Ronaldo ratează Supercupa! Nu şi CFR!


Ronaldo ratează Supercupa! Şi-o mai ratează o grămadă mare de jucători şi echipe care se vor uita cu jind şi invidie cum CFR nu va rata …

…  finala Supercupei României 2016, ce se va disputa sâmbătă 16 iulie 2016, începând cu ora 21.45, pe Stadionul „Cluj Arena”, între Astra Giurgiu şi CFR 1907 Cluj.

După ultimele trei ediţii lipsite de orice interes (cine naiba a putut fi curios de un Steaua-Petrolul sau un ASA-FCSB?), avem parte din nou de o adevărată finală disputată între cele mai bune echipe din ţară. Sunt o groază de evenimente la Cluj în acest sfârşit de săptămână, Campionatul Naţional de Atletism, un raliu, marşul bicicliştilor, Cupa Davis, Electric Castle, vernisaje, nunţi, botezuri etc, dar unul nu are amploarea, importanţa meciului în care ai noştri vor obţine trofeul jubiliar cu numărul 10 din istoria clubului. Ne aşteptăm la o adevărată gală de fotbal, cu goluri multe şi spectaculoase. Nu din alea din lovituri de departajare după 0-0 în 120 90 de minute, ci înscrise  cu ristul, latul, şpiţul, fruntea exclusiv de jucătorii noştri în timpul regulamentar al jocului şi doar în poarta adversă. 4 sau 5 la 0 pentru noi, încă n-am reuşit să mă hotăresc.

O ocazie excelentă pentru redebutul lui Miriuţă pe banca CFR-ului. Alături de Peteleu, reprezintă grupul foarte restrâns din lotul nostru care nu cunoaşte gustul şampaniei dintr-o cupă. Dar, după meci, grosul lotului o să-i explice că nu diferă de gustul şampaniei dintr-o supercupă. Apreciez mult la Miriuţă că la momentul intrării clubului în insolvenţă a declarat că „deși am destul de mulți bani de primit,  m-am simţit foarte bine la CFR şi voi reveni oricând cu cea mai mare plăcere dacă va fi nevoie de mine.” Uite că iar este nevoie de el şi a revenit cu cea mai mare plăcere. Merită un start bun de sezon, la fel şi jucătorii. Avem un lot foarte bun, valoros, unit, omogen şi un antrenor cu o calitate deosebită pentru această meserie, comunicarea cu jucătorii. Poate nu vom mai avea parte de jocul aşezat, laborios impus de Conceicao, dar, dacă vom vedea din nou agresivitatea, forţa, voinţa, dăruirea de pe teren din primul mandat al lui Laci, va fi totul în regulă.

Normal ar fi ca această finală să reprezinte cireaşa de pe tortul sezonului competiţional 2015-2016, dar toată lumea vorbeşte ca de primul meci al noului sezon. Înseamnă că udouăşunul Păun este sigur unul dintre titulari. Vom vedea mâine dacă Negruţ a fost forţat titular în meciurile de pregătire pentru a prinde încredere în forţele proprii sau Miriuţă chiar îl vede ca principala soluţie din spatele vârfului împins. Conceicao avea la dispoziţie doi mijlocaşi la acoperire şi juca cu doar unul, Miriuţă, în schimb, este adeptul folosirii a doi mijlocaşi defensivi, dar n-are decât unul. Aşa că este de aşteptat ca acel cuplu ofensiv în viziunea lui Conceicao, Juan Carlos – Petrucci, folosit retras de Miriuţă în amicalele din Slovenia, să fie utilizat şi împotriva Astrei. Formaţia probabilă: Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Petrucci, Juan Carlos – Jakolis, Negruţ, Păun – Bud. Rezerve: Mincă, Vîtcă, Peteleu, Tînc, Csiki, Horj, Veres, Nascimento, Nouvier, Cristian Lopez, Guima, Pintea, Pârv.

Clujul este casa noastră. Nu contează că jucăm pe stadionul rivalei” – a declarat Ionuţ Larie. Dacă tot e la Cluj, ar fi culmea ca supercupa să nu rămână în casa noastră. Tre’ să fii tâmpit să vrei să-l cari până la capătul de sud al ţării. Pregătească-se giurgiuvenii de Liga Campionilor, au ei probleme destule, transferuri eşuate, suspendările antrenorului, accidentări, somaţii de plată de la comisii pentru mari întârzieri la plata salariilor, n-ar fi frumos din partea noastră să-i mai legăm la cap şi cu păzitul trofeului până la Giurgiu. Şumudică îşi va face încălzirea pentru suspendarea de 2 luni pentru pariuri printr-o altă suspendare de un meci pentru gură spartă sau nu ştiu ce gest. Alibec, Daniel Niculae şi Dandea sunt accidentaţi, transferul lui Essombe a căzut. Noutăţile din lotul Astrei sunt: Silviu Balaure (Baia Mare), Takayuki Seto (Osmanlıspor), Kristi Vangjeli (Albania Skënderbeu Korçë), Fabrício Dornellas (brazilian, Thailand Muangthong United), Radu Crișan şi Mihai Butean (ambii de la Universitatea Cluj). Au avut, însă, şi plecări importante de la echipă: Valerică Găman (Karabükspor), Adrian Scarlatache (la Inter Baku), Pedro Queirós (la  Chaves), Iulian Roșu (la Berliner AK) şi Sekou Oliseh (în China, la echipa lui Budescu, Dalian Yifang). Echipa probabilă:  S. Lung – Vangjeli, Oros, Geraldo, J. Morais – Lovin, Teixira – Ioniţă, Boldrin, William – Boudjemaa. Rezerve: Găvrilaş, Stan, Seto, Florea, Boubacar, Moise, V. Gheorghe şi Balaure, Fabricio Dornellas.

Într-o finală de supercupă, Astra n-a reuşit niciodată nici măcar un egal în faţa CFR-ului, d-apoi să ne mai şi bată. Nici rezultatele întâlnirilor directe din celelalte competiţii nu constituie motive de laudă pentru echipa lui Şumudică. În ultimele 10 partide, astriştii (habar nu am dacă exprimarea e corectă sau nu, dar asta e cea folosită pe site-ul lor oficial)  nu au reuşit să ne învingă decât de două ori, o dată cu 2-0 în Gruia, amu-s vreo 4 ani, când ne-o furat cu arbitrii, iar de la ultima lor victorie, 1-0 la Giurgiu, au trecut mai bine de 3 ani (sunt sigur că şi atunci ori ne-au furat, ori am avut ghinion). În rest, de când au ajuns şi ei echipă tare, n-au mai răzbit nicicum în faţa noastră. Nu va face excepţie nici seara de mâine.

HAI CFR!!!

Ne-am pregătit excelent, cunoaștem adversara pe care o vom întâlni și personal eu nu mă gândesc decât la victorie. Avem acuma avantajul de a juca în Cluj și îmi doresc să vină cât mai mulți suporteri de-ai noștri. FInala Cupei s-a jucat la București, acum vom fi acasă, practic. Pentru fani îmi doresc cel mai mult să câștigăm” – Mario Camora, jogador romeno, capitão do CFR.

HAI CFR!!!

Biletele pentru galeria noastră, în sectoarele 1H1, 1H2, 1I1 și 1I2, de la inelul de jos al peluzei dinspre Someș, vor fi vândute DOAR la Cluj Arena, AZI între orele 12-19 la casa de bilete dinspre Someș (lângă Restaurant Fragment) și SÂMBĂTĂ până la ora 22:00, la casa de bilete dinspre Hotel Sport! Prețul unui bilet este 10 lei.

HAI CFR!!!

24 de comentarii

  1. Mi-ar placea sa-l vad pe Nascimento in locul lui Juan Carlos si pe Juan Carlos in locul lui Negrut, in formula de start pe care ai anticipat-o. In rest, sper sa-i vad pe baieti cu sete de victorie si chef de fotbal si pe arbitri in limitele bunului simt.

    Apreciază

    • Cam așa ar fi normal cum spui. Acum singura problemă este dacă Miri vrea neapărat să înceapă cu Negruț, că dacă da, atunci Ruiz chiar trebuie să vină ceva mai în spate, lângă Petrucci. Oricum, el va avea sarcini ofensive sporite (și Davide sarcini defensive mai multe), deci -deseori- vom vedea, probabil, așezarea lui Toni, aia cu 4-1-4-1. Om trăi și om vedea. HAI CFR!!!

      Apreciază

  2. Are dreptate Piru, Miri tot insista cu doua mutari perdante, Juan Carlos in spate si Negrut atacant retras . Da, normal ar fi Nascimento in spate si Carlos mijlocas impins spre atacantul central . Si cum la supercupa nu cred ca se merge cu regula folosirii unui 21, in locul lui Paun as incepe cu Nouvier .

    Apreciază

    • Decizia Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal începe aşa: „Începând cu sezonul 2016-2017, cluburile au obligativitatea de a avea în teren pe toată durata jocului:” şi nu specifică competiţiile în parte. Se referă separat doar la barajul din vara viitoare. Acum, începe sau nu sezonul 2016-2017 cu supercupa … cred că nici federaţia nu ştie. 🙂 Nu cred că ştiu nici cele două cluburi, probabil se vor înţelege înainte de meci, ori joacă ambele cu U21, ori niciunul. 🙂 Şi, cum am scris la articolul dedicat chestiunii, eu nu am găsit nicăieri care sunt repercusiunile pentru nerespectarea deciziei CE. 🙂

      Apreciază

      • e destul de simplu legat de repercusiuni: depinde cine nu respecta decizia 🙂 daca e o echipa de „traditie”, asa, un avertisment verbal sau, in cel mai rau caz o palma masata pe la dos, daca e vorba despre CFR se poate ajunge pana la desfiintare – ca „ungurii” de la CFR vor raul echipei nationale! hai CFR!!! 🙂

        Apreciază

    • Şi mai interesant e dacă se va aplica regula la finala Cupei Ligii. Aia aparţine clar de sezonul trecut. Parcă văd că se va lăsa cu o contestaţie. 🙂

      Apreciază

    • Nu arata rau, dar nici foarte bine. Prea simplu, ca cele din ultimii ani, parca as vrea ceva mai cu model, dungi sau orice, poate mai mult alb pe tricouri. Dar si asa o acceptam, numai sa fie cu noroc si sa avem multe succese cu ea, prima chiar azi. Se vede ca e strans cureaua aproape la maximum, trebuie reduse cheltuielile, dar cine stie, poate nici firma asta, masita, nu e chiar fraier. 😉

      Apropo, pe facebook am citit un comentariu a lui Zoli Cantor la comentul unuia, ca Monroy ar fi liber de contract, dar nu sunt sanse sa vina inapoi, si aproape nimeni nou, pentru ca bugetul e facut pe urmatoarele 3 luni pana la ultimul euro, si nu ne mai permitem sa cheltuim nici un euro in plus. Oare e bine ca avem un buget strict, chiar si pe 3 luni, sau nu? Oare ce va fi dupa cele 3 luni? Va mai intra o alta transa de la televiziuni? Intr-un fel e bine ca ne intindem numai cat ne tine plapuma si nimic in plus. 😀

      Oare stie cineva ceva despre abonamentele pe sezonul care sta sa inceapa, sau cum nu avem conducatori, nu este cine sa se ocupe de asta. Ar fi ceva banuti in plus pentru club. Sau ne vom descurca cumva cu biletele, pana la ceva informatie oficiala. Stranie situatie, dar pe deoparte de inteles, nu am fost lipsiti de conducatori la nici un inceput de sezon pana acuma.

      Tot raul spre bine, hai cu trofeul numarul 10, si sa fim bucurosi ca inca mai existam! Hai draga CFR!!! 😀

      Apreciază

  3. Tomy, cred ca nu esti bine informat ! Mai zilele trecute, spre bucuria multor franari, am aflat ca Arpi a revenit la club, asa ca nu vad nici o problema sa mai vina niste intariri . Cel putin asa a rezultat din reactiile unora la asa zisa revenire …

    Apreciază

    • Bela draga, stim si noi ca de ce a revenit PAZ, cel care nici nu a fost plecat 😉 , incearca si el orice numai sa scape de controlul judiciar, sau cel putin sa nu fie prelungit, daca bine stiu si lui si lui IM le expira cele 60 de zile in 5 august. Asta nu inseamna ca v-a baga mana in buzunar pentru ceva intariri. Tot ce-i probabil va fi langa echipa ca si pana acum, asa s-asa. Dar am ajuns, cred, sa ne bucuram si pentru asta, pentru raul cel mic. 😛 Elore CFR!!! 😀

      Apreciază

  4. Larie e bun de națională! Cum să dai pasa la portar pe un astfel de teren??!!! Am ratat un trofeu pe care-l meritam după cum am jucat.

    Apreciază

    • Nu toti jucatorii se adapteaza la meciuri pe apa. Hai sa nu ii taiem capul lui Larie pentru ca a gresit. Cu exceptia golului, a avut prestatia lui obisnuita, adica buna spre foarte buna. Sunt convins ca aceasta greseala il va motiva in sensul bun si isi va arata valoarea in meciurile viitoare.

      In rest, echipa arata bine si daca va invata sa gestioneze si prima repriza la fel ca a doua, va avea rezultate.

      Apreciază

    • tinichele… rad in soare argintii…. tinichele…sunt sigur ca ai ramas la stadion dupa incheierea meciului pentru a aplauda prestatia jucatorilor…

      Apreciază

  5. Este greu sa vorbim de fotbal pe un astfel de teren.Ar fi cel mai usor sa atragem atentia pe greseala lui Larie si sa ne lamentam ca am ratat un trofeu.Nu este usor sa pierzi ,dar trebuie sa sti sa pierzi.Pacat ca acest meci din cauza conditiilor atmosferice n-a putut sa fie o pregatire pentru startul campionatului.Apoi este evident ca A1 prin echipa facuta a incercat sa se alinieze la regula jucatorului u19.Ce nu putem spune despre astra care se pregateste pentru stratul in cupele europene ,unde nu trebuie sa se conformeze regulei.Ma bucur pentru Guima care poate sa fie un punct important pentru echipa.Nu inteleg de ce nu l-a introdus mai repede pe Nouvier,care parea in vana.La mijloc cred ca suntem descoperiti,cu putine optiuni pe banca.Cam multe cartonase luate,ceea ce trebuie sa dea de gandit.
    Altfel sunt convins ca iar o se le dam cu terenul peste cap la multe echipe.

    Apreciază

    • N-are niciun sens să comentăm prea mult pe marginea meciului…Miri ca Miri, Negruț ca Negruț, etc. Terenul ca terenul…Contează campionatul. Fizic stăm bine, și asta e foarte important. Larie chiar a greșit, dar n-a jucat rău per total. Pe un teren normal îi ardeam pe contratac, că probabil asta va fi schema lui Miri (ca de obicei). HAI CFR!!!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.