Avancronica meciului de azi [CFR Cluj – Wisla Cracovia 3-0 la masa verde]


Azi, 19 ianuarie 2018, neîncepând cu ora 15.00, în afara cadrului etapei a 2-a a amicalelor din cantonamentul din Spania, pe niciunul din terenurile complexului din Oliva Nova, nu se va disputa partida: CFR Cluj – Wisla Cracovia.

S-au speriat leşii. Îşi stricau rău moralul cu un 0-4, au preferat un doar 0-3. Nu-i bai, sunt alte echipe care pot conștientiza că peste ani se vor putea lăuda cu deosebita onoare de a avea în palmares un 0-4 în faţa CFR-ului din Cluj:

22.01.2018 – CFR Cluj – Rapid Viena

24.01.2018 – CFR Cluj – Borussia Mönchengladbach U23

26.01.2018 – CFR Cluj – Videoton

şi, probabil, proba scrisă din cadrul examenului de absolvire a pregătirii de iarnă 2018, ţinută în două săli alăturate, ca să stea doar câte unul într-o bancă şi să nu poată copia de la coleg:

28.01.2018 – CFR Cluj – FC Sfântul Gheorghe (Rep. Moldova)

28.01.2018 – CFR Cluj – Beijing Rehne.

Momentan, avem 23 de jucători înscrişi pentru 21 de locuri. Dacă-şi va mai depune dosarul şi mult aşteptatul Ioniţă,  trei candidaţi de pe lista de mai jos vor termina sub linie:

Portari: Arlauskis, Vâtcă, Duka, Rus

Fundaşi: Peteleu, Paulo Vinícius, Luchin, Vlad, Camora, A. Mureşan, Boli, Gilvan

Mijlocaşi: Culio, Deac,  Rus, Hoban, Bordeianu, Djokovic, Nouvier

Atacanţi: Omrani, Urko Vera, Balde, Ţucudean

Ca să fie mai clar, hai să reîncălzim ciorba cu Lotul A şi lotul B:

Fragmente din ROAF 2017-2018:

Pentru competițiile organizate de LPF cluburile participante vor prezenta lista cuprinzând lotul celor 25 de jucători (denumit în continuare ”lotul de 25” al echipei sau ”lista A„) ce va fi compus din următoarele categorii de fotbaliști profesioniști:

-un număr minim de 4 jucători formaţi la nivel naţional

-un număr minim de 4 jucători formaţi la nivelul clubului

-un număr maxim de 3 jucători extracomunitari

Suplimentar cluburile pot comunica lista jucătorilor  eligibili  U21 (pentru sezonul 2017/2018 jucători născuți după 01.01.1996 ) ce  vor avea drept de joc la competițiile  organizate de LPF (denumită în continuare ”Lista B”). La data  înscrierii în lista B jucătorii trebuie să fie legitimați la club cu statutul de profesioniști și să aibă viza  FRF. În lista B clubul poate înregistra numai jucători formați la nivel național, fără restricții cu  privire la numărul acestora)

Lista A și lista B vor fi comunicate Departamentului Competiții al LPF cu 5 zile înainte de prima  etapă a Campionatului Național ”Liga I”.

Lista A va putea fi modificată prin completare/înlocuire până la terminarea perioadei de transfer  de vară însă numai cu jucători care au fost legitimați la club după comunicarea listei inițială

Lista A va putea fi modificată prin completare/înlocuire și în perioada de transfer de iarnă, potrivit  regulilor arătate mai sus.

Păun se lăfăie ca un boier de unul singur pe cele patru locuri alocate jucătorilor formaţi la nivelul clubului, Manea, Mailat, Costache, Coman sunt pe Lista B alături de câţiva dintre tinerii de la echipa a doua, şi aşa ajungem la ce am spus mai sus, că avem 2 jucători în plus la pregătiri, sau 3, dacă se rezolvă transferul lui Ioniţă ori a altuia.

Cin’ să fie sacrificabilii?

Unu-i portarul Rus, n-a fost pe listă nici în toamnă.

Să-l căutăm pe următorul printre fundaşi? Nu ştim cât de lungă va fi perioada de recuperare pentru Boli. Dacă mai durează vreo două luni, este posibil să fie el alesul, scos de pe listă acum şi reintrodus în vară pentru sezonul următor.

Vreun „mişlocaş”? Doar L. Rus şi Nouvier pot intra în discuţie, dar, cunoscându-l cu toţii pe DP, n-aş crede că se va atinge de cineva din acest compartiment.

Urko Vera? Balde? Omrani? Părerea mea este că va pleca Urko, dar nu sunt de acord cu ea. Suntem cu toţii obligaţi să presupunem că va fi o luptă dreaptă în cele aproximativ două săptămâni rămase din pregătiri şi abia atunci se va decide cine merită să continue la CFR şi cine nu.

HAI CFR!!!

68 de comentarii

  1. Sport.ro anunta la 15.28 ca s-a perfectat transferul lui Ionita, IQ ne da stirea la 16.30, primind vii multumiri . Corn poate fi invidios … Ps . Scuzele mele Luis si cfr.ist, dar scriu numai ce constat, chiar daca acest lucru supara pe unii !

    Apreciază

  2. Si ca sa fiu si mai exact, cand IQ ne va da un nume ce urmeaza sa fie transferat sau o alta stire de interes , inainte de a aparea pe site-urile de specialitate, voi zice si eu ca si voi, Multumim IQ !, pana atunci hai sa fim seriosi !

    Apreciază

  3. Luis, pe site-uri sunt trecute ora si minutul aparitiei, asa ca e usor sa vezi ce si cum . Iar daca ai observat, cand dau eu o stire, totdeauna vin cu formularea gen ” Cf prosport.ro ” . Asa mi se pare corect, in rest multumiti-i lui IQ si daca va spune ca 2 ori 2 fac 4 !

    Apreciază

  4. @vass bela N-ar trebui sa- mi pun mintea cu tine, dar constat faptul ca in ultima vreme te obsedeaza postarile mele si persoana mea .Din capul locului trebuie sa-ti spun ca ma simt onorat si in acelasi timp multumit ca umila mea persoana iti trezeste aceleasi obsesii/ emotii negative ca presedintele clubului (domnul doctor Iuliu Muresan pe care-l alinti tu cu apelativul elegant ” felcerul”).Desi n-ar trebui sa ma cobor la nivelul tau specimenul pe care- l intruchipezi -carcotas incrancenat si negativist – merita o replica ,asa incat iti raspund pt.ultima oara:informatiile pe care le postez sunt pt.suporterii si prietenii ceferisti ,daca nu faci parte din aceste categorii nu le citi,dar nici nu le comenta,ignora- le.Daca doresti informatii capitale pe care le-am comunicat in premiera aici studiaza arhiva tribunei si vezi de ex.cine a anuntat in premiera nationala ca ni s-au restituit cele 24 de puncte,cine a facut anuntul ( tot primul, cand presa habar n-avea)despre noul principal actionar al echipei,iar despre transferul lui ionita citeste postarile mele din ultima saptamana si poate pricepi ceva…diferenta e ca atunci cand eu am anuntat ca jucatorul este al nostru acesta chiar semnase,in timp ce mass media si altii pe chefere il dadeau transferat de mai multe ori pe zi de cel putin o saptamana.In alta ordine de idei ca tot m-ai pomenit un critic mai vechi a lui AP citeste ce scrie azi in gsp…si trage singur concluziile…In rest eu iti doresc sanatate,mai putin negativism si incrancenare sa te poti bucura de batranete si poate , cine stie? te va face mai relaxat( macar)noua mare echipa care se naste in Gruia!

    Apreciat de 1 persoană

  5. @IQ,Bela este baiat bun.Asta-i stilul lui,nu trebuie sa ne suparam.Sunt sigur ca si el a suferit exact ca noi poate mai mult pentru problemele de la CFR.Chestia aia cu GSP-ul il voi crede faca AP sau altul acuzat va fi judecat si condamnat.Pana atunci doar bla bla bla.
    Eu ma bucur pentru orice info primit despre echipa indiferent de unde si de la cine vine.

    Apreciază

  6. Haioasă treabă! Câte site-uri, atâtea variante ale “detaliilor mutării”. 🙂 Ba un million şi nimic altceva, ba million + 200.000 la un viitor transfer, ba million + procente la vânzare, ba million + procente + Urko Vera, ba nu ştiu ce. Important e că Ioniţă e al nostru, să-i urăm baftă multă, pase de gol şi goluri la fel de multe. Totuşi, este important să nu avem pretenţii exagerate de la el, n-o să ne “rezolve” el de unul singur meciurile de acum încolo. Noi suntem pe primul loc în clasament, nu Astra unde a jucat Alex până acum. Va avea şi meciuri şterse, va avea şi, sperăm că mult mai multe, meciuri bune. Încă o dată, mult succes şi viaţă lungă la CFR, Ioniţă!

    Apreciat de 3 persoane

      • Dacă ajungem sa judecam pe oricine care apare in presa înseamnă că presa asta de kkt și-a atins scopul. Ca o fi vinovat sau nu (AP) vom vedea în timp. Momentan e nevinovat și orice verdicte dam sunt simple povesti. Cu riscul ca apare Dantesc și-mi umple frigiderul cu carne, eu apreciez ce a făcut AP pt suporterii clujeni și nu numai!

        Apreciat de 2 persoane

        • Corect! AP merita apreciat. Datorita lui AP azi ești suporter CFR și nu suporter „U” sau Sănătatea. Asta cu „AP deocamdată e nevinovat” e o aiureala. Ești avocat, procuror, judecător? Atunci da, legea te obliga ca ii acorzi prezumția de nevinovație. Altfel pot sa am păreri. Mai ales când cineva e „anchetat” de DIICOT Cluj. Înca nu știu cum sa etichetez DIICOT Cluj. Epitomul incompetentei? Epitomul corupției? La cati infractori a protejat, tind sa mizez pe a doua varianta. Asa ca nu pot sa-mi fac păreri în funcție de acțiunile/inactiunile DIICOT Cluj. Noroc cu aia de la alte „DIICOATE” ca se mai baga din când în când în raiul infractorilor de la Cluj.

          Apreciază

          • Vladimir eu nu voi accepta niciodată ca cineva vinovat sa fie ajutat sa scape. Cine a încălcat legea sa plătească. Și ca să îți răspund încă o data la chestia u vs CFR, eu personal am ales CFR la promovarea în prima liga, când a venit Dorinel. Nu când CFR era prima sau juca în Europa. La acea vreme nu știa nimeni ca CFR o sa ajungă undeva, ca nume extern.

            Apreciază

            • Din păcate, DIICOT Cluj ii ajuta pe multi sa scape… Uite, de exemplu Lucan. A fost luat de DIICOT București. Procurorii de la Cluj erau, vezi doamne, șocați. Cică nu aveau informații. Sa fim serioși…este vreun clujean care sa nu fi avut măcar o mica bănuială despre ce făcea Lucan?

              Apreciat de 1 persoană

            • Uite ca sa nu zici ca insinuez ca exista neapărat legături necurate intre DIICOT Cluj și AP… DIICOT Cluj face percheziții la sediul „U” in noiembrie 2012. Deschid dosar de urmărire penala pe numele lui Walter și Mărginean. Și apoi nimic pana în noiembrie 2016 când cei doi sunt trimisi în judecata. 4 ani a durat! DIICOT Ploiești face percheziții la sediul Romprest în 6 mai 2015 și în aceeași zi cere mandat de arestare pe numele lui Walter și îl da în consemn la frontiera.

              Apreciază

    • Frumos spus…. Ianis Zicu: „Ei au făcut totul calculat, nu cred că au făcut vreun pas greșit. Cred că și intrarea în insolvență a fost o mutare extraordinară, au reușit să aducă clubul într-un punct în care poate să se lupte de la egal la egal cu Steaua, aducând jucători importanți din fotbalul românesc, reușind să plătească și sume de transfer, lucru pe care doar Steaua îl făcea în ultimul timp, după dispariția echipelor gen Vaslui, Timișoara, echipe care plăteau sume foarte mari. Ei se organizează foarte bine și sperăm să ajungă în Champions League pentru că, de câte ori și-au propus acest lucru, chiar au reușit. Nu a fost ca în cazul echipei mele de suflet, Dinamo…”

      Apreciat de 2 persoane

  7. Venirea lui Ionita, pe care marea majoritate a suporterilor o asteptau cu sufletul la gura, s-a infaptuit si cred ca putem s-o numim ca o adevarata lovitura de imagine. Venirea lui Mailat la noi, jucator pe care si l-a dorit si Becali, iar acum sosirea lui Ionita, care-l face pe acelasi Becali sa spumege de furie, ne arata ca am devenit un alt pol de atractie in campionatul nostru, unul veritabil si pentru asta, cei care l-au facut posibil, merita felicitati.
    Cred ca avem cel mai valoros lot din tara si un antrenor competent si tot ce ne ramane de facut este sa-i sustinem si sa speram ca luam campionatul si ne calificam macar in grupele EL.
    Sper ca toti cei veniti in aceasta iarna, sa confirme, sa fie sanatosi si mandrii ca poarta tricoul CFR-ului, sa performeze la noi, iar acest pas pe care l-au facut sa fie unul de referinta in cariera lor, care sa le ramana intiparit in inima toata viata.
    Trebuie sa ne manifestam sentimentele fata de acest club, pentru ca acestea l-au tinut in viata din 1907 pana acum, de asemenea, trebuie sa ne consideram norocosi ca acum suntem intr-o situatie financiara plina de sperante si sa facem posibila o emulatie care sa umple stadionul meci de meci.
    CFR…. VICTORIEEE…

    Apreciat de 3 persoane

  8. N-as spune ca avem cel mai valoros lot,ci cea mai buna echipa.Iar pentru asta este „vinovata” conducerea si o anumita stare de spirit care se transmite din generatie in generatie.
    La calitatile pe care le are,Ionita va avea un rol precum Deac la acest moment.Doar ca sunt un pic diferiti si Ionita are un plus la capitolul finalizare,la care Deac compenseaza prin altruismul concretizat in pasele decisive de gol.Ramane doar sa-si faca loc prin evolutiile viitoare.Am reusit niste transferuri care ne dau sperante pentru viitor.

    Apreciază

  9. @caneto, Luchin pare suspectul de serviciu, daca Boli nu sta prea mult pe bara. Asta o zic asa, ca suporter (e din ce in ce mai greu) al echipei conduse de milogiul Negoita, caci daca e gratis, ca Nistor, si renunta si la (multi) bani, uita si de tradare si de orice. Eu personal il astept la noi – cado’ pe linia cooperativei comune de care se vorbeste. Deal?

    Apreciază

    • „Ne dorim foarte mult un atacant şi sperăm să-l convingem pe Urko Vera să vină. … Nu face parte din transferul lui Alex Ioniţă. CFR vrea să-l împrumute” – D. Coman
      Că-l va lua Astra, că nu-l va lua, reiese că DP nu se mai bazează pe Urko Vera pentru sezonul de primăvară. Aşa că voi avea dreptate cu părerea mea, aia de nu-s de acord cu ea.
      Însă, luându-l pe Ioniţă, mai tre’ să plece unul. Dacă nu v-aţi lecuit cu Bokila, n-aveţi decât să-l luaţi şi pe Luchin. 🙂 Totuşi, dacă Boli va rata în întregime pregătirea de iarnă, cred că el va fi scos de pe listă.

      Apreciază

  10. Tot ziceam de nevoia unui nr 10, si se pare ca avem . Sumudica declara despre Ionita ca poate juca la fel de bine aripa sau mijlocas ofensiv, asa ca sunt doua variante pt nr 10 : Ionita, cu Deac aripa, sau invers, Deac in centru si Ionita, aripa . Asa stand lucrurile sunt create premizele pt inbunatatirea atacului, ceea ce poate fi hotarator in lupta pt titlu . In alta ordine de idei citesc pe site-urile sportive, ca Astra il vrea pe Urko Vera sub forma de imprumut . La cat ne-au frecat cu Ionita sper ca n-o sa-l dea de-a moaca, mai ales ca la negocieri tziganul penal n-a vrut sa fie inclus si jucator in ecuatie . Daca-l vor , sa plateasca, nu zic mult, dar sa plateasca ! PS .” n-ar trebui sa-mi pun mintea cu tine, n-ar trebui sa ma cobor la nivelul tau … ” scrie printre altele IQ despre mine .Eu imi dau numele real tocmai pt ca acest nume a reusit sa insemne ceva , unii de pe-aici stiu – in buna masura – la ce ma refer . Asa ca nu-mi permit sa raspund cu aceeasi moned cuiva care ma trateaza in acest mod, precizand doar ca la mesajele mele am criticat la IQ iesirile sale urate fata de cei care emit anumite pareri contrare actiunilor cubului ( transferul lui Tucudean, de ex ), respectiv am argumentat cu cifre sursa de informatii, cam cu o ora inainte de a o transmite IQ . Atat si nimic mai mult . Iar asta voi face si pe viitor, ce vad si percep, aia scriu , fara insa a jigni . Iar in final , cu toate ca dezavuez modul ” de sus ” cum am fost tratat, trebuie sa recunosc ca m-a uns la suflet ultima fraza, cea cu ” noua mare echipa din Gruia „, iar daca luam titlul etaland un joc de mare echipa, n-are decat IQ sa-mi zica si pulica franaru, ca n-o sa ma supar !!!

    Apreciază

    • Da, aţi scris mulţi de nevoia unui număr 10, mai puţin eu. 🙂 Adaug că degeaba avem. 🙂 Sunt convins că DP va juca fără acel număr 10. Ioniţă va fi folosit într-una din benzi, ori în locul lui Păun, ori pe dreapta, iar Deac trece în stânga. Uite ce s-a scris recent într-un articol premium.gsp: „soarta numerelor 10 e cumplită în Italia. Nici Dybala nu are postul asigurat. Napoli nu folosește un „regista”, Inter nici ea, Roma la fel. Este un discurs tactic. Așa-numiții decari nu prea mai sunt la modă în Italia, pentru că deseori nu asigură o faza defensivă corespunzătoare și nici ca agresivitate nu sunt cine știe ce, cu mici excepții.” No, cam aşa stă treaba şi cu Dan Petrescu. 🙂

      Apreciază

      • De acord, Caneto! Cam aşa ceva simt şi eu vizavi de Ioniţă, e posibil să nu fie folosit pe un post unde poate da randament maxim. Mă rog, vom vedea, sper să greşesc. Omul -pe lângă faptul că e extrem de simpatic, mai ales datorită antipatiei evidente vizavi de FCSB, este profilul jucătorului „liber ca pasărea cerului”, într-adevăr poate fi folosit cam oriunde în linia de mijloc, dar în sistemul „cazarmă” implementat de DP n-are loc decât pe margini. Să presupunem că vom juca tot 1-4-1-4-1 şi mai departe. Închizător unic n-are cum să joace, treaba e clară. Mai sus îi avem (cel puţin în baza ultimelor meciuri) pe Deac-Culio-Djoko şi Păun (de la dreapta la stânga). Adică avem acolo 2 interi cu vaste experienţe defensive, Djoko fiind chiar retras mai în spate un pic, dar aceste posturi nu prea-i convin lui Alex. Poate ăla de inter dreapta, caz în care Culio se mută pe inter stânga, iar Djoko se mută pe… bancă. Posibil ca DP să-l menţină pe Djoko acolo (din considerente de siguranţă), caz în care lui Alex îi rămâne unul din benzi (mai degrabă pe dreapta, caz în care Deac se duce în locul lui Păun). Posibil aşa ceva, dar aceste extreme tip-DP trebuie să facă linia foarte conştiincios, şi nu ştiu dacă-i convine lui Alex (adică dacă poate) acest lucru. Dacă jucăm în 4-4-2 (aşa cum am prevăzut imediat după aducerea lui Ţucu, lucru confirmat şi de DP, ca variantă posibilă), atunci poate fi pus în faţă un fel de vârf fals, mai ales dacă sistemul se transformă în 4-4-1-1, adică în spatele vârfului veritabil. Mă rog, aşa cum îl simt eu, lui Alex îi convine mai mult postul de „centrocampista” din 1-4-2-3-1 (sau chiar 1-4-1-3-2, dacă jucăm cu două vârfuri). În opinia mea DP nu va juca 4-2-3-1, aşa că varianta acceptabilă pt. Alex este formula 1-4-1-3-2, cu Hoban închizător unic (pe mai departe), la construcţie Deac-Ioniţă-Păun/Mailat/Costache şi în faţă un tanc şi unul mai combinativ (Ţucu +Omrani/Balde). Totuşi, acest sistem este unul cu riscuri, în faţa lui Hoban rămân doar 3 mijlocaşi, fără Culio, fără Djoko… Nu prea cred nici în asta, eventual în meciurile de acasă cu echipe apărându-se eroic. Concluzionând: în opinia mea se recomandă menţinerea sistemului 4-1-4-1, cu Ioniţă pe dreapta, Deac inter dreapta, Culio inter stânga, şi Păun etc. pe flancul stâng. Dacă se menţine acest sistem, atunci chiar nu e nevoie de 4 atacanţi în lot, şi posibila plecare a lui Urko la Astra mă duce cu gândul la folosirea în continuare a formulei 4-1-4-1. HAI CFR!!!

        Apreciază

      • absolut de acord Caneto, Ionita o sa aiba viata grea ,asteptarile sint foarte mari deci pentru el nu v-a exista aceea perioada de adaptare ,trebuie sa intre in piine imediat si numai ca extrema, deci o sa fie greu,Bastos a avut nevoie de doi ani sa se integreze in echipa ,deci v-a juca pe flancul drept si trebuie sa-l faca uitat pe Jakolis, eu ii doresc din tot sufletul succes cu toate ca el nu este o aripa clasica ,presimt ca o sa aiba viata grea ,

        Apreciază

    • @vass bela

      O scurta aducere aminte

      IQ
      3 FEBRUARIE 2017 LA 13:56
      Dragi suporteri ceferisti,dragi prieteni franari;imi revine onoarea sa va aduc vestea cea mare:vom avea un nou investitor majoritar, puternic financiar de aceeasi etnie cu presedintele Romaniei! Sa fie intr-un ceas bun!Doamne Ajuta!Haide Draga CFR!!!

      Vass Bela
      3 FEBRUARIE 2017 LA 16:14
      Mai important decat meciul cu wcsb, decat accederea in play-off, decat orice transfer de marca, ma rog, decat orice,este vestea data de IQ cu investitorul !!! De emotie nici nu stiu ce sa mai scriu !

      Sa stii ca am memorie buna si pronosticurile mele se cam adeveresc,asa ca din luna mai iti promit ca te voi apela pulica franaru 😉

      Apreciază

      • Bravo iQ,acest vass bela merita lovit peste bot.Tot timpul este negativist,chiar impotriva echipei.Desi eu scriu mai rar aici,citesc zilnic tot ce apare si te sustin in totalitate.Chiar il poti apela doar pulica,nu prea are el afinitate pt. franari.Sa vezi acum ce re[lica imi va da mie.Anii trecuti chiar am avut un clinci cu el aici,dar acum promit sa nu-i raspund orice va scrie la adresa mea.Abtine-te si tu sa-i raspunzi,asa cum ai promis anterior.In rest,toate cele bune pt. tine si sa ne dai toate noutatile despre echipa la timp si corect.
        HAI CFR CLUJ,CAMPIOANA FOTBALULUI ROMANESC!!

        Apreciază

  11. Da, si eu cred ca va fi Hoban inchizator unic, in fata lui interii Culio si Djokovic, iar pe benzi Deac pe dreapta si Ionita pe stanga. Apoi cu scurgerea timpului si nevoia de a inscrie in timpul meciurilor, il va schimba DP pe Djokovic cu Paun/Costache/Mailat/Nouvier, unul dintre ei, care va juca pe banda lui Ionita, iar Ionita va trece inter in locul lui Djokovic. Varful unic va fi in functie de inspiratia de moment a lui DP Omrani/Tucudean/Balde, unul in primul 1, celalalt va intra spre final in locul lui, iar al treilea va fi in tribuna. Vom avea o banca de rezerve de speriat pentru mai toate echipele din mamaLiga I de pariuri (Betano). Asa vad eu.

    Apreciază

  12. Mie mi se pare un „drum bun”, cel luat ,in acest moment, de CFR-ul nostru drag…!!! Bineinteles, vor fi multe „obstacole”, multe „impunsaturi”, ne ortodoxe (mai ales,din partea celor ce se cred cei mai mari „crestini ortodocsi”). Pentru ca, ei incerca sa manipuleze mintile oamenilor cu ajutorul mass media… (” Cine controleaza Media , controleaza Mintea „-Jim Morrison ) Ca si aici;, cine controleaza „Tribuna”, ne controleaza mintzile (ex.: Vladimir ..) )…Glumesc ! Dar, oricine si orice fiinta are un destin (asta ca sa ii raspund lui Winnet…Vladimir , zis si Vaj…). CFR-ul, ca si fiinta, a fost creeat si a fiintat pe”Legi Naturale ” . Nu ca si concitadina pestritza … Chiar si povestile cu plecatu-n pribegie si ramasu’ acasa sunt distorsionate … Am mai spus-o: ce sa fi facut CFR-isti cu familii , casa , loc de munca in perioada razboiului ?? Sa plece??? Unde ?? Caci, casa lor era CLUJUL…familia , painea, viatza…. Indiferent de cine „stapanea ” tzara, CLUJUL ERA CASA LOR!!! .. Io , niciodata n-as fi fost suporterul unui club fara caracter, colaborationist , ca si „Universitatea ” . Ii respect ca si clujeni si ca si fost „universitar”, dar, nu au aprecierea mea si n-o vor avea-o niciodata !! Io, daca iubesc (ca si orice ardelean ), iubesc doar o data si gata !!!!!! Acum, lasand pentru altii (mai profesionisti decat mine ) sa comenteze transferurile , formulele de joc (recunosc; unele sunt foarte bine documentate !), nu pot sa nu am referiri la articolul din „gazzeta ciobaneasca ” a ziarizdului(ziarizd, nu ? pianizda, nu ?) ala cu nume de peste….Era in iarna lui ’89. Io, eram „Presedinte de Asociatie Sportiva in Turda „(ca si testveru’ Kiruj in…Harcovistan)ca faceam naveta Cluj-Turda in acea vreme si am fos trimis la Bucuresti, la o „Conferinta Nationala ” pe probleme de sport…Din judetul Cluj, am fost io,de la Turda, Ghitza Voroneanu (Dumnezeu sa-l ierte!) de la Campia Turzii si Sandu Matei de la Cluj (Steaua-CFR ,atunci , cel care a fost , ani la randu’, „oragnizator ” la CFR-ul modern). Si fac o paranteza referitoare la Ghitza Voroneanu.. A fost profesor de sport (alta poveste cu sportul romanesc) si fratele valorosului stoper din anii ’80 al Sarmei CT ; Arghir Voroneanu ( Doamne ce baieti buni, ce oameni de valoare !!) Campia avea jucatorii de mare calibru: Arghir, Ionut, Muresean, Popa Ionut (fost coleg de juniorat la CFR cu mine ) Dar, si io aveam la Turda pe Toni Dobos, Gherman, Somfaleanu, Baboia, Miki Nagy…Uf, ca ma apuca nostalgia !!! Ei, Ghitza (specialitatea volei) a luat „post de profesor ” intr-un sat de langa Jibou .. si a jucat doi ani la Rapid Jibou, in „C”. Ne-am cunoscut bine , apoi ne-am reintalnit la CFR , in ’75; el la tineret . Io, la juniorii republicani..si de la el am aflat ca-i bine sa bei un pahar de bere dupa antrenament…Deci,in ’89 ne-am reintlnit la conferita, impreuna cu Sandu Matei. Am fost cazati la ” marea parodie universitara -Stefan Ghorghiu-academie politica”. Am stat in aceeasi camera cu Ghitza , Sandu , presdintele de la Drobeta-TS si un profesor de sport din Sf. Gheorghe; Ionescu ori Popescu (nu mai tin minte).. Ca , ii ziceam ca- i „Ioneszku” cu „sz”…Ei, caminul, ultra dotat pentru acea vreme ( cand, io nu aveam ce da de mancare la copii si furam mancare din fabrica in „janta diplomat „)…era caminul „studentilor la ziaristica-cea comunista, bineinteles !). Din intamplare , i-am intalnit pe niste baieti din Zalau (fratele lui Aurel Pausan de la „Nazuinta”, Luis testver si inca unul , nepot al lui Moraru de la partid..).Morau asta era de-o „limitare antologica” . O data, l-a „interpelat” pe tatal meu (care a fost invatator) ca; l-a lasat repetent in nu stiu ce clasa.. Tatal meu, care a fost un om foarte echilibrat si de bun simt, ia raspuns: „Pai, cum sa te las repetent, daca nici n-ai fost la mine-n clasa …??!!!” . Atunci, le-am povestit intamplarea baietilor si i-am atentionat ce „profil” de oameni avem in ziaristica romaneasac… La care , Ioneszku a remarcat: „Nu ziaristii-s de vina, asa-i foaita (adica plamada)…” Am zis ca asta-i datorita socitatii de la acea ora; socialismul, care,impunea anumite tipare. Dupa ’89 am crezut ca am scapat de „atrocitatile astea intelectuale” , dar , forma de lingau, parvenit, obedient,parsiv, subiectivist, ESTE IN „PLAMADA”…!!! Asta-i Natzia ! Ce putem face noi ? Sa nu-i bagam in seama ? Cum va evolua viitoarea societate, cand, pe un ziar de sport apare de 5 ori, una dupa alta, poza „celui mai iubit oligofren al patrii…”??? Ziarizdu’ asta chiar acum a aflat de ce-o facut Arpi, acum si nu mai devreme . Am vazut comentarii de-ale lui la prietenul Zoli Cantor si isi argumenteaza foarte doct actiunea.. Dar, oare a fost intru-totul obiectiv profesional ? Ori l-a manat altceva in lupta ? Cam pute a nume de peste invelit in fituica scarboasa …Da, CFR-inseamna altceva, iar, daca Paszkany a facut ceva ilegal; sa plateasca !!! CFR-ul, insa , va continua „Historia” asa cum i-a fost destinata !! Oricum , fara Paszkany, CFR-ul actual nu exista , asa ca trebuie sa-i fim recunoscatori. HAI CFR !!! Cer iertare daca am suparat pe cineva cu comentariul meu, asa vad eu lucrurile !

    Apreciat de 1 persoană

    • Old Shat… Nu-mi pune mie vorbe în gura 🙂 Nu am spus niciodată ca CFR-ul ar fi trebuit sa se refugieze în timpul celui de-al doilea război mondial. Poate unii o fac. Treaba lor. Eu unul nu am cum sa judec acțiunile unor oameni pe timp de război. Unii au plecat de frica, alții au plecat pentru ca aveau unde și cu ce. Alții au rămas din dragoste de pământ sau, pur și simplu, pentru ca nu aveau unde și cu ce se plece. Oricare dintre deciziile astea mi se par perfect normale.
      Legat de Stucan…eu unul cred ca băiatul ala scrie la comanda. A scris și despre AP, și despre Hagi, și despre Becali. Ba chiar a rămas șomer pentru ca scris despre Becali. Uite aici: http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/moderator-executat-la-ordinul-stelei-dupa-banciu-mironica-si-doi-ziaristi-de-la-evz-ros-albastrii-mai-fac-o-victima-in-presa-393153.html
      Nu cred ca articolul respectiv se vrea neapărat un atac la adresa CFR-ului. Dar dacă se vrea un atac, mi se pare o prostie. Dacă vrei sa demonizezi pe cineva nu scrii un articol despre cat de bandita era fosta lui nevasta. Nu de alta, dar s-ar putea sa atragi un val de simpatie asupra lui. Dacă ăștia din presa ar fi vrut sa atace clubul ar fi săpat și ar fi aflat cine e noul patron și ar fi scris(inventat) ceva despre el. Gen…patronul CFR-ului are legătură cu mafia italiana. Sau ca e agent al serviciilor secrete ungurești trimis sa distrugă fotbalul romanesc. De fapt stai ca au folosit deja textul asta :)) Idea e ca dacă ataci, scrii ceva abstract, dar foarte revoltător și care sa nu poată sa fie verificat.
      Legat de AP, iar ai dreptate. Poate fără el CFR-ul nu ar fi existat… Momentul venirii lui a coincis, probabil, cu cea mai grea perioada din istoria clubului. Vezi? Asta e diferența între vechii CFR-isti ca tine și neoCFR-istii ca Andrei. Tu ii ești recunoscător pentru ca ti-a salvat clubul de suflet. Andrei ii e recunoscător pentru ca datorita lui AP a văzut pe Chelsea, Bayern, Roma.
      Peace 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • Vladimir parțial ai dreptate și nu neg asta. Asa cum spuneam am devenit cfrist la venirea lui Dorinel și Martin Tudor când CFR nu reprezenta nimic în istoria recenta a ligii 1. Se pare ca am avut o buna inspirație dacă am ales sa iubesc un CFR tocmai întrat din B, dacă ulterior am avut șansa să văd în Gruia echipe de top, jucători ca Totti, Muller, Anelka , Drogba, Panucci, Balack, Terry, Lampard, Kroos, Lahm, Zanetti, Cambiasso, Cassano și mulți mulți alții… Deci hai CFR și spre ca toamna asta cei amintiți sa fie completați de un Messi, Iniesta. Neymar sau alte nume de top. Hai CFR!!!!!!

        Apreciat de 1 persoană

        • Andrei, ti-ai exprimat recunoștință fata de AP de foarte multe ori. Din nenumăratele motive pentru care un CFR-ist trebuie sa-i fie recunoscător lui AP, mereu ai pomenit unul singur: ca datorita lui ai văzut alte echipe. Niciodată nu ai pomenit numele CFR-ului în laudatio-urile aduse lui AP. Faptul ca tu ești „CFR-ist” azi e doar o întâmplare. Dacă AP decidea altceva, azi erai suporterul altui club. Și dacă peste ani un alt club din Cluj o sa ajungă sa joace în CL nu mi-e greu sa ghicesc ca vei face 🙂

          Apreciază

          • Ca sa nu te chinui sa ghicești îți spun eu. Eu fiind clujean am ținut doar cu echipe din Cluj, u apoi cfr. Când nu o sa mai fie cfr, dacă se va întâmpla vreodată asta, voi rămâne doar privitor de fotbal. Cu cei de la u categoric nu. Sper ca nu ma acuzi ca o data în viata am schimbat echipa pt violente pe care eu nu le accept. Dacă as fi ținut cu 6 echipe pe rand ți-aș fi înțeles ironiile dar asa chiar nu înțeleg ce urmărești. Sa iubim necondiționat o echipa chiar dacă nu toleram violentele?

            Apreciat de 1 persoană

            • Pai ai tolerat violentele ani de zile. Băieții din galeria lui „U” nu au fost niciodată fetite de pension. Nici măcar pe vremea lui Ceașcă. Dacă e vorba de violenta, ăștia din ziua de azi sunt mici copii pe în comparație cu suporterii de acum 25-30 de ani. Fie violenta fizica, fie verbala. Pentru pana și înjurăturile erau mult mai colorate acum 30 de ani.

              Apreciază

            • Vlad nu mai am nici eu 20 de ani. Ce am tolerat atunci, acum la 48 de ani nu mai agreez. Am copil și chiar nu vreau să-l duc în mediul ala. Te rog sa ma crezi ca în zona în care stau la CFR aud o înjurătură la 10 meciuri.

              Apreciază

    • @achilles testver,mi-ai lipsit.Daca iti mai permiti sa lipsesti asa mult,eu vin dupa tine in hamerica si te bat.Ai inteles? 🙂 🙂 🙂
      Imi plac povestile tale.

      Apreciază

  13. @Vladut testver.Asta cu neoCFR-istii nu trebuia.Pana acolo esti ok.Ma simt vizat si eu 🙂 🙂
    Pe tine te bat oricum,numai sa apuc sa pun mana pe tine. 🙂 🙂

    Apreciază

  14. Vladimire ! Iti raspund , pentru ca sunt „educat” si nu ma lasa „educatia” sa nu-ti raspund…Da’, stiu sa dau si cu pumnu’ ..daca-i nevoie …. Nu stiu , insa, sa sudui , sa mint , sa ma prefac….Sunt un simplu ARDELEAN care-si urmeza „umbra pribeaga” prin toate colturile Lumii si poarta in suflet dorul de „iarba verde de acasa”…. Io nu ti-am pus numic in gura, n-am spus ca tu ai zis ceva despre perioada razboiului, doar am generalizat problema „dezinformarilor si propagandei false”.. Tu scrii mult aici si eu nu vad sinceritate deplina in tot ce scrii, parca ai un scop.. Care ? Nu stiu inca ! Dar esti foarte activ aici si-ti folosesti cunostintele juridice si economice pentru a te impune… Apoi, strecori ceva „rece, fals”… Sa nu crezi ca fac referire la faptul ca esti u-ist…Nu ! E traba ta ! Dar, incerci sa ne arati ca esti un detinator al „tortzii Sfantului Gral” La orice ripostezi si nu te lasi fara sa nu argumentezi stiintzific pana nu se aproba ca ai tu dreptate.., Argumentezi , argumentezi intr-una …ca si un „un caine bagabond ” , care latra si latar dupa tine, chiar daca dai cu piciorul in el…Sper ca nu esti tu si cel cu numele de „vaj ” ! Nu vreau sa am polemici cu tine , mi-esti simpatic , uneori…pana nu incepi cu „manipularea subconstientului”… Pentru mine este simplu, ca si-n versurile mele preferate : ” N-ai sa intelegi, straine , ce este CFR-ul pentru mine !!!/ Ca nu-i numa’ „voie buna” si nici…”distilat de pruna”.. / Nu-i „o vacanta frumoasa” ,/ Pentru mine CFR-ul ii …..ACASA!! ” / S-apoi , ce importanta are daca esti CFR-ist vechi ori CFR-ist nou ?? Important sa fii sincer in ceea ce simti si spui.. Ca, nu ne-am nascut toti odata si nici nu vom muri in acelasi timp (numai daca-i o catastrofa Universala).. Andrei Popa- i CFR-ist nou, dar real.. Si care-i diferenta intre el si mine si Caneto (care suntem „caini batrani CFR-isti–nu dinamovisti)?? Si Kiruj ii CFR-ist nou , chiar si Luis si CFR-istul, dar ii simt ca-s reali,sinceri…Ma bucura foarte mult-spre exemplu- scrierile lui Hakana, parca l-as citi pe Eric-Maria Remarque din Gruia … Ma intristeaza polemicile si ciorovaielile ne principiale intre membrii Tribunei.. CFR-ul ne da „o energie speciala” ,pe care, doar am imprumutat-o si , pe care o vom da-o inapoi atunci cand vom pleca si va ramane pentru altii …Ma intelegi, Straine ???!!!! Iarasi si iarasi, cer iertare celor care i-am suparat cu vorbele mele !!!

    Apreciat de 1 persoană

    • Achilles dacă as vrea sa manipulez mi-as face veacul pe alte site-uri de sport unde găsesc minți simplute și deci manipulabile aici. Nu e cazul pe Tribuna. Plus ca dacă as fi avut gânduri necurate nu as fi spus în prima postare ca sunt „U”-ist dar ca mi-e drag și CFR-ul. Ok, mi-a fost mai drag CFR-ul dinaintea lui Paszkany… Cam cum era Sportul Studențesc pentru unii bucureșteni. Erau fani al altor cluburi dar mergeau cu drag în Regie. Asa cum mergeam cu drag în Gruia. Dacă aveam o „agenda” ma dădeam CFR-ist. Crezi ca mi-era greu? Spuneam ca sunt CFR-ist din tata-n fiu și puteam înjura liniștit conducere, antrenori, asa cum o fac unii CFR-isti declarați. Vaj nu am cum sa fiu. El e dinamovist. Dinamo e singurul club din România pe care nu-l suport. Nu as putea sa ma pretind dinamovist nici măcar plătit. Cat despre cat de CFR-ist real e Andrei de ce crezi ca îl intep pe el și nu pe altcineva? El a scris cu degetutele lui ca dacă CFR-ul ajunge în Liga a 2-a pe el nu-l mai interesează pentru ca el e suporter de Liga 1 și ca nu suporta mediocritatea. Asa cum nu am cum sa-l bag în aceeași oala cu tine, Caneto, Kiruj, Luis. Îmi sunteți dragi, asa ca nu pot sa va jignesc.

      Apreciază

  15. Nefiind orbit de dragoste Vlad are de cele mai multe ori dreptate in a judeca la rece ceea ce se intampla in jurul CFR-ului…Fiindca vede lucrurile obiectiv,simplu si nici macar nu incearca sa isi baga in ecuatie echipa favorita.
    PAZ suck’s ! Daca in 2012 nu si-ar fi ucis ca un fiu de tarfa propria creatie ar fi avut respectul meu etern…si nu ma luati cu „inceputurile”…Inceputurile lui erau la rivala daca nu intra un prost pe fir (Funar) si il impiedeca sa preia u asa cum a preluat ulterior CFR…Deci ramane cum am stabilit PAZ suck’s !
    IQ vs Vass Bela…IQ +1 …Bela cu tot repectul, ai fost ,esti si vei fi mereu doar un contabil acru,mereu anti orice.
    Andrei Popa,ma surprinzi,la cum scrii ma gandeam ca ai maxim 28-32 de ani.
    Archilles,nimic din ce a fost nu va mai fi,iesi din bula ,in lumea asta avem loc cu totii (apropo cantoru nu e un bun reper de moralitate)
    Luis,Caneto,CFR-istul si Kiruj in aceeiasi nota… buna….
    Vad ca a disparut iar Buiucul 🙂

    Apreciază

    • Cândva citeam cu placere ce se scrie aici pe tribuna dar observ ca tot mai des apar analize la adresa celor care scriu. Ba eram eu analizat și jignit, ba Rachetă, mai nou Bela. Dacă asta e atitudinea pe care o acceptați și tolerați aici, sa fiți sănătoși.

      Apreciază

  16. Ierarhia trebuie stabilita. Nu putem trai in haos. Number one, number two, number three… Eu sunt multumit cu pozitia mea. The last one 🙂 Sunt mult mai relaxat de cand nu mai trebuie sa lupt pentru un loc fruntas.

    Apreciază

  17. Dantesc, tu, ca si IQ, ati fost in acelasi cor cu mine in era Paszkanyi, criticand ce era de criticat cu argumente pertinente . Acum loviti cu ura pe cei care au alte pareri decat conducerea actuala, dupa voi noi nu mai avem dreptul nici macar sa avem, o parerea , de ex, in aducerea lui Tucudean . Treaba voastra , puteti jigni cat vreti ca voi scrie si pe viitor asa cum vad eu lucrurile, chiar si la victorii daca vom juca prost, voi sublinia acest aspect si cu asta basta . Cat priveste etichetarile la adresa mea ( facute si de IQ sau un alt pupincurist ), ma lasa rece, eu sunt mandru de intreaga mea activitate profesionala , sportiva si sociala , iar daca din cauza fotbalului ajung sa fiu balacarit, probabil asta-i costul unei dragoste de peste 50 de ani, nu am pretentia sa fiu inteles de toata lumea , cum nu pot avea nici pretentia ca toti franarii sa respecte o anumita conduita fata de colegii care au alte opinii .

    Apreciază

  18. scor final 3-1 ptr CFR,la pauza 1-0 ptr noi. au egalat prin minutul 65-70,nu tin minte,dupa o pasa gresita a lui Balde,centrare de pe dreapta,recentrare spre mijloc,sut plasat de langa Vilnicius,Vatca fara reactie. Golul 2 penalti Deac dupa un fault asupra lui Coman,care a patruns in careu pe dreapta dupa o pasa a aceluias Deac,remarcat ca de obicei,fiind si capitanul echipei. Golul 3 Costache,pasa lunga si deviere frumoasa cu capul,nu am vazut cine era,comentariu nu exista..Costache scapat singur,este deposedat pe moment de portarul advers in afar a careului,dar mingea-i revine,si suteaza din intoarcere de la 17-18m,gol frumos. l-am mai remarcat pe Peteleu foarte implicat,a incercat cateva pase filtrante,a urcat mult in atac,dar a si gresit cateva faze simple,totusi are ceva calitati baiatul asta,poate e nevoie sa-si revina cu capul.. Balde tehnic,rapid,poate fi surpriza returului daca are vointa si i-o dovedeste lui DP a merita. S-au jucat 100 de minute,impresia mea a fost ca am meritat victoria,cred ca se naste o mare echipa la Cluj. Hai CFR

    Apreciază

  19. Cred ca Peteleu a fost faultat in careu.
    Oricum si Balde a fost foarte vioi.Si Nouvier. Cam 4-0 trebuia sa fie la pauza.Ratari cu poarta goala -2 Tucudean si una Muri.

    Apreciază

  20. Partidele amicale au o anumita specificitate ,cu schimbarile de linii.Nu stiu in ce stadiu de pregatire sunt austriecii,insa i-am dominat total.Si cel mai surprinzator,fizic am fost peste ei si i-am sufocat cu un presing total.Un bun antrenament care ne da semne incurajatoare pentru campionat.
    Luis n-o sa te contrazic la aprecieri(ma gandesc ca inca esti in refacere,dupa suferinta din saptamanile trecute) dar mie personal mi-a placut Balde.Faultul la penalty a fost asupra lui Costache.Iar Balde pare ca a deviat mingea la golul lui Costache.Chiar ma lamentam ca nu castiga Balde nicio minge aeriana………

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.