CFR – ASA


Soarta s-a răzbunat crunt pe noi că am avut îndrăzneala să batem FCSB-ul. De-atunci, de opt etape, de 109 zile, n-am mai reuşit să legăm nicicum 3 puncte într-un singur meci. Faţă de graba noastră în a repurta din nou o victorie, până şi TAS-ul a părut un Speedy Gonzales în anunţarea deciziei în cazul FRF-CFR. De parcă nici n-ar fi adevărat ceea ce a spus Einstein, cum că Dumnezeu nu joacă zaruri. Nu s-a legat şi pace. S-a mijit ceva etapa trecută, dar nu a fost îndeajuns. Sau, mai bine spus, minutele de prelungire au fost mult prea îndeajuns. N-am ce face, iar îi musai să pun placa stricată cu „orice serie neagră are un început şi un sfârşit”. Începutul îl ştim, de-acum tre’ să stăm cu ochii beliţi ca pe butelie să nu pierdem momentul mult aşteptat al finalului. Că nu se există să nu vină în următoarele 1, 2, …, n etape.

Prima oportunitate o vom avea…

duminică, 21 februarie 2016, începând cu ora 20.30, în cadrul etapei a 25-a din Liga 1, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în partida CFR Cluj – ASA Târgu Mureş.

Conceicao, ca urmare a celor întâmplate la Giurgiu, va lua măsuri drastice şi va schimba mai mult de o treime din echipa de start faţă de meciul precedent. De vrea, de nu vrea. A început „sarabanda intrărilor la boxe”, cum spunea mai de mult un comentator de F1 la Digi. Jakolis, Gomelt, Cristian Lopez şi Dani Coelho au adunat suficiente cartonaşe galbene cât să stea în tribună în această etapă. La câte un avertisment distanţă sunt Camora, Larie, Mureşan, Beleck şi Păun. Ar fi bine ca în următoarele două partide să scăpăm cât mai ’eftin, că în play-out intră în vigoare tabula rasa.

Fără a exclude posibilitatea pregătirii pentru adversar a unei surprize de ordin tactic, nu cred totuşi că vom asista la o schimbare de aşezare a echipei faţă de meciul din deplasare. Portaru’-i portar, indiferent dacă antrenorul îl va penaliza sau nu pe Marc pentru gafa care i-a readus în meci pe giurgiuveni. Tiago Lopes îl va înlocui pe Dani Coelho, Petrucci pe Gomelt, Nascimento pe Petrucci, Vitor Bruno pe Jakolis, Păun sau Nouvier pe Vitor Bruno, iar Beleck pe Cristian Lopez. Carevasăzică un 1-4-1-4-1: Marc (Mincă) – Tiago Lopes, Larie, Mureşan (Goian), Camora – Petrucci – Bruno, Nascimento, Juan Carlos, Nouvier (Păun) – Beleck.

Racheta ne informează că la antrenamentul de ieri s-au exersat execuţiile impecabile ale loviturilor libere peste un zid. Poate-poate ne va ferici Vitor Bruno (el pare a fi cel însărcinat de Conceicao să poarte banderola de specialist) cu vreo 3-4 goluri în poarta lui Edy printr-un astfel de procedeu, că ar cam fi timpul. Cred că de pe vremea lui Rada n-am mai văzut o minge băgată direct în aţe dintr-o lovitură liberă directă. De n-o fi, nu contează, s-o băgăm altfel în poartă, oricum, numai s-o facem de mai multe ori decât mureşenii. Părerea mea, Conceicao nu va conta pe serviciile lui Cristi Bud, cel puţin în restul meciurilor de jucat din sezonul regulat.

În timpul scurs de la meciul precedent, toată presa a relatat că asaiştii au mai achiziţionat un afiş electoral de atac (extremă stângă sau vârf), pe David Manga (francez, 27 ani, ultimele evoluţii avându-le la echipe din Israel). La o căutare, gugălu’ scoate şi acum o pagină de pe site-ul oficial al mureşenilor cu titlul „Bun venit, David Manga!”, dar pagina este de negăsit la accesare. Te pomeni că au şi scăpat de el, de frică să nu se molipsească Mutu şi să-şi dorească prea des să se facă şi el Manga. Zice-se că definitivarea transferului s-a amânat şi depinde de o nouă vizită medicală. Nume multe vehiculate pentru postul de vârf de atac, dar s-ar putea să apeleze la Jazvic (dat şi el incert) pentru meciul de duminică. Ramiro Costa e şi el la 4 galbene adunate, deci va sta. Lui Ţucudean i-a venit între timp cartea verde (ciudat, au luat de o lună jucătorul şi să-i vină atât de târziu documentul), dar poate că are probleme cu viza medicală ori că nu-i vor veni în timp util noile ghete orange de firmă. Mutu mai are până va putea duce un meci întreg (dacă va mai putea vreodată). Fundaşul Sașa Balic a fost operat, probabil că nu va mai juca în acest sezon. În locul lui, mureşenii l-au împrumutat până în vară pe Pârvulescu de la FCSB. ASA Târgu Mureș: Stăncioiu – Velayos, M. Constantin, I. Balaur, Brandan – Mureșan, Gorobsov – Jazvici, Voiculeț, Buș – Ţucudean. Rezerve: Viciu, Ivan Gonzalez, N’Doye, Mutu, G. Matei, Ciolacu, Dedov.

Meciul este capital pentru oaspeţi, dacă vor să mai joace în acest sezon în capitală. Morcovii lor vor avea dimensiuni şi mai şi dacă Iaşiul va învinge azi Timişoara. O grămadă de ieşeni vor urla la ora meciului nostru „hai şiefireu”, dar nu pentru ei trebuie să jucăm, ci pentru îndeplinirea obiectivului nostru: întreruperea seriei negre şi obţinerea unei victorii după atâta amar de vreme. Putem juca din nou doar pentru plăcerea jocului, concentraţi şi cu dorinţă de victorie, fără încordare, fără miza rezultatului, aşa cum am procedat la Giurgiu.

HAI CFR!!! Hai să legăm odată trei puncte într-un meci ca să putem lega apoi şi vreo 20 de victorii! HAI CFR!!!

28 de comentarii

  1. Trebuia sa mai fac o precizare;singurul remarcat la executarea loviturilor peste zid a loviturilor libere directe(de la 20m.)a fost S.Negrut(!);cu mici exceptii(reusite),toti ceilalti,din pacate,au nimerit zidul sau plopii;daca as fi fost A.1,mai prelungeam antrenamentul cu inca 1h.,pt. reglarea tirului(!),pregatind,macar,cate un jucator de fiecare picior,pt. asemenea oportunitati;dupa cum s-au prezentat in meciul cu Astra,cred ca doar Gomelt ar reprezenta o pierdere,doar ca acolo avem o dublura buna;Hai CFR,cu victoria!

    Apreciază

  2. Cred ca o venit timpu sa ne arate si Beleck ca e fotbalist. Poate cu Ruiz in spatele lui va iesi la rampa in sfarsit si ne va arata ceva din calitatile care l-au recomandat la Fiorentina. Meci greu dar nu neaparat de speriat. Putem castiga,daca suntem atenti. Hai CFR!!!

    Apreciază

  3. Vittorio,am sa-ti explic,ca sa intelegi de ce este preferat,inca Marc, desi a comis „doar”o gresala si jumatate,nu doua(parca ar mai avea vreo importanta!);ieri la jocul-scoala,au aparat Marc si Vatca,Minca,nu cunosc din ce considerente, facea pregatirea singur,separat;iar pt.a nu-i zdruncina definitiv psihicul si eu pt. redobandirea increderii l-as folosi tot pe Marc(!)-You understood(!)

    Apreciază

  4. http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/exclusiv-s-a-aprobat-planul-de-reorganizare-a-clubului-dinamo-440741.html
    Cei care contestati tratamentul diferit al lui CFR fata de altii, puteti sa vedeti aici cum Dinamo a scapat de plata majoritatii datoriei de 17,5 mega euroi, platind doar unul singur iar ca exemplu elocvent au platit doar 5,93 % din datoria catre ANAF. Concluzia e ca aveti perfecta dreptate.
    La depunctari, Dinamo trebuia sa fie depunctata pentru datorii inainte de 30 iunie 2014 cu 6 puncte, ceea ce se incearca acum cu CFR-ul pentru un lucru similar in 2015. Nici ei nu aveau plan de reorganizare aprobat pana la 30 iunie (s-a aprobat la 18 decembrie).
    Concluzia finala: AVETI PERFECTA DREPTATE.

    Apreciază

      • …era chiar culmea prostiei sa introduca noul regulament de depunctari chiar cand trebuia penalizata Dinamo cu 12 puncte, pentru ca daca in 12 iunie aveau 17,5 mega euroi datorii neplatite atunci inseamna ca la 31 martie nu aveau cum sa fie la zi cu platile pana-n 31 decembrie. Daca ar fi fost, nu intrau in insolventa la 12 iunie,,,

        Apreciază

        • Da, aveau datoria respectiva. Dar datoriile catre stat sau scos din manualul de licentiere cu vreo doi ani inainte. Comisia de licentiere ia in considerare doar datorii catre salariati, jucatori si alte cluburi.

          Apreciază

            • Nu stiu…poate aveau declaratii ale angajatilor ca amanarea platilor. A fost un tertip practicat de multe cluburi. La 30 martie le cereau jucatorilor sa semneze ca sunt decord cu plata restantelor la 30 iunie de exemplu. Din acel moment sumele respective nu mai figurau drept datorii neplatite.

              Apreciază

  5. În loc să verific situaţia cartonaşelor galbene în tabelul lui kiruj, m-am luat după un tâmpit de site. Cristian Lopez nu are adunate decât 3 cartonaşe galbene, deci e bun de joc. La Timişoara, în etapa a 15-a, nu a primit avertisment.

    Apreciază

  6. ASA e o echipă greoaie care se va apăra bătrânește încă din primele minute. Atunci se vor simți vulnerabili și dacă scapă jumătate de oră fără gol, vor prinde curaj. Da io zic că nu scapă, avem niște dedicații pentru Mara de dat, la firul ierbii, în plasă. I-aș arunca pe lupii tineri în joc de la început, să le facă mintea zob și mai apoi chiar pe Carter, să facă dubla pe final. Baftă. 4-0. Scurt.

    Apreciază

  7. faptul ca iasiul a facut egal a incins lupta pt playoff…muresul are sanse mult mai mari chiar daca are un punct mai putin, deci presimt un rezultat prost maine pt noi..

    Apreciază

  8. Parca mi-ar placea sa avem macar o echipa ardeleana in play-out!Iar noi oricum nu retrogradam (fara jumatate din ce am putea lua deseara).DECI AVEM UN MECI DE WIN-WIN.Adica ma voi bucura si de pierdem si de castigam.Numai egal sa nu fie pt ca noi castigam 0,5 puncte cu care nu facem nimic ba mai mult ne procopsim cu o echipa tare in play-off.

    As dori sa comentez putin „exemplul ASA”:
    Numele anterior FC Municipal sau FCM.Va dati seama cum scandau suporterii…

    Inteligenta „actualizarea” numelui echipei ASA in … Asociatia Sportiva Ardealul! Astfel ramane si palmaresul si acronimul si dispare o eventuala lupta fratricida pentru intatietate in acelasi oras, gen Petrolul vs Astra sau U Craiova vs CSU Craiova sau cazul Poli Timisoara.
    Niciun oras sub 1 milion de locuitori nu poate oferi suport financiar sau pur si simplu fani care sa umple meci de meci tribunele.Tot respectul pt U(am fost student la Cluj), dar nu cred ca mai revine vreodata decat la nivel studentesc adica la amatori ca si Sanatatea.
    O actualizare a acronimului CFR este mai mult decat necesara.Nu mai reprezinta caile ferate si nu e sustinut de acestea(bunicul si tata au fost ceferisti)ci un oras/o regiune si ar trebui sa fie sustinut de acestea.(ex „socios” la Real Madrid)
    Mie personal mi-ar placea CF Cluj 07(pt a reprezenta judetul, 07 pt … siebenburgen) sau CF „R” Cluj 07, pt „R” gasindu-se ceva, eventual in latina, sau simplu CLUJ ca la marile echipe care sunt unice in orasul lor, gen Sevilla, Valencia, Basel , Zuerich, Stuttgart, etc

    Apreciază

    • De fapt un egal ar aduce exact 0 puncte 🙂

      Cat despre „rebrand-uirea” FCM-ului ce sa spun? Daca tu esti de acord cu asta inseamna ca esti de acord si cu FCSB, nu?

      Apreciază

  9. 2 echipe de ,,elefanti,, la pauza daca nu se intampla ceva nu se va marca in veci. Vai de curu nostru,ce fotbal slab aratam. Aia de la mures is mai slabi,nu au nici o treaba ci play off-ul.

    Apreciază

  10. 3 puncte si o victorie de moral. In sfarsit am sparg ghinionul, sper. Ne-am dorit ceva mai mult victoria, mai e mult de lucru la echipa, dar mergem inainte cu ceea ce avem.

    Apreciază

  11. Bravo CFR ! Bravo baietilor …As intra in detalii dar acum nu am timp…Insa nu pot sa nu ii intreb pe cei din Tg-Mures prezenti pe tribuna…ce ‘zda ma-sii au avut aia din galeria ASA cu noi ? Ca ne-au muit aproape tot meciul cu toate ca noi in toamna cand am fost la ei nu tin minte sa ii fi injurat vreodata…

    Apreciază

  12. Rezultat mare cu un adversar care a venit doar la ciupeala.Ori in aceste conditii este cu atat mai pretioasa victoria.Nu stiu ce-am putea sa le reprosam baietilor,care s-au daruit si alergat enorm pentru o victorie indelung asteptata.Prima repriza cu mai putine reusite,insa in partea a doua am condus jocul si am castigat meritat.
    Ca si in etapa trecuta Petrucci a facut un joc ireprosabil.Nouvier deasemenea un joc mare incununat si cu primul gol la echipa.Ruiz este un mare castig si s-a impus prin valoarea incontestabila dupa putin timp.
    Paun are calitati si posibilitati sa creasca,dar la acest moment nu ajuta suficient.Nici Cristian nu pare avantajat de pozitia de varf impins……..Belek se pare ca nu este in gratiile lui A1 ,deci Bud poate sa fie o solutie acolo.Iar putinele minute jucate au aratat ca poate sa fie omul care ne lipsea de acolo.
    Arbitrajul lui Hateganu in nota ultimilor ani(ma refer cand ne-a arbitrat pe noi)………si acest arbitru este nr.1 de la noi si arbitreaza in CL!Pe scurt:da simulare la Paun si implicit galben pe linia de 16m.Apoi pe partea cu galeria Voiculet ia mingea cu palma ,faza continua fara sa fie sanctionata si apoi se termina cu galben pentru noi si lovitura libera impotriva.
    In tusa Lopes aste faultat de Ionita,care apoi il taraste efectiv din afara terenului pe jucatorul nostru…….nimic neregulamentar pentru cel mai bun arbitru al tarii.In cealalta directie ne-a sanctionat la fiecare faza la care a avut minima acoperire a regulamentului.Jalnic acest nemernic imbracat in negru!
    Este dulce victoria si echipa arata binisor.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.