Îmbătrânim frumos. [Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj 0-3]


Doar „minorii” Manea, Nouvier și Păun s-au strecurat (prin învăluire, pe margini) în echipa over 30 a CFR-ului. Însă nu cred să surprindă pe nimeni media de vârstă a echipei dacă la margine e Mister Badger. Primul 11 are sarcina să continue la Mediaș munca bună începută în etapa trecută, contra Viitorului. Parcă niciodată n-am văzut la CFR o echipă care să se plieze atât de bine pe profilul căpitanului, Mario Camora.

CFR (1-4-1-1-3-1, în opinia mea) – Petrescu – Vâtcă – Manea, Vinicius, Mureșan, Camora – Hoban – Culio – Nouvier (Nistor), Deac, Păun (Moutinho) – Urko Vera (Bokila).

Din nefericire, Gaz Metan e cam pe ducă și, din fericire, nu mai pare echipa care să ne pună probleme și ecuații marca „Pustai”. E un cozonac de 3 puncte de înfulecat în această deplasare și după cum abordează partea feroviară meciul, se vede că toată lumea e focusată. Sprijiniți masiv din tribună (parcă i-am recunoscut ochelarii și mustața veteranului Sandu; o fi și albusibiu pe acolo), ceferiștii n-au altceva de făcut decât să dea golurile victoriei.

În prima parte a meciului, parcă jucăm acasă. Recuperăm foarte ușor mingea la mijlocul terenului, unde Deac, Culio și Hoban sunt greu de depășit, și pornim cu ea la deal. Fundașii noștri încep să-și piardă din căldura căpătată la încălzire. Vinicius pare „tatăl” apărării, imprimând ritmul la așezarea în linie. Manea urcă cel mai sus dintre fundași, dar mingile nu-l caută atât de des cum îl căutau+găseau pe Tiago Lopes. Numărul 6 purtat de fundașul dreapta al CFR-ului îmi irită un pic privirea (pare un mijlocaș defensiv reprofilat), dar poate sunt eu mai gingaș și mă leg de rahaturi de dimensiuni reduse.

E prima dată când îl văd pe Urko Vera. La înălțimea lui, te aștepți să fie molâu, dar se mișcă bine, e concentrat la joc și demonstrează o tehnică neașteptat de bună (stopuri exacte, pase la fel). Nu joacă cu floricele și – nu știu exact de ce – începe să-mi câștige simpatia. Atacanții sunt însă cântăriți în funcție de numărul de goluri marcate, așa că titularizarea lui în atacul CFR-ului n-o să țină în veci cont de simpatiile mele viscerale. Să-l vedem mai încolo ce poate…

Concentrat pe nou-veniții CFR-ului, în minutul 10 îl scap din marcaj pe Buziuc, „deschis” excelent de Culio (dragul de el!). Mă aștept să notez cu nota 4 primul gol al meciului, împotriva cursului jocului, dar nu e cazul. Medieșanul trage pe lângă poartă, ajutat și de ieșirea bună a lui Vâtcă, ocupat cu ocuparea unghiului. Vâj!, primul glonte pe lângă ureche…

CFR continuă să-și regleze atacurile și în scurt timp apar și primele ocazii. Nu mari, dar binevenite (16 – Urko Vera, 18 – Vinicius, 20 – Păun). Nouvier e mai mereu în prim-plan, mai ales că e cel desemnat să execute loviturile libere de pe partea dreaptă. Însă Nouvier și Păun, extremele ce trebuie să intre în careu de pe margini, nu-s recunoscuți ca supermarcatori, așa că tot spre Urko Vera îmi fuge privirea…

N-am amintit încă nimic despre Deac (omul meciului, în opinia mea; chiar dacă DP lăsa de înțeles după meci că poate-poate mă înșel!), care mi s-a părut omul meciului și în afara parantezelor. De altfel, prima lui pătrundere pe partea dreaptă, când a fost faultat de „gălbui”, a lăsat să se vadă că e în zi bună. Alimentat mereu cu mingi bune, venite de la Hoban, Culio sau… medieșeni, Deac e făcut diferența dintre echipe și mai mare (că diferența era clară încă de pe hârtie). În minutul 28, Deac l-a deschis perfect pe Păun în careu, acesta a fost acostat de braț de un fundaș disperat, și Colțescu a dat 11 metri pentru CFR. Păcat de acest fault în careu. Aș fi preferat o finalizare a lui Păun, care mai are hibe la acest capitol, și un pic de experiență pozitivă (adică finalizare cu goool!) i-ar face numai bine la moral și încredere. Dar, no!, nemulțumitului i se ia darul, așa că să fie primit și penalty-ul.

Execută cu sângele rece din picior Culio, care face un reconfortant 0-1 pe tabela de marcaj. Suntem în plan, chiar dacă de pe figura antrenorului nu poți să-ți dai seama care e planul (o fi același cu al lui caneto?!).

De aici încolo jocul se simplifică. Poate fi numai o învingătoare, iar aceasta este CFR Cluj! Ne îndoim un pic de chestia asta peste două minute, dar Globovic nu nimerește poarta. Al doilea glonte tras de gazde în prima repriză.

Minutul 36 aduce o pasă cadou a medieșenilor pentru Deac, care trimite rapid pe dreapta, spre Nouvier. Francezul – care a uitat să plece de la CFR la diverse alte echipe – nu stă pe gânduri, țâșnește spre careu și îl învinge pentru a doua oară pe portarul gazdelor, cu un splendid șut cu piciorul drept. 0-2 și nemulțumirile lui Petrescu scad.

Spre finalul reprizei, Urko Vera nu reușește să găsescă cea mai bună continuare a unei faze promițătoare, așa că intră la vestiare fără gol marcat.

Gazul se zbate cu disperare după pauză. CFR nu mai domină dezinvolt ca în prima repriză, dar probabil era de așteptat. Campionatul e lung, genialitatea trebuie dozată.

În minutul 52, gazdele au a treia mare ocazie. Vinicius prelungește pe spate o centrare de pe dreapta, mingea ajunge la „copilașul” Olaru, al cărui șut e blocat cumva de Manea. Vâtcă era poate pe minge sau poate o scotea doar din poartă. Nu știm și nici nu ne mai interesează foarte tare…

Sfredeliți în ceafă de privirile de pe margine, ai noștri au o fază de toată frumusețea la împlinirea orei de joc. Culio împinge o minge leneșă spre linia de fund, Nouvier centrează, iar Urko Vera vine lansat din centrul careului și trimite în poartă, cu capul. 0-3 și acum știu care sunt atuurile spaniolului. Meciul e ca și terminat. Nu ne mai egalează nici măcar M’boro (Middlesbrough FC, pentru cei mai tineri) de acum încolo.

Urko Vera iese peste trei minute, fiind înlocuit cu Bokila. Intră și Nistor, în locul lui Nouvier (o fi Nouvier omul meciului, cu un gol și o pasă de gol?!). Mă relaxez și părăsesc meciul pentru o bucată de vreme. Mă duc să-mi cumpăr niște bere fără suflet, că nu mai am în casă decât din aia cu alcool (pe asta s-o beți voi, neconducătorilor auto ce sunteți!). Mă întorc tot la 0-3 (se pare că am ratat o mare ocazie a lui Culio, da-l iert). Bokila greșește o pasă spre Păun, care explodează, Nistor greșește o altă pasă, spre cineva care nu explodează. E clar, nu jucăm pentru caneto.

Minutele se scurg pașnic. Iese Păun, să salute galeria, intră Moutinho. Colțescu dă un minut în plus gazdelor, dar nu pică nici măcar golul de onoare. Găzarii sunt la a treia partidă fără gol. La doresc baftă și să dea golurile păstrate echipelor la care mă gândesc eu…

Victorie la Mediaș după o muncă bine dozată, chirurgicală, fără ocazii uriașe ratate. Reporterița TV se pierde total în spatele microfonului pe care i-l întinde lui Dan Petrescu, care vrea inițial s-o înfulece, dar apoi o lasă să supraviețuiască. Pustai pare obosit și îmbătrânit, dar știe ce spune, știe cu cine se luptă. Plasează CFR-ul pe alt nivel valoric, un nivel la care era încă de la 0-0 (3-0 a fost doar confirmarea).

Avem bază pentru a emite pretenții de la acestă echipă? Avem. Pentru pretenții decente, nu gigantice. CFR-ul pare capabil să ni le îndeplinească, în timp, după finisarea proiectului. Nu văd multe echipe în fața noastră în clasament, avem material, avem materie primă, nu e cazul să trecem la pupat de moaște (cel puțin nu pe gură) aducătoare de puncte de la TAS, de noroc și voie bună.

Cam atât după etapa a treia. În rest, kiruj cu notele pentru jucătorii unei echipe aflate la o frumoasă și elegantă bătrânețe.

162 de comentarii

  1. Cu IM nu le va merge „cadetilor” Mara, Bilasco. Are mult mai multa „stiinta” in acest sens IM decat ei. Vom vedea. Sunt contrariat de declaratia de ieri a lui Minca in fituica lui Gadola. Spunea ca nu are nici un conflict cu DP (oare?) si ca va apara cat de curand in poarta Cfr-ului. Si mai spunea cva nu e adevarat ce s-a scris in presa despre situatia lui. Ca e altceva. Ma astept sa aducem un alt portar gen Arlauskis si sa intre si Vatca in pensie (pe banca). Poate cu asta are legatura rezilierea lui Minca. Referitor la Bagacean, el fiind marioneta noului patron, va trebui sa execute toti ce spune, inclusiv IM. Dar IM are experienta in executia poruncilor lui AP asa ca nu e nici o problema pentru el. Vom vedea azi de la ora 19 pe toti jucatorii nevazuti pana acum din tot ce s-a adus. Pe „masa de biliard” din Gruia.

    Apreciază

    • Ceferistule, sincer ma indoiesc ca Bagacean executa orinele unui patron neamt. Ceva nu se leaga aici. Ori are mana libera de la neamt sa faca totul dupa capul lui, ori patronul nu e neamtul ala.

      Apreciază

  2. Normal ca DP impreuna cu”lupii”sai”tineri”,locotenenti subordonati lui si reeducati de el,doreste si se pare ca detine controlul,altfel niciodata,dar niciodata Minca-favoritul lui IM.-nu pleca cu”sutul in cur”,pe usa din dos,mai ales acum cand suferim enorm pe acest post!;i s-a acceptat”(cred ca nici n-a mai fost intrebat”nea Iulica”) doleanta „bursucului”de reziliere a contractului,doar sa-i satisfaca moftul,demonstrand astfel cine-i jupanul de acum inainte!;cat priveste consumul de”beutura”,Minca este recunoscut ca prieten al lui Bachus si nu-i prima oara cand iese in decor,numai ca „tatuca”Muresan i-a trecut cu vederea escapadele!;dar si asa sa te lupti la campionat cu Vatca si Duka in poarta, este o tragico-comedie;de acord,ca venirea lui Felgueiras,este inoportuna,neproductiva,el fiind in aceeasi situatie ingrata cu a croatului:neantrenat corespunzator si fara jocuri in picioare;asa ca,pa si la gara!;ar fi mult mai normal si cred si corect,ca acei jucatori care nu joaca macar 15`sa nu fie contabilizati la rubrica note,mai ales ca-i dezavantajeaza f.mult;ei ar putea fi inregistrati,doar la rubrica statistica a numarului de meciuri jucate pt. CFR.

    Apreciază

  3. T.Vuia a spus ca un mar stricat intr-un cos de mere sanatoase strica toate merele, nicidecum merele sanatoase il fac sanatos pe cel stricat?

    Apreciază

  4. http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/interviu-exploziv-minca-portarul-dat-afara-dan-petrescu-face-dezvaluiri-14-15-jucatori-baut-hotel-m-au-pus-semnez-reziliere-alb-petrescu-vrut-plec-ajuns-fie-pazit-bodyguardul-16677199 de obicei oricine mai abureste putin cand isi prezinta propia varianta, oricum si daca e 100% adevarat ce zice Mihai cred ca decizia rezilierii mi se pare buna(la fel cum s-a procedat si in cazul Tamas).

    Apreciază

    • Sau o fi fluierat „Yes” în altă liturghie Perla Arla şi cum DP nu poate băga doi deodată în poartă (după cum am scris recent, şi unul îi mult, la ce echipă avem) … Oricum, Mişu este principalul vinovat, trebuia să cinstească mărirea de contract, dând de băut lui Mara şi Bilaşco, nu la cei 14-15 coechiperi. 🙂

      Apreciază

  5. Dar metoda ti se pare ok, Retardila? Cu ce se deosebeste rezilierea asta in alb de vestitele contracte din era AP, facute pe nu stiu ce organizatie non profit? Adica avem o noua Marie cu aceeasi palarie, cu alte cuvinte…

    Apreciază

    • Nici un act nu e legal sa fie semnat in alb. In prosport IM vorbeste de semnarea unei clauze de reziliere, care e cu totul altceva: „I-am cerut să semneze acea clauză de reziliere tocmai ca să se ferească să facă ce a făcut.” Ulterior se pot adauga la contract clauze specificate clar, nu in alb 🙂

      Apreciază

  6. Nu inteleg,de ce este nevoie de documente-n alb.Exista peste tot un ROI.Acol trebuie spus clar ce se poate si ce nu se poate,si ce se intampla daca calci pe bec,in functie de gravitatea faptelor.Semneaza fiecare „hombreros” si gata.Ce plm este nevoie de circ.La noi daca te-a prin „beut la fabrica”,au terminat cu tine,nu mai intri pe poarta.

    Apreciază

    • Fix lucrul ala nu il inteleg si eu, de ce s-au complicat cu demisii in alb si nu l-a pus sa semneze regulamentul de ordine interioara(sau poate foaia aia semnata a fost ca a luat la cunostiinta cu regulamentul de ordine de inerioara si el numit-o demisie in alb).

      Apreciază

  7. Va spune unul care a condus o echipa cativa ani, cucerind 3 titluri, ca datul afara este ceva normal, toate intimitatile legate de asta le stiu foarte putini si nu se comunica tot opiniei publice, inclusiv pt a nu dauna si mai mult jucatorului in cauza . Asa este si la fotbal, conducerea si DP stiu f. bine de ce si cum au luat aceasta decizie, noi ne dam cu parerea, repet, fara sa cunoastem intimitatile deciziei respective . Necazul e ca cei in cauza se simt lucrati, desi stiu bine ca au calcat pe bec, si dau declaratii aiuristice in presa, cu toate, ca conducerea n-a devoalat intregul adevar . Dupa mine foarte bine ca nu se accepta indisciplina ( inclusiv o eventuala ratoire la oficialul Mara este un act grav de indisciplina ), numai asa se poate obtine performanta !

    Apreciază

  8. Caneto, brightside…. nu este clubul cinefilior amatori buhuseneni! Este o echipa de fotbal compusa din mercenari autohtoni si straini! E normal ca in conditiile de acuma, incl.de salarii sa nu se tolereze niciun act de indisciplina…. Minca a mai declarat deunazi ca „exista lucruri mai importante in viata…” deci cam stia ca e out… A facut circusul ca sa atenueze pe cat posibil vestea indisciplinei repetate… Nu fiti naivi, nu va sta bine! Desi jumate din Romanica o sarit la serviciul pasapoarte sa merga sa-l strange de grumaz pe Mourinho, cand cu problema cu briliantul neslefuit (total neslefuit?)… In plus cu banii „ramasi” 120.000 ioroi se poate gasi un portar (eu vin si la jumate pret, dar cu doza de bere in mana) 🙂

    Apreciază

  9. No, a apărut şi site-ul nou al LPF-ului. Azi, la prânz, nu era încă funcţional. Balici şi Mincă sunt în lot, Balde nu. Bune pozele staffului tehnic. Zici că le-au furat dintrun dosar cu suspecţi al Poliţiei. 🙂 link

    Apreciază

  10. 02.08.`17,orele 19.00,meci amical de pregtire,in Gruia:CFR-Sanatatea Cj.=1-0(1-0);marcator Bokila,prin min 25,de pe linia careului de 6m,dupa o combinatie reusita si de efect;DP.a dorit sa urmareasca,precum si noi,mai mult rezervele si noii veniti,astfel ca in primele 60`-70`am aliniat urmatoarea formatie:Duka-Peteleu,Luchin,Horj,Vlad-Pelaios,Rus,Nistor-Omrani,Bokila,Moutinho,cu specificatia ca cei 3 de la mijloc si-au schimbat mai mereu locurile intre ei;L.Rus jucand mai mult aproape de f.c.,Nistor a preluat functia de coordonator de joc si a facut-o f.bine,iar Pelaios a cam fost pierdut in spatiu;dupa min.60,s-au facut mai multe schimbari;printre altii au mai jucat:Chirita,Coman,Balde,A.Pop,Hamed si inca vreo 2 juniori;asa cum ne asteptam,cu mici exceptii,este vorba de perioada de inceput de meci,cand oaspetii puteau deschide scorul,in vreo doua randuri,pe fondul adormirii ambilor f.c.,meciul a fost,firesc, la discretia noastra;ne-am creeat alte 3-4 situatii clare de gol,insa lipsa de precizie si de inspiratie coraborata cu forma buna a portarului advers a facut ca la final sa se consemneze acest rezultat,mincinos;s-au remarcat in mod deosebit,doar:Nistor,L.Rus,Omrani,iar intr-o oarecare masura:Duka,Peteleu si Balde;la polul opus,al”gioarselor”,de departe,catastrofa etapei a fost Horj,secondat de neinspiratii Pelaios,Moutinho,Bokila,Hamed si Luchin;Vlad si Coman s-au miscat satisfacator.

    Apreciat de 1 persoană

  11. Despre meciul de azi cam putine de zis, un meci urat, si noroc cu golul norocos a lui Omrani, ca altfel eram de rasul virusilor, ata de slab am jucat. Remarcatii mei sunt: Duka, (a scos tot ce era de scos, si chiar au fost vreo 3 faze singur cu portarul), Rus (a alergat mult, s-a zbatut mult, a incercat sa coordoneze echipa), Nistor (a fost pistonul de la mijloc impreuna cu Rus, sa zica cine ce vrea, dar se vede ca stie cu mingea, e fotbalist, numai ca atacantii nu simteau unde va ajunge mingea), iar apoi cei un pic mai putin remarcati sunt: Omrani, Moutinho si poate Pelayo. Restul slab, iar catastrofe au fost fundasii, Horj si Luchin. Sincer sunt dezastru. Horjica a pierdut 3-4 mingi cu atacantul lor de cel putin 35-40 de ani, de unde au si venit ocaziile lor singur cu portarul nostru. Am un feeling ca ambii vor zbura, Luchin a avut si el o singura greseala majora, noroc ca Duka are reflexe foarte bune. Dar tot timpul fundasii au fost cu un pas in urma atacantului. Peteleu si Vlad, slabuti, nu-i vad sa puna presiune pe titulari. Bokila, alta petarda, e lenes, nici nu s-a miscat destul, astepta mingea tot la picior, iar ocaziile ce a avut, le-a sutat in portar. Nu m-ar mira daca si el ar zbura pana la finele lunii, daca tot e imprumutat. De restul, cei din repriza secunda, nici nu merita discutat, poate care a aratat cat de cat ceva, a fost Coman, atacantul tanar. Balde, deovamdata zero barat, mai asteptam.
    A fost un meci slab, in multe perioade am fost chiar dominati de virusi, am asteptat sa oboseasca saracii, ca sa ne dam drumul la joc. Singura concluzie, e ca avem o echipa buna de titurari, si una praf de rezerve, macar stim de ce sunt rezerve. Moutinho egoist, a tot incercat floricele, dar nu i-a iesit nimic. Pelayo bunicel spre sfarsitul primei reprize, pana atunci cam timorat. Hai CFR!!!+!!!

    Apreciază

    • Balde n-a avut cu cine, se vede că știe jocul și are calitate, dacă era băgat de la început în echipă titularilor ( rezerve) , numai Vlad putea să-i paseze la o faza și a preferat o acțiune individuală, la fel și juniorul cu 29 s-a încurcat în driblinguri sa arate ce poate, Coman individualist și neimpresionant , Moutinho mie mi-a plăcut, știe jocul și ar putea fi o soluție bună în stânga, Bokila slab și așa cum spui nu s-a demarcat deloc aștepta mingea la picior mereu. Omrani s-a luptat mult și a avut acțiuni îmi place, bun jucător, Vlad mult sub Camora, Luchin cel mai slab de la noi, Horj rudimentar și nesigur, Duka foarte bun striga mereu eu eu 🙂 a învățat ceva 🙂 Nistor ok știe jocul la mijloc, a avut și un trasor puțin peste poartă de la marginea careului, evoluția bună a lui Rus o pun pe seama relaxării lui datorită inferiorității adversarului, probabil dacă era meci cu miză claca într-un fel sau altul, Peteleu mie mi-a plăcut, a și participat la combinația de la gol din ce știu. În rest a fost un meci de verificare de unde se pot trage concluzii punctuale pe fiecare jucător în parte. Eu din echipa de azi vad viitori titulari pe Duka, Moutinho și desigur Balde.

      Apreciază

  12. REFLEXII (ne)PERTINENTE:revin putin asupra jocului nostru si a lipsei determinarii si a atitudinii manifestate,in fata unei echipe din L.3 cu 2 jucatori pe la 40 ani(f.c.,Rus-a jucat si in L.1 la Bistrita;deasemenea, varful de atac)si cu multi fosti juniori,acum 2-4 ani,de pe la Georgescu,mU si CFR;lasand deoparte scuzele-lipsa de omogenitate,integrarea greoaie si de cunoastere intre jucatori,ca s-a jucat pe o vreme torida,la o temp. in jur de 36 grade,peste 40 la nivelul ierbii-,am aparut ca o echipa de cartier,care exceptandu-i pe cei 3 remarcati(Nistor,L.Rus si Omrani) si Duka,care au tinut echipa in viata,au dat curs si finalitate actiunilor de poarta,in prea multe momente ale jocului am fost,doar,la nivelul “sparring partner”-ului,prin calitatile individuale aratate si al actiunilor de joc;multe inexactitati,pase gresite,driblinguri nereusite,demarcari ne`ntelese de coechipieri,centari total aiurea,gresite,cat de spre suturi de la distanta,pe cadrul portii, nici vorba(pe la tabela de marcaj si la Gara!),iar in aparare,gafe in lant,salvate de inspiratul Duka;ne putem lauda doar cu vreo 3-4 actiuni cursive,reusite si finalizate,care au mai animat atmosfera,totusi prea putin cu o echipa fara pretentii,care se vede treaba ca joaca doar de dragul fotbalului si al mentinerii kilogramelor sub control!;dupa un asemenea meci,mi-e greu sa cred ca DP ar avea de ales ceva jucatori pt.nivelul si pretentiile clubului;in atari conditii,in care fotbalul a cam lipsit,e dificil sa te hotarasti la ce jucatori a-i renunta(ar trebui,la vreo 10)si pe care dintre ei sa-i menti in acest lot stufos si saracacios valoric;dintre cei noi veniti si care au jucat aseara,se pare ca doar Balde arata ca stie cu mingea,ceva,ceva si Moutinho(dar mult prea putin si mult prea confuz) si o surpriza placuta un blondut-junior venit acum,nu stiu de unde ,impetuos,cu tupeu cu un bun control al balonului,dar prea individualist-dar,poate ii trece!-(nu am aflat cum il cheama,a jucat cateva min. pe final de meci);la ce asteptari mari aveam,macar tehnice,dupa cum s-au prezentat,la aceasta data,deceptiile,pt. mine,au fost Pelaio si in special Bokila,la care se mai adauga mai vechile noastre cunostiinte Horj si Luchin,caci de la un Vlad,Coman,Chirita,chiar nu am f. mari asteptari,desi de cateva ori si-au depasit conditia;in final,e greu sa tragi niste concluzii imbucuratoare si datatoare de sperante!

    Apreciază

      • Spunea cineva pe chefere că juniorul cu nr. 29 este Giurgean.
        Mulțumesc celor care ne-au relatat cele văzute ieri pe stadion. Despre public ceva ? ( dacă au fost ) atmosfera din T1? Hai CFR !!!

        Apreciază

  13. S-ar putea sa fie Antonio Giurgean,pe ceilalti ii stiu de la juniori;a si fost,cred,singurul care nu avea numele inscris pe tricou;publicul,in jur de o mie de spectatori,a fost calm si nu din cauza toropelii,ci mai de graba a jocului mediocru,pe alocuri anost practicat de unele”cvasi-rezerve”;iar galeria a absentat cu desavarsire;

    Apreciază

  14. Surprinzator si de apreciat faptul-in opinia mea-ca au mai aparut 2”observatori federali” f.buni comentatori ,Tomy-Cj si NeON,ale caror pareri sunt cat se poate de pertinente, juste si la obiect si chiar daca nu sunt intrutotul de acord cu ale mele,ii apreciez,ma bucur sa va regasesc pe Tribuna,dar ma declar indignat pt. faptul ca ati aparut atat de tarziu si m-ati lasat singur,”carne de tun”,atata amar de vreme in bataia pupi`ncuristilor,care nu accepta evidenta,decat acele lucruri care au culoarea roz!

    Apreciază

  15. Desi nu imi plac oile trebuie sa recunosc ca au cativa jucatori faini pe acolo, trebuie sa il remarc pe Texeira care nu isi arata varsta, superb jucator (a legat jocul peste tot unde a jucat in Romanai : Petrolul, Rapid sau Astra).

    Apreciază

  16. Pentru a satisfice curiozitatea si interesul,in primul rand lui Bela,am sa dezvolt putin subiectul MOUTINHO,care pt.mine,privind in perspectiva, pare a fi unul interesant de urmarit,desi pt. multi,n-a rupt gura targului!;deocamdata, se vede treaba ca nu s-a acomodat cu ceilalti jucatori, neavand,firesc, relatii de colaborare;psihologul din mine imi spune sa merg si mai departe si sa subliniez ca nici climatul,stilul si noul mediu de viata,relatiile si atmosfera din jurul si interiorul echipei,nu-i sunt prea prielnice,inca ii sunt straine si atunci cauta si incearca,in mod eronat, stingher ,sa faca de unul singur prea multe:sa dribleze,sa centreze,sa suteze,etc.,fara sa -si puna in evidenta,poate,si alte laturi pozitive,precum stiinta jocului,de-a trimite o pasa filtranta,a intra in combinatii periculoase,a patrunde pe culoare si abia apoi prin eliminare sa incerce driblingul si sutul izbavitor;fiind jucator de picior drept si jucand in banda stanga,mai mult au reiesit in evidenta, nereusitele centari cu stangul-doar picior de sprijin si ajutor de urcare in tramvai!-si incercarile esuate(unele reusite) de-a patrunde in dribling inspre centrul terenului;imi aduc aminte,recent,de “catastrofalele”aparitii ,de-nceputuri ale lui Omrani,dar mai ales ale lui T.Lopes,dar care pe parcurs s-au eliminat constant si au devenit jucatori de baza!;ori pt. a creste in joc,este nevoie de curaj si incredere pe care nu le poti dobandi,decat daca ai sanse de-a juca mult mai mult,de-a intra in teren,macar 30`,meci de meci;numai astfel,poate evolua in joc,orice jucator controversat, la un moment dat;asa ca,sa-i acordam mai multe oportunitati,poate nu ne-nselam,mai creste si se dezvolta,recompensandu-ne asteptarile si creditul acordat.

    Apreciază

  17. Mersi Racheta, inteleg deci ca Moutinho stie fotbal, asta-i important, mai repede sau mai tarziu se va integra si ne va ajuta in ofensiva, unde pe laturi cu Nouvier, si mai ales Paun, nu putem emite pretentii mari . Cf celor de la cheferetv va veni Arlauskis, din pacate nici el nu prea a aparat, se pare cca iar ajungem ca pe vremuri, cand principala problema era portarul, nu si pt Arpi, care tot zicea ca avem portari valorosi . Apoi intr-un tarziu si-a dat si el seama ca e bai , si asa l-a adus pe Beto, mai apoi pe Felgueiras .

    Apreciază

  18. Am asa un feeling,dupa ce l-am vazut pe Cernea ce antrenamente diversificate,personalizate face cu portarii,cum ca-l va face mare pe Duka;deocamdata,ramanem cu cele mai grave probleme pe centrul apararii,la fundasii centrali si portari.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.