Puțin despre foarte puțin


⚽ N-am să vă plictisesc foarte mult acum, după înfrângerea asta dureroasă pentru orice ceferist. S-a văzut clar că FCSB a fost mai bună în acest campionat și că merită să-l câștige. Le-a venit și lor apa la moară după atâtea și atâtea eșecuri caraghioase, căci doar așa poți numi felul în care și-au tot dat cu stângul în dreptul în alte sezoane. Acum pregătiți-vă însă lămâi, căci Becali și ai lui numai decent nu vor ști să sărbătorească. Le va cânta presa bucureșteană în slăvi victoria de parcă ar fi câștigat cel puțin Cupa Mondială și Olimpiada deodată. Știm lipsa de educație, știm fanfaronada, nu va fi nimic nou. Nu fiți descurajați, dragi ceferiști, există un remediu simplu: un concediu de la fotbalul autohton. Ne mai uităm la câte meciuri au mai rămas CFR-ului, sperăm ca printr-o minune să prindem cumva locul 2 ori măcar 3 și cam atât.
⚽ Pentru acum, în Gruia, s-a văzut pe unde stăm. Fotbal poticnit, fără posibilitatea accelerărilor decisive, cu găuri în formula de bază și, mai ales, fără rezerve. Asta este acum CFR-ul cu buget echilibrat. Practic, nu am avut noutăți mari azi, iar cei care au crezut că după meciul cu Rapidul devenim brusc altă echipă s-au înșelat. Atunci când nu marcăm noi primii și când avem în față un adversar bunicel, ne este greu spre imposibil să revenim.
⚽ În afară de Otele nu poate nimeni rupe ritmul de la noi, Deac e maestru doar pentru faze fixe, iar Muhar și Keita sunt două frâne în construcție, nicidecum niște pistoane. Practic, noi atacăm cu 4 oameni, iar atunci când suntem conduși e cu neputință ca astfel să desfacem apărări. Jucăm cu mingi mai lungi, încercăm la faze fixe, dar dacă nu iese nici așa – deși azi am avut vreo 4 ocazii mărișoare după faze fixe – atunci ne resemnăm cu înfrângerea.
⚽ Nu zic că ai noștri n-au vrut mai mult azi, nu zic că ar fi fost indolenți. Atât se poate acum, cu acest lot care pare că abia ce s-a reunit prima dată. FCSB-ul are omogenitatea atâtor sezoane în care au tot construit echipa actuală. Avem timp să construim și noi o nouă generație. Doar să avem cu ce și cu cine, căci Dan Petrescu îmi pare rămas în fotbalul din anii 2010-2015.
⚽ Ce pot să imput pentru meciul de azi? Greșeli majore tactice nu am sesizat și nici nu știu dacă se puteau face lucruri mai bune de pe bancă. Poate era bun un pic mai mult curaj, schimbările ce s-au făcut pe final să fi fost operate imediat după pauză. Am arătat ca o echipă lentă, una care ține la schema sa de scoatere mereu și mereu a mingilor către flanc, dar fără să știm să facem superiorități masive acolo, fără depășiri în viteză sau o logică clară pentru cum și ce vrem să facem. Cu mijloc lent, cu oameni de flanc încetiniți sau cu gânduri de plecare de la echipă, cu Bîrligea neinspirat și Avounou aproape nejucat, chiar nu se putea mai mult. Jocul nu a fost foarte dezechilibrat, dar țineți cont că noi trebuia să învingem cu orice preț. FCSB se mulțumea oricum și cu un 1-1 dacă era să fie.
⚽ Am părut că încercăm să jucăm ceva în maniera Dan Petrescu însă fără să avem mijlocași la închidere competenți – Muhar e îngrozitor când pasează – și, mai ales, fără să avem un vârf adevărat de careu, unul care să domine aerian și să dea vreo două goluri din trei sferturi de ocazie. Un Janga, un Debeljuh, genul acesta de atacant la care Mandorlini a renunțat și pe care Mutu nu l-a mai căutat. Ca atare, am făcut și noi cât spectacol am putut, a driblat Otele de câteva ori dar tot pe la mijlocul terenului, ne-am convins că El Kaddouri e o umbră a renumelui său și ne-am împleticit de câteva ori în careu în faze ce nu vor apărea pe rezumatele meciului, dar care, cu siguranță, puteau aduce goluri.
⚽ Momentan generația 2024 a CFR-ului atâta poate, și-a pierdut încrederea în sine și se chinuie să înoate până la mal. Sper ca orgoliul patronului să-l facă să investească din nou mai mult și mai inteligent pentru ediția următoare. Asta o va face, probabil, dar doar dacă prindem cupele europene. Așadar, vedeți, mai avem pentru ce juca încă 6 etape.

502 comentarii

  1. Prunea l-a propus pe Sava la nationala in direct la Digi. L-a propus si Duckadam la nationala. Ar merita sa fie macar al 3-lea portar la nationala mare. Dar nu-mi fac sperante cu mafia makedoneasca de acolo.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Felicitări băieților pentru victorie și pentru felul în care au jucat în seara asta! Cam astea erau așteptările mele la începutul play-offului în privința evoluției băieților noștri. Din păcate, lipsa constanței ne-a privat de un final de sezon pe cinste, cu șanse reale chiar la titlu. Dar, măcar să dregem noi busuiocul acum la potou și tot ar fi dătător de speranțe pentru sezonul următor. Vorba aia: porcul nu se îngrașă în ajun, da’ măcar se satură.😋

    Apreciat de 1 persoană

    • no panagiotis

      no party

      sa ne bucuram de grec cat mai putem, că dacă rămânem cu muhar la construcție s-a terminat șmecheria😌

      imi mențin părerea, s-a văzut și în meciul cu farul unde am ratat ca prostii, daca am fi avut 1-2 jucători de execuție în 16m, luam titlul anul asta !

      Apreciat de 5 persoane

        • la ce arata pe teren, i-aș duce eu 3 curve înainte de meci, 3 la pauză si încă 2 după … degeaba ai viața sportivă exemplară și joci că și kresic, spre exemplu 😀

          Apreciat de 2 persoane

            • sa fie sănătoși aia tineri să poată duce, la urma urmei nu-i duce cu forța la băut tachsi, sunt liberi să aleagă ce fac cu viața lor extrasportiva …
              și dacă n-au valoare sa duca pe 2 fronturi, e fix problema lor.

              Apreciază

  3. Aseara am vazut alta echipa in teren, alta exprimare si alt deznodământ. De ce oare?

    Oricum, baietii merita felicitați pentru joc si pentru victorie. De asemenea, multe, multe laude pentru cel/cei care l-au resetat pe Birligea dupa abandonul mizerabil din etapa trecută. E mare lucru sa resuscitezi un jucator atat de repede (aia cu accidentarea si cu vraciu’ o crede mutu, poate), sa-l faci sa joace si sa fie decisiv dupa schemele din meciul trecut. Jos palaria.

    Durerea mea maxima e Taxi, care se pare nu mai vrea sa continue din vara. Sper sa aiba minte si unii si altii si sa prelungească cu Taxi. E cel mai bun pasator din mamaligă. Cum sa-i dai drumul asa?

    In fine.

    Hai CFR!!!!

    Apreciat de 4 persoane

  4. Prestatia echipei din acest sezon, dupa cum au tot insistat comentatorii de la Digi, este, cel putin, sinuoasa daca nu de-a dreptul haotica. Parca suntem antrenati de alti oameni de la o etapa la alta. Dupa 0-4 cu o echipa de Liga a 2-a vine un 4-1 cu o candidata la titlu. Dupa 5-1 cu Farul vine 0-1 cu CSU, o echipa pe care nu am mai batut-o de 2 ani si in deplasare de vreo 3 ani. Si nu doar am castigat aseara, ci am dominat, daca nu ar fi fost calitatea slaba jucatorilor nostri trebuia sa castigam la scor.

    Oricum calitatea jucatorilor actuali ai CFRului este slaba… nu vreau sa dau in echipa dupa victorie, dar pur si simplu mi-e imposibil sa nu observ ca au fost vreo 7 greseli tehnice MAJORE in primele 15 minute ale meciului! Am numarat 4 pase direct la adversar, fara sa fie macar presiune la purtatorul de balon, 2 preluari complet busite si 1 dribling penibil. O echipa mai rapida si mai pe faza decat CSU ne-ar fi pus mari probleme dupa atatea greseli, exact cum am patit la Constanta.

    Sper ca se uita si cei din conducere la aceleasi meciuri ca si noi si ca vad si ei ca nu merge sa ai pretentii la titlu cu fotbalisti rudimentari adusi de prin Finlanda, sau Lituania sau cu niste expirati care n-au mai jucat fotbal de 6+ luni. Mai bine aducem jucatori mai rasariti din playoff decat sa mai facem experimentele astea! Din toate experimentele care le-am incercat doar Tachtsidis a reusit ceva, cat de cat.

    Apropo de Tachtsidis, si cu asta am sa si inchei, cred ca, daca Dan Petrescu va putea sa-l imblanzeasca, grecul ar merita sa ramana la CFR. In sistemul lui DP il vad pilon principal pe Tachtsidis, pasele lui lumineaza jocul si prezenta sa la mijloc da siguranta, macar 60 de minute. Insa este foarte capricios si joaca doar cand vrea, iar la 33 de ani nu cred ca-l mai schimba nimeni.

    Apreciat de 2 persoane

  5.  Tachtsidis la 33 ani,mai joacă 2-3 ani fluierând in liga 1 si nici nu văd altul prin toată liga care să-l poată scoate din echipă…Meci de meci a dat pase parcă puse cu mâna,deci el treaba și-a făcut-o,problema e la cei care au beneficiat de acele pase si n-au fost in stare să găsească poarta 🙂…

    La vârsta lui si fiind titular 100%,n-ar pleca dacă s-ar simți dorit.E clar că-i un jucător indispensabil pt noi,cu o clasă peste toți ceilalți si ținând cont de vârstă nu se mai pune problema de vreo eventuală vânzare,deci ar trebui sa ținem cu dinții de el si ar trebui sa fie primul pus pe foaie când se face primul 11.

    Conducerea și Petrescu se înșeală amarnic dacă cred că mai pupă degrabă un jucător cu asa calități,la banii de care dispunem noi. Tachtsidis in situația fianciară actuală,a fost ca para aia mălăiață care iți pică in gură o dată la 20 ani și dacă nu știim să profităm de șansa de a avea un astfel de jucător în echipă,suntem fraieri cu F mare…

    S-au prins până si jurnaliștii cât de important e pt noi și inclusiv după victoria de ieri,au băgat la greu articole in care se sublinia că e dorită plecarea grecului de la CFR,scoțând iar in evidență faza cu cartonasul roșu si faptul că ar fi pe lista jucătorilor de care vrem să ne scăpăm 🙂.In locul lui Petrescu nu doar că as face totul pt al păstra,dar l-as si convinge pe Varga să-i aducă grecului un atacant pe măsura paselor sale.

    Apreciat de 2 persoane

    • Problema lui Tachtsidis nu este valoarea, ci atitudinea. Nu joaca doar valoarea in teren. Cand Taxi are chef de joc, cum a fost aseara, este, lejer, in top 3 mijlocasi din Liga 1, daca nu chiar cel mai bun. Doar ca el deja se crede prea bun si prea destept pentru Liga 1, dupa cum se poate vedea in interviul sau de dupa meci.

      Daca Danutu poate sa-l imblanzeasca si sa puna biciul pe el, Taxi e genul de jucator care poate face miniuni intr-un mijloc a la DP cu 3 inchizatori.

      Apreciază

      • E normal să-si pună omul mâinile in cap si să-i piară tot entuziasmul,când vede ce mingi simple si pe care ar trebui sa scrie gol,ratează cu o seninătate dezarmantă,toți cei care beneficiază de pasele sale de manual 🙂…

        Apreciat de 2 persoane

            • Zic doar atât, câte din cele 11 assisturi ale lui Deac sunt din faze fixe 🙂…? El bate toate loviturile libere si toate cornerele, deci e normal când ai vreo 10-12 oportunități pe meci, să nimerească una in poartă 🙂…

              La Tachtsidis e diferită treaba, el trebuie sa inventeze din nimic pase de gol pt atacanți care n-au nici măcar ABC-ul de bază al unui atacant, n-au simțul porții si nici măcar habar unde să atace poarta. Cu toate astea grecul livrează meci de meci 2-3 mingi pe care si orbii le văd in poartă 🙂, atât de clare sunt oportunitățile create de el. Că 99% din ele se risipesc cu seninătate nu-i vina lui, dar acest fapt sunt convins că ii ”ridică tensiunea” 🙂. Insă cum spunea si CJ-07-CFR, dacă il avea Louis Munteanu pasator pe Tachtsidis, avea vreo 25 goluri si implicit si grecul vreo 15-16 assisturi 🙂.

              Apreciază

            • Din cele 12 assisturi care le are Deac acum 6 sunt din actiune. Au fost 16 cornere meciul cu Sepsi si cred ca cel putin 3 sferturi le-a dat Deac, dar am observat ca odata cu eliminarile nu mai statea nimeni cum trebuie in careu la fazele fixe.

              Un gol din faza fixa valoreaza la fel de mult ca un gol dat din actiune. Corect, sunt mai frumoase de privit pentru spectatori, dar aia e altceva. Eu imi doresc sa fie ambii pe teren, mi se pare ca se completeaza bine si ofera fiecare ceva diferit echipei. Eu raspundeam cu o gluma la gluma mai sus, dar nu mi se pare ca ar trebui sa ii tot comparam.

              Faza cu Dan Petrescu care ii da afara pe x si pe y mi se pare deplasata, presa nu are subiecte si scrie ca nu e nimeni care sa o contrazica. Pe transfermarkt nici nu e trecuta durata contractului la Tachtsidis. Si ma repet, in ultimii 3 ani a schimbat 3 echipe si a avut multe altele in cariera, deci pentru mine, doar daca ar fi ramas Mandorlini antrenor sau daca si-ar fi gasit o romanca mi-as fi facut sperante sa vrea el sa ramana.

              Apreciază

            • la jucatori de genul taxi sau omar contractele se fac fix pe un sezon cu opțiune de prelungire….dacă vor ambele părți.

              Apreciază

            • Vlade,nu-i vorba de frumusețea fazei neapărat,că urât sau frumos până la urmă un gol e un gol.Eu mă refeream la faptul că e normal ca Deac să aibă mai multe assisturi dăcă el execută 90% din cornere si lovituri libere.Sunt multe in fiecare meci.Grecul in schimb trebuie din nimic să inventeze assisturi pt atacanți habarniști 🙂…Păi lui Birligea se chinuie grecul sa-i pună pe tavă zeci de assisturi si el le rateaza cu nonșalanță…

              In privința rămânerii lui la CFR,omul a spus că incă nu a primit nici o ofertă de prelungire,ofertă pe care in schimb a primit-o Pufi(la vremea respectiva) de care nici măcar n-aveam nevoie.Iar faptul că grecul de-a lungul carierei a schimbat echipe nu-i un factor hotărâtor.Acum la 33 ani nu mai e tânăr ci la final de carieră si dacă prinzi o echipă si un campionat unde chiar si când esti fizic la 50-60% din potențial,esti titular indiscutabil si printre cei mai buni din ligă,nu văd de ce să-ți mai dorești schimbare si s-o iei de la început în alt loc.Problema e să te simți dorit,însă când mai sunt 2 meciuri si tu n-ai primit ofertă de prelungire,e clar cât de mult esti dorit.

              Intre el si Omar,e diferență mare.Omar 90% din timp a fost tot accidentat.Omar pe bucăți adunând abia vreo 200 min,iar grecul vreo 2200 min …Tachtsidis e un fotbalist la care in situatia noastra n-ai cum renunta.Tot timpul in mandatele lui Petrescu am suferit enorm la creativitate,la inventivitate.Incercam sa legam jocul cu rudimentari precum Bordeianu,Cvek sau Boateng si era moartea pasiunii meci de meci…Si nici acum in tot lotul nu e ca avem alt jucator mai bun la mijloc care sa poata face ce face Tachtsidis…De asta zic ca nu ne permitem sa renuntam la un asemenea jucator si ar trebui sa tinem cu dintii de el.Si daca nu vrem sa ne intoarcem la moartea pasiunii,prelungirea in cazul lui ar trebui sa fie prioritatea nr 1 pt viitorul sezon.Nu e ca mai trebuie platiti bani pt al aduce de nu stiu unde,il ai deja in curte si sa nu profiti,inseamna sa incepi cu stangul in noul mandat.

              Apreciază

            • Sa vedem cum va decurge situatia acum cu Petrescu. Problema a fost ca dupa eliminarea din cupa toata presa s-a pus pe el si odata cu plecarea lui Balaj, nu a mai fost chiar nimeni in coltul lui cum s-ar spune. Daca va ramane si sezonul urmator….putem face o gluma si zicem ca am ajuns la un compromis, DP va putea folosi 3 inchizatori si tu vei fi multumit.

              Apreciat de 1 persoană

          • Pai are si 6 goluri. Il cam recomanda statistica ca cel mai bun mijlocas defensiv din Liga 1. Nu stiu de ce ai scris ca nu il recomanda. Alde Sut, Mateiu, Albu, Oaida, care or mai fi nici impreuna nu au atat.

            Apreciază

      • Nici o sansa cu bursucul. Asta il ia la morti si la mame in secunda 2, iar grecul are un orgoliu care trebuie gadilat, nu trantit de pamant, altfel il pierzi. Doar un Lucescu Sr. ar putea sa-l tina in frau, trebuie tact cu el, si Depeul are orice, doar tact nu.

        Dar, tin sa reamintesc ca noi avem un diamant mai stralucitor decat Tachtsidis in lot, care daca (pana mea!) n-ar avea probleme fizice ar fi exceptional, pe nume El Kaddouri. Marocanul are un caracter fain, nu e temperamental, judeca exceptional tactic meciul, e viclean, e cu o clasa peste Tachtsidis, dar daca se accidenteaza usor ca ucraineanul atunci asta e. Dar, daca ar fi sanatos, eu l-as alege cu ochii inchisi inaintea lui Tachtsidis.

        Apreciază

        • A avut si DP slabiciunile lui cand vine vorba de jucatori de genul lui Tachtsidis. Omrani ar fi un exemplu. Tot asa si l-a dorit mult pe Alibec, lucru care nu l-am inteles niciodata, fiindca nu e un jucator care sa se potriveasca pe stilul antrenorului.

          El Kaddouri e din iarna la echipa si tot nu duce mai mult de 20 de minute pe final… minute in care ceilalti sunt obositi si el nu alearga nici macar cat ei. Dintre toti jucatorii veniti cu nume, doar Tachtsidis si-a respectat CV-ul.

          Apreciat de 1 persoană

        • Ce clasa peste Tachtsidis ma, esti beat?! Ala joaca mai avansat si nu e in stare sa dea o amarata de pasa de gol, iar Tachtsidis are o gramada de pase de gol din mijlocas defensiv.

          Apreciază

  6. Bucurie,

    Buna tactica si in general o interpretare buna cu exceptia acelorasi 3-4 jucatori – pericol pentru poarta noastra si aceleasi probleme de lipsa de inteligenta sau „geniu invers” in tratarea ocaziilor de gol. La acest capitol avem mingi in plop de la Mogos, Camo si multi altii, apoi suturi telefonate la portar cat cuprinde, Birligea singur cu poarta goala chiar daca din unghi (unul bun). Ce sa zici de Cipri? Dar din noroc s-a facut cum-necum 1-0, ca doar n-o fi pasat Birlic cu ceafa si apoi a dat (gandit) un shortz (🤣). Da, putea fi un 4-1 si aseara.

    Si acum oamenii pericol: Camora , de departe(d😊 ), orice faza care vine pe acolo miroase a luft si apoi gol, si mai inghetam cand respinge Boben (cu crestetul), ca nu se stie in ce directie. Practic Camora si Muhar- invizibilul au constituit cel mai periculos adversar in jocul de aseara(si nu numai).

    Comment: Este clar ca echipa nu e alcatuita de Feri (cred ca nici nu are o asemenea intentie, Doamne fereste, statea pe banca fericit ca-l vad vecinii la TV) sau Hoban ( mascat si el si avand grija sa nu apara pe camera, ca in caz ca pierd sa zica ca n-a fost el), antrenorii adevarati au fost Camo si Cipri, cu mentiunea ca acesta a facut si un joc bun aseara, cu exceptia (suparatoare) a marii ratari a meciului.

    Problema este ca nu avem in lot altii mai buni, desi Ajeti si-a revenit, Ilie nu cred ca e sub Boben si cred ca ar trebui readus Luca Mihai.

    Comment:Ce ar fi fost daca pe partea lui Camora aveam un om macar la nivelul lui Mogos?

    De acord ca Birligea are 12 goluri si impreuna cu Otele sunt cei mai buni marcatori din SL daca nu socotim golurile din 11 m ale celor protejati de arbitrii, dar echipa creeaza (ca niciodata in ultimii multi ani) foarte, foarte multe ocazii, ca uneori trebuie sa dai dovada de geniu 🤖 ca sa eviti plasa portii adverse( cred ca Boben ar fi bun acum in atac😂, chiar a dat deja un gol), asa ca foarte usor Birlic al nostru ar fi putut avea dublu.

    Altfel imi place Birligea si chiar Michael care tine un pic mai bine de minge si mai castiga si lupte corp la corp, greseste insa la mingea de asist/gol. Un pic de antrenament (inteligent) pentru faza finala ne-ar trebui.

    Apreciat de 2 persoane

    • Sunt de accord ca echipa nu a fost antrenata de Feri + Hoban, dar nu cred ca au Camora si Deac nici o treaba cu ce s-a intamplat in teren aseara, dpdv tactic. Ecihpa a fost alcatuita si instruita fie de DP fie de Mando. S-a vazut clar ca au fost alte idei tactice in teren. Tot meciul Keita a stat intre fundasii centrali, am jucat cu 5 fundasi mai toata partida.

      Apoi, scoaterea lui Manea, dupa declaratiile mai putin fericite de la sfarsitul meciului de la Farul si introducerea lui Taxi, in ciuda scandalurilor recente, clar nu au fost deciziile lui Feri & Co.

      Eu cred ca, dupa meciul din Giulesti, cand iar tactica si echipa au fost facute de altii, ne-am vazut cu sacii in caruta si patronul i-a lasat pe Dican si Hoban sa faca echipa, gandindu-se ca nu avem cum sa mai ratam locul 2. Ei bine, din momentul in care a vazut ca nu e asa a apelat de urgenta la DP sau Mando (sau ambii) si i-a pus sa faca tactica pentru meciul cu CSU de frica sa nu ratam Europa.

      Apreciază

    • Kresic ca Kresic, dar de la Boben aveam alte asteptari, mai ales pentru ca a fost adus de Mando. Din pacate nu e de CFR, cu parere de rau pentru ca pare un baiat serios. El si Kresic trebuie sa plece. Si Michael, cum o tot spun, trebe repozitionat undeva mai in spate, altfel 300k sunt bani aruncati la wc.

      Apreciază

  7. Daca-l avea Louis Munteanu pasator pe Tachtsidis, probabil avea peste 25 goluri marcate. Asta referitor la comparatia Munteanu-Birligea.

    Cu Keita te astepti la infrangeri sau egaluri, cu Tachtsidis speri la victorii.

    Sunt foarte dezamagit de Michael. Am asteptat tot sezonul sa-l vad titular, dar mi se pare foarte limitat. Nu are viteza, nu stie sa faca pressing, nu are pic de inspiratie, nu e cu nimic mai IQ-ic decat Birligea. Poate nici stilul de joc/atac al CFR-ului nu i se potriveste. Macar la Janga se vedea ca e pregatit cand faza curgea cum ii place lui, si marca o data la 3 meciuri.

    Apreciat de 3 persoane

    • „Daca-l avea Louis Munteanu pasator pe Tachtsidis, probabil avea peste 25 goluri marcate”

      Ba ce tampenii poti sa scrii. Louis Munteanu e vai de steaua lui, atat reclama n-am mai pomenit. Ianis Stoica sezonul asta e peste Louis Munteanu. E drept ca in playoff a fost bun, dar pana atunci Louis Munteanu a fost pamant de flori. Da, anul trecut cand a venit din Italia era magic, a dat direct 2 goluri cu stangul si cu dreptul de la primul meci cu CFR, a fost mai bun decat Alibec la Farul. Dar de cand e antrenat de Hagi nu mai are conditia fizica cu care venise, e mai gras, se misca mai greu. Birligea a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai CFR+ului sezonul asta, nu am mai vazut de mult timp un atacant de pana in 23 de ani care sa faca intr-un sezon atatea cate a facut el. Atat hate…..fereasca

      Apreciază

      • Nu comentez de alti jucatori de pe la alte echipe fiindca ma uit doar la CFR, dar saracul Birligea chiar si-a luat multe hate. Cel putin aici, jumate de hate i l-am asigurat eu, si inca mai am resurse de hate puse deoparte pentru el. :))))))))) Niste calitati are, dar nu e constant, aici e problema. Simte bine unde sa stea, cum sa se demarce, dar, prea mult rateaza, prea multe executii ciobanesti la el. :))))

        Apreciază

        • Da ma, dar se judeca in functie de varsta. Eu asa am judecat mereu, si la Costache, si la Petrila. Eu nu pot sa ii cer lui Birligea la 23 de ani mai mult decat a oferit. Mi s-a parut un sezon fantastic pt varsta asta.

          Apreciază

  8. Victorie meritata, dupa un joc solid, dupa mine, peste din cel cu Rapidul. La ce lot avem, am dat cam maximum posibil. Sava, bun, Mogos bunicel, aparatorii centrali la ce valoare au, un joc fara greseli decisive, Camora, la anii sai, a dat tot ce poate. La mijloc, Taxi, a aratat ca e singurul FOTBALIST din lot iar faptul ca s-a disciplinat, si randamentul a fost mai bun. Keita, fara veleitati tehnice, a luptat cat a putut, la fel si Muhar, cu deja cunoscutele pase gresite si lovituri cu capul habarniste in careul advers. In atac, Deac, ca si Camora, a dat tot ce a putut, centrari excelente, dar si multe pierderi de mingi. Michael, saracu atata poate, orbi sunt cei care l-au adus, ba si pentru 300.000 euro. Otele a luptat si el, realizari mai putine ca-n alte dati, plus ca aratat si ieri carente tehnice care in nici un caz nu-l fac de 5-6 mil euro. Barligea, a dat golul victoriei, a dat si el tot ce a putut, dar pana la nationala e cale lunga (stiu ca cei subiectivi ma vor contrazice).

    Apreciat de 3 persoane

    • Michael n-are ce cauta varf de atac, el ar trebui sa joace in spatele unui al doilea atacant sau ceva de genul, fiindca are nevoie de spatii pentru a marca. In Finlanda marca pe banda rulanta pentru ca avea spatii, la noi acele spatii nu le are in campionat (si asta am zis inca din momentul in care a fost anuntat transferul lui), dar pe pozitia pe care e utilizat acum va fi zero-zero-zero barat in continuare. Ar trebui incercat in spatele unui Barligea, si apoi am putea trage concluziile despre el.

      Apreciază

      • Michael nu a jucat in viata lui in spatele altui atacant. Numai atacant central sau, in foarte rare randuri, extrema. Nu are tehnica de numar 10 in spatele atacantului.

        Apreciază

        • Mateo, daca Michael nu are SPA-ȚII e fiul ploii, si aia inseamna 300k aruncati fix pe geam. Ma pun in postura finantatorilor…as zice antrenorului…frate, gaseste-mi solutia sa-l valorifici cat macar sa il pot da in mercato cu banii dati pe el. Uita-te la fimuletele cu el in Finlanda, si o sa vezi ca acolo omul nostru avea spatii la discretie. El are nevoie de timp pentru a judeca si pentru a lovi mingea. Ca varf impins, si la o echipa precum CFR, el nu are suficient timp de reactie raportat la aptitudinile sale. Barligea e fix opusul lui, Barligea are reactii excelente de varf impins. Barligea daca are prea mult timp de gandire la o faza o da chix. Cel mai mare dusman al lui Barligea e creierul sau. :)))) Astalalt, Michael, ar da orice pentru o secunda in plus de gandire, de unde si varianta mea…asta daca se doreste sa se evite o gaura de 300k, nemaivorbind de salariu.

          Apreciază

          • N-ai ce sa faci cu el in alta pozitie. Ori isi da drumul la joc ca atacant ori aia e si la revedere. 300 de mii pana la urma nu e o avere. Am dat noi 1 milion pe georgianul ala gras daca mai tii minte.

            Apreciază

    • E can frustrant cum o echipa cu cel putin 6 jucatori care au facut un sezon foarte bun (Sava, Ajeti, Tachtsidis, Muhar, Otele, Birligea) nu se bate la locul 1. Nici de la FCSB nu cred ca sunt mai mult de 6 (Cretu, Ngezana, Radunovic, Sut, Olaru, Coman). De la Rapid, Craiova si Farul maxim 2 din toata echipa.

      Apreciază

      • Nu e frustrant, e normal. Când concurentul la titlu e ajutat de arbitrii când nu poate să căştige singur, de câte ori trebuie să fii mai bun ca să-l depăşeşti? Dar asta te costă atâția bani încât dai faliment. Aşa că locul 2, 3 e foarte bun, să nu avem iluzii, ca să nu avem deziluzii. Vom vedea în Europa ce vor face. Ne vom lămuri repede.

        Apreciat de 1 persoană

    • Noi deja jucam cu 3 oameni la mijloc, nu avem loc si de 9 fals, sau de al doilea atacant central in spatele lui Bîrligea. La CFR 2024 functionează mai degrabă varianta cu 2 atacanti, unul mai pe stânga, cum joacă Otele, și celălalt ușor dreapta, ca Bîrli.

      Orice s-ar zice, Mandorlini și-a lăsat amprenta asupra echipei, tot 5-3-2 va trebui să jucăm în campionat și cu DP, cu variațiuni de 4-3-3 când suntem conduși. Acu` să vedem cine i-ar putea impune lui Dănutzu decizia asta… aduși jucători pe aceatsă structură de echipă, nu știu cum ar putea fi obligat.

      Apreciază

  9. Apex şi Gavrilo, de acord că n-a fost tactica lui Hoban sau Dican care a fost pentru licența Pro. De ex aşezarea lui Keita între stoperi când atacam e marcă înregistrată DP. Contraatacul greoi, cu prea multe atingeri e iar marca DP. Auturile de poartă bubuite cu echipa în terenul advers pentru a doua sunt iar marca DP etc.

    Apreciat de 1 persoană

    • Cred ca toti de aici am prefera sa joace Tachtsidis acolo pentru ca el nu e inter. De acolo ar dirija jocul. Mai degraba e Keita inter. Unul dintre el si Muhar. Si celălalt mai ofensiv, ca Avounou

      Apreciat de 2 persoane

    • Păi la cămile nu e chiar așa ușor cu băutura și femeile, străinii sunt tolerați, dar escapadele astea nu sunt văzute cu ochi buni de musulmani, așa că și ăsta a fost un criteriu pentru Taxi. În altă ordine de idei, la cum joacă Farul de constant în play-off, și la cât de oscilant e jocul CFR-ului, nu văd ca obiectiv realist nici locul 2 pt noi. „Luptăm! pentru locul 3, să recunoaștem!

      Apreciat de 2 persoane

    • A ramas pt Mandorlini. Mai bine il tineam pe Mando antrenor ca ramanea si el. Acum asa e, trebuie sa simta si el ca e dorit. Ca daca nu e foarte posibil sa nu vrea el sa stea pe cati bani putem noi sa-i oferim.

      Apreciat de 3 persoane

    • Tachtsisis n-are sânge de grec, ci de spartan. Războinic cu acte în regulă, loial, inteligent, cu spirit de învingător. S-a văzut la ratarea lui Cipri(din pasa lui), când s-a prăbușit pe teren, cât de mult vrea să câștigăm. De astfel de caractere ai nevoie dacă te interesează performanța.

      Apreciat de 3 persoane

  10. Dragi colegi, am scris ca Taxi e singurul FOTBALIST din lot, dar luati-va gandul de la el doar revine DP , ori pt el nu trebuie fotbalisti, ci maratonisti si bubuitori de mingi . Iar Camo si Deac nu vor lipsi din echipa, +33 fiind un alt criteriu al invechitului Danut .

    Apreciat de 2 persoane

      • El Kaddouri se poate lua de mână cu Konoplyanka si cu cealaltă achiziție de ”top” ,Falco 🙂…La ăștia le plătești 1 an salariul si când e să tragi linie vezi că toți împreună au marcat 1 gol si au jucat 2 meciuri jumate din bucăți 🙂…Practic niciodată când ai nevoie de ei nu sunt apți si cu pregătirea la zi.Si atunci după ce să-i ții să pierzi timpul si banii cu ei ?

        Apreciat de 1 persoană

  11. DP nu e un ingramadit care sa renunte la Tachtsidis pentru vrabiile argentiniene de pe zidul lui Manole.

    Sigur mai cere un mijlocas defensiv (poate unul care face 30 ani in mai si nu prea joaca la sud de Coreea de Nord) si un fundas central care da cel putin 5 goluri pe sezon din cornerele lui Deac. In atac poate apela la un imprumut yeboahian de la Vejle.

    Apoi, liberi de contract la nimereala, ca asta-i febletea lui Varga.

    Academia de talente africana mai poate lucra in liniste un deceniu, ca are sanse sa mai prinda vreo 3-4 reveniri petresciene.

    Apreciat de 2 persoane

    • Indienii renunță la 2 mijlocasi +U30 si pe gustul lui Petrescu 🙂…Ambii liberi de contract,ambii stângaci,ambii pe la 1,90 m…Pe unul l-a mai antrenat Petrescu🙂…

      U34 Djokovic, U31 Albu si m-ar mira ca cel puțin unul din ei să nu aterizeze la CFR din vară….

      Apreciat de 1 persoană

    • Ii vedem in Europa. Si anul trecut am spus la fel…vedem daca Varul este campioana reala in meciurile din cupele europene (nu decisa de politic/casele de pariuri)…si stim ce mare branza a facut pe-acolo.

      Apreciat de 1 persoană

    • Stai, nu te grabi, sa vedem daca oile chiar au castigat campionatul si nu le-a fost inmanat, dupa evolutiile din Europa, asa cum s-a intamplat cu FC Regele Varului SA. Pe mine nu ma fraieresc cu cupele astea de tinichea, in Europa se vede daca furi sau iti castigi pe merit punctele in campionatul intern.

      Apreciază

      • asta și Gigi a zis-o aseară. Ce contează un titlu dacă în Europa nu te califici. Practic câștigi 200k în plus ca și campioana. Cu europa dacă ajungi e altceva mai ales ca la ei se cam umple arena nationala..asta înseamnă enorm ca încasări.

        Apreciat de 1 persoană

            • partea nasoala e ca primesc titlul de campioni cu noi și va fi arena iar plina. Cfr are nevoie de cele 3p și în condițiile astea nu cred sa fie moale fcsb.

              Apreciază

            • dada…e clar ca aia de la betano le zice înainte de meci sa piardă ca e cota bună și fac toți bani…)))

              sa ma ierți dar nu cred asa ceva.

              Apreciază

            • Pai, Andrei…zi-mi si mie de ce n-am vrut sa jucam cu Corvinul? Au fost jucatori care n-au alergat nici macar 4km in tot meciul…care-i cauza?! :))))

              Apreciază

            • Apoi… Corvinul cu Voluntari, doar ca Voluntari joaca cu rezervele. 😂🤣 Deci daca nu vezi elefantul nici aici atunci trebuie sa-ti iei direct baston din ala pentru orbi, nu sa mai mergi la consult oftalmologic.🤓

              Apreciază

  12. Avem diseară un meci cât o participare în cupele europene. Facem egal, adio gringo! Mi-ar plăcea să începem decis partida, cu Avounou și Otele, nu prudent cu Deac și Michael. Ăștia doi pot intra și pe parcurs, în caz că se accidentează careva. Hai CFR!!

    Apreciat de 1 persoană

  13. Pai n-a zis ca va fi altceva in play-off ? Plus multe alte aiureli . Cum am mai scris, cand patronul era invizibil pt presa, cuceream trofee, de cand e vedeta a la fecali , suntem pe tobogan !

    Apreciază

  14. Echipa de start: Sava – Mogoș, Boben, Kresic, Camora – Tachtsidis, Keita, Muhar – Deac, Michael, Fică.

    Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Manea, Radu, Abeid, Aussi, Avounou, Filip, El Kaddouri, Otele, Bîrligea, Serebe.

     Hai CFR! Trebuie să fim noi ce care vor detrona FCSB, care sâmbătă a cucerit titlul de fosta vicecampioană a României.

    Apreciază

  15. Acum e cert ca DP si-a intrat in rol, doar nu credeti ca Hoban & Dican ar indrazni sa inceapa fara Otele , ba cu anemicul Fica in locul lui . Iar cu Michael in locul lui Birligea sper sa fie exclusiv motive medicale, in caz contrar DP e chiar mai idiot decat credeam !

    Apreciat de 1 persoană

    • Sincer nici eu n-am înțeles ce caută adormitul Fica titular,mai ales că Dican la conferința de presă a spus că nu sunt deloc probleme cu accidentările,toți jucătorii fiind apți de joc.N-ai cum il lăsa pe Otele pe bancă si chiar si Serebe e mult mai bătăios decât Fica…

      Dacă vrem locul 2,nu se mai pot face pasi falsi,egalul fiind exclus.Hai CFR!

      Apreciază

      • S-or fi gândit așa, dacă la Craiova Bîrligea a intrat pe parcurs și a dat un gol cu care am câștigat cu 1-0, acum vor intra doi, Otele și Bîrlige, și vom câștiga cu 2-0 🙂

        Apreciat de 1 persoană

        • Da′ tot n-am inteles ce cauta titular Fica 🙂…In fine,oricum inspirata mutare 🙂…Da′ si oaia de Barsan e fiscal rau,orice contac galben in min 5 sau 11m la orice adiere de vant…

          Apreciază

  16. Formula asta de echipă cu Fica titular clar nu e ideea lui DP, ceea ce înseamnă că nu face singur echipa. Din câte-mi amintesc Alin era unul din preferații sau încercații lui Mandorlini în primele sale formule de echipă la CFR. Dacă soluția cu Keita între fundașii centrali vi se pare marcă înregistrată DP, asta cu Fica e clar propusă de Mando. Așa că ori fac amândoi echipa, ori cei doi de pe bancă încropesc o formulă după ideile comune ale celor doi, foști și viitori antrenori.

    Apreciază

  17. Oricum ar fi (eu bănui că DP face apărarea, iar Mando atacul sau partea de echipă de la mijloc în sus) acum faptul că avem 4 moașe la echipă nu ne ajută! Avem om în plus și nu se decide nimeni să schimbe mâinile sau picioarele moarte cu doi jucători rapizi, ca să-i desfacem. Avem nevoie de încă un gol, și nu pe final de meci!

    Apreciază

  18. Cine sunt prostii aia 2 de pe Prima Sport care comenteaza?! Au stabilit ei ca daca pleaca Manea si vine Radunovic suntem acoperiti cu 3 fundasi stanga si unul dreapta ;))))

    Radunovici e dintre cei mai overrated din tara, daca il scoti din sistemul ala va fi gloaba la noi. 20.000 salariu pe luna aruncati. Mai bine ii dai lui Cretu 20.000 ca ala joaca oriunde. Daca tot vrei fundas stanga ia-l pe Ndong de la Craiova ca e mult peste Radunovici.

    Otele, Birligea si Tachtsidis nu ar trebui sa lipseasca 90 de min din niciun meci. Chiar si obositi, trebuie sa stea pe teren. Orice minut jucat fara ei e un handicap.

    Apreciază

  19. Michael a avut si el rolul lui🙂, da′ sper ca din vara sa-l imprumutam pe undeva. Dupa o repriza de 9 la 9 cu Michael si Fica in teren, deja mi-e dor de Birligea 🙂…

    Hai cu schimbarile, alea inspirate de aceasta data si hai cu golul, ca in prima repriza n-am jucat mare lucru. In partea a doua, dupa schimbari, cu 2 oameni in plus, sper sa aratam mai bine …

    Apreciază

  20. No, grea treabă pentru tovarășii antrenori de pe bancă și dinafara ei. Sper să le-ajungă cele 15 minute cât are pauza ca să facă o formulă câștigătoare 11 contra 9, altfel suntem de râsu` curcilor! În altă ordine de idei, Petrică începe să se adapteze la campionatul nostru: dacă n-a reușit să dea gol, învață măcar să cadă…

    Apreciază

        • Acum tocmai asta e treaba, 1-1 nu ne convine și e clar că n-o să luăm 2-1 cu 2 oameni în plus pe teren. Așa că ce să riscăm? Riscul e să ne căcăm pe noi de frică și să ne facem de râs că nu i-am putut bate cu 2 oameni în plus pe teren. Trebuie scoși clar cel puțin doi dintre Fica, Michael și Deac (poate chiar și Taxi, că nu e ziua lui), și introduși Avounou, Otele și chiar Bîrligea, cu toate că Danile este încă în refacere. Dar dacă nu marcăm rapid, la începutul reprizei secunde, trebuie să intre…

          Apreciază

  21. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

    🙃🙃🙃

    Apreciază

  22. Urata echipa au cei de la Sepsi. Au tras de timp din minutul 30. Urata echipa, groaznica, sper ca la anul sa nu intre in Play Off si in 2 ani ar fi frumos, chiar elegant sa se lupte pentru evitarea retrogradarii.

    Apreciază

  23. Bine ca am castigat,dar asa joc haotic cu 2 oameni in plus n-am mai vazut in viata mea.Sa fie incapabili de un sut la poarta,de o centrare,de un om la marginea careului care sa reia mingea respinsa,nimic da nimic n-au jucat azi.Unul mai jenant decat altul,doar Muhar ce s-a salvat si ne-a salvat.Hai CFR!

    Apreciat de 2 persoane

    • Cel mai slab mi s-a parut El Kaddouri. Tocmai ca nu are creier. Lasa pasa de la gol ca o vedea oricine ca acolo era continuarea, el de fiecare data cand a primit mingea a incercat sa dribleze fara rost, desi eram in superioritate si balonul trebuia sa circule repede. Ca sa nu mai spun ca un jucator cu experienta lui nu e in stare sa realizeze ca trebuie sa traga din prima la faza cand a scapat singur.

      Apreciază

  24. Pentru mine tot Tachtsidis cu pasele cel mai bune. Scria cineva mai sus ca nu a fost ziua lui;))). Aproape toate ocaziile create au fost pentru ca el a dat mingea unde trebuia. Inclusiv la ocazia lui Mogos cand a ciupit mingea aia peste aparare fara sa fie offside.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.