Diferențe sub umbra lui Dan Petrescu


⚽️ Cea mai frumoasă ploaie de la Cluj! Să spele toate și să anunțe seninul de după. Ploaie de goluri, ploaie și noroi, dar și ploaie de întrebări. Vor rămâne multe întrebări după această partidă de poveste pentru noi. Nu vom ști prea curând cine a fost de fapt antrenorul: cel care a fost pe bancă, Dan Petrescu sau poate jucătorii din teren, fiecare în felul său? Eu înclin să cred că Dan Petrescu a intrat în rol, pentru că prea s-au văzut câteva lucruri simple și clare, din ”tolba petresciană”.
⚽️ Știți unde parcă l-am văzut pe Dan Petrescu? În orbecăiala de la 0-0, în care poate și chinuiți de teren, apelam la mult mai multe pase lungi decât în perioadele Șumudică-Iordănescu. Exact pase din acelea fără șanse pentru noi, pase ce se duceau peste Alibec sau care ieșeau în out-uri adânci în terenul FCSB-ului. L-am mai zărit parcă pe Petrescu în marcajul mult mai atent de la fazele fixe. A fost o întreagă succesiune de cornere și faze fixe ale adversarilor în prima repriză, unele dintre ele executate foarte bine pe Vinicius. La aceste faze a fost foarte interesant de văzut Bouhenna. La început a scăpat o dată legenda noastră ce-a trecut puntea la adversari, dar apoi a stat din ce în ce mai bine. Ba chiar la o fază a blocat esențial, a fost simultan la minge cu Vinicius – lucru pe care eu nu-mi amintesc să-l mai fi reușit cineva prin campionatul nostru. Apoi, parcă tot mâna lui Petrescu ar fi fost în felul în care s-a stat la mijloc. Desigur, a contat și terenul prin faptul că a omorât jocul de pase la firul ierbii, dar în mod cert linia noastră de mijloc a părut mult mai compactă. Și poate tot mâna (sau gura) lui Petrescu să fi fost și în nervul echipei noastre, în felul în care săreau așchii ude la fiecare duel. Nu cred că lucrurile astea s-au întâmplat doar așa, pur și simplu. Doar ploaia a fost naturală azi, restul, toate celelalte, au explicații.
⚽️ Victoria asta cred că închide multe guri, stinge scandalul pentru urmatoarele 2 săptămâni. Timp perfect pentru a pregăti noul CFR. Dacă acel CFR este ca cel de azi, vedem chiar și primăvara europeană. Eu am spus de câteva ori și am să repet asta chiar și acum: lotul CFR-ului de acum, chiar și fără alte transferuri, este peste cele din sezoanele precedente. Dacă se vor adeveri zvonurile și vor fi readuși jucători, atunci cu atât mai bine. Cred însă că un antrenor competent, unul meticulos, atent la detaliile tactice, poate scoate foarte multe chiar și din mașinăria actuală a CFR-ului. CFR-ul nu are nevoie de bibilici sau de cruci uriașe. Are nevoie de tabla tehnică și de folosirea corectă a unor jucători care au deja multă experiență și care muncesc bine la antrenamente – lucru evident din pregătirea fizică a echipei.
⚽️ Ca un făcut, acest meci a fost poate un meci între 3 antrenori: Dan Petrescu (sau poate doar amintirea sa, moștenirea sa imprimată în jucători) – Iordănescu și Șumudică. Dacă m-ați mai citit, știți bine că am cârcotit despre ultimii doi. Iordănescu mi s-a părut un regres evident față de Petrescu, iar de Șumudică să nici nu mai redeschid discuția. Diferența dintre cei 3 este în mare parte dată de tabela de scor acum. Și dincolo de rezultat, cred că e dată de forța din teren, de duelurile câștigate, de energia și entuziasmul de pe final de meci când, la 2-0, la 3-0 ai noștri tot mai voiau sânge. Cred că și jucătorii au avut ceva de zis azi, au făcut un ”statement” cum ar zice americanii. Și pe final am avut frumoasa impresia că am fi un picut nemți, că nu ne oprim din atac oricât de mare ar fi scorul, oricât de greu ar fi terenul. Jucătorii au vrut să arate ceea ce pot de fapt.
⚽️ Drept este că nici FCSB-ul n-a fost cine știe ce. Ne-a dominat în primele 10-20 de minute, a avut vreo două ocazii, dar cred că le lipsesc multe, dacă nu valoarea, cu siguranță forța. Forța aia brută care te ajută să te iei la trântă pe orice teren, că e ploaie torențială, că e ger de iarnă, cu -10 grade sau că joci cu niște kazahi rudimentari ce vor să atace Europa. Becali a cumpărat balerini, nu are fotbaliști compleți. Iar lui Iordănescu iarăși nu-i pot găsi prea multe scuze. El ar fi trebuit să știe mai bine decât oricine adversarul, foștii lui elevi, să-i cunoască la perfecție pe ai noștri, să știe cum să-i ia de la început sau să mute în timpul meciului, dacă tot a fost surprins. Mi se pare că a crezut că haosul de la CFR e prea mare ca să se mai închege ceva.
⚽️ Nu am să vă plictisesc mai mult cu prea multe vorbe. Cu toții zâmbim când ne amintim iureșul de contraatacuri și goluri date azi. Să nu ne îmbătăm totuși cu apă de ploaie. FCSB-ul de acum este mai slab decât Rapidul, Botoșaniul sau Craiova, cele pe care le întâlnim în câteva etape. Și, la fel, este mai slab decât FCSB-ul pe care-l vom întâlni în retur. Totuși, dincolo de orice, acest joc a fost cel mai bun al CFR-ului din actualul sezon. Așa arată un randament perfect, ca stil de joc, nu doar ca 100% puncte smulse chinuit. Iar dacă vom construi pe linia asta, cred că promisiunea lui Șumudică se va îndeplini, fără el, desigur: vom lua campionatul la pas.

580 de comentarii

    • cu tot respectul pt culio, inteleg ca-l ajutam, a venit mai mult pt vestiar … dar sa-l bagi titular mi se pare de noaptea mintii. oricat de nepregatit a venit bordeianu, nu poate sa fie sub culio, care a jucat in liga a 4 a din argentina si in ultimii 2 ani a fost macinat de problemele sotiei. pe urma, am o pronlema cu balgradean, daca am ajuns ca el sa fie titularul, e nasol de tot. urmatorul e camora, care e la a 4-5 a faza identica in sezonul asta in care nici macar nu sare cu omul din marcaj, sa-l incomodeze putin ceva acolo. ultimul si primul care ma scoate din sarite, desi nu vreau sa-i reprosez nimic ca si om pt tot ce a insemnat pt CFR, e cipri … fotbalistic ne omoara meci de meci, greseste aproape tot, e un minus pt echipa si din cauza ca el trebuie sa fie pe teren, omoram jucatori ca runar sau tahiri. totusi incotro dorim sa ne indreptam cu balgradean, cipri, camo, costache, chipciu, culio ? Dan Petrescu zicea iarna trecuta dupa ce a plecat ca trebuie intnerit lotul, l-o intinerit de l-o rupt … nu e problema ca am pierdut un meci de campionat, atat ca nu inteleg anumite alegeri.

      Apreciat de 2 persoane

  1. Neconvingator jucam. Mijlocul nu functioneaza. Nu reusim sa presam, sa combinam. Ceva incercari la faze fixe, dar pe total foarte putin. Echipa se cauta, iar gazdele au mult mai mult elan si viteza de joc, multe pase filtrante.

    Apreciază

    • Suntem totusi echipa campioana, cum sa aduci un jucator de 38 de ani, retras și să incepi cu el titular cand ai in lot cel putin 3 variante pe postul ala? Nu inteleg nimic din ce vrea DP. Daca a dorea sa strice putinul lucru bun pe care l-a facut Sumudik a reusit cu brio. Culio la mijloc mai mult incurca decat ajuta. M-am saturat de toate relicvele pe care le aduce DP. Avem jucatori tineri care sunt distrusi sistematic de acest dinozaur.

      Apreciat de 2 persoane

  2. Nu prea mai avem posesie,combinatii in viteza,un-doiuri,si desi am avut multe cornere,ocazii mari nu am avut,e nevoie de o sclipire,dar nici unul nu pare in zi mare.Culio are nevoie de ritm,dar pt primul meci e ok,nici Boateng nu sparge avioane,dar atat el cat si Culio sunt mult peste imprastiatul Fofana.Se gresesc totusi multe pase simple,cu putin noroc,poate,poate ne lipim de 1 gol.Hai CFR

    Apreciat de 1 persoană

  3. Jucam ca naiba. Ce plm e asta, or fi obositi? Nimic nu jucam, nici o idee de joc, Ma gandeam ca poate cu noroc ne lipim de un gol sau macar scoatem un egal, dar cei care s-au lipit au fost negroteii din Botosani. Se vede mana lui DP!

    Apreciat de 1 persoană

  4. 0 puncte. Am castigat meciuri jucand mai slab ca azi. Foarte bun nou venit, Bordeianu.
    Insuficienta dorinta de victorie. Sau poate am intalnit un adversar determinat, dar ca nu ne-a lasat spatii. Debeljuh a avut un cadou pe care l-a irosit. Destul de neclari in exprimare, nici fazele fixe nu arata ca au fost suficient lucrate. Presingul inca nu a fost reinitializat. DP mai are de lucru pentru ca echipa sa arate asa cum ii place lui. Si noi, trebuie sa asteptam rezultatele, nu avem de ales.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Noul dirijor incepe cu stangul,acum 2 sapt. cand am batut oile,CFR era un Mercedes la cheie,dupa 2 sapt.de reglaje pare un trabant obosit,n-am reusit nici o combinatie,n-am legat nimic,nici macar la faze fixe,cel mai slab meci din acest sezon de campionat

    Apreciat de 2 persoane

  6. Daca nu era bun 1-0 acum servim 0-1. Nu e asa mare tragedie, nici la a doua descalecare DP n-a pornit ca din pusca, dar jocul e sinistru de asemanator cu cel care-l practicam cand a plecat Petrescu un 2020. Fara orizont, fara faze de atac, fundasii centrali si fazele fixe par sa fie singurele metode prin care putem marca.

    Culio, o epava. In mintea mea chiar imi faceam iluzii ca am fi putut fi surprinsi placut, in ciuda criticilor aduse transferului, dar e clar ca n-ai ce sa te astepti de la un jucator de 38 de ani scos de la naftalina. Cat despre Deac si Camora, steaua lor a cam apus, si indiferent cine ii va antrena mult mai multe nu vor mai putea face jucand titulari si integralisti meci de meci.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Da nu fitzi suparatzi , de o ajuns itu la dinamu (eu nu stiu sigur ) va domina zona lui ! si o sa ne bucuram ,( la fel) de un gol a lui rondon in erste. !

    Apreciază

    • ce vedeti in itu ? exceptand ca pune piciorul si are capacitate de efort si pe el il incurca mingea teribil, cand e sa construiasca ceva … s-a dus dracu’ fotbalul. aminteste-ti o ratare a lui singur cu poarta goala intr-un meci pe final …de si acum ma intreb cum a ajuns itu sa joace fotbal profesionist in liga 1 …

      Apreciază

      • Ca mai rateaza Itu,care e si tanar nu-i de mirare,la el nu e golul pricipala cerinta in fisa postului,eu imi aduc aminte de o ratare recenta(una din multele ratari)cu poarta goala a lui Rondon,care avea golul ca cerinta nr 1 in fisa postului,de Costache alt atacant,ce sa mai zicem atunci,asta nu da gol nici daca ies toti de pe teren si-l lasa singur,se agita,se impiedeca si lufteaza,apoi se arunca pe jos sa para ca a fost faultat

        Apreciază

        • bine ca ratarea aia a lui rondon nu ne-a costat scump. inteleg ca nu e treaba unui inchizator/inter sa dea gol, dar trebuie sa produci si ceva ofensiv in fotbalul de azi chiar daca esti fundas central … la noi, cand e vba sa producem fotbal, pauza totala. itu nu poate, costache e impiedicat, debe are 2 viteze si tot asa …

          Apreciază

          • Itu la cat de putin a jucat,chiar daca nu e un juc,foarte tehnic(dar nici rudimentar)chiar a produs pe partea ofensiva,cifre seci:59 de meciuri(multe ca rezerva),7 goluri,5 pase de gol.Ca o comparatie atacantul Costache:107 meciuri jucate,9 goluri,6 pase de gol.Cifrele vorbesc de la sine,cine a produs mai mult pe faza de atac,mijlocasul defensiv,sau atacantul cumparat cu 800k,nu mai caut media minutelor jucate pe meci dar sunt sigur ca Costache a jucat mai multe min.pe meci decat Itu.Altfel spus tanarul Itu,nu numai ca s-a achitat de fisa postului dar pe faza de atac a produs mai mult decat un atacant raportat la nr de meciuri jucate.Din pacate la noi tinerii nu au loc sa creasca de pensionarii resapati scosi de la naftalina

            Apreciat de 1 persoană

      • Dupa mine, itu ( pe linga ce ai scris tu ,) nu se „lasa usor depasit ” gaseste intodeauna ELEGANT „acele” pentru cei ce se cred vedeta (.pt. ce-a ce ai scris tu ) ” sa joace fotbal profesionist in liga 1 …”
        Si de va da si golur , sa le numaram , nu-i va depasii( oare ?) pe paun , debe, .
        Eu cred ca era f. util in meciurile grele, pierdute in E.

        Apreciază

  8. De la luam campionatul la pas,si chiar asa parea sa fie(am castigat tot,jucand cu echipa a doua)la va fi greu,toate echipele sunt puternice,vad ca incepe sa fie chiar foarte greu la cat de slab am jucat azi dupa 2 sapt de pauza,ma intreb cum vom juca cand incepem sa jucam din nou la 3 zile,probabil vom sacrifica cupa,cum am facut in ultimii 4 ani

    Apreciază

  9. Eu sper să mă înșel in privința a ceea ce zic acum, dar cred că această a treia descălecare a lui DP va fi dezastruoasă. E FOARTE repede sa trag vreo concluzie, dar eu nu văd cu ce poate sa vina in plus fata de 2020 cu un lot mai bătrân, mai incomplet, mai descoperit, și fără vreo reușită antrenoriala intre plecarea și revenirea sa. Din contră, ultimul mandat al lui DP a fost dezastruos și de aproape un an stă pe tușă.

    Îmi doresc din tot sufletul ca la finalul sezonului să-mi fie închisă gura , și să mi se bage toată carnea in frigider pentru comentariul acesta, dar mă tem că dacă apar 2-3 rezultate slabe o sa fie bai… Bai mare!

    Apreciat de 1 persoană

  10. Dupa seria de meciuri castigate, multi l-ati asteptat pe „salvatorul” D.P., si a venit… Aseara recunosc ca m-am uitat doar la prima repriza, s-a vazut mana noului antrenor, mi s-a parut ca nici nu a fost plecat la cat de asemanator a fost jocul cu cel practicat cand a fost debarcat. Oare il prinde paltonul?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.