Cine caută (ami)cal fără cusur merge pe jos…


Primul test-drive adevărat cu CFR-ul 2012-2013! Ziceam de vineri că de-abia azi ne vom da seama cam pe unde ne situăm, „who’s who” în echipa acestui sezon. Şi, s-au lămurit destul de multe, destul de clar.

Putem găsi neajunsuri şi acum. Că adversarul ar fi cumplit de slab – totuşi, vorbim despre locul 10 dintr-o ligă foarte comparabilă cu a noastră -, că am avut noroc la cel puţin două goluri – totuşi, am marcat 4 şi am mai avut ocazii de încă atâtea sau că prea s-a exagerat cu folosirea unei echipe de titulari, ca şi cum dinadins am fi vrut să câştigăm convingător – nici cehii nu au făcut rabat de titulari.

Se pot găsi câteva „chestiuni adversative”, dar, făcând asta, riscăm să ne întoarcem la oricare ediţie a echipei din ultimii 3 ani, toate mai slabe decât cea de faţă! Nu ştiu care e părerea ce se propagă în rândul ceferiştilor, dar eu sunt mulţumit de ceea ce văd. Sincer! Astăzi s-a luat vălul peste multe dintre neclarităţile de până acum, iar dacă se vor îndeplini promisiunile referitoarele la cele încă 2 transferuri, nu văd niciun motiv să nu fim realmente optimişti în acest sezon.

CFR-ul finalului de campionat avea nişte găuri evidente. Acum nu doar că s-ar fi plombat acelea, ci chiar au devenit puncte forte. Astăzi s-a văzut clar că putem juca liniştiţi cu doi închizători pe centru şi, dacă extremele îşi fac bine treaba, tot suntem o echipă redutabilă! Ce a mai ajuns şi fotbalul ăsta, dom’le! Într-o vreme era de neconceput să joci fără un conducător de joc. Iată că se poate, atâta vreme cât domini categoric lateralele. Iar, pentru asta, se cuvine să lăudăm înzecit pe cei care muncesc acolo.

Cea mai mare bucurie este partea dreaptă, amorţită până acum câteva luni. Ivo Pinto şi Deac par deja viitoare staruri ale campionatului nostru. Ivo Pinto a fost download-at de pe youtube şi, iată-l, jucând exact ca pe acele imagini. În plus, are şi scuza că e de-abia la primul meci; se vede cu ochiul liber că încă joacă doar din instinct, nu e nimic tactic la el. Rezervele sale calitative sunt mult mai mari, tocmai de aceea sunt încântat de afacerea asta făcută de club! Iar Deac, confirmă, mereu şi mereu, progresul din ultimii ani. Cu ei doi CFR-ul nu are o aripă ci un croşeu de dreapta!

Pe stânga, Camora a arătat azi de ce doar el poate fi titularul. Cei care s-au uitat prea mult peste gard în sezonul încheiat şi îl consideră pe Sepsi drept mare valoare, uită mult prea repede ceea ce a făcut Camora pentru noi. Dacă ar avea şi el un Deac, detaşat, pe partea stângă, s-ar putea mult mai mult. Din păcate, singurul pentru care am ceva dubii, rămâne şi azi Valente. Nu ştiu, dar parcă în afară de centrări şi de execuţii de faze libere (bune şi alea), nimic nu-l recomandă pentru driblingul în tuşă. Mai degrabă l-aş vedea jucând bine în centru, un fel de De Zerbi cu mult mai mult aplomb defensiv. Avem destui jucători iuţi ce ar putea juca în locul lui mai bine, pe flancul acela. Poate mă înşel, aşadar să-i dăm şi lui prezumpţia de neacomodare. Fiindcă ziceam de Camora, îmi aduc aminte că sezonul trecut portughezului i-au luat cam 3-4 luni să se acomodeze. De-abia prin etapa a VII-a, a VIII-a, începuse a da semne că poate mai mult.

În condiţiile în care vom avea o sumedenie de centrări în careu se impune aducerea unui vârf pentru ele. Sougou este speculativ, el poate culege „ceea ce pică” de sus, dar Ronny este cam subţire în atacarea centrărilor, iar Kapetanos bun doar atunci când vine de pe bancă, drept rezervă. Un atacant ca Yssouf Kone ar rezolva acum problema.

A doua chestiune de discutat este alcătuirea primului 11. Azi s-a văzut şi din avion care sunt alegerile lui Andone. Au jucat viitorii titulari (cu excepţia lui Ronny, poate a lui Rada şi, poate, a celui care va fi scos din echipă de mijlocaşul ofensiv promis). Azi s-a văzut că diferenţa dintre „CFR titulari” şi „CFR rezerve” este ca cea dintre o echipă care dă 4-0 în 60 de minute unor cehi şi o alta care joacă cel mult de la egal la egal cu ei. Cred că alegerile lui Andone în privinţa  „la cine renunţăm”, „pe cine împrumutăm” sunt extrem de facile. Nicoară se vede că este pus doar ca umplutură şi doar faptul că e român, antrenat aici, l-ar putea salva pentru o viitoare listă UEFA; Edimar şi Lionn însă nu au acest noroc, Godemeche cred că va prinde doar primul tur din Cupa României, iar Pedro, dacă se vrea a fi scos fotbalist din el, trebuie un pic susţinut moral. Când are primele execuţii reuşite, zburdă tot meciul. Când dă greş la început, se calează imediat. O altă piesă care agaţă angrenajul este Diogo. Cum a intrat în apărare, cum a început fâstâceala acolo! E simplu, scăpând de acest balast, toate se vor aşeza într-un mare firesc. Toată lumea îşi va şti exact locul şi rolul.

E de-abia început de pregătiri şi deja echipa se mişcă precum un tot. Cel mai entuziasmant lucru de azi pare acel pressing asfixiant făcut de ai noştri. Pentru asta meritul este al lui Camora şi al lui Pinto, foarte mobili în teren şi care îi ajută şi îi fac şi pe Deac şi Valente să strângă foarte bine. Pe laterale se închide zona, în centru e Mureşan şi Sare, practic avem un zid la mijlocul terenului. Când îl avansăm e imposibil să nu punem adversarului probleme. O minge recuperată acolo, sus, se rostogoleşte imediat spre poarta oponentului. Repet, e doar începutul, mă aştept ca o dată cu sudarea echipei lucrurile să meargă şi mai bine, marja de creştere pe acest procedeu ar putea fi impresionantă.

Sigur, vor fi şi adversari mai puternici, care pot ţine de minge în orice condiţii, care ne-ar fulgera imediat ce ne-am asuma un risc al pressingului prea avansat. Un moment bun ca să ne dăm seama ce s-ar întâmpla în acest caz va fi chiar miercuri, cu Sparta Praga. Gradual, prin acel meci, urcăm spre nivelul „Play-off Champions League”. Deocamdată primele 2 trepte le-am urcat foarte hotărât, foarte apăsat. Jucătorii vechi sunt aşa cum îi ştiam, la cei noi ţi-e drag să te uiţi, sar imediat în ochi, echipa are 10 ocazii/meci, are accelerări şi pase din prima foarte bune, are viteză şi tehnică. Să-i lăsăm doar pe ei să vorbească, pe teren şi să nu ne umflam prematur în pene. Acum doar ieşiri de genul „suntem campionii amicalelor”, „echipa e atât de bună încât, deşi vroiam, nu mai transferăm”, „prindem optimiile Champions League” sau „vom câştiga campionatul în etapa XXVIII-a” nu avem nevoie, doar ăstea ne mai pot dăuna atmosferei de lucru. Calm, cu seriozitate, luat hop după hop, exact cum am câştigat sezonul trecut.

Să sperăm că vom fi feriţi de accidentări, fiindcă şi aceasta e o cheie importantă a sezonului. Cel mai urât moment de azi a fost cel în care Sougou a rămas întins pe gazon. Sunt câţiva jucători care nu vor avea înlocuitori (decât mult inferior calitativ): Sougou, Mureşan-Sare, Felgueiras şi, probabil, în această categorie vor intra Ivo Pinto şi Deac. Ce se va întâmpla dacă vreunul se accidentează pe termen lung? Aici e o chestiune doar de şansă, până la urmă.

După acest 4-0 mai mult decât reconfortant, zău că primul gând este: „De-abia aştept următorul meci!”. Da, aşa se reface foamea de CFR, aşa, fără promisiune, ci doar cu înfăptuire, se aduce spectacolul pe teren.

Cât despre comentatorii Transilvania Look, încep să mă prind care-i hiba acolo. Sunt un telespectator prea recent al postului, nu-i ştiu după nume pe cei doi comentatori şi nici nu am găsit încă referinţe în privinţa asta. O să-i diferenţiez după timbrul vocal. Fiţi atenţi la următoarele meciuri: unul, cu o voce mai „radiofonică”, mai groasă este foarte pertinent în ceea ce spune, dar celălalt, cel cu vocea, exprimarea, pronunţia, dar, mai ales, cu conţinutul foarte subţire, parcă zgârie cu creta pe tablă. Platitudini, prostii, repetări şi „răsrepetări” ale aceloraşi informaţii, toate sunt în arsenalul său. El este pe cale să facă o carieră foarte bună în cazul unui transfer la Digisport. Omul are efectul „pixelului mort” pe un ecran 3D Super HD. Dar, cum ziceam încă din titlu: cine găseşte cusur în asta, ajunge pe jos, foarte jos chiar, să zicem, la GSPtv.

Să vină următorul meci al deliciului de vară!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

 1. Pacat ca Ivo Pinto e doar imprumutat..cine stii poate s-a indragosti de CFR si va ramane si din sezonul urmator.
  Cat despre Nuno Diogo,da Doamne sa vina aceea zi si sa nu l mai vad la CFR.

  Apreciază

  • Din cate stiu eu, Ivo Pinto a semnat pe 4 ani cu noi. A fost imprumutat doar pana acum, la alte echipe, dar, tocmai de asta nu-mi dau seama, cum am reusit noi sa-l luam 100% un astfel de jucator?

   Apreciază

   • Interesant, parca am citit ca e in coproprietate CFR-Porto. Pe site-ul oficial CFR, la Valente, Filgueiras, Deac, Valente scrie care pe ce perioada a semnat, la Ivo Pinto nimic. Pe fooballzz apare ca fiind imprumutat de Porto la CFR.

    Apreciază

     • pe cfrmania: „Clujenii au anunțat că l-au transferat definitiv pe Ivo Pinto, jucător pe care-l vor deține în coproprietate cu FC Porto. Se pare că fundașul dreapta a acceptat să vină la Cluj doar pentru un an, sub formă de împrumut. Impresarul său a anunțat pe pagina agenției sale că Ivo Pinto va juca la CFR numai în sezonul 2012-2013.” Cum o fi chemand agentia respectiva, sa verificam informatia?

      Apreciază

   • Doar citynews l-a dat ca semnat pe 4 sezoane cu CFR.Site ul oficial CFR nu mentioneaza nimic,asta inseamna ca e im prumutat.Chiar si wikipedia il da imprumutat.Deci e clar,din pacate.

    Apreciază

    • Numele agentiei ce l reprezinta pe Pinto Renan este Onsoccer International.Pe prima lor pagina apar exact cele spuse de tine prin Cfrmania.E imprumutat pe un an la CFR.

     Apreciază

    • Citesc si eu desfasuratorul lui Ivo Pinto. Porto apare destul de departe pe traseul sau. In rest tot imprumutat. Un sezon aici, un sezon acolo. Ma intreb pe care sezoane avusese contractul cu Porto, caci, chiar si acel contract pare a fi terminat.
     E posibil ca primele informatii sa fi fost hazardate, totusi s-a intarziat mult transferul, s-a negociat probabil destul de mult si s-ar putea sa se fi schimbat datele. Totusi, in conditiile in care salariul sau pare tangibil pentru CFR si in momentul in care riscam cu un jucator totusi tanar, nu cred ca ai nostri nu au prevederea sa scoata si un mic profit din asta, macar sa fiu o clauza de cumparare definitiva la final (asa cum se fac, de regula, aceste imprumuturi). Ramane de vazut, sunt sigur ca vor aparea detalieri ale situatiei sale contractuale, in momentul in care Pinto va straluci constant.

     Apreciază

     • Se pare ca Porto l-a vandut la Rio Ave anu trecut.Are contract cu ei pana in 2014.Eu sper intram in grupele UCL,sa lege o prietenie cu portughezii nostri si sa ramana la CFR Pana la urma ce s afaca el la Rio Ave ?Se lupta acolo pentru trofee? Clar ca nu.

      Apreciază

     • Situatia lui Pinto pare cu adevarat in ceata, Cel mai mult ma pune pe ganduri suma lui de transfer, 250.000 de euro. Nu cred pe nimeni atata de prost sa renunte la un astfel de fotbalist pe bani asa putini. In plus, nici pe site-ul clubului nu apare c-ar fi al nostru, si nici durata pe care a semnat cu noi. Totusi, vreau sa cred ca Pinto este jucatorul nostru, macar in coproprietate cu Porto sau Rio AVE. L-am auzit pe Iuliu Muresan spunand ca pentru fotbalistul acesta vom fi invidiati de multi dintre adversarii nostri. La ce sa ne mai invidieze vecinii de peste Carpati, cand fotbalistul nici macar n-ar fi al nostru? Nu prea vad logica. Sper sa nu ma insel eu, pentru ca de fotbalist e fotbalist Ivo Pinto. Cred ca va fi noul Alvaro Pereira, dar de banda dreapta, iar in maxim doi ani va fi vandut pe bani grei, poate chiar mai bine decat uruguayanul. In plus, eu si pe Valente il socotesc un transfer f.f.reusit; mi-e cam teama sa-l contrazic pe Albu, pentru ca pana acum nu prea l-am prins sa dea gres atunci cand eticheta un jucator, dar cred totusi ca Valente il va face uitat in sfarsit pe Culio, ba chiar va fi si peste argentinian. Vom vedea.

      Apreciază

     • Florinaccio, eu si in articol am pastrat rezerva in privinta lui Valente. Am spus ca pana acum nu pare sa impresioneze (pe postul pe care joaca), altfel se vede ca stie cu mingea, dar, asa cum am spus, poate isi va da drumul in timp, dupa modelul enuntat mai sus: Camora. Sunt sigur ca exista rabdare cu el, desi, la nevoie, sa nu uitam, Deac poate fi trecut oricand pe stanga, cu aceeasi eficienta ca pe dreapta.

      Apreciază

 2. In prima repriza s-a jucat foarte bine, insa dupa pauza s-a instaurat haosul, au intrat si ‘rezervele’, probabil de aceea. Nicoara si Hora nu stiu daca vor ajunge fotbalisti vreodata, mi s-a parut lamentabila prestatia lor. Un alt minus, din punctul meu de vedere este omul de ultima pasa din mijloc. E foarte bine sa avem flancuri puternice, insa daca nu ai atacantul de careu potrivit sau dai de o aparare adversa formata din oameni inalti, de multe ori o poti desface doar printr-o pasa filtranta venita din centru. Singurul care mi se pare ca poate da acea pasa in acest moment e Rui Pedro, care insa nu e constant.

  Apreciază

 3. Da, Alex, sunt imbucuratoare, promitatoare si partea dreapta, si partea stanga, si cuplul Muresan-Sare, dar mie cel mai mult imi place ca mingea circula, si nu doar intre fundasi cu ultima destinatie portarul, apoi degajare spre varfuri, cum ne-am obisnuit in ultimii ani. Normal, n-au fost cine stie ce adversarii de pana acum, dar inceputul e datator de sperante. Sa vedem cum se vor comporta baietii cand vor intalni primul adversar neechipat in alb-negru, sa nu fie victoriile de pana acum datorate unei supramotivari produse de B&W, mai ales ca cei de ieri aveau pe tricouri si logo-ul unei firme de adunat gunoiul 🙂

  Apreciază

  • Daca asa-i de mare ura jucatorilor nostri vis a vis de tricourile sponsorizate de gunoieri, oare ce vor face Porumboiu si Gigi? Eu ma astept sa inscriptioneze tricourile astfel: Insalubritatea 1 si Insalubritatea 2.

   Apreciază

  • In primul rand, Caneto, sa-ti zic si eu (chiar si cu intarziere) „La multi ani!” si un Champions League de fericire! Asta fiindca doar acum am apucat sa vad acea stire legata de ziua de duminica. 🙂
   Apoi, da, cata vreme Pinto si Camora urca langa mijlocasi, chiar au cum sa existe pase. Sunt 6, chiar 7 oameni (ca apare si Sougou acolo) disponibili in orice moment pentru a primi mingea. Faptul ca reusim sa comprimam terenul foarte bine face, cred, totul. Astept insa cu nerabdare prima infrangere din amicale, ca sa ne dam seama mai clar unde ar fi problemele. Ma astept ca Felgueiras sa fie cam departe de calitatea lui Beto, ma astept sa avem meciuri in care pasele sa ne fie blocate sau sa fim prinsi pe contraatac. E nevoie de o infrangere, cat mai repede, ca sa ne dam seama si de zona gri. Plus ca, deja aud: „aducem 1-2 jucatori”. Un fel de: „daca nu-s 2, lasa ca merge si asa”.

   Apreciază

 4. De acord, se pot realiza multe DACA vin cei doi promisi de conducere, care pina in final pot fi 4, ma gindesc la un fundas central de picior stang si la un mijlocas defensiv, cum ar fi D.Kone . Si este adevarat, ca intre prima si a doua garnitura este o feferenta enorma, ceea ce este, cel putin deocamdata, o slabiciune . Nu sunt de acord cu eventuala mutare a lui Valente in centru, doar el s-a remarcat pina acum numai prin centrari, iar in centru nici acest lucru nu l-ar mai face . Oricum sunt optimist, pt prima data in ultimii trei ani se pare ca sefii stiu ce au de facut !

  Apreciază

 5. Eu am incredere Valente se va integra rapid, este doar o chestiune de timp pana va fi un „Deac” pe partea stanga.El este un jucator de contraatac mai mult , cu „tasniri” laterale si centrari la atacantul de careu.In acest meci , cand 99% din timp adversarii s-au aparat in propria jumatate, Valente nu prea a fost in mediul sau.Ivo Pinto , la fel, este un jucator gen Contra, dar pt primul meci in tricoul chefereului eu zic ca e super ok.Pe mine ce ma ingrijoreaza in continuare este atacul, nu avem un atacant de 70-90 minute care sa fie un ghimpe pt fundasii adversi.

  Apreciază

 6. Sunt surprins ca Valente a jucat atat de subtire, conform lui Albu.Eu am deschis televizorul fix cand marcase gol.Is chiar surprins.In Portugalia e cotat ca un jucator excelent, de incredere, de caracter, tehnic si bun pasator.Are nevoie de putina acomodare, e imposibil sa nu-si etaleze aceste aptitudini din momentul in care isi va simti colegii dpdv tactic la un nivel care sa-i permita o exprimare conforma calitatilor sale.

  Apreciază

 7. Echipa este una pe care de mult nu am vazut-o atat de ofensiva. Deac este un turbo montat unui motor diesel. Ivo Pinto, Sougou, Camorra se pliaza perfect constructiei dorite, insa pe acest Valente il vad lipsit de viteza, dezinteresat de faza defensiva si de ce nu superficial. Aduce un pic sau mai mult cu Bastos, si acest lucru ma cam sperie. Daca tot asa continua, ar trebui un pic scuturat sa simta meleagurile ardelenesti si nu cele lusitane, sa nu se considere superior locului unde a sosit si sa joace fotbal (eu asa il vad si imi asum cele spuse). Este nevoie neaparat de un atacant de careu pentru ca doar cu Kape nu poti face totul. Ronny, Ganea sunt doar jucatori care pot fi buni in campionat intern dar nu unde incercam sa ne avantam. Deasemenea un jucator tehnic cum a fost de Zerbi este neaparat nevoie la mijloc. Nu este timp sa-l asteotam pe Pedro sa se transforme in playmaker, ori pe Valente sa se acomodeze cu echipa dar si cu un post nou. Inca odata, Deac este fantastic insa mi-ar parea rau sa vad actiunea murind la el in lipsa existentei unui mijlocas de creatie si un finalizator pur sange.

  Apreciază

 8. Valente a jucat, acolo la el acasuca, aripa stanga intr-un sistem 4-3-3,Ando l-a silit sa devina peste noapte mijlocas de banda in 4-4-2, spre deosebire de Pinto, el trebuie sa joace altceva.Evident are nevoie de timp de adaptare. Si, de retinut Valente exceleaza la atacurile rapide. In Portugalia a fost mereu socotit peste Wesley ca si calitate a jocului. Nu trebuie sa uitam ca doar lipsa unui varf adevarat a facut, ca o parte din centrarile sale, sa nu se transforme in gol. E adevarat e jucator de executie, dar nu numai, e jucator care face ambele faze nu cred ca e comparabil cu Bastos din acest punct de vedere si, dupa mine nici cu bramburisticul Nicoara(pacat de fizicul bun ce nu poate fi coordonat de un neuron tare mititel). In alta ordine de idei mi se pare interesant faptul ca transferurile de pana acum ne fac sa ne dorim un stoper, semn, asa cum spune si alex in articol, ca avem transferuri bune. Varful ramane calcaiul lui Ahile, iar la mijloc nu prea avem variante de inlocuire.

  Apreciază

 9. Remarcatii din acest: Ivo Pinto, Deac, Muresa-Sare, Camora, Sougou. Putin dezamagit de Valente de ce a aratat pana acuma..Sper sa fie o problema de neacomodare. O intrebare, Ivo Pinto este transferat la noi sau este doar imprumutat? Ca are un potential urias din ce s-a vazut.. Oricum asteptam cu nerabdare acel atacant si acel mijlocas. Avem neaparat nevoie de un atacant, dupa ce s-a vazut in meci. Sper sa vina cat de repede ca sa se integreze.

  Apreciază

 10. A zis nea Muri, ca s-ar putea sa mai vina jucatori, in al doilea cantonament. Cum ca sunt in discutii cu unul sau altul. Asta inseamna imprumut de la Porto sau de altundeva. Inseamna lipsa de calitate, seriozitate. Bun pentru liga 1, nu si pentru CL sau EL. Campania de transferuri a fost „savuroasa”, bravo conducere. Dar, parerea mea – si a altora, ar trebui adus un centrocampista valoros, chiar daca ar costa peste 1 mil euri. Plus ce ne da Porto si ar fi o.k.

  Apreciază

 11. Buna campania de transferari de pana acum, se vede ca sefii CFR-ului au invatat din greselile trecutului si au adus pana acum numai fotbalisti cu adevarat utili. Totusi, cred ca echipa asta mai are nevoie de cateva tranferuri. Cel putin, ca sa arate asa cum mi-o visez eu, ar mai fi nevoie de inca 4-5 FOTBALISTI, toti de valoarea celor adusi pana acum in aceasta vara. Am stat si m-am gandit cam cat or castiga impreuna de pilda Panin, Lionn si N.Diogo, toti trei fotbalisti de umplutura in acest moment. Oare n-ar fi mai buna o incercare de imprumut a lor, cat mai rapid, pana mai e timp, si aducerea in loc a unui fundas central ca valoare, peste ceea ce avem acum, dar care sa si poata acoperi la nevoie postul de fundas dreapta? Ceva in genul lui SAPUNARU ( daca nu el, macar unul de profilul sau si mai ales de valoarea sa). In felul acesta s-ar mai aerisi putin lotul si ar creste si in valoare, iar cele patru posturi din compartimentul defensiv ar fi toate acoperite: pe stanga Sepsi si Camora, in centru Cadu, Piccolo, Rada, Maftei si Sapunaru, ultimii doi putandu-l inlocui la nevoie pe fundasul dreapta Ivo Pinto. La inchidere ar mai fi nevoie de inca un inchizator, un DJAKARIDJA KONE cred ca ar fi excelent. Acesta e postul cel mai expus, si-n plus cel putin in Champions League s-ar prea putea sa jucam cu doi inchizatori. In cazul acesta si de aici ar cam trebui sa zboare, numa’ sa aiba unde, Godemeche, Celestino, plus fundasul stanga Edimar. E clar, de mijlocas central ofensiv, de UN NR.10 avem acum cea mai mare nevoie, si inca de unul de mare valoare. Pe langa el nu cred ca ne-ar mai strica si un mijlocas de banda. ANTAL ar fi fost ideal, mai ales ca Deac ar putea trece la nevoie si pe stanga, iar de trei mijlocasi de mare valoare,pe care sa poti conta in orice moment, cred ca e intr-adevar nevoie pe benzi. Nu poti sa stai acolo numai in Deac si Valente daca-ti doresti si supercupa, si cupa, si campionatul, dar mai ales si un parcurs bun sau f.bun prin Europa. In fata e nevoie macar de un atacant in genul lui WELDON, unul care sa poata juca si varf, dar la nevoie si al doilea atacant, in spatele varfului de careu. Recapituland, un numar 10, unul ca Weldon, un alt Antal, un Djakaridja si un Sapunaru cred ca ar aduce multa valoare, plus, eventual, daca s-ar putea, si intre buturi BETO. Cu un prim 11 ca cacesta: BETO – PINTO, CADU, SAPUNARU, SEPSI (eu pe Sepsi il vad peste Camora ca valoare) – DEAC, GABI.MURESAN, ADRIEN SILVA (sa zicem) , D.VALENTE – SOUGOU, ”WELDON” va intreb: cui i-ar mai fi frica nu de campioana Poloniei sau a Belgiei, dar chiar si de una dintre fortele Europei? Mie nu mi-ar fi frica cu astia 11 nici de Real Madrid. In plus, nici chiar echipa rezervelor n-ar deloc rau: FELGUEIRAS – MAFTEI, PICCOLO, RADA, CAMORA – ”ANTAL”, D.KONE, RUI PEDRO, NICOARA/HORA – RONNY, KAPETANOS. Adaugandu-i la acestia si pe STANCIOIU, eventual PANIN (poate c-ar merita tinut si el in lot), BAKARY SARRE, HORA si LIVIU GANEA ar rezulta un lot de 27 de jucatori, si destul de polivalenti multi dintre ei. Cu acestia cred ca am termina victoriosi in mai toate bataliile, deloc putine, care ne asteapta.

  Apreciază

 12. Am citit, ca pt argentinianul din Israel, care a marcat 32 goluri in ultimele doua editii de campionat, s-ar cere 1 mil de euro ( e in ultimul an de contract ). Dar noi nu suntem de acord, oare chiar suntem blestemati ?! Se poate considera, ca 3 mil pt Renan au picat din cer, iar noi din banii astia nu suntem in stare sa aducem un adevarat nr 10, pe deasupra si golgeter, de 26 ani, care peste 1-2 ani ar valora cel putin 4-5 mil ? Poate intelegeti voi…

  Apreciază

  • N-avem de unde sti cat de adevarate sau false sunt asemenea zvonuri, atat ca suma cat si ca dorinta de achizitionare. Poate cer un million, poate juma’ sau 3, poate pretentiile jucatorului sunt exagerate, ori e posibil ca CFR sa nici nu fi incercat deloc aceasta pista cu Galvan si-i doar o inventie de presa. M-as bucura sa fie adevarata totusi chestia si sa se ajunga la o intelegere, imi plac jucatorii cu lipici la gol, dar e normal, daca sunt discutii, sa se negocieze la sange. Sa vedem care-i mai jidan 🙂

   Apreciază

   • Zvonuri se mai itesc pe ici pe colo si in privinta lui Fernando Reges, se pare, conform unora ca el ar fi jucatorul asteptat saptamana viitoare. Ma tem ca desi ar fi bun nu se face. Nu pentru ca n-am vrea noi ci pentru ca nu vrea el. In rest, repet pana acum am transferat bine. Acum urmeaza sa vedem ce jucatori mai vin. In nici un caz nu ma astept la cumparaturi pe care sa nu le acopera plapuma. Personal nu cred in obsesiile multora, care spun ca, daca am luat bani pe Renan, e musai sa-i cheltuim pe nerasuflate. Nu clubul asta trebuie sa traiasca si maine si in retur si la anul viitor. Sper insa sa avem parte de inca 2-3 transferuri la fel de utile si de insemnate calitativ ca si cele de pana acum.

    Apreciază

 13. Ivo Pinto are contract pana in 2014 cu Porto

  http://www.transfermarkt.de/de/ivo-pinto/profil/spieler_82281.html

  Transferurile au fost reusite anul aceste, se pare ca am invatat sa nu mai transferam de dragul de a transfera, ci a cauta fotbalisti, care pot juca ca titulari sau fii rezerve, care pot oricand intra in teren, fara ca antrenorul si fanii sa tremure.

  Pana acuma la bugetul nostru stam bine. 5 din 5 e bine 🙂

  Cand l-am vazut pe Edimar pe teren, deja ma gandeam la campaniile trecute care se aduceau 7 jucatori si doar 3 erau buni.

  Ar mai trebui adus un jucator tanar roman ca fundas dreapta, care sa invete si poate la anul sa devina titular.

  Mai astept 2 mijlocasi ofensivi si 1 atacant adevarat.

  Apreciază

  • transfermarkt nu cred ca ii actualizat, daca te uiti si la alti jucatori o sa observi asta. e foarte dificil ca sa ti pasul cu toate transferurile pe care le face fiecare echipa. probabil il actualizeaza cand s-a incheiat perioada de transferuri. ce mi se pare ciudat ii ca pe site la cfr nu a scris pe ce perioada a semnat Ivo Pinto. de obicei indica pe ce perioada a semnat jucatorul. asta m-a facut si pe mine sa imi pun unele semne de intrebare…si s-ar putea sa am dreptate si sa fie doar un imprumut..sper sa ma insel..

   Apreciază

 14. Un titlu pe care l-au ratat Prosportul si Gsp-ul: ”UNUL DIN FOTBALISTII SIMBOL AI CFR-ULUI A AJUNS LA U ! SIXTO PERALTA, FOTBALISTUL CARE A AVUT O CONTRIBUTIE MAJORA LA TOATE SUCCESELE CFR-ULUI DIN ULTIMII ANI, S-A TRANSFERAT LA !…U Catolica de Chile! ” 🙂 // Eu ii doresc mult succes, a fost si va ramane pentru multa vreme idolul meu, fotbalistul pe care l-am pretuit si l-am iubit cel mai mult!

  Apreciază

  • Cine? pierd băieţii si îi luăm noi la şuturi? îl schimbă pe Andone cu un antrenor străin? rămâne in sarcina clubului să noteze si să achiziţioneze veste antilături.

   Apreciază

 15. Cateva idei:
  1. Sa nu uitam ca in ambele meciuri de pregatire, flancul nostru stang a jucat pe partea opusa camerelor TV….si cum camerele erau situate cam jos, a fost mai greu sa percepem anumite detalii ; eu zic ca si asta conteaza in formarea primelor impresii asupra lui Valente, in orice caz vreau sa-l vad jucand si pe partea cu camerele TV.

  2. Un mijlocas ofensiv ca si Galvan ar merita toti banii; cine nu crede, sa vada filmuletul
  Sa nu uitam ca si pe Alvaro Perreira s-au dat 2,3 sau 2,4 mil. Euro si a meritat!
  Si, de asemenea, sa nu uitam ce mult au contat in jocul echipei singurii mijlocasi ofensivi cu forta CONSTANTA de gol pe care i-am avut: Coroian si Trica.

  3. Dezamagit de imprumutul lui Batin, poate nu extraordinar dar un atacant cu simtul portii, gen Anca. Nu pot sa inteleg cum acest Ganea, care a lovit cu atata BESTIALITATE jucatorul cazut la pamant in acel meci Astra – Ceahlaul, a putut fi adus in Gruia. Cred ca jucatorii nostri trebuie sa fie si la un anumit standard in ceea ce priveste caracterul lor si, ma tem, ca acest Ganea este jos de tot in aceasta privinta.

  Apreciază

 16. Long time no read.

  Felgueiras – n-o avut mai nimic de aparat, da’ mi-o placut atitudinea lui si faptul ca pare chiar mandru sa joace la CFR. Jucator de calitate incantat sa joace la noi? Niciodata n-o s-avem de-ajuns din acestia.

  Ivo Pinto – speed, give me what I need, yeah! Daca se mentine in parametrii jocului cu dinamurile cehesti, va fi tipul de jucator „glass cannon”, un termen specific RPG-urilor, i.e. puternic ofensiv, fragil in defensiva. Norocul lui (si al nostru) e travaliul pe care este dispus sa-l faca Deac.

  Fundasi centrali – pentru mine, cuplul ideal (OK, in afara Brangelinei) e Cadu – Piccolo. Ramanand la referinte cinematografice, ambii si-ar putea spune unul altuia: „You complete me”. Pe de o parte il avem pe Cadu – determinat, artagos, tupeist, ambitios, de cealalta „ardeleanul” Felice – molcom, calculat, inteligent. Maftei, Rada? Primul poate fi o solutie viabila, al doilea doar un compromis.
  Nuno Diogo o fost coleg de camera cu Cristiano Ronaldo.

  Camora vs Shepshi – o falsa problema, IMHO. Laci are toate lipsurile-n faza defensiva pe care le are si lusitanul, plus o viteza-n minus si un aport ofensiv inexistent. Sincer, nu-l vad pe Sepsi nici macar peste Nicoara in pozitia de fundas stanga. Ce-i drept, Sabau l-a folosit la Marosvasarhely si pe post de inchizator, ceea ce, biensur, il face pe puiul nost’ de dac a patra roata la trotineta.

  Deac, aka fetitza 2, pentru cine-si mai aduce aminte de good ol’ days, cand Anca rata din toate pozitiile. A alergat suspect de mult, l-a ajutat pe Ivo mai mult decat era precizat in fisa postului, s-a zbatut incredibil pentru un cert titular,- banuiesc ca sufera si el de „boala” lui Maftei – rapidist, declarat, de mic, dar CFR-ist eficient.

  Muri. Rulz!

  Sare – m-am bucurat foarte mult de bucuria lui la golul marcat. Sunt semne, mai subtile sau mai nu, care-ti spun cat suflet pune un jucator pentru echipa la care joaca, iar zambetul larg al ivorianului dupa un gol cu latul, din 6 metri, intr-un amical – pe mine m-a incalzit mai mult decat soarele de iunie. Totusi, eu il vad mai degraba concurand cu Muri pe acelasi post, decat jucand impreuna. Ori asumandu-si o pozitie mai retrasa, in fata fundasilor, lasandu-i dragului de Muri un rol de Schweinsteiger, o tzara mai avansat, cu responsabilitati de distribuitor de pase in adancime.

  Valente – nebuloasa sezonului de transferuri. Imi pare… nefericit. Neadaptat. Din comentariile pe care le-am gugal translatat de pe alde a bola, mijlocasul pare a fi fost un jucator apreciat de fani, a carui plecare a fost regretata. Asa ca eu sunt dispus sa-i mai acord, o vreme, prezumtia de calitate. Un lucru pozitiv la jocul lui a fost faptul ca nu a jucat la alibi. A incercat si pase filtrante, si-a asumat si riscuri, chiar daca, in general, nu i-au iesit. Dpmdv asta e clar de apreciat, mai ales ca, de cealalta parte, il avem pe soporificul Godemeche, maestrul paselor laterale de doi metri, o jena de fotbalist. Cine naiba o hotarat ca nulitatea asta merita mentinuta in detrimentul lui Peralta? Boggles the mind.

  Modou? SOUGOU! Dupa cum unii stiti, conducerea clubului nostru nu este in lista celor carora le trimit felicitari de Craciun, dar faptul ca au reusit sa-l convinga pe ghepard sa se multumeasca, cel putin inca un an, sa vaneze gazelele ligii miorlaitice e un semimiracol. Singurul jucator a carui lipsa din primul 11 nu poate fi compensata rezonabil.

  Kapetanos. OK, OK, jocul l-o-nceput Ronny, da’ stim cu totii ca titularul postului de varf impins nu poate fi altul decat Pantelis. Oportunistul, norocosul Pantelis. Singurul jucator care a reusit sa dea gol fugind de minge de la Inzaghi incoace. Pe cat l-am urat in tricoul shtoaiei, pe atat mi-i de drag in carpele joma.

  Rezerve:

  Portari: nu stiu care e situatia lui Beto. In caz ca revine la Cluj, titularul nu poate fi decat el (e evident ca n-ar accepta sa vina la noi ca rezerva). A gresit? Da. E cam gafeur? Iap. Imi doresc alt portar? NU! Il mai tineti minte pe Beto de la meciul din Gruia contra pufuletilor stiuletelui sifilitic? Cand plangea ca nu poate juca, chiar daca avea ochiul stang aproape inchis. Un asemenea jucator face mai mult bine suporterilor si imaginii unui club decat un trofeu. Il simti ca este alaturi de tine, la suferinta ori bucurii, nu doar o alta efemerida ce se gandeste la banii ce-i scoate din zid.

  Panin. Of. Of. Sunt un admirator al aradeanului, pe care nu poti sa nu-l respecti pentru anii pe care i-a dedicat CFR-ului. E genul de jucator care nu ne-a pacalit niciodata, nici macar cand a jucat mai slab, pentru ca stim toti ca a facut tot ce i-a stat in putinta la momentul respectiv. Doar ca ma tem ca vointa nu va mai fi suficienta anul acesta decat pentru, cel mult, un post de rezerva vesnica. Singura dorinta pe care o mai am, legata de Panin, e sa nu fie tratat de conducere asa cum au fost tratati Tony sau Peralta, intre altii.

  Lionn – un jucator fara prea multe calitati, dar care-si asuma responsabilitati. O rezerva utila, mai ales pentru meciuri cu echipe mici, pe care nu reusim sa le desfacem.

  Edimar – daca Valente merita o sansa, de ce nu si Edimar?

  Rui Pedro – este legat ombilical de Sare. Parerea mea este ca cei doi nu pot juca simultan decat daca Muri este indisponibil. Vad un cuplu Sare – Muri in meciurile-n care tre’ sa stam cu deirier-u’n poarta si un eventual Muri – Rui Pedro in confruntarile cu adversari inferiori. Rui Pedro merita „cultivat”. E tanar si are suficiente calitati care sa-l transforme din promisiune in certitudine, doar ca nu nea Alone e antrenorul care sa aiba curajul si viziunea de a promova tineri.

  Liviu Ganea. Accidentat, din cate am inteles. Citeam acum ceva vreme pe site-ul suporterilor dinamovisti, dinamomania.net, un comentariu in care atacantul era deplans pentru nesansa de a-l avea, iar, ca antrenor pe Andone, cel care ii blocase progresul si la Dinamo.

  Puncte forte: defensiva arata chiar bine, in profunzime, adica atat la nivel de titulari cat si, partial, la nivel de rezerve.

  Flancul drept – Pinto + Deac + (ocazional) Sougou = haos in defensivele adversarilor.

  Inchizatori: Muri + Sare, intr-un patrat defensiv completat de experimentatii Cadu si Piccolo ar trebui sa confere soliditate axului central.

  Puncte slabe: flancul stang – Camora si Valente nu sunt sudati si, din pacate, nici nu dau semna ca se vor constitui intr-un duo eficient prea curand. Work in progress.

  Inchizatori: Muri + Sare – nu e vorba de un paradox aici, doar de o realitate: cuplul acesta de inchizatori e la fel de util contra unui tip de adversari pe cat e de inutil contra autobazelor a la Cartu.

  Atacanti: in afara de Kape si Sougou (care e un mijlocas reprofilat), sa fim realisti, CFR nu are atacanti. Ceea ce inseamna ca suntem previzibili, ergo orice antrenor mai rasarit va sti cum sa ne blocheze. Avem nevoie de jucatori care sa diversifice optiunile noastre ofensive. Avem nevoie de un Yssouf Kone.

  Apreciază

  • Fantastic, pe toate site-urile de sport portugheze este data aceasta informatie si toate fac referire la articolul aparut in prosportul din Romania 🙂 De-ar sti bietii oameni ce credibilitate extraordinara are sursa citata 🙂

   Apreciază

 17. Faceti, dracului, ceva cu afisarea comentariilor. Nu respecta nimic din asezarea-n pagina initiala – lipsa de apreciere atat la adresa postatorilor cat si a cititorilor.

  Apreciază

  • ….lipsa de apreciere in privinta template-ului. Stii bine ca nu tine de noi chestiunea asta, ca acest template vine la pachet si ca nu poti umbla in el ca la tine acasa, indiferent de cat de bine s-ar pricepe Sorina. Nici postarile noastre nu sunt perfect editate, pur si simplu unele lucruri nu sunt rezolvabile asa usor.

   Apreciază

   • Halbule – o iesit Boc primar in Cluj si tu nici atata nu-mi lasi – dreptul sa ma enervez pe voi si sa fiu cusurgiu? Ar trebui sa fii mai intelegator, din perspectiva unuia care are un primar ca Johannis. Asadar: ori schimbi template-ul, ori mi-l pui pe Eckstein primar la Cluj – your choice.

    Apreciază

 18. Victoria cu 4-0 cu dynamo ,vad ca a entuziasmat pe multi,personal astept primul test adevarat ,maine cu sparta praga( locul 2 sezonul trecut,participanta in europa league,unde ne-a batut de 2 ori – spre aducere aminte…)Toata lumea vad ca-l lauda pe ivo pinto,eu l-am vazut facand si lucruri bune dar si erori,i-as da cel mult un 7 pt.evolutie;in schimb m-a entuziasmat evolutia”oglindei” camora care dupa mine a fost cel mai bun om al nostru( i- as da 9);sepsi greoi,depasit de vreo 2 ori in 30′,inexistent in atac ,a jucat de nota 5( cu indulgenta);lionn in nota obisnuita 5,5.-6.La mijloc cel mai mult mi-a placut sare( care e in crestere evidenta) si deac( mai mult pt.travaliu),pedro trebuie incercat mai mult si incurajat,nu schimbat dupa15′; valente e deocamdata sub asteptari,daca joaca in continuare mediocru nu- l vad ca o solutie pe stanga; e prematur inca pt. verdicte,dar dupa cum s-au miscat pana acum cred ca am luat plasa cu transferurile lui valente si sepsi,mai utili mi se par antal ( jucator cu potential fotbalistic si financiar pt.club)si salageanu.Asa cum am mai spus si eu si multi altii exista inca destule” umpluturi” :diogo,edimar,godemeche,nicoara,ganea,hora,bastos,minca;cu banii platiti pe salariile lor s-ar putea plati bine vreo 3 salarii a unor jucatori cu valoare de titulari,mai ales pe posturile unde avem lipsuri valorice si/ sau numerice: fundas central,mijlocas central ,play maker,cel putin un varf.

  Apreciază

  • Valente a jucat numai in sistem 4-3-3, are nevoie de adaptare, am intrat pe forumuri din Portugalia, omuletii de acolo il considera un jucator bun pentru campionaul lor. Cei de la Academica il socotesc o mare pierdere. iata ce zice si Mario Felgueiras in Ziua de Cluj, Goalkeeper-ul lusitan a făcut şi un pronostic pentru sezonul 2012-2013, indicându-l pe Diogo Valente drept „noul star” al Ligii I: „Diogo Valente este unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din România, se va vedea acest lucru. Eu am jucat împotriva lui în Portugalia şi este un jucător de excepţie, are sclipiri şi poate câştiga de unul singur un meci, este un fotbalist adevărat. Se va face remarcat încă de la primele apariţii, are clasă , îl cunosc foarte bine, ştiu ce poate. Este un transfer de clasă făcut de CFR, lumea îmi va da dreptate în scurt timp”.
   Pedro a fost schimbat pentru ca acuza o usoara contractura.
   „diogo,edimar,godemeche,nicoara,ganea,hora,bastos,minca” nici Ronny nu mi se pare prea departe de ei, in locul lui as prefera sa ramana Hora, il salveaza, cum sa zic, o fac cu un cuvant tipic pentru discursurie ceausiste, abnegatia. Asteptam transferurile.

   Apreciază

 19. Caline, nu am obsesia cheltuirii banilor, pur si simplu am aratat, ca 1 mil pt Galvan poate fi acoperit din 3 mil care au intrat cumva neplanificati. Dar nu-i nimic, zice Muri ca daca nu se face acest transfer, oricum avem cel mai bun lot. Si asa este, doar Bastos este un fel de Galvan si nici nu costa bani !

  Apreciază

  • vass bela cele trei milioane au fost planificate si ras planficate. S-au planificat mai ceva ca banii de pe blana ursului din padure. Deja s-au cumparat jucatori spre deosebire de anul trecut cand soldarile fara pret au fost obsesia noastra, cred ca si tine ca avem inca nevoie de un fundas central care stie cu piciorul pe care majoritatea doar se sprijina, de un mijlocas poate chiar doi(pe centru corespund doar Muri si Sare, de varf nu mai vorbesc, Ronny e plin de buna intentie, de determinare, pacat ca nu-i fotbalist. Daca stau bine sa ma gandesc avem un singur varf. Cand am spus de obsesia cheltuirii banilor ma gandeam la cumpararea vreunui Frangipane ca sa iasa la numar.

   Apreciază

 20. stirea zilei, pana acum, vine de la brasoveni care s-au urcat 17 (saptesprezece!) intr-un ascensor si au ramas blocati 3 ore :)))) hahahhaha.

  Apreciază

 21. Ne-am bucurat de doua victorii, acum sa ne bucuram si de o infrangere, poate sare nea Ando la Paszkany ca n-are cu cine juca, ii trebe fundasi, mijlocasi si atacanti, eventual un portar 🙂

  Apreciază

 22. e clar ca mergem in contunuare cu andone. a castigat campionatul, si-a castigat sansa sa incerce in CL. asta e… insa sa-i fie adusi jucatori buni, macar. eu nu sper la fundas central, desi ar trebui, ma multumesc cu un mijlocas si un atacant! da’ astia musai ca fara ei in europa suntem fara sanse. infrangerea e bine venita daca se iau masurile de rigoare! Doamne ajuta, dau legatura acasa, la Cluj ! 🙂

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.