Răsfățații


⚽️ Astă noapte n-a mai fost vreme de vorbe. Doar de aplauze, de poze și de artificii. Toate cu repetiție, deja an de an, pentru că sub fiecare imagine trebuie scris acum cu grijă: ”2022” sau ”2019” sau ”2021”. Să nu le confundăm, nu? Și, dacă va mai vrea Domnul (lui Gigi Becali 😀 ) poate vom mai aduna titluri pe acest șirag și în următorii ani. Ca și anul trecut, visez la momentul în care pe sigla CFR-ului locomotiva va căpăta și o primă stea: cea a celor 10 campionate câștigate. Și, iată, cu fiecare an, ne apropiem tot mai mult de asta. Pare ceva simplu, pare ceva natural, pare ceva firesc pentru CFR Cluj. Dar noi, ca suporteri ai clubului, ne dăm oare seama cât de norocoși suntem, cât de răsfățați de succes? Alții visează la campionate câștigate după decenii de secetă, alții n-au avut deloc parte de aşa ceva. Noi, cu toate ”dramele” noastre atunci când pierdem două meciuri consecutive, cu toate dezastrele imaginare, colecționăm aceste succese atât de mult încât nici nu mai știm cum să le deosebim între ele. Suntem norocoși și, măcar acum, dacă nu în fiecare moment al sezonului, ar trebui să mulțumim celor ce se ocupă de CFR. Din teren sau din afara lui. Oamenii aceștia mai fac și greșeli pe parcurs, dar iată, la final tot ei o scot mereu la capăt.
⚽️ Da, acum e vremea vorbelor și poate a mahmurelii pentru unii. Acum putem trage linie și să judecăm ce-a fost, deși parcă nici nu ne mai arde de asta, nu? Mai degrabă cred că fiecare are acum un plan pentru sezonul următor. ”Omul își face vara Champions League și iarna campionat” – sau cum sună proverbul acesta în fotbalul românesc. Hai să nu visăm prea îndrăzneț, dar mă gândesc că la grupele Europa League tot tinde orice suporter CFR. Răsfățat, așa cum ziceam mai sus.
⚽️ Am scos-o la capăt în acest sezon cu mai multe emoții decât am avut vreodată. Da și nu. Vă amintiți acum 2 sezoane cum a fost finala de la Craiova? Aveau craiovenii 1-0 și părea totul pierdut. Totuși, în acest sezon CFR-ul a părut mai nesigură decât a fost vreodată. Dincolo de Dan Petrescu, dincolo de un lot uriaș de jucători, se vede în mod clar o tocire a armelor. Viteza de joc ne-a scăzut teribil – asta se simte doar contra echipelor bune, nu când joci contra Academicii Clinceni -, fazele fixe n-au mai fost armă letală pentru fiecare etapă, iar apărarea a fost din ce în ce mai labilă. Nu e o critică gratuită, meschină, este doar o comparație între variantele de CFR Cluj din ultimele sezoane. Ca atare, după acest sezon chiar trebuie să se tragă o linie și ar trebui să existe un refresh. Cu orice risc, chiar și cu cel de a întrerupe șirul campionatelor câștigate – deși la ce mediocritate e în fotbalul românesc, putem reuși chiar și cu rezervele de acum.
⚽️ Scandaluri? La asta performăm toți în România, dacă la atât s-ar reduce fotbalul, am putea ajunge în Champions League cu măcar 3-4 echipe de aici. Vor curge ”râuri” de cerneală virtuală, vor bate vânturi de vorbe în studiouri despre arbitraje, despre jocuri de culise sau mai știu eu ce metode se vor găsi de a aduna audiență ieftină în media sau online. Vor fi contestări nesfârșite pentru că, știți bine, în România acesta este adevăratul sport național – contestarea invidioasă a oricărui om ce reușește pe puterile sale.
⚽️ Eu știu așa la final: cine are memorie îşi aminteşte cât a fost ajutată FCSB-ul de decizii eronate de arbitraj mai ales în prima parte a campionatului. Atitudinea de pirandă a lui „MM” o știm cu toții și nu cred că are rost să ne pierdem vreme la ”ușa” cortului. N-au decât să implementeze sistemul VAR și atunci CFR-ul va câștiga chiar și mai multe partide – și iarăși vor fi scandaluri. Apoi, despre meritele de a cuceri trofeul, cred că discuția este destul de simplă. Am avut 14 puncte la intrarea în play-off. FCSB-ul a luat-o pe coajă rău de tot în Gruia și a scăpat norocos de înfrângere în returul sezonului regulat. Craiova a avut nici nu mai știu câte partide în care s-au împiedicat de toate trupele falimentare din campionatul nostru. Degeaba au avut sprint sau formă mai bună pe final. CFR-ul a revenit la timp la victoriile la limită, a avut și descărcarea de la Pitești, a câștigat iarăși ca un ”pistol cu amortizor”. Fără flăcări, fără spectacol, aparent cu mari suferințe și anti-joc. Eficient.
⚽️ Cât despre jocuri de culise, mărturisesc că eu nicio clipă nu m-am așteptat ca Voluntariul să nu piardă cu măcar 2 sau 3-0 în fața FCSB-ului. Avem în minte clar meciul din turul play-off-ului atunci când în mod categoric ei au făcut figurație în fața trupei lui Becali. Mă așteptam însă ca FCSB-ul să piardă puncte la Craiova, acolo unde au scos totuși o victorie pur norocoasă. Speranța mea era că un egal cu FCSB-ul ne este oricând la îndemână. Ce-a fost la Voluntari, timpul ne va spune. De fapt, sigur nu ne va spune nimic. Totuși, eu pot compara felul în care Voluntariul a jucat contra CFR-ului în play-off. Fix la fel cum au tras contra FCSB-ului, ba chiar și mai și, de ai fi zis că trântele cu CFR-ului sunt finale de Cupă pentru ei. Iar Craiova, cea fără nicio miză ieri ieșea cu Pigliacelli peste noi pe final de meci. Totul pentru egalul ce le părea țel existențial. Nu știu, pot bănui că pentru Voluntari s-a pus o vorbă sau un ban bun, dar la fel de bine pot crede că acele echipe au avut de asemenea stimulente mari contra CFR-ului. Era cât se poate de evidentă diferența de atitudine a lor de la un meci la altul.
⚽️ Aș zice și vreo 2 vorbe despre partida de aseară, un episod la care am tremurat mai vârtos decât am făcut-o vreodată în acest sezon. Rareori mi s-a întâmplat să mă uit la ceas din 30 în 30 de secunde așa cum am făcut-o după minutul 80 al înfruntării de ieri. Pe final, după ce Letica și Burcă au luat galben, aș fi intrat și eu să trag de timp, să iau un galben. Numai să câștigăm. M-am temut enorm că iarăși vom risipi puncte la ultimele faze, m-am temut că așa cum ne-a fost (și!) ghinionul în multe rânduri, vom avea un șoc pe final. Și, legam asta de moralul unui om obișnuit (nu al unui supraom), credeam că un egal cu Craiova ieri, pe final de meci, ne-ar dărâma psihicul, ne-ar face victime sigure în fața FCSB-ului. De asta am tremurat, mai ales că ai noștri nu mai voiau deloc să țină de minge.
⚽️ A ieșit bine ieri. Fără spectacol, cu multe poticneli, dar cu un Boateng absolut teribil. Doar pentru prestația de ieri și i-aș da titlul de jucătorul sezonului – nu că în alte rânduri ar fi fost vreodată slăbuț. Au fost emoții, au fost nervi, încrâncenare, dar a fost şi o atitudine de killer-i a CFR-ului, cu lovituri la punct fix, cu sânge rece şi apoi cu o apărare dusă peste orice sacrificii. Nu mă apuc să analizez meciul ca în alte rânduri, doar notez că am văzut emoţiile lui Letica, am văzut dublajul în apărare şi aruncările disperate în faţa mingii în defensiva noastră, am văzut cum Dan Petrescu a vrut să facă 2 schimbări în prelungiri şi apoi s-a răzgândit tocmai ca să nu păţească precum la meciul cu FCSB. Am terminat partida gâfâind, trăgând de timp, ca o campioană obosită de atâta presiune venită atât din externul clubului, cât şi, cu siguranţă, din interior. E de înţeles.
⚽️ Acum ce-ar trebui să se întâmple. Dan Petrescu neapărat să rămână, să primească puteri manageriale. O mare parte din suferinţa acestui sezon s-a tras de la perioada Şumudică. Sigur, s-au adunat puncte chiar şi atunci, dar s-a destrămat coeziunea echipei. Iar asta s-a decontat acum, pe final, când apărarea câştiga pentru noi relaxat play-off-ul. Deci, cel mai important: Dan Petrescu să rămână, să facă transferurile pe care le vrea şi cu jucătorii urmăriţi de el şi, mai ales, să se lucreze masiv în cantonament mai ales pentru pregătirea fizică. Este esenţial ca în iulie CFR-ul să aibă puterea unei locomotive. Cred că ar trebui să vindem sau să îndepărtăm jucători, pentru balansarea finaţelor. Sigurjonsson, deşi este favoritul meu, Chipciu – sunt primii pe lista despărţirilor. Omrani este şi el dispensabil – probabil este şi demotivat pentru CFR. Iar ca vânzări, putem renunţa la Petrila pe o sumă consistentă. Putem renunţa şi la Debeljuh – pentru că nu cred că poate prinde un sezon mai bun decât acesta. Apoi trebuie să reclădim pentru un joc combinativ, pentru mult mai multă viteză, tinereţe (mă rog, cam 25-26 de ani) şi valoare (măcar jucători de cupe europene). Avem nevoie de un mijlocaş box to box, de un om în spatele vârfului şi avem nevoie de măcar o extremă care să fie cât Petrila şi Omrani la un loc. Dar sunt sigur că pe lista CFR-ului sunt deja nume şi se lucrează la asta. Cel mai mult eu îmi doresc însă ca acest proiect pe model „Traore” să fie dus până la final. Când CFR-ul aduce tineri din naţionalele de tineret africane sau americane, atunci chiar e drumul cel bun, atunci chiar acolo este viitorul. Consider că lotul actual fără măcar 4-5 inserţii valorice nu mai poate aduce încă un trofeu. Pur şi simplu, este un capăt de generaţie. Dar, e o generaţie care ne-a adus enorm. Enorm!
⚽️ La final, nu mai e loc de cuvinte mari ci doar de un simplu şi sincer: „Mulţumesc, CFR!” Campionii absoluți ai României!

96 de comentarii

    • De ce sa vindem ceva bun si de perspectiva de care ne putem mandrii ca a crescut la noi de la varsta de gradinita. Sa aducem petarde pe bani multi si pe salarii mari? Daca Otto facea un meci( 19 tot sezonul) ca si azi seara Letica spuneam ca nu este pentru noi. Ne plangem ca nu sunt promovati cei tineri , cei care ajung sa joace sa vindem imediat (Petrila , Otto si restul) .dupa investitiile facute de club nu cred ca chiar avem nevoie de banii primitii pe tinerii talente, momentan

      Apreciat de 1 persoană

      • Daca suntem subtiri la bani, tre sa vindem. Putem vinde doar pentru ce avem oferte. Din pavate nu l vrea nimani pe Puffi sau Hoban preferati vor fi Otto si Petrila

        Apreciază

      • Problema nu e nevoia ci situatia contractuala. Petrila are contract pina in 2023. Daca jucatorul de ex nu vrea sa prelungeasca dar un eventual club cumparator e dispus sa il aiba 1 an mai devreme, asta e realitatea. Cu jucatori pe care vrei sa ii tii nu prea intri in ultimul an de contract neprelungit. Daca esti Club x si il vrei pe Petrila II spui jucstorului 600k prima de instalare daca vii in 2023, 100k in 2022 si oferi CFRului 500 vara asta. Ce putere de negociere mai are clubul ?

        Apreciază

    • Letica la fiecare meci de campionat a avut balbe…,nu e un portar ce sa-ti dea siguranta,nu mai zic de jocul de picior care la el e inexistent…,deci sa renuntam la Otto,ar fi o gresala…
      Am inteles ca l-am pierdut definitiv pe Runar…,Omrani e ca si plecat…,pe Chipciu daca pleaca,nu-l mai socotesc,ca oricum nu conta…,nu ca as fi fan Debeljuh,dar e singurul atacant care a marcat…restul…,faza de atac oricum sufera ingrozitor…,daca am renunta si la Petrila…,nu cred ca ar mai avea rost sa ne prezentam la meciurile de Europa…,da posibil sa vina ceva in schimbul plecarilor,insa daca se vor acomoda la fel de repede precum,Dugandzic sau Bus…

      Apreciază

      • CfRului II tb atacantul de 20 de goluri in campionatul Romaniei pt a fi in rind cu lumea fata de alte campioane din tari mai mici din regiune. Omrani a stat 6 ani, e ok daca vrea altceva , poate acum e o sansa pt un atacant mai bun. Uite un nume – Assan Caesay- 19 goluri in camp Elvetiei, campion cu Zürich, liber de contract, 28 de ani cum i-ar place lui DP. Sigur e mai ieftin decit Omrani+Chipciu cumulat.

        Apreciat de 1 persoană

          • Daca Debeljuh ramane si Assan Caesay a semnat cu noi,inseamna ca Dugandzic si Bus sunt in +…,si in locul Indolentului ar fi nevoie de ceva de calitate…,ideal ar fi ceva gen Sougou.

            Andrei,nu fi timid 😃…,ce mai sti exact…,daca nu pomenea Cristi de baiatul asta…,tu ne fierbeai la foc lent…,iar se apropie perioada in care ne dai noutatile cu pipeta 😁…

            Balaj spunea ca portarul Popa nu vine(atunci cred ca Otto nu va pleca)…,cred totusi ca Popa e putin peste Otto,insa dintre ce avem noi cred ca Otto e cel mai bun…,Letica mă dispera cu balbele,cand se paseaza spre el simt cum creste morcovul…si mai si scapa mingi usoare din mana…
            Sunt curios cine vine in locul lui Runar…
            Dintre ”imprumutatii”,Dimitrov,Negut,Cvek,Roger..,mai ramane careva…,ca banuiesc ca Fofana,Sacko si Bouhenna,ar trebui sa aiba bagajele facute…
            Nasol e ca revin multi…,si nici unul nu-l vad cu ceva sanse sa fie titular la noi…,doar Meleke si Ciobi ce au fost titulari meci de meci,insa pe posturile lor(dupa ce vine si Braun)suntem acoperiti…

            Apreciază

          • Un ziar din Belgia anunta ca e urmarit de echipe din Germania, Belgia si Olanda.Sansele sa fie chiar atat de masochistbi ncat sa refuze toate aceste cluburi DOAR ca sa joace la CFR…

            Apreciază

          • Ca sa mai vina tot atacanti, zau ca trebuie sa renuntam la careva. Avem Debeljuh, avem Dugandzic, avem chiar si Birligea mi se pare ca poate juca central. Doar Omrani pleaca, dar niciunul dintre baietii nominalizati aici nu pare a fi pe specificul sau, pe viteza. Mai degraba par atacanti centrali, de forta.

            Apreciază

            • Tb sa plece vreo 15-20 ca sa poti avea un lot ok. Urmeaza saptamini cu multumiri si reveniri ( de imprumutati). Oricum lotul de baza tb format repede, ajunsul in EL se decide la inceputul lui August.

              Apreciat de 1 persoană

    • La Otto pretul ar trebui sa fie urias. El poate fi pus pe lista UEFA fara sa ocupe locul altora fiind produs de CFR. Si, cu putin antrenament si cu inca vreo cateva meciuri oficiale la inceput de sezon, poate fi considerat aproape titular.

      Apreciat de 1 persoană

      • Jucator local, home grown etc. – ar trebui sa aiba relativ la Romania prima pe care o au jucatorii englezi in PL pt a satisface criteriile de licentiere.

        Apreciază

      • ai dreptate Albule, baiatul este talentat si de viitor, nu stiu cine este antrenor cu portarii la echipa dar cineva trebuie sa-l invete sa iasa la blocaj prin plonjon cu miinile inainte, am vazut si ieri portarul de la Bologna salvind un gol gata facut printr-un blocaj perfect. Otto iese din poarta ca un portar de handbal sau de hochei desfacind piciorele si miinile si spera ca mingea sa se loveasca de el, nu este greu dar trebuie repetat la antrenamente si apoi prinde curaj

        Apreciat de 1 persoană

          • daca te intereseaza asa tare fundul meu trebuie sa-ti spun ca in 1975 cind am ajuns la Radauti am gasit o echipa de hochei exceptionala ,baietii jucau hochei iarna iar vara fotbal, antrenor era d-l Tomovici ,un antrenor emerit al echipei nationale de hochei si parca si la tineret la fotbal, daca nu stiai iti spun ca doua linii din nationala Romaniei de hochei erau din Radauti ,pot sa-ti amintesc niste nume prieteni buni ,Hutanu vesnicul portar al nationalei ,ciubotaru poreclit surub,Morosan,Bandas,Axinte,Corduban,fratii Dobos,dupa citiva ani toata echipa asta minunata s-a mutat la Dunarea Galati cu antrenor cu tot unde aveau conditii excelente,bineinteles ,deci nationala era Radautiul plus Dinamo,dupa citiva ani d-l Tomovici a fost lucrat de cineva din regat pe motiv de politica si a fost schimbat de la nationala ,nu spun de cine fiindca nu este imortant, am scris aceste lucruri ca sa vezi ca ma antrenam si eu cu ei iarna de placere si l-am vazut pe Hutanu zi de zi la treaba ,deci am vazut spagatele portarilor de hochei , recunosc ca nu ma descurcam prea bine cu patinele inalte de hochei insa pot sa-ti spun ca am facut patinaj artistic iarna pe lac la kiosk in timpul liceului si a Facultatii,ma rog la nivel de hobby si reuseam foarte bine piruetele si chiar o saritura simpla alaturi de un grup de tineri si chiar impreuna cu Utu Moldovan fost portar foarte bun al Universitatii,deci te asigur ca am dat cu fundul de foarte multe ori de gheata ,si am dat si cu nasul si cu fruntea . Asta este domnule finantist ,am facut toate sporturile si puteam sa ajung la virf in toate sporturile ,am jucat baschet si l-am admirat pe Horea Demian, am fost coleg cu Ghita mURESAN ,am fost campion la inot 100 m kraul si spate, am sarit cu parasuta avind carnet de parasutist , am incercat rugby la agronomia ,am sarit la inaltime 1,68 cu cramponele in Babes in timpul antrenamentelor si 3,55 m la prajina, am scris toate astea ca sa-ti dovedesc ca ma pricep la sport si sa nu imi spui tu cum apara un portar de hochei ,

            Apreciază

  1. Întrebarea care făcea furori în anii ’90: ce ați făcut în ultimii 5 ani? E de actualitate și acum, cu aceeași încărcătură acuzatoare dacă întrebarea e formulată de Naum&co 🙂
    Felicitări, băieți! Felicitări, Dan Petrescu! Felicitări tuturor din conducere și echipei tehnice! HAI CFR!!!

    Apreciat de 5 persoane

  2. Felicitări, nu știu cine își închipuia la promovare, că vom strânge 8 (opt!!!) titluri în nici două decenii. Și că vom visa la 10, fezabil în câțiva ani.
    Totuși, ceea ce se observă în acest cincinal epic al CFR-ului, este lipsa unei dezvoltări: echipa sau clubul nu a crescut, ba parcă suntem într-o regresie, dar o regresie mai lentă decât cea a campionatului și a fotbalului românesc în general. Performanța clubului pare să constea în faptul că o luăm la vale mai încet ca toți ceilalți.
    Cu toată euforia victoriei finale, nu prevăd schimbări semnificative pentru sezonul următor. Pentru a o lua la deal (a intra în Europa League în loc de intertoto) am avea nevoie de o restructurare instantă și masivă a lotului: despărțirea de balastul jucătorilor neutilizați și transferul a 6-7 „boatengi”, ceea ce nu pare posibil nici financiar, dar nici sportiv, pentru că pur și simplu nu mai este timp pentru a îi integra până la preliminarii.
    Mă aștep de aceea, să continuăm pe modelul sezonului actual: grupele intertoto (EL doar cu un bulan enorm, necaractersitic CFR-ului) și totul pe campionat. Eventual o restructurare timidă, dar nu-l văd pe Petrescu un creator de echipe. Cât timp ne scufundăm mai încet ca restul, putem pretinde că suntem de succes.
    Petrescu își merită statuia și titlul de Fergusson de Gruia, avem și hegemonia da care vorbea fostul președinte Mureșan, dar întotdeauna este loc de mai bine. Sfârșitul performanței este mulțumirea de sine.
    Hai, CFR!

    Apreciat de 2 persoane

  3. Evenimet
    Mii de participanți la Măsurișul Oilor de pe Măgura Priei….
    Kre ka i o minciuna. Au fo dar 42+ mee-mee si gee-gee. Mache lipseste, are de fakut o manarir😁😁😁😁

    Apreciat de 3 persoane

  4. SI cand ma gandesc ca Arpi a mers la U sa le devina patron, iar ei l-au refuzat pe motive ca el ar fi schimbat tot. Noroc tot cu U ca am ajuns unde am ajuns, altfel multi suporteri de azi (inclusiv eu) nu existau. Pe de alta parte ma bucur ca am avut inspiratia sa trag spre CFR cand a venit Dorinel Munteanu si sa raman alaturi de ei. Raspunsul lor a fost de nedescris . 8 titluri. Respect Arpi, respect Nelutu Varga. Fara ei 2 nu stiu ce eram azi. Vreo Poli Timisoara sau vreun FC Brasov…

    Apreciat de 2 persoane

  5. EL va fi greu. Daca acum 2 ani formatul cupelor Europene era 32 (CL) + 48 (EL), acum e 32 (CL) + 32(EL)! + 32 (ECL). Jumatate din actuala ECL sunt echipe de locul 3-4 in grupele EL pe formatul de acum 2 sezoane. CL s‐a elitizat si ea, cu mai multe locuri garantate din campionate mari. Iar fotbalul romanesc in ansamblu e bun de tot ca o campioana sa inceapa parcursul nu in turul 3 preliminar ci in 1 cu lei-paralei din Gibraltar. Oricit de mare e euforia la „intern” ecartul valoric fata de Liga tb sa deine mai mare daca se doreste macar EL.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Felicitari din tot sufletul CFR-ului! De la echipa, la antrenori, aici inclusiv Șumi, precum si suporterilor, care, in momentele grele (gen Farul) au fost langa echipa. Titlul este 100% meritat. Frumos ar fi acum sa le mai inchideti inca o data gura celor care sunt specialisti in comentarii, in ultima etapa. Succes in cupele europene!
    P.S.: (asta e mai mult pt. mine) mi-as dori ca la anu sa ramaneti singura echipa din CJ in prima liga.

    Apreciat de 4 persoane

  7. In sfarsit ne-am gasit linistea si bucuria dupa ultimul fluier al arbitrului . Se zice in popor, ca dupa razboi multi viteji se arata . Eu nu ma numar printre ei, recunosc ca dupa introducerea lui Yuri mi-a stat inima in loc, credeam efectiv ca se va reoeta finalul nefericit de la Craiova si atunci adio titlu ! Am scapat de egalare si am devenit din nou campioni , am cam gafait in play-off, dar ce mai conteaza , am biruit din nou . Acum ii imbratisez si pe cei care m-au jignit, toti suntem ceferisti infocati , toti suntem in culmea fericirii , in fond asta conteaza cel mai mult ! In final un mare bravo tuturor, jucatori, antrenori, conducatori, spectatori ( un gand de recunostinta celor din alte localitati, care au venit la meciuri facand sacrificii enorme ) , desigur tribunisti si mai ales patronului, care prin investitiile facute a facut posibila hegemonia echipei spre disperarea numerosilor dusmani !

    Apreciat de 1 persoană

    • Foarte bine Bela ,vad ca ii imbratisezi pe cei care te-au jignit ,eu iti propun sa mergi si sa il imbratisezI tu personal pe DP si mormaie ceva ce se aseamana cu niste scuze, findca saptamina de saptamina l-ai jignit , l-ai apostrofat ,l-ai denigrat ba ca nu se imbraca cum vrei tu,ba ca ridica in slavi echipa adversa , ba nu joaca in formula gindita cica de tine, deci in concluzie daca ai ceva onoare scrie citeva cuvinte de scuze

      Apreciază

  8. Felicitări tuturor celor care se ocupă de club. In primul rand tuturor și în ultimul rând noua care batem din gură sau de pe tastatura…no hai ai noștri!

    Apreciat de 1 persoană

  9. Scurte comparatii intre Arpi si Nelutu Varga . Arpi are meritul incontestabil de a fi ridicat echipa din liga a treia pana la cucerirea tuturor cupelor posibile, plus construirea stadionului , si nu in ultimul rand aducerea unor jucatori de valoare certa, la care acum nici nu prea visam . Alt plus pt Arpi a fost dramuirea atenta a cheltuielilor, niciodata nu s-a aruncat la aducerea ” fara plafon numeric ” a jucatorilor, si chiar si asa s-a ajuns la insolventa . Minusul cel mai mare a lui Arpi o consider nerespectarea promisiunilor de investii dupa titluri cucerite, cu consecinta directa a pierderii titlului in sezonul urmator castigarii campionatului . Alt minus schimbarea deseori subiectiva a antrenorilor, in dauna stabilitatii echipei . Oricum, inca odata multumim Arpi !!!
    NV a preluat echipa intr-un moment greu si a pompat bani in continuu , si astfel am castigat 5 titluri consecutive, nu in fiecare al doilea an cum era in era Paszkanyi . Apoi, desi contestat de multi, DP a avut asigurata libertatea decizionala deplina, alt merit incontestabil al patronului . Un alt plus important este aducerea langa echipa a unor sponsori valorosi, dar si prezenta sa discreta , fara aiureli gen fecali . Singurul minus o reprezinta aducerea jucatorilor fara analize de cost serioase, ajungand astfel sa plateasca 40 de jucatori cu salarii mult peste nivelul mediu al primei ligi . Pt asta are echipa datorii atat de mari, noroc ca in mare parte fata de patron, dar oricum tot procesul de achizitii trebuie regandit si optimizat, adica format un lot de maxim 22-25 jucatori, scapare de balast si aducerea unor valori certe, care sa fie titulari din primul foc . In concluzie, multumiri si un sincer si adanc respect d-le Varga !!!

    Apreciat de 1 persoană

  10. Ca de obicei o data pe an, prin mai, toată familia CFR e fericita…
    Multumiri tuturor care au pus umărul si au crezut tot timpul în succesul acestei echipe in ultimii 5 ani!
    Pt.Vass Bela : e un mare progres ca-i îmbrățișezi (macar o data pe an )si pe cei care nu sunt de acord cu tine…te îmbrățișez și eu pt.ca de 5 ani esti un adevarat talisman, de aceea am o rugăminte… ,nu „trada” ca Andrei Popa grupul, ramai consecvent in opinii, fi in continuare acelasi critic( pesimist) înfocat, esti veteranul grupului ” gi(ca)gi contra” si cand va citesc mai ales înaintea meciurilor importante sunt sigur ca va fi bine…

    Apreciat de 1 persoană

      • Luis e și normal. Decât sa stau mereu cu morcov, mai bine ii vând eu…buna strategia ta.
        Pina la urma ne bucuram și suferim împreună. E bine când la final toti suntem fericiți și mulțumiți. Unii nu reușesc un amarat loc 2 prin liga 2, noi supărați ca nu jucam estetic dar luam titluri.
        Loc de mai bine e întotdeauna și sunt convins ca nici NV și nici DP nu se multumesc cu puțin.
        Felicitări tuturor pt bucuria imensa de aseară și sper sa reușim o data pt totdeauna sa avem mai mult noroc la transferuri. Sa se echilibreze lotul și numeric dar și calitativ.

        Apreciat de 2 persoane

  11. @luis Multumiri si respect pt.un suporter adevarat!
    @Andrei Popa In Europa obiectivul este play-off-ul Champions League si daca ajungem acolo asteptam morcovii lui Luis…
    Pt.asta e nevoie insa de o îmbunătățire calitativa a lotului…de vazut ce vom putea aduce / integra in timp scurt

    Apreciat de 2 persoane

    • IQ, daca se doreste play off CL – evident pt 5 mil bonus – atunci poate ca jucatorii erau deja identificati din iarna ìar acum factorul „daca” la campionat fiind indeplinit ar trebui doar formalizate contractele? Ca nu ai nevoie de alti jucatori de la echipe de play out ci de 3-4 jucatori peste ce joaca acum in Romania.

      Apreciază

    • IQ, adevarati sunt aceia care merg in deplasari, canta in galerie. Eu nu imi permit. Eu ma bucur doar ca pot sa sustin o echipa din zona mea. Pot sa merg la meciuri. Si cum spunea Andrei, pot sa ma bucur de performante pe care altii doar le viseaza. De aia sunt eu multumit. Si stiu ca nu vom fi intodeauna campioni, este imposibil, de aia incerc sa fiu obiectiv cand apreciez rezultatele, jocul etc. Ok, sunt pupi si suporter de rezultat, dar nu ma deranjeaza sa mi se spuna asa. Chiar ma bucur pentru rezultate. Dupa cum bine stiti ” Konteaza doar cele trei puncte”😁😁😁😁😁😁

      Apreciat de 1 persoană

  12. Echipa sezonului in Liga 1? 5 de la CFR: Graovac Burca, Boateng, Petrila, Deac.

    Octavian Popescu e clar SUB Petrila, ca reusite, nu subiectiv. Ambii au 9 goluri dar Petrila are 5 assisturi fata de 4. Si in 1700 minute jucate, nu in 2700. Diferenta e imensa. Echipa sezonului ar fi: Mihai Popa- Braun, Graovac, Burca, de Nooijer- Deac, Boateng, Olaru- Gustavo, Ivan, Petrila. Ivan in loc de Tanase pt ca ultimul nu e un golgheter adevarat cu 10 goluri din penalty din 20. Ivan a facut mai multe holuri sezonul asta. Unul singur de la FCSB, 5 de la CFR (in curand 6 cu Braun, poate 7 cu portarul Popa), ASTA A FACUT DIFERENTA.

    In aparare si la mijloc stam bine (desi ne trebuie un fundas stanga de meciuri europene, s-a vazut cu Young Boys ca nu mai e la nivelul ala Camora), ne trebuie un portar de valoare si un mijlocas dreapta titular. Cu Debeljuh si Dugandzic ne mai carpim in preliminarii ca atacant central.

    La mijloc ar mai trebui si un creativ pentru meciurile din Liga 1, dar cel puțin pentru meciurile europene aratam bine acolo cu Deac-Boateng-Bordeianu. Bordeianu ar putea fi inlocuit de un alt Runar in campionat, cu echipe mai mici unde atacam, dar in Europa la inceput e foarte necesar.

    Apreciază

    • @Mattteo: Petrila are cifre mai bune, Păcală e mai tânăr. Eu îi văd la egalitate, dar deocamdată sub nivelul Europa League, din păcate. La lista ta de transferuri aș mai adăuga un fundaș central (chiar dacă nu va pleca Burcă, tot lipsește un Vinicius de acolo) și o extremă dreapta.

      Apreciază

  13. @Cristi Jucatorii au fost identificati s- a negociat dar de aici pana sa semneze contractul e de multe ori cale lunga , plina de intermediari comisioane,negocieri la mai multe capete ,tras de timp si alte cele( vorba lui Arpi).
    Intr- adevăr e nevoie de jucatori ” de afara” titulari,care au confirmat în campionate decente.
    @luis Nu te ” perii” ,nu sunt genul ,prefer sa spun adevărul chiar daca supara,lucru pe care l- am facut si aici,chiar daca mi-am atras antipatii…
    In cazul tău Gruia e atat acasă cat si o deplasare pe care o onorezi cu bucurie,încredere și atitudine pozitiva si asta inseamna mai mult decât sa canti sau sa te deplasezi cu galeria… In plus ai feeling destul de bun,clar peste medie,repet ia-o ca o constatare obiectiva bazata pe ” predictiile” tale, nu o data contraintuitive si deci cu atât mai valoroase.

    Apreciat de 2 persoane

  14. CeFeRicire pentru cei care simt cu adevarat pentru acest club,intrat pe nesimtite (si cu nesimtire) in elita fotbalului romanesc.
    Multi nu realizeaza ca suntem cu adevarat rasfatati de providenta si inventeaza false conflicte,doar sa-si satisfaca propriul eu beteag.Lovesc in cei care au scris si scriu istorie pentru acest club.Daca tot am ajuns aici spune-i numele acelui mare antrenor care trebuie sa-l inlocuiasca pe Dan Petrescu,ca l-ai tocat un an intreg ca n-are valoare si-i cuprins de idei preconcepute.
    Adevar ai grait Albule si ai sintetizat bine realitatea acestui moment magic pentru club……….dar imi readuc aminte niste momente(de acum ceva ani) cand vorbeai doar la modul teoretic si totul se reducea la principii si idei.Ori viata unui club(sarac) este presarata cu suisuri si coborasuri,este intr-o evolutie care nu poate fi controlata nici de patron si cu atat mai putin de-un antrenor vremelnic trecut prin club(chiar si-n cazul lui Dan Petrescu).Dar acei ani par departe si masura vorbelor este atinsa de acesti ani trecuti si experienta castigata.
    As putea miza cu mare siguranta un campionat regulat castigat de DP.Insa un campionat cu play off-play out este deja un joc pentru samsari sau cei obisnuiti cu jocul de poker sau cacealmaua pe post de normalitate.Apoi starea de spirit,increderea si optimismul sunt esentiale pentru un grup de sportivi.
    Oricum atata atmosfera negativa n-am intalnit veci pe Tribuna de la debarcarea lui Calin.
    Pai ne spuneai alaturi de Andrei ca-i normala dezbatarea tuturor parerilor.Este,sunt de acord,dar s-a ajuns pe Tribuna la un cvasi monolog cu accente de delirium tremens.Si astfel dintr-o Tribuna a cfristilor,s-a ajuns la un cuib de complotisti mai degraba.Ma gandesc ca esti pe mod de vacanta si ne mai lasi olecutza sa ne facem de cap.

    Apreciat de 3 persoane

    • Gica nu provoca. E posibil sa nu îți placa continuarea. Las-o asa cum e și sa ne bucuram de victorii și titluri, mai ales cei ce suferim în tribune MECI de MECI. Ca de înțelepți din spatele tastaturii nevestei ni cam plin podul….

      Apreciat de 1 persoană

      • Ba tu te auzi ce vorbesti?Cred ca tu ma confunzi cu cineva.Eu nu mi-am permis vreodata sa-ti indic tie vreo conduita.Daca respecti comunitatea de aici opreste-te sa-mi dai sfaturi.

        Apreciază

          • Mda…,adevarul e ca de ieri seara se percepe pe Tribuna o atmosfera incarcata, ”negativa” 🙂…,cu iz de samanta de scandal…,o fi de la faptul ca unii prefera in locul dialogului bazat pe argumente,pe care il considera ”complot” 😁…, monologul bazat pe doar parea mea conteaza,iar restul nu se ridica la nivelul meu de gandire si de intelegere a evenimentelor si a fotbalului modern…,de fapt cand doar unii au licenta lui M.Radulescu 😃…si altii nu…e normal sa fie superiori…,in ”intelegere” …ca in argumente e mai greu…

            Resentimentele…Andrei,se uita greu…,iar pe unii acestea ii urmaresc toata viata…

            Apreciat de 1 persoană

            • Suntem siguri Luis ca l-ati cooptat…,asa credea si cel ce a gasit calul troian 😁…,era bucuros…,un dar de la Zei😉 …

              Partea buna a Forzei😁 …,depinde din ce parte privesti paharul😉 …

              Apreciază

            • De acord cu tine. Calin, uite cat ne contrazicem cu Luis sau chiar cu tine, dar pt asta putem avea un dialog f civilizat, fara jigniri, fara aere, fara superioritati. Pur si simplu discutam indiferent cine ar avea dreptate sau nu.

              Apreciat de 1 persoană

            • Putem fara prob.avea un dialog civilizat si fara jigniri,cand se discuta pe argumente…,cand cel care discuta e convins ca doar el are dreptate…si ceilalti oricum nu se ridica la nivelul lui…din diverse motive…,discutia devine ori monolog…,ori ”desteptul” trebuie sa-i puna la punct pe ”fraierii” care „indraznesc” sa-l contrazica…,si atunci o discutie ce putea fi mai mult sau mai putin constructiva, devine cearta inutila…

              Apreciază

            • Tocmai Luis,ca in loc de atmosfera de sarbatoare care era,se prefera atacurile nejustificate…,chiar cu riscul ca atmosfera sa se schimbe…si cum am spus in postarea de aseara ”In fine poate nu e nici momentul nici cazul pt o cearta inutila,consider ca toti suntem suporteri ai aceleasi echipe,e normal ca nu vedem lucrurile toti la fel…,dar intotdeauna e loc de mai bine…,inclusiv in jocul nostru ”…, in ideea de a incerca sa inchid din fasa orice conflict…

              Apreciază

    • La ce joc am avut in play off mai ales,inclusiv la jocul de ieri,nu e nimic datator de speranta pt meciurile din preliminariile europene ce bat la usa…,asa ca un lucru negativ de care poti vorbi e jocul,am reusit sa ne chinuim meci de meci indiferent de adversarul avut(exceptia care confirma regula fiind meciul cu ciuca batailor Argesul…)
      Falsele conflicte de care s-a discutat,s-au dovedit reale…,cu Runar care a plecat…din cauza accidentarii…,si cu toate celelalte achizitii prin tribune…inclusiv Dungandzic…
      In rest s-a discutat tot timpul cu argumente,in schimb vad ca tu vi cand se culeg laurii cu acuze bazate pe ce…,pe faptul ca nu-ti place parerea unuia sau a altuia…
      In fine poate nu e nici momentul nici cazul pt o cearta inutila,consider ca toti suntem suporteri ai aceleasi echipe,e normal ca nu vedem lucrurile toti la fel…,dar intotdeauna e loc de mai bine…,inclusiv in jocul nostru…

      Apreciat de 2 persoane

      • Nu te pune cu creierele netede ca nu stiu sa faca diferenta intre CE si CUM. Socializarea gen ” dai in fabrici si uzine ” Interpreteaza orice nuanta de CUM drept o negare de CE desi nimeni nu face asta. Munca cu sinapsa e greu cind nu o gasesti.

        Apreciat de 1 persoană

  15. Suntem campioni meritat! Am demonstrat ca suntem cei mai buni! Presa becaliota nu au decat sa scrie ce vor, noi suntem campioni iar altii umbla cu vorba goale, avem in vitrina 8 campionate castigate si asta provoaca invidia unora.

    Apreciat de 2 persoane

  16. La cheful dat de patron, DP a luat microfonul si a cantat melodia ” Bella ciao „, moment superb, chiar m-am emotionat vazandu-i fata umana a tehnicianului nostru . Bravissimo Dane !!!

    Apreciază

  17. Felicitări CAMPIONILOR!!! Bravo Dan Petrescu, bravo patron şi conducere, bravo băieţi şi -cu voia dumneavoastră- bravo tribună şi Tribună! 🙂 Note mari, evident, fruntaşul Boateng a primit chiar 9.4 (meritat!), Debe cu 8.8 s-a ales cu argintul, iar bronzul îi revine lui Camo (8.7). Deac, Bordeianu, Manea şi Burcă au primit şi ei note mai mari de 8. Restul între 7 şi 8, mai puţin Letica (6.9, dacă nu câştigam, primea probabil 3…) şi „Indolentul” Omrani (6.7), care se retrage de pe scenă, aşadar. cu un loc de codaş… 🙂 O singură notă de 1 în tot tabelul (de jos în sus şi din stânga-n dreapta), atribuit lui… ia ghiciţi cui?… da, aţi nimerit-o, lui DP! 🙂 Aşa-ţi „trebe” Dane dacă câştigi titluri aşa „deampulea”, fără să citeşti zilnic şi atent analizele ( 🙂 ) de pe Tribună 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciat de 4 persoane

    • De la mine a primit nota de trecere,chiar daca nu mi-a placut cum am jucat,insa tinand cont de scor si mai ales de context…,nu avea cum sa nu treaca clasa…,chiar si Omrani…,care mai mult a facut figuratie…

      Apreciază

  18. Letica a jucat accidentat la mana; de aceea nesiguranta lui. Totusi, nu avem un portar cert, de mare valoare, care sa ne ajute si-n Europa (cum a reusit Arlauskis). Oricum, sa vedem daca aducem ceea ce trebuie pentru a ridica nivelul.

    Apreciază

  19. Eu n-am dat acum note tocmai sa nu stric media lui DP, dar vad ca un coleg a facut acest lucru . Cum inca savuram titlul, nu este loc, cel putin dupa mine, de critici, dar nici de jigniri ! Dupa meciul cu wc-ul pot curge analizele , de la ridicatul in slavi pana la critici argumentate .

    Apreciază

  20. Interesant cum o parte a presei sportive marșează pe cele doua situații de asa-zis „off-site’.Adică golul marcat de Tanase dintr-o poziție de afara din joc evidentă, e ok pt ca se aplica noua prevedere in care un jucător advers ieșit din teren se considera a fi pe linia de fund și îl scoate din ‘opsaid”(Tavarez era ieșit din teren din inertie). In schimb in situația când FCSB ia gol conform acelorași noi prevederi, nu mai e ok.Ma refer la situatiile Costin și Boateng, adică ,ac prevederi’noi’ precizează ca atunci când ofsaidul nu e evident, fiind vorba de milimetri iar faza e rapida, arbitrii sa acorde gol.
    Se vede clar ca presa pro Becali ii preia și susține “narativul”: CFR nu merita, 2 ofsaiduri clare, cu toate ca : arbitrajele au fost “impecabile”(!?).
    Tot un articol care pare a fi comandat este cel cu VAR-ul in care ‘concluziile” sunt de Gâgă!! Adică dacă UTA primea 11 M in prima repriza partida s-ar fi încheiat le egalitate, adică CFR “pierdea 2 puncte”, cu toate ca tot ei menționează ca in repriza a 2-a un jucător trebuia eliminat…
    Niciun articol privind situația înjumătățirii punctelor prin care FCSB primește (nemeritat) 7 puncte in play-of.

    Apreciat de 1 persoană

  21. Hai sa nu devenim la fel caraghiosi dar de partea ailalta a baricadei. ” Argumentul” cu punctele injumaratite e o prostie, regulamentul e clar de ani dr zile – culmea Influentat de CFR cibd a ĺuat AP drepturile TV si CFR a iesit bine mersi campioana de citeva ori. Vaicareala asta in context corect e marca DP, nimic mai mult. Tonul despre arbitraje e nota obisnuita – daca iesim din bula de simpatie a CFRului vom vedea ca numele Steaua chiar si sub forma FCSB si Craiova au simpatii mari asadar presa va scrie despre ele – CFR ne place sau nu, e ca o jucatoare de tenìs buna dar urita – atentia o au cele frumoase. Cit despre tehnica de scris a argumentului prin omisiune, asa se invata öa orice scoala din Romania.

    Apreciat de 1 persoană

    • Mda asa este. Se omite ca mingea repasata dupa ce a iesit din teren se transforma in gol, se omit eliminarile gratuite, penaltyuri dupa plonjoane etc… . Asta nu-i minciuna, doar omitere/manipulare/partizanat. Si nu, nu putem iesi din bula noastra franara, nu avem voie (ok, si noi am dat gol din „opsait”) . Eu cel putin nu pot sa fiu asa cinic😁 cum esti tu. Parca ai obiectiv sa ne strici bucuria cu postarile tale😁😁
      Nu ma intelege gresit, apreciez postarile facute de tine cu mintea rece si la subiect si sunt si de acord cu ce ai scris, dar cateodata parca ma lovesc direct in corason. Nu este o critica, nu-mi permit, doar constat. Si uneori chiar este bine ca ne mai aduce cu picioarele pe pamant.

      Apreciat de 1 persoană

    • Așteptările acestea legate de obiectivitatea și neutralitatea provin din vremuri de mult apuse, pe când statele aveau cvasi-monopol asupra radioului și televiziunii, și din această cauză se considera că era imperios necesară să se abțină de la opinii partizane (vezi BBC-ul, cu 100 ani în urmă). Doar că, asta se refera la lipsa cenzurii și a influenței guvernamentale directe, în absența acestora presa are doar o obligație etică legată de relatarea fidelă a realității. Deci, să nu vă mirați de partizanatul presei, e o caracteristică a societății democratice: fiecare își poate prezenta versiunea proprie de adevăr, urmând, ca boborul să aleagă dintre povești pe cea care o coafează. Se pare că națiile din sud și est au un apetit aparte pentru acest tip de jurnalism: de exemplu, pe vremea când rupea tot cu
      Barca, și Guardiola a fost tocat mărunt de presa sportivă din Madrid. Totuși, oricât de vocali ar fi, istoria nu o scriu ei, ci jucătorii și antrenorii.
      Vorba aia: câinii latră, ursul trece.

      Apreciază

      • Din pacate tocmai relatarea fidelă a realității e cea care lipseste…,realitatea e modificata dupa bunul plac al gazetarului care face articolul…,si in 99% din cazuri vantul bate dinspre stana…

        Apreciat de 1 persoană

  22. Luis, multi dintre noi am fost atrasi de clubul asta pentru ca nu a vrut sa fie in mocirla traditionala a fotbalului romanesc, cu Jenei, Romei etc la vremea lor. Mocirla lor nu inseamna ca trebuie replicata cu mocirla noastra. Bucuria are multe forme – cine apreciaza un Whiskey savureaza aroma venita de la butoi, cine bea ca porcul se bucura facindu-se muci. Eu va recomand tuturor sa degustati relaxati un pahar de tuica, palinca, vin, whiskey etc si sa savurati vaicarelile din Bucuresti.

    Apreciat de 3 persoane

    • EU categoric savurez plansetele din studiouri si sunt f relaxat cand ei cauta scuze, motive, lucruri necurate. Dar sa nu uitam ca la romani functioneaza perfect zicala „hotul striga….hotii”. De ce sa cred ca adversarul a premiat pe cineva sau ca arbitrul x e cu tine? E simplu. Pt ca stiu cum fac eu. Jiji e convins ca toate echipele au practicile lui. SI chiar daca ar fi asa, ipotetic, nu chiar el a zis ca nu e nimic anormal sa premiezi pe cineva sa-si apere corect sansele????

      Apreciat de 1 persoană

  23. Singurul lucru care conteaza este ca Noi am luat campionatul…,peste 1 an sau 2 nimeni nu mai stie ca a fost un gol valabil sau era mingea iesita jumate de metru in afara terenului(de fapt de asta deja uita sa mai aminteasca…)
    Acum si-au adus aminte ca era mai bine cu var…,cand cadeau ca secerati prin careu fara sa-i loveasca nimeni,si primeau 11m era bine…,cum au fost 2 faze la milimetru in favoarea noastra(iar cu reluarile lor din spatele fazei,nici nu-s convins…) cum incep sa scoata din burta tot felul de clasamente inventate si exagerate…,plang si suspina indecent prin studiouri si pe prima pagina de fapt sunt tot ei…,nu-i nimic, daca ei plang,pt noi e bine,deci e ok.
    La ultimul meci as juca cu echipa de tineret-rezerve,chiar daca pierdem macar le dam prilejul si celor care n-au prea jucat,sa arate ce pot…si asa evitam si discutiile inutile de dupa…
    Mie mi-a placut ce am vazut cu D.Kiev,cuplu de fundasi centrali Balan ,DImitrov a jucat fara gresala,iar tanarul R.Mal si Cvek au jucat si ei foarte bine in fata apararii…,si ar mai fi loc pt Otto,Fl.Stefan,Petrila,Gadea,Negut,Birligea,Dugandzic,Bus sa arate ce pot…,dar ma tem ca tot Camora,Bordeianu si Deac vor fi titularii…,dealtfel n-am inteles nici sensul introduceri lui Omrani cu oltenii daca el oricum era 100% plecat…,de ce sa nu-l joci pe Negut de care vei avea nevoie si pe viitor(daca ramane 😁…,ca nici asta nu-i sigur la cat de putin a jucat)…mai ales ca urmeaza sa aducem capitani si titulari de la echipe de Europa L.😁…,nu spun eu,a spus-o Balaj…
    Andrei,plecari,veniri,noutati ceva nimic…

    Apreciază

  24. Am castigat campionatul acuma nu au decat sa scrie ce vor presa becaliota , interesant e ca ei nu zic nimic de faptul ca FCSB a castigat multe meciuri marcat prin minutul 90 sau 93 , acuma nu mai pot sa zica nimic de jocul nespectaculos si noi in cateva meciuri am marcat multe goluri 4-1 cu FCSB , 4-1 cu Dinamo si 6-0 la FC Arges. Mereu vor gasi altceva sa ne atace , e mare frustrarea sa ai 4 siteuri si televiziuni de partea ta si tot degeaba. Ma gandeam eu ca nu va tine la nesfarsit norocul pentru FC Becali, important e ca suntem campioni inainte de ultima etapa si ca noi am adaugat trofeie in vitrina ei doar vorbe goale si frustrari.

    Apreciat de 1 persoană

    • Uite ca digisport spune adevărul fără perdea…
      „De exemplu, la numărul de victorii primele trei clasate au 30, respectiv 25, respectiv 22. Iar la înfrângeri tot campioana stă cel mai bine: 5, 9, 6.”
      Puncte fără înjumătățire…cfr 95p, fcsb 84, craiova 72….

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.