Obiectivul Tribunei CFR 2014-2015


Pentru CFR s-au încheiat primele 6 meciuri oficiale din noul sezon fotbalistic (ignor Cupa Ligii, competiție pe care și clubul nostru a ignorat-o, concentrându-se pe chestii mai serioase). Se zice că omul uman vânător de imobilare „simte” cam în primele 11 secunde și în anumite lichide organice dacă apartamentul sau casa pe care îl/o vizionează i se potrivește, îi place și ar vrea s-o cumpere. Bineînțeles, dacă are și banii care să-i permită manevra. Noi nu încercăm aici și acum să cumpărăm clubul din Gruia sau stadionul, pentru că nu avem vechimea în viață și – mai ales – banii unui suporter Hamburger SV, dar putem să ne dăm cu părerea, pentru că am avut la dispoziție mai mult de 11 secunde ca să ne formăm o idee despre potențialul lotului remaniat al CFR-ului, condus de antrenorul Vasile Miriuță. Mai exact (și cu ceva după virgulă): 540 minute de joc (+ prelungiri).

Pe Vasile Miriuță îl cunoaștem cât de cât din sezonul trecut: e individul acela cu păr mai puțin pe chelie, care respiră ușurat la victorii și-și laudă jucătorii la înfrângere. Băiat bun, muncitor, atașat de club și de echipă precum cloșca de ouă, tehnician care n-a intrat nici măcar pentru o singură zi în grevă financiară, japoneză sau de altă natură. Cunoaștem bine de tot și 9 jucători din primul 11, doar titularii Larie și Susic intrând la categoria new-vinituri. Ce nu cunoaștem încă – dar vom cerceta! – este adevăratul potențial al restului de new-vinituri, potențial care se arată greu de dezlegat. În final, știm foarte bine cine a plecat (Paszkany, Cadu, Piccolo, Djokovic, Ogbu etc.), cine a rămas (Felgueiras, Camora, Mureșan, Zamfir etc.) și numărul celor care au venit (29 + viniturile). Unii au venit și deja au plecat, dar să nu ne încurcăm în mărunțișuri. Angajezi, concediezi… manager te numești.

Mai știm și rezultatele obținute de CFR: 6 meciuri, 2 victorii, 2 egaluri, 2 înfrângeri, golaveraj 5-3.

Alte amănunte:

– o singură echipă a reușit să ne învingă, Dinamo Minsk, care însă ne-a bătut meci după meci

– o singură echipă a reușit să ne dea gol, Dinamo Minsk, care însă ne-a dat gol din oră în oră

– un singur gol marcat în Europa League în 360 minute + prelungirile, ceea ce înseamnă un gol marcat la 360 minute + prelungirile

– niciun gol primit în campionat (locul 5)!

– 2 goluri pe meci marcate în campionat!

– numai noi și Tg.Mureșul am marcat câte 4 goluri Ceahlăului, vai de mama lui

– Felgueiras este la egalitate la penalty-uri, 1-1

– arbitrii nu prea țin cu noi (asta n-ar fi o problemă; necazul e că țin cu ceilalți)

Așadar, avem suficiente informații, statistici, obiectivism/subiectivism și impresii personale ca să ne sondăm opiniile. Haideți, dară, să estimăm pe ce loc va încheia CFR ediția de campionat 2014/15, cu actualul lot de jucători și cu actualul antrenor principal. Media opiniilor voastre sondate va alcătui la final OBIECTIVUL TRIBUNEI CFR 2014-2015, un etalon de real folos în dezbaterile viitoare.

Mulțumim!

https://www.murvey.com/s?53e483e4610d8c222d00025b&fill=true

42 de comentarii

  1. Eu cred ca echipa are potential. Deocamdata nu stiu sa-si paseze unul altuia, dar dupa ce se sudeaza o sa fie o echipa bunicica. Principalul avantaj anul asta e ca nu mai avem presiunea castigarii unui trofeu, ceea ce va insemna ca vom avea o stabilitate mai serioasa pe banca tehnica, si asta-i un lucru care noua ne-o lipsit in ultimii 6 ani. Dupa ce se obisnuiesc baietii cu Miriuta si incep sa lege relatii de joc, o sa fim destul de tari.

    Apreciază

  2. Din pacate nici in acest an nu vom face performanta, speram la anul. Speranta moare ultima , nu?Multe echipe mari au trecut prin ce trecem noi acum.Daca se mai doreste performanta se va investii daca nu, ne vom chinuii in Liga lu’ peste.Banii vin din UCL.HAI CFR

    Apreciază

  3. La valoarea actuala a lotului,nu prea sint sperante de o clasificare mai sus de locul 9 !! Sper sa ma insel…as fi bucuros !!! Hai CFR !

    Apreciază

  4. Eu văd un loc 4 (cele trei calificate mai departe în CL şi în EL au loturi mai valoroase şi un joc mai consistent). Restul nu sunt peste noi(sunt vreo 3-4 de valoarea noastră). HAI CFR!!!

    Apreciază

  5. Si eu am votat tot locul 4, din aceleasi considerente ca si kiruj. Echipa noastra nu e rea comparativ cu nivelul actual al Ligii 1. Singura problema ramane finantarea: sunt jucatorii platiti la timp (ce-o mai fi insemnand si asta in Liga1) – vor juca cu motivatie; nu sunt-vor face greva iar Miri va trebui sa-si incropeasca un prim 11 de non-grevisti la fiecare meci.

    Apreciază

  6. Sunt curios cine va completa milioanele „pierdute” din necalificarea in E.L. ( nu poti pierde ce nu ai , dar muresan se vedea in grupe deja ) , sunt curios de starea de spirit a „investitorilor” ( dupa mult timp nu mai intra bani da la UEFA ) , sunt curios cine , si cu cat , va finantza CFR-ul sezonul asta ….Ca de la anul , D-zeu cu mila…

    Apreciază

  7. Locul 3 pt ca trebuie sa existe o stacheta superioara resurselor aparente.
    Asta numai in conditia mentinerii resurselor financiare la un nivel acceptabil.

    Apreciază

  8. Cu inima votez si eu la fel ca si Caneto, adica locul 1. Mintea imi spune insa ca ne situam undeva intre locurile 4-8, la lupta cu : Dinamo, ASA, Pandurii si U Cluj. Deci, din punctul meu de vedere obiectivul realist al CFR-ului in sezonul asta e ocuparea locului 4.

    Apreciază

  9. In mod normal cu acesti jucatori locul 4 nu poate fi o problema, insa datorita instabilitatii financiare (salarii restante) votez locurile 7-8 ! Lotul actual are potential, chiar am fost surprins aseara de jocul bun impotriva minskanilor. La Rada si Costea sunt probleme, trebuie sa gasim solutii pe aceste posturi, Negrut e tanar trebuie fortat si mai ales pregatit fizic, mai mult de o repriza nu poate duce. Poate ca gresesc, dar Felghe pare cam dolofan in ultima vreme…

    Apreciază

  10. Eu sper un loc 4,dar am votat 7.De ce?Chiar daca echipa are potential.cred ca vom pierde puncte destul de multe pana se va lega echipa (daca nu vom vinde valorile).Daca ramane in formula actuala ,echipa va face un retur bun,dar cred ca va fi greu de recuperat ceea ce am pierdut in tur.Sincer va spun ca,in ciuda rezultatului de ieri eu cred ca nu am jucat rau .Anul trecut multa lume se lamenta peaicilea spunand ca nu ar fi o problema daca nu castigam toate meciurile,numai sa vada ca , echipa lupta,are atitudine,vointa (chiar daca nu si puturinta intodeauna),musca din adversar etc. … Si acum ce fac foarte multi(am vazut ieri pe stadion)la – pleaca acasa,altii isi huiduie echipa ,jucatorii(vezi Rada).Altii se dezic de echipa si asa mai departe.Mai fratilor vremurile cu trofee au trecut ,din pacate eu nu am prins acele vremuri eram doar un simpatizant,am vazut CFR-ul doar la televizor,dar intre timp m-am atasat foarte mult DAR deacum inainte orice s-ar intampla eu voi tine doar cu o echipa ,ghiciti care.
    Si inca un lucru vreau sa spun,felicit din tot sufletul GALERIA CFR-ului au fost minunati atati cati au fost.Asa ar trebui sa facem si noi astialalti mai tacuti pe tribuna si mai HANGOS pe net.PS mai ca am uitat de Radubarbier,jos palaria in fata lui (pentru copiii din galerie),chiar daca a prezis soarta noastra dinaintea meciului.HAI CFR !!!+!

    Apreciază

    • Subscriu si eu la felicitarile adresate lui Radubarbier! Intr-adevar un gest superb pt niste copii care n-au avut pana acum sansa de a vedea live un stadion,o mare bucurie in sufletele lor. Pacat ca n-au trait si bucuria unui gol marcat de echipa noastra. Conducerea clubului,daca ar fi cu adevarat profesionista si interesata de club,ar trebui sa organizeze mult mai des astfel de evenimente,prin care ar castiga multi (viitori) suporteri. Am votat locul 5,cu inima si cu indulgenta.

      Apreciază

  11. Toti speram la un loc de EL dar daca Muri vrea sa vanda imediat ce vede ca un jucator se remarca apoi, locurile 7-8 devin o posibilitate. Asta e CFRul == LUAM-CIZELAM-VINDEM
    Adica LCV
    Bafta CFR or whatever

    Apreciază

  12. Luis, dupa ce am revenit cu scrisul, am remarcat jocul echipei tinand cont de noile realitati , asa ca cel putin eu nu m-am dezis de de ce-am afirmat, si anume, sa vad ca lupta baietii chiar daca nu obtin cine stie ce rezultate . Dar asta nu inseamna sa nu vedem noile greseli, cum sunt transferurile facute aiurea ( vezi declaratia lui Miri ), folosirea obsesiva a lui Costea si Negrut, comportamentul nedemn pt un presedinte a felcerului ( intrarea in vestiar, statul pe banca de rezerva, inainte de meci declaratia tampita, ca ne vom califica fara probleme, etc ), neplata salariilor ( o parte era indicat sa se plateasca inainte de meci ) samd. Legat de prognoza locului din clasament, teoretic se poate locul 4, dar practic mai greu, numai daca s-ar indeplini anumite conditii . Astfel, ma gandesc la rezolvarea treptata a platii salariilor, mentinea jucatorilor care mai au ceva ceva cote ( cei doi Mario, Muniru si Deac ), rezolvarea a inca doi stoperi ( vad ca dupa Miri ei nu exista acum, deci cei doi portughezi si Ene n-au valoare de liga 1 ) si a unui fundas lateral, integrarea mai rapida a noilor veniti ( apropo, cum dracu de numai la noi aceasta integrare dureaza cateva luni ?! ), incetarea actiunilor de subrezire a autoritatii antrenorului si nu in ultimul rand, urmarirea, prin SPECIALISTI, a altor tineri cu valoare potentiala ( deci pregatirea DE PE ACUM a noului sezon ! ) peste ce avem acuma si pregatirea pasilor pt achizitionarea lor . Acum sincer, crezi si credeti, ca se vor face toate astea ?

    Apreciază

    • Bela,sunt de acord cu tine referitor la Costea si Negrut.Costica depasit iar Negrut cam indolent si cu nasucul sus (oricum eu i-am aplaudat irei).Cred ca am pierdut calificarea si din cauza folosirii obsesive a celor doi.Apropo calificare.Si ce daca ne calificam,cred ca jucam inca doua meciuri,bune pentru omogenizarea echipei,ca sanse de calificare nu prea aveam ,sau cel putin sansele erau foarte mici.Si sa nu uit Bela ,tin sa te felicit pentru discursul tau mai”moderat”de la revenire,imi place cu mult mai mult decat inainte.

      Apreciază

      • @Luis (şi Vass Bela): trebuie să vă contrazic, prieteni, ambii (Costea şi Negruţ) au rolul lor foarte bine definit în acest angrenaj fragil, dar -pesemne- cât de cât funcţional al „NLC CFR Cluj” (NLC=new/low cost). Nu degeaba sunt folosiţi ei titulari, credeţi-mă, dacă aş fi antrenor, i-aş folosi şi eu pe cei doi în primii unşpe (norocul vostru că nu sunt…deocamdată…). Se vede cu ochiul liber că -mai ales pe teren propriu- cu cei doi combinaţiile în atac merg mai „unse”, în ciuda ratărilor, dar asta e o cu totul altă poveste. Şi cu minskanii ăştia, cât erau pe teren (în prima repriză), i-am dominat destul de clar, am avut ocazii (chiar şi cei doi), schemele sunt construite (şi) pentru ei. Odată cu ieşirea lor s-a spart ceva, aceea dublă schimbare (eroare, Miri!) n-a mai adus o continuare a jocului de posesie, au început -instinctiv- bubuielile, e drept. şi în condiţiile în care prin min.60-65 s-a terminat benzina (din cauza efortului suplimentar depus pentru a compensa cumva eliminarea total aiurea a lui Rada), şi asta a fost, restul era destul de previzibil. Nimic de zis de Jazvici şi de Guima, dar deocamdată nu sunt fie integraţi în echipă, fie puşi la punct cu condiţia fizică, ambii au fost practic izolaţi de restul echipei, lucru de nepermis când joci în inferioritate. Dar potenţial de creştere au ambii, şi nu numai. M-aţi contrazis (nu voi) când am zis acu’ 2 săptămâni că marele pericol este acest ritm de meciuri din 3 în 3 zile, în condiţiile în care în cadrul lotului există o ruptură de valoare şi de pregătire foarte mare (titularii vs. rezervele). Ieri s-a demonstrat cât se poate de clar temerea mea: această suprasolicitare necunoscută pentru majoritatea titularilor aduce şi stres, aduce şi oboseală mentală, aduce de toate, numai lucruri bune nu prea. La toate astea se adaugă un fel de vedetism ţărănesc (izvorât din prea mare siguranţă în statutul de titular, am mai spus şi asta), vezi Monroy, care a început de vreo 2-3 meciuri să dribleze la mijloc, uitând sarcina lui de bază ,de care s-a achitat onorabil în ultima vreme. HAI CFR!!!

        Apreciază

  13. Hm, Kühne la Hamburg e doar pentru romani donator.. de fapt el a cumparat niste actiuni pe nou infiintata companie care opereaza fotbalul profesionist. In plus face si pe modelul Gigi B pem creditorul. Revenind la sondaj, nu cred ca ne batem la primele locuri, dar nici nu cred ca suntem ciuca batailor, acolo la eternii pierzatori. Va fi un an in care vom fi in zona mijlocului neretrogradabil.

    Apreciază

  14. 60 de elevi si profesori, participanti la Tabara Scolara „Misiune posibila”, proveniti din judetele Cluj, Bihor, Satu Mare, Mures, Hargita, Covasna si Brasov, romani, maghiari si germani am strigat din toate puterile Hai CFR!!!!!!!

    Apreciază

  15. Apropos, am ajuns tirziu ieri la CJ, ascultind meciul pe drum la radio, dar am dat azi o tura prin magazinul clubului de la Sigma si am fost placut surprins sa vad niste imbunattairi la merchandising. E o generatie noua de articole pt fani, de la fulare la sepci, dupa ce cam 3 ani nu s-a facut nimic. Am vazut de asemenea un exit al unui business cunoscut al lui AP, La Liga fiind preluat de reteaua Marty.

    Apreciază

  16. Am votat 7, în idea că odată ieșiți din EL, e mai plauzibilă plecarea lui Felgueiras, Camora, Deac (sper și Costea), poate și Muniru, și e improbabil să se aducă înlocuitori pe măsură. Plus, că ”viniturile” se integrează, ca de obicei, cu greutate sau mai deloc.
    Nu știu cât îl mai țin pe Liniuță, cred că dacă pierdem cu Steaua și Pandurii (etapa 6), e mâncat.

    Apreciază

  17. Mai oameni buni pana la urma povestea asta cu neplata salariilor este reala? Are cineva o confirmare dintr-o sursa sigura? Sujt o gramada de jucatori abia veniti, astia cum ar putea avea restante vechi de 6 luni?!?

    Apreciază

    • Muresan a zis ieri inainte de meci ca treaba cu greva e o inventie. Prietenii (de la stiridesport) stiu de ce. De neplata salariilor nu a zis nimic.

      Apreciază

    • Singura logica e ca se apropie meciul cu oitzele si atunci se arunca cu noroi, inclusiv la demotivarea suporterilor. O fi ceva acolo, poate ca ssunt citiva mai vechi care au ceva „probleme” – gen Minca etc si care ciripesc pe la presa.

      Apreciază

  18. Cred ca e bine sa mentionam un aspect. Dincolo de necalificare, cu toate dezavantajele ei, in special „pierderile” financiare (daca ajungeam in grupe), exista si un avantaj in asta. Principalele candidate la titlul de anul asta sunt (in ordine alfabetica) Astra, Petrolul si Steaua si toate trei au meciuri europene si speram ca vor juca in grupele Europa League (da, si Steaua in EL). Meciurile europene pot obosi destul de mult o echipa, mai ales una care nu are experienta de profil, cum sunt Astra si Petrolul. Sa ne aducem aminte ce diferenta era intre campionat si grupele CL/EL cand jucam si noi in grupe. Exceptand-o – binenteles – pe Steaua, pentru care lupta râul, ramul si albitrii. Pe langa ele, singurele echipe mai bunicele par a fi ASA Tg Mures, Dinamo, Pandurii si probabil Gaz Metan, daca nu se dezumfla dupa cateva etape. Din toate astea, noi avem de castigat, putem construi echipa fara atatea schimbari de antrenor si obiective „inalte”. Eu am votat locul 1, ca sa nu fie Caneto si TGV singuri.

    Apreciază

    • FV: chiar dacă am optat pentru locul patru, trebuie să recunosc că -după cum jucăm noi, dar şi restul- locul 1 e mai realizabil în acest an, decât anul trecut, când -tot pe la mijlocul lui august- ne era clar ca lumina zilei că mult trâmbiţatul titlu este de fapt o utopie, un banc de prost gust. Nici anul ăsta nu prea avem şanse, dar -comparativ cu anul trecut- parcă „e mai multe”…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.