Dintr-un scurt circuit în altul


⚽️ Mă apuc doar acum să scriu, ca să nu depind de nocturnă. Degeaba deții șmecherii, cu joculețe de lumini și alte chestii cool, dacă nu știu să facă lucrurile de bază – în cazul acesta, să facă o lumină constanță. La fel și cu jucătorii noștri: degeaba au CV-uri impresionante, degeaba au fost aduși pe sprânceană, degeaba au forță cât să doboare câte doi adversari din campionatul nostru, dacă nu pot să facă lucrurile elementare: dribling, pase simple de câțiva metri și măcar 3 din 10 centrări date cum trebuie.
⚽️ Partida de aseară ne-a dat, din nou, mult mai multe emoții decât ar fi trebuit să dea. Să o spunem direct: am întâlnit un adversar foarte slab. La Mioveni doar antrenorul e bun, dar săracul Pelici trebuie să țină în prima ligă (pardon, prima superligă!) o formație cu jucători mai mult decât limitați. Îndrăznesc chiar să spun că, la nivel de jucători, cei de la Mioveni sunt mai slabi chiar și decât amatorii din Andorra. Și asta cred că spune destul și despre fotbalul românesc.
⚽️ Am avut așadar ocazia aseară să facem cam ce-am fi vrut. Cei de la Mioveni ne-au oferit spații uriașe de acțiune chiar și atunci când voiau să se apere, să stea pe două linii. Așadar, faptul că am avut ceva mai multe acțiuni cursive nu mă prea încălzește. Mă sperie în continuare distanța uriașă care se cască la mijlocul nostru atunci când construim, chiar și cu schimbarea de sistem spre 4-4-2. Că e Boateng la minge pe la mijloc sau că e oricare altul, nu vezi un CFR-ist să vină la măcar 10 metri de el, să-i ofere o soluție de pasă în progresie. Fiecare pare că stă plantat ca pe planșa tactică, pare că-l ține locului magnetul și nu-i dă voie să se deplaseze, să vină la pasă, la un-doi. Trăim așadar din minge dusă căznit în față sau dacă ne lasă adversarul ajungem cât de cât la 30 de metri. Iar acolo, altă dilemă, aceeași întotdeauna: să centrez sau să încerc să pătrund cumva? Mereu și mereu aceeași poveste, Debeljuh trebuie să stea în careu, iar pe mijloc, în spate, nimeni nu oferă suport. Așadar stăm în dumnezeiasca centrare sau în driblingul lui Deac sau Petrila. Camora sau Manea nu pășesc deloc în careul advers tot meciul.
⚽️ Aseară era să ne ardem rău. Gafa lui Bordeianu, în fața unui adversar mai competent, ne semna înfrângerea – pentru că la cum arată jocul nostru de atac era greu să dăm goluri (chiar două!) unora care știu să se pună în apărare. Degeaba a mai dres-o el cât de cât, de la un mijlocaș cu experință și care trebuie să vadă jocul clar ai pretenția să nu facă așa ceva. Acolo unde e valoare. Deocamdată, deși s-au adus mulți oameni la mijloc, văd că stăm tot în Hoban, Bordeianu sau Păun. Chiar cei nou-aduși sunt mai slabi de atât?! Se poate chiar mai rău de atât?!
⚽️ Ar trebui să vorbim puțin și de a doua repriză, despre cum la acel 3-1 obținut aproape nesperat, ne-am relaxat. În mod normal planul părea a fi fost făcut pentru 2-1, dar dacă domnul VAR ne-a dat penalty-ul, probabil că diferența de două goluri era prea liniștitoare pentru noi. Aveam în față un adversar complet derutat, cu un pic de efort făceam rapid 4-1 sau 5-1 și apoi puteam stinge liniștiți nocturna.
⚽️ Singurii pe care i-aș aprecia ieri ar fi Debeljuh (evident de ce), Scuffet – un portar pe care, din mișcări și siguranța arătată, îl văd ca un mare plus pentru club și aș spune cu nota pozitivă și despre Burcă și Graovac. Nu e vina lor pentru goluri, ba chiar aș spune că ei mai mereu dreg ce mai poate fi dres. Problema noastră în apărare este că suntem descoperiți pe flancuri și, prea des, chiar și în fața apărării. Asta nu se întâmpla în alte sezoane. Și cum Dan Petrescu pare că nu găsește formule mai bune de a pune stavile în fața apărării, probabil că vom mai tremura așa mult și bine.
⚽️ Iar acum să vedem minunea în cupele europene. Mi-e teamă că nu avem cum să schimbăm viteza rapid, așadar, sincer, m-aș mulțumi și cu un egal în condițiile actuale.

199 de comentarii

  1. Eu il vad pe Petrila cel mai bun produs romanesc din ultimii ani. Peste Mihaila, peste Dennis Man.

    Daca as fi patron in locul lui Varga si DP nu mi l-ar baga in Europa si ar avea in schimb mai mare încredere in Paun sa fie titular (sa aduca ce?? Mai mult decat Petrila?) si apoi prima schimbare sa gie Jefte in loc de Peyrila as avea o discuție serioasa cu DP.

    Asa nu ai cum sa vinzi jucatori.

    Apreciat de 3 persoane

  2. Vai vai ce chin măi fraților.(din partea ambelor echipe) … singurul lucru ce te mai poate tine în fata televizorului este doar dragostea fata de acest club, în rest nimic altceva.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Bun…,la meciul din campionat ce facem…,il sacrificam…,mai ales ca jucatorii sunt obositi…,si vom juca moartea pasiunii…,in cealalta varianta…,Bordeianu ,Muhar…,cu Hoban in joc de glezne…

    Apreciază

  4. O rusine de joc;am vazut CFR-ul si in Div.B.,dar acolo au avut alt spirit,alta atitudine,alt angajament,altfel de antrenor si alti jucatori;se juca cu ambitie si spirit de echipa,produceau fotbal,pe cand acum se joaca la alibi,sa nu luam gol,restul nu mai conteaza!;ce daca nu jucam fotbal,totul e sa nu pierdem,cit ca jucm cu neica nimeni!in locul lui I.Varga nu as mai investi, nici macar un cent si m-as retrage sa-mi vad de sanatate.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Dane…,fă-le un bine…,da-le niste viagra…,ca atata impotența fotbalistica…,n-am vazut in viata mea…, noroc ca incepe Premier L…si ne mai spalam pe ochi…,dupa chinul la care asistam meci de meci…,cand joaca echipa favorita…
    Hai CFR!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Oare nu am putea sa-l punem pe portarul stadionului ca antrenor? Sau femeia de serviciu? Facem economie de bani, ca sa compensam clauza lui DP, si sigur vom juca mai bine.

    Anul asta, cu nulitatea asta de antrenor, 0-barat la absolut toate capitolele, ne vom chinui sa intram in playoff iar in Europa vom fi scosi de niste bielorusi anonimi care nici nu pot sa joace pe teren propriu. Jenant. Bine ca nu m-am uitat la meci!

    Apreciat de 1 persoană

  7. Ah, apropo, am uitat, ca se tot discuta zilele astea despre numarul nostru de suporteri, sunt curios ce rating a avut partida asta. Oare am inregistrat un 0.1? Chiar as fi curios, fara pic de sarcasm, sa aflu cum am stat.

    Apreciază

  8. Doi prieteni,dinafara fenomenului CFR,mi-au spus:”parca DP.este montat sa distruga tot ceea ce mai era bun la club!?;aceasta echipa este de nerecunoscut,nu mai joaca deloc fotbal,doar bambilici si-l trimit pe Bursuc la oina,pana nu-i prea tarziu!”;n-am argumente sa-i contrazic.

    Apreciază

    • Nici mie nu imi este foarte clar ce vrei sa spui. Ca DP a avut un an de gratie, de cand a venit la CFR, 2019? Pentru asta trebuie sa-l tinem aici pe veci? Ne duce clubul spre faliment, eu nu stiu cat de clar este pentru unii dintre voi chestia asta. Vrajelile alea ca „suntem putini, dar de calitate” sau „doar cele 3 puncte conteaza” pur si simplu nu tin. Suntem in cadere libera. Nu avem jucatori, nu avem joc, nu avem rezultate si nu avem suporteri. E mai bine ca CFR sa se desfiinteze decat sa schimbam jaful asta de antrenor si sleahta lui de tepari?

      Eu chiar nu inteleg cum gandesc unii.

      Omul nu ne poate scoate din criza. Avem jucatori care au jucat la echipe care ne-au dat cu terenul in cap care la noi joaca execrabil sau nu joaca. Jefte, Mistrati, sau Costache, si Ionita dovedesc (sau au dovedit) la alte echipe ca sunt fotbalisti, dar la noi sunt terminati. Lista este incredibil de lunga. Chiar vrem sa refuzam orice argument ca DP este moartea acestui club, ca sa-i cantam osanale pentru 1 sezon european bun?

      Mi-ar placea un raspuns, sa inteleg si eu cum gandesti.

      Apreciază

  9. NV ar trebui sa intervina ca si oierul, sa-l oblige pe DP sa joace cu tineri, Petrila, poate Gidea, Itu, Birligea, Sava, cam acelas ar fi rezultatul dar in timp am vinde si noi ceva.
    Oricum avem sanse slabe anul acesta la titlu dupa transferurile oierului, stina are lot bun.

    Apreciat de 2 persoane

  10. Am rezistat prima repriză, apoi am trecut la Sepsi ca să văd și mai bine văgăuna în care a ajuns fotbalul românesc. Nu prea există ieșire, dar când în cehia drepturile TV sunt 6 milioane, iar la noi sunt 30, parcă îți vine să-i obligi la PPV, ca să câștige 5 lei pe meci. În fine, începe PL mâine seară, să fie sănătoși.

    Apreciază

  11. De ne-nteles acest Bursuc,care continua sa sfideze evidenta si marile carente din jocul nostru ofensiv si sa continui a nu inregimenta 2 mijlocasi coordonatori cu profil ofensiv,din care unul sa-ti fie permanent in teren,dar sa aduci fara numar,mijlocasi defensivi,unele gloabe,sa-ti inviti astfel adversarii sa te calareasca,iar apoi chiar sa te infranga!?

    Apreciat de 1 persoană

  12. Teama obsesiva a A1. de-a nu primi gol,devenita trauma periculoasa,a distrus echipa,fotbalul,placerea de-a juca si curajul jucatorilor de-asi asuma responsabilitati si in final spectacolul fotbalistic.

    Apreciază

  13. Majoritatea jucatorilor sunt crispati,tematori,bramburiti,nedumeriti,nu mai au curajul sa-si puna in valoare calitatile individuale de teama de-a nu fi apostrofati daca gresesc,ptr.ca nu respecta al~literam indicatiile pretioase,defensive, ale A.1

    Apreciază

  14. Urmariti cum joaca,destul de bine,majoritatea jucatorilor,vreo 5-6 la numar,plecati de la CFR!;de ce? ptr.ca sunt descatusati de povara, apostrofarilor si a presiunii artificiale suprarealist-defensive ale Bursucului si isi pot etala si exterioriza,fara trac si nervi fotbalul pe care-l cunosc;mai trebuie reamintit,paguba imensa si marea gaura financiara pe care a produs-o clubului,acest neinduplecat,nemultumit si de nestapanit Bursuc!

    Apreciază

  15. Dan Petrescu duce acest club spre faliment. Eu chiar nu inteleg cum este asa de greu de realizat. De cand a venit aici a distrus cel mai bun produs al clubului, Petrila, a indepartat de la club orice jucator cu velitati tehnice (Sigurjonson), nu este in stare sa intergreze nici un jucator nou venit, indiferent de unde a venit si cat de bun a fost, iar rezultate nu are deloc. Omul asta va fi sfarsitul acestui club, atat timp cat intreaga noastra strategie, si cand e el aici si cand nu e, e sa facem echipa dupa cum vrea Dan Petrescu.

    Nu stiu cat de clar este pentru unii, dar am sa o mai zic o data, dupa parerea mea, ne indreptam spre faliment si disparitie. Suporteri nu (mai) avem, jucatori nu vindem, rezultatele nu vin. Unde mergem, atunci, ca si club?

    Apreciat de 1 persoană

  16. I-am multumit Bursucului ptr. cele 5 titluri castigate,ptr.care a fost recompensat cu varf si-ndesat,dar acum a ajuns la finis,nu mai este capabil de a face performanta,este uzat si epuizat,precum majoritatea jucatorilor cu care a castigat aceste campionate;cel mai bun lucru,ptr, clubul nostru, ar fi sa-si dea demisia;nu mai are si nici nu mai poate ce sa ne demonstreze!;ar fi pacat sa-si dezonoreze palmaresul cu anti fotbalul exprimat si cu contraperformante.

    Apreciază

  17. Oricat imi doresc eu sa cred ca Petrescu e antrenor bun, oricat de mult incerc sa-l cautionez, ca a programat tarziu varful de forma,omul se chinuie sa ma contrazica. Acum cu bielorusii, n-a nimerit nici primul 11, nici schimbarile, ma tem ca frica si crisparea de pe margine se transmite in teren. Primitivismul tactic, alergatura inutila dupa o minge cu care nu stim ce sa facem si pe care nu stim sa o pastram, face ca jocul nostru sa fie mereu moartea pasiunii. Nu se vede nicidecum si la nici un jucator placerea de a juca. Si ce placere sa fie cand tactic, jucatorului i se cere meci de meci, un maraton veritabil, pentru recuperarea mingii, aruncata in fata undeva prin balarii, poate o gaseste Debeliuh. Apoi alergatura dupa obiect, apoi iar de la capat. Nu vad unde sa fie placerea jocului. Nu vad unde poate fi placerea, cand trebuie sa scoti limba fugind dupa obiect si din cand in cand pe rand sa-ti vina randul, sa bubui cate o basica peste lina alba varuita la mijlocul terenului,Nenea Petrescu eu te rog picura si cate o scanta de placere in tactica matale sa le vina si baietilor randul la ea cand si cand.
    Fara placere e greu sa pornesti o echipa! Transferurile fara limita si instabilitate lotului nu rezolva nimic, sigur e mai folositoare instabilitate bancii tehnice Asa CFR are sansesa mai bifeze o premiera, ramane antrenorul si se sa dai afara o echipa intreaga. Oare cine gadeste ca-i folositoare din punct de vedere financia o astfel de strategie. Chiar daca sacul e fara fund, totusi, mai potrivita ar fi investitia in jucatori de caliyate si antrenor care sa-i poata folosi, Probabil scopul investitiei este profitul, ori acum rezultatul este pierdere continua si parca fara perspective. Parca e prea mult sa schimbi sezon de sezonde la 15 jucatori in sus. Mult prea mult pentru chimia vestiarului.

    Apreciază

    • Eu nu vad nici o problema cu ” alergatura maratonala”, chiar mabucura ca putem, doar ca ar trebui eficientizata alergatura. Sa fie cu folos

      Apreciază

    • Nu sunt de acord cu postari anti antrenori sau jucatori. istoria ne spune ca , acolo unde s-a facut acest lucru, au fost urmari grave. Parerea mea, nu ca ar conta 🙂

      Apreciază

    • Omul e bolnav, e clara treaba. Ca sa nu zic ca e de o nesimțire fara limite. A primit de la patron tot ce a cerut și el se plânge? Oare care e explicația ca patronul nu ii da un picior în fund? Oare care e explicația ca nimeni nu-l fluiera la meciuri????? Cred ca ne-am tâmpit cu toții….

      Apreciază

      • Nu iekzista iexplikatie. Este greu de inteles. Cred ca ne scapa ceva. Sunt lucruri pe care probabil nu le stim. Parerea mea este ca ar trebui sa defilam cu acest lot. Efectiv nu inteleg ce se intampla. Este hilar. O fi avand probleme personale.? O fi bolnav? Se intampla ceva. Nici Danutz, nici echipa nu este asa de slana cum se prezinta.

        Apreciat de 1 persoană

      • Eu cred ca noi ne prefacem ca nu intelegem care este explicatia, dar de fapt cred ca o stim cam toti: ne indreptam spre insolventa si/sau vanzarea clubului. Mai mult, mie personal, mi se pare ca actuala conducere nu are nici o alta idee fotbalistica in afara de „cu DP inainte”. Nu are cu cine sa-l schimbe iar DP a ajuns la aceasta echipa un fel de antrenor/patron, pentru ca taie si spanzura tot in acest club, si atunci cand nu e la echipa.

        Apreciază

        • Nu cred ca mai iekzista insolventa ptr CFR. Insolventa=faliment=desfiintare. Totusi, cred ca NV stie bine ca printr-o insolventa isi pierde banii investiti, asa ca nu-s sigur

          Apreciază

          • Luis eu o vad altfel. Cumpăr ceva scump de tot în casa dar și împrumut de la diverși, am și taxe la stat, restante la utilități, jucatori, etc. Chiar dacă cumpărăturile mele din casa sunt mai mari, dacă pot fac cumva sa scap de alea ce nu sunt acasa…care nu sunt mici nici alea, dar alea ma ard mai tare (fifa, lpf, anaf, BT, etc)..
            Eu asa o vad și cred ca argumente ar fi pt o insolvență…cand? nu știu…

            Apreciază

            • Eu cred ca insolventa ar pune kapak. Va tre sa te reorientezi catre pingu, iar eu nu ma mai uit la forbal de rumunika

              Apreciază

            • Ma reorientez la ce avem deja….real și city iar la superliga vieții ii las pe alții. Fara cfr nu am ce sa mai vad la tv.

              Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.