Steaua nu e FCSB! Da’ nici noi! Batem! [Viitorul Constanța – CFR Cluj]


Ne-a bucurat pe toţi rezultatul obţinut de mânjii lui Hagi în meciul cu FCSB. Elogiile au curs zile în şir la adresa jucătorilor Viitorului. Sper ca toată agitaţia din jurul acelei partide să reprezinte un avantaj pentru noi în meciul …

Viitorul Constanţa – CFR Cluj ce se va disputa sâmbătă 16 martie 2019, ora 20.30, în cadrul etapei a 2-a din Liga 1 Betano – play off, Stadionul Central Academia Hagi din Ovidiu.

Chiar şi pentru jucătorii cu o mare experienţă competiţională este greu să se adune mental pentru meciul următor după o victorie întro întâlnire cu o încărcătură nervoasă mare. Avem exemple cu nemiluita, echipe de top, din primele 5 campionate ale Europei, care după câte un meci mare în cupele europene, sunt de nerecunoscut în campionat în faţa codaşelor din clasament.

„Seara maturizării lui Ianis Hagi”, „Ianis Hagi, omul meciului”, „Ianis, noul Hagi” etc. Ianis a prins o seară foarte bună, a spus Ilie Dumitrescu.

Înţeleg că Ianis Hagi a prins o seară de excepţie cu FCSB, nu că a jucat la nivelul său normal. În concluzie, având în vedere tinereţea lui şi la cât pare de vanitos, fiul „Regelui” nu are cum repeta evoluţia de săptămâna trecută. Mai ales dacă va fi luat în grijă de Bordeianu. Poate că Mihăiţă al nost’ nu le are cu loabda la nivelul „prinţului”, nici cu stângu’, nici cu dreptu’, dar „ştie” şi este extrem de disciplinat şi muncitor. N-ar fi un lucru ieşit din comun ca Ianis să nici nu poată mişca în faţa lui.  Iar dacă vom reuşi să-l blocăm, va deveni iritat şi totodată pasiv, transmiţând neputinţa sa întregii echipe, iar alor noştri nu le va mai rămâne altceva de făcut decât înscrie 1-2 boabe prin reprezentantul lor legal, Ţucu. Fain şi verosimil scenariul meu, trebuie doar pus în practică. Există, bineînţeles, şi pericolul că victoria de pe AN să fi entuziasmat jucătorii Viitorului şi să fi dat încredere grupului pentru partidele următoare, dar echipa noastră este puternică şi matură, are mijloacele necesare să-i readucă pe puştani la realitate din ţara viselor.

Ştim de Culio, va sta două meciuri. Minteuan a declarat ieri că din punct de vedere medical nu avem absenţe.  Totul pare în regulă, revine Vinicius, ai noştri au avut două zile  de pregătire în plus faţă de gazdele care-s mai şi după un chiolhan în vestiarul de la AN, gazonul de la Ovidiu este mereu foarte bun (un motiv pentru care m-am bucurat că Iaşiul a ratat play-off-ul), nu avem voie să prindem una din zilele alea din fotbal despre care se spune că n-a fost a ta.

 “Sperăm să câștigăm, mergem acolo cu gândul la trei puncte. Cu siguranță nu va fi un meci ușor, au o echipă tânără, care aleargă foarte mult și sunt foarte bine organizați. Au mulți jucători cu calitate, trec printr-un moment bun, au făcut un meci foarte bun cu FCSB. Toată echipa a făcut un meci bun acolo, nu doar Ianis, întreaga echipă l-a ajutat. Sper ca la ora jocului echipa condusă de mine să fie aptă 100% pentru a câștiga acel joc. Lotul este apt din punct de vedere medical, vom vedea cine va apărea în teren. Mai avem încă timp să conturăm un prim 11” – Alin Minteuan
Viitorul: Cojocaru - Mladen, Țîru, Ghiță, De Nooijer - Houri, T. Băluță, Vînă - Hagi, Drăguș, Calcan

Rezerve: Tordai, Boboc, Casap, Eric, Rivaldinho, Artean, Achim
CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora – Bordeianu – Deac, Ioniţă, Djokovic, Omrani – Ţucudean

Rezerve: Fernandez, Peteleu, Lang, Hoban, Costache, Păun, Moutinho

Suspendat: Culio

HAI CFR!!! Avem nevoie ca de aer de victorie!

HAI SEPSI! Avem nevoie ca de apă (de foc) de victorie!

HAI ASTRA! Avem nevoie ca de tun (în bani) de victorie!

HAI CFR!!!

(imagine reprezentativă: google)

111 comentarii

  1. Sa nu cadem in capcana intinsa de cei de la Astra,desi au pierdut ambele meciuri din playoff,vor fi foarte periculosi in meciul cu noi. Cu siguranta ne pot incurca, dupa cum au si facut-o in urma cu doar o luna,jucand si in 10 .
    Sa speram ca jucatorii nostri nu au uitat acel meci. Sa speram ca Minteoan a invatat ceva din acel meci astfel incat egalul reapectiv si indepartarea lui Conceicao sa nu fi fost in van.
    Accidentarea lui Tucudean e o veste extrem de proasta,neavand inlocuitor pentru el.Dupa cum s-a vazut si in meciul cu Viitorul, Ionita nu a bagat-o in plasa din 3 metri, nu odata ci de 2x avand sansa. Omrani are si el nevoie de 3-4 ocazii sa o bage in ate o data. El era perechea perfecta a lui Tucu, pe post de servant. Acum va juca el pe post de varf impins, schimband astfel 2 pozitii din atac.
    Meciul cu Astra trebuie tratat extrem de serios, o victorie indepartandu-ne bine de tot de una dintre contracandidate,daca nu chiar de amandoua . E ocazia perfecta pentru a pune presiune pe ele. Dar trebuie castigat meciul.
    Bineinteles ca nu vor mai juca la fel ca-n meciul cu fcsb, nu vor mai face aceleasi greseli, ci isi vor da sufletul pe teren. Si am vazut ca o astfel de echipa te poate incurca( vezi meciurile cu Hermannstadt sau Medias de pe teren propriu).
    Norocul e ca acum cateva etape am facut egal cu ei in Gruia, deci stim ce pot si ce ne asteapta. Sa vedem daca am si invatat ceva din acel meci.
    Mai sunt 2 saptamani,mai vedem ce se intampla si cu Tucudean. Macar pt meciurile cu Craiova si Fcsb sa fie apt.
    Hai CFR!

    Apreciază

      • De acord… Orcium, sunt aproape 2 săptămâni până la meciul cu astralii, aşa că şi Bud poate să mai „pună” ceva pregătire pe el… Cristi e atacant (chiar dacă ieşit un pic din circuit), iar Billel este servant, unul chiar foarte bun. Dacă-l pui vârf, iese o ştruţo-cămilă, nu dă nici gol, nu dă nici pase… 🙂 Nici cal, nici măgar… 🙂 HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Tucudean ar fi trebuit inlocuit de un atacant pe profilul sau( un Urko Vera de ex, poate Bud?)sunt de acord cu voi. Dar Minteoan a jucat cu Ionita in spatele lui Omrani, bulversand 2 pozitii din atac. Probabil Bud nu poate duce 90 de min. Mai sunt 2 saptamani pana la meciurile cu astralii, vom vedea cum ne vom prezenta.

          Apreciază

  2. Vad ca LPF si FRF nu au nicio treaba cu meciul de aseara intre FCSB si Astra, se pare ca nu-i treaba lor sa asigure competitiilor pe care le organizeaza un climat de desfasurare corect si onest. Dupa circumstantele oferite de presa despre situatia si legaturile financiare dintre cele doua cluburi, corelate cu evenimentele din teren, scandalul ar trebui sa fie imens, cu iz de penal, dar vad ca sunt doar niste valuri marunte prin presa si liniste totala la institutiile oficiale.

    Apreciază

    • Pai in primul rand ziarele sportive nu ataca problema, gsp este mai direct, prosport doar un pic, iar digisport si telekomsport cam ocolesc subiectul. Daca massmedia nu pune presiune, oficialii din fotbal nu reactioneaza. Avem meci greu cu Astra, o echipa buna dar care a facut figuratie si cu fcsb si cu csu; Sepsi a facut si ea figuratie cu csu; doar Viitorul pare corecta in playoff, asa ca, suntem pe cont propriu. Minte-uan, va fi testat etapele urmatoare si vom vedea daca va alege corect, inspirat; cu Viitorul i-a iesit, desi n-am apreciat pozitiile din teren ale lui Omrani si Ionita, iar mai apoi pe final a lui Djokovic (mijlocas stanga).

      Apreciază

      • Presa, in general, este o problema imensa in tara asta. Este atat de importanta si totusi, incredibil de vulnerabila.
        Toate televiziunile de stiri manipuleaza la greu, chiar fara minima decenta, asa ca poti sa-ti alegi linistit televiziunea de care vrei sa fi manipulat, dar nu ai cum sa-ti alegi televiziunea care sa te informeze echidistant, pentru ca nu exista.
        La fel si cu televiziunile specializate pe sport, informatii putine si trunchiate, in schimb fake news si manipulari, cu nemiluita.
        Nu-mi dau seama cum, unul ca Naum, poate sa caute, cu lupa, faze dubioase care sa incrimineze doar o echipa , in detrimentul celeilalte, fara pic de profesionalism jurnalistic si sa fie platit mai departe de postul la care lucreaza.
        Chiar asa, pe asta, oare cine-l plateste, Gigi sau Digi?

        Apreciază

  3. Sa-i dea Dumnezeu sanatate lui Tucudean, indiferent care sunt problemele lui si sa revina cat mai repede la echipa.
    Ne-a ajutat foarte mult in ultimele meciuri si o lipsa indelungata ne-ar afecta serios.
    M-as bucura sa-l vad pe Bud capabil sa-l inlocuiasca, dar nu stiu ce sa zic.
    Suntem intr-un moment favorabil, cu o victorie in fata Astrei ne-am consolida serios pozitia de lider, dar aceasta problema a lui Tucudean ne reduce arsenalul, iar argumentele noastre din atac vor fi mai subtirele.
    Ar fi momentul ca Ionita, Costache si Bud sa-si arate si ei valoarea si utilitatea in cadrul echipei.

    Apreciază

    • Ar fi un ghinion teribil ca Tucudean sa absenteze in aceste meciuri din playoff si e clar ca sansele noastre vor fi mai reduse. In acest moment nu avem pe nimeni care sa poata suplini absenta lui Tucudean, jucator capabil sa inscrie din jumatate de ocazie. Sper ca Minteuan sa aiba inspiratia necesara sa gaseasca formula castigatoare pentru fiecare meci. Ar fi momentul ca Ionita si Costache sa-si demonstreze valoarea (daca o au) si utilitatea, pentru ca altfel nu cred ca vor mai prinde un sezon in tricoul nostru. Pentru mine personal Ionita e o mare deziluzie si nu pot pricepe unde s-a pierdut talentul acela si determinare cu care juca inainte de a ajunge la noi.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.