La trântă cu vikingii. [Malmö FF – CFR Cluj 1-1]


Trecute sunt vremurile de glorie de altădată. Sunt sigur că azi avem cu toţii feţe lungi şi triste, neînţelegând ce s-a întâmplat. Foarte simplu: am fost eliminaţi de o echipă egală valoric cu noi. Şi, ştiţi şi voi, din următorul tur veneau echipe din ce în ce mai bune. Pâlnia spre Liga Campionilor s-a îngustat teribil după ultimele modificări ale competiției, deci şansele să fi ajuns în grupe erau infime. Cum am spus şi după meciul tur, noi trebuia să folosim aceste tururi preliminare din Champions League ca să ne asigurăm prezenţa în grupele Europa League și să mai câștigăm ceva bani. Europa League este o competiţie pe măsura noastră. Nu e deci o tragedie. Atât putem la acest moment, lupta pe puterile noastre acum începe.

Să recunoaştem că suedezii au echipă şi că, în foarte multe momente, au fost mai buni. Au fost mai buni în tur, au fost buni şi în retur, atunci când au reuşit aproape de fiecare dată să dejoace pressingul nostru, când au ştiut să vină peste noi şi să egaleze, când au avut lungi serii de pase. Dintre CFR şi Malmo, părea că noi suntem echipa nordică, nu ei. Spun cu deplină convingere că Malmo este peste orice echipă din campionatul nostru, aşa că să fim eliminaţi de ei nu-i o ruşine. Şi mai spun că ne-au respectat enorm, s-au temut de noi, dovadă explozia de bucurie a lor de la ultimul fluier final.

Ce s-a întâmplat? Ce n-a mers azi? Foarte simplu: ne-am dus să ne luăm la trântă cu ei, să jucăm pe forţă, pe mingi lungi, cu o echipă destul de tehnică, dar cu o apărare nordică. O apărare care era desfăcută la fiecare accelerare, o apărare pe care pasele pe jos ale lui Camora sau viteza lui Mailat o făceau vraişte. De ce s-a jucat cu mingi lungi, cu pase de 30 de metri, asta antrenorul să ne-o explice. Eu nu înţeleg. Chiar nu poate CFR-ul altceva?! Și mai e problema gestionării avantajului. După pauză ne-am retras nepermis în apărare, până am luat golul. Suedezii, nici chiar după 1-1 nu s-au baricadat. Calificarea dă dreptate echipei mai pozitive.

Nu, problema nu a fost de implicare a jucătorilor, nu a fost dorinţa lor. Când vine vorba de Champions League toţi îşi dau sufletul pe teren. Problema a fost de a găsi un antidot. Iar antidotul, singurul nostru plus, ar fi fost tehnica. În loc să fi intrat în jocul lor, ar fi trebuit să avem triunghiuri de pase, să aducem mai des un vârf aproape de Camora-Deac sau Camora-Mailat şi, în acelaşi timp, să mai avem şi un alt vârf care să ţină fundaşii centrali adverşi în altă parte, dispersaţi. Am văzut câteva un-doiuri, dar a lipsit aproape mereu al treilea jucător. Doar o singură fază a mers şnur, cea din finalul primei reprize, cu şutul de finalizare a lui Ţucudean, după pasa lui Mailat. Un 2-0 atunci ar fi rezolvat meciul dar chiar ar fi fost nedrept față de forţele din teren.

La drept vorbind, nici n-am mai avut mijloc. Culio-Hoban și Djokovic au fost palizi, au recuperat foarte puțin, au închis spre deloc. Forța CFR-ului în sezonul trecut a stat în acest mijloc, iar dacă acum scârțâie jocul nostru este pentru că acest mijloc nu mai poate da randament. Poate ar fi cazul acum de înlocuiri, de schimbarea opticii echipei pornind cu schimbarea mijlocului. Sunt mai ales supărat pe Culio pentru că nu şi-a putut tempera nervii. La eliminarea lui s-a rupt un aparent calm al echipei noastre, care ușor-ușor urca rândurile. Ne vom întreba mereu cum ar fi arătat ultimele 10 minute în 10 jucători de câmp.

Repet, echipa noastră a luptat. Chiar și cu 2 oameni în minus au luptat nebunește, au tras cu dinții ca să câștige. Nu putem invoca ghinionul. Suedezii au avut măcar 3 ocazii uriașe până să marcheze oarecum întâmplător. La fel de întâmplător a fost și golul nostru. Mi-ar fi plăcut să avem ocazii din faze clasice, nu momente excepționale. Mi-ar fi plăcut să avem viteză de croazieră și nu salturi din acestea cu sclipici.

Am mai pierdut încă ceva azi: Deac. La cat de bine antrenat este și la câte lovituri a încasat în ultimul sezon, dacă s-a prăbușit pe teren ținându-se de genunchi e semn grav. Să ne pierdem numărul 10 la început de sezon poate echivala cu o compromitere a sezonului. E drept, Mailat l-a suplinit foarte bine, însă Mailat nu e copt, e genul care driblează excesiv, care încă nu vede jocul în ansamblul său. Mailat avea nevoie de un mentor şi cu Deac ar putea urca enorm în carieră. În ceea ce priveşte lotul, este vreme de încă un transfer, dar jucătorii ca Deac sunt rari și scumpi.

Asta este, continuăm în Europa League acolo unde măcar de următorul tur ar fi normal să trecem. Apoi însă, va fi și acolo greu, căci nu avem coeficient. Atunci se va vedea dacă echipa CFR-ului are acel plus special, necesar pentru a ajunge în competițiile europene. Până atunci însă, să fim în stare să legăm măcar vreo 3-4 victorii în campionat, pentru că mie mi se pare că încă nu facem faţă nici acolo!

Albusibiu

63 de comentarii

  1. „De ce s-a jucat cu mingi lungi, cu pase de 30 de metri, asta antrenorul să ne-o explice. Eu nu înţeleg. Chiar nu poate CFR-ul altceva?!” Din cauza eficientei pressingului avansat suedez, eu asa vad. Dar si asa am jucat de cele mai multe ori cu iesiri prin pase din aparare, in locul mingilor lungi din sezonul trecut.
    „După pauză ne-am retras nepermis în apărare, până am luat golul. Suedezii, nici chiar după 1-1 nu s-au baricadat.” Asa vad si eu. Ar trebui sa revada baietii meciul din momentul egalarii suedezilor, cum au pus stapanire pe minge si cum au jucat in terenul nostru, facand spre imposibila intoarcerea rezultatului. Si da, Culio ne-a scurtat meciul, dupa reactia lui nervoasa am fost in inferioritate evidenta, s-a rupt jocul in favoarea suedezilor. Dar el a luat primul galben in urma protestelor fara rezultat la arbitrul scotian, ar trebui sa se dezobisnuiasca jucatorii nostrii de proteste, oricum arbitrii nu-si schimba deciziile strambe. Un meci cu multe invataminte, dar mie mi-a placut cum a jucat echipa noastra, in afara retragerii pana-n propriul careu dupa inscrierea golului.

    Apreciază

    • Reacţia nervoasă a lui Culio nu cred că a venit din cauza arbitrului, ci s-a acumulat probabil frustrarea în el că nu i-a ieşit absolut deloc jocul. Nu-i ieşeau pase de 10 m, nu i-a ieşit un stop la o minge dificilă după ce în alte meciuri îi ieşeau fără probleme la mingi şi mai dificile, nu reuşea în majoritatea situaţiilor să protejeze mingea, nu i-a ieşit nimic, n-a fost ziua lui şi pace. Am citit mai de mult că Bölöni, parcă, avea în staff pe cineva care se ocupa cu evidenţa bioritmului jucătorilor, iar cel căruia îi pica perioada critică în zi de meci era tras pe dreapta, fiind, în opinia lui Laci, un pericol pentru echipă.

      Apreciază

  2. Exact asta spuneam si eu, in primul meci ne-am apucat la impins vagoane cu cei de la Malmo si am vazut ca nu este bine.
    Ce solutie am gasit?
    Am inceput sa impingem la vagoane, fix cu aceeasi jucatori, cu mai mult sarg.
    Si la 1-1 aveam spatii pentru contre rapide, dar singurul care se preta pentru asa ceva a fost Mailat, ajuns si el pe teren din greseal, adica din ghinionul cu Deac, dar nu am avut jucatorii de la mijloc care sa initieze contraatacuri si sa-l puna in valoare.
    Ne-a lipsit viteza si daca in primul tur s-a vazut acest lucru, chiar nu inteleg de ce nu s-au luat masuri pentru retur.
    Daca stau sa ma gandesc, cred ca si cu DP era acelasi deznodamant. Am fi jucat la 0-0 acasa, sa nu primim gol, dar prostiile individuale, cum a fost cea a lui Arla, nu tin de tactica antrenorului, iar la retur, nici DP nu facea altfel; le-am dat un gol, ne-am retras pana ne-au egalat si apoi, cu resurse limitate n-am mai reusit nimic.

    Apreciat de 1 persoană

    • Tocmai de „prostiile individuale” ziceam după meciul tur că în perioada lui DP erau extrem de rare, iar după plecarea lui DP s-au înmulţit mai ceva ca iepurii.

      Apreciază

  3. Din păcate au fost multe momente în care am fost penibili. De exemplu, la golul vikingilor l-a întors ăla pe Hoban cum a vrut, fără pic de jenă și rușine de parcă eram eu în teren și nu Hobi. Arlauskă, jenant….ăsta nu e portar de pretențiile noastre!. În afară de privirea aia de om nebun și crizele de nervi la adresa coechipierilor e praf și pulbere.
    Multe momente de relaxare, fără presing, fără vlagă….părea evident că nu vrem ceampion lig. Omrani….doamne ce l-am mai înjurat…zicea cineva aici pe tribună că ăsta trebuie să joace 1 meci și 3 să stea dracu pe bancă…avea dreptate.
    În orice caz, s-au văzut limitele echipei cu ochiul liber. Vom vedea ce schimbări va aduce Toni la următorul meci. Nu cred că va fi bine dacă începem în aceeași formulă…

    Apreciază

    • Iesclus să folosim aceeaşi formulă Deac fiind accidentat. N-am idee cât va dura suspendarea lui Culio şi în care din competiții e valabilă.

      Apreciază

      • Nu de Deac îmi făceam probleme. Chiar e mare păcat că s-a accidentat. Mă gândeam la Hoban în primul rând, Arlauskă, Muri și restul zombalăilor…
        Să nu-l uităm pe omrani….

        Apreciază

        • Poa că iar ne-ar trebui fo 12 jucători noi ca să suplinim oamenii ieşiți din formă (căci rar poți găsi vreunul care să fie în formă). Şi, în acest caz, tot ne va lipsi DP. Cred că acum nici întrebări nu trebuie să ne mai punem legat de pregătirea din vară: e mult prea slab făcută sau lipseşte cu desăvârşire.

          Apreciat de 1 persoană

  4. Acum nu se va mai cadea in greseala desconsiderarii competitiei EL, eu asa vad. Sunt si acolo ceva bani importanti ca marime, care preiau o anumita parte din cheltuielile finantatorului real, dar mai ales prin prisma urnelor in care esti plasat la fiecare tragere la sorti (unde am avut noroc sa-i primim pe suedezi, in opinia mea), care se stabilesc prin prisma coeficientului echipei in Ch L + EL, calculat pe baza punctelor obtinute in ultimii 5 ani din acel moment. Si finantatorul real (nu ma refer la Nelutu Varga, care e cel cu deciziile, nu cu banii se pare) vede clar cum Craiova a jucat cu AC Milan sezonul trecut din primul tur preliminar, iar acum cu Red Bull Lepzig tot din primul tur preliminar, din cauza lipsei totale a acelui coeficient, fiind plasati in cea mai slaba urna valoric la tragerile la sorti. Vom trage tare pentru grupele EL, sunt convins. Si daca reusim sa ajungem acolo, vom lupta sa ne calificam mai departe, cat mai departe posibil, sunt convins si de asta. E o noua istorie, sa fim mandrii de baietii nostri. Hai Cfr!!!

    Apreciază

  5. Greu sa ne calificam in Europa League. Echipa e f greoaie si habar nu am care sunt motivele. o fi pregatirea de vara, or fi neplatiti si nu stim noi? Chiar nu stiu… dar sper ca cei ce conduc clubul stiu ce e de facut. E clar ca asa nu se poate continua.

    Apreciază

  6. Jucatorii sunt blocati psihic,e clar. Nervozitate excesiva,jucatorii nu se mai regasesc pe teren.
    Calificarea in grupe va depinde de norocul tragerii la sorti in playoff(sper ca de turul urmator sa trecem totusi).Am pierdut o sansa mare,pacat. Cum am mai spus, totul pleaca de la problemele conducerii. Prost moment si-au ales sa se rafuiasca.

    Apreciază

    • A plecat DP au inceput rafuielile, meciul cu suedezii a fost doar un pretext DAR tot am avut 2 campani consecutive de transferuri f slabe iar pregatirea….

      Apreciază

  7. Eu cred ca retragerea a fost oarecum involuntara, din obisnuinta sezonului trecut, alaltfel nu vad cum te-ai retrage la 1-0 in conditiile in care trebuie sa mai marchezi un gol pentru a putea fi sigur de calificare, la 1-0 pentru noi intram in prelungiri!
    Pe dealta parte imi pare rau de Deac si DeLuca. Mie chiar mi-a placut cum a miscat!

    Apreciază

  8. Se tot intreaba lumea de ce ne-am retras, tot incercam sa gasim raspunsuri tehnico-tactice, dar de ce ignoram cea mai logica varianta? S-au retras pentru ca atata putem! Da, in momentul de fata si cu jucatori de 35+ ani in teren, care joaca odata la 3 zile, te calca in picioare si descultii de la Malmo.

    Sunt tare curios cum va arata echipa in urmatorul meci de EL, fara vesnicii Deac si Culio in primul 11. De asemenea sunt curios sa vad daca se va face vreo schimbare in primul 11 in urmatoarea luna sau defilam cu Muresan, Hoban, Omrani si Djokovici pana la moarte – indiferent de forma lor.

    Apreciază

    • Problema cea mare e de ce s-a folosit cam aceiasi in echipa si la Calarasi? Zici ca Toni si banca lui tehnica acum descopera meciurile din 3 in 3 zile. Patetic!

      Apreciază

  9. eu zic ca am fi avut un culoar destul de bun spre champions league si nu era chiar imposibil, dar asta ar fi insemnat sa ne tragem o echipa buna acum in vara si sa le strangem mana „elefantilor”. asta e, sper sa ne calificam in Europa League, desi nici acolo playoff-ul nu va fi usor, mai ales daca continuam sa jucam asa. pacat, am avut o sansa sa ne apropiem de playofful UCL si cine stii ce se intimpla acolo. indamisibil ce a facut culio asaera, pe unii baieti nu-i ajuta creierul sa judece limpede anumite aspecte din timpul jocului. ma gandesc si la manea care se tavalea pe jos in min 93 ca-l durea freza..cand noi ar fi trebuit sa ne napustim in atac. mergem inainte, hai CFR !

    Apreciază

  10. Cand te retragi (mai ales in propriul careu, cum am facut noi), esti taxat instant daca ai in fata o echipa cat de cat Ok. Cu Avantul Prabusirea poti sa te retragi, dar depinzi si atunci de o deviere norocoasa, o greseala de marcaj, etc.

    Apreciază

  11. Sau poti adopta tactica otravirii fantanilor si parjolirii pamantului retragandu-te, dar atunci trebuie sa alergi ca nebunul la pressing de intampinare, la dublaj, sa joci pe contraatac, in viteza. Nicidecum sa te retragi si sa astepti pasiv in propriul careu, cum am facut-o noi. Dar si asa, poate aparea o deviere norocoasa, o greseala de marcaj, o lipsa de dublaj, si sa iei gol retragandu-te, mai ales daca nu ai sarje letale de contraatac. Eu asa vad.

    Apreciază

  12. A fost un meci al echipei DP, jucat cam cum am jucat și în play-off, a la DP. Toni nu poate face mai mult în 6 zile, n-avea cum să schimbe 5-6 titulari + stilul de joc și să mai și câștige la Malmo. Nu zic că nu sunt astfel de antrenori, dar ei nu vin la primul telefon în Liga 1.
    Întrebarea este ce a făcut Yedi, timp de o lună, în afara faptului că a ratat pregătirea de vară?
    Problema s-a generat de la nivelul conducerii, s-au luat prea multe decizii greșite (tergiversarea plecării lui DP, numirea lui Yedi, păstrarea lui Omrani după scandalul cu contractul, ratarea majorității transferurilor), să sperăm că sunt capabili să învețe repede din greșeli.
    Altfel, după acel 0-1 din turul cu Malmo, jocul este în ușoară creștere, să vedem dacă va putea crește suficient pentru a intra în grupele EL. Trebuie integrați repede cei patru (Males, Lang, De Luca și Tambe), plus măcar 2-3 trasferuri de calitate (portar, fundaș central, mijlocaș ofensiv).

    Apreciază

    • csongi, jucatori avem. Ne trebuie doar 1 fundas central in plus ca sa dea la numar si sa avem o rezerva potrivita si pentru Vinicius. Degeaba aducem jucatori daca acestia nu joaca. La momentul de fata Mailat este peste Deac, dar asta inseamna ca joaca titular? Nu, bineinteles. Ionita freaca banca de rezerve, Costache la fel, Tambe nici nu stiu daca mai este in lot – desi a fost adus cu surle si trambite -, Lang este sub Muresan, altfel n-ar avea cum sa frece banca de rezerve iar Mates sub Hoban.

      Sigur, o sa zica unii, „nu-i baga in teren ca nu-s capabili”, dar am si eu o intrebare: cam cati jucatori devin brusc incapabili dupa transferul la CFR pentru ca nu sunt jucati? Sigur, despre Ionita e clar: un transfer ratat; 3 antrenori nu l-au bagat in seama, e momentul sa-l zvarlim la Craiova. Ah, nici Tucudean nu-i prea bun, o fi dat el goluri cu caruta la altii cu echipe mai slabe dar la noi nu s-a adaptat. Nu-i bai, il zvarlim si pe asta. Costache? L-am adus ca mare speranta care juca titular, cu goluri si pase de gol la activ. Nu s-a adaptat dom’le, e de zvarlit. Mailat? Nu merita sa fie titular. Gilvan? Frunza? Moutinho si altii? Niste neadaptabili, TOTI! NU e vorba de vreo vina la noi, pai daca pur si simplu joaca mai bine Hoban si are si potential de crestere la 36 de ani cum sa-l scoatem din echipa?

      Doar atunci cand mai vine cate-o insolventa aflam si noi ca de fapt Tade, Minca sau Carp sunt merg jucatori cu care putem bate stelemeaua in deplasare. Aia „s-au adaptat”, nu ca si ceilalti fitosi cu rezultate, goluri, potential si trofee.

      Apreciază

      • In general sunt de acord, Apex, dar antrenorii au si jucatori preferati, nu sunt intotdeauna corecti in dauna celorlalti pe care-i scot din echipa ca sa-i bage pe astia. De ex Conceicao ii avea pe preferatii Victor Bruno (fundas lateral stanga, folosit mijlocas stanga) si Dani (fundas lateral dreapta). El i-a adus, e clar ca de asta a vrut sa demonstreze ca sunt buni. Si ceilalti antrenori de la Cfr au avut fiecare preferati care jucau in locul altora mai valorosi decat ei. Nu sunt modele de corectitudine antrenorii, sunt oameni si ei, Apex, ca noi toti.

        Apreciază

        • CFRistule, sunt 100% de accord. Si de asemenea sunt realist si-mi dau seama ca nu toti jucatorii care vin la un club se vor si adapta… dar tie nu ti se pare ca la noi se repeta niste faze din nou, si din nou si din nou indiferent cine-i antrenorul, cine-i la conducere si ce jucatori se aduc?

          Pe vremuri „ratatii” au fost Frunza, Tade, Vass, Youssuf Kone, etc. Acuma sunt Ionita, Costache, Tucudean sau Mailat. Toti jucatorii astia sunt tineri, cu potential, si cu niste rezultate. La noi cand unii jucator intra in dizgratia antrenorului, vezi Fabbiani, Moutinho, Antal sau Nouvier, nu mai joaca in veci. Nu le mai putem face nimic sa-i recuperam. Stii, daca ar fi vorba de niste „bosorogi” de 30+ ani care au venit gratis nu-i bai, dar nu e. Nu jucam nimic, avem jucatori extrem de obositi in teren, am castigat un singur meci din ultimele 5, si cu toate astea defilam tot cu jucatorii din teren?

          Nu stiu, poate ne explica cineva care stie mai bine exact de ce se repeta acest scenariu la noi, dar noi nu suntem inca intr-o pozitie in care sa ne permitam sa aruncam milioane pe jucatori si dupa aia sa-i tinem pe banca.

          Apreciază

          • CElm ai mare ‘ratat” a fost Dorsin, intr-o vreme Arpi il considera ratat si pe Y Kone. Mai grav mi se pare faptul ca deja avem a 2-a etapa de transferuri in care nu joaca nici un jucator adus(exceptia e Tucudean). Is curios cine i-a cerut pe Ionita si pe Costache in iarna. Pentru mine Costache nu e o mare surpriza. Mi sa nu ajngem cu Ionita si Costache la noi cazuri Cristi Ganea(alt jucator decent la vechea echipa dar care la noi nu a jucat nimic).

            Apreciază

            • Am uitat ca in iarna trecuta a venit si Mailat(parca dupa perioada transferurilor). El parca s-a mai adaptat la noi.

              Apreciază

            • In principiu sunt de acord. Mie imi place Costache, Mailat. Si Tucudean e OK, din punctul meu de vedere. Ionita e foarte talentat, dar trebuie sa slabeasca la sala de forta si trebuie sa joace cu multa determinare, angajament, nu cum intra de obicei foarte lejer pe teren. Ionita a intrat in dizgratie in urma declaratiilor sale pro-Craiova sau ca nu joaca. E irecuperabil, cred, nu va fi iertat pentru ele. Pe vremuri, Tade a plecat in glorie la Becali, ca si golgeterul Ligii 1. Vass a avut o accidentare urata, care l-a scos pentru mult timp, dupa care s-a scapat de el in cel mai pur stil ceferist. La fel a patit si Yssouf Kone dupa accidentare, mie mi-a placut foarte mult cand juca la Cfr. N-am sa uit golul egalizator marcat de el cu capul pe Stamford Bridge (Chelsea), la centrarea perfecta a lui Cristi Panin. Si Fabbiani a plecat dupa ce a intrat in dizgratia lui Ando (nu stiu de ce). Pacat, a facut furori pe teren. etc…

              Apreciază

            • Pe Ionita l-au tot tras de limba fituicarii si cei din studiourile gigiste (care acum rad de el, ca a intrat in dizgratie din acest motiv). Dar nu-ti bati singur cuie in talpa, oricat de mult te trag de limba la interviuri. Ceea ce nu vrei sa spui, pur si simplu nu spui si punct.

              Apreciază

            • Ăla mai avea și trompeta mare că el vrea banii din contract, că deh….contractu-i contract…. Sper ca măcar ci ăștia să fie altfel..

              Apreciază

      • Cat despre Minca, mai mult ca sigur ca era peste Arlauskis.Nu l-a placut conducerea , DP primeste sarcini si-l executa. O echipa buna , porneste de la un portar sigur, pe care , din pacate noi, nu-l avem. O sa ne ingroape in continuare Arlauskis pt. ca l-a adus DP si musai sa-l joace. De tanarul Hoban, ce sa mai zicemm…??? Deac, Culio.. tinere sperante.
        Chiar, de Paun, de Nouvier de Costache, Ionita.. astia, toti sunt slabi si inadaptati?? Pardon, nu-i cazul lui Ionita , ca el ii gras..:) Jucam una intruna cu Tucudean si daca merge si daca nu merge…Conducerea asta vrea oare mai mult de atat???

        Apreciază

        • Lucrurile sunt simple: bătrânii sunt mai serioși, se antrenează dar nu pot mai mult. Ăia mici sunt cu fițe-n cap, muci în freză, contracte prea mari poate, ….și foarte neserioși. Există în ADN-ul uman (mai ales în cel românesc) informația aia blestemată cu automultumirea și lenea care produce ceea vedem în teren.

          Apreciază

  13. Peteleu i-a luat in **** pe toti suporterii CFRisti, si e inca la echipa bine mersi. Ionita a zis ceva despre publicul de la Craiova si pentru asta nici pe banca de rezerve nu mai merita. Cinstit.

    Apreciază

  14. Nu vreau sa zic,dar repet,a mai confirmat si altii:In primul rand,ne trebuiesc-de unde bani?!-3 jucatori de oares`ce valoare:-1)portar-Arla a devenit groparul echipei;-2)fundas central dreapta-Muresan,este mult prea lent;s-a vazut si in meciul de la Malmo,cat de usor a fost depasit,doar din corp,dupa care a facut fault in preajma careului propriu,de unde s-a declansat o faza extrem de periculoasa;-3)mijlocas ofensiv,de creatie-lipseste cu desavarsire;apoi,incet,dar sigur trebuie sa ne debarasam si de ceilalti elefanti,care au dat totul in camiponatul trecut,iar acum joaca doar numele acestora.

    Apreciază

  15. Este clar ca echipa doar de atat mai este capabila;atata mai poate si a devenit nervoasa,din cauza neputintei;n-are niciun rost sa ne tot agitam si sa ocolim evidentele;forta echipei se declansa de la mijloc,iar acum acolo suntem f.deficitari,iar angrenajul s-a uzat prenmatur;dupa meciul cu Malmo se pare ca avem totusi si un mic castig si anume pe Mailat si De Luca;sper sa confirme si altii,precum:Ionita,Costache,Tambe;de la ceilalti,in frunte cu A1,nu am niciun fel de mari sperante;hai CFR!

    Apreciază

  16. Greseala conducerii a fost momentul imediat dupa ce l-a demis pe Iordanescu. In momentul acela era indicat sa nu se faca o alegere in graba.Trebuia pus un secund sa conduca echipa si clubul sa inceapa tatonari&negocieri cu antrenori adevarati.Dar ce s-a facut, l-au adus pe Conceicao (care oricum e doar solutie de avarie) si acum esti stuck cu el cel putin pana in iarna.Pai mai poti sa l dai afara acum pe Conceicao ? Ajungem de rasul lumii..so we are fucked

    Apreciază

  17. Prin urmare e Alashkert. Dar noi nu pe armeni trebuie să-i batem, noi trebuie să înfruntăm… CFR. Căci dacă nu ne învingem pe noi înşine, nu vom reuşi să ne ridicăm din mocirla în care nu ştiu cum căzurăm.

    Apreciază

  18. Nu e chiar asa de negru situatia Silica bacsi , dupa fiecare campionat cistigat a venit o perioada grea ,neagra , dar pina la urma echipa s-a redresat si o sa ramina in div A si in anul acesta si asta este important , nu next level si nu CL si alte prostii, impresia mea este ca cineva acolo sus nu iubeste si vegheaza asupra evolutiei echipei.Nu ne cunoastem si trec peste faptul ca acum vreo opt ,zece ani ma executai la comanda cu Amne si cu altii, apropo ,m-am intilnit cu Amne acum citiva ani ,bineinteles la un meci al cfr-lui si fara sa vorbim de trecut am mers mai departe si chiar am ramas surprins de atitudinea lui si cred ca ne-am despartit in fuga dupa meci dar in deplina armonie. Vreau sa te intreb acum ,fiindca cineva mi-a spus ca esti din Tg Mures, iar eu ma trag dintr-o comuna ,de pe linga oras, se cheama Valea Izvoarelor ,este chiar linga aeroport, aproape de Sinpaul,daca este asa mi-ar face placerea sa te cunosc cind trec pe acolo

    Apreciază

  19. Scuze, doar acum am intrat pe site. Da, sunt din Tg.Mureş, aproape toată viața am stat în curtea Universității de Medicină din Tg.Mureş, tot acolo am şi lucrat şi am ieşit anul trecut în pensie tot de acolo. Ai meu sunt de la Vădaş (între Sângeorgiu de Pădure şi Miercurea Nirajului). Gata, am terminat cu autobiografia 😀 Cât despre Amne, din păcate am rămas doar cu numele; nu-l cunoşc, eram doar amici de pe internet.Despre execuție la comandă nu putea fi vorbă în nici un fel, poate om fi avut aceleaşi idei legate de aceleaşi subiecte. Sincer nu îmi mai amintesc. Tot la fel de sincer, nu-mi amintesc să fi avut ceva de împărțit cu tine. Am auzit de Valea Izvorelor, dar nu-mi amintesc să fi trecut pe acolo. Nu prea sunt o fire sociabilă, dar dacă ții să mă întâlnăşti, poate când treci pe aici în drum spre stațiune, putem rade o bere împreună (tu: una fără alcool, pentru că virgulă conduci şi eu una cu alcool) 🙂

    Apreciază

  20. Sorin Cartu: ” Meciul te duce intr-o postura din aia in care te retragi. Forma sportiva conteaza foarte mult, in ce stadiu al pregatirii te aflii. Intotdeauna, daca fizic nu stai bine, nici problemele tehnico-tactice nu poti sa le rezolvi si atunci te retragi. ” Sursa: Fanatik, articolul ” Reactia lui Sorin Cartu […] „

    Apreciază

    • Culmea ar fi să trecem de Alashkert Radio Erevan şi să întâlnim pe Malmö în play-off. 🙂 Poate că până atunci balanţa formei sportive se va înclina spre partea noastră şi suedezii vor fi cei nevoiţi să-şi pună curu’ în poartă. 🙂

      Apreciază

  21. Am vazut tot felul de nume criticate, fosti jucatori ridicati in slavi datorita estomparii memoriei samd. Nimeni nu discuta Pina acum problema fundamentala a aducerii jucatorilor la club, care nu pare una foarte structurata, ca sa ma exprim elegant. Echipele mari de pe continent unde si nr 17 sau 18 joaca inclusiv la loturile nationale stau in 23-25 de jucatori. Mai Multi apar doar cu cei de la tineret calculati pe Linga echipa plus cite un jucator care nu a fost dat la timp sau accidentati in lant. Surplusul CFRului care inevitabil da si neadaptati, „Petarde” etc este contraproductiv, fiind atit o irosire aiurea de resurse (pe care le-ai putea folosi de ex sa ai ceva mai de calitate) cit si o dovada de stil pompierstic. Un exemplu recent e Duka-Arlauskis ; de ce ai avea nevoie sa investesti in 2 portari aproximativ egali, iar daca odata te-ai hotarit la unul de ce sa vine al doilea? Daca tot ai banii, atunci macar ia la cost echivalent unul mai bun decit amindoi. Ori stilul asta pompiersitc mie imi arata de fapt deficienta majora in piata transferurilor – CFRul nu este un loc unde sa mergi. Sa nu ne amagim, nici dupa mai bine de 10 ani, clubul nu este adresa preferata pentru jucatorii Romani – un minus care multa vreme a fost cultivat intens cu decalratii despre jucatorii straini. La straini iarsai mi se pare ca se lucreaza conform principiului „scumpul mai mult pagubeste” – se iau mereu jucatori liberi dar siguri si apoi se incearca sa se aduca ceea ce ramine in piata peste nivelul lor – conflictele la echipa devin inevitabile.

    Apreciază

    • Cristi, cam asta am spus eu, mai deunăzi:
      ”Rămâne, însă, o întrebare pe care mi-o pun tot mai des în ultimul timp: noi, când aducem jucători, îi aducem ca să ce? Să mai plătim niște salarii? Ca să nu mai vorbim despre faptul că-i aducem de prin ligile inferioare ale Europei ca să ne batem, cu ei, cu cei din C.L., sau E.L. Adică taman cu echipele cele mai bune din primele ligi ale aceleiași Europe. Tare chestie! Oricum, hai CFR-Cluj!”

      Apreciază

  22. Noi anul asta n-am ales nici unul dintre cele 2 stiluri, l-am incercat pe al treilea. In loc de ieftini si multi sau buni da’ scumpi am incercat putini si ieftini dar buni. Cu alte cuvinte, imposibilul.

    Dupa mine, singurul stil care a mers la CFR a fost „multi si ieftini”. Aduceam cate 10-20 de jucatori pe sezon, toti vara, luati fie cand erau in ultimele 6 luni fie liberi si, printre ei, gaseam cate 1-2-3 care erau chiar buni. Experienta de pana acum ne-a aratat ca la noi asta a mers iar cand am incercat sa aducem jucatori pe bani multi am facut mai mult rau decat bine. Nu retin sa fi venit 1 jucator pe bani (relativ) multi la CFR care sa nu fi parasit clubul pe usa din dos, exceptandu-l pe Alvaro Pereira.

    Apreciază

    • Asta pentru ca s-a mers mereu pe extreme. Fie jucatori pe care s-a platit un suprapret si se crea presiune nei confirmari, fie ieftinache luati cu toptanul. Calea de mijoc de a plati un pret corect si de a avea o rata de retentie buna pare o necunoscuta.

      Apreciază

  23. este normal sa fie nervi si instabilitate. toata lumea se astepta sa trecem de malmo. mai ales ca in turul urmator am fi jucat cu videoton, un adversar mult mai accesibil ca si malmo. si grupele EL erau asigurate. Mai mult ne luptam pentru grupele UCL

    Apreciază

    • acum am o stranie presimtire ca ratam si EL. poate trecem turul asta, dar in play-off nu dam de echipe sub malmo la ce coeficient de rahat avem.

      Apreciază

  24. Nu este rau sa ai o relatie de lunga durata cu fostii jucatori sau antrenori. Important e insa sa balansezi zona de performanta cu cea de ajutor. Trica a venit ca sef de Scouting pentru ca e deja un ratat ca antrenor – sa nu ne fie rusine sa spunem asta. Conceicao a venit sa antreneze in Romania pentru ca in Portugalia e e o petarda care a antrenat ultima oara Braga B in Liga a doua mai mult de 10 meciuri. In rest, un neica nimeni pe la FC Salam in Cipru. E un semn de intrebare de ce nu i-ai vazut calitatile unui De Zerbi la inceput de cariera si te complici cu pulifrici din astia.

    Apreciat de 1 persoană

    • Ce-ti mai place sa jignesti , gandire tipica de manager(patron) parvenit caruia ii rusine sa dea la lopata sau sa mature dupa el.(a se vedea neica nimeni pe la FC Salam)

      Apreciază

      • Nu este o jignire sa faci o radiografie corecta a performantei profesionale a cuiva. Discutam de CFR Cluj in ipostaza unui club care aspira la o cupa europeana – loc unde in general antrenorii nu au Mandate de citeva etape. Conceicao a antrenat sezonul trecut 9 etape pe Penafiel in Liga a 2a portugheza la inceput de sezon obtinind 8 puncte – asta la o echipa care apoi s-a redresat si a terminat pe locul 5 campionatul in pofida rezultatelor initiale. La Nea Salamina Famagusta a stat tot 9 etape un an inainte. Inainte de sezonul 15/16 cind a fost o jumatate de an la Cluj a avut un mandat de 10 saptamini in Arabia Saudita iar inainte la Olhanense si Moreirense a rezistat tot cam cite 10 meciuri oficiale. Cind in ultimii 5-6 ani nu ai rezistat in nici un loc mai mult de citeva saptamini iar la Cluj probabil singurul Motiv era insolventa si lipsa banilor pentru inca o demitere dupa Dican, nu poti spune ca ai lasat in ruma ta ceva – o echipa construita sau un lot reconstruit, o Idee Clara de joc samd.Iar dupa ce ai avut un antrenor demis chipurile de lot dupa 3 meciuri, doar nu crezi ca greii lotului nu stiu ca a venit un pompier care statistic cind incepe scoala isi va elibera camera de hotel? .

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.