Statistici mincinoase…


Vedeți, omul își dă seama la un moment dat, că degeaba ascunde realitatea, ea tot iese la iveală, și atunci mai bine recunoaște franc că a băgat niște ”șopârle” în statistică, cu un scop evident justificat: demonstarea superiorității incontestabile a CFR-ului pe toate planurile… 🙂 Scopul scuză mijloacele, nu-i așa… 🙂

A. pase de gol și goluri marcate, pe meciuri și pe ”perechi” participante la goluri:

 • Minciuna din tabelele de mai sus constă în ”alipirea” obligatorie a unui jucător ceferist atât la categoria ”pase de gol”, cât și la aia de ”marcator al golului”. Așa a ajuns săracul Bokila ”marcator” al golului 2 din etapa a 2-a (contra Viitorilor, la autogolul lui Boli), dar așa apar o sumedenie de ”pase de gol” în dreptul lui Cipri, fiind considerate ”pase de gol” și penaltiurile scoase de el (și marcate invariabil de Culio).Așa apare și Bokila ”pasator” în meciul din Gruia contra ”dinamoului”, centrarea lui fiind deviată cu mâna de Nedelcearu, penalty și gol Culio. O minciună și mai mare este declararea lui Cipri ca și pasator al golului 3 din meciul de la Timișoara, în realitate n-am găsit nicăieri un rezumat din care să reiasă clar identitatea pasatorului la golul marcat de Nistor (de fapt autogol Cânu, mă rog, dar asta e o altă minciună, în astfel de situații pun la marcator ultimul ceferist care a atins mingea înainte de autogol). În concluzie, avem 35 de marcatori și 35 de pasatori, pentru toate cele 35 de goluri din clasament.
 • În tabelașul A vă prezint perechile participante la goluri în ordinea cronologică a etapelor.
 • În tabelașul B. prezint eficiența perechilor, unde contează și cine e pasator și cine e marcator. Din cauza asta apare și perechea Deac-Omrani, dar și perechea Omrani-Deac etc. De remarcat că pe primele 3 locuri avem niște perechi în care Deac apare ca pasator.
 • Tabelașul C. este o sinteză a celui de la pct. B., apar aici perechi unde nu mai contează cine a pasat și cine a marcat. Cuplul cel mai eficient este ”Deac-Omrani”, cu 4 goluri (2 goluri în distribuția Omrani-Deac și tot 2 goluri în distribuția inversă).
 • Sunt doar 4 cupluri care au contribuit la măcar două goluri: Deac-Omrani (4), Deac-Culio (3), Deac-Urko (3) și –atenție!- Djoko-Păun (2). Apropo Djoko și Păun… 🙂

B. clasamentul pasatorilor, al marcatorilor și cel ”canadian” (pasă+gol):

 • La tabelul D. Vedem că pasatorul principal este de departe Cipri Deac (13 pase, chiar dacă –așa cum am mai spus-o mai sus- multe din ele sunt de fapt penaltiuri obținute (și transformate de știți voi cine… 🙂 ).
 • Avem 6 jucători cu cel puțin 2 pase de gol, surprizele plăcute fiind Nistor (4) și Djoko (3). Apropo Djoko… 🙂
 • La E. (marcatori) conduce Ema Culio cu 6 reușite (ia ghiciți, prin ce procedeu special le-a marcat… 🙂 ), Deac are doar 4 goluri marcate. Nu apare niciun marcator cu foarte multe goluri (cum există la celelalte echipe din frunte), dar nu e nicio mare problemă, înseamnă că există o varietate suficient de bună a marcatorilor (și pasatorilor), adversarul având morcov acolo în spate la apariția oricărui jucător ceferist.
 • Atât la pasatori, cât și la marcatori avem 13 jucători diferiți.
 • Și în final, în tabelul F. am făcut clasamentul ”canadian” (preluat din hochei și nu numai), unde se dă un punct atât pentru pasă de gol, cât și pentru gol.
 • În acest clasament conduce detașat Cipri Deac, cel mai bun jucător ceferist, atât în tot anul 2017, cât și în turul sezonului actual. În opinia mea este cel mai bun pe postul lui din toată ”mămă-LIGA1”… 🙂
 • Culio și Omrani sunt pe podium cu câte 7 puncte, apoi avem surprizele deja menționate: Nistor-5, Hoban-5, Djoko-4, dar și linia de fund îi trimite în această ierarhie pe Vinicius (3p), Mureșan (2p) și Camora (1p).

Concluzii? Trageți-le voi… În opinia mea în plan ofensiv echipa a ”prestat” destul de bine, și cu excepția (pozitivă) a lui Deac, cam toată lumea a pus umărul la marcarea celor 35 de goluri. Cu venirea lui Țucu această diversitate –probabil- va scădea și jocul va fi –tot probabil- organizat pentru a-l pune în situații de gol pe arădean (un tip simpatic, dar cam inconstant). Mă întreb și eu: al doilea pasator al echipei (Nistor-4) chiar nu poate fi ”reșapat” într-un fel sau altul, eventual prin plasarea lui pe alte posturi, decât cele de pe margine… O surpriză și mai plăcută o reprezintă apariția lui Mureșan în clasament cu 2 puncte.

Nu-mi rămâne altceva, decât să încerc data viitoare o analiză a golurilor primite, dar nu știu dacă merită (oricum avem doar 12 boabe luate în 22 de etape, din care 4 doar la TM). Impresia mea este, văzând și aceste situații (mincinoase), că în atac nu e nevoie de prea multe transferuri (poate –cum zicea și Vass Bela- un coordonator de clasă, eventual unul ”box-to box” tip Renan, poate și un vitezist tehnic), problemele mai îngrijorătoare (în ciuda puținelor goluri primite) sunt cele în apărare, unde cei 4-5 titulari (dealtfel foarte buni, bravo lor!) nu au rezerve nici măcar decente. Acolo ar fi mai mult nevoie de aducerea a cel puțin trei jucători (concomitent cu ”expedierea” unora care stau pe degeaba în lot: Luchin, Vlad etc.).

HAI CFR!!!

Reclame

179 de comentarii

 1. Acordul de transfer este dat.S-a incadrat in termenul de 3-4 zile care l-am pronosticat in seara zilei de 13…sper sa fie cu noroc ca ne-a costat ceva bani ,cu putin mai mult decat ce oferisem saptamana trecuta….Asa cum anticipam duminica pragmatismul omului de afaceri a invins,dupa ce si-a aratat un pic muschii si si-a satisfacut partial orgoliul…

  Apreciază

 2. În ştirile Digisport iar se-ntoarce foaia: transferul nu este posibil (declarația doctorului Mureşan), dar că „Petrescu nu trebuie să se teamă, sunt pe țeavă alte transferuri”. Am impresia că dobitocii ăştia doi (patronii Astra şi fcsb) îşi bat joc de noi, fierbându-ne zilnic: într-o zi s-a rezolvat totul, Ioniță e jucătorul nostru, iar peste o zi vin alte ştiri, cum că nu se mai face transferul, că virgulă cluburile nu s-au pus de acord, etc.

  Apreciază

 3. Digi si prosport au anuntat ieri dupa ora 20, ca nicolae din nou s-a sucit , transferul lui Ionita ramanand in aer . In atari conditii eu efectiv as renunta la acest transfer, nu se poate sa fim bataia de joc a penalului giurgiuvean ! Pe aripi oricum stam mai bine ca la inceputul sezonului, pe langa Mailat aparand acum in lot si Costache . Trebuie adus un nr 10 strain de calitate si atunci vom avea sanse mari la titlu .

  Apreciat de 1 persoană

 4. Una dintre strategiile de negociere(mai ales daca realizezi ca celalat isi doreste f.mult si timpul trece in defavoarea lui)este sa-ti dai verbal acordul,,dar la redactarea contractului sa vii cu pretentii suplimentare sa mai scoti ceva(o ultima concesie-,in cazul de fata procente);”Ok o facem ,dar cu conditia asta..”.Asta s-a intamplat aseara si spune mult despre cu cine avem de-a face,pe de alta parte in negocieri se spune ca pana la semnarea contractului totul e permis…
  Noi nu vom mai face nicio concesie si am dat un ultimatum de 48 ore.In plus de cateva zile am activat alte piste pt. pozitia respectiva

  Apreciază

 5. De cand Arpi a dus-o pe CFR in prima liga s-au adus jucatori foarte valorosi, dar despre niciunul nu s-a vorbit asa de mult ca despre Ionita, bietul fost rapidist e asteptat la noi mai ceva ca Moutinho la Barca . De asta se foloseste tziganul penal si efectiv isi bate joc de noi, dar si de Ionita . Cum, am mai scris, ar trebui adus un nr 10 de-afara si tziganul sa ramana cu buzele umflate, apoi in vara Ionita urmand sa semneze cu noi, fiind in ultimele 6 luni de contract ( sau daca-si gaseste alt angajament mai bun, asta este, doar pt Dumnezeu, nu stam in Ionita, nu zic, e bun, dar departe de asteptarile la care am ajuns datorita imensului tam-tam facut in jurul venirii lui la noi ) .

  Apreciază

 6. Raspunsul la intrebarea asta cu meciul ma intereseaza si pe mine. Ca in rest acest du-te-vino cu transferul lui Ionita, Alexis, sau mai stiu io cine, e doar un mecanism de stors clickuri pe timp de criza si praf. In marea ei parte, presa noastra online e o maimuta boccie care sta la agatat tiristi pe centrura. Articole de zece randuri, cat tine un scobit profesionist in nas, copiate de pe alte site-uri bomba, sau, in caz ca e vorba de Alibec, originale pana in maduva penei autorului. Asta o stim cu totii, de ce ne mai holbam in gura lor? In loc sa ne tot zgaim dupa alte ciori de pe gard, sa rugam clubul sa ne spuna mai mult despre vrabiutele care tocmai s-au pozat in penajul alb-visiniu. Intre doua antrenamente, se pot pune la cale si astfel de sesiuni de comunicare, foto sau interviuri, ca suporterul sa nu mai umble bezmetic dupa stiri prin hardaul digital de la Bucuresti si sa intre pe site-ul clubului cu incredere si placere. Va multumesc!

  Apreciat de 1 persoană

 7. @luis Transferul e oficial dupa ce s-au semnat actele si s-au virat banii.Experienta zilei de ieri cand dupa un acord verbal,s-au ridicat noi pretentii,ma fac sa fiu circumspect,chiar daca partile au ajuns astazi la un nou acord.Acesta va trebui oficializat maine…deci mai asteptam un pic…Oricum ne-am obisnuit cu schimbari bruste de pozitie( asa a fost si la Grozav) asta face parte din caracterele multora din fotbal si din regulile jocului negocierii…In alta ordine de idei vorbea unul de Gaman: nici vorba,nu s-a luat in discutie si evident nu i s-a facut nicio propunere.

  Apreciat de 1 persoană

 8. Oricum avem Vinicius, Muri, Boli si nu acolo avem nevoie.
  Personal voi ” suferi” pt oricare înlocuire din echipa de acum!Bine ca nu s-a dus Urko!
  Din ce a venit acum înțeleg ca avem rezerve bune in Costache, Mailat, Bordeanu.Dar Tzuku, Ioniță , eventual brazilianul cam scot pe un Păun, Urko, Bilel chiar Culio.Oameni de care ne-am legat….

  Apreciat de 1 persoană

 9. N-am avut timp zilele astea să fac avancronica meciului de ieri, dar titlul ar fi fost oricum “Debut 2018 [CD Castellon – CFR Cluj 0-4]” Plm, parcă văd, dacă publicam ceva, se termina 3 sau 5 la 0. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 10. Ne întărim în apărare! Bine ai venit, Gilvan!

  CFR 1907 Cluj anunță transferul fundașului central Gilvan Souza Correa! În vârstă de 28 de ani, Gilvan a jucat în sezonul trecut la Atlético Goianiense, unde a bifat 24 de meciuri și a înscris 2 goluri în calitate de căpitan al echipei. Stoperul brazilian s-a alăturat deja echipei în cantonamentul din Valencia, Spania!

  Bine ai venit, Gilvan! Bem vindo, Gilvan!
  facebook/CFR

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.