precum in economia mondiala cu interesele ei meschine,asa-i si in politica sportiva;si in sport,recte in fotbal,este DISCRIINARE;tarile care nu au colonizat pe nimeni,in decursul istoriei,dar au fost jefuite la greu de aceste tari occidentale,care s-au dezvoltat pe seama sclaviei impuse tarilor estice,sunt si acum jecmanite si supuse unor tratamente discriminatorii,pt. a nu-si impartii banii cu acestea si a le tine in stadiu de subdezvoltare!

  Apreciat de 1 persoană

 20. Respect Culio! Un jucator strain care a jucat si cu sufletul pentru aceasta echipa,mai CFR-ist decat multi romani trecuti pe la echipa asta.
  Pacat ca nu mai sta pana in vara, sa ajute si la castigarea celui de-al 3-lea titlu consecutiv,dar cu siguranta isi va primi medalia de campion.
  Vei ramane in istoria acestui club. Sper ca luni cei prezenti pe stadion sa-l cinsteasca cum se cuvine pe acest MARE OM!

  Apreciat de 2 persoane

 21. Respect Culio! Un jucator strain care a jucat si cu sufletul pentru aceasta echipa,mai CFR-ist decat multi romani trecuti pe la echipa asta.
  Pacat ca nu mai sta pana in vara, sa ajute si la castigarea celui de-al 3-lea titlu consecutiv,dar cu siguranta isi va primi medalia de campion.
  Vei ramane in istoria acestui club. Sper ca luni cei prezenti pe stadion sa-l cinsteasca cum se cuvine pe acest MARE OM!

  Apreciat de 1 persoană

  • Va fi foarte greu de luat acel titlu de campion fara Culio. Mie mi se parea numarul 1 in echipa, cel mai important. Felul in care el tinea mingea si pasa, felul in care statea bine pe picioare si inchidea spatiile de nu puteau trece adversarii pe acolo….chiar nu stiu cine l-ar putea in locui. Ivanov de la Craiova mi se pare acest gen de jucator, box-to-box, dar e tarziu acum, l-au luat aia. Nici macar Nistor de la Dinamo nu e la nivelul lui Culio.

   Poate Ciobanu de la Viitorul, dar nas borcanat ala vrea bani multi pe el…

   Apreciază

   • Daca ar fi dupa mine, l-as lua pe Zlatinski, chiar daca si el e batran (34). Se tine bine si a jucat 700 de minute in campionatul Bulgariei in 3 luni de cand a inceput campionatul.

    Mi se pare exact profilul lui Culio. Nu a reusit la FCSB din cauza lui Meme si a celorlalti cu interese de acolo.

    Apreciază

     • Sa care apa la baieti poate. Aa, nu, stai, ca iar ne dau astia amenda pentru rasism, ca fac asa o imagine mentala a unui negru efectuand munci pentru stapani prin caratul de galeti cu apa. Ongenda- sclavul de la 1800 de pe plantatie! De cand cu noua serie Watchmen nu mai ai voie nici sa vorbesti despre cate violuri si crime faceau negrii….asa o da fie peste 20 de ani sincu tiganii de la noi…ei saracii erau asupriti in anii 2000, pusi la munci grele din ura de rasa

      Apreciază

    • Nu ai cum îl înlocui pe Culio pentru că lipsa lui nu se va simţi într-atât pe teren, cât în vestiar, unde va rămâne un gol uriaş. Box to box pot juca şi Bordeianu, şi Aurelio, ori mai ştiu eu care, poate are unul bun Iftimie, dar ei sunt departe de spiritul de învingător şi de puterea lui Culio de a contamina cu acest spirit colegii de vestiar. Toate cele bune, Culio! Poate se va schimba în bine situaţia familială şi vei reveni deodată cu Ţucu.

     Apreciat de 2 persoane

 22. Respect Culio. Si acum tin minte cum intr-unul dintre primele sale meciuri la CFR a fost o minge bubuita din aparare, ajunsa in banda stanga unde juca pe atunci Culio,aproape pe linia de banda a facut o preluare cu stop PERFECTA la o minge oribil de grea si intr-o pozitie foarte incomoda…toata lumea a ramas masca. De atunci mi-a fost clar ca am gasit un jucator extrem de special si ma bucur nespus de mult ca a decis sa isi incheie cariera la noi si nu prin tarile arabe cautand un castig rapid la spartul targului.Ne va lipsi enorm.Sincer sunt prea trist ca sa spun mai multe.

  Apreciat de 1 persoană

  • Culio te iubim! Mulțumim pt tot și sa te bucuri toată viata la fel cum ne-am bucurat și noi de prestațiile tale. O pierdere grea de tot pt Cluj. Respect Culio!

   Apreciază

 23. Multumim Culio, un om si un profesionist adevarat. Mi-ar fi placut sa nu te retragi niciodata, dar asta e viata. O sa rămâi in istoria clubului CFR.
  Iti urez toate cele bune alaturi de cei dragi.
  Enjoy the next chapter of your life!

  Apreciază

 24. Iubesc articolele astea! Dar imi scapa ceva cred, eram obisnuita sa le vad share-uite pe pagina de facebook TribunaCFR si vad ca in ultima vreme nu au mai aparut, asa ca le-am ratat. Nu-i bai, ca recuperez, dar eu zic ca ar fi bine sa le mai dati share.

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.