Apa de ploaie trece, dar supercupele nu-s de piatră [CFR – Astra 0-1]


CFR-ul ediția „Miriuță 2” seamănă izbitor la față cu CFR-ul ediția „Conceicao 2”. În afară de reanimarea lui Negruț și repararea lui Guima, zărim introduse pe gazon numai fenotipuri vechi, cunoscute, cu care ne-am obișnuit încă din sezonul trecut. Nu-i însă cazul să ne zbârlim la conducerea CFR-ului – care o mai fi și aia – că n-a adus Ederi. Mai corect mi se pare să ne bucurăm că ne permitem să reîntâlnim jucători precum Camora, Petrucci și alții, ba chiar să ne frecăm bine la ochi sau să ne ștergem lentilele ochelarilor de (re)vedere.

Buuun. Ăștia sunt băieții noștri, cu ei defilăm sau alcătuim coloane mortuare, după caz. Ce se poate schimba este sistemul de joc, schemele de la fazele fixe, reacțiile de la eventualele salarii întârziate, pregătirea fizică, chimică și biologică, plus etc.

În debutul luptei de pe Cluj Arena sau Arena Cluj, din pitorescul municipiu Cluj-Napoca, am ochit un sistem 1-4-4-2, cu variantele sale flexibile pe atac/apărare. Iată-l:

În prima repriză, cât timp ploaia a lăsat cele două echipe să joace, acestea s-au blocat binișor una pe cealaltă. Astralii pasează ceva mai experimentat, Texeira driblează ceva mai talentat, dar CFR-ul nu se prea panichează, nu gafează. Puține șanse reale de gol pentru oaspeții de pe teren neutru. Mai degrabă aș renunța la plural și aș nota una singură, pe cea din minutul 21, când mingea deviată viclean de un giurgiuvean dintr-un pachet compact de ceferiști a fost blocată de Marc lângă bara porții.

Acum, trebuie să recunoaștem că acțiunile Astrei care se anunțau periculoase au fost retezate din fașă, la 25-30 metri de poartă, prin mijloace legale sau ilegale (vezi cele cinci cartonașe galbene încasate în manieră masochistică).

În atac, echipa lui Miri a mizat și pe flancuri (Păun mai neinspirat decât Jakolis, deși mai „eficace”: Lung junior nu va termina partida pe teren), dar și pe temutele mingi lungi și fără vreo șansă de reușită, menite să înlocuiască pusul mingii jos din era „Conceicao 2”. Cam bont atacul nostru, nici Bud, nici Negruț nereușind să arate în stare să spargă apărarea campioanei. În prelungirile reprizei, Bud ar fi avut șansa să (re)devină erou gruian, dar capul său mai mult s-a speriat de mingea centrată destul de bine.

După pauză, Miriuță s-a decis să repare vârful atacului, înlocuind în scurt timp ambii atacanți de limba română cu atacanți de spaniolă și portugheză (ultima foarte la modă). Mă tem pentru Guima și-l îndemn în gând să se ferească, că sezonu-i lung…

Negruț s-a dus la dușuri, în timp ce Cristian Lopez a ieșit la duș și s-a făcut imediat remarcat cu o lovitură de cap bine plasată. O jumătate de ocazie venită după un șut al lui Petrucci și CFR-ul pare dornic să conducă ostilitățile.

Din păcate, socoteala din Gruia nu se potrivește cu cea de lângă Someșul Mic, iar rugăciunea disperată a unui beduin din miezul Saharei este aprobată mai sus. Începe o ploaie cu ură pe fotbal. Arbitrul consideră că se poate continua liniștit partida de polo cu piciorul și capul, că lumea mai are și alte treburi, așa că dăm să meargă…

Meciul devine din ce în ce mai acerb – jos pălăria pentru jucătorii ambelor echipe! – dar fazele sunt de desene animate. Am un singur gând negru, pe care-l dezvălui fiului meu, găzarul medieșan: „Orice, numai pase la portar nu vreau să văd”. „Bine că nu m-am dus la Electric Castle”, mă aprobă el.

Alunecăm peste fazele comice de mare luptă și ajungem la pocinogul din minutul 86, când Larie trimite spre Marc (în loc să șuteze „acasă”), portarul nostru iese cu disperare să degajeze mingea plutitoare pe o baltă, nu reușește decât s-o trimită la un adversar, care nu reușește s-o trimită în altă baltă și deschide – și totodată închide – scorul.

De acum, numai cel de sus, care ne trimite ploaia, ne mai poate ajuta să egalăm și să trimitem partida la penalty-uri. Însă norul nu e azi cu noi. Deși primim 4 minute generoase de prelungiri, avem nevoie de numai 2 și jumătate să ratăm monumental. Nouvier nu reușește să trimită spre poarta goală, iar Mureșan expediază mingea peste aceeași poartă.

Venit să naturalizeze tot ce se poate, ecologistul Daum le pasează trofeul giurgiuvenilor, în timp ce noi trebuie să ne mulțumim cu medaliile de loseri.

Larie e tare supărat, dar eu zic că nu merită să-și dea foc la carnetul de jucător numai pentru o pasă acasă. Am pierdut un trofeu minuscul, dar nu și războiul adevărat, care nici măcar n-a început. Iar de pierderea sau câștigarea acestuia e răspunzător numai și numai Miriuță, 100%. Și alții…

Hai, CFR!

PS. Cluj-Napoca, ploaie cu ploaie. Coafurile nu rezistă. Noul echipament… se pare că da. Dați notă noului echipament în tabelele lui Kiruj (glumesc!).

52 de comentarii

    • Da, jos pălăria pt. devotamentul acestor spectatori! Păcat că „condiţiile meteo” au stricat complet estetica jocului, chiar dacă în R1 s-a mai putut mişca ceva (în primul rând pt. astrali, mai închegaţi la mijloc), despre R2 n-are sens să vorbim foarte mult, putem nota eventual condiţia fizică bună a ambelor echipe (un mic plus pt. ceferişti). Dacă Miri va insista cu acest 4-4-2 (şi nu ne va sosi un închizător mai „dotat”), atunci vom asista treptat la dispariţia jocului elaborat al lui Ruiz, spaniolul negăsindu-şi locul acolo. Dacă -repet- nu se schimbă nimic la nivelul lotului, ar fi oportună revenirea la 4-1-4-1 (bine implementat de Toni cu aproape aceiaşi jucători), caz în care i-am acorda o şansă un plus lui Ruiz (şi spectacolului), dar şi o şansă în minus unui atacant, care „este” din ce în ce mai numeroşi…În privinţa lotului se poate sesiza o deplasare a centrului de greutate spre atacanţi, avem ceva soluţii bune şi pe benzi, dar la închidere (în primul rând) şi în defensivă suntem descoperiţi. Pasa aia a lui Larie a venit din instinct, în condiţii normale era soluţia logică, dar ieri era evident perdantă, cu mare risc chiar şi dacă nu primeam gol. Mai învaţă omul tot timpul…HAI CFR!!!

      Apreciază

  1. Ai nostri si-au dorit mult aceata cupa si au luptat tot meciu pentru ea. Pacat ca Larie a avut proasta ispiratie sa dea acea pasa cu latul acasa pe un teren pe care stia ca mingea se poate opri oricand, avand si adversarul in spate. Asta e… Am avut noroc si cu arbitru care ne-a cam iertat: T. Lopes mai nou e samanta de scandal meci de meci, are intrari de galben si nu se cuminteste nici dupa cartonas primit si mi se pare ca creaza nervozitate in randul echipei cu acest comportament. Petrucci putea fi si el eliminat pentru intrarile lui. Cred ca trebuie rezolvata aceasta problema cu nervozitatea, altfel o sa ne obisnuim sa jucam in inferioritate numerica.

    Apreciază

  2. Eu chiar nu inteleg de ce s-a continuat jocul in repriza a 2-a, de ce nu l-a luat cineva pe nea arbitru de maneca si sa ii arate ca mingea daca o lasi jos nu sare, chiar era musai sa se joace in conditile respective?

    Apreciază

  3. Alte argumente pro 4-1-4-1: aşa cum s-a văzut şi în prima repriză (când se mai putea juca cât de cât), giurguvenii ne-au cam dominat la mijloc (au şi cu cine, ce-i drept), dar una din motivele a fost şi aşezarea 4-4-2. Mai precis, nu neapărat aşezarea în sine, ci lista „actorilor” care au interpretat piesa…Bud şi Negruţ fiind prea sus, a fost o ruptură între cei patru mijlocaşi şi atacanţi, iar dintre ăia 4 doar Petrucci se chinuia să acopere faţa defensivei, Ruiz fiind cam zero la acest capitol. De aici şi frustrarea / supărarea lui Davide, care -instinctiv- a simţit că ceva nu merge bine, şi tot rahatul se sparge pe capul lui. Să nu uităm, cu Toni (şi în 4-1-4-1), la închidere era Gomelt (Nascimento), iar Davide era pus cu o treaptă mai sus, gata oricând să se replieze lângă Gomelt, iar în fază defensivă deseori am văzut un 4-5-1, care acoperă mai bine spaţiile la mijloc şi i-a uşurat sarcina defensivă şi lui Ruiz, fiind înconjurat de mai mulţi coechipieri. Evident, uşor de vorbit, dar Gomelt a plecat, Miri nu prea crede în Nascimento-închizător (care a fost deseori punctul de plecare al unor acţiuni elaborate, spectaculoase, bine finalizate), aşa că l-a retras pe Davide, dar Ruiz SINGUR nu prea poate să-l sprijine (benzile sunt preocupate să ţină faţa fundaşilor), de aici apariţia spaţiilor, ocupate instant de rafinaţii mijlocaşi astrali. Cu retragerea lui Nascimento (şi plasarea ceva mai sus a lui Davide) s-ar cam rezolva problema, dar atunci echipa ar fi „obligată” să joace spectaculos (ca în era Toni), lucru neagreat foarte tare de Miri, care are un stil mai arţăgos, reactiv, pe contre, pe bătăi, pe condiţie fizică, pe pressing, pe angajări, etc. Nu prea văd cum va ieşi din dilema asta. Se poate încerca şi 4-2-3-1 (cu Petrucci şi Nascimento), cu Ruiz în spatele vârfului, dar atunci pierdem un atacant (din care avem din belşug, şi e păcat -în opinia lui Miri- să stea pe bancă). Dracu ştie…HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Kiruj Bacsika ! Io cred ca, Vasalie a nost’, se pricepe la „tactica” si asezarea-n teren ca, cam cum ma pricep io la „slujbele de sfintire a bisericii copte „…..De vorbit; vorbeste multe (chiar mai mult decat trebuie, uneori!), da’ , tare ma tem ca-i va zapacii pe copiii astia cu „ideile ” lui …. Tu ai observat foarte bine situatia si daca nu se corecteaza, vom suferi.

      Apreciază

  4. In ciuda rezultatului au fost si lucruri care mi-au placut. In primul rand faptul ca echipa pare bine pregatita din punct de vedere fizic, ca este unita si dornica de a castiga, ca pe stadionul municipal am auzit pentru prima data, la volum maxim, CFR…Victorieee. Mai pot adauga aici si faptul ca Negrut, desi nu a facut decat niste sprinturi in prima repriza si o data era cat pe ce sa nimereasca mingea dintr-o foarfeca, a mai scapat de cateva kilograme.
    Ma bucur si pentru revenirea lui Guima care, tinand cont de conditii, parca a dezvoltat un pus de forta in atac.

    Apreciază

  5. Daca tot a fost lansat si noul echipament, am observat reducerea implicarii EnergoBit, de la sponsor principal la un sponsor colateral. Un lucru normal, compania fiind in B2B si neavind practic nevoie de comunicare cu clienti finali, imaginea si asocierea cu clubul existind deja. Un semnal si ca acolo polonezii au luat decizii profesionale iar implicarea lui Gadola la club nu este una mesianica.

    Apreciază

  6. Dragi tribunisti, ieri am fost la meci, din pacate am pierdut 😦 .Eu cred ca meciul trebuia intrerupt in minutul 48.Eram in peluza noastra, in 1H2, ma bucur totusi foarte mult ca am cantat tot meciul, se vad efectele azi, ca mi s-a dus vocea :)) Am facut 400 km de la SM la CJ si inapoi , printr-o vreme de tot cacatul.De 2 ori m-a prins ploaia in CJ , m-am udat de numa numa.Prima ma „excursie” cu masina la volan a fost foarte faina , dar ar fii fost si mai faina daca castigam SuperCupa.Asta e un nou inceput, capul sus, ca putem face o surpriza anul acesta !!! Hai CFR!!!!!

    Apreciază

  7. Analiza lui Kiruj reflecta si punctul meu de vedere, anticipat,de altfel, alaturi de Piru, si inainte de meci . Cei mai slabi, dupa mine, Paun si Negrut, ambii ramanand de ani de zile la stadiul de promisiuni ( de fapt, acum sunt esecuri clare, cel putin dupa mine ) . S-a tot scris pe-aici ca avem un lot bun , nu departe de ce a fost in sezonu;l trecut . Da, bine ca ( inca ) n-au plecat Camora, Larie si Petrucci, dar totusi am pierdut mai multi jucatori, venind unul singur, Peteleu, care nu stiu de ce n-a fost ieri nici macar pe banca ( ca si Nascimento ) . Acum in afara de atacantii de careu, 3 la numar, suntem descoperiti peste tot, cand vor aparea accidentari sau suspendari, cine va intra ? Tanc ?! Domnilor, este cel mai slab lot din era Paszkanyi si daca e cum a spus Gadola, adica ca nu mai vine nimeni, vom avea mari probleme in campionat, tinand cont si de ( deocamdata )penalizarea de 6 pct, si calitatea net inferioara a antrenorului actual fata de cel precedent . Concluzionand, soarta noastra va fi lupta pt evitarea retrogradarii, daca altii ne vad undeva sus, sper sa si argumenteze optimismul declarat .

    Apreciază

  8. Intr-un film (Balanta) Rebengiuc raspunde la afirmatia ca nu mai avem tarani:”fals,avem atatia cat ne trebuie”.Asta pentru ca Bella ne cerea sa venim cu argumente la lipsa jucatorilor.Lotul este acolo,jucatori nu prea au plecat.In plus ar trebui sa intre-n joc cand vor avea sanse cei din linia a 2 a.
    Nu poti sa-ti faci o parere finala dupa un joc influentat total de conditiile meteorologice.Echipa a fost pusa sa fie una reactiva,iar dupa primirea golului a avut cea mai mare(dubla) ocazie a partidei.
    Statistica partidei a clar in favoarea noastra,doar ca n-a dat rezultatul final.
    Acum nu ma pot pronunta asupra valorii lui Miri,dar dac-o luam pur statistic vedem ca a dus CFRul pe pozitia a 3 a intr-un campionat greu(cu probleme venite cu insolventa).Nu putem spune ca este bun sau nu,doar finalul campionatului ne-o va spune.Este important pentru echipa sa porneasca cu incredere si sa obtina la inceput ceva rezultate.Calitate avem la echipa,deci putem sa speram.Apoi sa nu uitam ca am jucat cu campioana tarii,care cred ca are un avantaj la pregatire in fata noastra(si sigur ca si lot).
    Probabil Bella esti putin suparat ca nu i-am ridiculizat pe astrali,dar eu raman sa ma gandesc la obiectivele noastre……….cu toata penalizarea sper sa prindem play off.Probabil ne cam incurca regula U21,urmand ca Paun sa-i ia fata lui Nouvier(acesta ramanand rezerva lui Jakolis).Apoi Tanc(cel mai slab central cum spui tu Bella) va gresi tot cam ca si Larie.In general la golurile primite vom putea semnala jocul deficitar al unui central(pentru ca sunt ultimii pe lantul trofic),deci nu cred ca trebuie sa dramatizam.
    Referitor la arbitrajul lui Kovacs,voi spune ca aparent ne-a avantajat neeliminandu-i pe Thiago si Petrucci(voi adauga la un moment dat si pe Larie).Dar fiind totusi o finala s-a gandit sa nu strice jocul.Am spus aparent pentru ca si Texeira dupa primirea cartonasului a avut la fel intrare clara de al 2 cartonas si implicit eliminare.Dar cea mai controversata faza a fost la un corner cand un jucator de-al nostru a fost clar trantit la pamant (printr-un procedeu de lupte) sub ochii arbitrului aflat la cativa metri de incident.Deci per total cel in alb-negru ne-a tufut vorba lui Tetelu iremediabil si irefutabil.

    Apreciază

    • O părere umilă vizavi de obligația de-a folosi un U21: în locul lui Miri eu l-aș ”califica” (la locul de muncă) pe Veres un fel de închizător (are ceva aptitudini pt. așa ceva), dar pus sub controlul și îndrumarea strictă a lui Petrucci. Munca grea ar fi dusă tot de Davide, dar ar fi ajutat și de ”subordonatul” Veres, iar în față i s-ar face loc lui Nouvier. Dacă Nouvier nu dă randament (la un moment dat), poate intra Păun (în locul lui Vereș), se păstrează și regula lui U21, și se poate reașeza echipa corespunzător. Nu-i adevărat că un U21 trebuie schimbat de un alt U21 pe același post, asta e o gândire îngustă!!! Cu puțină fantezie (și aptitudini medii de combinatorică) poți efectua schimbări între cei doi U21 pe posturi diferite. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Doamne da sa citeasca si Miri Tribuna.F. bune observatii Kiruj.Sincer mi-as dorii sa fie cineva la echipa sa vada lucrurile asa cum le tastezi tu.

        Apreciază

  9. Hmmm! Bine gandit , Bacsika ! Da’, cum am mai spus si cum o precizat si „junele Bela” ; nu prea-l vad un „ganditor in ale fotbalului ” pe Vasalie a nost… Copil simpatic , da’, ma gandesc la ciondaneala cu Muri de la Tg Mures…S-apoi , deja fitzuica lu ‘ ala , ioanitz-oaia parca , face clasamente cu greseli pentru CFR … Asa ca, „grauatatea ” o sa fie foarte grea anu’ asta !

    Apreciază

    • Da, să ne gândim că utilizarea forțată a lui Păun nu face bine nici echipei (Adiță încă nu e un pericol real acolo, nu de nivelul lui Nouvier), dar nici lui Păun, care se va simți -probabil- în poziție de ”monopol” și treptat o va lăsa mai moale, cu tot cu interesul lui Daum. Dincolo, cu implantul lui Veres lângă Petrucci rolurile se inversează: nu adversarul trebuie să-l citească pe Szilard, ci invers…Dacă poate, evident. Dar pt. început poate fi folosit ca și un închizător ”robocop”, eventual cu marcaj om la om la mijlocașul cel mai periculos (iar de restul se ocupă Davide), eventual pe post de ”încetinitor” al acțiunilor adverse (ceva asemănător a jucat și Gomelt în multe meciuri, în victoria contra javrelor în Ștefan cel Mare, de ex.), adică fără rol de ”gânditor”, doar cu sarcini de ”cioban fotbalistic”, care alungă ”mioarele” adverse din zona lui spre zone mai bine apărate de alții. Nu e un rol foarte complicat, cu câteva explicații și exersări se poate duce la bun sfârșit sarcina asta (și Szilard pare un tip serios, disciplinat), timp în care păstrezi intacte șansele atacului cu oameni realmente periculoși. Mai pe scurt: poate fi ”sacrificat” (cum a fost și Gomelt, deseori) în interesul echipei, făcând o muncă de ocnaș, nespectaculos, fără expunere la public, fără ”vitrinizare” (sau nu pentru toți cei care se uită la fotbal ca vițelul la oglindă). Merită măcar încercată soluția, chiar dacă -cunoscându-l pe Miri- nu cred că va risca, cu toate că în realitate nu vorbim de un risc prea mare, vorbim de un sacrificiu tactic, concomitent cu îndeplinirea obligației U21. Vom vedea. Mă tem de meciul cu sătenii, joacă destul de bine, atenție deci duminică! HAI CFR!!!

      Apreciază

  10. Si eu il vad pe Szilard o solutie la folosirea lui Paun………Aditza nu prea are stiinta jocului ca si Nouvier,de aici lipsa de consistenta din prima parte.Si nu cred ca ar risca prea mult Miri cu folosirea lui Veres.L-a mai jucat la o partida cu Botosaniul castigata in deplasare,achitandu-se onorabil de sarcini.Nu prea cred ca este ok sa-i acorzi sanse la infinit lui Paun ,iar pe Veres sa-l uiti intr-o debara.N-ar fi nici in interesul lui sa se simta titular de drept in orice conditii.Asa putem sa descoperim jucatori noi,dandu-le sanse.Iar aceasta chichita introdusa de frf poate fi fructificata de ai nostri.Unul din secretele evolutiilor bune din campionatul trecut ,a fost si jocul lui Nouvier.Ar fi pacat sa ne lipsim de un jucator de nivelul lui,doar bazandu-ne ca o data si-o data va exploda si Aditza.El ar trebui sa-si castige locul in echipa.

    Apreciază

  11. Din pacate, am ramas fara supercupa si cu un joc schimbat in rau. Lotul da posibilitatea unui prim 11 puternic, dar tactica mingilor aruncate la bataie sterge orice urma de periculozitate in atacul pozitional si la iesirea prin pase din aparare.Practic atacul pozitional este inexistent iar mingile aruncate la bataie pe contraatac neutralizeaza din fasa acest instrument deosebit de eficient care este contraatacul Practic nici pe contraatac nu contam.

    Apreciază

    • Iar 1-4-4-2 este o asezare defensiva. Daca vrei sa ataci, iti trebuie trei mijlocasi centrali in triunghi. Daca Miri prefera triunghi cu varful inainte, cel din 1-4-2-3-1, atunci in acel varf din fata al triunghiului ar trebui sa fie un mijlocas ofensiv si nu un atacant. Ori „face” din Negrut un mijlocas ofensiv plasandu-l in acel loc si cerandu-i sa intre in combinatii ci ceilalti doi si cu cei de pe benzi, practic jucand play-maker, ori sa-l lase pe Ruiz sa faca aceasta treaba pentru ca stie mult mai bine sa faca acest lucru. Ruiz are clasa si stofa de conducator de joc, ar trebui profitat de aceste lucruri rare. E un numar 10 autentic.

      Apreciază

  12. NOTAREA s-a încheiat, s-au adunat 18 „păreri avizate” despre evoluţia jucătorilor. Echipa a primit 5.9, în timp ce Miri a trecut la limită „proba băncii” (5.0). Note mari au fost acordate lui Jakolis (6.6) şi Camora (6.5), repetenţii fiind Negruţ (4.2) şi Larie (4.9). Fiind vorba de un meci pentru care dreptul de participare s-a obţinut în sezonul trecut (15-16), am introdus notele în tabelul sezonului 15-16 (la „link01” în „Sondajele lui Kiruj”) respectiv în tabelul „all_time” de la „link05”. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Am fost si eu azi. Erau vreo opt oameni la coada la doua case. E drept ca vreo doi, trei au facut cate doua abonamente si unul din ei, sapte. De tot rasul. Pai daca nu exista interes din partea suporterilor, pentru cine sa te zbati sa faci echipa, sa aduci antrenor, jucatori? Pentru scaunele goale?

      Apreciază

  13. „Toate noutăţile de la CFR Cluj, înaintea noului sezon, le afli din emisiunea Divizia Locală, de la administratorul judiciar al grupării feroviare, Răzvan Zăvăleanu. Când şi cum poate ieşi CFR Cluj din insolvenţă, în materialul video.”

    „Nu este Peteleu singurul jucător pe care l-am adus, sunt trei jucători pe care i-am adus … dacă nu mergeţi la antrenamentele CFR-ului, o să vă las să vă bucuraţi de surpriză…”

    Cine or fi ceilalţi doi, Pintea şi Csiki? 🙂

    Apreciază

    • Deci, conform video-ului:
      1. Cel mai important lucru, CFR-ul iese in mod normal din insolventa in martie 2019, adica conform intentiilor Burlanesti in liga a doua sau a treia. Asta daca va mai fi Burleanu la conducerea FRF si dupa alegerile din 2018 si daca va reusi sa-si implementeze planul. Cazul fericit conform materialului video ar fi aparitia unui investitor (nu ma alimentez cu astfel de iluzii) care impreuna cu AP si ceilalti sponsori sa scoata echipa din insolventa.
      2. Al doilea lucru ca importanta e faptul ca IM nu si-a dat demisia ci atributiile lui sunt indeplinite temporar de cei din managementul clubului si faptul ca este asteptat sa revina de indata ce va fi posibil, conform procedurii de control judiciar. E un lucru care ne bucura foarte mult si-l asteptam cu nerabdare din nou in fruntea clubului.
      In rest, mai vedeti voi din materialul video…

      Apreciază

  14. Felicitari kiruj pentru nepot, sa speram ca va face o figura frumoasa si ne va ajuta mult! 🙂 Vom fi foarte atenti la notare, vand il vei include in lista, iar vrem sa vedem si ce nota vei da lui, totul sa fie transparent, fara mismasuri, ca apoi sa dea bine la statistici!!! 😉 😛 Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Daaa ! Cine stie cata „palinka ” o donat Kiruj bacsi ca sa-l vada pe „unoka” la Chefere…. Io nu cred ca-i bun pana nu-l vad …! S’api’ , daca-i bun , atunci ii dau o bere la bacsika ..

      Apreciază

      • În foarte multe locuri am donat „palinka” în ultimii 35 de ani (majoritatea pt. a rezolva probleme de serviciu), dar aici chiar nu…:) Copilul s-a cunoscut cu Miri acu un an la Fradi, de acolo legătura. Aşa cum am mai spus, îi va fi foarte-foarte greu să prindă echipa, e un pic în spate şi cu pregătirea, vine dintr-o divizie inferioară, deci dacă n-ar fi vorba de el, foarte mari speranţe n-aş avea. Sper doar să aibă noroc, şi să se integreze în grup, apoi Dumnezeu cu mila…HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Ar avea şanse mai mari dacă s-ar reprofila în mijlocaş la acoperire, fundaş central sau U21. 🙂 Momentan, în atac e înghesuială mare. Sper ca al treilea jucător pomenit de Zăvăleanu să fie unul defensiv. Poate e Rada. 🙂

          Apreciază

    • Nu prea conteaza cu cine am cazut daca Herr Miri & conducerea o sa aiba aceeasi atitutidine fata de Cupa Ligii ca in sezonul trecut, cand am avut 7 juniori in primul 11 cu Iasi-ul…

      Apreciază

      • Cupa Ligii? Who cares? Why? La prapastia dintre titulari si rezerve nu ne putem gandi la 3 competitii. In actualele conditii insolvente…De unde sa aduci jucatori si buni si gratis atatia?… Sa fim cu picioarele adanc infipte in pamant…

        Apreciază

        • De ce? Cupa Ligii e un trofeu foarte usor accesibil…tocmai pentru ca sunt relativ putine meciuri, toata lumea are alte prioritati etc. In campionat poti mult mai usor repara un accident, in plus sistemul cu injumatatirea punctelor dupa tur-retur iti ofera o a doua sansa.

          Apreciază

        • Inteleg ce vrei sa zici cfr.istul, dar totusi cred ca se poate alcatui o echipa cat de cat competitiva pentru Cupa Ligii cu un mix mai echilibrat de titulari/rezerve. Dar cand incepi jocul cu 7 juniori, e clar ca vii ca mielul la taiere…

          Apreciază

        • Premiile in Cupa Ligii sunt duble fata de Cupa Romaniei. Ok…e greu sa joci in 3 competitii. Dar daca e sa sacrifici o competitie, atunci mai bine sacrifici Cupa Romaniei. Singurele aspecte care fac Cupa României mai importanta decat Cupa Ligii sunt prestigiul și locul de Europa League. De Europa League nu se pune problema. Iar in momentul de fata 200.000 de euro sunt mai importanți decat prestigiul.

          Apreciază

  15. Cupa Ligii trebuie tratată serios, zic eu. În primul rând, e un posibil trofeu nou, ”neaccesat” încă de noi. Apoi ai doar 5 meciuri de câștigat pentru obținerea ei, din care doar 2 (parcă) în toamna asta (semifinalele tur-retur și finala sunt în 2017). Să nu mai vorbesc că cele două de anul ăsta (optimi și sferturi) se joacă ambele în Gruia și cu niște adversari accesibili de tot. Am lăsat pe final cele 400.000 euro care se dau câștigătorului…HAI CFR!!!

    Apreciază

  16. optimi de finală (8-10 august)

    FC Voluntari – Dinamo Bucureşti
    Concordia Chiajna – Pandurii Târgu Jiu
    CFR Cluj – CS Universitatea Craiova
    FC Botoşani – CSMS Iaşi
    Gaz Metan Mediaş – ASA Târgu Mureş
    Rapid Bucureşti/ACS Poli Timişoara – FC Viitorul Constanţa

    sferturi de finală (7-8 septembrie)
    meci 1: CFR Cluj/CS Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş/ASA Târgu Mureş
    meci 2: ASTRA – FC Voluntari/Dinamo Bucureşti
    meci 3: Rapid Bucureşti (ACS Poli Timişoara)/FC Viitorul Constanţa – Concordia Chiajna/Pandurii Târgu Jiu
    meci 4: FC Botoşani/CSMS Iaşi – STEAUA

    semifinale (21-22 decembrie, respectiv 1-2 martie 2017)
    câştigătoarea meciului 1 – câştigătoarea meciului 3
    câştigătoarea meciului 2 – câştigătoarea meciului 4
    Daca tratam serios aceasta cupa, o putem castiga.Avem un traseu accesibil.Posibil dupa Craiova , ASA iar duoa Viitorul sau TG jiu.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.