„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (9)


Sărim peste mesele de Crăciun 1968 și Revelion 1968/69 (presa vremii n-a reținut pentru posteritate care au fost meniurile și – mai ales – care a fost atmosfera) și aterizăm în zăpadă cu mai bine de o lună înainte de începerea returului, adică în februarie 1969.

Numărul 141 al revistei „Fotbal” este darnic cu atenția acordată echipei feroviare clujene: o fotografie cu Dr.Constantin Rădulescu și un articol întreg despre clubul bine gospodărit, CFR Cluj. În text se vehiculează cu totul alte cifre decât cele cu care ne-am obișnuit în ziua de azi, ieri (29 societăți comerciale), alaltăieri și răs-alaltăieri (8.000.000 euro pentru transferuri): 800.000 lei, 6.000 locuri, 13 membri…

Și o informație importantă despre lotul CFR-ului: rapidiștii l-au răpit pe golgeterul Mazurachis, în timp ce Petrescu s-a dus pe Criș, iar Uifăleanu a devenit „U”ifăleanu, dar conducerea e încrezătoare că, prin muncă grea și odihnă la timp, ceilalți componenți ai lotului o să ducă echipa spre alte culmi, mai luminoase. Să urăm, așadar, baftă CFR-ului în retur! Cum adică „care retur?”…

***

64 de comentarii

  1. Dacă n-au disperat oamenii atunci, nu-i cazul să ne pierdem speranţa nici acum, chiar dacă suntem doar pe locul doi, iar organele sindicalizate corespunzătoare de-acum nu vor să sară cu o pungă.

    Apreciază

  2. Nu sunt foarte informat (mai degrabă dezinformat…): ălea 800.000 de lei erau destinate pentru „aducerea” stadionului CFR la formatul ante-AP? Până atunci CFR-ul juca pe Clujana, dacă înţeleg bine. Cine ştie, dacă presupusele negocieri cu cvasi-elveţienii nu se vor finaliza pozitiv, e posibil să revenim cât de curând la acel stadion de 6000 de locuri…Eventual chiar pe Clujana…Dar măcar să fie „cine” să joace…Interesant este, că -aşa cum era şi la mine în ogradă- echipa de atunci era de fapt o secţie a clubului/asociaţiei (nu reiese foarte clar statutul organizaţiei, mai degrabă club, totuşi), dar probabil cu un statut privilegizat printre celelalte secţii. Mai aflăm, că şi pe atunci au fost aduşi/duşi fotbalişti la/de la o echipă cu japca, dar -de regulă- la „porunca” partidului…HAI CFR!!!

    Apreciază

  3. O tempora, o mora… Ce mi-ar plăcea o echipă condusă din nou de orelistul dr. Rădulescu. Căci generalistul dr. Mureşan se pare că nu reuşeşte deloc, din păcate… Alte timpuri, ce să-i faci… Dar domnia sa este un om de onoare, ca şi celălalt doctor, Rădulescu, indiferent cât l-ar înjura proprii noştri fani!

    Apreciază

      • OK, dar dacă vin acţionarii nr.30 şi 31 (ştii tu cine, şi de unde), ei unde mai stau? Aduc scaune de acasă, ei, „acţionarii”? Huooo…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

      • Da, senzational mai bine 5000 pe un stadion cu capacitate 7000 decat 10 000 pe un stadion de 20 000. Deja ma iau durerile de cap, nu credeam ca ajungem chiar in halul asta desi de 2 ani era clara directia in care o ia clubul nostru cu toate ca erau unii pe aici care prin experienta lor ne explica cum sta de fapt treaba si ca totul e under control.

        Apreciază

    • Silica….daca „vine” aia de la ANAFura mamii lor cu TVA-u’ lor cu tat…om fi noi organizatori (adeca tu si cu mine) la tzefer sau la ASA…tatuna’i….ca o sa shie fotbalu’ ca pa vremea me’, la divizia nationala judet… Da’ macar n’o sa trebe’ sa fie bani….o’ ajunje o dubita sa „duce” jucatorii la Iclod (sau in cazul tau la Ungheni) Hai sa fim o tzara rabdatori….o shi draku niegru….dar nici noi mu suntem albi de tat…. Rabdare, Tovarasi, problemele le-a creat maestrul Stalin numai ca sa le rezolvam noi, sau ca sa se rezolve de catre tovarasii care trebe pentru ca sa rezolve….Hai chiar sa avem outina rabdare!

      Apreciază

  4. Observ, ca se continua cu”aprecierile” defaimatoare,de denigrare si cu jignirile la adresa noastra, promovate de presa sportiva centrala, aservita stanei si servita, la greu, de ceea locala,mU-ista,cu tiruriconcentrate indreptate impotriva presupusilor contracandidati la campionat, CFR,Astra si Petrolul; desi toate cluburile au probleme financiare majore si se clameaza cu frenezie colapsul fotbalului,raul situatiei dezastroase il poarta, tinta preferata,”CFR-ul lui Paszkany”; la toate invectivele calomnioase si la mult hulita prorocire privind decaderea noastra, le-as raspunde cu un cinism pe masura, mai ales ca-i vad ca sufera,urandu-le un „faliment fericit”si daca e sa ne scufundam s-o facem impreuna(!); mai apoi sa purceada la intreruperea campionatului!; poate ca astfel,ORGANELE tutelare,se vor autosesiza de gravitatea evenimentului, se vor destepta si repozitiona, privind corvoadele(taxele si impozitele)exagerate, aplicate sportului in general si fotbalului in special, avand, in principal, in perspectiva, atragerea investitorilor potenti financiar si mai apoi a jucatorilor de valoare;in aceste conditii de seceta, poate ca ar fi mai nimerit desfasurarea si a L.1, pe regiuni geografice(4), in etape succesive pana la un mini turneu final, de 4 echipe, in vederea stabilirii campioanei(!); Hai CFR!

    Apreciază

    • Aşa este, fără facilităţi clare pe linia taxelor şi impozitelor, fotbalul din RO este condamnat la moarte, sau moarte clinică, dacă vrei. În realitate asta este una din cauzele care au dus la această prăbuşire din ce în ce mai clară şi vizibilă, într-o măsură mai mica sau mai mare asta e cauza pentru care majoritatea patronilor (de fapt cu toţii) încearcă slalomuri şi driblinguri în hăţişurile legislative (soldându-se deseori cu cazuri penale, dar aia chiar e altceva). Cam mare linişte, totuşi, la noi…HAI CFR!!!

      Apreciază

        • Asta cu 14 ianuarie ce înseamnă, că atunci va fi discutată speţa (şi se va lua o decizie), sau că ăla e termenul de plată (pentru a evita depunctarea)? HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Nu specifică cine de la cine are pretenţii. Poate CFR revendică de la Provencio mesele consumate degeaba pe socoteala clubului, iar dacă nu achită nota de plată până în 14 ianuarie, LPF ne dă nişte puncte în plus în clasament. 🙂

            Apreciază

            • Acuma înţeleg şi io…Adecă pe 14 ian. se va clarifica doar cine cere de la cine. Dupa această clarificare importantă (peste o lună, să zicem) se va clarifica CE ANUME se cere. Peste o lună se va clarifica DE CE cere ăla, care s-a identificat pe 14. ian., etc. Poveste lungă, într-adevăr…:) HAI CFR!!!

              Apreciază

            • La Provencio a fost ceva de genul veni, vidi, parti, de aia nu prea vad ce ar avea de impartit cu clubul (ori vice-versa)…

              Apreciază

  5. Asta … link ca sa va amintiti in ce conditii de „lobby” si presiune financiara s-a facut performanta la CFR..mai ales aia care ii tot reproseaza lui AP ca nu sare cu banul.

    Apreciază

      • Eu cred ca se contureaza doua meciuri interesante – unul comercial, de reducere a cheltuielilor legate de prima liga, pentru ca situatia in piata media e de asa natura si unul sportiv – daca se intirzie un pic la plati, unii sau altii o sa cam transpire dupa boboteaza.

        Apreciază

  6. Arpike a dat prima data teapa celor de la CFR,acum si-a luat teapa cu televiziunile si a dat teapa indirect tuturor cluburilor din Liga 1…Om de nadejde, cand da tepe, da ! Nu se incurca !

    Apreciază

    • Teapa si-a luat-o cu intrarea in televiziune. Drepturile pe ligab sunt iesirea din greseala. Si daca nu negociaza reducerea in jos a banilor TV in conjunctura actuala,e fraier. Nu are concurenta in piata.

      Apreciază

      • Amu ca a intrat in televiziune e fix problema lui,nu eu l-am pus,sunt banii lui si cum se spune face ce vrea cu ei…Broblem e ca nen’tu le-a dat teapa tuturor, fiindca 85% dintre echipele din liga one si-au bazat bugetul pe promisiunile marelui om de afaceri,de fapt nici nu au fost promisiuni,e vorba de un contract semnat intre liga one si gunoaiele alea de posturi tv….La pariu,in maxim sase luni intra ori DIICOT ori DNA pe fir daca nu se dau banii …si in maxim un an si daca se dau…

        Apreciază

        • Eu sa am in mina drepturile TV as tine oricum totul intr-o intirziere, ca nu e rau sa am trei sferturi din liga la muschiul meu.Tu iti dai seama ce putere de negociere ai?

          Apreciază

          • Pana intr-o buna dimineata cand apar colindatorii cu masti…Ce a facut nenicu se numeste inselatorie si abuz de incredere in termeni juridici….bine totul cu largul sprijin al lui Iorgulescu…Oricum se prefigureaza lotul doi pentru Jilava

            Apreciază

            • Abuzul de incredere e incadrat la Art 213 cod penal…se defineste ca insusirea unui bun al altuia, dispunerea pe nedrept sau refuzul de a-l restituti … drepturile TV sunt subiectul unui contract iar neplata duce la reziliere, asa ca nu se prea incadreaza Inselaciunea e la art 215; aliniatele 2 si 4 nu sunt relevante aici..ramin 1 si 3.. la aliniatul 1 trebuie indeplinite dpua conditii..inducerea in eroare in scopul obtinerii unui folos injustsi de asemenea pricinuirea unei pagube; e greu de incadrat, pentru ca prin cumparare si valorificare se urmareste un scop comercial normal; la alin 3 se poate incadra la limita, ca inducere in eroare la incheierea contractului, daca acesta nu ar fi fost incheiat in alte circumstante. DAca poti avea un business plan care nu iese si acesta sa fi existat a priori, iarasi eu greu de sustinut incadrarea.

              Apreciază

            • Din oficiu nu vad cum ar putea sa se sesizeze DNA-ul. Dar legat de ce spunea Dantesc despre abuzul de încredere, oricare dintre membrii LPF pot sa-i faca o plangere penala lui Iorgulescu. Si daca raman fara banii din drepturile TV, sunt sigur ca o sa fie cel putin un club care sa faca plangere. Iar DNA-ul e obligat sa faca cercetari. Iar daca se ajunge la concluzia ca Iorgulescu a fost ajutat „sa abuzeze” de încrederea membrilor cu sprijinul celor care detin drepturile TV acum, e vorba de grup infractional organizat, deci de competenta DIICOT.

              Apreciază

            • Vladimir, abuzul de incredere este foarte clar definit de legislatie, nu e ce gindim noi ca ar cam fi. Iorgulescu e acoperit – a avut mandat de vinzare, a obtinut un pret peste cel anterior, contractul mediu creste odata cu reducerea nr echipelor. Nu putea cere garantii pentru tot contractul, e ca si cum ai spuneca nu vinzi case decit cu banii jos. Inca odata, una esteincadrarea juridica, alta e ce consideram noi ca e imoral sau cel putin dubios.

              Apreciază

    • Nu auzi ca problema e ca noi suntem de vina ca Liga 1 e in faliment, adica da noi ca nu ne mutam de la RDS la UPC si Dolce si nu luam tot pachetul Look sa intram si noi in lumea civizilizata si sa platim un bir asta o taxa in plus.

      Apreciază

  7. A mai fost o discutie pe acest site in legatura cu drepturile pentru Liga 1 date de Mitica la Digi, cand dupa licitatie s-au vandut doar primele 2 sau 3 optiuni, apoi la cateva zile Mitica scoate din joben cumparatorul pentru toate optiunile. Si din ce am inteles eu, Liga 1 nu e institutie de stat care sa fie obligata sa faca licitatie de fiecare data, ci presedintele ei are mandat din partea celor pe care ii reprezinta (ca nu stiu daca sunt asociati, actionari etc) sa negocieze sau sa vanda in anumite limite. Asa ca nu exista temei legal pentru a intra DNA sau DIICOT, decat daca in spatele acestor drepturi se face altceva. La fel e si cu Gino/AP/ISB, nu exista obligatie legala pentru a vinde la licitatie, atata timp cat este obtinuta o suma minima (care in acest caz pare sa fie cea mai mare din ultimii ani de vanzare a drepturilor). Acuma cu ce e de vina AP/ISB daca 85% din cluburile din Liga 1 se bazeaza exclusiv pe banii din drepturile de autor? Ca nu-s in stare sa aiba suporteri, marketing, mechandising, vanzari de jucatori etc?

    Apreciază

    • Siguuuur ! Cum de nu m-am prins pana acum ca Arpike nu e vinovat de absolut nimic ? Ca el a fost de fapt mereu plin de bune intentii si ca taranii aia din Floresti (plm niste tarani) de fapt s-au procopsit pe terenurile lor cu un mall care aduce bugetului de stat infinit mai multi bani fata de cat ar aduce ei…Sau baza CUG ,plm, ce daca a fost a statului si a fost vanduta pe trei lei ? (echivalenul a 10.000 euro?) Totul a fost perfect legal iar pretul…da-l in pula de pret si ce daca a fost subevaluat ? Pana la urma e afacere, nu dragoste ….Cladirea IEIA ? Institutul de cercetare isi desfasoara si acum activitatea…Intr-un apartament din Grigorescu…Ce daca si cladirea aia si terenurile au fost luate moca ? In fine,io zic ca 10 ani,cu executare,minim, asta va cere DNA in rechizitoriu….Dar noah …FV, tu zici ca Digi si Tesvari sunt de vina :)))

      Apreciază

      • Noi avem de mult pareri contradictorii, asa ca n-o sa ma cert cu tine, nici macar nu o sa te contrazic. Nu stiu cum esti in general, dar cand vine vorba de AP si tot ce tine de el mie personal imi lasi impresia celui care atunci cand are la indemana doar un ciocan, in jurul sau vede numai cuie. Mai scriu o data, ultima data, sperand ca nu vei rastalmaci iarasi cele afirmate. Nu ii iau apararea lui AP, dar nici nu il vad singura oaie neagra intr-o mare de mielusei albi sau cel mult gri. Ce a facut in afaceri, il priveste, si pe mine personal nu ma interseaza. Daca a facut ceva ilegal, o sa vina DNA-ul tau mult iubit care nu e prelungirea penala a SRI-ului, ci e o insitutie imaculata care il are ca model pe Vlad Tepes. Trebuie sa urasti foarte tare ca sa uiti ca pana la urma pe banii si – mai ales – nebunia lui AP s-a ridicat CFR-ul si am gustat cu totii acele satisfactii minunate din anii pari (inclusiv tu). Ca sa nu mai vorbim ca din 2008 incoace au aparut si alte cluburi care au descoperit ca au un pic de creier, o umbra de cojones si au indraznit sa miste in front in fata echipelor bucurestene. Nu te obosi sa vii cu argumente, nu stiu de unde iti iei informatiile, dar unele din ele sunt cel putin incomplete, daca nu eronate complet (probabil le iei din presa acelor vremuri, care la fel ca acum, colcaie de securisti, santajisti si indivizi fara mama si fara tata). Iti dau aici ca exemplu IEIA, care nu a fost luata cu lapte si miere cum sustii tu, ci a fost o teapa primita de la institutia de stat (nu mai stiu ce nume avea pe atunci) care la vanzare a ascuns cateva datorii uriase numai pentru a putea face vanzarea. Nu te obosi sa imi raspunzi, eu am incheiat orice discutie in contradictoriu cu tine. Voi citi cu placere orice informatii pertinente vei oferi, de preferinta sa aiba daca nu dovezi, macar o aluzie la ele. Altfel, ele raman ceea ce au fost pana acum: rabufnirea unor frustrari.

        Apreciază

    • Da, e simplu. Ai datorii de 17 milioane ,bagi insolventa, astepti cateva luni, 1 an maxim 2 si apoi ti se aproba o reducere cu 95% a datoriilor si continui cu seninatate ca si cum nimic nu s-ar fi petrecut. Dar asta nu e subiect de presa, cel putin nu pentru aia damboviteaza sau pro Steaua/Dinamo, in schimb aberatiile cu datoriile de 25 milioane DE LEI inventate de ANAF si care se aplica tuturor cluburilor din Romania este un subiect suficient de bun in pauza competitionala dac reusesti sa il indrepti exclusiv anti CFR alimentand in acelasi timp si ura stupida a frustratilor.

      Apreciază

      • Who cares ca nu joci in Europa League, oricum Pașcani nu dorea asta. Stai frumos in liga1, te bati la locurile fruntase si la final iesi mai alb ca un nou nascut caucazian. Dar a dracu presa asta romaneasca, se da de ceasul mortii pt. cele 5 milioane ale CFR-ului, dar de alea 17 ale dinamoului nu le pasa cat negru sub unghie. Ce conteaza ca ANAF-ul recupereaza 6% din datoriile dinamoului, important e ca CFR-ul nu a platit CAS-ul fostelor petarde. Doar asta va saraci Romania urmatorilor ani, nu? De asta nu sunt bani la buget si romanii stau la coada si se inghiontesc pentru cutiile cu zahar si ulei venite moca de la UE.

        Apreciază

        • Adevarul e ca majoritatea cluburilor au deja minim o asociatie non profit plus citeva SRLuri bagate in insolventa in istoria lor postdecembrista. DAr inca nu exista suficient singe in instalatii sa trimita Dinamo”ul” la lada de gunoi a istoriei.

          Apreciază

  8. Din toata tevatura asta cu drepturile de transmisiune TV sunt scapate din vedere cateva aspecte. In primul rand modelul de business pay TV (pachet separat pentru meciurile de fotbal) e unul bun spre foarte bun, viabil chiar si in conditiile lipsei de obisnuinta a suporterului roman obisnuit sa primeasca totul de gratis si tratand cu o ostilitate ciudata noul model (sunt curios cum era daca in spatele drepturilor era Jiji, nu AP). Nimic nu e gratis, mai ales intr-o „industrie” cum e fotbalul in care se invart zeci/sute de milioane de euro pe an numai in Romania. Exista doar aparenta de gratis si aici trebuie sa ii „multumim” companiei RCS (Digi) care a stricat piata mascand costurile de pay TV printr-o aparenta de gratis. Apoi problema cea mai mare vine de la refuzul Digi de a intra in schema, pentru ca fara ei nu se stie daca AP/ISB vor putea plati in continuare drepturile. Sa avem in vedere si faptul ca a existat un buget minim de intrare si era prevazuta o perioada de mers in pierdere, ramane de vazut cat mai ajunge bugetul ala minim. Apoi va spun din sursa sigura ca Digi nu a venit nici macar o data la negocieri, tot ce-au facut a fost sa faulteze (regulamentar sau nu) televiziunile lui AP. Inclusiv in aceste zile tot ce fac este sa lanseze prin alte publicatii decat ale lor (in acest caz Prosport, mai demult era prin GSP sau Tolontan) tot felul de scenarii apocaliptice in care ei sunt, binenteles, potentialii salvatori calare pe calul alb. Vreau sa va informez ca la Digi nu e deloc roz treaba ,tocmai a avut loc un val de demiteri (atat tehnic, cat si redactional) si e posibil sa urmeze si altele. Pentru mine dezinformarile lor au adus si aduc in continuare a disperare si prostie. Ii trateaza pe telespectatori si suporteri ide fotbal ca niste cretini si din pacate pentru ei, nu e asa (cu unele exceptii, evident). In lipsa unor informatii mai bune, presupun ca au ajuns la un varf de cheltuieli in urma creditelor masive contractate in ultimii ani (de ordinul a jumatate de miliard de euro). Asa ca nu mai dati cu pietre in AP, are si el „meritul” lui, si-a asumat niste riscuri, suporta niste consecinte, dar nu uitati ca treaba cu drepturile nu e asa simpla si liniara cum o vede un suporter cu IQ negativ. Si cum zicea si Cristi, sa nu uitam in ce conditii ostile CFR a reusit sa faca performanta.

    Apreciază

    • Cu piata TV lucrurile sunt si mai complicate, dupa parerea mea. Pay TV are nevoie peste tot de citiva ani ca sa se impuna, dar la final o face. Cum ai scris si tu, in Romania exista impresia de mocaciune generala pe orice, de la lautari care cinta la festivalul berii si pina la meciuri dr si aici piata se va schimba. La preturile actuale obtinute si dorite de liga, lucrurile nu se pot rezolva decit prin PayTV. Nimeni nu mai baga bani aiurea in media. Hai sa luam la rind grupurile media si sa vedem cine ar avea bani? Multi spun Digi , dar eu ma indoiesc. Ei au luat drepturile la inceput ca sa ajunga lideri pe satelit la tara (primul deal impreuna cu GSP TV) si apoi sa isi mentina cota de lider in Romania. Intre timp dupa o listare ratata la Londra au ajuns la concluzia ca trebuie sa cistige si bani si au inceput sa substituie brutal tot ce puteau ei produce mai ieftin – vedeti tema Discovery.Actualmente nu au pierdut abonati nemaiavind drepturile iar daca le-ar lua e putin probabil sa faca bani din ce le-ar veni in plus. TVR e inglodata in datorii si penalitati, renunta de la anul la Liga Campionilor pt ca nu si-o mai permit; ar putea fi interesati de ce ramine, asa un meci pro forma pe etapa, dar de un pachet consistent nu vor mai avea bani. Media Pro a terminat si ea epoca de spart bani a lui Sarbu, Ron Lauder a fost exclus si acum dicteaza Time Warner. Cerniauskis conduce businessul din Romania pur rational, pentru ca chiar daca ei aduna 64% din banii de pe publicitatea TV, au avut cheltuieli prea mari – de aici si strategia de renuntare la vedetele ineficiente. ca si cost. Greu de crezut ca vor dori Liga 1, mai ales cind pot avea in piata CL. Intact, sunt cu sabia lui Damocles pe crestet, si-au crescut mult costurile pe entertainment fara rezultate la incasari publicitare si cote de piata.

      Apreciază

      • Da, ai dreptate, piata media e complicata in general si televiziunea in special. De aceea a si dorit AP sa preia drepturile TV ale Ligii 1, pentru ca sunt (sau pareau sa fie) o modalitate cat de cat sigura de a obtine daca nu audienta, macar bani din pay TV. Schema lui e simpla, se strang bani de la 1 milion de abonati (cifra e doar ca exemplu), se impart cluburilor, federatiei, se acopera costurile de transmisiune, cele ale televiziunii si ramane loc si de un pic de profit. Nu stiu daca a luat in considerare refuzul Digi de a intra in schema, as zice ca nu dupa cum au evoluat lucrurile. Sunt extrem de putine produse media (TV, radio, print sau web) care sa traiasca din suc propriu. As zice ca la ora actuala nu e nici una, iar ceea ce le tine in viata sunt gogosile servite de cei care ii vand audienta, naivitatea (sau ignoranta) celor care o cumpara si – cel mai mult – interesele de manipulare ale celor din spatele lor in care pe loc fruntas sunt tot felul de indivizi si grupuri care dispun de bani si vor sa obtina sau macar sa influenteze intr-un fel sau altul anumite aspecte (de la impresarii care vor sa il vanda pe Latovlevici in Seria A la SRI si cartelurile politico-mafiote care au ajuns la putere). Si pentru anumite televiziuni, ziare si site-uri se vor gasi intotdeauna bani, deoarece potentialul lor de manipulare e prea mare pentru a nu fi exploatat.

        Apreciază

        • Eu cred ca incet-incet piata se va reaseza. A existat in RO o inflatie mare de canale Tv si trusturi media. Deja vedem primele efecte, prin normalizarea – a se citi oprirea emisiei – la canalele de sport . Sport1 a murit, Sport.ro se pregateste, GSP a fost inventat doar pentru drepturi. La entertainment, SBS au abandonat deja Prima, grupul fratilor Micula e mort clinic. E agitatie mare pe internet pentru ca acolo s-au refugiat toti cei ramasi afara odata cu moartea printului. De aici si disperarea de clickuri cu stiri „Soc”, „Bomba”, „Lovitura”.

          Apreciază

      • Ce mocaciune vistai ma? Iar tu Cristi iar ne dai lectii despre economie cand era clar de acum 2,3 ani ca ne ducem spre faliment cu decizile de atunci al lui AP si Muresan? Ce mocaciune vorbit? SI ca sa va dati pe net platit o taxa , si ca sa aveti cablu platit o taxa, despre pula de mocaciuni vorbiti? Scuzati vocabularul dar nu mai rezist cu mocaciunile lui peste prajit.

        Apreciază

    • Suporterul roman care „cica ii pregatit sa primeasca totul gratis” v-a tras o lectie care se pare ca voi ocoshii tot nu o vedeti. Ce pula primim gratis deja ma enervez, pt ce pula platesc abonamentul la TV ca sa mai dau un ban in plus daca vreau sa ma uit la ce ma intereseaza iar in rest sa il vad pe Badea, Maruta sau Esca? Pretul e dictat de piata, piata a decis ca pretul cerut de Look care poate fi receptionat doar daca esti la UPC sau Dolce nu merita deci despre ce vb?

      Apreciază

  9. Dantesc are, din pacate o ura viscerala pentru AP……nu-l mai luati in seama cand face referiri la „acel personaj negativ, urmaribil de catre DNA, Al-Queda, DIICOT, Septembrie Negru, Il Che si El Comandante suprem Fidel, ISIS, Hamas, PLF si alte organizatii democratice”…. AP ne-a facut sa ne simtim acasa in fotbalul ioropean…si chiar sa ne bucuram de asta…. Oricum imi datoreaza inca berea promisa….

    Apreciază

  10. Subscriu comenturilor facute de Cristi(22:40) si Vladimir(03:52) pertinente de altfel, pot si argumenta, dar ati facut-o voi deja si credeti-ma ca in atari conditii DNA-ul, DIICOT-ul nu au materie prima de anchetat;iar pe A.P., nu-l mai agreez, decand si-a „abanonat” familia pt. o”pussy” care cu nonsealanta ii toaca banii(da, stiu, is banii lui si face ce vrea cu ei!), care(poate, macar o parte?)se indreptau si spre club; dar, nu-l putem condamna pt. ca si-a schimbat”jucaria”!; Dar, daca in spatele drepturilor TV se afla puscariasul cioban totul se desfasura firesc, normal,era OK!;ca o consolare minima(„sa moara si capra vecinului”!), bine le face A.P.,sa-i fiarba in suc propriu, sa-i joace cum pofteste, ca o merita din plin(!);Hai CFR!

    Apreciază

    • „…face ce vrea cu banii lui, dar o parte…”??? De-a dreptul jenant….. Sa mai repet bancul cu Ion care se supara pe Gheorghe venit 10 ani la rand din America si care a dat in primii 9 ani cate o suta de parai la tati satenii….in al 10-lea, o dat numai 50…. Baaaa, tu faci economie pe banii nostri???

      Apreciază

      • Eu a trebuit sa inchid (sa las sa moara) prima mea firma….din motive legale, nicidecum pentru ilegalitati!!!….M-a durut imens…riscam sa-mi pierd clientii fideli, dar cu siguranta incepeam sa pierd din banii „agonisiti” in anii anteriori….si daca e vorba de banii familiei mele (pan’ la urma), hotararea a fost, nu simpla, dar „doar” unica….. Oare daca continuam pana la faliment, puteam mere la fostii clienti sa ma intretina?

        Apreciază

  11. @Ioan Dacid: Hai sa iti explic simplu cum era la Digi, ca am avut la ei abonament. La Digi ai mai multe abonamente, cu preturi de 15, 20, 24, 29 si 33 lei. Fotbalul de Liga 1 nu e inclus in abonamentele de 15 si 20, ci abia de la 24 in sus. Cu alte cuvinte ai putea sa ai majoritatea posturilor in abonamentul de 15 lei (sau 20 daca esti mai pretentios), dar daca vrei fotbal e musai sa platesti 24. O mare parte din diferenta de la 15 la 24 sunt banii pentru fotbalul din Liga 1. Sigur, au mai adaugat o gramada de programe care de regula sunt preluate for free, deci nu ii costa nimic sa le aiba in grila, dar iti fura ochii cu numarul mai mare de programe. Oricum nu te uiti la ele, daca ar disparea din grila nu ti-ai da seama niciodata. Sunt ca si cartile din biblioteca pe care le cumperi si nu le citesti veci, dar esti linistit ca le ai. Aparent nu platesti un pachet distinct pentru fotbalul de liga 1, dar in realitate cotizezi constiincios in fiecare luna. RCS/Digi a fortat nota, a mers pe cele mai mici preturi din dorinta de a prinde o cota cat mai mare de piata. Pentru asta au sacrificat tot ce se putea sacrifica, incepand de la programele de notorietate (gen Discovery) si mergand pana la calitatea semnalului HD. Acum le vine si lor decontul. Sper ca acum ai priceput cum vine treaba cu „mocaciunile” ambalate frumos.

    Apreciază

    • Plateai 9 lei in plus pentru Digisport nu pentru Liga1. Pe langa Liga1, cei la Digisport mai difuzau si La Liga, Premier League, Champions League, Formula 1. Primeai mult mai mult pentru aia 9 lei. In schimb acum trebuie sa platesti bani in plus pt un post TV care nu are absolut nimic cu exceptia Ligii 1.

      Apreciază

      • Ai si tu dreptatea ta de consumator. Insa cel in plus e foarte ieftin (ligile internationale mari se dau in Romania toate trei pe sume de citve sute de mii de euro), chiar daca e mai bun iar liga interna e scumpa, chiar daca e proasta. Pentru ca echipele romanesti trebuie sa cistige banii aici, iar Anglia, Germania etc. iau din Romania doar ce vine extra. Logica operatorilor este alta. Daca la Digi era vizat un consumator care de cele mai multe ori are cablu, internet, telefon samd si cheltuie 150 de lei pe luna, atunci diversele produse aveau o marja incrucisata ca sa iasa bine. Ca sa intelegi mai usor, e ca la imprimanta, o iei la un pret sub cost, pentru ca banii vin din consumabile. La pay per view, logica produsului este alta: costul este raportat la a merge pe stadion. Pretul la Seenoweste similar cu cel al pretului biletelor meciurilor in deplasare, presupunind ca la alea de acasa vrei mergi pe stadion. Nu e acelasi lucru, dar discountul e costul si timpul deplasarii.

        Apreciază

      • Asta am zis si eu, fara a intra in toate detaliile. Urmaream sa ii explic lui Ioan Dacid (din nou) ca sub aparenta de gratis se ascunde de fapt adevaratul cost. Grosul banilor stransi din cei 9 lei in plus mergeau la Liga 1 si CL/EL, iar RCS/Digi a scazut pretul cat mai mult numai ca sa isi creasca numarul de abonati. Succes pe termen scurt, esec pe termen lung. Acum a venit vremea sa culeaga ce au semanat. Nu se stie ce va fi in final, dar parerea mea personala este ca din cauza lacomiei si orgoliului a cativa putini din fotbal si drepturi TV au de suferit toti. La fel ca in „viata civila” a Romaniei.

        Apreciază

        • Gratis nu ecsista. Daca e pay per pe view ma astept sa nu fie publicitate. In fine, abaia astept ca voi eltistii sa ne explicati ca al nostru club e in buda ca nu ne-am facutabonament la zona vip. In fine unii vad mocaciune si ofertele pizza 1+1,sau reducerile dw black friday in Romania. Nune mai sfidati inteligenat, nu ne mai luati dw fraieri canu tine. Fiecare doarme cum isi asterne.

          Apreciază

    • Chiar daca problema e pusa elegant, e corect subliniata. Mai demult se visau tunuri la transferuri si acum pomana pe drepturi TV. Nimic consistent pentru a crea un balans al veniturilor.

      Apreciază

      • Aşa e. Partea dureroasă (cel puţin pentru noi) e că pasajul ăla în care îi trage de urechi pe şefii cluburilor pentru nepăsarea cu care sunt trataţi suporterii respectiv nu acordă o atenţie cuvenită veniturilor „extra”, se cam potriveşte şi nouă, CFR-ului…HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Pare rău că folosesc termenul (l-am învăţat de la nea Iancu), dar magraonul tot magraon rămâne. L-am iubit şi eu, pe atunci merita, acu însă nu mai pot. E un hoit împuţit, iezact la fel cu espanolul ce ne lăsă atât de curând…

      Apreciază

    • Partea frumoasa e ca CFR-ul a facut cerere de revizuire. Posibil ca fostele petarde sa nu mai primeasca cat au cerut. Probabil si de asta e nervos Maftei: link Vom vedea luni ce se mai intampla.

      Apreciază

  12. Banii exagerati din fotbal scad in ultima vreme. O tendinta imprimata nu intamplator, aceeasi care exista in toate domeniile. La noi cei care au urmarit ceva prin investitiile in echipe de fotbal sunt in puscarie o parte iar cealalta si-a pierdut apetitul in contextul DNA-ului vanator de anumite capete. La CFR se pare ca AP a aflat din timp de intentiile ofensive in privinta sa si s-a refugiat in exil. Nu-i poti cere sa intre in puscarie de dragul jucariei numita CFR. Treaba cu CAS-urile neplatite e probabil generala in fotbalul mioritic, daca-l pedepsesti pe AP pentru acest lucru ramane intrebarea daca ceilalti finantatori sunt imaculati in aceasta privinta. Nu cred. Drepturile TV duc la o pierdere serioasa pe superbele plaiuri mioritice. Ce a crezut oare AP. Ca vom migra toti spre UPC si Dolce? Acest apetit pentru fotbalul slab autohton a scazut continuu si tinde spre zero. Oamenii descopera ca mai exista si alte lucruri minunate decat cei 22 de nebuni care alearga 90 de minute dupa o minge. Iar buzunarele din ce in ce mai jecmanite nu permit vise erotice gen PayTV. Nu suntem in Anglia, Germania etc sa avem salariile lor. Asa ca e un declin controlat de care nu trebuie sa ne miram. Asta se doreste. Fiecare se refugiaza spre alte lucruri frumoase in viata, nu neaparat dreptunghiul verde.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.