Play cu of


Nici nu au dispărut bine reluările de la meciul cu FCSB, că dăm de încă un hop extrem de complicat. Suntem în perioada aia de campionat care, din punctul de vedere al echipelor întâlnite, cam seamănă cu play-off-ul, cu singura diferenţă că punctele luate acum se vor pierde pe jumătate. Dar, acum se clădeşte echipa şi încrederea în sine.

Dintre toate meciurile de până acum, cred că Astra ar putea fi cel mai greu de abordat. Norocul nostru că n-avem decât o singură tactică, astfel că nu de acest aspect tactic va depinde jocul ci mai mult de moralul echipei după derby-ul de joi, de resursele de energie şi de condiţia fizică, de sclipirea de moment a vreunui jucător şi foarte mult de noroc. Multe necunoscute ale ecuaţiei jocului de la Giurgiu, peste care ar trebui adăugate constanta: Astra. O formaţie nesperat de puternică pentru schimbările masive de lot pe care le-a suferit în acest sezon.

Până acum m-am tot încumetat să fac pronosticuri în avancronica de meci. De această dată însă nu voi îndrăzni. Pur şi simplu meciul de mâine îl consider imprevizibil. Mă aştept să văd o Astra care să muşte pe contraatac, poate, cine ştie, să ajungem chiar conduşi pe tabelă şi mi-e absolut imposibil să ştiu dacă CFR-ul de acum, „monotacticizat”, are puterea să revină. La fel cum, dacă avem şansa de a marca primii, adversarii nu cred că vor mai putea deschide carapacea noastră.

Trebuie observat un lucru: până acum, cu toate echipele bune din campionat, Steaua, Dinamo, Craiova, am jucat acasă. Doar cu Botoşani şi Timişoara – să zicem că sunt bunicele, am jucat în deplasare şi… ştiţi rezultatele. Ei bine, acum este iarăşi un meci în deplasare şi încă unul greu de tot.

Avem o problemă a finalurilor de meci, când scădem foarte mult ritmul. Poate fi din cauza efortului prea mare pus în start sau poate fi din cauza că echipa de titulari ştie mult mai bine aceasta partitură tactică. Oricum ar fi, mi se pare esenţial să nu ne odihnim jucătorii folosiți joi, mergând până la alinia exact acelaşi unsprezece de start. Poate doar încercată soluţia cu Boli în locul lui Mureşan, dar asta doar dacă se va încerca o echipă ultra mobilă şi ofensivă şi nu una care să se mulţumească şi cu un eventual egal. Aveţi răbdare, imediat aflăm ce-şi doreşte Dan Petrescu de la acest meci.

Albusibiu

4 comentarii

  1. Caneto,aprecieri si observatii pertinente;chiar,asa,pana sa aflam echipa cu care vom aborda meciul cu Astra,imi permit sa revin putin la fostul,dar simpaticul om Miri,nu si la apreciativul antrenor,care ma dezamageste pe zi ce trece.(ups,trebuie sa intrerup,dar voi reveni,dupa ce-mi pleaca meseriasii).

    Apreciază

  2. Am revenit;dupa un meci pierdut,doar cu 1-0,cu mult noroc,in fata Stanei,vine caraghiosul si neinspiratul,uneori,penibilul,altfel carismaticul si motivatorul,Miri si face cateva aprecieri stupefiante care denota mai mult nepricepere si limitele sale tehnico-tactice(precum”degajare pe varfuri si pe-a doua”)apreciind pozitiv jocul echipei si face afirmatii halucinante,la superlativ:”f.bine au jucat baietii”;pai daca tragi o minge in bara(Mahlangu)si ratezi o semi ocazie(Hanca)in tot meciul si ai o asemenea viziune despre ce s-a intamplat in teren,atunci inseamna ca ori nu mai deslusim nimic din acest sport,ori Miri fabuleaza sau este un geniu si nimeni nu-l intelege;intr-adevar ca Nascimento si Hanca nu au prins o zi prea buna,dar sa scoti din teren,la pachet,o parte insemnata din liantul echipei si-i inlocuieste cu doua”gloabe”Bokila si Maxi Oliva,care tocmai trebuiau sa fie serviti cu mingi utile,de primi,cred ca a fost ceea mai mare gresala a meciului;pare ca e greu de priceput fotbalul asta si meandrele strategice ale implementarii lui!;ma las pagubas;ma asteptam ca Miri,macar, motivational sa-si mobilizeze echipa,sa abordeze jocul cu mai multa incredere si determinare,astfel incat sa-i incurce pe berbecuti,in favoarea noastra;daca continua cu acesta viziune si stil perdant,va”zbura”,cat de curand,de la marea lui iubire;mi-e mila si compatimesc asemenea specimene,care nu-si dau seama de limitele lor,ba mai se si cred antrenori de top.

    Apreciază

    • N-am văzut meciul, dar Miri nu este de condamnat că şi-a lăudat jucătorii. La fel a făcut-o şi când era la noi. Niciodată nu şi-a blamat public echipa, indiferent cât de prost au jucat cei din teren, indiferent de rezultat.

      Apreciază

      • Din pacate miscarea cu scoaterea.mijlocasilor si inlocuirea cu bokila si oliva a fost de amator. Felipe desi a fost f activ a gresit f multe pase. Totusi trebuia ori inlocuit cu alt mijlocas central ori cu o extrema rapida. In naivitatea lui a crezut ca daca il are pe Mahlangu si Anton pe centru e suficient. Doar ca cu bokila e mai rau decat cu un eliminat. Cand nu-l ai macar nu te incurca….in seara asta cu toate schimbarile simt ca batem lejer. Hai cfr!

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.