CFR Cluj – Lazio


Bun, nu au rămas multe de zis și de bârfit în tribună. Am uitat de înjurături și de Liga 1, ba chiar l-am revăzut și pe DP, după o pauză cam lungă, noroc că poate să stea pe bancă în cupa asta europeană. Doar asta contează acum. Seară de gală, seară de bal, fără stres, doar emoții colorate și decorate ca un brad de Crăciun. Vin din nou oaspeți de seamă în Gruia. Mando va fi și el acolo și toți ochii Europei vor fi mai mult sau mai puțin pe noi. E o ocazie să arătăm că suntem vii, că jucăm din nou fotbal și că putem răsturna din nou o echipă italiană. Atât. Mulți au pornit deja spre stadion, pe drumurile patriei sunt alții gonind spre capitala Ardealului, alții, care sunt departe de casa noastră, simt cum le fuge sufletul din piept spre Gruia. Suntem o familie și fiecare a pus pe masă, pe lângă beri și pălinci, o bună bucată din viața lui pentru CFR.

Ciprian Deac a declarat nu cu multă vreme în urmă că e din nou o atmosferă bună la echipă și că nu degeaba am ajuns grupele Europa League.

https://ebsradio.ro/uncategorized/interviurile-ebs-ciprian-deac-jucatorul-roman-e-foarte-talentat-dar-asta-nu-inseamna-nimic-daca-nu-muncesti/

Eu îl cred și sunt convins că vom ieși cu fruntea sus din aventura asta. Dar mai important acum este s-o trăim, să ne bucurăm de aventura pe care o avem în față și mai apoi vedem noi. Primul meci este cel mai important.

CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu, Burcă, Boli, Cestor, Camora – Bordeianu, Djokovic, Păun – Lacina Traore, Deac

Hai CFR!!!

46 de comentarii

  1. Ciudata formula de start: 5 fundasi, Peteleu titular in fata lui Susici, Omrani rezerva.
    CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu, A. Burcă, Boli, Cestor, Camora – Bordeianu, Djokovic, A. Păun – L. Traore, C. Deac
    Rezerve: J. Fernandez – Pașcanu, Luis Aurelio, Omrani, Susic, Culio, Golofca

    Apreciază

  2. Asta o fi raţiunea pentru care Vinicius a fost lăsat pe dinafară. DP s-o fi gândit de pe atunci la meciul de azi, la varianta de echipă cu trei fundaşi centrali. Doamne dă să-i iasă. Hai CFR!!!

    Apreciază

  3. Salut. Sunt in Napoli zilele astea cu ceva treaba (nu am fost la Napoli-Liverpool, nici nu prea ies din Hotel sa fiu sincer pt ca e plin de „marochini” si „tunisieni” cum le zic ei, dar asta e alta poveste 😀 ; Glumesc, nu e chiar periculos, mai ales zona centrala e foarte turistica, pamieri si castele, dar chiar ca e o harababura totala pe stradutele lor).

    Ceea ce creau sa zic e ca au un canal de sport aici, CI, un fel de Digi 1 sau Telekom1 de la noi, doar de sport toata ziua. La ora asta dau un preview pt toate meciurile de Europa League. Mi-a atras atentia la preview-ul pt CFR-Lazio ca invitatii din studio au spus ca au auzit lucruri foarte bune despre PAUN ALEXANDRU si ca il vor urmari cu atentie in jocul de azi. Sigur, au mai fost glume si cu „Djokovici ha cambiatto di sport” din partea prezentatoarei (care e mai mult zambareata decat priceputa), dar un invitat i-a atras atentia ca Djokovici a jucat si in campionatul lor.

    Apreciat de 2 persoane

  4. sper ca si-a dat seama si A1 ca 5 formula cu 5 fundasi nu merge de multe ori la moara. Asa gol la mijloc nu am vazut demult, nici macar cu Celtic si Slavia .

    Apreciază

  5. Dupa atatia ani, Culio e din nou invingator contra unei echipe mari din Roma! Asa se scrie istorie. Imi aminteste de Aleksander Hleb, caruia i-a dst Dumnezeu sansa la 40 de ani sa joace din nou cu Bate Borisov in primavara Europa League si sa cada tocmai….cu Arsenal!! Asteptam si goluri la Roma, Juan ;))

    Felicitari tuturor, au jucat toti foarte bine, de la portar si aparatori pana la ultima rezerva. Conteaza foarte mult si pressingul facut de Deac, chiar daca pare ca nu prea s-a vazut decat cu ratari.

    Dan Petrescu cu o tactica foarte buna. A jucat 3-5-2 in oglinda cu adversarul, un adversar care era clar mai tehnic, avand o posesie superioara si care trebuia blocat cumva printr-o aglomerare. De fapt, un fel de 3-4-1-2, cu Paun liber in fata lui Bordeianu si Djokovici. Djoko tot nu prea imi place, mi separe lent, se faca ca lasa mingiile pentru alti pentru ca nu le mai poate ajunge. Acolo Culio se misca mult mai rapid, chiar si la varsta lui. Dar in seara asta merita felicitat si Djokovici (stiu, veti zice ca e foarte important in „angrenajul” echipei…dar eu nu vad)

    Apreciază

  6. Jegosii de la Digi Sport (care se pregateau la pauza sa declanseze mistoul la adresa CFR-ului – se vedea dupa ranjete) acum o intorc, ca Lazio… nu e echipa chiar asa buna, si ca… nu-si doresc, de fapt, sa castige in cupele europene. Incredibil la ce nivel s-a ajuns!

    Apreciat de 3 persoane

  7. Pun si eu o intrebare „nevinovata”: de ce oare la un meci cu Lazio nu se umple stadionul? Am vazut la tv, dar mi s-a parut foarte putina lume cand salutau baietii galeria.

    Macar Paszkany a bagat banii aia luati din Champions League on ceva. Din cate imi aduc aminte, stadionul a costat undeva intre 30-35 de milioane. In cati ani e posibil sa-ti scoti investitia asta daca nici la partide din astea nu se umple? Cred ca in peste 35 de ani. Mai mult de 1 milion nu cred ca se pot scoate pe an de catre patronul stadionului. Sa ne gandim ca pe langa biletele alea vandute trebuie sa mai asigure si mentenanta la fiecare meci, sa plateasca jandarmeria, sa plateasca angajatii de acolo care se ocupa de la parcare pana la ingrijit gazonul, inlocuirea gazonului etc.

    Se merita oare sa-ti faci stadion in Romania?

    Apreciază

  8. Simply amazing!
    Felicitari echipei si antrenorului!
    Acum sa fac si eu mishto: daca nu batem si pe fcsb,nu am facut nimic saptamana asta!
    De aia sper ca a jucat DP cu Pete,Traore si 3 fundasi centrali, ca sa ii menajeze pe titularii care vor juca impotriva fcsb-ului ,si sa castige si acolo.

    Apreciază

  9. Justin, sper să ai dreptate, ar fi păcat să lăsăm oile să profite de bunăvoința LPF, FRF și a altor entități cu vise de hienă. Le-am înțeles jocul și merită un răspuns pe măsură: musai victorie cu WCSB!

    Bravo băieților și staffului pentru victorie, e meritată și, cu atât mai mult, începe să-mi placă să mă uit la gigiteve, e de-a dreptul tonifiant să văd rânjetele de pe fețele ălora. 🙂

    Apreciat de 2 persoane

  10. Aș avea, totuși, o întrebare pentru cei din conducere care-au decis că această echipă frumoasă nu merită un stadion plin: domnilor, v-ați gândit măcar o secundă că aceleași încasări puteau veni de la un stadion plin? Și nu vă strânge pielea?

    Apreciat de 2 persoane

    • Hai s-o mai lasam pe asta cu pretul biletelor. In Clu nu exista cultura fotbalistica si cu asta basta. Cand vine Spania toti desteptii se inghesuie sa ia bilete si se calca in picioare sa dea de 3-4 ori pretul pietei la bisnitiari. Cand vine Lazio, ca de astia n-au auzit prea multi, e „scump dom’le, scump”. In orasul asta sunt 320K oameni oficial si vreo 500K neoficial, salariul mediu e 3000 de lei pe luna si pachetul pentru trei meciuri era 300 de lei. Acuma e jale mare ca e biletul 150 de lei, deci cu 50 de lei mai scump ca la pachet? Fix.

      Lasand asta la o parte echipa merita din nou felicitata, ca si DP, din nou contestat ca a facut nu stiu cum selectia pentru lista EL, ca are nu stiu ce tactica fricoasa, etc. Le-am dat din nou craci la toti „expertii” lu’ peste!

      Apreciat de 2 persoane

      • Eu zic sa ne rezumam doar la suporteri, microbisti si la cei atrasi de spectacol. Sa nu ne asteptam la altii. Pe astia-i avem, pe ceilalti de care zici nu. Daca chiar vroiau stadion plin, aveau cu ce sa-l umple la un pret rezonabil. Dar ei s-au gandit doar la bani. Si au ramas locurile pe care le-ai vazut goale.

        Apreciat de 1 persoană

  11. Imi plac la interviuri formularea fotbalistilor:in primul rand buna seara!
    Evident in primul rand trebuie felicitati baietii ,staful si cu voia dvs ultimul pe lista,magnificul Dan……….chiar daca inca le mai sta unora-n gat.
    Evident Tribuna poate fi folosita fortat si ca un chat,dar pentru binele tuturor(inclusiv celor care fac asta) este bine sa ramana in formatul actual.Ce sens are sa arunci cu rahat,in tot ce misca-n Gruia si peste 45′ sa dai cu spray?
    Schimbarea la pauza Traore-Omrani s-a dovedit hotaratoare,dar esential a fost scoaterea in banda a lui Bilel si intrarea in centru a lui Paun.Aici viteza lui Adita a destabilizat centralii romani cu schimbarile de directie si un-doiuri.
    Deac si Adita au fost sufletul acestei echipe aseara.Vocea suporterilor trebuie sa se faca auzita,dar bine ca acestia n-au putere de decizie,ca altfel Deac era trecut la pensie.Ori la aceasta ora un CFR fara Deac,ar fi ca si-un calaret fara cap………
    Digistii din stadion spuneau despre victoria de aseara,ca este mai importanta decat cea de la Roma.
    Corect,dar incomplect!
    Cred ca este victoria impotriva celui mai rasunator nume din Gruia!La noi am mai batut Braga,Copenhaga,Basel…………dar cele mai rasunatoare victorii au fost obtinute in deplasare,la Roma si Manchester,Glasgow.
    Incet,incet si in Gruia,adversarii trebuie sa se simta cu adevarat in deplasare.Pentru asta mai trebuie sa avem si un public mai exteriorizat si vocal.Pretul biletelor este doar un pretext,dar evolutiile din campionat si Europa pot sensibiliza indiferenta suporterilor.
    Eu cred ca DP avea prevazut din start sa foloseasca cate-o repriza pe cei doi atacanti,in vederea partidei din campionat.
    La o victorie ca asta nu-i corect,dar voi evidentia cam toata echipa………….m-a surprins evolutia lui Cestor.Burca la fel bun si Boli de asemenea joc mare.Arla a avut cateva interventii de portar adevarat.
    Deac a fost ca mai totdeauna miezul.Paun esential la victorie,prin altruismul de la faza golului.Putea foarte usor sa finalizeze,fara ca nimeni sa-i poata reprosa ceva.A reusit sa se maturizeze si sa multumeasca clubului care l-a crescut si facut fotbalist.
    Habaucul merita evidentiat pentru ca a reusit din a treia incercare s-o bage-n atze.Uitasem de gestul lui Adita,care se interpune la faza golului doi intre portar si Omrani,limitandu-i posibilitatea de a-l bloca pe Omrani.
    Inca o data bravo baieti si hai CFR!

    Apreciat de 2 persoane

  12. Ce sa mai spun ca la 1-0 pt italieni ma gândeam ca asta ne este limita, echipa mare Lazio. La 1-1 am zis ca se poate și victorie. La scorul de 2-1 ma gândeam ce frumos ar fi sa câștigăm. Acum după fluierul final ma gândesc ce frumos este sa iubești CFR Cluj. De maine ma voi gândi la meciul cu FCSB….

    Apreciat de 2 persoane

  13. Pacat de lipsa spectatorilor. Strategia biletelor scumpe nu a fost buna. Sper ca data viitoare,clubul sa ia in considerare si acest aspect. Hai CFR!!! Felicitari jucatori,staf si conducatori pentru seara minunata din Gruia.

    Apreciat de 2 persoane

  14. o seara minunata si acum imi fac autocritica, adevarul este ca nu credeam in Cestor dar pe linga faptul ca a jucat foarte bine tot meciul cred ca are un merit mare in victorie cu deposedarea aceea in careul nostru dinaintea golului doi la un contraatac taios al italienilor ,

    Apreciat de 1 persoană

  15. Am revăzut de multe ori golurile. Dacă vă uitați ce inspirat a fost Adiță la golul lui Omrani când încurcă legal portarul. Dacă nu va juca titular la națională în următorul meci atunci nu știu cine merită!

    Apreciat de 4 persoane

    • Într-adevăr aseară au fost câteva momente cheie ce puteau schimba soarta partidei… Capul scos de Arla din prima repriza, șutul din final scos de lângă bara senzațional, șicana lui Păun la golul 2. Bv băieților pt atitudine…

      Apreciat de 1 persoană

      • Omrani unu la unu cu portarul? Capul lui Deac(a prins mingea prost dar castigase toate duelurile) deci au mai fost si de partea noastra momente destul de bune… 🙂 Si sincer sa fiu dupa meciul de la Glasgow sau mai bine zis dupa desfasurarea meciului respectiv nu ma mai mira nimic…

        Apreciază

  16. Poate sa cumperi cumperi un bilet sau abonament e relativ ok pentru o persoana, dar ce te faci daca familia e compusa din 4 persoane. Nu poti sa spui unui copil ca tata poate merge dar el nu. Poate scoti sotia dar si asa e mult 450 lei la 3 persoane/familie. La meciul cu Slavia am platit 200 plus ce am cumparat la pauza, dar totusi 150/bilet mi se pare cam mult. Nu sunt asa grozave salariile in Cluj, media poate iese mult, dar se amesteca mere cu pere.

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu e vorba doar de faptul ca nu is permit, ci si de principii. Au fost preturi de CL pentru o grupa de Europa League. Oricat ne-am mangaia pe crestet e diferenta foarte mare intre cele 2 competitii.

      Apreciat de 1 persoană

  17. Felicitări echipei, și nu în ultimul rând lui Dan Petrescu! O seară magică, victorie mare, cu jocul din R2 avaem șanse să visăm la primăvară.
    Înaintea jocurilor de acasă,în zona presei în T2, avem un mic ritual cu Luis, și CFR-istul. Ne dăm mâna, schimbăm câteva vorbe și îi salutăm pe ziariștii care transmit la radio Cluj partida în limba maghiară. Efectul acestui ritual (și nu numai…) ne-a adus victorii până acum! Doar la meciul cu Slavia am uitat să ne străngem mâna, în consecință am pierdut partida:D
    Sper să batem oile! Hai CFR !!!

    Apreciat de 2 persoane

  18. In opinia mea asezarea a fost 3-4-3 in momentele de pressing in terenul advers (toata repriza a doua) cu fundasii laterali in linie cu mijlocasii centrali si la atacurile pozitionale si 5-4-1 in faza de aparare (asta a fost asezarea lui DP cu Urziceniul in Ch L). O surpriza placuta a fost jocul lui Peteleu, care stiam ca are aport bun in faza de atac, dar acum a jucat bine si faza de aparare. Faptul ca am avut 3 stoperi a ajutat la inchiderea breselor pe contrele adverse, cand fundasii laterali erau surprinsi avansati. Ma refer la Burca si Cestor care-i dublau pe Peteleu si Camora.

    Apreciat de 1 persoană

    • Surprinzator ca Burca a avut viteza necesara pentru dublajul de care zici. La Cestor si Boli ma asteptam. De obicei, fundasii din 3-5-2 trebuie sa fie foarte rapizi- la Chelsea Conte il transformase pe lateralul Azpilicueta, acum la Inter pe D’Ambrosio.

      Apreciat de 1 persoană

      • Pai si la Botosani Burca arata viteza,tehnica decenta pt un fundas si plasament deci nu e chiar asa de mare surpriza zic eu. Calitatile le avea si inainte si e foarte bine ca DP l-a vazut,l-a dorit si il utilizeaza cum trebuie.Exact la fel a facut si cu Bordeianu doiar ca lui Bordeianu i-a trebuit ceva mai mult timp sa se adapteze la jocul nostru…Burca a intrat bine din start.

        Apreciază

        • La Botosani totusi au luat vreo 5-1 cand au jucat el si Miron cu CFR anul trecut. Nu mi se pare foarte rapid, dar daca el na contrazice prin prestatii e foarte bine.

          Era foarte rapid acum cativa ani. Eu tot ziceam de Burca de cand avea vreo 21-22 de ani. Acum nu mai e asa tanar si nu se mai pot lua multi bani pe el din strainatate (poate doar 1-2 milioane), dar inca mai poate.

          Apreciază

  19. Dudelange a câștigat la APOEL și au șanse mari să iasă din grupe (Qarabaq este o alta contracandidata). Nouă ne va fi greu in continuare, dar totul este bonus, nu trebuie să ne speriem.
    Am jucat 3-4-3, Păun era în linie cu Deac și Traore (Omrani). Acest sistem a dus la titularizarea lui Peteleu in fața lui Susici. Foarte bun Boli, cu certe calități de libero.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.