Contează cele 3 puncte!


Campania noastră de „pregătire morală” a meciului de ieri a luat sfârşit, putem concluziona că lozinca aleasă şi-a făcut efectul dorit, am câştigat, avem cele 3 puncte (de aur, zic eu) în cursa asta nebună de-a prinde un loc de play-off.

Da, în ciuda promo-ului permanent (repetat, poate, enervant de des, dar aşa e psihologia cu reclame şi lozinci, le repeţi până când îţi intră bine în cap… 🙂 ), recunosc sincer că la începutul meciului eram mulţumit şi cu un egal… Noroc că „mulţumirea” mea a dispărut după doar 3 minute, în momentul în care tripleta Tiago-Omrani-Ruiz a conlucrat perfect la primul gol, şi –ca din senin- obiectivul s-a schimbat brusc, spre mult mai îndrăzneţul „doar cele 3 puncte contează”… 🙂

Orice victorie mare trebuie sărbătorită maxim 3 zile (se cam repetă cifra asta de 3…), dar nu putem vorbi de o victorie mare de tot, din moment ce în ultima perioadă (cam lungă) am tot învins pe Dinamo la Bucureşti. Aşadar sfatul bătrânilor (boşorogilor) de pe tribunacfr aprobă o relaxare de doar o zi, care se termină peste câteva ore… Nu de alta, dar avem deja experienţă cu euforiile cam lungi (vezi egalul cu Gazu’ după victoria şi mai mare cu FCSB, tot la Bucureşti) şi meciul contra pandurilor –abordat cum se cuvine- poate însemna o consolidare a locului deja obţinut în play-off.

Adică „concentrare şi seriozitate!!!”, cam aşa trebuie să sune noul slogan, dar –evident- suntem deschişi la orice propunere constructivă, de ex. „seriozitate şi concentrare”… 🙂

Contrar tradiţiei, de data asta nu voi cânta ode îndelungi despre evoluţia echipei, ea trebuie oricum felicitată pentru victoria de aur, Miri pentru pregătirea meciului (mai puţin declaraţiile cam drăgăstoase către căţei, chiar dacă ele au fost gânduri sincere), băieţii pentru determinare şi respectarea tacticii de joc (cu unele „gripări”, din când în când), deja suntem „obişnuiţi” cu acest joc absolut bine gândit şi ultra-eficient al echipei, care emană deseori şi o estetică fotbalistică cu mult peste cea arătată de celelalte echipe.

Poate, foarte pe scurt, şi fără vreo ordine sau logică, aş remarca evoluţia lui Billel, mai conectat la meci ca oricând, implicat în mai toate acţiunile ofensive (chiar şi indirect, trăgând după el deseori fundaşii, făcând loc pentru coechipieri, vezi parţial şi golul doi, dar nu numai), o mai bună armonizare în sistem a lui Sorsa (care, consider şi eu, este peste Jakolis dpdv tactic, e mai „om de echipă” ca Antonio, mai puţin labil etc.), care a descoperit posibilităţile imense create prin deplasarea în centru, pasa de geniu a lui Peteleu, o mai bună conlucrare între Tiago şi Sorsa (mai ales în ofensivă), truda necontenită în lung şi în lat a cuplului Rus-Nascimento (travaliu imens al ambilor).

Tot la „pozitivisme” aş remarca şi reuşita deplină (şi bine dozată în timp) a schimbărilor (chiar dacă Ruiz al nostru a cam strâmbat din nas, dar la acest ritm şi pressing impus de Miri el are „garanţia” de doar o oră). Prima (Ruiz-Muri) a fost clar pentru „betonare”, al treilea (Billel-Roman) post pe post (să salutăm apariţia lui Dan, jucător serios şi „ceferist de mic”, ne va ajuta, zic eu). Interesantă (şi reuşită) a doua schimbare (Sorsa-Nouvier), care a generat o adevărată reacţie în lanţ în privinţa repoziţionărilor: Nouvier a intrat mijlocaş stânga, Camora a fost retras fundaş stânga, Peteleu s-a dus fundaş dreapta iar Tiago a urcat la mijloc-dreapta. Superbă rotaţie tactică, prin care unele puncte nevralgice au fost eliminate cu succes (jocul mai modest al lui Mario, replierile cam târzii ale lui Tiago, etc.), fiecare a ajuns acolo unde era nevoie de el în acele momente!

Da, au fost şi –destule- „negativisme”, din păcate… În nota noului slogan propus (concentrare şi seriozitate), e bine să vorbim şi despre ele, poate nu le mai facem (cam greu fără greşeală, dar măcar declarativ asta trebuie să-ţi propui). Parade extraordinare ale lui Marc, dar şi degajări dese aiurea. Mario cam şters pe postul de mijlocaş stânga, a tot coborât instinctiv lângă Peteleu. Larie mai puţin sigur ca de obicei, cu astfel de atacanţi rapizi îi e mai greu. Cuplul „furnicuţă” (Rus-Nascimento) nu s-a repliat de fiecare dată la timp (măcar unul din ei, vom vedea mai jos o „mostră” în acest sens), în ciuda jocului consistent şi de mare travaliu. Tiago foarte folositor în atac, dar şi mai nesigur în apărare ca de obicei.

Şi dacă tot am ajuns la negativisme, vă propun să analizăm câteva faze „calde”, anticipate greşit de echipa noastră (sau de unii jucători). Repet, scopul nu este să căutăm nod în papură, intenţia este una evident constructivă, cea de-a învăţa din greşeli.

A) faza în care Rotariu l-a lobat pe Marc şi Tiago a respins din faţa porţii goale:

untitled1

Este vorba de un stop-cadru în momentul în care Nistor (nr.15) îl deschide pe Rotariu, care ulterior scapă singur şi îl lobează pe Marc. Vedem că Nascimento şi Rus sunt corect plasaţi în faţa fundaşilor (poate Nascimento putea să-l ţină mai din scurt pe Nistor), vedem că şi linia fundaşilor e bine aşezată. Mai exact, la nivelul fundaşilor centrali. Plasamentul deficitar este la Tiago (acolo s-a şi dezvoltat faza), care este mai în faţă cu 2-3 metrii, lucru care a permis vitezistului Rotariu să scape singur spre poartă. Tiago putea liniştit să fie mai în spate, oricum nu periclita nicio „stricăciune” a ieşirii la offside, Larie şi Horj fiind cu vreo 3m mai în spate. Această eventuală poziţionare mai în spate îi permitea să-l devanseze pe Rotariu. Vedem că Camora face dublaj lângă Peteleu („concurenţă neloială”, putem spune), dar despre asta am mai vorbit.

B) faza în care Rotariu l-a lobat pe Larie şi a tras pe lângă:

untitled2

Vedem din nou o aşezare ca la manual a apărării (inclusiv furnicuţele), problema e singulară, Rotariu l-a lobat cam uşor pe Larie şi s-a creat o situaţie periculoasă. O naivitate din partea lui Ionuţ, nu putem vorbi de o eroare colectivă. Poate Rus putea să strângă un pic lângă Larie, oricum Nascimento acopera bine faţa careului.

C) faza în care Rotariu scapă din nou, Marc respinge şi Nemec dă pe lângă poartă:

untitled3a

untitled3b

Am făcut aici două „stopuri”, în prima vedem lansarea câinilor după o recuperare la mijloc, Nascimento şi Rus sunt prinşi (ambii!) cam sus şi cam apropiaţi unul de celălat (de-aia se tot spune că unul din închizătorii sistemului 4-2-3-1 trebuie să stea mai în spate, vezi Gomelt). Rus sesizează instant pericolul şi chiar face nişte semne către fundaşi să fie atenţi. În cadrul următor vedem că în momentul pasei filtrante către Rotariu, Tiago repetă cam acelaşi plasament periculos contra unui vitezist (având şi aici o marjă de retragere cam tot de 3m până la linia fundaşilor centrali, poziţionaţi şi de această dată corect), vedem că furnicuţele noastre încearcă din răsputeri să ajungă înapoi. În linii mari, contraatacul dinamovist a fost posibil datorită poziţionării cam „sus” a cuplului nostru de închizători, completat de o nouă eroare de plasament a lui Tiago (nu mare, dar suficientă pt. Rotariu de-a scăpa din nou singur spre poartă).

Au mai fost şi altele, dar să nu exagerăm în aceste momente de reală bucurie. Repet, jos pălăria pentru rezultat, pentru determinare, pentru efortul fizic imens, bravo băieţilor, bravo şi lui Miri! Echipa chiar emană robusteţe, siguranţă, există circulaţie a mingii, există scheme şi soluţii în orice moment de joc, şi asta nu-i puţin! Dar există şi erori (mai mult singulare), care trebuie –într-un fel sau altul- eliminate. Analizate, explicate, şi eliminate, mai exact.

Ce să mai spunem? Poate doar atât: „concentrare şi seriozitate”!!!

HAI CFR!!!

38 de comentarii

    • Ii taie Becali indemnizatia lui Florin Caramavrov… Mi-l amintesc pe tip cu articole acide la adresa Cfr-ului… S-a schimbat optica lui… A observat viteza contraatacului de la golul doi cu sprintul celor patru jucatori, viteza iesirilor prin pase din aparare, pressingul care sufoca adversarii, tehnicitatea unor Ruiz, Nascimento, Nouvier, Sorsa, Billel, Larie si altii (el nu a dat nume), siguranta defensivei, capacitatea lui Billel de a-l suplini cu succes pe Bud, calitatea celor doi portari folositi de regula. La cum scrie de oi, sigur nu mai primeste nici o letcaie de la Becali, in ipoteza ca a primit ceva pana acum.

      Apreciază

    • Nu mă lua cu de-ăstea, că ajung ca moldoveanca aia din bancuri…Un tip agață o moldoveancă și o duce la restaurant spre ”prelucrare”…Ce-ți dorești, inimioară, wisky? CHERRY? La care tipa: ȘERI tu, că mi-e rușine… 🙂 ”Concentrare și seriozitate”! HAI CFR!!!

      Apreciază

  1. Ca de obicei, o listă cu observaţii pertinente 🙂
    – Juan Carlos este deja obişnuit că pentru el o partidă durează 60 de minute, doar cu 1 minut de prelungire la sfârşitul primei reprize. Aşa că strâmbarea lui din nas nu s-a datorat intrării lui Mureşan, ci că arbitrul l-a pus să iasă pe partea ailaltă a terenului, să facă astfel o juma’ de tură de stadion până la banca noastră de rezerve. 🙂
    – Nu reiese din articol unde a greşit nea Ando, dar sunt sigur că el ştie. 🙂
    – N-aş spune că Marc a avut „şi degajări dese aiurea”. A dat de două ori în aut mingi primite pe piciorul drept de la fundaşii noştri, în situaţii în care n-a avut timp să potrivească beşica pe piciorul stâng. În rest, sunt sigur că a avut indicaţii precise de la Miri ca pe tarlaua aia greţoasă să nu joace cu fundaşii, ci să degajeze lung, şi, în general, degajările lui au cam fost pe direcţia lui Omrani.
    – Nu mă pricep, dar nu mi se pare că Tiago a fost prost poziţionat la faza A). Spun încă o dată, nu mă pricep, consider că şi Larie a fost prins pe picior greşit la pasa lui Nistor, nu trebuia să se fi lăsat tras de Nemec, ci să rămână în linie cu Horj, putând ulterior strânge pe direcţia alergării lui Rotariu.

    Apreciază

  2. Preşedintele USMO Marin Condescu a declarat aseară că problemele de lot sunt acum rezolvate şi se declară optimist în vederea jocului cu CFR Cluj: „Problemele de lot acum sunt rezolvate. Jucătorii se pot concentra pe partida pe care o vor avea la Cluj şi vă pot spune că vom câştiga acest meci. Am spus lucrul acesta şi cu 7-8 ani în urmă, când am bătut pentru prima dată Clujul pe terenul lor şi îmi aduc aminte că nimeni nu credea la Târgu Jiu că e posibilă o asemenea victorie!”

    Apreciază

    • Un motiv un plus pentru „concentrare şi seriozitate”… 🙂 Condescu e optimist (şi un mare şmecher, uns cu toate alifiile), dar să mergi la sigur contra CFR-ului (de astăzi), e o naivitate. Da, din păcate se poate întâmpla orice, dar în mod cert nu sunt ei favoriţii meciului. Până la urmă noi am făcut 32 de puncte, ei doar 20. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Am niste banuieli (de unde dovezi ?…) legate de aceasta afirmatie a lui Condescu. Ma duce cu gandul la o posibila premiere (secreta) a lotului panduresc (si asa cu buzunarele goale de ceva timp) in cazul incurcarii Cfr-ului. Ce credeti voi, oare de la cine?…

      Apreciază

  3. Contraobservaţii şi mai pertinente: 1)-la Ruiz e posibil să ai dreptate, mie mi-a rămas în memorie doar „mutra” lui uşor nemulţumită în momentul schimbării… 🙂 2)-efectiv nu găsesc pasajul referitor la greşeala lui Ando, dar -indiferent dacă am scris sau nu- Ando a recunoscut după meci că a greşit (de ex. cu jocul cu 2 atacanţi), 3)-Marc a avut mai mult de 2 degajări aiurea, dar -şi aici ai dreptate- a mai primit mingea pe dreptul şi în situaţie limită (cu atacantul făcând pressing la el), 4)-cu Tiago îmi menţin părerea, dar e bine să nuanţăm un pic (n-am mai avut chef în articol…). Ca fost „mare” libero de judeţ (ocazional şi de „C”) pot spune că ieşirea la offside e comandată/manageriată de unul din fundaşii centrali (în trecut asta era liberoul), în cazul nostru Larie. Asta ca teorie. Fundaşii laterali trebuie să fie permanent cu un ochi pe „comandant” şi cu altul pe adversar, şi să se poziţioneze pe cât posibil pe aceaşi linie (nu mai sus, doar dacă situaţia o cere punctual) cu „şeful de offside”. Exact asta n-a făcut Tiago, mai ales în condiţiile unui adversar foarte rapid. Dacă era pe aceaşi linie cu Larie+Horj, Rotariu nu-l depăşea, că şi Tiago fuge destul de bine…Larie într-adevăr a fost tras de Nemec mai în faţă, dar chiar dacă nu era, el -fiind mai lent- tot nu-l ajungea pe Rotariu. Ok, să zicem că a fost prima eroare, dar după aia aceaşi fază s-a tot repetat, fără să intervină Miri (de ex.), sau măcar Larie, având şi el experienţă vastă pentru astfel de faze. Tiago are obiceiul să ţină mai aproape de adversar, lucru bun când urmează o deposedare, dar falimentar când vitezistul primeşte mingea pe poziţie viitoare şi nu la picior. Concentrare şi seriozitate! HAI CFR!!!

    Apreciază

  4. Ok, am înţeles…Mai greu, dar m-am prins… 🙂 Nu e treaba mea (a noastră) să-i analizăm, dar -evident- au făcut greşeli mai multe şi mai mari, dacă tot au pierdut… 🙂 Îmi pare rău un pic pt. Ando, a ajuns într-un spital de nebuni, păcat de el. HAI CFR!!!

    Apreciază

  5. S-a încheiat şi această rundă de notare, fiind prezenţi la „elogieri” 28 de tribunişti…Miri a luat 8.3, echipa -în medie- 7.5. Peteleu a fost văzut ca cel mai bun (8.2), Dan Roman cel mai slab dintre cei buni (7.0). De multă vreme n-am văzut o apropiere aşa de mare a notelor (între 7.0 şi 8.2 la jucători), echipa fiind compactă şi în această privinţă. Să salutăm apariţia lui Dănuţ Roman, el fiind al 29-lea jucător care a evoluat în acest sezon în competiţiile oficiale. HAI CFR!!!

    Apreciază

  6. Ioaniţoaia: “Dacă nu mă pot pronunţa asupra celorlalte capitole ale volumului (Meciurile vieţii mele), cele care mă privesc conţin, din păcate, un şir nesfârşit de născociri şi chiar de jigniri.” 🙂 Se va găsi vreunul pomenit în carte care să nu spună că Mitică le-a cam înflorit? 🙂

    Apreciază

  7. Felicitari, Kiruj bacsi ca ne oferi ceva proaspat de citit dupa aceasta victorie si in acelasi timp indemni la concentrare si…seriozitate! Chiar trebuie tratat foarte serios acest meci cu pandurii pentru ca ar fi pacat sa ne relaxam si sa intrerupem aceasta serie frumoasa de victorii. Nu-mi doream liniste la panduri, chiar acum inaintea meciului cu noi, dar probabil vulpea de Condescu incearca sa ascunda rahatul sub pres, ca altfel nu prea vad cum li s-au rezolvat problemele asa din senin. Oricum, eu raman la parerea pe care am enuntat-o intr-un articol precedent ca imi doream sa intalnim pandurii si astrlaii dupa pauza competitionala, cand sigur vor fi mai slabi decat acum. Dar voi nu si nu. 🙂 Deci ramane cum am stabilit: cncentrare si…..cele 3 puncte. Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Condescu nu spune ca s-au rezolvat problemele financiare. Spune doar ca s-au rezolvat problemele de lot. A reușit sa-i convinga pe „rebeli” sa joace

      Apreciază

  8. Este o vorba ca „istoria se repeta” si pe mine nu ma linisteste faptul ca au probleme.Sunt o echipa care ne-a pus mai tot timpul probleme(ajutati si de fluierasi frecvent cand nu puteau singuri) mai ales acasa.Muresul nu batuse pe nimeni pana ne-a scos pe noi din cupa ligii.Cu Iasul nu retin sa fi castigat prea usor.Deci este sigur ca vom avea un meci greu si sper cel putin sa ne pastram invincibilitatea pe teren propriu.Ar fi ideal sa castigam astfel am mari distanta fata de botsani(partida cu fcsb) si evident pandurii,am pastra-o fata de doar dinamo.Adeca ne-am intari pozitia de play off.Cred ca urmatoarele 3 etape vor fi decisive pentru acest obiectiv,Cu victorii acasa cu pandurii si timisoara si fara sa pierdem la astra totul devine mult mai usor.Ultimele 2 etape jucam in deplasare cu voluntari si csu.Deci concentrare si seriozitate,dar si vana multa ne trebe.

    Apreciază

    • Da, exact despre asta e vorba, adică mereu au fost nişte adversari foarte periculoşi, cu multe victorii în Gruia, obţinute şi în postura de outsideri (de ex. în primăvara lui 88), dar şi în calitate de favorite (mai ales în ultimii 3 ani). Avem un oarecare complex „Pandurii” în Gruia, asta e clar, în ultimii ani am reuşit ceva rezultate bune mai ales la ei acasă. Pe de altă parte, au fost destule victorii chinuite în Gruia în acest sezon (cât şi remize: cu Gazul, cu CSU, cu Dinamo), eu chiar impresia că echipa joacă mai bine în deplasare, cu excepţia „manitelor” cu Astra şi cu Voluntari. Să vedem. HAI CFR!!!

      Apreciază

  9. Deci Miri are media notelor peste media echipei , aspect normal dupa victoria mare cu cainii . Daca insa nu vom bate pe panduri, va avea medie sub cea a echipei, cum am mai scris, capitalul mare de simpatie disparand dintr-un foc ! Declaratia lui Condescu il ajuta pe Miri sa-si motiveze trupa, daca jucatorii vor evolua ” pe calcaie „, vina va fi exclusiv a antrenorului . Dar si a felcerului, care are din nou logoree nesfarsite ( cica s-a asteptat la aceste rezultate si alte tampenii contraproductive ) . Deci mare atentie baieti, modestie si daruire totala, ca si cum ar fi o finala de cupa !

    Apreciază

    • Da, e foarte bine dacă ţinem „la cald” pericolul care ne paşte contra pandurilor, în cazul în care intrăm prea relaxaţi în meci…Oricum, rezultatul pozitiv nu poate fi garantat de nimeni nici măcar dacă intrăm foarte bine motivaţi şi „montaţi” în meci, pt. că oricând, oriunde, la orice echipă pot apărea greşeli singulare care te costă (vezi egalul celor de la Barca acasă cu Malaga). În plus, nu-mi place deloc „corul laudativ” apărut de ceva vreme la emisiuni şi prin media. Îmi place ca conţinut pur (şi are şi acoperire în jocul prestat), dar nu-mi place tocmai datorită pericolului „psihologic”, de-a ne considera dinainte câştigători, că „noi suntem cei mai buni” etc. Nu-i bine nici când eşti prea lăudat… 🙂 Revenind la mafiotul de Condescu, poate a vrut să facă o mică aroganţă cu declaraţia aia (că ne vor bate SIGUR!), dar e posibil să aibă şi alte informaţii (sau combinaţii), în sensul că poate s-a trezit ciobanul că noi chiar îi putem încurca şi va lua „măsuri”, caz în care va împuşca doi iepuri: pe de o parte ne tine la distanţă, pe de altă parte îi ajută pe panduri să se apropie de play-off (unde au nevoie de ei ca de aur). Deci atenţie sporită! HAI CFR!!!

      Apreciază

  10. Este cel mai important meci.Ne putem consolida locul de „plei of of”.In acest an ,trebuie sa facem cat mai multe puncte,ca nu stim cu cine incepem la anul.Sigur se vor vinde jucatori,nu stim ce jucatori vor veni in locul lor,daca vor veni.P ana se acomodeaza ,putem pierde puncte si iesim din zona sigura,asa ca,sa batem fierul cat mai este cald.

    Apreciază

  11. Pana acum, inamicii traditionali nu ne-au prea bagat in seama, pentru ca nu prea erau circumstante logice care sa ne faca periculosi. A venit insa aceasta serie de rezultate excelente care asociate cu neputintele evidente ale fcsb-ului, cred ca au trezit la viata sentimentele de gasca a tuturor profitorilor care graviteaza in jurul acestui club. Acesta este punctul de vedere din care, cred eu, trebuie sa privim declaratia lui Condescu si ca atare, trebuie sa fim vigilenti din toate punctele de vedere.
    Sloganul „concentrare si seriozitate” impanat si cu profesionalismul de care suntem capabili, sunt mai actuale ca oricand.
    Intotdeauna, atunci cand CFR-ul a fost puternic, s-a creat o emulatie in randul satelitilor fcsb-isti, in randul jurnalistilor aserviti si chiar in randul unor arbitri si oficiali FRF si LPF, care i-a facut pe toti sa cante in acelasi cor, pe acelasi glas.Nu vad de ce acum ar fi altfel din moment ce, am ajuns la doar un singur punct in spatele lor, la punctele castigate pe teren.
    Dar, la fel de adevarat este ca, intotdeauana, atunci cand ne-am confruntat cu coalitia becaliota, am devenit si mai puternici si sper ca si de data asta sa fie la fel.

    Apreciază

  12. Urmatoarele trei etape pot limpezi, dar in acelasi timp pot complica, lupta pt playoff. Daca noi reusim sa ne impunem in Gruia cu pandurii si recas si sa nu pierdem cu astralii sigur ne vom consolida locul si vom mari ecartul in fata contracandidatelor. Teoretic, etapa viitoare botsenii ar trebui sa piarda la stana si cateii se pot incurca la voluntari. Apoi in etapa 18 sunt 4 meciuri directe intre echipele implicate in aceasta lupta: Bot-Gaz, Dinamo-Steaua, Pandurii- Voluntari si Astra-CFR, iar in etapa 19, inca 4: Viitorul-Craiova, Voluntari-Astra, steaua-Pan si Gaz-Dinamo. Sigur ca fiecare etapa are asemenea meciuri din moment ce 10 din cele 14 echipe ala ligii 1 au in acest moment sanse reale pt un loc in playoff, dar toate la timpul lor. Ceea ce ne intereseaza pe noi sunt (concentrarea) si….cele 3 puncte. 🙂 Hai CFR!!!

    Apreciază

  13. As fi preferat ca locul si ordinea desfasurarii urmatoarelor doua partide sa se inverseze,adica:sa jucam cu Astra-acasa(mai ales dupa un meci din Europa League),iar apoi cu Pandurii in deplasare;ar fi fost mult mai convenabil,mai usor.

    Apreciază

  14. Astra joacă mult mai bine în deplasare, cu ei e un avantaj -să zic aşa- să joci la Giurgiu, în faţa a 100 de rude/prieteni, care -mai nou- şi huiduie pe jucători şi pe Şumi. Cu Pandurii da, probabil era mai bine să joci la Severin, dar nu sunt convins în totalitate… Cert este că luni e musai să câştigăm („concentrare şi seriozitate”!), apoi vine meciul cu Astra. Nu le va fi uşor, azi au meci decisiv la Viena, sunt sigur că vor da totul să câştige. Duminică se duc la Timişoara, venind direct de la Viena (numai uşor nu le va fi meciul, oricum vor mai obosi un pic), apoi joia viitoare intermediara cu noi. Practic vor fi tot timpul pe drumuri şi au meci din 3 în 3 zile. Jucătorii determinanţi la ei (Teixeira, Lovin, Alibec, etc.) fie sunt boşorogi, fie stau prost cu condiţia fizică, fie sunt semi-accidentaţi (la unii dintre ei, toate la un loc)… Teoretic vom avea un mic avantaj, vom vedea dacă îl vom putea fructifica în favoarea noastră. Dar să lăsăm pe astrali, important este meciul de luni, FOARTE IMPORTANT!!! HAI CFR!!!

    Apreciază

  15. Kiruj,poate fi veridica si teoria ta,nu o contest,dar eu raman la convingerile mele;cred ca astralilor le-ar fi mult mai greu(fizic, mental,psihic,recuperator,etc.) cu noi, imediat dupa un meci la Viena;iar Pandurii sunt ceva mai increzatori,acum, dupa ce la echipa, s-a mai pompat oares`ce maruntis;pare ca unii titulari au revenit,la echipa,cu alte sentimente mai pasnice,mai bune;ramanem sa vedem,dar cel mai importante sunt asa cum clamei,cele 3puncte!

    Apreciază

  16. Eu sper ca nu un semi esec sau esec cu Pandurii sa fie semnalul de trezire in urma euforiei marii victorii cu cainii pe tapsanul lor. Sper din tot sufletul sa-si aduca aminte jucatorii de meciul cu Gazul de dupa euforia victoriei cu oile de pe Arena Nationala. Sper sa-si aduca aminte ca daca intra hotarati si se urca peste panduri cu toata stiinta si viclenia de care au dat dovada pana acum, la inceput de meci apararile sunt neincalzite si gresesc mai des. Apar mai usor ocaziile (gaurile in apararea adversa). Si cu concentrarea maxima de care se tot vorbeste aici la finalizare si la pasa filtranta precisa, sau la centrarea precisa, cu un gol rapid scot pandurii de pe cele doua linii de aparare, putand sa-i surprinda des cu iesiri maiestre prin pase din aparare, evitand astfel chinul atacurilor fara succes in fata unui adversar care se betoneaza pe doua linii si cauta gaura din apararea noastra pe contraatac. Va fi foarte greu sa subordoneze psihicul euforic (aproape imposibil) si sa se concentreze la maximum. Dar e posibil! Forza Cfr!

    Apreciază

  17. E benefica victoria ambelor reprezentante in deplasare EL, nu incape indoiala. Fotbalul din Romanica primeste o gura de oxigen. Prin efecte e benefica pentru toti, inclusiv pentru Cfr. Forza Cfr!

    Apreciază

  18. Eu ma bucur pentru victoriile din EL a celor doua.Astfel si victoriile noastre asupra lor au alta valoare.Inclusiv baietii nostri prind incredere, vazand ca au batut doua echipe europene nu niste muraturi.
    Daca stau sa judec egalul cu Gazul n-as spune ca a fost un esec,mai ales dupa joc.Am avut ocazii nenumarate si puteam sa le dam chiar scor………doar ca uneori varza nu vrea sa intre-n atze.
    Marele castig al acestui campionat este constanta,deocamdata mentinand ritmul fara pauze de 5,6 etape de pedalare-n gol.Sper sa ne tina sa nu ne-necam ca bronzatul la mal.La fel imi pare ca avem o mai mare concurenta pe posturi,astfel ca fiecare cand intra incearca sa confirme.

    Apreciază

    • M-am bucurat şi eu, mai rezervat un pic la mioare (mai degrabă datorită posibilităţii că la un moment dat -poate- profităm şi noi de parcursul lor bun, cum am mai şi făcut, dealtfel), la astrali m-am bucurat sincer, fără „interese”… 🙂 E bun antrenor acest Şumi, indiferent cât de golan e sau nu, cât de simpatic e sau nu… HAI CFR!!!

      Apreciază

  19. Kiruj,Astra pt. meciul cu noi au mai mult timp pt.recuperare;unde mai pui ca,doar in aceasta etapa(cu Poli Tm.),astralii au si doi titulari suspendati:Alibec si Oros;imi pare rau ca saptamana asta n-am avut timp pt. antrenamente;pt. cine poate,azi avem un antrenament dupa-amiaza,”Intre Lacuri”;Hai CFR!

    Apreciază

    • Da, Racheta, ai dreptate, au -într-adevăr- o zi în plus, dar şi o perioadă aglomerată, cu meciuri în EL. Din ce-am dedus din declaraţiile unor jucători (Lovin, de ex.), ei se concentrează mai mult pe EL, care este muuuult mai profitabil pt. ei (dpdv financiar), iar dacă ajung şi în primăvara EL, câştigă bani în prostie. Pentru asta -volens-nolens- trebuie s-o lase mai moale în Liga1, altfel n-au nicio şansă. Cam asta am făcut şi noi în toate sezoanele în care am participat în CL, sezonul în curs a fost mai mereu lăsat pe planul doi de Cadu&co (de aici a apărut fenomenul anului „par”). Era de înţeles -într-un fel- şi asta, participarea în CL le aducea premii importante, reclamă proprie şi venituri importante clubului. Nicio echipă nu este (şi nu era) pregătită să lupte cu toate forţele pe atâtea planuri, mai ales dacă vorbim şi de CL/EL. Dar, până la urmă, noi doar speculăm, extrapolăm etc., realitatea poate fi cu totlul alta. HAI CFR!!!

      Apreciază

  20. Gica 10,bine ai sesizat;cheia constantei(pe linga pregatire,profesionalism si atitudine)si implicit a rezultatelor pozitive,rezida si din existenta CONCURENTEI pe posturi,care precum in viata,este benefica si in fotbal((!)

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.