Întoarcerea lui Vodă Petrescu


Întors din exil, călare pe un cal alb-vișiniu, Vodă Petrescu și-a luat rapid tronul în primire. Ademenit de Sultanul șef, a sosit mai repede decât se așteptau târgoveții din tribună, boierii cârcotași și soția. Dar, cum domnița era deja prin vacanță, Dan s-a lăsat înduplecat de prima solie. Nici nu a fost greu, îl mâncau palmele, n-avea stare. După aproape un an de plictiseală sterilă la curtea asiatică, voievodului nostru îi era sete de spumele de aici, îi era dor să primească un galben cinstit și muncit, să-i înțeleagă cineva imprecațiile neaoșe și să fie îmbrățișat cu patimă de vornicul Pană. Iar Vodă DP nu s-a întors răzbunător, precum alte personaje istorice, ci foarte bine dispus, cu dor de halebardierii autohtoni și cavaleria grea a mercenarilor pe care i-a lăsat la Cluj. Și, mai ales, cu poftă de acțiune. Iar meciul de duminică l-a răsplătit din plin. 

CFR-Rapid 3-2 

Aproape că ajunsesem să privim CFR-ul lui Mutu cu o detașare soră cu lehamitea, cu ceva sâmburei de speranță într-un major deranjament de mațe. Pentru cine mai chibzuiește că am fost dur cu Briliantul, să urmărească în paralel cele două meciuri cu Rapid din Gruia. Diferența este atât de mare încât cu greu îți vine să crezi că pe teren au fost aproape aceeași jucători. Singura schimbare, Camora în locul lui Manea pe stânga și… atât. Rapidul a jucat bine și atunci, și acum. Iar partitura părea că se repetă. Gol (deviat) Damjan în minutul 9, în februarie, gol (deviat) Krasniqi în minutul 16, în mai. Doi ex-ceferiști ne băgau hoitul în casă încă de la început. Da, dar de data asta, de undeva din interior, din fundul curții creierului, o voce ne spunea că nu va fi la fel. Echipa jucase bine în ultimele două meciuri și nu putea să se facă de râs în fața lui Dan, iar Dan nu voia în ruptul capului să înceapă cu un eșec în Gruia. Și așa a fost, în alte 15 minute scorul era în favoarea noastră și spectacolul încălzise bine de tot tribunele. Băieții noștri munceau, transpirau și mai ales, urmau un plan. A fost o bătălie pe cinste, și chiar dacă pe final a fost epuizantă pentru suporteri, recompensa celor 3 puncte a fost dulce ca o piersică zemoasă tăvălită la soare. În sfârșit ne-am luat revanșa după meciul din februarie, după care mulți dintre noi n-am avut somn. O mare, babană diferență de atitudine, tupeu, creativitate, luptă. Sigur, meritele sunt împărțite. Nu i le dăm pe toate lui DP; Dican & Hoban au fost cei ce au început tratamentul și au cusut primele copci la echipă. Mai trebuie să mulțumim și suporterilor din Giulești că ne-au lăsat în pace și nu au ocupat zona oaspeților plus un sfert din Tribuna II. Și încă niște mulțumiri speciale pentru that guy, că ne-a lăsat în sărăcia noastră. 

CFRul pare încă destul de vulnerabil și visător. Se uită la adversari cum își încearcă șutul, lasă spații verzi mai multe ca-n Gheorgheni și nu se repliază destul de rapid în apărare. Din fericire, sunt lucruri pe care Dan știe să le ajusteze. Echipa trebuie să fie mai compactă, și să dubleze mai bine în defensivă. Iar apoi, CFR are azi (la ora publicării) cel mai bun atac din România. Ceea ce nu e puțin lucru pentru o echipă frământată de atâtea mâini sezonul ăsta și fără o haită de atacanți care să-și facă o aprigă concurență. Așadar, jos pălăria! pentru subevaluatul cuplul Otele-Birligea care ne-a ținut în priză mereu. Cu un binemeritat bonus de masă pentru prințul Philip al nostru, un fotbalist cum n-a avut CFR de multă vreme. Un jucător după care am tânjit, capabil să scoată din joc adversarii prin dribling, să creeze acțiuni, să centreze, să pornească faze din propriul teren și să finalizeze. Să ne amintim cum sezoane întregi am sperat să găsim un astfel de jucător. Cum nu vedeam o incursiune cu lunile. Cum am crezut că Krasniqi e alesul și cum mârâiam când trei sferturi dintre driblingurile lui erau ratate. Cum l-am mai plâns pe Petrila, singurul capabil să sprinteze cu mingea la picior… Ei bine, Otele a fost cel mai bun medicament și a făcut cât cei doi, actualmente rapidiști, la un loc. Nici nu mă uit la statistică, nu are rost. Plus că n-a făcut gripă, nici lumbago și nu are numărul lui Marijana în telefon.

fcfcsb-CFR

Pe final de sezon e greu de ținut în priză o echipă care nu și-a atins principalele obiective, campionat și cupă. Dar noroc cu întoarcerea prematură a lui Dan, care a curentat puțin lotul, a băgat niște wați în plus și cu siguranță mai mulți decibeli. Păi de la Mando încoace n-am mai văzut pe nimeni să se agite pe bancă și ăsta nu era deloc un semn bun. E un alt început acum pe final de play-off, iar cu această remaiere de spirit plus extra materiale combustibile putem să luptăm pentru medalia de argint. Dar trebuie să fim bine montați, chiar nervoși la București. Dacă o să ne lăsăm furați de peisajul valah, plin de ciute și cornute oacheșe, am muncit degeaba cu verii de la Depou. Parcă am uita cu totul sezonul ăsta bâlbâit, dacă am avea parte de niște finalizări fericite. 

Luptă (la baionetă) CFR!

477 de comentarii

    • Sper că și Philip O. să-și amintească de ceva poliță de plătit ciobanului, și să-i bage măcar două boabe-n straiță, dacă tot a zis că nu dă nici un milion pe el. Așa poate că urmașul lui Bucur va realiza că trebuie să mai bage o fisă, două, ca să rămână în fotbal și să nu se facă (iar) de râs.

      Apreciat de 4 persoane

  1. Antrenorul cel mai principal al fostei vicecampioane a declarat că va menaja titulari cu Universitatea Craiova și CFR Cluj. Citez: „Eu le garantez celorlalte echipe că va fi o luptă dreaptă, dacă vom fi campioni. Dacă intră doi copii cu Craiova, vor intra şi cu CFR Cluj. Cu Rapid, nu.” Nasol e că mass-media scrie că a fost recuperat copilul Coman, care are toate șansele să fie titular în următorul duel al echipei sale. Ăsta-i ca portarii adversarelor noastre în meciurile din Gruia, mai mereu i se aliniază stelele fecesebelele oile când joacă împotriva noastră.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Păcat că Mandorlini nu a avut la dispoziție un lot mai numeros. E păcat că nu și-a putut arăta întregul potențial din cauza unei bănci mult prea subțiri. Dacă tot a fost însă să plece păcat că nu a venit Vodă Petrescu chiar atunci. Cu el pe bancă toată primăvara asta oile ar fi avut viață infinit mai grea cu noi, iar meciul din capitală din weekendul ce se apropie ar fi fost unul pe viață și pe moarte.

    Apreciat de 2 persoane

      • Va fi mare sarbatoare in „Staulul Nazzional”, uaile serbeaza.
        FCoaia se inveshmanta in alb imaculat ca cam ca si marea echipa Steaua in finala cu anemica Barcelona.
        De fapt, din cauza sarantocilor din Rumania si Yugoslvia, care puteau cu noroc sa cashtige Cupa Campionilor dupa patru meciuri, s-a creiat noul sistem.
        Cat kitch, cata falsitate !!

        Apreciat de 4 persoane

    • Fiecare antrenor a avut jucatori care in mod inexplicabil nu i-a folosit desi aratau promitatori sau nu i-am vazut noi la lucru destul ca sa ne dam seama de ce nu sunt jucati. DP cu Runar, Mistrati, Mbaye si altii. Mandorlini cu Deac, Kono, Krasniqi. Mutu si Hoban/Dican cu Avounou, Serebe.

      Apreciat de 4 persoane

  3. Se creioneaza/confirma cativa jucatori de baza, titulari de drept: Sava, Mogos(decent), Muhar( inconstant dar a dat totusi 10 goluri, a castigat de unul singur meciul Shepshi), Taxi, Birligea( sunt de acord cu Matteo, la 23 de ani e cel mai bun 9 din SL), si desigur Otele, care a confirmat, fiind si golgeterul SL la goluri din actiune si oricum e singurul din echipa care castiga dueluri de unu-la-unu.

    Si mai avem un Avounu, Deac si Keita, sa zicem „decenti” si ei cu un plus pentru primul.Stam dezastruos la stoperi si pe stanga si o extrema pe dreapta care sa fie aproape de valoarea lui Otele. Deci banca „subtire”, greu sa castigi un campionat.

    Apreciat de 2 persoane

    • Dintre astia Otele mai mult ca sigur pleaca si ar fi bine pentru noi sa o faca vara asta, ca daca nu pleaca s-ar putea sa ajungem sa-l dam pe bani de seminte la Rapid sau pe la islandezi, danezi, azeri, etc.

      La Keita mi se pare ca exista un pic de teama, sau emotivitate crescuta, probabil si pe fondul tineretii, dar ivorianul este foarte tanar si are loc mult de crestere, mai ales pe postul sau.

      Cu cele doua transferuri anuntate pana acum (Kamara si Simao) + o eventuala reintoarcere a lui Yuri si Paun deja ne intarim considerabil echipa. Daca mai scoatem de undeva o extrema dreapta si un atacant mai decent (sper sa nu fie Chitu…) suntem in loja. CFRul a avut tot timpul lot, poate nu avem individualitati, dar avem solutii pe banca. Asta este atuul nostru si vom beneficia de el la maxim sezonul viitor, mai ales cand/daca isi vand celelalte echipe vedetele.

      Apreciat de 2 persoane

  4. Deocamdata cele mai bune extreme din liga sunt atacantii „de buzunar” Baluta si Stefanescu.

    Sa vedem pe cine vor aduce pt postul asta. Totusi in spate ar fi util sa fie utilizat Ilie daca Boben continua asa.Sigur ca si Ajeti e un fundas tehnic, pacat ca e scund pt postul lui, dar si el a marcat de 3 ori, odata de 3 puncte.

    Poate are Matteo cifre pentru postul de extrema stanga😀

    Apreciază

    • pina una alta s-a bătut în cuie locul 6 în playoff, un loc atit de „muncit” de mult regretații Petrila, Braun sau Rahmani. Uite ca părerile sau sentimentele nu țin loc de rezultate.

      Apreciat de 2 persoane

        • Cica toata caderea indienilor ar fi pornit de la impartirea banilor in vestiar dupa victoria cu oile. E vorba de prima pentru victorie a lui Sucu. In loc sa imparta banii Bergodi, banii o ajuns la unii jucatori care i-o impartit colegilor dupa bunul plac. Unii s-o simtit nedreptatiti si cica de acolo incolo s-o rupt filmul. Asa zice machedonul-sef, Giovani. :)))

          Apreciat de 2 persoane

      • Pt mamaliga sint jucatori mai mult ca si ok,nu si Mutu sustinutul tau nr1 ca antrenor.Nici in Petrescu nu am incredere,ca vine numai pt bani cat mai multi.

        Apreciază

        • îmi pare rău că nici tu nu ai înțeles ce am scris de n ori despre Mutu. Am spus și cu asta închei, ca atacurile la adresa lui au început înainte sa semneze, apoi zi de zi, și corect ar fi sa i se acorde timp înainte sa tragem concluzii. Dacă voi sunteți asa competenți sa dați verdicte dinainte, bravo vouă!!! Eu nu le am! Dar nici nu voi balacari un om înainte de a semna sau după 3-4saptamani. Sorry

          Apreciat de 1 persoană

  5. Eu am inteles ca DP nu vrea ‘nici o’, scriu pe stil vechi si cred ca e mai normal față de cum se doreste acum, primă, chiar daca prinde locul 2, nu vrea sa ia ” munca de la altii”, deci, cum zic, deci, sper sa fie bine ca sa nu fie rau.

    Apreciază

  6. Krasniqi a arătat ca un fotbalist adus din liga 3 a (judet) și încercat intr un meci de prima liga.Se mai făceau pe vremuri experimente de acest gen.

    Sau probabil ca nu și a revenit după efortul depus cu noi când a mâncat jar.

    Apreciat de 2 persoane

    • o fi mâncat jar cu noi dar sa nu uitam ca a mâncat jar lângă Camora …de era altul acolo patina în gol.

      nu pot uita meciul din tur cu Dinamo când nu a câștigat nici măcar 1 duel 1 la 1 cu vreun adversar.

      Apreciat de 1 persoană

  7. Deseară avem meci greu cu oile. Sper intr-un rezultat bun, macar un egal, dar cel mai tare sper sa nu-i vad pe-ai noștri făcând tunelul umilinței pentru campioana curului. Nici macar aplaudați nu merită mizerabilii de la stână.

    Hai CFR!!! Hai Danut !!!

    Apreciat de 1 persoană

    • FCSB: Târnovanu – Crețu, Dawa, Chiricheș, Radunovic – Lixandru, Șut, Olaru (cpt.) – Oct. Popescu, Băluță, Coman. Rezerve: A. Vlad, Panțîru, Haruț, Miculescu, Pandele, Luis Phelipe, Antwi, Toma, Ov. Popescu, Alhassan, Radaslavescu, David Popa.CFR Cuj: Sava – Mogoș, Boben, Kresic, Camora (cpt.) – Muhar, Keita, Tachtsidis – Deac, Bîrligea, Otele. Rezerve: Hindrich, Bălgrădean – Manea, Abeid, Ilie, Ajeti, Aussi, Filip, Fică, Avonou, Serebe, Michael.

      Apreciază

      • „Eu le garantez celorlalte echipe că va fi o luptă dreaptă, dacă vom fi campioni.” Noutăți în primul unșpe la mioare față de meciul cu oltenii: Crețu, Chiricheș, Radunovici, Coman. A mințit cu nerușinare, toată lumea știe că Chiricheș e un gafeur, deci CFR e avantajată.

        Apreciat de 3 persoane

  8. CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Kresic, Camora – Muhar, Keita, Tachtsidis – Deac, Bîrligea, Otele. Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Manea, Abeid, Ilie, Ajeti, Aussi, Filip, Fică, Avonou, Serebe, Michael

    Hai CFR!

    Apreciat de 1 persoană

    • Ma gandeam la ce jucatori renunta Depeul in vara din lista de mai sus. As zice: Boben, Kresic, Manea, Aussi, + El Kaddouri (degeaba e nr.1 ca valoare daca nu mai poate) + Mamic + Filippo Falco.

      Apreciază

      • E logic, cea ce scrii.Dar atunci de ce nu joaca cu Ajeti-Ilie in loc de Boben-Kresici? Eventual si Abeid, in locul lui Camo.In rest, sint de acord cu echipa, pacat ca nu avem rezerve bune in atac.

        Apreciază

        • Ajeti abia s-a refacut, poate nu-l cunoaste prea bine inca, si Ilie are defectul ca nu-i U30. :))) Ma astept sa-i pastreze pe Camo si Cipri, se bazeaza pe experienta lor.

          Apreciat de 1 persoană

          • În plus, meciurile astea sunt și niște teste importante pentru cei doi titulari de azi și pentru alți câțiva. Pe Matei Ilie oricum îl va ține în lot datorită vârstei.

            Apreciază

  9. Iar declara aiureli NV, cica aduce 8 jucatori sa fim din nou tari . Pai nene, in iarna n-ai zis la fel , e drept, numai 5-7 jucatori, dar de valoare ?! Pt mine declaratiile sale nu valoreaza nici cat o ceapa degerata, eu astept fapte, de vorbe m-am saturat !

    Apreciat de 5 persoane

    • De data asta, si stiind ca il avem pe Depeu A1, tind sa-l cred cu transferurile. Altfel, liberianul de la Haifa si cu portughezul de la Pacos par transferuri de valoare…nu neaparat de Ciampion Lig, dar ok pentru o echipa cu pretentii din campionatul nostru. Ramane de vazut care-s si ceilalti 6.

      Apreciat de 2 persoane

  10. Jucăm cu FCSB-ul chiar de „Sâmbra Oilor”, cel mai mare festival al folclorului și tradițiilor oșenești, ce se ține an de an la Huta Certeze, la granița județelor Satu Mare și Maramureș. Ciobanii își urcă acum oile la munte, le mulg și cântăresc cantitatea de lapte dată de oi pentru a ști cât caș, câtă urdă și și câtă brânză va primi fiecare proprietar pe parcursul anului. După ce toată treaba este terminată, toată lumea trece la dans.
    Jiji, cel mai celebru cioban de la noi, în seara asta își are și el „sâmbra” lui, nu pe dealul de la Certeze, ci pe Arena Deal, în București. În seara asta le va mulge și va cântări cât lapte îi dă fiecare oaie, va vedea câte oi sterpe are la stână și pe câte le va putea scoate la muntele „Șampion Lig”. Cum oaia lui cea mai năzdravană nu prea mai vrea să pască pe aici, căci vorba aia „gura nu-i mai tace, iarba nu-i mai place”, eu nu văd să mulgă mare lucru de pe pășunile Europei. Iar în rest, din ce văd eu, pe la stâna din Berceni Jiji are mai multe oi sterpe decât năzdravane, deci zero șanse să facă mare brânză pe acolo. Dar vorba aia, vom trăi și vom vedea. Cert e că sărbătoarea lor e pregătită, iar tot ce sper eu e ca noi în seara asta să fim în stare să le-o stricăm. Dacă anul trecut la adevărata Sâmbra a Oilor din Țara Oașului a venit un potop de apă de s-a compromis toată distracția pregătită, în seara asta sper să vină un potop de goluri în poarta oierului Târnovanu. Doar astfel putem strica fiesta roș-albastră.
    Hai CFR !!!

    Apreciat de 2 persoane

  11. Doi comentatori penibili,care au tinut sa ne vorbeasca din bun senin de insolventa 😲si de faptul ca de fapt titlul nu l-am luat pe meritul nostru,ci pt ca Voluntariul le-a dat un gol din ofsaid la fcsb …Niste concluzii trase de ei,la limita bataii de joc,iar televiziunea in timp ce mingea era in teren,ne prezenta cu nonsalanta si repetitiv,oile cum se excita in tribune…

    O repriza in care fara sa riscam mare lucru,am avut ocazii mari de tot de a marca,dar cat timp nu vom avea atacant la care sa nu-i tremure piciorul cand se vede singur cu portarul,va fi greu sa mai luam titlul.

    Apreciat de 3 persoane

  12. Eu n-am să-l vorbesc  de rău niciodată pe Camora, sper să mă  pot ține  de  cuvânt, dar e dureros să-l văd atât de precipitat la orice minge bășită.

    Apreciat de 4 persoane

      • Birligea, din pacate, are lipsuri mari la bibilică si nu cred ca-si revine. Daca il duce Iedi la Euro, sper sa-l placa ceva impresari din Kazahstan sau din emirate si sa ne dea un meleon cinstit pe el…

        Apreciază

  13. Buna repriza-diagnostic pentru jocul si potentialul CFR-ului. Se vede clar stilul DP, care functioneaza binisor chiar si cu jucatorii aflati acum la dispozitie. Nu ne-au dominat si s-au apropiat de careu numai cand le-am facut cadou mingea (Boben, Birligea, Keita).

    Deci, avem un portar + doi jucatori care nu se caca pe ei cand au mingea (Otele, Tachtsidis). Il putem adauga pe decentul Muhar, care ne poate salva in unele meciuri si ingropa in altele. Si… cam atat.

    In rest, fricosi cu mingea la picior, lenti sau copii cu minte de 8-9 ani blocati in corp de 23…

    De aici pornesc declaratiile lui Varga cu cei 8 jucatori noi. Eu il cred ca aduce 8, doar ca din nou variantele 8-12 din lista pe posturi. Primii vizati n-au venit si nici nu o sa vina.

    Apreciază

  14. Eu nu ma refer ca ne abureste ca numar de jucator adusi ( in fond aduce 4 tineri africani, plus alti 4 ), ci ca valori care sa nu duca sus-sus . Caci daca aduce gen Michael, Boben, Kresic , Mamic, Aussi, Serebe , Falco si cateva vedete in stare de fosila, atunci bietul Dan poate trece la antidepresive !

    Apreciază

  15. Digi astia zici ca sunt televiziunea ciobanului,pe faza in desfasurare ei il filmau pe Coman cum da mana cu toti pe banca si in loc de reluari,prezinta imagini din tribune.Bine ca le-a bagat Otele mortul in casa si din foarfeca pe deasupra…Asta asa ca sa mai le stea mistourile in gat.

    Apreciat de 7 persoane

        • Am crezut ca or sa se rupa in doua, apreciez ca n-o jucat la doua capete pentru a favoriza pe olteni sa prinda locul 2. Victoria noastra e nomala, dar bulina neagra pentru Birligea, care nu a gandit deloc doua faze in care trebuia sa paseze. Per total e ok, ne bucuram si noi pentru ca avem sansa sa terminam pe 2 si sa evitam barajul.

          Apreciat de 1 persoană

          • Indiferent cine va merge la Euro, Bîrligea ori Luis (ăla de la Constanța, nu cel cu aprozarul), nu cred că va prinde vreun minut pe teren, poate va impresiona impresarii la miuțele din pauza meciurilor.

            Apreciat de 4 persoane

            • Nu merge nici unul din astia 2. Nu cred ca au loc. 25 din 26 locuri se stiu iar in ala care ramane nu cred ca va fi un al 4-lea atacant

              Apreciază

      • Nu-i nimic de capul oilor,daca-l vinde ciobanul si pe Coman,cel care i-a tinut in viata sezonul asta,sunt pamant de flori si nu-i vad capabili sa ajunga in grupe.

        Noi in repriza a doua am jucat stilul tipic a lui Petrescu,la asteptare si de data asta am avut noroc sa intre mingea lui Otele,pt care ma bucur mult.De cand a inceput Mutu sa traga in el,ca nu merita nici 200k-300k si ca nu da goluri,au inceput si comentatorii si aia prin studiouri sa faca tot timpul mistouri ieftine de el si de Varga…Le-a inchis gura baiatul,nu doar cu acest gol ci si cu celelalte din etapele anterioare.Insa asta e special 😁…E de la distanta cel mai bun jucator al nostru si n-ar fi rau sa-l mai putem pastra si in sezonul urmator,insa ma indoiesc.

        Noi in mare am rezolvat si locul 2,dar mai avem multe ,f.multe de pus la punct si cu parere de rau trebuie sa spun,unii nici nu erau de CFR,iar la altii le-a cam trecut vremea…

        Felicitari tuturor pt victorie,sunt 3 puncte de aur pt locul 2.Hai CFR!

        Apreciat de 6 persoane

    • Coltescu e foarte periculos. In meciul asta chiar ne-a avantajat in vreo 2 faze. Foarte periculos acest individ, pentru ca pare credibil si a reusit cumva sa-si spele imaginea de fecesebist din trecut.

      Apreciat de 2 persoane

      • Coltescu e cel mai bun arbitru la ora actuala din nefericita asta de mamaliga. Unul dintre cei mai obiectivi si echilibrati arbitri. Mie chiar imi place.
        De avantajat nu cred ca ne-a avantajat cu nimic, golul lui Otelică a fost perfect, capul oii fiind intact, fara julituri si deformari. Chiar tind sa cred ca nici nu l-a lovit. Poate doar l-a sters. Asfel de faze sunt fault sau joc periculos doar pentru comentatorii de la Primasport – stelistii costiclă mocanu si unflatu’ gradinescu.

        BRAVO OTELE !!!

        BRAVO CFR !!!!

        Apreciat de 1 persoană

    • Si sa ascultam si reactia branzarului Emil Gradinita si a celeilalte behaitoare care a comentat golul lui Otele. 🤣😂🤣🤣🤣

      Min. 06:40

      SCLAVILOOOOOOOOOOR!!! BEHEHEEEEEE!!!

      Apreciat de 1 persoană

  16. Multe felicitări băieților și antrenorului nostru pentru victorie!
    Nu sunt de acord nici cu Andrei Popa și nici cu toți cei ce credeți că FCSB-ul a jucat relaxat în seara asta. Cu 55.000 de suporteri în spate n-ai cum să joci ca în meciurile amicale. Pur și simplu asta le e valoarea bucureștenilor, nu pot mai mult!
    Dimpotrivă, părerea mea e că dacă erau cu adevărat valoroase, în seara asta oile pur și simplu ar fi zburdat pe teren, iar dacă nu au făcut-o e, repet, pentru că nu au putut, nu pentru că nu au vrut. Ce moment mai potrivit puteau avea să joace fotbal decât unul ca ăsta: cu tribunele pline, fără presiunea rezultatului, cu tot orașul pregătit pentru sărbătoare și cu eternii dușmani în față ? În sfârșit puteau să se răzbune pe cei ce, ani și ani la rând i-au ținut pe eternul loc 2, antrenor și jucători.
    Văzându-și neputința și simțind pe final de meci că oricum nu vor putea nici măcar egala cu toate sforțările ce le-ar fi făcut, ce s-au gândit? Hai să compromitem cumva-cumva victoria frânarilor. E singurul lucru ce le-a ieșit. Cum ? Pe de o parte prin schimbările la care au recurs în ultimele 5 minute, iar pe de altă parte prin behăitorii de pe la televiziuni în frunte cu behăitorul șef Dan Ștefănescu de la Jiji Sport. Dacă aveți ocazia, revedeți ultimele 15-20 de minute ale partidei și ascultați-l cu atenție maximă pe acest comentator care la orice meci atâta își propune: să umfle cât mai mult valoarea steliștilor și mai ales să dea în CFR. Asta a făcut și în seara asta, a tot căutat să scuze neputința oilor sterpe din staulul lui Jiji și văd că i-a și ieșit. Toți roș-albaștri vor fi mușcat momeala și iată nu numai ei, au mușcat-o și dintre ai noștri destui.
    În concluzie, puteți fi mândri de victoria din seara asta, dragi frânari! Pe lângă faptul că e una foarte importantă pentru locul din clasament, am reușit să le și stricăm seara destulor mitici. Puteți fi convinși că, dacă ar fi putut, în seara asta fcsb-iștii ne-ar fi bătut de la 5-0 în sus !

    Apreciat de 10 persoane

    • TGV, oricat de entuziasti sa castige ar fi fost, degeaba, dupa nopti nedormite, alcool si interviuri tv de dimineata pana seara n-au cum sa se mobilizeze nu stiu cat. Parerea mea e ca in conditiile date ei s-au prezentat totusi bine impotriva unui CFR montat la 101% din capacitate. Oricum…raman la parerea ca valoarea lor se va vedea in meciurile din Europa, si daca nu reusesc sa prinda nici macar o grupa de Conference inseamna ca au castigat campionatul necinstit. Hai, daca prind nu stiu ce super-echipa cu buget mare, cum am avut noi ghinionul anul trecut, atunci poate-poate o sa-i inteleg si n-o sa bag batul prin gard, dar daca sunt eliminati de niste finlandezi obositi precum Varul Regal atunci, cel putin mie, imi va fi clar ca acest trofeu de campioana le-a fost inmanat de cineva, Ciolacu, betano, pariano, etc, dar facut cadou, nicidecum castigat pe gazon.

      Apreciază

      • E foarte corect ceea ce zici tu și îți dai seama că m-am gândit și eu la asta. Totuși, nu mai aveau presiunea rezultatului, aveau un bun motiv să se capaciteze și să zburde pe teren. Să zicem că nu aveau cum să ne bată… Totuși le-au ieșit mult prea puține lucruri ținând cont de gloatele din tribune și de pe la toate tv ahtiate de sânge după 9 ani de secetă.

        Eu știu o familie de steliști care și acum vreo 3 săptămâni, cred că la meciul lor cu Rapid, au luat avionul și au mers din Ardeal pentru a nu rata fiesta de la fața locului, crezând în ignoranța lor că la meciul ăla se va da titlul, asta cu toate că Universitatea Craiova juca doar lunea și dacă nu se încurca, nu erau matematic campioni după etapa aceea.

        Ei, dacă n-au reușit totuși să se mobilizeze cu o asemenea atmosferă și cu o asemenea încărcătură emoțională în spate, înseamnă că asta le e mentalitatea acestor și că pur și simplu nu pot mai mult. Deci cumva tot am dreptate, nu ? Sau, probabil că sunt eu făcut dintr-un cu totul alt aluat, am eu o altă mentalitate, una de Bundesliga sau de Premiere League. 😁 Pe Bayern dacă o chemi, fie și la un meci amical, îți dă cu terenul în cap. Au avut unii nesăbuința asta și au regretat amarnic. Eu dacă eram în locul oițelor, în seara asta muream cu frânarii de gât. 😁

        Apreciază

  17. Două mesaje ca lumea primite de la o nepoată, după victoria din seara asta;
    Primul: „Multe stele sunt pe cer, până-n ziuă toate pier/ Numai una ca o proastă zace-n capitala noastră”;
    Al doilea: „Ați avut și voi o stea, s-a pișat Dănuț pe ea, …uie steaua”!

    Apreciat de 4 persoane

  18. Încă o chestie și apoi mă duc și eu la culcare, că am sărbătorit destul în seara asta; 🍻🍹
    Toată ziua de ieri, de sâmbătă, mi-a venit în minte în cascadă, un refren de-al celor de la Phoenix, din cântecul lor Mugur de fluier. Melodia zice cam așa: „Pentru zilele ce-au fost trecute / pentru nopțile negre și slute. / Pentru zilele ce au să vie / pentru nopțile cu iasomie”.
    După victoria asta din București melodia îmi apare ca un soi de premoniție. Victoria asta a venit deci, pentru tot ceea ce s-a întâmplat anul ăsta cu echipa noastră, pentru toate nopțile „negre și slute” avute de noi suporterii; dar și pentru toate victoriile frumoase ce au să vină în sezonul următor. Dacă mă gândesc cine cântă refrenul ăsta îmi e clar că CFR-ul nostru va renaște ca pasărea Phoenix. 😀😀😀😁😁😁😃😃😃

    Apreciat de 3 persoane

    • Oooooo…pai din 2003 incoace n-am prea avut senzatia ca e nevoie de un astfel de refren la CFR. Eu l-as pastra pentru zile cu adevarat negre, nu pentru ca am terminat pe locul 2, in urma lui Ciolacu (asta e premonitia mea cu FCSB-ul, dar revin dupa performanta lor europeana la acest subiect), adica atunci cand CFR-ul trebuie sa scoata de undeva zecile de milioane imprumutate de la Varga. Atunci chiar va fi un moment de cotitura, fiindca na, eu spun ca e deja asumat, altfel nu se aducea Depeul inapoi. Sigur, toata lumea il iubeste pe Depe in urma rezultatelor din ultimele jocuri, dar din vara Depeul sparge meleoanele precum stelistii semintele agricole, iar cresterea datoriei catre Varga nu e deloc un semn bun, asa ca sa nu povestim de renasteri INCA. CFR termina pe 2 acest campionat, cu un traseu favorabil spre grupele Conference, suntem in grafic, echipa e motivata sa joace fotbal, vedem super-executii (Bravo, Otele!), sa nu ne plangem pe latura sportiva, nu sunt motive. Pe partea economica …uuuuu, jale mare, dar cat timp gunoiul e sub pres si nu-l vedem totul e ok. :))))

      Apreciat de 3 persoane

      • Până una-alta adoptăm și noi politica struțului, capu-n pământ și apoi mai vedem ce va fi. Poate vine un șeic și ne preia…😂😂😂 Iar dacă totuși nu vine șeicul ăla, o luăm și noi frumos din liga a 5-a. Au mai făcut-o și alții, asta e. Până atunci important e să strângem trofee cât mai multe, cupe, supercupe, campionate, orice…
        Și să-ți mai spun ceva Tibonule; există viață și în fotbalul mic. Uite, de pildă noi sătmărenii, sâmbăta avem mare meci cu Sighetu’. Locul 2 cu locul 3. Jucăm acasă și ne trebuie un egal pentru a intra apoi în primul baraj de promovare în B, cu Bistrița. Dacă batem, mai jucăm apoi un alt baraj, cu Zalău’, să zicem. Dacă pierdem finala, mai avem totuși ceva șanse, dar trebuie să facem vreo două deplasări mai lungi, poate pe la Vâlcea, Călărași sau Bacău… unde va trebui musai să câștigăm. Așadar: Sighet, Bistrița, Zalău, Vâlcea, Bacău… o adevărată muncă de Sisif. Din C-ul de la noi e mai greu de intrat în B decât prin Anglia sau Italia.
        Și de când ne-am pricopsit noi sătmărenii cu două echipe Olimpia mai avem treabă și la retrogradare cu echipa suporterilor care e pe picior de retrogradare în județ. Cum încă nu m-am hotărât care e adevărata continuatoare a vechii echipe, atunci când pot merg să o văd și pe asta mai amărâtă, ca să nu pățesc și eu ca măgarul lui Buridan. 🌮/🍺

        Apreciază

        • Și încă ceva. Avem la Satu Mare un atacant împrumutat chiar de la CFR, Samake. Stict ca marcator e clar peste Bârligea. Adică dacă ar fi beneficiat el de pasele lui Taxi sigur ar fi marcat măcar 20 de goluri anul ăsta, așa rudimentar și neșlefuit cum e (încă). Preferatul meu e însă un alt tânăr venit pe filiera CFR, Adam. E mijlocaș la închidere, foarte bun șuteur, tehnicuț, dar din păcate foarte ghinionist. În toamnă a trimis vreo 4 trasoare în transversală, după care s-a accidentat și încă nu dă semne de revenire.

          Apreciat de 1 persoană

    • TGV ule ia spune te rog si aici, cum a fost nesincrinizare la sarbatoare de titlu ovinian, cand nu s au intele unde, cand si cine cu cine.

      Apreciază

      • Ziceam despre niște cunoscuți de-ai mei, stelemiști, care au luat o țeapă pe 20 aprilie, atunci când s-a jucat FCSB-Rapid pe Arena Națională. De fapt oamenii ăștia s-au păcălit singuri mergând în București să sărbătorească titlul, când matematic era imposibil lucrul ăsta. În plus i-au mai și încurcat ciorile făcând 2-2 și punându-le o mică piedică în marșul lor spre titlu.
        În concluzie, ședința lor foto din aprilie a fost mult sub așteptări selfi-ul lor cu trofeul s-a amânat până aseară, când au trebuit să ia din nou calea aerului spre București. 😄

        Apreciază

  19. De acord în bună măsură cu Tgv, dar le dau un pic de dreptate și lui Andrei Popa și T.Bone pe chestiunea „amicalului” de azi.
    Părerea mea e aceea că a fost prea multă lume prezentă pe National Arena pentru ca acest joc să fi fost un simplu amical pentru „capitaliști”. Au mers în București, special pentru seara asta, români din toată țara, unii chiar programându-și acolo o mini-vacanță. Mai și țin „revelionul” în noaptea asta, în stradă, mii și mii dintre ei.
    Toate astea arată mai ales setea lor teribilă după un titlu, dar, nu în mică măsură, și ciuda lor imensă pe echipa care i-a ținut la smerenie, forțat, pe acești infatuați fără pereche, nouă ani de zile. Aduceți-vă aminte că un studiu recent a arătat clar ceea ce mulți dintre noi înțelesesem de multă vreme deja: că suporterii ăștia sunt cei mai puțin școliți din țara asta. Adică cei mai proști, ca să nu ne ferim de cuvinte tari măcar aici, in familia ceferistă. Și prostul, dacă nu e și fudul, parcă nu e prost destul, nu-i așa? Ei bine, cei ce i-au tratat de prostie, punându-i la smerenie aproape un deceniu, au fost mai ales Petrescu și ai lui. Iată deci una dintre explicațiile pentru realitatea că CFR Cluj e, de o vreme, poate, echipa cea mai detestată prin România.
    Setea de victorie era deci imensă și-n seara asta. Eu cunosc foarte bine tipologia asta de suporter; stau se vorbă cu mulți, zilnic, și știu ce zic: imensa lor majoritate, mai ales prin provincie, e de fapt compusă din suporterii de rezultat. Ăștia când nu au performanțe nici măcar nu sunt curioși de liga 1. Când sunt însă pe val, plesnesc de trufie. De aici și un motiv important pentru manipulările absolut grețoase din media. Fără aceasta turmă roș-albastră mai toți au de pierdut nu puțin.

    Meme Stoica, care poate fi acuzat de multe, nu însă și de prostie, a înțeles foarte bine toate astea. De aici inclusiv mobilizarea importantă pentru acest meci, în niciun caz amical! Dacă nu l-ar fi tratat decât ca pe un amical jucau cu rezervele sau măcar cu câteva dintre ele, nu cu echipa cea mai bună, cum am văzut. Vă dau în scris (după cum vedeți; altfel nici nu pot 😁) vă dau în scris deci că dacă le ofeream ocazia (de ex.. dacă ne prindeau în haosul de la finalul mandatelor lui Mutu și Mandorlini) ne dădeau exact atâtea câte puteau!; nu puteam duce câte ne-ar fi dat, numai să le fi oferit prilejul! Abia atunci sărbătoarea lor era azi deplină!
    Din fericire pentru noi, Petrescu, cu organizarea și cu meticulozitatea lui arhicunoscute, a venit la timp pentru a ne scăpa de încă o rușine mare; de altfel nici că se putea o persoană mai nimerită pentru a le umbri nițel sărbătoarea asta.
    Unde sunt de acord cu T.Bone și cu Andrei? Acolo unde afirmă că sărbătoririle fecesebistilor din ultimele săptămâni trebuie să-și fi lăsat și ele amprenta asupra prospețimii jucătorilor. Cu amendamentul însă că zecile alea de mii din tribune trebuie să fi compensat în parte minusul ăsta al lor, aducându-le o importantă infuzie de energie măcar până la 0-1. După gol însă au simțit rapid că stăm prea bine în teren, așa că au vrut să lase impresia că de fapt nu le pasă, nu să-și arate neputința.

    Apreciat de 5 persoane

  20. Citind pe aici, .i am dat seama ca, prin revenirea Danutzului Petrescian, si Tribuna CFR a facut doua transferuri excelente. De fapt sunt doua reveniri cu impact extrem de pozitiv asupra calitatii jocului de pe Tribuna. TGV si Florinaccio. Daca si jucatorii adusi la CFR de Danutz vor fi de aceasi calitate, si vor avea acelasi impact, sigur luam campionatul viitor.

    Apreciat de 4 persoane

    • Merci mult pentru apreciere, Luis! În mod cert și reciproca e valabilă. Ești unul dintre cei mai tonici de pe Tribună și mai ai încă o calitate: ești „pupi”. 😁 Am însă o mică obiecție la cele zise de tine; chiar dacă recunosc că în mare măsură sunt un admirator al lui Petrescu, totuși nu revenirea lui m-a readus printre voi. De altfel atunci când am revenit eu pe aici, adică undeva pe la sfârșitul lui februarie, Bursucul încă era bine-merci prin Korea.
      În concluzie, dacă cineva a adus pe un altul la CFR, -ceea ce din punctul meu de vedere e exclus- nu Bursucul m-a readus pe mine „acasă”, ci atunci, a fost
      taman invers: adică eu am fost cel ce am readus Bursucul acasă, în familia ceferistă. 😄 Cronologic vorbind așa au stat lucrurile.

      Apreciat de 1 persoană

  21. Am totusi o nemultumire. Schimbarile Danutzului si jocul dupa ce am marcat. Schimbari facute extrem de tarziu si retragerea echipei dupa gol. Camo si Deac erau fara benzinasi au stat prea mult in teren.

    Apreciază

    • Și eu tocmai mă gândeam că Camora și-a mai revenit cât de cât în a doua repriză față de ceea ce a arătat în prima parte. 🙂

      Apreciază

      • M-a deranjat la Camo atitudinea împăciuitoare pe tot parcursul jocului. L-a mângâiat pe ciorângul tavi la fiecare ocazie, si-a cerut scuze de la primatele din tribuna la golul lui Otele, a fost foarte moale, fără spirit. Ma gandesc la Cadu ce salt ar fi facut pe gard dupa un astfel de gol precum cel al lui Otele…

        Daca inca iubește echipa asta, Camo ar face bine sa predea banderola lui Taxi sau Muhar. Aștia incă au nerv și par să fie mai aproape de spiritul ceferist.

        Apreciat de 3 persoane

        • La golul lui Otele, exact aceleași gesturi împăciuitoare spre tribună au făcut și Muhar, Mogoș, Deac plus încă câțiva. Chiar cred că au fost indicații precise în acest sens dinainte de startul meciului.

          Apreciază

      • Camora ar fi mai bun pt a intra in repriza a doua,da′ si acolo pe final 🙂,cand adversarul e obosit,ca altfel e bulevard pe partea lui…

        Si lui Deac cand reuseste sa-i ajunga mingea,ii trebuie 5 atingeri pana sa incerce sa paseze si e blocat aproape intotdeauna.E mult prea lent pt zona unde joaca si cred ca inainte sa ajunga ambii precum Culio la ultima debarcare,ar fi cazul sa ridice mana singuri si sa spuna,”gata a sosit vremea sa-i mai lasam si pe altii”.

        Chiar daca nu mai erau sperante la titlu,victoria de aseara e una extrem de importanta.Si pt locul 2 si pt orgoliul fanilor,dar si pt moralul jucatorilor nostri,care sper ca au realizat ca nu au fost cu nimic sub cei care au luat titlul si doar faptul ca in anumite meciuri le-a lipsit concentrarea si determinarea,a facut ca meciul de ieri sa nu se joace cu trofeul pe masa.Cel mai probabil daca ramanea Mutu, meciul de ieri nu mai avea nici o relevanta pt cupele europene si ne bateam cu indienii pt ”titlul” de Lanterna Rosie a play-off-ului…

        Adversarii din liga 1 sunt tot mai slabi de la an la an,dar noi daca mai vrem grupe europene va trebui sa ne intarim lotul cu titulari pe mai multe posturi care in acest sezon au lasat mult de dorit.Si ma refer pe langa cele 2 posturi amintite,de fundas stanga si mijlocas de banda dreapta,la posturile de fundasi centrali unde cu ”Lolek si Bolek” suntem ca la ruleta,mai degraba gresesc decat sa fie exacti si siguri in interventiile de ultimi aparatori.Noroc cu Sava care in acest sezon s-a ridicat chiar peste cele mai optimiste asteptari si prin interventii de exceptie a spalat din pacatele fundasilor aproape la fiecare meci.

        Neaparat va fi nevoie si de un titular pt postul de fundas dreapta,cand vom juca in Europa pe Mogos il vad doar ca al treilea fundas central 🙂si oricum o data cu plecarea lui Manea,se si elibereaza acel post.

        Pt Europa si postul de mijlocas la inchidere e unul problematic.Keita si Muhar sunt ok pt liga 1 chiar daca comit nenumarate greseli in zona din fata careului propriu.Dar in cupele europene la cate greseli sunt predispusi sa faca,chiar daca vom aglomera zona cu inca 3 fundasi centrali,tot ne vor costa scump naivitatile lor din acea zona.

        Nu stiu cat de bun e acel Kamara care deja a semnat si daca va fi folosit pe stanga sau pe dreapta,dar daca pleaca Otele vom avea o problema mare de tot.El ne-a tinut sezonul asta in viata pt locul 2 si e singurul atacant pe care ne-am putut baza meci de meci.Michael e doar o gluma,nu departe de Juricic,iar Birligea e mai mult pt travaliu decat pt finalizare,marcand 1 gol din 10 ocazii uriase…Deci neaparat un titular in locul lui Otele daca pleaca si mai ales un nr 9 cu simtul portii,daca vrem rezultate si bani din meciurile europene.Indiferent cat va investi Varga alegerile trebuie facute inspirat,nu alesi doar sa fie la număr si in privinta atacantului central,e mai sigur sa faca altcineva alegerea,nu cei care au ales in ultimele sezoane 🙂…

        Apreciază

          • Transferurile de care zici,doar cand ne vom bate pt titlu in Premier League sau in Bundesliga 🙂…Pana atunci pt posturile respective ne-ar prinde bine niste titulari,nu doar rezerve pt a fi la număr.Altfel daca din aia 8 promisi,5 sunt in genul lui Michael si Mamic 🙂,ii aducem inutil ca deja din astia avem destui.

            Apreciază

  22. Luand in considerare toate aspectele io cre ca CFR a facut un sezon bun. Am ieksegudat penguinii, am batut in fata a 55k de ovine tampe ekipa lu Ciolaku, si daka merge totul bine, prindem si un loc 2. Toate astea in ciuda „obdimisarii” lu Balazs si vinderea” zupervedetelor noastre la indieni. Felicitari CFR!!!

    Apreciat de 8 persoane

    • Eu cred că putem vorbi de un sezon bun-bun dacă reușim să intrăm în grupele Conference. Când aduci și niște bani din Europa în vistieria clubului, precum și niște cluburi cu pretenții in Gruia putem vorbi de un sezon reușit, chiar dacă aceste jocuri se vor intercala cu cele din următorul campionat. Atunci când joci meciuri în cupele europene se poate vorbi că exiști pe harta fotbalului profesionist. E fain să câștigi campionate, dar fără Europa e ca și cum ai fi câștigat cupa liceelor faza pe oraș.

      Apreciat de 3 persoane

      • Fără trofee nu există an bun-bun,că altfel fără trofee,doar cu locul 2,unele participări prin Europa si vănzări ce au băgat in visteria clubului(buzunarul ciobanului),mai multe milioane euro decât am băgat noi cu toate titlurile si participarile europene,fcsb-ul ar fi avut in ultimii 10 ani doar ani buni 🙂…Iar fanii oilor ar fi trebuit sa fie încântați 🙂,ori n-a fost deloc asa,iar frenezia oilor de ieri,ne arata ca singurul lucru ce conteaza sunt trofeele.

        Pt suporter anul bun e cel in care echipa favorită castigă trofee,iar palmaresul si clubul e tot mai blazonat.Restul de participări prin Europa cu speranța de a nu te face de râs in grupe sau că patronul il vinde pe Krasniqi cu 5 milioane cum zicea,ori 1 milion,sunt doar bonusuri pt suporter(astea pot fi considerate Cupa Liceelor si dacă vin e ok,dacă nu, probabil vor avea de suferit unii din conducere si va mai ”optimiza” Varga din ei).

        Cu Petrescu in 4-5 ani n-am vândut mare lucru si a fost adus din nou,deci nu pare ca vanzarile sa fi fost primordiale pt investitori,iar pt fani cu siguranta nici atat,chiar daca si noi si cei care conduc clubul am fi dorit ca cei care s-au vandut,daca tot s-au vandut,sa fi obtinut pe ei un pret cat mai bun.

        Titluri,Cupe,victorii cu echipele rivale,joc frumos,astea sunt lucrurile pe care si le doreste orice suporter pt ca acel sezon sa fie considerat un sezon bun-bun 🙂.

        Apreciază

        • Calin, acuma depinde si de suporteri. Eu nu intru in categoria „orice suporter” din moment ce pentru mine e mai ok sa participi in competitiile europene decat sa castigi trofee la nivel intern si nimic mai mult. Foarte frumos sa castigam cupe si medalii, nu se supara nimeni, dar ce folos daca nivelul tau sportiv e sub ceea ce se cere in Europa?! Eu asa vad lucrurile. Satisfactia de a vedea nice meciuri in care te iei la tranta cu Manchester, Roma, Chelsea sau Bayern intrece orice tinichea si diploma la nivel intern. Pentru mine asta e maximum din ce pot primi de la CFR.

          Apreciat de 3 persoane

          • T-Bone eu nu zic de tine in special,ci de suporteri in general.Bineinteles ca daca titlurile sunt acompaniate de victorii pe Old Trafford,pe Celtic Park sau pe Olimpico din Roma,e ceva de vis si care ne va ramane in memorie pt totdeauna.Dar cele care se contabilizeaza la palmares sunt trofeele.Si ele vor ramane nu doar in memoria suporterului CFR-ist,dar si in memoria adversarilor care isi vor aduce la fel de bine aminte cine sunt cei care le-au suflat titlul 🙂.Si nici asta nu are egal 🙂…La fel ca si victoria de ieri,care pt mine desi e venita intr-un moment cand titlul era pierdut,e victoria sezonului si o apreciez mai mult decat meciurile jucate in Europa cu Adana.

            Apreciat de 3 persoane

            • Calin, as spune eu ca medaliile, cupele si diplomele te ajuta sa-ti construiesti brand-ul, imaginea, doar ca nu trebuie niciodata uitat ca de jucat nu joaca brand-ul.

              Apreciază

  23. Inclinam zilele trecute, si ma mai ciondaneam cu niste fecesebisti incurabili, ca vom face un rezultat bun. CFR ul joaca bine cand tribunele sunt peste 50k. Asa a fost cu Celtic, cu Manchester United, la Munchen. Cred ca daca batem Regele putem inchide play-off ul pe locul 1, daca Giulestiul giuleste punct sau puncte pe National! Foarte probabil!

    @calin172, e greu sa gasesti un 9 foarte bun pt ca sunt tinta cluburilor puternice, nici Oaia nu are asa ceva, doar prin tari sarace poti gasi si cu mult noroc, eventual in Kosovo pentru ca si Albania deja e prea sus pentru noi. De aceea ii dau dreptate lui Matteo cand il „scoate” pe Birligea.La 23 de ani are acelasi numar de goluri ca si Rahmani (din actiune) albanezul considerat a fi cel mai bun 9 din SL.

    Birligea are vana , sut bun, detenta, tehnica bunicica pentru un joc in viteza, dar ii trebuie experienta, lucru posibil. Daca recapitulam ce avem ca nr 9 la nationala, nu vedem niciunul mai bun, de aceea al nostru a prins si o selectie la nationala mare. Cred ca daca se lucreaza cu el la antrenamente pentru reconsiderarea „asist”ului ca parte importanta a jocului colectiv si nu incercarea inscrierii de goluri memorabile, am avea in propria ograda cel mai bun nr.9 din SL.

    Apreciat de 4 persoane

    • La Birligea trebuie vazut din cate ocazii avute a marcat golurile alea.Sau altfel spus cate ocazii de singur cu portarul rateaza meci de meci…?Situatii favorizate meci de meci de pasele lui Tachtsidis si pe care scrie gol.Pase de care n-a beneficiat niciodata nici un alt atacant CFR-ist.

      Sezonul trecut cu stilul lui Petrescu si cu 1-2 ocazii create pe meci si alea mai mult din faze fixe,Janga a marcat cam tot atatea goluri.Nici nu vreau sa ma gandesc ce record ar fi facut daca beneficia de mura-n gura ce i se ofera lui Birligea meci de meci.

      Inclusiv ieri Birligea a fost pus in pozitia de singur cu portarul printr-o pasa inteligenta.Si ce-a facut Birligea…?Ce face in 99% din cazuri,s-a precipitat,a intrat ca fazanul in lateral micsorandu-si unghiul,s-a incurcat apoi in propriul dribling si a ratat cu nonsalanta desi era singur singurel.O fi bataios,o fi de travaliu,dar in situatia revenirii lui Petrescu,cand in mod cert vom risca mult mai putin,dar si ocaziile noastre vor scadea considerabil,sa joci in fata cu un atacant pt care ratarea e o regula,nu cred ca mai poate fi a alegere castigatoare.Dar ca rezerva Birligea e un jucator de lot ok,peste alti atacanti de care cu greu de abia ne-am scapat.Si cand va fi sa-l vindem,cred ca vom lua pe el mai mult decat pe Costache 🙂,are fizic mai bun,dar la precipitare…

      Apreciat de 6 persoane

    • Gavrilo, de acord cu tine în bună măsură, chiar dacă Bîrligea îmi aduce aminte nu o dată de vaca bunicii, care dădea lapte mult, bun, de calitate, numai că la final trăgea un picior șitarului plin, de-l vărsa pe jos. Din păcate încă are nevoie de mult prea multe ocazii pentru un număr 9 cu adevărat valoros. Poate că măcar o vreme ar fi bine încercat în bandă (cea dreaptă, că dincolo încă îl avem pe Otele și mai vine și Kamara, care chiar pare valoros), acolo unde travaliul și restul calităților l-ar putea transforma într-un jucător cu adevărat util. În felul ăsta poate ar căpăta mai multă incredere în sine și, cine știe, s-ar mai debloca mental în fața porții…

      Eu zic că dacă Bîrligea ar fi înscris jumătate din ocaziile avute însezonul acesta, azi ar fi fost golgheterul detașat al campionatului, în lotul de Euro, produsul cel mai vandabil al nostru, iar CFR campioană pentru a noua oară. În situația aceea ar fi putut fi un concurent important al lui Drăguș la națională (în fapt adevăratul număr 9 al tricolorilor și cel de care eu îmi leg cele mai multe speranțe pentru european).

      În condițiile date însă eu nu îl văd în lotul pentru Euro, chiar dacă e al nostru și clubului i-ar prinde bine să-i trimită în Germania pe el, pe Sava și pe Mogoș.

      Apreciat de 2 persoane

  24. Avand in vedere istoria transferurilor ,bugetul cfr si zvonurile recente eu cred ca vor veni urmatorii. Adi Paun liber de contract (Otele pleaca) , Mateo Susuci Liber contract ( Manea pleaca ) Simao , Camara , Radunovici ,Safranco si revine din Corea ca tot nu prea joaca acolo Nana Boateng

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.