Diferențele se măsoară în detalii


⚽ Prost moment mi-am găsit să-mi fac iarăși timp pentru câteva rânduri. Veți crede că nu am altceva mai bun decât să apar la critică, nu și la laude. Stați liniștiți, aș fi avut destule de criticat și după meciul cu Sepsi, de pildă. Iar azi… a fost un balansoar, un meci care se putea înclina de partea oricui. S-a înclinat de partea echipei care a fost mai atentă la detalii.

⚽ Nu mă apuc să umflu echipa Craiovei. Nu-s în cea mai bună formă și, în privința lor, nu văd nicio șansă de a lua ei campionatul. Nici măcar n-au jucat extraordinar cu noi. Doar în nota ultimelor lor partide, în multe momente fiind călăriți serios în propria jumătate. Faptul că tocmai pe noi ne-au învins nu e deloc o notă pozitivă. Arată că problema este de fapt în jocul nostru.

⚽ Și unde e problema? Fix în detalii. Acele mici detalii care, repetate, dau marea diferență. Una sunt sigur că ați văzut-o: marcajul la fazele fixe. Chiar nu era mare filosofie azi! Craiova are 2, maxim 3 jucători care pot lovi cu capul. Și tu, avându-i pe Burcă și Vinicius anihilatori perfecți, te aperi zonal?! Pățești fix de astea. Două goluri venite fix de la jucătorii lor înalți, Mamut 1,92 și Tudorie 1,90. Cum ar fi fost oare dacă fundașii noștri se lipeau de oamenii lor înalți? Probabil că acum sărbătoream victoria.

⚽ Altă diferență? Numărul nostru de jucători. Avem pur și simplu jucători care dispar din joc. Știți la cine mă refer: Chipciu și Păun. Nu mă încălzește cu nimic un dribling sau o fază pe meci, randamentul lui Păun. E mult mai important ca jucătorul să fie non-stop prezent, să se vadă, să facă densitate. Comparați-l pe Sigurjonsson cu Păun, ca poziție și continuitatea fazelor ce trec pe la ei și veți înțelege imediat. Iar despre Chipciu, greu de spus ceva. La el comparația ar trebui să se facă versus Deac, de aceea nici n-o mai încep. Ca și la Sepsi, e nepermis ca o echipă ce are în teren Păun-Deac-Chipciu și Costache să nu poată crea o furtună de ocazii. Ori noi trăim doar prin Deac. Am ajuns să-mi fie lehamite de jocul de gleznă fină. Prefer pasa mai din topor dar inteligentă, pe spații clare, a lui Sigurjonsson. Păcat de efortul lui Soares, păcat de pressing-ul care i-a pus în mare dificultate pe olteni. În mod normal, cu o abordare corectă, această partidă ar fi fost mai simplă decât cea cu Sepsi.

⚽ Vina pentru această înfrângere este împărțită între jucătorii care puteau mai mult, între faze aparent banale, gândite însă foarte prost, într-un stil anti-CFR și un plan de joc care cred că nu se mulează pe ceea ce pot și ce știu jucătorii noștri, ci pe ceea ce vrea antrenorul. Această înfrângere nu omoară toate speranțele, dar cere un lucru imperativ: victorie cu FCSB. Iar asta nu se va putea obține cu un plan de joc ca cel de azi ci cu o reinventare a acelor detalii de siguranță. Pe care, cred că sunteți de-acord cu mine, epoca ”Dan Petrescu” le avea.

118 comentarii

  1. Anul acesta am avut ca solutii U21 pe Costache, Itu, Carnat, Gadea, Joca, Ciubotariu. Anul viitor avem Petrilă, Gadea, Joca. Iar cerintele sunt mult mai mari: al doilea U21 trebuie sa stea minim o repriza in teren.

    Apreciază

  2. Primele impresii, de luat ca atare :
    – Portarul nr. 3 mai confortabil decat „Pufi”‘
    – Deac foarte aproape de pensionare;
    – Costache acelasi habauc ratacit la CFR, felicitari la cine l-a adus si fraierului care a dat banii;
    – Debe nu primeste nimic nici cand e faultat, povestea cu lupu’ dar de fapt de la Fabiani, cu exceptia grecului trecut pe la Steaua, Kapetanos pe nume, nu am avut numar 9 adevarat;
    – Sigur avem un tragator la poarta, anticipat din prezentarea video, jucator mulat pe stilul nostru;
    – Paun acelasi plezirist care se trezeste odata la 10 meciuri.

    Apreciat de 1 persoană

    • Vox ,cam exigent comentariul tau, o prima repriza exceptionala, a doua pentru mentinerea rezultatului, in concluzie un joc foarte bun si trei puncte necesare,bravo echipa pentru daruire ,hai cfr

      Apreciat de 1 persoană

    • Fiecare cu parerea lui, mai exact impresiile. Am alte asteptari de la ai nostri, prefer sa fiu asa si sa castigam decat sa ma amagesc singur. Nu pot spune ca Paun, Costache sau Deac au fost exceptionali in primul mitan, sincer poti zice ca au fost ?

      Apreciază

  3. Ce repriza a doua de rahat! Nu am fost departe sa pierdem meciul la cate ocazii au avut. Latovlevici s-a remarcat si el, daca cu fotbalul nu a reusit… Cred ca in vara ar fi vremea pentru putina curatenie, la unii joaca doar numele.

    Apreciat de 2 persoane

  4. Dezolanta repriza a doua. Jenant final. Nu inteleg de ce ne-am lasat atat de tare subordonati de botosaneni, de ce am cedat nervos la final. Daca nu suntem concentrati si dedicati 100% fiecare moment al jocului, nu putem pretinde prea mult de la acest playoff.

    Apreciază

  5. Un pic mai bine fata de meciul de Craiova… dar e normal, mai ales cand nu face antrenorul experimente cu primul 11 in playoff. Unii jucatori sunt abonati la ultimele locuri in tabelul lui Kiruj si vad ca nu vor sa faca nimic ca sa predea lanterna rosie. Ma refer aici la Chipciu, Costache, Debeljuh, etc.

    DIn pacate insa, pare ca li se alatura, cu repeziciune, Deac si Camora care mie personal mi se pare ca se simt cu sacii in caruta dupa ce au semnat contracte pe 3 ani. Camora face niste greseli absolut copilaresti in ultima vreme, si mai toate in dreptul careului noastre.

    Oricum, genul asta de meci iti da speranta la mai bine, sper doar sa nu fie iarasi un foc de paie si sa ne fie iar frante visele la WCSB/.

    Apreciat de 3 persoane

  6. Acu e randul berbecutilor sa stranga din fundic. Presiunea e ca trebuie sa castige, iar pt prazari ar fi ultima caruta… Acu se aude ca antrenorul lor ar cam vrea sa plece si daca e asa atunci poate se ajunge iar la omenii… Daca nu, se termina egal si toata lumea e multumita… mai putin El Comandante care v-a da vina pe arbitru ca e „ungur” din Cluj…

    Apreciat de 2 persoane

  7. Repriza a doua cu Craiova am jucat foarte bine,insa am fost superficiali la o faza fixa si asa s-a scris istoria unei infrangeri nemeritate.Astfel ca nu ma deranjeaza defel sa fim dominati si sa suferim,dar sa castigam fara gol primit.
    Cand a fost nevoie am dat drumul la tavalug si am obtinut ce-am dorit,plus alte ocazii nefructificate.Imi pare bine ca am reusit sa nu primim gol la dominarea moldovenilor,ceva de natura sa readuca increderea apararii.Probabil nu trebuia sa degajam mingi la intamplare si sa dam drumul la tiki-taka.
    La o victorie foarte importanta precum cea de azi,n-ar fi trebui sa vorbim de jucatori care au dezamagit,si-n final chiar n-a fost cazul.
    Debeljuh a juact perfect rolul de pivot.Costache a jucat surprinzator de bine,iar Deac ramane sufletul echipei.Doar ca jucand cu apararea retrasa spre careul nostru,ii revine Ciprianului sa serveasca un maraton intre liniile noastre pana la epuizare.
    Chipciu ca tot i-am umplut frigiderul de sarbatori,ar trebui sa joace pe profilul lui si sa nu asteptam sa fie golgeter.Are calitati si poate ajuta aceasta echipa prin experienta lui.
    Camora la fel sa-si termine contractul si sa se lase………o poate face si la fel ca Deac este foarte important.Cand nu mai ai gat,iti cade capatzana la picioare.
    Acum trebuie sa privim detasati celelalte rezultate,inclusiv cel de maine,si sa gestionam situatia de fapt:suntem campionii Romaniei si avem cel mai bun lot,punct.

    Apreciat de 3 persoane

  8. E OK, acum doar punctele contează. Campionatul anul acesta este ca o ruletă rusească, imposibil de anticipat evoluția echipei de la meci la meci. Sper că băieții nu se vor trezi mahmuri luni dimineața.

    Apreciază

  9. Pe scurt : joc bun prima repriza,dar dominati in primul rand fizic si partial mental in repriza secunda .
    Problemele fizice trebuia tratate cu maxima atentie: Camora si Deac dau semne de oboseala,Paun,Chipciu ,Costache joaca pe ” varfuri ” .Avem 5 zile pana la meciul cu fcsb ,trebuie in primul rand odihna si recuperare plus pregatire tactica,antrenamente usoare.Cu fcsb trebuie jucat in stilul DP,trebuie dominati/ sufocati fizic asa cum a facut Sepsi ,iar pt.asta de la mijloc in sus trebuie sa aiba prioritate oamenii dispusi la efort : Borde,Sigur,Itu,Deac,Debe,Rondon.
    P.S.Obligator testare antidoping !

    Apreciat de 3 persoane

  10. Fotbaliștii au fost vaccinați împotriva virusului bătrânilor (și virusul celor cu comorbidități…inclusiv sărăcia) ?
    Cineva cu barbă lungă (lungă) nu e interesat, nu ne explică cum de se tot enfectează băieții ăștia ?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.