Unde sunt 1-0-urile de altădată?! [Astra Giurgiu – CFR Cluj 2-2]


⚽️ Știți cum era „pe vremuri”: CFR-ul controla jocul, făcea un 1-0 la o fază fixă, iar apoi puteai închide liniștit televizorul știind că meciul așa va rămâne, că va fi câștigat meciul, dar și campionatul. Azi nu ne mai este de-ajuns nici un 2-0. De ce? Probabil pentru că băieții se cred campioni prin grație divină. Doar că apărarea este cea care îți câștigă campionatele, iar astăzi am avut orice, doar apărare nu.
⚽️ Atunci când un adversar îți întoarce un apărător nu o dată, nu de două, nu de trei ori, ci de patru ori cum a fost amețit Costache la primul gol, știi că ai o problemă. Atunci când cel mai leneș atacant al adversarilor reia singur, cu latul, dintre trei jucători care ar fi trebuit să-i fie aproape, ai o problemă și mai mare, o apărare de Poli Iași, nu de CFR.
⚽️ Atunci când linia de mijloc nu mai câștigă toate mingile la centru și, mai mult, când nici nu pune capac în fața apărării, știi că ai o problemă și mai mare. Jucam cu 3 mijlocași și nu se vedeau nici măcar cât unul. Ba mai mult, Dan Petrescu s-a gândit că e mai bine să-l scoată și pe Itu la pauză, asta deși tânărul fusese clar peste Bordeianu în prima repriză.
⚽️ Dan Petrescu insistă pe veterani din teamă prea mare de a risca, uitând însă câteva lucruri: veteranii aceștia nu sunt totuși la nivel fizic suficient de bun după cele 2 luni de întrerupere. În plus, veteranii s-ar putea să se fi obișnuit ca meciurile să le câștige CFR-ul doar fiindcă este CFR. Nu merge așa. Mă uit azi la Petrila, la Itu, chiar și la Burcă și văd că trebuie o țesătură între experiență și avânt. La fel și la ex-gazistul Rondon se vede o cu totul altă atitudine față de Omrani, să zicem.
⚽️ La 2-0 meciul trebuia rezolvat, punctele puse în sacoșă și venit cu ele la Cluj. Astra nu s-a omorât cu firea, golurile noastre au venit din senin, nemeritat de ușor. Un pic mai multă presiune, palma ținută în gâtul adversarului aflat la podea și se rezolva. Dacă se ținea 2-0 până la pauză era gata. Dar poate tocmai de la prea multă linişte a urmat o dulce delăsare spre implacabilul 2-2. Așa cum i-am văzut alergând ca disperații în final de meci pentru golul izbăvirii, așa mi-ar fi plăcut să-i văd la 2-1. Acel autogol ar fi trebuit să fie alarma.
⚽️ Nu se va mai vorbi după acest meci despre cartonașul roșu pe care ar fi trebui să-l ia Seto după intrarea la Djokovic, nici de penalty-ul suficient de clar de la brânciul asupra lui Camora, la 2-1. Și nici n-ar mai trebui să se vorbească, pentru că meciul a fost scăpat din mâini de CFR, iar pentru asta ai noștri chiar nu meritau victoria. Poate e mai bine așa, ultimul semnal de alarmă. Oricum, cam în toate scenariile, campionatul se decide în ultima etapă. Cumva cred că ne putem ține la distanță de 1-3 puncte de Craiova. Poate că e mai bine să mergem acolo cu disperarea de a pierde un campionat pe care l-am avut asigurat. Și, sincer, de la Craiova, doar de Bergodi mă tem, nu de jucătorii lor.
⚽️ Aveți încredere în jucătorii noștri, lăsați-i să bage capul în pământ, mă rog, în gazon, de rușine, și așteptați să sporească acum media sportivă trufia craiovenilor. A noastră acum cred că a dispărut.
Albusibiu

95 de comentarii

  1. Ultimele două rezultate mincinoase după raportul ocaziilor, ambele viciate de arbitri. Dar, buba noastră este la defensiva permeabila, visătoare, tocmai temelia ultimilor ani ai CFR Cluj. Ne mai trezim???

    Apreciază

    • Exact. Nu arbitrul l-a plantat pe halibek în mijlocul careului singur-singurel nejenat de nimeni. Nu arbitrul l-a făcut pe Deac să dea peste poartă mingea de 3 la 1. Arbitrul a făcut alte măgării care într-adevăr au iritat destul de tare.
      Poate unele mici schimbări în apărare și la mijloc ar aduce un suflu nou. Aș încerca cu Boli în locul lui Burcă, Itu/Bordeianu, Deac și Păun interi, Petrila si Chipciu aripi. Vârf poate fi și DP că tot aia e.
      Hai CFR, mai ales că nu-i așa negru dracu.
      Prăzarii au doar un punct în față. O să-l piardă la un moment dat.

      Apreciază

      • Nu stiu cum vom rezista cu regula celor 2 U21. Solutia tanarului in poarta nu merge, dar cea mai buna varianta ar fi introducerea lui Costache si scoaterea lui dupa 5 minute. Itu joaca momentan multumitor, oricum mai util decat Bordeianu. Buba pare a fi insa in fata apararii, acel inchizator de tip Gabi Muresan pe care acum nu-l avem. Oare poate Djokovici? Sau Hoban? Momentan toti cei 3 mijlocasi ai nostri sunt foarte mobili, motiv pentru care avem un joc cu mai multe faze de poarta, dar mult mai slab in aparare. As prefera sa vad mijlocasii stand pe pozitiile lor, sa avem doar 2 ocazii tot meciul, din faze fixe. Deac sau Vinicius pot rezolva usor asa ceva si sa ne reintoarcem astfel la acele 1-0 de care zic in titlu.

        Apreciază

  2. O sa imi permit sa las un comentariu, pertinent sau ne-pertinent hotarati voi. La scorul de 1-2 cand ceasul mai arata cel putin 35 de minute de joc sa pasezi in spate , doar inspre propria poarta din jumatatea adversa, fara cea mai mica intentie de a ataca poarta adversarului , cred ca o victorie ar fi fost nemeritata. Daca astea au fost recomandarile antrenorului, , o sa spun , ca DP- a pierdut meciul. Cat despre Costache , care ocupa locul ala in echipa fara ca sa il merite.. despre jocul lui Bordeianu, Djoco… Petrila, Itu au intrat f. bine. Sa speram ca ceva o sa se intample la echipa….

    Apreciază

  3. In ultimele 2 jocuri am primit 5 goluri, unul mai caraghios ca altul.
    O asa lipsa de concentrare nu as fi crezut sa vad la o echipa antrenata de DP.
    La golul 2 al lui Alibec nu-mi venea sa cred ca Burca il marca pe Vinicius, sau invers, iar Alibec statea nestingherit in mijlocul careului. Daca acest lucru se intampla la o alta echipa, indiferent care, imi ridicam semne de intrebare legate de corectitudinea cu care acestia isi apara sansele, dar asa, ce poti sa mai zici?
    Pacat ca ne dam singuri picioare in cur.
    A mai reusit DP sa dreaga busuiocul, asa ca, de ce n-ar reusi si de data asta?
    Mai sunt 4 meciuri, sa speram pana la capat, pentru ca orice se poate intampla.
    Avem nevoie doar de inspiratia, concentrarea si luciditatea de care am dat dovada in jocurile din Europa si totul poate bascula in curtea noastra.
    Cu mic cu mare trebuie sa se inhame la caruta si sa traga in aceeasi directie, iar atunci, cele 4 victorii consecutive necesare, ni se vor parea absolut normale.

    Apreciat de 1 persoană

  4. titlul fuse si se duse, cred eu. sanse ar mai fi insa problema e prin birouri dupa mine. baiul cel mai mare ar fi sa n-o luam la vale de anul viitor.

    Apreciază

    • Zvonurile despre probleme prin birouri curg de mai bine de doi ani. Problema majoră o văd în faptul că băieţii nu mai sunt în stare să formeze o echipă axată pe atingerea scopului propus. Costache a fost hăbăuc şi înainte de pandemie, Bordeianu a fost rudimentar tehnic şi înainte de pandemie, Omrani n-a fost mai puţin „indolent” nici înainte de pandemie, Djoko n-a strălucit nici înainte de pandemie, greu poţi găsi un jucător cu o diferenţă vizibilă de formă de joc înainte şi după pandemie, veteranii de bază n-au fost mai tinerei cu anii nici înainte de pandemie, şopârle în legătură cu întârzierea plăţilor au fost şi înainte de pandemie, totuşi, înainte de pandemie, echipa ştia ce vrea de la un meci, avea forţă, pe când acum pare una împrăştiată, blazată, resemnată.

      Apreciază

      • Costache era hăbăuc și înainte, dar era acoperit mai bine pe partea lui de Djokovic. Bordeianu era rudimentar dar alerga cât pentru doi și cum necum tot timpul se nimerea pe culoarul de pasă al adversarului. Omrani e genul de jucător al cărui evoluție va depinde veșnic de toane de moment, indiferent cât l-ai disciplina cu ținut în tribune+excludere din lot. Înainte de pandemie fiecare trăgea și pentru celălalt coleg aflat în compartimentul său, sau pe banda lui, acum fiecare trage doar pentru el, floricele, artificii tehnice (Omrani, Djoko), majoritatea nereușite, alergat și dorință de a se face util mai puțin. Nu pot să uit seninătatea arabului de săptămâna trecută, când a fost schimbat în min. 90 după un meci mizerabil, în care a avut doar preluări ratate, mingi pierdute aiurea, și nici o fază de poartă ca atacant central. Și interviul lui Bordeianu de după meci a fost aiuritor. Când îți pasă mai arăți, dai cu o sticlă de pământ, înjuri, lovești banca de rezerve. Cel mai grav e că multora de pe teren se pare că nu le mai pasă.

        Apreciat de 1 persoană

  5. De la o vreme,DP.parca este mai preocupat de ceea ce se-ntampla prin birouri(„banul,ochiul dracului!”) si nu la echipa;culmea,veriga slaba din aparare este fundasul dreapta(?!),la care se mai adauga tripleta de la mijloc,care nu ajuta eficace ofensiva si eficient apararea(!);campionatul poate fi pierdut,doar de CFR;daca acest lucru se va-ntampla,pariez ca vor disparea aproape toti”batranii”(platiti regeste ptr.acest campionat!) in frunte cu Bilasco,Mara,secondati de DP.,iar la anul impreuna cu Minteuan&Panin si tinerele talente promovate(pe care acestia ii cunosc f.bine)ne vom lupta la supravietuire,ca dupa 1-2 ani sa formam o echipa redutabila din propria pepiniera.;asa prevad un viitor de succes,apropiat;Hai CFR!

    Apreciază

    • Cu jucători din propria pepinieră te bați la retrogadare ani buni și nu cred că e cineva dispus să bage bani în doru’ lelii. Fără un schelet puternic, cu experiență n-ai nici o șansă. Modelul de acum e bun și eficient. Poate că n-o să țină 3 ani la rând dar cu siguranță e bun. O demonstrează cele două campionate câștigate consecutiv și evolutiile în Europa. Desigur, ar fi mai interesant ca înlocuirile din lot să se facă pe principiul: pleacă 34 de ani, vine 25 sau 26, nu 32.
      Și mai zic că merită să urmărim evenimentele până la sfârșit. Mai sunt 4 etape, meciuri grele și pentru noi dar și pentru prăzari și e doar un punct diferență. Eu am încredere că vom face un meci mare pe Oblemenco și vom lua și campionatul ăsta. Și…de-o fi să-l pierdem, asta e. Locul doi după doi ani de prima donă e totuși onorabil. Examenul se dă în Europa.
      Vom trăi și vom vedea.
      Hai CFR!!!!

      Apreciază

  6. In ultimele 2 meciuri la toate golurile incasate au fost greseli individuale mari +ghinion(2 autogoluri) cat pt.jumatate de sezon:cu craiova Burca l-a’ deschis’ pe kolic, Vinicius a stat departe si Arlauskis a plonjat tarziu;golul 2 ofsside+Arla a iesit cam aiurea,golul 3 deviere ghinionista cu calcaiul a lui Camora, golul 1 la Giurgiu,costache intors pe toate partile+deviere Bordeianu,golul 2,erau 4 fundasi in careu fara adversar,nimeni langa Alibec liber la 7-8m…Echipa nu mai este atat de compacta si mobila,dar in niciun caz nu e resemnata. Avem 2 saptamani sa ne revenim,de vazut cum vor fi arbitrajele,cum vor juca adversarii si cat mai tine norocul craiovei (cu medias au jucat slab),insa depinde cat de mult vor vrea altii sa-i incurce…

    Apreciat de 2 persoane

  7. Caneto, echipa pare împrăştiată pentru că băieţii par a nu-şi mai asuma în integralitate răspunderea posturilor pe care le ocupă, fiecare dintre ei pare „dispus” să lase din atribuțiile pe care le are pe umerii celuilalt. De ce? N-am idee, dar știu că singurul care-i poate face din nou stăpâni pe propriile atribuții e antrenorul. Sper s-o facă la timp, pentru că oltenii se vor mai împiedica măcar odată.

    Apreciat de 2 persoane

  8. Daca conducerea sufera din cauza banior ar face f.bine daca i-ar repatria pe toti jucatorii(unii destul de buni) imprumutati de prin liga secunda si din L.1 si ar putea cu Minteuan la timona sa ne-ncropim o echipa si ieftina si eficienta!

    Apreciază

  9. dragi ceferisti, eu zic sa ne linistim, cred ca am fost primul care a afirmat la 2 minute dupa meciul pierdut cu oltenii ca am pierdut campionatul.Atunci parca simteam ,intuiam ,acuma sint sigur 100 % ca nu mai trebuie sa ne mai chinuim, zarurile au fost aruncate, nu avem sanse, deci putem cauta vinovatul sau vinovatii. Deci dupa mine vinovatii principali sint in conducere, o conducere care nu se implica in victorii si lasa totul pe seama antrenorului si a jucatorilor si pe deasupra mai si nemultumeste jucatorii inainte de cele mai importante jocuri asta pateste. Imi aduc aminte de un fost jucator Dinamo care inainte sa preia echipa intreba,cite meciuri imi rezolvati , dupa ce era multumit de raspuns accepta. La noi o conducere care nu poate rezolva un meci cu o echipa adversa care nu are nici un obiectiv sa se lase de fotbal si sa se duca la popice poate. Aseara
    Alibec a fost intrebat de ce a vrut sa cistige si pt ce a tras ,Budescu fugea ca nebunul si l-a oprit pe Camora sa dea gol, Alibec a fost sincer si a zis ca a tras pt prima de joc.Deci cine putea sa dea prima,noi nu am, dat Becali nu a dat cind au jucat cu ei si a pierdut ,deci este clar ca au fost stimulati de olteni.Acuma va intreb ,ce conducere este cea care nu e in stare sa stimuleze o echipa flaminda ,va spun eu o conducere care desconsidera echipa si implicit antrenorul si lasa totul pe ei. Se pare ca atit DP cit si echipa s-au saturat, au fost mintiti,aminati , au fost valuri ,certuri si asta este rezultatul. Semnificativ este atitudinea lui DP care nu este suparat ,parca impacat cu situatie, un Djokovici care spune pe fata nemultumirile, deci situatia este clara , daca conducerea vroia 3 puncte la pauza intra cu valiza si dadea dublu cit Craiova si meciul era cistigat ,mai ales ca mi s-a parut ca nici ei nu vroiau sa ne bata pina la pauza. Asta simt eu, UN CAMPIONAT NU SE CISTIGA NUMAI PE TEREN, de aceea este conducere ,de aceea sint atitia trepadus pe acolo care incaseaza bani frumosi din munca fotbalistilor, pacat

    Apreciat de 1 persoană

    • Atata timp cat depinde doar de noi , daca luam sau nu campionatul, eu, nu concep sa nu cred in aceasta echipa. Puteti spune ca sunt naiv ( prost cum ar spune muherul) dar eu nu abdic. Eu vred in continuare ca noi vom castiga. Attila, la urmatoarea noastra intalnire, vei veni cu cateva beri, ca sa-ti iert lipsa de incredere si optimism😁😁😁😁😁😁te pun la plata

      Apreciat de 2 persoane

      • Luis draga vin cu naveta cu mare placere, dar eu nu am pierdut increderea in echipa ,am pierdut increderea in conducere, nu se poate sa ai puncte in avans si tu conducere faci jonglerii la bani, am jucat atitia ani si intotdeauna cind s-au umblat la salarii totul a fost pierdut, cum sa nu rezolvi meciul de aseara ,apoi acasa cu Gazul si Botosaniul nu pot sa cred ca sint asa de naivi sau prosti, sint citeva meciuri pina la capat,ce dracu nu sint valize la Cluj, ei nu simt,nu vad ca echipa schiopata si gifiie si trebuie ajutata ,ca deaceea este conducere sa-si facqa treaba ,sa dea banii la zi si sa rezolve meciurile grele

        Apreciază

    • Pare foarte grav ce zici și încărcat de defetism. Mie îmi place să cred că lucrurile se întâmplă pe teren și că valizele circulă prin alte mâini. Nu aș savura nici un moment o victorie/campionat știind că s-a bazat pe valize. Prefer să iau lucrurile așa cum sunt, să sper până în ultima etapă și să felicit echipa și chiar și conducerea pentru performanța din acest an.
      PS: Vom fi CAMPIONI, pariu?

      Apreciat de 3 persoane

      • Ceferica nu ne cunoastem ,probabil sint mult mai batrin , dar asculta-ma chiar daca nu crezi , toate titlurile au fost cistigate de echipanoastra, plus valize , din pacate la noi in tara altfel nu poti fii campion, asa a fost intotdeauna si asa v-a fii in continuare , ca iti place tie sau nu , superi pe mine, dar asta este adevarul , nimeni nu este curat ,

        Apreciază

  10. Iar ati inceput corul bocitoarelor? Big points s-au pierdut acasa cu Craiova, asta e. Si asa, CFR inca poazte cistiga acest campionat prin forte proprii – in cel mai rau caz printr-un parcurs simetric plus o victorie la Craiova. Daca o va face va merita campionatul, daca nu, haideti sa fim sinceri, nu il va merita. Cind iei bataie acasa de la principala contracandidata nu prea meriti titlul. Haideti sa nu mai incepem nici cu fantezii de ligi inferioare – cu Minteuan si ce bici va face el din juniori. Toti tinereii aia adunati cind trec de juniori daca vor ajunge 3-4 prin liga secunda – nu ca are cineva ceva cu ei, asa sunt procentajele de triere dinspre juniori spre fotbalul mare. O generatie de juniori vine la 1-2 ani, una de seniori este „in piine” 15-17 ani. Adica pentru 1 job de senior se lupta statistic 9 juniori. Daca scadem cota strainilor o aduagam pe cea a „exporturilor” care e f subtirica, poate discutam de 20 de junior pe 1 job de fotbalist profesionist. Iar juniorul ala nu tb neaparat sa vina de la Cluj. Hai sa lasam si discutiile astea interminabile despre bani – tot fotbalul european e in criza – sunt campionate cu sezonul inghetat, altele cu contracte Tv diminuate, toata lumea e fara spectatori, abonamentele de pax Tv nu se vad bine ca e pe vine o criza economica. Multi visatori sa plece nu stiu unde nu vor avea destinatie si multi jucatori si antenori scumpi se vor trezi cu contracte reduse – asta e valabil la nivelul fotbalului per total. Chiar si cupele europene din sezonul asta/urmator vor incepe intirziat, adica si cei care vor avea bani ii vor vedea mai tirziu. Prin toate campionatele cluburile bine conduse discuta deschis de taieri de salarii, ajustari de contracte, transferurile internationale din vara asta arata o depreciere clara a preturilor – asta este realitatea, chiar daca ea e neconvenabila.

    Apreciază

    • Tocmai pe aceste principii conducerea cerului ar trebui sa regândească tot. De la organigrama la politica salariala. E momentul zero care pt cfr pica bune pt ca oricum aveam nevoie de un moment zero fiind un lot asa îmbătrânit.

      Apreciază

    • Cristi fotbalul nu este o supranationala, nu vorbi prostii de cote de juniori la nu stiu ce cote de seniori , plus cote la straini , asta este vrajeala ,fotbalul este clar cel putin la noi, vrei sa cistigi sau nu campionatul, daca vrei sa cistigi atunci contribuie si tu conducere, fiindca tu iei grosul banilor ,daca nu vrei sa te implici sau nu ai de unde , atunci e bun si locul doi, asta e adevarul ,stie si DP deaceea e senin ,el care facea spume la un gol luat,

      Apreciază

      • Attila, cota de juniori e foarte simpla. Daca ai un lot larg cum are CFR cu 34 de jucatori iar o cariera de fotbalist dureaza 17 ani (de la 18-19 la 34-35) atunci in medie in fiecare an se retrag 2 jucatori si e loc pentru 2 noi tineri care vin din urma. Daca tu c si club produci in fiecare an o generatiede 20 de jucatori, aia lupta pentru cele 2 locuri.. sanse de 10% , in acceptiunea unei lumi utopice in care nimeni nu face transferuri. La nivelul primelor 2 divizii sunt 32 de cluburi si fiecare schimba matematic 1,5 jucatori pe an(ca nu are toata lumea lot de 34 ci in medie in jur de 25), atunci sunt 48 de joburi disponibile in primele 2 divizii. De aceea sunt loturile ntionale de juniori atit de puternic in atentia impresarilor .. pentru ca restul practic au pierdut deja trenul profesionismului.

        Apreciază

    • Craiova a luat 0 puncte în 5 meciuri cu FCSB și CFR Cluj; după primele lor 3 puncte înseamnă că sunt cei mai buni? Prostia este la noi, in mintea jucătorilor care fac erori incredibile defensive. Dacă ne revenim la cap, rămânem cei mai buni din mamaLiga1.

      Apreciat de 1 persoană

  11. Echipa este in scadere ca joc si mai ales rezultate (pe langa greselile mari individuale,s-au adaugat ghinionul si arbirajele care au cantarit greu).Pe de alta parte craiova a avut mult noroc ( cu noi,astra si chiar medias) plus arbitraje favorabile.Asta nu inseamna ca gata jocurile sunt facute.Avem un antrenor si un grup cu o ambitie si orgoliu incredibile,plus multa experienta in meciuri grele.Chiar daca momentan ,in conditiile unui cumul de factori nefavorabili,suntem pe locul 2,lupta e departe de a fi incheiata.Chiar daca finala se va juca la craiova,eu cred in puterea acestei echipe ,in forta din ADN-ul clubului;sa nu uitam cum am castigat celelalte campionate in meciuri decisive pe terenuri ostile,impotriva tuturor…si nu uitati,de fiecare data in momentele cu adevarat decisive sansa si- a intors fata catre noi…Avem timp 2 saptamani de corectie a jocului si moralului,(prin o foarte probabila victorie cu Medias) ca sa pregatim finalul.Am mai fost in playoff pe locul 2,important este cine are forta si caracterul sa fie primul la final.Eu cred in echipa si in Dan Petrescu.Hai CFR!!!

    Apreciat de 3 persoane

  12. Total adevărat că încă n-am pierdut acest campionat (în cazul în care nu l-au cumpărat alții deja). De fiecare dată, parcă, am pierdut puncte tocmai în clipa în care părea să avem un avans decisiv. Ne-am crezut invincibili și ne-au adormit mângâierile venite din toate părțile (specialiști, presă, contracandidate). N-am mâncat pământul în ultimele 2 jocuri fiindcă părea clar că n-aveam cum să primim goluri de căcat pe final („de cacat, așa să scrieți: de căcat!”- Sir B. Panduru). Mai suntem în stare să revenim? Mai avem psihicul ăla? Ne-a lovit așa de tare regula U21, acum când se pot face 5 schimbări? Sunt problemele de la club atât de mari încât Hoban nu mai poate intra să închidă meciurile? S-a înclinat terenul atât de tare încât să ajungă Costache din aripă stânga un fundaș dreapta caraghios? Pentru prima oară piedem în play-off (aia cu FCSB nu se pune), cine va suna Reconquista? Sunt diferențe față de celelalte sezoane, deși ne-am bucura să se repete istoria. Dar pauza asta lungă e clar că ne-a scos din joc. Ne-am pierdut golgheterul, un om prea important să dispară așa în ceață! Ne-am pierdut antrenorul secund. Și cel mai important, în opinia mea, ne-am pierdut inima echipei. L-am pierdut pe Culio, antrenorul jucător. În majoritatea meciurilor pierdute (Botoșani, Iași, Celtic, Astra, Slavia) Culio a lipsit și cred că ne lipsește prea mult și azi. Fără el mijlocul nostru e o babă știrbă și zăludă. Cine vrea să fie noul Cadu, Mureșan, Culio? Cine poate să-mi răspundă și mie? Dau o bere!

    Apreciat de 4 persoane

  13. Notele nu au fost „foarte” mari nici după meciul de la Giurgiu… DP a primit 4.5, în timp ce echipa a luat 5.8. Fruntaşii sunt Deac -ca de atâtea ori- şi Rondon (ambii cu 7.0), iar codaşii -în lipsa lui Billel- sunt Golofca şi Costache (fiecare cu 4.3) şi Susic (4.9). HAI CFR!!!

    Apreciază

  14. Daca totul se joaca pe teren si nu mai intervin norocul si arbitrajele, noi putem cistiga 7 puncte din urmatoarele 3 meciuri, iar ei nu fac mai mult de 3. Asadar, cu punctul in plus pe care il au, ar ramine 3 in favoarea noastra inaintea ultimei etape. Asa ca ne mai ramine sa speram ca la noi se vor respecta calculele, iar ei vor pierde fie cu FCSB acasa, fie la Botosani sau la Giurgiu, mai degraba primul meci. E bine si ca ei joaca la Botosani inainte de finala Cupei, cind moldovenii nu-s inca siguri de locul in Europa, pe care l-ar rata daca Sepsi ia Cupa si FCSB termina inaintea lor. Important e ca Botosaniul sa bata vineri pe Astra, s-ar duce la +3 de FCSB si i-ar obliga sa joace la victorie la Craiova, ceea ce, daca se intimpla, chiar si un egal, ne-ar ajuta sa trecem pe primul loc cu o victorie cu Mediasul. Apoi, cu noi, FCSB ar fi inaintea finalei Cupei in postura de a alerga dupa doi iepuri, mai usor de prins cel din Cupa daca n-ar cistiga la Craiova. Apoi, daca FCSB ia cupa, Botosaniul ar avea clar locul de Europa si n-ar mai avea mare motivatie cu noi (stiu, nici Astra n=a avut). Asadar, cam astea cred ca-s calculele, intrebarea e daca suntem noi in stare sa luam macar 7 puncte din urmatoarele 3 meciuri. Teoretic, da. Apoi, apropos de culise, ca tot vorbea cineva pe aici de asa ceva, poate n-ar fi rau ca Petrescu si Copilu sa-si sune vechiul amic MM sa-l capaciteze sa joace FCSB la maxim cu Craiova, și sa speram ca GB isi va aminti de afrontul lui Bergodi si va motiva suplimentar echipa. Eu zic sa speram, chiar daca se spune ca speranta moare ultima, dar moare.

    Apreciază

  15. https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/tensiuni-tot-mai-mari-la-cfr-cluj-motivele-pentru-care-nelutu-varga-vrea-sa-scape-de-dan-petrescu-exclusiv-19055993

    Nu stiu cat de adevarat ar fi ce scriu astia, dar daca Nelutu Varga i-ar fi reprosat lui Dan Petrescu ca nu are un plan B in cazul in care pierde titlul si nu are decat sansa castigarii celor 4 tururi preliminare pentru a ajunge in grupele Europa League (pe cand campioana are alta reteta financiara si mai are voie sa si se incurce intr-un tur), atunci mi se pare ca e perfect rezonabil ceea ce spune Varga.

    Nu poti sa cladesti echipa numai cu jucatori de peste 35 de ani si sa joace pe momentul cat esti tu antrenor si dupa aia sa-ti bagi piciorul ca tu pleci (a se vedea Urziceni, Targu Mures in vara in care a preluat-o DP si a adus numai jucatori batrani, iar in 2 ani a venit falimentul etc). Pana si Mourinho e de apreciat, dar numai pana la un punct. A lasat un Inter stors la maxim cu alde Eto’o pe final de cariera, Pandev, Sneijder, Stankovic, Cambiasso, Maicon, Luccio, Walter Samuel, Chivu, Julio Cesar, toti care au plecat dupa 1 an, iar echipei i-au trebuit 10 ani sa isi revina.

    Un antrenor mare face loturi. Mircea Lucescu i-a luat in ’84 la Euro la nationala pe Hagi (19 ani), Romulus Gabor (22 ani), Mircea Rednic (22 ani), Andone si Klein (24 de ani fiecare) si l-ar fi luat si pe Balaci daca nu era accidentat. Primele 8 din Europa (ca atunci se calificau doar 8, deci a fost un fel de sfert european cu alde Platini si ceilalti) si i-a luat pe astia fara frica. Jucatori care mai apoi au contribuit la performante la nationala in anii ’90.+ cei promovati de el la Dinamo in 89/90: Raducioiu, Lupescu, Sabau, Dorinel Munteanu, Selymes, Mihali, cu mare contributie apoi la echipa nationala.

    Si de aia a fost solicitat mai apoi si in Occident, inatai la Brescia, cu care a castigat Serie B si a fost la 1 punct de a ramane in Serie A in anul urmator (a dat baraj cu Udinese la care juca al 3-lea marcator in Italia- argentinianul Abel Balbo) si apoi la Inter Milano, fiind singurul antreor roman care a antrenat una din cele 3 mari ale Italiei (Juve/Inter/Milan). Massimo Moratti a recunoscut dupa ani ca Lucescu ar fi meritat mai multa rabdare decat acele cateva luni.

    Pe DP de ce nu il cauta nimeni in strainatate? In Vest ma refer. Pai acolo trebuie sa stii sa aduci bani la club. Mai apoi la Besiktas, Lucescu l-a adus pe Ilhan Mansiz (eroul turcilor la Mondiale) pe care l-au vandut cu 5 milioane si au luat titlul in anul urmator in care Galatasaray renuntase la el ca antrenor. La Sahtior Luiz Adriano avea 19 ani cand a venit, Fernandinho 20, Willian 19, Ilsinho 22, Douglas Costa si Alex Teixeira cate 19, Mkhitarian 21. Si a avut curaj sa joace cu toti si a luat aproape de fiecare data titlul (doar 2 exceptii cand a luat Dynamo Kiev) si au jucat si cu Barcelona prin Liga Campionilor in perioada cand erau cea mai buna echipa din lume si poate din toate timpurile (cu tridentul Messi-Villa-Pedro in fata si Iniesta-Xavi la mijloc, inainte sa vina Suarez si Neymar) si a luat si Cupa UEFA dupa ce au trecut de Tottenham, de Dynamo Kiev in semifinale si de Werder Bremenul lui Diego in finala.

    Pune-l pe asta antrenor daca tot vrei sa faci ceva la club. Sau pe Loti Boloni, care la Antwerp avea una dintre cele mai scazute medii de varsta din Europa. Ala de ce putea sa faca performanta asa???

    La noi in Romania sunt vreo 100 de milioane care ar putea fi valorificati daca s-ar vinde jucatorii, dar majoritatea sunt bani care s-ar duce catre rivalele CFR-ului. Asa cum a fost vandut Mitrita pe 7 milioane in MLS sau cum au fost vanduti Stanciu si Chiriches pe aproape 10 milioane, pot fi vanduti si alti jucatori.

    FCSB: cate 10-15 milioane pe Florinel Coman si Dennis Man (locurile 33 si 74 in clasamentul celor mai buni marcatori sau pasatori din Europa de sub 23 de ani si daca va uitati la cei de peste ei, mai toti evolueaza deja in campionate Top 5, cu exceptia celor din campionate gen Estonia sau Malta)

    https://www. transfermarkt. com/scorer/topscorer/statistik/2019/plus/1/galerie/0?saison_id=2019&art=profi&land_id=0&altersklasse=u23&ausrichtung=&spielerposition_id=&filter=0&yt0=Show

    Ca o comparatie, Hannes Wolf, pustiul austriac pe care Leipzig a platit 12 milioane se afla abia pe locul 124, jucand intr-un campionat similar cu al nostru-cel austriac. Bine, nu zic ca Becali va lua sigur cate 15 milioane, dar daca ii vinde cu 10+20% dintr-un viitor transfer, la asta se va ajunge.

    Si ii mai are pe Morutan, care e si mai tanar (5-10 milioane), Olaru (din cate stiu eu Dynamo Kiev il monitorizeaza- 5 milioane), Oaida- 3 milioane, Pantiru- 2 milioane, Iulian Cristea- 0.5 milioane, Nedelcu- 0.5 milioane, Andrei Vlad (unul din putinii portari care apara la varsta lui, chiar si cu greseli)- 2 milioane, se fac aproape 50 de milioane pe care ii pot lua oile.

    La Craiova- Mihaila- 7 milioane, Cicaldau- 7 milioane, Baiaram- 7 milioane (la anii lui si la cum arata se pare ca sunt contacte in Italia), Koljic-4 milioane (are 24 de ani, meciuri in nationala Bosniei), Ivan- 1 milion, Bancu- 2 milioane, Pigliacelli- 2 miloane (pentru un portar e tanar si el, ar putea sa ia si mai mult)

    Astra- 1,5 milioane pe Alibec, 1 milion pe Vali Gheorghe

    Botosani- 1 milion pe Duganzic, 0.33 milioane pe fiecare din Ashkovski, Ofosu, Papa, 0.5 milioane pe Jonathan Rodriguez, 1 milion pe Chindris.

    Viitorul- 1.5 milioane pe Ghita si Boboc impreuna, 1 milion pe de Nooijer, 1 milion pe Ciobanu, 0.5 milioane pe Iancu, 1 milion pe Rivaldinho, de la anul intra in lot si Matan si Pitu, care sunt foarte tineri.

    Dinamo- 0.5 milioane pe Sorescu. 0.5 milioane pe Grigore.

    Sepsi- 0.5 milioane pe Florin Stefan, 0.33 milioane pe Achacbar, Stefanescu, Carnat.

    La noi?! Nici pe Djokovic nu s-au putut lua bani. Omrani mai are putin si termina contractul, asa ca suma ceruta pe el e una mica si probabil va fi sub 3 milioane. Si doar Paun ar mai putea fi vandut, sa zicem pe vreo 3-4 milioane. Aa, ok, probabil ca si aia 0.5 milioane investiti in Pascanu sunt recuperabili, dar cat timp nu e jucat aici, nu va fi vandut pe profit.

    Iar la nivelul salarial de la echipa, se pune logic intrebarea: care e viitorul acestui club in 3-4 ani? Dar in 10? DP face pe moment si pleaca si apoi se bate cu pumnii in piept 10 ani ca el a facut si a dres.

    Oamenii aia actionari au dat cele mai mari salarii din Romania, eu ii inteleg si pe ei, au scos clubul din insolventa, au facut tot ce le-a zis Petrescu- inclusiv aducerea lui Sylla, Pereira, Golofca, Luis Aurelio, Chipciu (pai ce salariu are Chipciu!!). Ok, DP a adus in club 10-15 milioane intr-o performanta europeana istorica.

    Si acum ce urmeaza? Daca nu se intra in grupele Europa League care-i bugetul? Ca vad ca Butean si Mailat au fost indepartati de la lot, Costache a regresat in loc sa progreseze, Itu, desi e mai bun ca ceilalti mijlocasi, e primul schimbat dintre ei, Petrila nu prea primeste sanse, Ciobotariu nu a jucat nici un minut

    Apreciază

    • Mă unge pe inimă ce-ai scris aici. E plin de tineri valoroși și supervaloroși care nu fac nici cât o ceapă degerată în fața pensionarilor noștri. Degeaba au cotații bune și fantastice în statistici și site-uri de specialitate, că nu-i cumpără numeni. S-au fript europenii cu tinerele petarde vândute de gigi, etc. și sunt cam reticenți. Plus că pe transfermarkt cotele sunt cam umflate și s-au prins ăia. Vin scouterii să-i vadă și pleacă cum au venit. Impresia mea este că tineretul aspirant e bun la noi în mamaliga 1; cum ies în Europa cu echipele de club se pișă pe ei și-și dau examenul. Singura satisfacție a acestor cluburi proprietare de mânji superdotați e că mai prind câte un fraier să cumpere o gloabă tânără cu niscaiva bani pe care o repatriază după un an. E un model de finanțare dar nu unul pentru performanță- așa nu iei campionate și nici nu te dai rotund prin Europa.

      Apreciază

      • N-o fi luand FCSB campionate asa, dar uite ca alde FC Brugge, Genk, Dinamo Zagreb, Steaua Rosie Belgrad, Salzburg, Young Boys, cam toate iau campionatul cu medie de varsta de 23 de ani. Medie, nu 1 sau 2

        Apreciază

        • Ăștia enumerați de tine au un atu. Nu joacă în mămăliga 1. De erau aici cu noi, ștergeam cu mucoșii pe jos. Pensionarii noștri îi trimiteau pe toți la retrogadare în play-out.

          Apreciat de 1 persoană

        • Discutam si de bugete? Salzburg are buget de 40 mil pe an – si 2 echipe locale ca farm teams. Young Boys – Hütter a venit de la Salzburg cu o strategie clara, dar a avut un buget de 40 mil CHF la dispozitie. De bani cu clabuc la Zagreb nu discutam. Genk este Farm teamul lui Liverpool – pariu ca si CFR batea detasat toata liga daca aducea imprumut pepiniera lui Real Madrid? Hai sa nu comparam mere cu pere daca nu avem habar despre ce bani se discuta.

          Apreciat de 1 persoană

          • Pai bugetele alea le-au facut ca urmare a unei strategii prin care au vandut si au ajuns la acest nivel de buget. Nu a venit Red Bull din prima cu buget de 40 de milioane. Nu. Au fost 10 milioane, adusi Soriano, Alan, Kampl, Sane pe sume normale, apoi vanduti pe sume foarte mari si bani intrati in bugetul clubului, de unde reinvestiti.

            E valabil si pt Genk si pentru cine vrei tu. Ce buget avea Genk acum 6 ani? Inainte sa aiba o strategie buna de dezvoltare?

            Problema eate ce buget va reusi CFR sa faca in anii urmatori. Si mai ales din prisma concurentei, echipele enumerate mai sus, dar si Craiova, FCSB, care sunt concurenta imediata. Daca nu se intra in EL sezonul ce incepe in toamna, bugetul clubului va scadea sub 7 milioane. Si daca nu se va intra nici al doilea an….va fi jale. Care e planul de aducere bani la bugetul clubului daca tineri nu se promoveaza?? Macar avea DP scuza ca a adus bani din performante. Dar daca nici performante nu mai reuseste? (Locul 1)

            Apreciază

    • Circulă o listă stofuasă de personaje prin fotbalul românesc pe care scrie proiect ratat de la început dacă se lipesc undeva, „conducători” gen Anamaria Prodan, Dinu Vamă, Narcis Răducan, Daniel Stanciu, sau „antrenori” de teapa lui Mutu sau Dan Alexa. Albes ăla de la Sibiu are o meclă și un stil de a vorbi zici că e fumat tot timpul. Pe unii a reușit să-i evite clubul nostru, pe alții nu. Faptul că oamenii așa zis cu bani încă mai pun botul, cum a fost cazul lui Rotar de la Herrmannstadt arată nivelul de pricepere și inteligență al patronilor de la noi, duși de nas de toți șmecherii din sistem. Nu m-ar mira dacă la un moment dat ar mușca-o și CFR-ul cu un Mutu pe post de antrenor.

      Apreciat de 1 persoană

  16. Discutia asta cu tinerii e un pic cam prea teoretica, pentru ca ignora foarte multe lucruri.In primul rind strategia clubului – exista cluburi care produc sau dezvolta jucatori, dar isi asuma automat un loc secund – lauti ce vrei -Dortmund , Leipzig, Atletico, Monaco etc. Daca vrei sa cistigi titluri, ai nevoie de jucatori gata formati. Nu luam ca exemple Sahtior sau Salzburg, pentru ca acolo bugetele sunt/ erau mult peste nivelul competitilor respective – nea Mucescu era mare descoperitotr de talente cind putea cumpara brazilieni cu 15 mil acum 6-7 ani, adica in preturi actuale 30 de mil. Salzburg are un buget de 40 mil de euro pe an, cind toate drepturile Tv din Austria costa 28 de mil de euro iar competitorul nr 2 are un buget de 12 mil de euro. Nu uitati ca la Cluj nu exista istoric vorbind accesul la un anumit pool de jucatori dirijati voit via selectii la nationalele de tineret catre alte cluburi. In alta oridine de idei, piata s-a schimbat in ultimii 6-7 ani, preturile maximale fiind devansate cu ca 3-4 ani in virstele jucatorilor..nu mai e crestere pina pe la 27 de ani ci doar pina la 23-24, chiar si cluburile mari cumparind talentele la 18-19 si nemaiasteptind sa ajunga la 22-23 de ani. Legat de asta evident apare si problema costurilor – un junior talentat de la echipa a 2a la Sporting sau la Benfica are un contract de 200-250k euro pe an, chiar daca e in liga a 2a. Ratatii care joaca pe la echipele mici de prima liga portugheza au 50k pe an – asta ca sa stim despre ce discutam. Nu inseamna ca discutind de CFR in ansamblu, nu exista citeva probleme majore, gen imbatrinirea lotului. Dar strategic nu le poti avea pe toate. In plus, Clujul nu are renumele de a fi o adresa buna pentru tineri – si cind s-a incercat ceva si s-au adus jucatori de calitatea a doua care nu ajunsesera la Steaua and co investitiile nu s-au justificat- vorbim aici evident de jucatori locali. Piata fotbalului romanesc este FCB sau Viitorul – mai vinzi cite ceva dar nu ai calitate de grupele EL. Vrei calitatea respectiva, nu te poti baza pe loturi cu osatura de jucatori tineri locali.

    Apreciază

    • Omule, nici unul din brazilienii aia cumparati de Lucescu nu a costat peste 10 milioane. Sau maxim 1.
      https://www.transfermarkt.com/shakhtar-donetsk/alletransfers/verein/660

      Erau foarte tineri si de-abia incepusera sa.joace in Serie A la ei. Ok, nu spune nimeni sa dai 8-10 milioane cand esti club de Lkga 1, dar decat sa cumperi de-alde Alex Ionita pe 1 milion mai bine ii dai fraiele lui Lucescu sau lui Boloni si ii lasi sa cumpere brazilieni de 800 de mii sau 1 milion, de 10 ori mai ieftini decat erau cei cumparati de Sahtior. Macar modelul Ludogorets.

      Barem stii ca ai antrenori ce iti vor aduce inapoi inzecit. Face DP treaba asta?

      Apreciază

      • În linkul dat de tine scrie că sumele de transfer sunt: 14 mil pentru Willian, Texeira-6 mil, Moreno-9 mil, D. Costa-8 mil, Dentinho – 7,5 mil, Taison – 15,24, Bernard – 25 mil etc. Dacă luăm în considerare şi cheltuielile cu lanţul de impresari care înconjoară un brazilian tânăr talentat, media per jucător bate suma înaintată de Cristi. 🙂

        Apreciat de 1 persoană

        • Ca sa nu mai vorbim ca Shaktar a fost o gaura negra de bani, nu a produs bani. Ia uitati-va pe rapoartele anuale ca sunt publice si veti vedea ca la Donetsk impozitul pe venit platit era undeva la 12-13 mil de euro anual… la rata de 18% in Uraina inseamna ca payrollul clubului era undva spre 60-70 de milioane de euro. In anii in care nu vindeau jucatori importanti(cheltuileile pentru acestia nu le-am luat in calcul), clubul avea incasari de ca 30 de mil de euro, din care cam 18-20 vedeau de la CL. Ca si comparatie, in Bundesliga cot salariala pe tot clubul pina la femeia de serviciu e undeva la 42 %.. asadar fara componente gen transfer Shaktior ar fi trebuit sa aiba incasari de 120-140 mil de euro anual pentru a avea un model de business solid. Cidn ai insa doar 30 , restul vine de la cite un nene miliardar ajutat de stat. Asta ca sa vedem cu cifre marile performante ale lui mircea Lucescu, marele creator de echipe cu jucatri care se vind pe x sume, dar toata lumea uita cheltuileile curente. Informatiile sunt publice, se gases in diverse rapoarte anuale, datale de referinta ca si comparatie de asemena sujt informatii publice, google ajuta, totul e sa poti intelege cifrele.

          Apreciat de 1 persoană

          • Veneau doar 18-20 milioane incasari din Champions League si in rest ei aveau gaura si baga un nene miliardar (Ahmetov) doar asa ca sa acopwre si sa plateasca impozit?? Tu realizezi ca aveau mult mai multi bani proveniti din competitiile europene,una pe care au si castigat-o, din sponsori, din marketing,din bolete? Sahtior ajunsese un fenomen regional. Managementul lui Lucescu de acolo e unul dintre cel mai bune facute vreodata in Europa….cum sa spui asemenea prostii ca in reply-ul de mai sus? Abtine-te domnule

            Apreciază

        • Taisin si Bernard sunt veniti tarziu, incoace, cand preturile crescusera. Alde Fernandinho, Luiz Adriano, Ilsinho, Willian, Douglas Costa, Alex Teixeira nu au costat peste 10 milioane si au fost principalii actori ai unei echipe ce a luat Europa League. Ok,vorba ta, sunt si cheltuieli de salarii si cheltuieli cu impresari, ideea nu este sa cheltuie CFR la fel. Dar principiul ramane acelasi. S-au scos banii inzecit de pe acesti jucatori. Ca atunci cand au venit aveau 19-21 de ani si cineva a lucrat cu ei jocul ofensiv si a stiut sa creasca generatii. Ala e un antrenor adevarat. Se poate face asa ceva si la scala mai mica, bineinteles fara rezultate gen a castiga Europa League, dar cu ceva performante obisnuite in grupele europene, cu cresterea unei generatii.

          Nu e numai Sahtior in Europa care a aplicat o strategie de genul asta, mai toate cluburile de succes au loturi tinere. Dan Petrescu functioneaza altfel si aduce bani numai din rezultate. Dar pana cand? Si ce se va intampla cu clubul cand ele nu vor mai veni si el se va spala pe maini si va pleca?

          Apreciază

    • Competitorul ala nr 2 al lui Salzburg (LASK Linz), care a jucat senzational in Europa anul asta, stii ce medie de varsta are?? Gandeste-te catonbani or sa ia pe atacantii Raguz si Tetteh, de 22 si 23 de ani. Si normal ca anul viitor se vor duce la buget 20 de milioane.

      Iar bugetul lui Salzburg pana sa vanda si sa reinvesteasca cat era?? Au venit cei de la RB direct cu 40 de milioane?

      Apreciază

      • Tu ori esti copil ori esti naiv. Ti-o spun ca unul care a avut pe masa oferta de a se ocupa de vinzari de drepturi comerciale acum 20 de ani si care cunoaste sumele care se invirt de la fosti potentiali colegi. Intre 2005 si 2011 suma neta investita de Red Bull la Salzburg (nu discutam de sateliti gen Liefering) a fost undeva la 120 mil de euro. Academia de triere pentru fotbal si hochei din Salzburg inaugurata in 2014 a costat spre 50 de mil de euro. Imprumuturile catre RB Leipzig au fost de 180 mil de euro in care 100 au fost capitalizate in urma cu citeva saptamini. Sumele umflate in sus ca si sponsor de nume, tricou etc nu sunt incluse aici. Daca ai sti cum se disribuie drepturile TV in Austria nu ai mai veni cu atitea idei de tineri – pentru ca ai sti procentajul din drpeturile TV care se distribuie in functie de folosirea de jucatori locali ( am mai scris aici pe forum si acum 2-3 ani despre asta). Cum Red Bull nu pune accent pe jucatori locali, celalte cluburi au interes mare sa prinda banii aia din drepturi. Nu o fac ca vor sa produca cine stie ce jucatori – daca era ceva de capul lor erau de mult in Salzburg sau macar Liefering ci pnetru ca ala este modelul economic mai avanatajos pentru ei. Si inainte sa vii cu Linz ai fi invatat ca nr 2 in Austria e Rapid Wien – ti-ai fi dat seama cind am enumerat bugetul si daca ai fi avut cunostinte macar cum se spunea in 1990 ” ce ati facut in ultimii 55 ani” ai fi stiut ca inceputul de deceniu l-au petrecut in ligile inferioare din Austria.

        Apreciat de 1 persoană

        • Pai imi explicit ca vezi Doamne, cluburile au interes financiar sa foloseasca tineri, de parca eu as vorbi ca e de fapt un moft culinar….

          Nu, Salzburg nu avea banii de care spui tu. Aia ca a costat Academia atat e altceva. Sunt investitii structurale. Nu insemna ca bugetul anual era de 40 de milioane. Cheltuielile cu investitiile anuale la Salzburg erau ca la CFR acum 10 ani: 500 de mii pe Jonathan Soriano (golgheterul la Barcelona B), 3 milioane pe Kampl, 3.5 pe Alan, 4 pe Sadio Mane, 1.5 pe Keita, acum la Liverpool. Si au mai fost cativa pe 1-2 milioane,dar pan ala mounas Dabbur acum 3 ani nimeni nu costase 5 milioane. Oamenii au auvut un buget initial la care au adus venituri de au ajuns unde sunt astazi.

          Iti reamintesc ca in aceeasi perioada CFR platea 3 milioane pe Fabbiani, cate 1 milion pe Hirschfeld, Sandberg, Amoreirinha, Yussuf Kone, Bud, Bjelanovic, Aguirregaray, Chanturia, Oberman si Sanchez Prette nu au fost nici ei departe si nici nu s-au recuperat sumele, 2.5 milioane pe Alvaro Pereira (care totusi s-au recuperat).

          Cati dintre astia au fost vanduti in profit? Deci Aguirregaray a fost adus in septembrie pe 800 de mii si a plecat in ianuarie gratis. Va dati seama ce ar fi daca s-ar intampla asa ceva azi? Ar fi faliment instant la aproape orice club din Liga 1.

          Cine au fost cei cu care s-a facut si performanta si profit? Cei care au fost adusi de tineri. Alvaro Pereira, plecat pe 6.5 milioane la Porto la 23 de ani, Dubarbier (1.5 milioane), Traore plecat foarte tanar, Deac (3 milioane), chiar si Renan care nu avea mult pentru un mijlocas central cand a plecat la Sampdoria pe 3 milioane.

          Eu nu spun ca trebuie sa fim exact ca RB Salzburg. Ok, aia au bani mai multi. Dar e vorba de un principiu de urmat aici, chiar daca la o scala de 10 ori mai mica. Vrem sa facem bani. Cum facem? Pai asa,cu investitii in tineri. O sa facem mai multi ca ei? Nu. Dar o sa facem destui cat sa progresam? Da. Progresam cu Dan Petrescu? O intrebare la care trebuie sa raspunda fiecare singur. Vom vedea bugetul peste 5 ani si atunci vom spune daca am progresat cu DP la nivel european.

          Apreciază

          • Habar nu ai despre ce vorbesti. Mergi si citeste presa si ia-ti idei de acolo,daca asta e nivelul tau ca esti ani lumina de a cunoaste anumite realitati. Cine se uita doar dupa cifre de transfer pe Transfermarkt habar nu are cam cit costa cheltuielile curente ale Unui club. CFR nu are bani si de luat campionate si de crescut jucatori care sa aiba potential. CFR nu e o destinatie pentru jucatori vineri, sistemul functioneaza pe baza de epave.

            Apreciază

    • Citat din ce ai scris acolo „exista cluburi care produc sau dezvolta jucatori, dar isi asuma automat un loc secund – lauti ce vrei -Dortmund , Leipzig, Atletico, Monaco etc. Daca vrei sa cistigi titluri, ai nevoie de jucatori gata formati”.

      Bai tata, tu cred ca ai poerdut sirul logic. Unde ai nevoie de jucatori experimentati ma sa castigi titlul?? In Romania?? Uite ca-l castiga Craiova cu Mihaila,Cicaldau,Vladoiu si Baiaram.

      Il castiga echipe tinere in Belgia, Olanda, Croatia,Serbia, Austria,Elvetia, aproape peste tot in Europa.

      Ce imi spui mie de marile campionate din Spania,Germania, Franta? Pe cine intereseaza ce varsta iti trebuie sa castigi titlul acolo? Normal ca acolo e varful, nu se mai tine cont de varsta la Bayern, Barcelona,Real Madrid, ca ele nu vand mai departe nimic, ele doar aduna bani din performanta.

      Apreciază

  17. cherchez la femme
    ( ,,Miss Politika” )
    Fotbalul ,,profesionist” din Ro, Banii care se toacă în fotbalul românesc (pe lângă drepturile Tv) depind, mai mult sau mai puțin direct, și de interesele politice (politicianiste, de moment sau cu bătaie mai lungă) al celor implicați (pe scenă ori în culise), independența cluburilor (și implicit corectitudinea întrecerii) aflându-se veșnic sub semnul întrebării.
    În funcție de direcția din care sau în care trebuie să bată vântul (mai ales într-un an electoral), reflectoarele descoperă echipe ,,de tradiție” dintr-un anumit bazin electoral
    (descoperire înlesnită de răgazul de 2 luni pt a pune țara/ trebușoara la cale).

    Apreciază

  18. Eu nu prea inteleg ce va mai luati in gura cu unele persoane care posteaza pe aici, nu el dau nume. Nu e vorba ca posteaza prostii dar nici nu multi nici nu citesc raspunsurile care le primesc si nici nu or sa-si schimbe parerea indiferent ce se intampla/cat dovezi primesc.

    Asa-i omul, greu il faci sa-si schimbe o parere.

    Apreciază

  19. Cam toată lumea mai scrie și oarece prostii pe aici , în general, trecătoare. Cert e că nu mă exclud și evit să ridic piatra spre ceea ce scriu alții.
    Disputa prelungită Cristi-Matteo, pe lângă că s-a investit timp și atenție e și binevenită. Matteo greșește puțin atunci când forțează identificarea în fotbalul autohton a unor practici de succes de afară, realitatea românească fiind cu totul alta. Din disputa (despre fotbal) Crist-Matteo reiese clar (de parcă asta ar fi vrut ei să demonstreze) că România e în altă lume.

    Apreciază

    • Matteo a ridicat o problema foarte pertinenta – pe de o parte imabtrinirea excesiva a lotului, pe de alta parte incapaictatea CFRului de a „produce” jucatori – un lucru pe care il discutam aici de pe vremea lui AP, cind marile succese comerciale tot niste importuri revopsite au fost. Iar succesul ultimilor ani tot pe acest fond de terminati resapati a venit – nu ca s-a facut din kkt bici cum se spune ci mai degraba pentru ca liga romaneasca a ajuns la nivel de balega. Revenind insa proactiv la discutia jucatorilor tineri – ceea ce a reusit sa produca CFRul pina acum sunt jucatori de lot gen Paun sau mediocritati de prima liga gen Bus sau Rosu. OK daca reuseai sa iei ceva bani pe umplutura asta dar nici macar atit. Jucatori tineri romani u perspectiva macar de prima liga la nivel mai bunicel ai doar daca iei crema fiecarui an la nivel national – adica loturi de tineret. Ei, aici sa fim cinstiti, e un fost jucator care are proptele si „abonament” ca sa fie bine si sanu fie rau. In schimb jucatori ca Deac sau Muresan aflati mai putin in focus au fost recrutati la timp, poate tocmai pentru ca nu erau in vizorul mamaligii. Aici e un mare semn de intrebare de ce jucatori din zona de proximitate geografica nu ajung la Cluj. De bani de luat jucaotir de 19-20 de ani gata, nu putem discuta. N-are CFR resurse de asa ceva – insa de a aduce imprumut cu optine de revinzare la suma fixa tineri car enu au loc in alte echipe mari, e loc cit vrei – iar cluburile mari fac asta in mod constant cu productia lor de mina a 3a sau a 4a. Jumatate Belgia este formata din farm teamuri , care traiesc tocmai din realitatea unei competitii suficient de buna ca sa rodeze jucatori solizi, prea buni pentru o liga inferioara dar prea slabi sa faca imediat pasul catre echipe de prima divizie intr-un campionat puternic. CFRul ar putea oferi exact atuul pe care au fost construite in timp Salzburg sau Basel – sunt campioant mici, dar joci la titlu, ami prinzi un meci international- e totusi altcva decit pungi cu pishat aruncate intr-o liga inferioara in Italia. Dar si aici e vorba de un cost de oportunitate. A fi campion si a raa un play off de CL aduce automat 5 mil de euro in plus fata de locul 2 care sa zicme ajunge tot in grupele EL. Sunt bani care trebuie cistigati alternativ din vinzari de jucatori, cu toate riscurile aferente – jucatorii sa stea pina devin liberi si sa nu iei nimic, cota mare de ratati care nu fac pasul si evident costuri salariale ca pentru talente nu ca pentru muhaiele. O schimbare din asta de strategie dureaza citiva ani, nu o poti face peste noapte.

      Apreciază

  20. Intotdeauna am apreciat postarile lui Cristi. Sunt postari de bun simt, cu claritate, nivel ridicat de expunere, obiectivitate si profesionalism real. Sunt sigur ca ar avea loc in managementul unui club sportiv de oriunde de pe Glob.
    Desi nu este CFR-ist, in toti acesti ani, de cand il urmaresc cu placere, a avut o comportare obiectiva fata de Clubul nostru si a criticat pertinent -fara sa jigneasca ori sa faca trimiteri subliminale (ca si cum fac altii ). Eu ma inspir deseori din ceea ce expune.
    Felicitari, CRISTI si multumim! Continua, te rog !
    In schimb celalalt; M-M (ori Vl. ??), parca-i un catzel din ala pufos si tuns frumos de ma-sa; Pudell.
    Ca, cand te duci la ma-sa s-o f..ti, el tot latra si vrea sa-ti rupa pantalonii. Nu scapi de el, numai daca-i dai un shut ori il inchizi in baie, poate sa ineaca in wc-u…
    Ipocrizia lui este perfida si incearca sa ne ameteasca cu date si trimiteri de mare „espert in ale futbolului” …Vorba lu’ Appex331; nu prea le citeste lumea…
    Ca si ceusescu ca, cand o zas ca face mari „eftiniri ” la instrumente muzicale pentru bunastarea boborulii, ca cum ar fi; trompetilii, taragoatilii, fluirilii si alte instrumente de suflat cu gura…
    Mai-nainte, cand o fost concediat Minteoan, ne cersea acordul sa-l dam afara pe Dan Petrescu, zis Bursucul…Cand l-o schimbat pe Joca in primul, minut ne convingea ca ce mult plang parintzii copilului.. Vreau sa-i spun ca-pe vremuri-numai daca scanceam un pic, Nea Chisu zicea ca „suntem facuti in batista si apoi aruncati in incubator-ca puii de GOSTAT..” .
    Ei, dar acum ii problema cu „shoparlilii ” ce le tot baga carpa aia de fitzuica de impachetat pestii;
    cica vine Mutu…Da’ , sa marga unde si-o intzarcat iapa !
    Si nu numa’ asta, tot felul de nimicnicii. ‘Tu-i in gura da mitici si prazaro-lubenitzari !
    Oricum, noi vom invinge pana la urma, noi suntem CFR Cluj 1907, Campioana Romaniei.

    Apreciat de 4 persoane

  21. Ma surprinde neplacut faptul ca NIMENI,inafara de mine,nu a luat atitudine,macar aci pe Tribuna,fata de marsavia si nedreptatea pe care a desavarsit-o Consiliul Municipal in frunte cu presul(anti-CFR),Boc,fata de cel mai titrat si reprezentativ club pe plan european,Fotbal Club CFR,in ceea ce priveste impartirea banului public;adica,platesti regeste,permanent,mediocritatea etalata de valeni cu o suma exorbitanta=2.800.000 lei si ignori in mod odios si ticalos performantele si adevarata imagine a Clujului=F.C.CFR,nealocandu-i acestui adevarat CLUB,NICI macar 1leu!?;aceasta impertinenta si aroganta atitudine sfidatoare,se-ntampla lunea trecuta-29.06.`20-,in sedinta de Consiliu;modesta suma de 80.000 de lei vehiculata,a fost repatizata Sectiei de Popice CFR,nicidecum Cubului de Fotbal!;”Traiasca marele guster primar si argatii sai din Primaria Cluj,cat mai multi ani in izoleta”;Hai CFR!

    Apreciat de 1 persoană

    • Iti faci nervi degeaba, nu ai ce sa lupti cu chestiile astea. U Cluj are o gramada de suporteri in Cluj, mai multi ca si CFR cel mai probabil, si e o unealta electorala. O sa primeasca bani in continuare de la primarie asa cum rasare soarele in fiecare zi sau cum se va tine Untold la Cluj in parcul mare cat aduce bani/voturi la primarie.

      Apreciază

  22. Multumesc Achilles. Eu incerc sa scriu ceva acolo unde am un minim de claritate. Cred ca s-a vazut in toti acesti ani ca am fost foarte tacut referitor la aprecierile evolutiei jucatorilor la meciuri anume samd. Eu am avut tangenta cu fotbalul organizat ca business si cind sunt acum apropiat de el e tot din perspectiva asta. Ca in orice business, important e sa intelegi cum functioneaza diverse modele de succes – ceea ce faci, ceea ce nu faci. Nu stiu citi din publicul larg cind aud de McDonalds isi dau seama ca discuta in esenta de un business imobiliar (in general ei detin si subconcesioneaza loatiile restaurantelor iar asta aduce mai multi bani decit marja pe materrile prime livrate) iar cind vorbesc de Ford au de-a face de fapt cu o banca de leasing cu productie adiacenta (in ziua de azi nici un producator auto nu are un grad de penetrare al productiei mai mare de 25%, in general vorbim de ansablatori de componente livrate de furnori terti). Sau cind lumea se oftica „uite iar dau filmul ala la TV” si de fapt nu isi dau seama ca un program TV comercial nu „da filme si seriale” ci vinde audienta la cei care vor publicitate. Tot asa in fotbal, mai ales in cel distorsionat economic din piete mai mici sau cu diversi „investitori”, atentia se muta prea puternic pe unele laturi colaterale. Transferurile sunt foarte mediatizate si emotionale, insa acestea au la nivelul ciferlor mari, adica niste divizii din Europa cumulate, o podere de doar ca 40% fata de costurile salariale in bugetele cluburilor. Chiar si marile cluburi vinzatoare din Portugalia au cote de costuri foarte mari, pentru ca tb sa sustina intraga infrastrutura a echipelor secunde unde tinerele talente cistiga cam de 4-5 ori mai mult decit un titular la o echipa mica de prima liga portugheza. Benfica B e mai scumpa la „intertinere” decit CFR Cluj, Portimonense sau Pacos Ferreira stau cam ina ceiasi bani ca si Medias sau Chiajna. Tot asa daca cineva va face efortul sa vada bilantul de transferuri de la Real Madrid pe o perioada de 10 ani, vor observa ca in pofida numelor mari aduse nu au prea ars bani – asta pentru ca au un sistem bine pus la punct de valorificare a jucatorilor care nu fac pasul la echipa mare (ar fi si cam greu) dar au un nivel suficient de bun sa devina profesionisiti la echipe mai mici. Inca odata, perceptia sunt recordurile de cheltuieli cu Bale sau mai stiu eu cine, realitatea e suma maruntisului incasat pe Torro, Mascarell samd. Aici este veriga slaba a CFRului – modelul de business nu este unul consistent pe termen lung. In mod normal cind esti pe locul 2 in campionat ar trebui sa dormi un somn extrem de linistit.

    Apreciază

  23. Interesant faptul ca am platit clauza lui Boli,in conditiile jenei financiare din club.
    Astept sa vad partida prazarilor cu fcsb,dar mai degraba cred ca se pot incurca la Botosani.
    S-a intors acasa si Bus dupa ani de pribegie.Este fara indoiala ca joc de varf,peste tot ce avem la acest moment in club.

    Apreciat de 2 persoane

    • De unde stii ca Boli nu s-a intors in contul unor rate ramase neplatite? Nici in China nu se mai arunca cu bani dupa jucatori-cazaturi, nici Boli nu are fata de prima liga chineza.

      Apreciază

  24. Sunt FCSB-ist de mic. Lupta FCSB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lupta pentru noi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Suntem alaturi de voi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hai FCSB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Victorie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nea gee-gee cel mai bun om si cel mai bun patron.Covidul sa-l ocoleasca. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  25. Da, lumea asteapta sa se bata FCSB-ul si alte echipe pentru noi, ca ai nostri si-au bagat p.la in el campionat ca cica au probleme financiare, au restante pe care oricum le vor primi. Cat de lipsit de inteligenta trebuie sa fii sa iti bagi piciorul in toata munca de pana acum? Atat…

    Apreciat de 2 persoane

    • Poate totuși le bagă cineva mințile în cap. Cu sau fără restanțe jucătorii care aveau pretenția să plece la mai bine, gen Djokovic, Omrani, Bordeianu, Burcă n-au nici o șansă cu atitudinile astea de căcat din ultima vreme. Acum ne lămurim cum și de ce au ajuns prin campionatul nostru croatul și francezul, joacă doar când li se aliniază fengșuiul, când simt că au reflectoarele pe ei și impresari în tribune.

      Apreciază

      • Pai acum cu Corona nu vien nici un mai bine – jumatate din Europa cauta sa scada contracte, noile contracte TV in pietele mari sunt mai mici decit cele vechi (in Germania liciitatia pentru 2021-21 e cu 10% sub nivelul actual), toata lumea cauta sa reduca costuri. Chiar crezi ca acum e vremea sa riste cineva cu muhaiele esuate prin Est? Nicaieri nu e mai bine ca la Cluj, pentru majoritatea celor din lot.

        Apreciază

  26. Nu are nici o sansa FCsB-ul sa castige, joaca ca fanul si pe langa asta Craiova a primit 2 penaltiuri, impresia este ca va mai primi una daca este cazul!
    Se pare ca astrele s-au aliniat anul acesta pentru Craiova, pe langa faptul ca baietii nostrii au pierdut puncte pe jocul lor slab a mai ajutat si arbitrajul prin neoferirea de 11 m pentru noi cand era cazul si prin oferirea de gol din offside pentru Craiova!
    Si gura noastra sansa sa iesim campioni este ca baietii sa se monteze si sa castige toate meciurile ramase, asta insemnand si ultimul cu Craiova!

    Apreciază

  27. Ce ziceți de meciul prăzarilor cu oile? Ce atac devastator au prăzarii!!!! Imediat mai primesc un penalty așa îs de tari. Să fie 3 că așa-i fain.
    Nu văd altă soluție…tre să le dăm cu prazu’-n cap pe Oblemenco.

    Apreciază

  28. Am trăit s-o vedem și pe asta, FCSB furată, ca o echipă de bulangii care nici să stea în ghete 90 de minute nu e în stare să aibă prima șansă la titlu. De fapt asta și merită fotbalul din România, o campioană după chipul și asemănarea clonei, șmecherași, simulangii și prefăcuți. Telentata echipă care a eliminat cu chiu cu vai ceva azeri cu care trăgeau la fel de timp prin minutele de final, în rest au șters pe jos cu ea toți adversarii, indiferent că s-au numit Milan sau AEK Atena.

    Apreciat de 2 persoane

  29. Trebuie sa castige Craiova campionatul, ce mai. Daca iese CFR capioana e fix-pix, same shit different year, daca iese Craiova se discuta la teveu 2 saptamani si se mai baga 1-2-10 legi pe sub nasul romanilor. Sansele sa castigam campionatul anul asta sunt pur teoretice si eu zic ca ar trebui sa ne asteptam sa terminam pe 2. Toate ca toate, o echipa mare se mai formeaza si prin campionate pierdute la 1 punct…

    Apreciază

  30. Arbitrajul (Barsan si tusierii lui) a stabilit scorul final. N-a dat 3 penalty-uri lui Becali (1 hent si 2 faulturi in careu) si la primul penalty al Craiovei Mihaila a simulat (si-a lasat piciorul in spate). Ca de fiecare data pana acum, si anul asta vom lua titlul impotriva arbitrajelor. Sper.

    Apreciază

  31. Hai sa nu ne mai victimizam degeaba, ca titlul, daca l-am pierdut, l-am pierdut pe barba noastra. Indiferent cata sansa si cate penalty-uri ar primii prazarii, cand primesti gol ca cel al lui Alibec pe final de partida, nu ai nici o scuza. La reluarea play-offului de dupa pseudo pandemie, aveam 4 puncte avans, am castigat cu sansa meciul cu fcsb, deci aveam toate atuurile de partea noastra. Din pacate, parca toate sunt de partea prazarilor in acest moment, iar la cum jucam, e foarte greu sa castigam toate cele 4 meciuri ramase. In orice alte conditii as fi fost multumit cu locul 2, dar nu acum cand la maturitatea si experienta noastra, ne-am batut joc de un campionat pe care l-am controlat cu autoritate.

    Apreciat de 5 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.