Slavă ție, repetenție! [CFR Cluj – U Cluj 4-0]


⚽ Seară de vis, seară de ceferist! După o asemenea cafteală dată tocmai „U”-ului ai putea să ierți chiar și un întreg sezon ratat. Nu e vorba doar de scor, ci mai ales de atitudine. Indiferent că a fost 0-0 sau 3-0, ai noștri făceau în continuare pressing avansat pe adversar. Setea de „sânge” și felul în care mai toate duelurile la minge au fost câștigate de ai noștri sunt lucrurile care încântă azi. Arată nu doar valoarea net superioară a CFR-ului, dar mai ales atitudinea față de acest derby. Trebuia câștigat neapărat, însă felul în care au făcut-o chiar reprezintă o mândrie. Scorul rămâne doar ca palmares. Modul în care „U” a fost pusă în corzi și a terminat cu ambii ochi învinețiți, asta e poza memoriei noastre!
⚽ Trecând de asta, mie mi-ar părea tare rău să retrogradeze „U”. Să nu uităm că cele mai frumoase campionate pe spatele lor le-am câștigat. În sezonul acesta, iarăși, avem 6 puncte cu ei. Păi n-ar fi rău să nu mai fie ei în prima ligă?! Sunt victimele noastre preferate! Iar dacă mai vin și în număr mare în Gruia de fiecare dată este cu atât mai bine: cumpără bilete multe, deci lasă banii tot în contul CFR-ului.
⚽ Cât despre „repetenția” din titlu, pe mine nu mă impresionează deloc că vin cu miile în tribune, echipați ca la armată. Câtă vreme manifestările lor abundă de injurii, câtă vreme din partea lor de tribună se aruncă încontinuu cu petarde, mai ales țintind cu ele jucătorii, câtă vreme mai pun și de un mic foc în tribune, serios, ar face de rușine orice student veritabil. Repetenți, cu diplomă de veșnici învinși! Cel mai drăguț este să te înjure un om mic și neputincios atunci când tocmai pierde la scor.
⚽ Derby-ul Clujului? În alte etape, „U” a părut echipă de prima ligă. Azi însă, la ce-am văzut, singurul lor derby local ar fi putut fi cu Sănătatea Cluj, nu cu CFR-ul. Au venit cu ifose, fiind după rezultate foarte bune, probabil cu pretenții la cine știe ce rezultat, dar pe teren au fost invizibili, iar când s-au văzut, mai mult cu VAR-ul, au fost caraghioși. Mă gândesc că poate au greșit cei de la U sportul: în loc să trimită echipa lor de fotbal, au trimis în Gruia echipa de handbal, de asta erau mereu cu mâna pe minge.
⚽ Dar destul cu învinșii, căci le-am acordat prea mult spațiu. Să revin la CFR-ul nostru. S-a câștigat acest derby în primul rând cu sufletul, pentru că de foarte mult timp nu am mai văzut CHIAR atâta risipă de energie din partea alor noștri. A contat desigur și așezarea tactică, diferența mare de valoare pentru noi, dar fără atitudinea potrivită tot nu s-ar fi putut face scorul și show-ul din seara asta.
⚽ Mi-a plăcut însă că Dan Petrescu a repetat așezarea cu Petrila în centru. Poate forțat de împrejurări, poate voit, însă felul în care jucăm cu Petrila pe centru și Deac revenit în dreapta este parcă cel mai cursiv stil al CFR-ului. Petrila are agilitate superioară, are dribling mai scurt, are și șut la nevoie, iar azi chiar ne-a arătat din toate astea. Cei de la „U” cred că au vrut la început să blocheze mai mult la Krasniqi, în stânga. Foarte bine! Au fost curentați pe partea dreaptă, de cuplul Deac-Manea. Iar când Boateng și Muhar fac cioburi adversarii la orice duel, mingea este ca și amanetată nouă. Dacă reușim chiar și posesie superioară, dacă avem și un adversar căruia îi tremurau deja genunchii, atunci se poate da drumul show-ului, cu pase, combinații și șuturi de oriunde. La 3-0, cum s-a jucat toată repriza secundă, am simțit că presiunea tactică și verbală a lui Dan Petrescu se potolise. Așa că am văzut CFR-ul jucând cu și de plăcere.
⚽ Dar acum la modul serios: cine a jucat azi rău de la noi? Au evoluat toți atât de bine încât Dan Petrescu nu se îndura să schimbe nimic. Abia în minutul 75 au fost primele schimbări, făcute, zic eu, mai mult de teama unor accidentări. Tocmai acum îl văd pe Petrescu tot un zâmbet la interviuri. O raritate! Când vezi așa ceva la Petrescu, nici nu mai ai nevoie de alte concluzii. Azi CFR a fost o echipă! Iar dacă vom mai reuși să jucăm tot așa măcar de încă 2-3 ori în play-off, atunci încă un campionat e asigurat. Campionii Clujului suntem însă din nou și categoric după această seară! De parcă avea cineva dubii…

201 comentarii

  1. Antrenorul Bergodi spunea după victoria cu Craiova lui Mititelu că o explicație a prestației bune a fost revenirea la sistemul de joc 4-2-3-1.
    Azi cu Farul au jucat iar ineficientul 4-4-2.
    Comentarii?

    Apreciază

  2. Greșeală mare a kosovarului, nu s-a înțeles cu Camora care mergea să strângă în centrul careului, lăsând marginea lui, dar el a luat-o spre centru.

    Apreciază

    • Dar și Albu (parcă el a dat golul) a apărut dintre Yuri și Muhar, nici nu au știut că a trecut printre ei, nu înțelegeau cum au luat gol! 🤦‍♂️

      Apreciază

  3. Cam asta se întâmplă când, după ce dai gol în minutul 5 din 11 m, te retragi și dai spații rapidiștilor! Îți fac apărarea șah mat și dau gol! DP le-a inoculat la băieți în ADN că după 1 gol să se retragă. Ei fac asta deja fără să își dea seama, de aici și meciurile pierdute sau egalurile multe când conduceam!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Boateng din nou mult prea avansat pt. ce știe el să joace. Pierde mult prea ușor mingea, ori pasează greșit și rămânem descoperiți…

    Am primit aiurea golul, la primul lor șut pe poartă, iar Camora continuă să fie bulevard…

    Apreciat de 1 persoană

  5. Conducem, dar gol Rapid și alte ocazii ale lor. Credeam, după meciul cu U, că vom juca în atac tot timpul, dar azi am văzut cum după deschiderea scorului am cedat terenul, strategia made in DP. Cu ce jucători avem ACUMA, acesta e o strategie perdantă, așa nu câștigi campionatul!

    Apreciază

  6. ++ Janga (aproape ireproșabil)
    + Scuffet, Boateng, Petrila
    – Muhar (mort la golul lor, în general apatic), Camora (lipsă de pe post de vreo 2 ori)
    – – Krasniqi (probabil blestemat de Mattteo 🙂 )
    Era de așteptat ca Deac să nu joace extraordinar contra Rapidului, iar de Yuri n-a prea fost nevoie în prima repriză.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Petrila parcă se pierde pe drum. La 22 de ani șutează tot aiurea, ca și un începător. Meci greu, mai ales pt. Deac și Camora. Lupta CFR!

    Apreciază

  8. Am început iar cu retragerea inutilă, i-am invitat să ne călărească, să ne dea gol, iar golul a venit… și ghici de pe care parte! Bravo Camora, ai făcut bis…

    Rebuturile aruncate de Petrescu ne călăresc…

    Apreciază

  9. Bine că nu mă uit la meci! M-am uitat prima repriză până la golul lor, nu am mai avut stomac pentru jocul nostru rupt! Cum spuneam și mai înainte, cum dăm gol, cum fugim cu curul în poartă și toate echipele ne taxează! Așa bine a inoculat DP jocul ăsta cu curul în poartă după 1 gol, încât băieții deja și involuntar fac pasul înapoi! Cele câteva jocuri frumoase din sezonul acesta, inclusiv cel cu U, au fost ori pură întâmplare, ori au avut orgoliu băieții și nu au mai ascultat de antrenor! Oricum este de reținut că la toate meciurile în care echipa a jucat ceva și a făcut și scor, au făcut pressing avansat aproape tot meciul. În meciurile în care aveam avantaj de 1 gol și ne băgam cu curul în poartă, de obicei făceam egal sau chiar pierdeam!
    În loc să ținem aproape de rege, și să ne distanțăm de restul plutonului, îi dăm ocazia să se distanțeze el de noi și îi resuscităm pe restul, Sîntem fraierii fraierilor și nu vom avea șansă la campionat în acest sezon cu acest stil de joc! De fapt, cu acest joc avem noroc daăa nu terminăm pe locurile 4-5!

    Apreciat de 1 persoană

  10. Și cu VAR-ul, atâta au întors-o până au reușit să anuleze un gol care până și comentatorul gigi a zis că nu i se pare deloc offside, chiar și cu liniile trasate de VAR! Dar era de așteptat să judece o fază la limită împotriva noastră, e bine și pentru Crapid, șă pentru reje și gigi! Oricum, la ce am jucat, nu meritam victoria!

    Apreciază

    • După actualul regulament e off-side, pentru că e făcut prost (regulamentul).
      După viitorul regulament nu e off-side.
      Oricum, asta nu e o scuză, rapidiștii ne-au călărit efectiv în repriza a 2-a.

      Apreciază

      • Ne-au dominat la noi acasă la toate capitolele. 67% au avut posesie., cornere 10-2 pt. ei, ocazii de gol șuturi pe poartă, pe lângă poartă, lovituri libere, pase 527 la 253, toate în favoarea lor… Și parcă Mutu era antrenorul slab, ce trebuia să facă echipă cu jucătorii aruncați de CFR, iar Petrescu antrenorul expert ce trebuia să facă diferența…
        Acum urmează 2 săptămâni de pauză., ca să fie bine și să nu se plângă că n-au avut timp de odihnă și pregătire…

        Apreciat de 1 persoană

  11. Varză totală. Nu avem apărare. Am fost depășiți la toate capitolele: fizic, tactic, tehnic. Inclusiv la ambiție. Am scăpat ieftin, dar am pierdut contactul cu Farul. Un egal nefericit cu o echipă care totuși este departe de titlu.

    Apreciază

  12. Pe Peteleu l-am dat de rău acum câțiva ani și acum, că între timp a devenit U31, l-am adus de bun, să-l înlocuiască pe gaferul de serviciu, Camora…

    N-am înțeles retragerea în spate după pauză, total aiurea și identică cu cea din jocul cu Sepsi…

    Am avut o săptămână la dispoziție și apărarea e pe nicăieri, iar faza ofensivă… impotență totală după pauză. Kosovaru mort și Deac bun doar la înot. Singurul care se salvează e Janga…

    A început play off-ul și lupta pe 3 puncte. Degeaba, noi ne retragem în apărare și pierdem puncte cu alde Costache… Ca de obicei, nu știm să profităm. Nici nu vreau să mă gândesc cum va fi în Giulești…

    Dacă ajunge patronul reje să ia titlul…

    Apreciat de 1 persoană

  13. Am presimțit exact 2-2 (cu un gol Boateng!), dar n-am vrut să cobesc online.
    Am avut mare noroc în seara asta cu Dugandick (care nu știe juca în Gruia… și nu joacă), Ioniță și Costache.
    Avem aceeași problemă masivă cu cornerele acordate aiurea (stilul Yuri), semn că nu controlăm faza defensivă.
    DP e mai puțin vinovat decât simțiți voi în urină pentru joc (nu cred că a trompetat retragerea), pentru că prea mulți dintre titulari n-au jucat mai nimic, dar a schimbat târziu, tactic și jucătorii. Cred că cea mai mare eroare este faptul că nu a făcut rocada în teren Boateng cu Muhar. Cu Boateng pe partea lui Camora (neajutat nici de Krasniqi), s-ar fi putut evita cel puțin un gol. Muhar a fost degeaba la ambele faze.
    E genul de meci în care se vede clar că Boateng e indispensabil, pentru că e singurul care evită să fim călăriți fază după fază.
    Bîrligea… tot Bîrligea. Aș vrea să-l văd măcar o dată intrând cu gândul clar că poate și vrea să rezolve meciul, chiar dacă e tânăr și bip.

    Apreciat de 1 persoană

    • Un meci ciudat în care s-a văzut mai mult decât niciodată unde suferim cu adevărat. Poate Manea și Yuri au fost de 5, dar Burcă și Camora max. nota 2 pt. ce joacă. Deac e total inutil. Poate face abdomene în continuare, dar la sală, nu cu spectatori. Krasniqi slab de tot azi. În rest, gol valabil, dar și noroc că nu am pierdut!

      Apreciat de 1 persoană

  14. Camora ne-a mâncat pe apărare.
    VAR-ul pe atac. Ăsta-i offside doar în Liga sărăciei. Hoție curată, și e jalnic că se dezbat liniile trase arbitrar pe o reluare dintr-un unghi prost.
    Pensionarii Rapidului au fost peste pensionarii noștri. Oare se fac teste antidoping?
    Krasniqi a prins o seară foarte slabă.
    Petrila ar trebui luat la șuturi pentru șuturile trase aiurea. Poate îi explică cineva, că e sport de echipă, nu individual.
    Partea proastă este că nu sunt înlocuitori pt. Camora și Deac.
    Până la urmă, play offul nu-i ca sezonul regular, iar primăvara înfloresc morcovii.

    Apreciază

  15. Când creativitate nu e, nici victorie nu e. Cât despre apărare, anul ăsta nu știe să păstreze avantajul de un gol și fundașii fost și slabi în duelurile 1:1.
    După ce Petrica pleacă pe 3-4 mil., va pleca kosovarul și el la Lazio tot pe 4 mil. (e efectul de sevraj pentru că azi ca nu am avut bani de morcovi).
    Kosovarul e un transfer OK pentru noi, dar nu un transfer bun, să nu ne amăgim.
    După meciul cu prăzarii, vom vedea dacă mai discutăm de câștigarea campionatului, până acum alții ne-au „ajutat”, inclusiv azi cu VAR-ul, dar și noi punem umărul din plin și ne sabotăm.
    Trezirea, dacă se poate!
    P.S. Peteleu e din „dacă doriti să revedeți”.

    Apreciază

  16. Muhar și mai spectator la golul 2 – chiar dacă avea în vizor un rapidist ce aștepta pasa pe 16, iar kosovarul face faza de apărare când și cum își aduce aminte. N-a fost ziua lui Camora, dar pe stânga lipsește ceva (cineva care să judece – să înțeleagă jocul și să nu-l lase singur pe Camora în stânga careului).
    Până va exista regula U21, trebuie min.3 (4) jucători de câmp pt. că veșnicul convalescent Bîrligea nu are determinare(a) de a scoate maximum din acțiunile în care ajunge la minge (și în Farul-Sepsi, ceea ce i-a caracterizat pe tinerii lui Hagi a fost determinarea), iar cei doi se consideră (cu schimbul) senatori de drept (titulari de drept).
    Golul 3 părea a fi valabil, dar nimeni nu are tăria să-și asume astfel de decizii (poate că totuși cineva a făcut-o pe… firul scurt).
    Articolul și comentariile legate de acest meci trebuie să fie în primul rând mobilizatoare (pt. lupta de a se câștiga un nou titlu, luptă pt. care CFR este bine poziționat și în acest campionat), asteniile de primăvară și depresiile trebuind amânate până la epuizarea ultimei șanse de fi campioni, de a participa în competițiile europene. Mai bine punem o simplă casetă tehnică despre meci decât să aruncăm cu bulgări de zăpadă în echipă în această încrâncenată fază finală a întrecerii.

    Apreciat de 1 persoană

    • Pe Camora cine să-l ajute? Dacă el nu se mai ajută deloc… Atâta timp cât DP nu înțelege că verigile slabe sunt exact veteranii, Camora, Deac și Burcă (chiar dacă el e mai tânăr), e imposibil să sperăm la ceva. Nu e absolut nici o tragedie pt. noi suporterii dacă ratăm titlul, dar măcar să jucăm fotbal.

      Apreciază

    • Caseta tehnică reflectă realitatea din teren și din moment ce am fost depășiți la absolut toate capitolele, nu văd cu ce ne-ar ajuta să ascundem mizeria sub preș. Când cu o altă echipă de pensionari și reșapați gen Costache ai posesie 33% la tine acasă, nu poți emite pretenții la nimic…

      Apreciat de 1 persoană

  17. Camora nu mai face față, Cipri doar la fiecare al 3-lea, sau la 4-lea meci face un joc mai bunicel, Burcă… de când s-a vehiculat în trecut că a ratat ceva transferuri, este aproape la fiecare meci depășit, face gafe, parcă nu îi mai stă capul la echipă!
    Dacă așa abordăm meciurile din playoff, nu avem nici o șansă la campionat, avem noroc dacă ieșim pe locul 4-5!
    Sincer, se pare că astrele se “aliniază” pentru rejele cu nasu roșu anul acesta și noi îl ajutăm din plin la alinierea astrelor prin jocul prestat meci de meci, cu mici excepții!

    Apreciază

  18. Astăzi nu i se pot reproșa multe antrenorului Dan Petrescu. Managerului Dan Petrescu, poate, dar echipa a făcut ceea ce a putut. Eu tot zic din 2021 că jucătorii ăștia sunt pe o pantă descendentă, dar „cu ei am câștigat trofee” pare să nu fie doar o opinie a tribunei, ci și a staff-ului tehnic și a managementului.

    Dacă ești managerului un club de fotbal, însă, care dorești ca, măcar, să te menții acolo unde ești acum, trebuie să înțelegi că unii jucători mai trebuie și trași pe bancă, ba chiar pensionați. Nu cred însă că administratorii acestui club au înțeles asta.

    Apreciază

  19. O să îmi spuneți iar că am ceva cu Krasniqi, dar când văd că atâta lume dă în Camora, trebuie explicat un lucru: nu fundașii trebuie mereu criticați când iei gol. Ei sunt ultima redută (penultima, dacă pui portarul). Adversarul ajunge în poziții 1 la 1 cu ei când ceilalți nu și-au făcut treaba.

    Era altceva pentru Camora să joace cu Costache sau Petrila sezoanele trecute, doi jucători care mâncau terenul și veneau înapoi cu omul de bandă.

    Krasniqi astăzi nu ajută cu nimic, nici măcar cu fundașul dreapta advers nu vine. E baza elementară la un mijlocaș lateral. Nu degeaba Alain Giresse preferă să convoace pe alții.

    Și nu am nimic cu el, sper să reușească la CFR, dar trebuie să dăm mai puțin în fundașul de pe partea aia, care e lăsat 1-1 sau 1-2 cu adversarii.

    Apreciază

    • Îmi pare rău, dar nu pot fi de acord cu tine. Chiar dacă Krasniqi a făcut un meci f. slab, greșelile lui Camora se văd din avion. Omul nu mai poate! Pe postul ăla ai adversari viteziști, nu papanași.

      Apreciat de 2 persoane

      • Oricine vine are probleme acolo dacă mijlocașul nu îl ajută. Nu spun că e bun Camora la vârsta lui, dar oricui i-ar fi greu cu Krasniqi.

        Apreciază

        • Jocul la care te referi tu arată a joc cu 2 fundași stânga. A ajuta mereu fundașul duce la slăbirea atacului. Iar CFR a adus un Krasniqi tocmai pt. a juca fotbal. Am avut tone de meciuri cu hop lungă sau doar bazați pe faze fixe. Acum, când urcăm mult și ne creăm ocazii, nu mai e OK?

          Apreciază

          • Nu e vorba de doi fundași. Când Onea ajunge acolo, e datoria lui Krasniqi să vină cu el. Camora îl ține pe Sefer sau care mai e acolo.

            Apreciază

            • Tocmai că Sefer a jucat mult în centru, nu era omul lui Camora. Doar că Burcă și Yuri se tot invitau la Dugan și rămânea mereu liber Sefer, dar central. Te rog să te uiți la reluări și să vezi la ambele goluri ce face Camora. La primul, e efectiv departe de poartă, fără om în zonă, iar la al doilea îi rupe coloana de 3 ori și trage Onea nestingherit…

              Apreciază

            • Păi eu m-am uitat la reluări și Onea fuge prin învăluire și Krasniqi nu se duce cu el. Punct. Fără să am eu ceva cu băiatul, asta se întâmplă. Nu e Camora bun, dar e fizic imposibil acolo să se ducă fundașul nostru stânga din moment ce el e cu om și trebuie să vină mijlocașul nostru stânga.

              Apreciază

    • Eu văd că deși aducem o grămadă de jucători în fiecare pauză competițională, jucăm mai rău decât echipa lui Mutu, care culege rebuturile pe care le aruncăm noi. Și am avut noroc tocmai cu rebuturile astea, că dacă era un jucător mai puțin speriat decât Costache, azi ne alegeam cu praful de pe tobă. Bine, nici egalul nu e mare lucru când îți propui să câștigi campionatul…

      Matteo, la cum joacă Camora, locul lui nu e în teren. Da, nici cine l-a readus pe Peteleu n-a înțeles nimic din fotbal…

      Apreciază

        • Spui că e tot ăla 😁… Înseamnă că are ochi, cum a avut și în cazul lui Buș…
          Până acum o tot dădeau înainte că fotbalul adevărat e ăla din play off, pt. că se joacă pe 3 puncte., dar tu la 2-1 te retragi în apărare și repeți aceeași figură de rahat pe care ai făcut-o în repriza a doua cu Sepsi…
          30% posesie la tine acasă, zici că am jucat cu Barca…

          Apreciază

        • Eu din ce știu, prin decembrie, discuția era că pleacă Braun și probabil au vrut rezervă pt. Manea. Am înțeles că juca foarte bine în Ungaria și ăsta era motivul.

          Apreciază

  20. Din păcate, ăsta e lotul, cu ăsta defilăm, vorba aia. Nici unu intrat de pe bancă nu a venit cu plusuri, ceea ce iar e o problemă. Am întâlnit o echipă bună, o echipă care transferă jucători pe bani, nu pe povești.

    Apreciază

    • Pe bani am transferat și noi dintre titularii lor: Costache, Dugandzic și Ioniță…
      Peste 2.5 mil. euro, plus comisioane și salarii plătite… și toți 3 au „confirmat”…

      Apreciat de 1 persoană

      • Ioniță e mai mult de jumătate din suma aia. 😀

        Din ce știam, îl dădusem în judecată ca să recuperăm banii. Ca Chelsea cu Mutu. Bine… pune totul pe numele nevestei, nu ne dă nimic.

        Apreciază

        • Apropo de bani. Scriam înainte de meci că unii tătici au fost întorși de la porți pt. că nu aveau bilet și pt. copil. Mai târziu, să constat că NV a acceptat ca toată galeria lui Rapid să intre pe gratis. Frumos ne respectăm puținii suporteri. Bv NV!!!!!

          Apreciază

          • NV din ce tin minte la meciurile Rapidului cu FCSB era prezent la meci cu vechi ‘sefi’ de galerie ai Rapidului. Poate pregateste o iesire daca aici nu ies calculele cum trebuie.. Cu respectatul fanilor nostrii nush ce sa zic, suntem parca mai putini si ca numar si atmosfera la fiecare meci cu siguranta si din cauza asta poate lipsa de „respect”. Eu cred ca si o parte din jucatori-staf nu dau doi bani sau sunt interesati de fani.Ieri la meci chiar daca spui ca au intrat gratis cei de la galeria Rapidului au facut tot timpul spectacol, cantat, steaguri,s au auzit permanent in timpul meciului, sa nu mai spun de momentele de dupa meci cand 5 minute au cantat impreuna cu jucatorii…frumos Mi ar placea mult sa vad si la noi asa ceva , nu doar in momentele cand se sarbatoreste castigarea titlului.Suntem prea putini si prea „linistiti” ”pasivi” pe stadion din pacate, o echipa cu atatea trofee merita mai multi fani.

            Apreciază

            • Ai dreptate, aseara spectatorii locali au dezamagit crunt. Desi multa lume, apatie maxima prin tribuna, in frunte cu aceasta gluma de galerie cfrista.

              Apreciază

  21. Galeria ar putea sa ia exemplu de ieri cu cea a Rapidului. Eu cel putin ma simteam ciudat sa ii vad pe aia ce frumos canta,steaguri etc..si ai nostrii..mult peste 50% din meci se auzea doar galeria oaspetilor.. Nu inteleg de ce galeria noastra e impartita in 2 locuri,unii la tribuna 1 si restul la peluza..Ma gandesc ca si noi avem niste lideri acolo care in mod normal cu ajutorul clubului ar trebui sa fie mai motivati si sa regandeasca sau sa copieze de la altii etc. In tribuna 1 unde am stat in marea majoritate a meciului 2 fetite de 4-5 ani doar strigau in gura mare hai CFL.. foarte dragut, dar doar ele se auzeau si pe undeva e trist ..2 fetite acopereau fonic o particica din tribuna 1

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.