CFR vs. Fotbalişti ce „Acte n-au”


„Poftiţi în vagoane! CFR-ul porneşte, din nou, la drum!”

Sincer, vouă nu v-a fost dor?! Eu, după atâtea priviri mai mult sau mai puţin pasive asupra Campionatului European, zău că râvneam nespus să pot trăi din nou fotbalul. Orice amical al CFR-ului, oricât de insignifiant, este incomparabil mai mult decât trăirea neutră, „de Elveţie”, a evenimentului european. Ce contează că ratează Ronaldo încă o dată singur cu portarul, că dă Gomez încă 2 goluri care să-i salte cota peste suta de milioane? Tot mai important este un dribling a lui Edimar, al nostru, împotriva vreunui licean austriac. Nu ştiu voi ce părere aveţi, dar pentru mine doar „naţionala vişinie contează acum”. Şi câte turnee şi turniruri ne mai aşteaptă, acum, în derularea acestui sezon!

Suntem răsfăţaţi de-a binelea anul ăsta! Ne vedem echipa jucând „ca acasă”, în Austria. Ce poate fi mai încântător decât ca, la finalul meciului, comentatorii să spună: „Dăm legătura acasă, la Cluj”. Păi Bucureştiul să nu ia nimic din asta, nici măcar un ipozit, ceva, acolo, „de-o măslină”?! (cum le place lor să spună). Ei, uite că nu! Am ajunşi stăpâni pe ceea ce este al nostru!

Mă gândesc cum, acum trei ani, ne bucuram să prindem pe net un meci al nostru din Austria, transmis de vreun obscur post local. Iată că avem acum acoperire aproape 24/24, că începem să avem ceva ce se apropie de ideea de CFR TV. E un pas important către ceea ce trebuie să devină conceptul ăsta! E minunat să ştii că echipa ta se află doar la o apăsare de buton de telecomandă de tine. Astfel chiar te simţi conectat non-stop la ea, trăieşti la intensitate maximă chiar şi un astfel de amical de curtea şcolii, aşa cum şade bine unui început de program de pregătire bine structurat: „Facem o încălzire cu nişte victime sigure, învăţăm tehnologia golului, zburdăm un pic şi, de-abia apoi trecem la treburi mai serioase.

Singura necunoscută a unei astfel de înfruntări era „dăm mai mult sau mai puţin de 10 goluri?”. Pescuiam goluri cu undiţa sau cu năvodul?

De luat gol cred că nici nu ne puteam problema. Să fi fost un pic mai devreme programată partida, cred că trebuia să dăm chiar cremă de plajă portarilor noştri. Totuşi, cum ne-am învârtit, cum ne-am împiedicat, uite că am luat gol! Şi asta este de mirare atâta vreme cât terenul a părut mereu în pantă către poarta cealaltă.

Oricum, în astfel de meciuri nu există învingători. Există doar steluţe (lucruri de ţinut minte) şi semne de exclamare. Ar fi inutil să vorbesc despre joc ca despre unul de fotbal, ca şi cum ar fi existat un adversar (oricât de mult au încercat comentatorii să ne convingă de faptul că cei în alb erau acolo, pe teren, puneau probleme –  tot nu erau credibili). Diferenţa dintre ceea ce a fost azi şi cum ar fi sportul ăsta numit „fotbal” e ca deosebitrea dintre squash şi tenis. Azi pe teren erau doar ceferiştii şi, cel mai tare adversar, era mingea. Asta era de văzut: care-cum atinge mingea, care-cum pasează şi aleargă. Nu conta deloc formula de joc, nu contau împerecherile din echipele alcătuite de Andone. De fapt, au fost nişte lucruri bizare pe-acolo, începând cu apariţia lui Nicoară ca un soi de al doilea vârf, cu Hora jucând mult în centru, sau de perechile de fundaşi făcute aleatoriu. E greu să spun ceva tactic – jucau (se jucau) şi ei exact acolo unde era mingea.

Analiza acestui meci va fi succintă, pot lua doar defalcat, câteva situaţii, câţiva jucători, în parte. Unii nu s-au văzut deloc, ca de pildă Panin sau Maftei, netulburaţi de nicio fază, nicio pasă. Ce poţi spune despre ei? Mai nimic. Poate o chestiune de genul: „Şi-au dorit mai mult victoria”.

Spun, deci, doar ceea ce a ieşit în evidenţă: Un focus deosebit au primit din partea atenţiei mele noii veniţi. E normal, hai să vedem ce pot! Deac, nu e o noutate, dar, sub aspectul poftei de fugă, al implicării în joc, pare cel mai mare câştig al acestei veri. Dacă în prima repriză Sougou a fost cu un cap deasupra tuturor, în a doua Deac a avut rol de Sougou. Nu vorbim aici de goluri, ci de joc, fază cu fază. Iar dacă chiar aşa este, dacă ne-am ales cu doi Sougou în echipă, atunci eu de-abia aştept să-i văd împreună pe teren şi cu adversar în faţă! Mă aştept să ne încânte.

Valente şi Sepsi au fost pe aceeaşi zonă. Românul nu s-a prea văzut în urcări, de fapt despre toţi fundaşii de bandă e greu să zici ceva (nu aveau cum să participe la joc suficient), iar Valente, de câteva ori nu a reuşit să depăşească în fugă adversarul direct, amatorul austriac. Asta nu-i de bine. Pe bandă se cere multă viteză! Dar, cine ştie? Poate că într-adevăr dă pase şi centrări luminoase. Să-l vedem pe mai departe. Deocamdată, prima impresie este că are lipsuri la capitolul fizic. Sunt curios dacă va creşte după cantonamente, dacă este doar lipsa tonusului sau ăsta este el.

Un „bănuţ lucitor” pare a fi Pedro. Profită de faptul că acel jucător „număr 10” se lasă aşteptat (nu e vorba aici de Valente) şi îşi trăieşte viaţa de mijlocaş coordonator. Încă pare că tremură când intră în careu, dar, atunci când are de dat o centrare, pare cel mai indicat din toată echipa să facă asta. Poate că, dacă i se dă încredere tot mai multă, măcar în amicale, va deveni valoarea pe care o descoperim în propria noastră curte.

Alte lucruri remarcabile pozitiv, nu găsesc, sincer. Viteza de joc, fazele de poartă şi tot ceea ce rămâne după un meci de fotbal sunt, de data asta, puse sub semnul întrebării de către adversarul invizibil.

Pot vorbi însă despre neajunsuri. Primul dintre ele este lipsa de concentrare a cuplului Piccolo-Cadu. Mai ales Felice a greşit, nu doar la gol, ci şi în încă 2-3 situaţii în care un no-name austriac n-a putut fi oprit decât prin fault de către un fundaş ce se pregăteşte de Champions League. Să nu cumva să revenim în zona apărării centrale la situaţia de acum 4 ani, când, deşi aveam multe variante, niciuna nu era mulţumitoare, mai mult se călcau pe picioare. Sper să fie o impresie, fiindcă, de vreo 2-3 ani bifasem apărarea ca fiind una de încredere!

Apoi, o altă problemă aş sesiza-o la atacanţii de careu, la Ronny şi Kapetanos. Cam lenţi, dezordonaţi şi ratangii. E doar o primă reprezentaţie, poate fi înşelătoare, dar ăsta este stadiul din care se porneşte. Părerea mea este că, pe o foaie de joc pentru, să zicem, Play-off Champions League, Kapetanos poate fi rezervă, iar Ronny inexistent. Avem nevoie neapărată de un atacant puternic, dar şi rapid, Ganea şi Ronny sunt buni doar de folosit pe plan intern.

Cât despre mijlocaşul coordonator, s-ar putea ca funcţiile lui să poată fi îndeplinite cu succes  nu de un singur jucător, ci de o linie foarte omogenă din punct de vedere al tehnicii cu mingea la picior: Valente-Pedro-Deac. Toţi trei, laolaltă, vor face mai mult decât un singur mijlocaş, fie el genial. Dar, să vedem, ar fi ideal să avem şi această opţiune, acest star din inima echipei, să avem de unde alege. De prea mult bine n-a murit nimeni.

Intenţionat n-am mai spus nimic despre transferul lui Ivo Pinto. A durat un pic până să fie prezentat, semn că au fost nişte negocieri în spate. Semn că există apreciere mare pentru jucător. N-aş vrea să mă hazardez să discut doar de pe ceea ce se vede pe youtube şi să să leg doar câteva date statistice, dar, la ce gaură aveam noi pe partea dreaptă a apărării, Pinto nu are cum să nu fie un mare câştig. Aştept cu nerăbdare să-l văd jucând şi, apropo de ce se vede în clipurile lor de prezentare de pe youtube, să ne amintim doar că, luându-ne după ele, două mari promisiuni au părut Sougou şi Renan. Şi nu ne-am înşelat. Aşa că dacă şi Pinto va fi măcar jumătate din ceea ce e în acele selecţii, cred că s-a dat lovitura cu el. Mai rămâne să-l vedem la lucru.

Meciul de azi a fost doar un teaser pentru ceea ce va veni, un fel de prezentare a lotului, de la distanţă, din Austria. Luni vom avea însă o imagine mult mai clară asupra echipei. Atunci abia vom vedea ce se schiţează şi care ar fi zonele fierbinţi ale jocului nostru.

Până atunci fierbinte este vara şi acest week-end în care măcar gândurile noastre au parte de binefacerile austriece. Să înceapă valsul!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Eu mi-as dori ca in noul sezon sa nu existe 11 titulari de drept, ci sa existe vreo 18 jucatori care sunt rotati ca titulari. Vom avea multe meciuri si daca ne bazam prea mult pe un prim 11, nu vom reusi sa facem fata pe toate fronturile. Iar daca schimbam complet echipa cum am facut-o anul trecut in Cupa cu Astra, atunci jucatorii care nu joaca deloc nu vor arata deloc a echipa. Modelul ideal ar fi cel implementat de Mandorlini in primavara lui 2010 cand am castigat al doilea titlu. As vrea ca de exemplu in primul meci sa joace Cadu si Picolo ca fundasi centrali, in al doilea Cadu si Maftei, iar in al treilea Maftei si Picolo, samd. Asta indiferent daca jucam un meci acasa cu Ceahlaul sau unul de calificare in Liga Campionilor.

    Apreciază

  2. Oare de ce mi se pare si mie mai important acest meci amical decat toate meciurile campionatului european la un loc?Oare am probleme cu capul?Oare trebuie sa ma duc la doctor?La dr. Constantin Radulescu probabil…

    Apreciază

  3. poate cineva să-mi explice la ce folosește o asemenea pseudo-partidă?
    bun, și mie mi-a fost dor de CFR, dar timpul acesta trebuie folosit pentru ameliorarea jocului și formei jucătorilor, nu pentru a mă bucura pe mine 2 ore.
    io cred că era mult mai bine să joace echipa din repriza 1 contra echipa din repriza 2, câte reprize aveau chef.

    Apreciază

    • Poate fi si pentru realizarea „prieteniei intre popoare”. Adica, gazdele meritau si ei un asemenea favor, daca tot ne gazduiesc de atata timp. Chestia este ca daca ar juca prima cu a doua echipa de la CFR ar fi un meci teribil de greu si pentru unii si pentru altii. Asa, cu pioni din acestia amatori, se poate „desclesta” simtul de fotbal, se poate prinde un pic incredere „uite, ma, suntem profesionisti”, se face o incalzire destul de utila. De luni insa, incepe treaba serioasa.

      Apreciază

    • Eu sunt sigur ca zilele trecute a jucat si echipa din repriza 1 contra echipa din repriza 2, numai ca meciul n-a fost televizat si nici nu s-a permis utilizarea tabelei de marcaj. Nu poti prezenta publicului larg un astfel de meci numai daca faci blat la egal. Altfel, cum mai spui ca avem 22 de titulari de valori egale? O fi avand si meciurile cu amatorii rostul lor, nu suntem singurii care fac asa ceva, ce falos scriau ziarele acu’ vreo 2 – 3 ani ca Mutu a inscris 6 goluri pentru Fiorentina intr-un meci de pregatire incheiat cu 17 sau 19 la 0.

      Apreciază

    • Pe vremuri urmaream pe teletextul RaiUno informatiile update zilnic ale echipelor italiene din Seria A. Si in afara de obisnuitele informatii legate de accidentari, suspendari, zvonuri, declaratii de presa, apareau la mijlocul saptamanii(miercuri, joi) aproape la toate echipele fara exceptie rezultatele unor meciuri amicale cu echipe din ligile de semi profesionisti sau chiar amatori. Rezultatele erau de genul: 5-1, 11-0, 6-2…victorii lejere. Cred ca meciurile acestea sunt pentru descarcarea tensiunii jucatorilor in urma unei perioade de acumulari fizice si pentru ruperea de ultimul meci in vederea urmatorului (saptamana dintre doua meciuri reprezinta o microperioada de pregatire cu etapele ei pana la urma) . Deasemeni un astfel de meci reprezinta granita dintre perioada de pregatire fizica dura si trecerea la o pregatire axata mai mult pe „fineturi” tactice. A notat foarte bine si albusibiu – a fost un meci de „desclestare”, in care tactica nu are relevanta.

      Apreciază

  4. Mare dreptate ai albule in partea de inceput, bakancsnet zice cam acelasi lucru, nici eu nu simt altfel. Din pacate am fost deranjat de trei ori in timpul meciului, asa ca am pierdut golurile din min 24, 27, cel marcat de Nicoara si ultimele doua. Dar as fi multumit ca in toate meciurile din campionat, cupa, supercupa si CL sa batem cu 13 – 1 iar eu sa pierd cate 5 goluri pe meci, tot mi-ar ramanea 9 de vazut, plus ca am avea mari sanse sa mai adaugam 4 trofee la zestre. Partea proasta a acestor transmisii este ca nu se urca operatorii cu camera pe careva varf de munte alaturat, are si unghiul de filmare contributia ei pentru calificativul tau privind prestatiile lui Sepsi, Valente, Panin si Maftei. Singurul care s-a vazut in joc de pe partea aia cu cabana a fost Deac, dar el s-a mai miscat si spre centru. Apropo de cabana, mi s-a parut mie ca era afisat pe ea un U negru? Vazand si echipamentul ala alb-negru am crezut ca s-a schimbat in ultimul moment adversarul 🙂 Declara nea Ando ca va perfectiona doua – trei sisteme de joc, oare in ce sistem am jucat ieri, sa putem face comparatia cu cele din meciurile viitoare?

    Apreciază

  5. pacat de transmisiunea de 2 bani celor de la transilvania look e oribil sper sa nu fie asa si la preliminari mai bine baga ceva bani si sa bage HD ca alta e viata

    Apreciază

    • Daca am inteles bine, transmisiunea celor de la Transilvania Look este produsa de catre o firma specializata in asemenea transmisii. Nu cred ca se impunea o transmisiune HD de la un astfel de amical si, cum ziceam si in text, acum cativa ani priveam astfel de meciuri pe internet, ca vai de noi..

      Apreciază

  6. Mie mi s-a parut ca Andone a jucat ambele reprize 4-3-3.
    Cu continua rotire a celor 3 pe linie. Ma rog, nu s-a vazut foarte clar pentru ca asa a fost natura jocului.
    (1) repriza: Muresan, Rui Pedro, Valente – Hora, Sougou, Kapetanos.
    (2) repriza: Godemeche, Sare, Edimar – Deac, Ronny, Nicoara.
    In alta ordine de idei: (a) Nu vi s-au parut ciudate numerele lui Rada si Edimar: 47 si 48? Cred totusi ca sunt provizorii, au fost tricourile disponibile; (b) Cum vi se par comentatorii de la TRANSILVANIA Look?

    Apreciază

    • E greu de spus ca s-a jucat 4-3-3, de fapt e greu sa se fi gandit ceva tactic la aceasta partida. De pilda, Sougou tu il plasezi pe stanga, dar, a fost in egala masura prezent si pe dreapta. A fost o vraiste jocul, ataca oricine avea mingea, aproape orice lansare in adancime reusea. Deocamdata nu era elocvent acest aspect. Luni vom avea un adversar rezonabil, un fel de Gaz Metan Medias (daca nu ma inseala pe mine memoria in privinta acestei echipe cehe). Atunci vom vedea clar.
      Cat despre comentatorii Transilvania Look, mi se par cam cu cel putin o treapta mai buni decat cei de la Bucuresti. Dincolo de faptul ca au accentul nostru, cel mai mult imi place ca nu au stridenta in voci (stim bine un Angheluta sau un Dobre de la Digi ce prapad acustic fac). Altfel, nu sunt chiar la nivelul comentatorilor occidentali (mai ales la cei britanici ma refer aici), mai fac si ei erori, umane pana la urma, dar, se vede ca pregatesc transmisiunea destul de bine: se documenteaza destul de amplu si, in plus, cand e vorba de CFR au si o multime de informatii inedite din interiorul echipei. Sincer, nu m-ar deranja sa transmita ei toate meciurile CFR-ului!

      Apreciază

    • Comentatorii sunt slabi, inca. Comentatorul care ia si interviurile e mai bun, mai relaxat, dar celalalt e f rigid. E de inteles avand in vedere ca sunt – probabil – la primele experiente de acest gen.
      Ce ma deranjeaza pe mine nu sunt atat comentatorii, ci felul extrem de deschis in care vorbeste Sergiu, in platou. Deschis ca „accent” 🙂 E obositor 🙂 Ar trebui sa vorbeasca mai rar, pentru a anula in mare parte duritatea vocalelor 😛 Dar astea sunt doar impresii personale 🙂

      Apreciază

  7. Cuprinși de adrenalina entuziasmului, văd că nu puneți degetul pe rană. Golul primit este devastator pentru moral, încredere în forțele proprii și hegemonie. Să nu uităm că Rapidul a învins cu 13-0, deci a luat o opțiune serioasă pentru câștigarea campionatului. E timpul să strângem rândurile, altfel o să ajungem la victorii jenante, cu 9-4, 8-5 etc. Hai băieții!

    Apreciază

  8. Frati ceferisti,pe ce se transmite Transilvania Look? Eu sunt pe Dolce si nu am decat Transilvania Live. Ma poate ajuta cineva? Tare mi-as dori sa ma delectez si eu cu imagini si comentarii despre CFR!

    Apreciază

  9. M-a uns si pe mine la suflet acel: „dam legatura acasa, la Cluj”. Deocamdata sunt multumit de transmisiunea celor de la LOOK. Comentatorii imi plac, sunt profesionisti. Se simte un pic stanjeneala inerenta inceputului de drum, sunt sigur ca va fi mai bine de aici incolo. Echipa? Mi-au placut, in general. In special: Deac, Sougou, Kape. Astept sa-i vad pe Ivo Pinto si pe Felgueiras. Ramane de vazut ce vom putea face cu o echipa mai buna. Si: astept inceputul lui iulie, sa vedem ce resturi ne va da Porto imprumut 🙂

    Apreciază

  10. Pt a reusi telurile propuse, dupa parerea mea ar mai trebui adusi cit mai repede un mijlocas defensiv, de ex. D. Kone, unul ofensiv, cel de la Sporting sau argentinianul din Israel, si DOI atacanti de careu, fie si sub forma de imprumut de la Porto. Si poate si inca un portar, daca nu se intoarce Beto. Iar jucatori precum Lionn, Diogo, Edimar, Godmeche, Bastos, Ronny, Nicoara si Ganea, imprumutati sau vinduti. De data asta sunt increzator ca vom fi mai tari si ne vom bucura de jocul si reusitele echipei !

    Apreciază

  11. Intrutotul de acord cu vass bela in ceea ce priveste ” lista neagra” cu exceptia lui ronny ceilalti au valoare cel mult pt. o echipa de mijlocul clasamentului.De acord si cu posturile care au nevoie de achizitii cu mentiunea ca as adauga drept esentiala( pt. participarea in Europa in primul rand) achizitia unui fundas central de calitate ,peste ce avem pe acest post.Chiar daca se pare ca ne-am intarit pe benzi( desi ieri ,conform asteptarilor doar deac a adus un plus real) sa nu uitam ca fundamental ramane axul central( fundas,mijlocas ,playmaker,varf de careu) ,iar acolo avem nevoie de jucatori cu adevarat valorosi pt. care e nevoie sa investesti( macar banii luati pe renan);asta daca vrei sa ai sanse reale de a intra in grupele Champions league si de a incasa de vreo 5 ori suma investita,altfel ramanem la stadiul de gargara in ceea ce priveste declaratiile privind performantele in competitiile europene…

    Apreciază

  12. IQ, am uitat intr-adevar de fundas central-picior stang, aici ai dreptate . Dar iarta-ma, Ronny e departe de a fi un atacant valoros, rateaza mult, permanent cerseste si enerveaza arbitri, egoist, fara aport tactic, etc. De fapt nici in liga 2-a chineza n-a fost bun, nu-i asa ?

    Apreciază

  13. Super textul .Si pt mine orice meci al CFR -ului e mai important decat chiar si o finala de Mondial.Doar pt CFR sufar mereu,cand joaca nationala parca n-am nicio tragere de inima daca pierde,dar cand joaca CFR meciuri oficiale am pachetul de Xanax langa mine din cauza emotiilor.
    Si apropo Sougou mi se pare mai bun pe dreapta decat atacant,iar Valente nu m-a imporesioant,sper sa ma insel.!Sper ca Ganea va reveni cat mai curand,e un jcuator destul de promitator dupa mine…
    Forzza CFR!
    Singura echipa din inima mea,pe care o voi iubi toata viataaaa,
    E campioana sufletului meu,
    O voi sustine si la bine si la greu…
    ALE ALE ALE HAI CFR!

    Apreciază

  14. @ Albu, Bogdan și alții care au antrenat sau au fost antrenați în fotbal:
    există o vârstă la care se poate ști că tânărul va juca astfel în restul vieții?
    de pildă, în privința cititului, se cunoaște că o persoană va citit toată viața așa cum citește în clasa a VI-a (cu aproximație, firește).
    există și în privința tehnicii așa ceva?

    Apreciază

    • Cred ca cel care gandeste asa e pierdut, Lex. In privinta tehnicii, intotdeauna mai este de invatat ceva. Sa-l luam ca exemplu pe Pantilimon. Cand a plecat in Anglia era jalnic la iesirile pe centrari. Sa-l vezi acum, daca Piturca ii va da sansa sa joace pentru Romania. Nu stiu de ceea ce simte el, probabil ca multi, cand semneaza primul contract de profesionist simt ca sunt fotbalisti deplini, poate pentru altii asta e similara cu maturizarea, dar stiu sigur ca mereu, oricine, mai are cate ceva de deprins.

      Apreciază

      • pe de o parte m-am exprimat eu prost, pe de alta e foarte greu să mă exprim inteligibil 🙂
        nu la știința jocului mă refeream, acolo evident că ai de învățat toată viața (fotbalistică).
        ci la modul elementar în care atingi mingea pentru ca ea să meargă unde dorești.
        presupun că asta se numește tehnică, în cazul jucătorilor de câmp.
        de aceea am dat exemplul cu cititul – citești toată viața ca în clasa a VI-a sub aspectul tehnicii cititului, dar firește că citești altceva și altcumva (în alte momente etc.).
        deci, trecând peste poziționare, dribling, jocul tactic etc., mă întrebam dacă există o vârstă la care tehnica elementară a atingerii mingii să fie cimentată, să știi că copilul va atinge așa mingea toată viața.
        sunt conștient și că întrebarea poate părea prostească pentru cei din domeniu 🙂

        Apreciază

    • Intr-un interviu, Hagi spunea c-a citit intr-o carte de specialitate ca un fotbalist isi poate imbunatati tehnica pana la 28 de ani. Chiar el marturisea ca la 35 de ani a invatat si pregatit un dribling special pe care sa-l puna in practica in finala Supercupei Europei.N-am reusit sa dau de lucrarea respectiva, dar il cred pe cuvant. Pentru ca tot a comentat si GRadu, mi-am amintit ca in Germania, spre deosebire de alte tari, junioratul se prelungea pana peste 20 de ani, un jucator fiind considerat ajuns la deplinatatea maturitatii fotbalistice in jurul varstei de 24 de ani. Nu stiu daca lucrurile s-au mai schimbat intre timp. Tot legat de tehnica, e interesanta marturia multor jucatori care trec prin perioade lungi de accidentare. I-am auzit pe multi ca practic reinvata nu numai sa atinga mingea, dar si sa sa-si coordoneze miscarile pentru a se deplasa. Din punctul meu de vedere un jucator care a trecut prin stagiile normale de pregatire isi stabileste nivelul tehnic undeva in jurul varstei de 20 de ani. De acolo se mai poate progresa cu cateva procente, dar nu vor mai fi salturi spectaculoase. Ce poate influenta cariera unui jucator in bine sau in rau din acel moment, e pshicul, intelegerea tactica si pregatirea fizica. A! si norocul:)(daca n-a avut pana atunci). Intrebarea nu e prosteasca si sunt enorm de multi oameni care si-ar dori sa stie raspunsul. Cred ca e genul de intrebare care nu-si va gasi niciodata un raspuns sigur si concret. Va ramane mereu deschisa studiului.

      Apreciază

  15. orice amical al CFR-ului cu orice echipa de amatori e mai valoros decat intregul campionat european(pentru mine cel putin)chiar daca le-am urmarit toate meciurile de la CE…insa nu am dormit din cauza golului marcat de amatorul austriac, Matthias…jucator bunicel,poate il transferam 🙂

    Apreciază

  16. Datorita serviciului nu am putut urmarii amicalul CFR-ului, deci nu pot spune nimic legat de jocul in sine. Cat priveste partenerul de intrecere ales spun ca este o alegere buna, avand in vedere perioada de pregatire in care se gaseste echipa. In general in aceasta perioada chiar si echipele mari isi aleg parteneri de intrecere mult inferiori valoric. Si asta, gandesc eu, nu pentru a-si arata muschii sau pentru palmares ci ptr. a da posibilitatea jucatorilor sa se elibereze de tensiunile acumulate, sa se acomodeze fara stres cu noii sositi, etc. Cu alte cuvinte, sa se relaxeze, facand totodata ceea ce au de facut… jucand footbal. Cat priveste golul primit de la niste amatori, nu cred ca este nici asta o problema. ‘Profesionistii’ erau detasati, ‘amatorii’ erau gata sa faca meciul vietii lor. Si, in sprijinul afirmatiei mele imi permit sa va povestesc o intamplare. Prin anii ’80 eram in vacanta la Tusnad. Acolo erau in cantonament ‘sperantele’ de la ASA Tg, Mures. Noi (tineri aflati pe acolo) obisnuiam sa batem mingea pe un teren de footbal din apropiere, unde veneau sa se antreneze si cei din Tg. Mures. Astfel, am ajuns sa o punem de un amical cu ei. Si, ca sa fie si mai interesant, antrenorul lor a pariat pe 2 lazi de bere si un munte de mici ca ne bat la peste 10 goluri diferenta fara ca noi sa dam unul singur. Rezultatul? 11-2 si un chef pe cinste. Deci asta poate face ambitia.

    Apreciază

  17. Tribuna CFR urează sincere felicitări de ”La Mulți Ani!” (sic!) domnului CANETO! Multă sănătate, care ne-o dorim și nouă, fericire, lipsă de griji materiale și imateriale, plus un coordonator de joc și un atacant de careu (golgeter), dacă se poate!

    Apreciază

  18. Mie mi-a placut transmisia Transilvania Look. Microfoanele au fost bine amplasate, ce frumos se auzea Andone. Si ce frumos ii zicea lui Lionn, Lionut:)

    Apreciază

  19. Sa face-ti un articol si dupa meciul de disear cu Dinamo Budejovice ca aici ma sint in largul meu,langa CFR-istiii mei.Din pacate cei care ne acuza pe noi ,si-au facut multi suporteri cu titluri furate.Forzza CFR,castigam 4-1 diseara :D.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.