Excursie cu noroc și știință în Bănie [CSU Craiova – CFR Cluj 0-2]


DJP (sau mai corect, DJ Petrescu – că nu-i lesne să mixezi jucătorii pe 11 poziții, imediat după un meci cu Celtic, Lazio sau Sevilla) ne prezintă în premieră un Chipciu în rol de Deac. Sperăm să fie un rol pozitiv.

Stadionul e plin de nostalnici ai Craiovei Maxima, așa că nu ne va fi ușor să rezistăm în interiorul vulcanului.

Ră2 e în tribune, venit să colecteze olteni pentru Naționala României. Dacă e deștept (că tot a fost fundaș central) va pleca cu Burcă cu tot.

Începem ca niște campioni, de pe prima poziție a clasamentului, un meci dificil, în care trebuie să facem față energiei locale și – de ce să nu recunoaștem – valorii din lotul Craiovei. Echipa gazdă e genul de echipă care are multe posturi acoperite cu jucători mai mult decât decenți, care-ți pot pune mari probleme, indiferent de antrenorul de pa banca lor. În seara asta e Papură, total nesemnificativ în ecuația partidei. Un A1 care nu se uită la meciurile CFR-ului din cauză că tocmai a pus laba pe un film porno cu poliglote, în 3D, nu e de băgat în seamă…

Nu trece nici măcar sfertul de oră academic pentru ca stadionul din Bănie să se umple de furie. Rondon marchează dintr-un fel de drop, trimițând în poarta Craiovei mingea respinsă de-a pixu’ de Martic. 1-0, și – după de o scot din poartă – mingea e la ei.

E momentul să dăm Cezarului ce-i al olteanului. Craiova ne pune vreo 3 probleme gigantice în mai puțin de un sfert de oră. Nistor trimite în transversala fostei echipe, Arlauskis scoate de două ori, iar Boli o dată, la aceeași fază, iar apoi lituanianul respinge de lângă bară. Super antrenament pentru returul de la Sevilla!

În întreaga Craiovă fierbe zaibărul. Frustrarea dă pe dinafară. Ungurii nu vrea să moară… Pocnitorile zboară și pușcă pe teren, jucătorii craioveni sunt împinși de la spate de tribune spre isterie în masă. Clujenii sunt calmi și rânjesc sadic prin Djokovic.

Costache încasează un cartonaș galben. E bine. Măcar rămâne cu o amintire din acest meci. Începe să-mi fie chiar simpatic. Nu reușește mai nimic, dar mă face să mă simt mândru de echipa care poate juca fotbal de calitate chiar și cu el în primul 11.

Meciul este întrerupt – ca o sarcină nedorită care a lovit-o pe partenera de pat a centralului – apoi reluat de la scorul de 1-0 pentru oaspeții din străinătate.

Prelungirile de 5 minute îi ajută pe craioveni să mai dea o dată cu mingea în bară, dar ce poți să-i faci – n-ai de să-i faci, porțile nu-s Made in Hungary, deci noi n-avem nicio vină…

Repriza a doua ni-l aduce pe Costa Che în prim-plan, dar argentinianul trage. Doar trage.

În minutul 52, Rondon îi arată lui Costache cum se joacă fotbal  de careu de unul singur împotriva tuturor. Fentează scurt și trimite pe colțul „scurt”, în bară. Păcat. Dacă ar fi marcat, ziarele ar fi scris încă 2 trilioane de articole despre Ianis Hagi, scoțianul.

Ne apropiem de o oră de fotbal și alte evenimente sportive și nesportive. Oi fi eu un bătrân ramolit și ursuz, dar azi nu-l văd pe Itu decât… deloc. Inexistent. Tinerețe – coaie crețe, dar copilul ăsta are nevoie și de altceva decât de fudulii. Regula U21 e doar o curvă ordinară, care umple de sifilis și blenoragie Liga 1 (destul de sifilitică, oricum). Și atunci – vă întreb – cum naiba poți renunța la unul precum Hoban la mijlocul terenului?

68 e minutul când mă înclin în fața lui Manea. Cursă senzațională a celui care a progresat remarcabil lustruind o bancă de rezerve dintr-o bancă de spermă ovină, centrare perfectă pentru spatele nefericitului Martic și se face 0-2, ca la un teatru din Budapesta.

Craiova aruncă prosopul, noi nu mai scăpăm săpunul. DJP a pus echipa locală cu spatele la zid. Se conturează o victorie la care nu spera nimeni (toți suporterii CFR-iști au mers pe o izbândă cu 1-0).

Plecăm acasă cu 3 puncte, din care Federația își va trage partea cât de repede. Campionatul s-a terminat, dar nu e gata, noi suntem campioni, dar nu chiar.

Vă doresc o seară bună și un retur de vis la Sevilla, unde orice minune e mai bună decât un coșmar. Hai CFR!

67 de comentarii

  1. Getafe vs Ajax 2-0, Getafe vs Sevilla 0-3, am uitat sa va reamintesc ce am facut noi cu sevilla….Felicitari tuturor, eu cred ca asta este cea mai buna echipa care a existat vreodata la Cluj, Ardeal sau….no hai ai nostrii!

    Apreciază

  2. V-am zis ca le bagam prazu-n dos? ….V-am zis!!!
    Bravo baietiiii!!!!! Bravo DP!!!!
    PS: Arla, mai usor cu laudele pentru suporterii prazari ca ti-au umplut frigiderul la fiecare degajare!. N-om fi noi 25 de mii la fiecare meci da’ nici nu huiduim echipa….
    In rest, numai de bine!

    Apreciat de 2 persoane

    • Si pe mine m-a dezamagit desconsiderarea noastra de catre ai nostrii sustinuti. Chiar nu mi-a picat bine la ficat. Parca mi-a luat ceva din bucuria victoriei. Nu se face asa ceva. Hai CFR!!!

      Apreciat de 2 persoane

      • Poate că la cald unii mai scapă porumbelul, care jucător nu şi-ar dori ca pe teren propriu adversarii să fie supuşi unei presiuni continue de către fani, dar noi trebuie să fim atenţi la ce zice Căpitanul. El este cel mai reprezentativ din echipă şi nici la fierbinte n-a scăpat vreodată porumbelul şi nici nu-l va scăpa în veci.

        Apreciază

  3. FELICITARI!;ma bucur ca i-am trimis pe olteni dupa tigari,prea isi luasera prazul drept simbol al campionatului,uitand ca joaca cu o multipla camioana,din Ardeal; Imi asum riscul unor critici,dar continui sa subliniez faptul ca Burca,nu are ce cauta in banda,iar Costache in aceasta echipa!;ARLA, a fost imperial,a fost ingerul pazitor cu bare cu tot;Chipciu,o umbra a ceea ce era cand juca la Stana;Manea o reconfirmare;ne-a fost greu si pt. ca a trebuit sa odihnim unii titulari pt. meciul cu Sevillia,iar inlocuitorii nu aveau meciuri in picioare;nu totul a fost roz,dar pana la urma,cu sansa,am reusit sa invingem,o echipa redutabila acasa,mai putin in meciurile impotriva fcsb-lui!; Bravo,DP!;Hai CFR!

    Apreciază

  4. Daca Boto bate pe Iasi atunci FCSB cade pe 4. Am avea un mic avantaj. In meciul din deplasare cu ei din returul play offs nu se va juca pe Arena Nationala si in alta parte…fiind inchisa pt meciurile de la Euro. Deci maine aldelenii vor fi cu Botosani.

    Apreciază

  5. Am intrat pe meciul cu Getafe inainte de a incepe la Craiova si in pauza. Gazdele, in acele minute, n-au legat 3 pase niciunde pe teren , dând impresia celui mai incâlcit joc cu putință iar intr-o faza de atac a Sevilliei au fost grogy. Fiind ,,eșalonul 2″ e posibil sa nu se fi recuperat/ montat suficient pt. acest meci.
    Ma uit la meciul Bordeaux-Paris (2-2) si chiar daca pt multi nu-i ceva nou, nu pot sa nu amintesc de reluarile unor faze rotite cu 90° (vedem din lateral centrarea iar mingea e urmarita pana-n careu cand avem vedere din spatele portii, totul intr-un singur cadru 100% cursiv; chiar daca-i o smecherie tehnologica, spectatorul e in castig-merită).
    Titlul articolului precedent se potrivea si pt meciul de la Craiova.

    Apreciază

  6. Privind clasamentul,obtuz ,precum federalii,constatam,amarnic ca inaintea meciului cu oltenii aveam 3p.avans, fata de ei;mergem in Oltenia Socialista,ii invingem la ei acasa,pe prazari cu 2-0,dar dupa ce ne reguleaza miticii,cu injumatatirea punctelor,ramanem tot cu,numai,3p.avans;altfel spus,teoretic,azi i-am batut degeaba!?

    Apreciat de 1 persoană

  7. Remarcatii mei,sunt componenti ai axului central:Rondon,Hoban,Burca si excelentul Arla;datorita prestatiei f.bune al acestor jucatori,am reusit aceasta minunata,VICTORIE,coraborata cu pregatirea meciului de catre vulcanicul si merituosul A.1,Dan Petrescu!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Sunt pentru PLAY-OFF și pentru înjumătățirea punctelor.
    O inovație ar fi putut fi păstrarea rezultatelor directe (puncte, golaveraj) sub rezerva că s-ar face manevre pt ca învinșii tăi så ajungă în playoff.
    E Foarte Posibil ca parcursul european al CFR-ului (și banii care vin după fiece pas-meci) să fi născut ambiții Reale la Toți cei ajunși în play-off și playofful 2020 să încurce poltichia minifotbalistă (să se revizuiască dar să nu schimbăm nimic … și pe nimeni) a lu Farfurideanu din fruntea FRF.

    Apreciat de 1 persoană

    • Decât înjumătăţirea punctelor pentru play-off, aş prefera ca toate cele 6 echipe s-o ia de la zero. Toată lumea ar putea visa la potul cel mare, nimeni nu s-ar mulţumi doar cu ajungerea la căldurică. Înjumătăţirea punctelor favorizează doar 1-2 urmăritoare ale echipei ce a terminat sezonul regulat pe primul loc.

      Apreciat de 1 persoană

  9. Bai, ca , cand juaca totzi cu noi , juaca doar cu rezervele , cu portari minori, cu gandul la campionate galactice si „liji da campioni”… Da’, ca, cand jucam noi cu echipa a treia si batem „mandria nazzionala ” a fost din norocu’ porcul’i … Mie mi-o placut „Ciupciu ala” ce interwieu i-o dat la duomnishoara ai purtatoare da microfon..(Scuzati, da’ daca nu scriu in ortorafie miticesac , zice ashtia ca-s bozgor). Ce mai ? – Club, echipa, antrenori (DJP, AM si CP), spectatori, scriitori tribunisti, cititori tribunisti si comentaci tribunisti = Valoare Europeana =CFR.
    Io am -totusi- o intrebare . Stiu ca D = Dan , P= Petrescu… Da’ , ce inseamna „J” ????
    Ca, cand scrie presa americana despre prezidentu’ local ii spune numele DJT … Unde , D= Donald-duck, T=Trump si… J= Jumbalaia …. Deci Donald Jumbalaia Trump. Sa inteleg ca DJP inseamna Dan Jeanconstantin Petrescu ?? Numa’ intreb si io…

    Apreciat de 4 persoane

  10. Intr-un campionat normal, dupa aceasta victorie am fi aproape campioni.In sistemul actual cu injumatatire avem 3 pct si un avantaj moral,dar care nu-ti confera prea multa liniste.Cum spuneam la o infrangere in meciul direct suntem sub ei.
    Ne-am facut treaba,dar am fost si ocrotiti de sansa.Au fost cateva momente decisive cand balanta putea sa se incline de cealalta parte.
    Nu trebuie sa fim categorici in evaluarea jucatorilor dintr-o anumita partida.Toate vin la pachet,cu bune si rele.Manea a facut o cursa ireala ridiculizandu-l pe Bancu cel fantastic.Dar in acelasi moment,acelasi Manea,a fost somnolent la centrarea lui Nistor(sau Cicaldau) cand Kolici i-a luat mingea din bocanc si iesind dubla ocazie a lui Kolici si Mihaila,rezolvata de Arla si Boli.
    Chipciu a fost foarte sigur si tare pe picioare.A gresit o minge in repriza a doua,cand a si faultat de galben.Se vede ca are stiinta jocului si a vazut fotbal nu doar pe play station.
    Bun jocul lui Hoban,Djoko si Rondon.Arlauskis a reusit in cateva faze sa faca si spectacol pentru tv.Omrani s-a trezit si a facut un joc exact,atat in atac cat si-n aparare.
    Petrica a reusit si el sa dea o diagonala maiastra,dar Omrani nu si-a facut bine pasii pentru a ramane in pozitie de 1/1 cu Pigliaceli.
    Am crezut sincer ca acest sistem play off/play out va aduce beneficii si plus de spectacol.Dar dupa ce-am experimentat 5 ani cu el,nu pot spune ca a avut efectul scontat.Mai mult in actualele conditii cred ca ar fi ideal suplimentarea pana la 18 echipe,iar echipele cu traditie sa inlocuiasca pe cele comunale.

    Apreciat de 2 persoane

  11. 07, nu într-atât cursa lui Manea a fost senzaţională cât forţa arătată la contactul cu Bancu. Să ni-l închipuim pe Bordeianu, Rondon ori Costache la acel „umăr la umăr” („împingere discretă în limitele regulamentului”, cum ar spune comentatorii tv). Lui Bancu nu i-a venit să creadă că al nostru a rămas în picioare.

    Apreciază

    • Iera in avant mare Manea,parca iera gheizashu’.. nu pute nime sa-l opreasca,dar-mi-te o blitziketa ca Bancu … Sh’api , de cand o vinit la noi s-o invatzat cu palinca tare , care itzi da putere (puteri inzecite ).. La bancu ala, ce sa-i deie putere : zaibaru’ ori tzuica aia lor subtzare, care n-o pot be numa’ daca sa adejdhetza apa din ie… ??? Noi, daca nu putem , luam si prafuri de putut (vorba lu’ Nea Chishu). Amu sunt si pastile …de putut…Iei ce au; praz vitaminizant ??

      Apreciat de 1 persoană

  12. Ambii U21 au ieșit cu probleme de pe teren, confirmându-se că regulà reduce și posibilitatea schimbărilor (dacă intra Țucu mai repede?). Oricare U21 (de la orice echipă) poate să clacheze înainte de final, când schimbările ar fi epuizate.
    Ce face antrenorul într-un meci de angajament, cu final pe muchie de cuțit? Riscă? Dacă tot vrei să fi original, ai putea regula și o a patra schimbare – U21 cu U21 (se subînțelege că și ultima).
    Tribuna ar putea să aibă și câteva rubrici tematice (pe lângă tabelele K), în jurul unor subiecte comentariile învârtindu-se în cerc cu reluări în care se omit argumentele din comentariile (pe același subiect) de la articole mai vechi.
    Teme: __U21, __formatul campionatului (obsv.: dacă se duce playofful e bun dus pt mulți ani), __relația club-suporteri/spectatori, __ș.a. (competiții europene, echipa națională, finanțarea cluburilor).

    Apreciază

      • Atunci totul e în regulă, steluță de apreciere și la mai mare – e clar că au stofă de nr.10 la fcsb (oricât de ,,nevinovate”, de ,,utile” și oricât de uzitate ar fi și de alții, aceste fragede trișări sunt ne-sportive; oricum, dacă Liverpool are profesor de mimică sportivă /adică mimezi sportivitatea/ atunci de ce n-ar avea și CFR mai ales dacă mimica sportivă va deveni și probă olimpică- individual și pe echipe).

        Apreciază

        • N-aş vorbi de trişare ori nesportivitate, la fel au făcut şi în Gruia la 0-0. 🙂 O copilărie pentru a impresiona fetele şi amicii, că n-a fost vorba de o schimbare tactică ori din lipsă de randament, ci pe motive medicale. 🙂 Pe vremuri, în curtea şcolii, li se zicea artişti la cei care şchiopătau ca la televizor după un contact uşor, deşi n-aveau nimic. 🙂

          Apreciază

          • Admit că e foarte, foarte probabil că așa ar sta lucrurile , sper să nu evolueze stadiul de ,,copilărie” (și să fie impresio-nați/nate cine trebuie).
            În cestiunea U21 sunt partizanul unui campionat de tineret (-rezerve) iar tinerii care au prins (la vârsta potrivită) actualul sistem ar trebui să fie conștienți (ei și anturajul lor) de oportunitatea-șansa care li se oferă.

            Apreciază

  13. In sfarsit, batem in deplasare dupa un meci de EL, si nu oricum, si nu oriunde.
    Ne-am asteptat la un meci greu, dar nu chiar asa de greu. Nu am crezut ca oltenii au o asa putere ofensiva incat sa aiba 4 ocazii de gol impotriva noastra, in prima repriza, iar acest lucru m-a surprins. DP a identificat imediat problemele si, in repriza a 2-a, a facut reglajele potrivite, asa ca lucrurile au intrat in normal, iar oltenii nu au mai avut situatii clare de gol.
    Noul trend in arbitraj este ca arbitrul sa nu fluiere fault pentru CFR, in preajma careului advers, decat o data la 3-4 faulturi clare, cat despre penalty, nici vorba, iar pentru adversari, cu nemiluita, si pe bune si imaginare.
    Mie mi-a placut Chipciu la primul lui joc oficial pentru noi si cred ca, daca prinde mai multe jocuri in picioare, poate deveni un jucator important pentru noi.
    De acum incolo nu avem voie sa facem pasi gresiti, iar la ultimul meci, de la Craiova, trebuie sa avem sacii in caruta.

    Apreciat de 1 persoană

  14. Am văzut pe site-urile cu trafic mare, de sport şi nu numai, că este la modă preluarea unor postări de pe reţele de socializare, aşa că am selectat şi eu nişte păreri de pe forumul suporterilor olteni despre meciul de aseară. Dan Petrescu începe să facă prozeliţi şi printre olteni în dauna „jocului elaborat”, joc pe care nu-l avem şi noi, după unii „specialişti”. PS. Am verificat definitia cuvântului „elaborat”. Zice că ar însemna, care trădează multă muncă, migală, în concepere, pregătit, lucrat. Păi, toate astea se potrivesc jocului nostru, tot jocul nostru arată muncă, concepere, pregătire, un plan lucrat, organizare, adică este elaborat. 🙂 Nu scrie în definiţie că elaborat ar însemna şi a te coi degeaba cu mingea. 🙂
    Reacţiile unori suporteri olteni:
    – Orice alta echipa ar fi fost azi in afara de cfr i-am fi spulberat

    – CFR este o echipa cinica, cu un antrenor cinic pina la limita umanului – din pacate nimeni in acest campionat nu se poate atinge de CFR. CFR nu joaca fotbal – ci doar cistiga cu orice pret. Astazi s-a vrut, a fost si mult ghinion – dar cu nebuneala din asta „acum ori niciodata” nu se fac rezultate. Ne-au batut astazi si unii jucatori care au jucat acum citeva zile cu Sevilla. Ar fi trebuit sa fim peste ei fizic – dar n-am fost peste nici macar la capitolul asta. P.S. Nici cu echipa a treia a CFR-ului in ultima etapa Craiova nu are nici o sansa. CFR va fi lejer campioana pina atunci.

    – Baietii astia de la CFR au venit cu lectia bine invatata – sa provoace, sa fragmenteze, sa distruga moralul alor nostri. Si au reusit. A cistiga in fotbal nu tine de poezie, de frumusete si entuziasm ca nu sintem Barcelona. Bine ca cel putin fata de meciul din toamna, Craiova a sutat la poarta.

    – Sa nu uitam ca am jucat cu echipa a doua a CFR-ului, pe stadionul nostru si ne-au invins.

    – Eu cred ca CFR cistiga campionatul daca joaca toate meciurile in 9 oameni, nu in 11. Baietii astia au siguranta si stapinirea de sine a valorii. Sint prea cinici pentru liga 1. Am jucat doua meciuri cu ei in campionatul regulat – ne-au batut de doua ori, au marcat 4 si n-am dat nici macar un gol. E clara diferenta de valoare la toate nivelele. CFR va avea cel putin 6-8 puncte in fata noastra pina la meciul din ultima etapa.

    – Eu jucam meciul de azi la egal – autobaza, tata, ca pe vremea lui Cirtu. 9 jucatori in jumatatea proprie, Mihaila si Koljic sa incerce vreo minune in atac.

    – Am avut noroc cu Viitorul, in meciul cu Iasi ne-a intrat tot, era normal sa urmeze un meci cu ghinion. Apoi, pana la primul gol al CFR-ului nu prea am miscat si in repriza a doua. la fel.

    – bag pl in cinismul lor,.echipa infecta!

    – Eu unul m-am saturat un pic de naivitatea Craiovei la fotbal. Asa facea si Piti toamna trecuta – juca omul ofensiv. Da’ il ai cumva pe Craioveanu in atac sa-ti dea 25 de goluri pe sezon de joci ofensiv ? Vreau un antrenor cinic, vreau si distrugatori de fotbal in echipa (nu lenesul si visatorul Mateiu ! care nu-l urmareste pe Rondon in minutul 9 de ala da gol), vreau ca jucatorii sa invete trucuri de rupere a ritmului, de iritare a adversarului, vreau jucatori maturi, singuri pe ei si cinici – sa incercam si asa vreun un an-doi. Joci acasa sau in deplasare – lasa-i pe fraieri sa atace si sa se descopere si arde-i rapid atunci.

    – Craiova a avut faze de gol DOAR atunci cand a fost lasata de CFR sa atace. In primele 10 min. nu am miscat. Dupa ce am luat gol, CFR s-a retras si au inceput ai nostri sa atace si sa rataze. La pauza, Petrescu a schimbat putin si iar nu am mai miscat. La pauza s-a vazut diferenta de valoare a antrenorilor. In timp ce Papura nu a adus nimic pozitiv, Petrescu a mutat corect pentru CFR

    Apreciat de 3 persoane

    • Am inceput sa fim zugraviti in culorile echipelor mari, puternice, mature. Asa si este normal. Mai trebuie putin marketing, sa aducem lumea la stadion (sau un stadion nou), bere la pauza si un contract pe viata cu DP. Cu astea sutem pe calea cea buna. Oaaanaaaaaaaaaaaa, se audeeeeee????

      Apreciat de 1 persoană

  15. Am citit si eu postarile de pe blogurile lui Ioanitoaia si Geambasu. Acest meci a inchis gura multor contestatari si chiar au transformat vorbele de hula ale multora in vorbe de apreciere si respect.
    Astfel de meciuri ne pot face sa trecem peste mizeriile inoculate in mintile multora de papusarii slugarnici si ticalosi ai lui Becali, din presa damboviteana. Prin astfel de meciuri si rezultate putem sa ne castigam un respect trainic si sa devenim un exemplu de urmat pentru tot fotbalul din tara asta.

    Apreciază

  16. Se ascund oltenii in spatele unor argumente false,care in fapt le produc mai mult rau,decat sa analizeze adevaratele cauze ale infrangerii.
    Ei spun ca am jucat lunga si pe-a doua,cand ocaziile lor au venit dupa pase lungi la Mihaila si centrari in careul nostru.
    Daca facem abstractie de scorul final,acelasi lucru este valabil si pentru noi:trebuie sa vedem ocaziile mari ale oltenilor si lucrat la acest capitol.Am pierdut cam multe dueluri aeriene in careul nostru,terminate cu ocazii mari.
    Buna observatie Caneto vizavi de „jocul elaborat” care n-are nimic in comun belit pielea de pe minge.
    Alt aspect care merita subliniat este victoria in deplasare dupa un meci in Europa.Si aici trebuie sa remarcam ca am venit de pe banca cu mai multi titulari si apoi cu Manea si Chipciu,in timp ce in alte cazuri am incercat cu Golofca,Luis Alberto si Pascanu.Acum cei in discutie au avut o evolutie la un bun nivel(ambii contribuind la goluri) in timp ce in trecut cei folositi erau responsabili la infrangerile sau evolutiile neconvingatoare.
    Acum se pare ca nu mai amintim de intinerirea lotului chiar in detrimentul rezultatului.Singurule care mentin o buna atmosfera in cadrul echipei si un climat competitiv sunt rezultatele pozitive.Si aici trebuie sa inteleaga si sa se sacrifice chiar si Tucu,Paun,Traore si multi altii care n-au prins nici macar banca de rezerve.

    Apreciază

  17. Pana la urma e foarte bun sistemu actual, acuma sunt 5 puncte de la locu 1 la locu 6 nu mai are nimeni timp sa se gandeasca la valize si alte lucruri din astea, toate echipele au o miza importanta, pe cand in sistemu vechi cu 18 echipe erau destule echipe care nu mai aveau pentru ce lupta, prefer meciuri in play-off cu obiectiv clar decat niste meciuri plictisitoare cum era acum 7-8 ani cu echipe de mijlocu clasamentului jucand intre ele fara nci o miza. Nu ar trebui sa ne plangem atat de injumatatirea punctelor, vaicareala asta nu-mi place , poate o sa ajungem si noi candva sa terminam sezonu regulat pe locu 2 la 2 puncte de primu loc si sa intram in play-off la un singur punct de primu loc. In rest ne-am indeplinit obiectivu pentru primele 26 de etape, e adevarat ca nu au fost numai victorii pe linie, nici 4-5 goluri pe meci dar suntem in grafic si am obtinut si rezultate bune in cupele europene. De aici incolo fiecare meci e greu , nu mai exista meci usor.

    Apreciază

    • 🙂 Daca cineva s-a gandit la valize, s-a gandit demult. Acum doar le timbreaza cu adresele destinatarilor si treaba-i gata. Oricum, adie un vanticel de campioni prin Gruia si nu numai – chiar si prin Pipera se simte un tremur rece, la fel si-n Oblemnco…. Incep sa cred ca sunt resemnati.
      CFR – VICTORIE!!!!!
      PS: Sevilla-CFR 2-2 !!!! se stie!

      Apreciat de 2 persoane

  18. Asta cu injumatatirea punctelor,cu stergerea golaverajului,au fost facute pentru un sistem agreat de televiziuni pentru rating.Dar este o masura artificiala impotriva spiritului de fair play.Argumentele astea care vorbesc de cresterea atractivitatii partidelor sunt tot atat de reale ca si social-democratia din Romania,propavaduita gulerele albe care se pierd pe domeniile lor.
    Asta cu interes crescut in sistemul play off/play out este o demagogie pentru cei care asteapta sa le spuna la tv cum este vremea afara.
    Acum 10-12 ani aveam medie de spectatori de 10000 mii si nu 5000 ca in acest sistem mult trambitat.Va creste interesul cand vor reveni echipe cu traditie si suporteri,iar Jiji va fi iar scriitor sau va fi retras la stana.
    Putem avea un inceput solid cu Astra acasa si Gazul in deplasare.

    Apreciat de 1 persoană

    • Gica, inafar craiovei, nu exista echipa care sa aiba supporteri la stadion. Indiferent de liga, poate rapidul . In rest apa de ploaie. Vezi concitadina, medie de 1200, Petrolul nici atat etc etc. Nu sistemul competitional i-a indeparatat. Parerea mea.

      Apreciază

      • Subscriu. Orele de rahat la care sunt puse meciurile de catre televiziuni, lipsa alcoolului la stadioane, spectacolul promis de televiziuni, can-canul din studio de la fiecare final de meci…sa.In cazul nostru mai punem si lenea clujeaului sa urce ditamai dealul pentru 90 minute cu voluntari. Daca ar face clubul o conventie cu CTP-ul sa ne care din Mihai Viteazu cu 4 autobuze pana la 7 strazi, cred ca s-ar aduna mai multi….probabil.
        Sa fim sanatosi si la vara CAMPIONI!

        Apreciat de 1 persoană

  19. În primul rând e vorba de finanțarea cluburilor, inclusiv a celor de ,,tradiție”.
    Care cluburi? Cele din L1 și 2.
    La câte e vorba de bani publici? Politicul local și central e cointeresat? Banii ,,locali” ce merg spre fotbal (handbal) sunt compensați (de colegii de partid) din bani de la centru? (altfel spus, ți se cumpără, ți se repară pt că tu ai dat banii pe altceva?). Oltchim-firmă de stat cu CA numit de stat, în drumul spre prăpastie pompa (toca) milioane de euro în handbal, ceea ce se face acum la București dar unde (de exemplu) nu numai că nu s-a reabilitat rețeaua de termoficare dar nici măcar nu se știe 100% pe unde e.
    Vrem campionat pe bani publici? Poate că s-ar putea, dacă ar fi o mai pronunțată și reală autonomie locală dar așa pt ce să se dea/sacrifice banii , pt ca cei de la butoanele politice ale banului public să manipuleze ,,tradițiile” cum, când și pe unde le convine?
    Sistemul competițional (oricare ar fi) nu are cum să rezolve (ne)finanțarea cluburilor și sportului din România și lipsa unor reguli clare, transparente în această privință. Păi, să ,,sponsorizeze” cine-și permite. Cum, mutând mulți/mari plătitori de impozite unde ne convine (ca să aibă ,,bugetul Berlinului”)?
    Punctele se înjumătățesc pt ca să nu mergi în playoff sigur de câștigarea campionatului cu zestrea obținută de la echipele din playout. Ce rost , ce sens și ce ,,valoare” ar mai avea playofful? (parcă? în primul playout Timișoara s-a salvat deși a pornit penalizată cu multe puncte așa că se pot ,,oferi” puncte/6 și fără să fi penalizat). Am avut cele mai liniștite sezoane ,,regulate” pt că nu mai funcționează sistemul compensării – directe sau indirecte/de la/prin alții – a punctelor date / primite pt că nu mai au aceeași valoare și sunt 2 turnee finale (diferite) astfel încât ,,amicii” și vasalii nu mai pot înclina decisiv balanța, cum se-ntâmpla și va fi într-un campionat fără playoff.
    Există și alte țări care au playoff, nici un sistem competițional nu e perfect-ideal dar poate fi mai potrivit (decât altul) pt ,,situația” dintr-o țară iar la noi e cel cu play-off.

    Apreciază

  20. Eu vorbeam de sistem si nu despre finantare.Apoi mai este acest sistem de play off/play out,dar punctele nu se injumatatesc.
    Apoi ca sa justifici acest sistem cu taierea „reprocitatilor” este ca si cum i-ai prescrie unuia in faza terminala o guma de mestecat.Iar daca altii au democratie,nu inseamna ca o avem si noi ci mai degraba avem un surogat sau o democratie originala.
    Daca vrei sa ei masuri contra la ceva le ei cu adevarat,nu ca sa simulezi.
    Cand l-a articulat Cadu pe bulgarul lui Vaslui(care coborase capatana) i-au dat 12 sau 15 etape.Acum lui Cristea se pare ca-i dau 3 etape.Lui Rus cu Mihaila i-au dat 19 etape.Lui Paun i-au dat 3 etape fara sa-l sanctioneze cu cartonas.
    Apoi la faza cu DP la Astra,faceau aia cursuri de citit pe buze in studiouri si tineau prelegeri despre bunele maniere si scoala de dansuri.Iata ca de atunci nu mai intereseaza chiar pe nimeni daca stiu astia din lumea fotbalului sa dea o puie colorata.
    Deci indiferent ce sistem va fi aplicat,Jiji va avea echipe precum Buzau sau Academica,pe care le va finanta cum stie si va fi judecat de aceleasi comisii care se fac ca-l judeca.
    Asta cu injumatatirea este ca si faza cu Bula cand trebuie sa sara cu parasuta si el are frica.Nu sar ca daca nu mi se deschide?Iti dam una de rezerva………dar daca nu se deschide si aia?Iti mai dam una.
    Noi parca incercam ceva contra naturii sau vrem sa dovedim ca in anumite conditii pamantul poate fi si plat.

    Apreciat de 1 persoană

  21. Și eu prefer sistemul cu play-off, însă regula cu înjumătățirea mi se pare aiurea. Mi-ar părea mai corect ca în sezonul regular să joace fiecare cu fiecare, dar clasamentul să se facă pe 2 sau 3 zone (Nord-Sud sau Transilvania-Moldova-Muntenia), ca în NBA, iar primele 3 sau 2 clasate pe zone să se califice în play-off, unde se ia totul de la zero. La play-out aș renunța, urmând să retrogradeze ultimele 1-2 clasate din fiecare zonă după sezonul regular.
    Și felicitări pentru victorie, n-am comentat nimic, că n-am văzut meciul, dar mă bucur pentru rezultat, sper că a fost o repetiție reușită pentru returul cu Sevilla.

    Apreciază

  22. Ce e playoff-ul? E un turneu final în care Primele clasate (=Cele mai bune) – în cazul nostru 6 echipe – joacă fiecare cu fiecare pt obținerea trofeului – titlului de campioană.
    Sistemul cu playoff (jocuri de calificare și turneu final) se practică de zeci de ani ! în diferite sporturi, la CM, JO etc. fără a se păstra (toate) punctele din calificări sau, cel mult, doar punctele din meciurile directe între cei calificați.
    E evidentă contradicția dintre a avea loc un turneu final între cele mai bune, mai bine clasate echipe și situația ca una din aceste echipe să fie din start ca și câștigătoare pe baza punctelor obținute de la echipele care Nu Sunt în acel turneu de elită în care se decide primul loc-câștigătorul-aurul-titlul.
    Cu toate acestea, se păstrează 50% din punctele obținute în sezonul regulat (de calificare) în fața echipelor necalificate în ,,playoff”.

    Apreciază

  23. Oricum nu cred ca-i cea mai stringenta problema astazi 25.02.2020,sistemul de desfasurare.Se pare ca FRF doreste sa faca ceva schimbari din sezonul viitor si sondajul in acest sens din gsp dau ca 80% sunt pentru un sistem fara play off/play out.
    Eu mai fac doar o remarca pe aceasta tema:daca este asa bun sistemul play off/play out de ce nu este organizat de nicio forta din Europa,cu exceptia de rigoare.Doar ca Romania are vreo 20 mil locuitori.

    Apreciază

  24. Interesante sunt comentariile la articolul cu pricina
    https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/razvan-burleanu-vrea-sa-schimbe-sistemul-in-liga-1-credem-ca-e-mai-bine-cu-16-echipe-seful-frf-ofera-5-argumente-590732-comentarii-pagina2.html
    în pofida propagandiștilor de serviciu (trena fiind dusă de un anume Ilie Golombioschi). Cine e I.G., cel care contrează neobosit, lung și cu garnitură de lemn toate comentariile? Iată cine:
    (Ilie Golombioschi)
    ,,Razvan Burleanu are dreptate cu toate cele cinci puncte argumente pe care le aduce pentru un sistem cu 16 echipe. Ceea ce trebuie sa inteleaga e ca ceea ce a mentionat ca factori favorizanti in special in primele 4 puncte sunt rezultantul evolutiei pozitive a fenomenului fotbalistic datorita inclusiv activitatii relativ oneste si considerabil mai profesioniste a echipei actuale de conducere a FRF fapt ce trebuie mentionat in spiritul adevarului.Introducerea insa a unui sistem cu 16 echipe maxim perfectionat intrun timp ultra rapid poate aduce prin structura lui ntriseca un mare plus fotbalului romanesc o plus valoare ce ne-ar ridica ls un alt standard in plan mondial. „.
    Așa e, plus valoarea ,,ultra rapidă”! bate la ușă și noi (cei ,,20%” gică-contra) mai stăm pe gânduri.

    Apreciază

  25. Notele (date după victoria clară în Oltenia) sunt -evident- mai mari, între 6.8 (Bordeianu şi Costache) şi 9.5 (Arla, merita chiar şi un 10+…). DP a luat 8.6 (bravo pt. pregătirea meciului, apoi unul şi mai mare pentru „reglajele” de la pauză). Peste 8 îi mai avem pe Manea (8.6), Camora şi Rondon (8.4) şi Burcă (8.0). Sub 7 are şi Petrila (6.9). HAI CFR!!!

    Apreciază

  26. CFR-Astra luni la 8:30, cine pula mea merge luni seara la 8:30 la meci. Apoi se plang ca nu vine lumea.Pai fratilor,eu ajung acasa la 12:30- 1:00, la cinci desteptarea , si la munca,Na, una dintre cauzele lipsei suporterilor.Cum plm, poti programa un meci de plei of luni seara la 8:30? Trebuie sa fi retardat si idiot.Bag pula-n fotbalul masii.Scuze, dar s-a umflat singurul neuron pe care-l am.Este jenant.

    Apreciat de 3 persoane

    • Partea nasoala e ca dacă mergi și la Medias următoarea luni tot de la 20.30 pleci direct la job… Iar când te întorci acasă ai valiză facutahttps://tse2.mm.bing.net/th?id=OGC.f1b99308804b82249b2422f270bf1ec7&pid=Api&rurl=https%3a%2f%2fmedia.giphy.com%2fmedia%2f3oKIP78G6kJ9ZjxlCM%2fgiphy.gif&ehk=BMSOJQjIIf8QOvCZEedzAQEqYECdLSO4KgxI4Gplat8%3d

      Apreciat de 1 persoană

  27. Se pare ca tribunistii sunt cu adevarat cunoscatori ai fenomenului fotblistic,sau poate ca eu sunt in asentimentul lor,sau poate am nimerit-o(si de asta data!),pt.CA mi se confirma faptul CA am vazut meciul cu aceiasi ochi,daca ma uit in tabelul cu notele;o singura mentiune(nu se putea altfel),mi s-a parut ca Burca are media notelor mai mica decat evolutia lui,pe ansamblu,meritorie; cred ca ar fi trebuit sa fie peste 8!;sa le dorim succes a lor nostrii,asta insemnand chiar un 1-1 si calificare la penalty-uri;te bagi?;cine rezista pana la final?!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.