„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (11)


Returul nu este o simplă plimbare prin Parcul Feroviarilor, pentru că CFR are de susținut și meciuri în deplasare, cu adversari contondenți. Chiar dacă la Timișoara clujenii scot un egal pe final, la Oradea cedează în ultimul sfert de oră și permit gazdelor să se apropie la 3 puncte. Deși are cel mai eficace atac din serie, CFR Cluj n-a omorât campionatul. Suspansul continuă…

***

104 comentarii

  1. Cum se schimbă vremurile, domnul dr. C. Rădulescu avea la dispoziţie un singur atacant de meserie pentru 4 locuri, iar acum (1-2-3 ani 🙂 ) 4 atacanţi se bat pentru un singur loc. 🙂 Mai interesantă a doua cronică, cea de la Oradea, „două galerii egale numeric – cea a oaspeţilor mai înflăcărată şi mai bine înarmată cu instrumente zgomotoase” 🙂 Şi cine a fost arbitru, un alt Rădulescu, Andrei, cel care peste un an a devenit primul arbitru român care a oficiat la un CM (de fapt, al doilea, zice-se că, n-o să ghiciţi :), tot Rădulescu, Constantin „Costel”, selecţioner al României la CM din 1930 în Uruguay a oficiat de două ori ca arbitru de tușă în meciuri în care jucau Argentina și Uruguay și care au avut loc în zilele când România nu juca 🙂 ).

    Apreciază

  2. În perioada aia (dar şi mai încolo, de prin anii 70, 80) ambele serii de div.B erau extrem de puternice, echipele fiind apropiate din punct de vedere valoric (seria „ardelenească” fiind, totuşi, mai puternică. O tempora…). Mai mult, în deplasare se câştiga extrem de greu, chiar şi egalul era la mare preţ. Nivelul jocului era destul de bun, şi -în foarte multe cazuri- „satisfăcea” exigenţele publicului local, care nu a mai fost nici „dinamovist”, nici „stelist” (cu excepţiile de rigoare, evident), era un public ataşat echipei locale şi cu asta basta. Erau alte vremuri…Noţiuni ca „insolvenţă”, „faliment”, etc. nu existau (nici în dicţionare…), PCR-ul a avut grijă ca poporul să aibă „circ şi pâine”, fotbalul a fost şi o supapă bine controlată de partid ca „proletariatull” să mai urle de necaz într-un cadru organizat…HAI CFR!!!

    Apreciază

    • E, vorbim de 1969… ca din 75 a aparut Gloria Bistrita ca membra permanenta a diviziei B si Jean Padureanu avea grija ca echipa sa intre in amnezie cu 4-5 etape inainte de terminarea campionatului.

      Apreciază

    • Din presa apare faptul ca Cipri si-a reziliat de comun acord contractul in schimbul renuntarii la banii datorati. Deci da, indirect am primit ceva bani , sub 100k.

      Apreciază

    • Conform prosport: „Deac a primit două salarii restante şi a renunţat la patru dintre ele, adică la 80.000 de euro, pentru a primi dreptul din partea clubului de a pleca.” De reţinut, a primit 40.000 de euro! Full de bani clubul. 🙂

      Apreciază

  3. darkside toata stima pentru ca ai putut citi ceva pe siteul pe care l-ai postat ca pa mine nu ma ajuta capu sa inteleg ceva de acolo.sper sa nu dea evreii atatia bani cate semne am inteles eu. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Apreciază

  4. Ia sa vedem cam cu cine ne luptam in treacut..apropos de cei care striga de datorii.. pe linga astia suntem mici copii; ma intreb cum au primit insa licenta atitia ani? link

    Apreciază

  5. Nah, să ne uităm la partea plină a paharului (din care pahar mai picură doar întors cu susul în jos): Larie, Rada, Susici, Petrucii, Jazvici, Jakolis și Negruț cel aproape refăcut, că m-am săturat de știri proaste: link

    Apreciază

  6. Prietenii de pe chefere.tv m-au banat pe motiv ca am facut o gluma nevinovata: am spus ca Arpi va vinde pelzua metalica la fier vechi si isi va mai recupera din datorii. oricum nu voi mai comenta veci pe acel site, e plin de intelepti. Cel putin Corn ne mai tine la curent cu ceva birfe, reale sau nereale dar ceilalti sint lipsiti complet de simtul realitatii. Referitor la articol, imi amintesc ca, fiind copil, tatal meu ma ducea la meciuri la CFR si U pe municipal. De prin 69-70, de cind a intrat CFR in A am prins dragostea de echipa si mi-am pastrat-o in continuare, indiferent in ce divizie evolua echipa. Am fost alaturi de echipa si pe la Cavnic, Orastie, Bistrita, Baia Mare si Oradea si voi ramane in continuare un optimist de serviciu. Hai draga CFR!

    Apreciază

    • Jos pălăria, Morero! Asta trebuie să fie atitudinea, să fim lângă echipă, şi la bine, şi la rău! Acum e de rău, din păcate. Vor fi perioade şi mai bune, probabil. Degeaba o tot f…em că ce a făcut (sau n-a făcut) PAZ, că oricum nu rezolvăm nimic, şi ne ştresăm pe degeaba. Treaba noastră e să fim lângă echipă, dacă va fi să jucăm returul cu Veress et co., asta e, îi susţinem pe ei. Dacă dau totul (faţă de nivelul lor) atunci deja e bine. În rest: HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Absolut de acord! Poate-poate, aceşti băieţi (majoritatea de caracter) vor mai face un ultim efort, vor mai păsui un pic conducerea, şi cu Eugen (băiat de caracter şi el!) vor aborda returul aşa cum trebuie. Sunt un pic rezervat vizavi de Felghe (în primul rând), dar poate vine şi el cu o surpriză (plăcută) pentru noi. Oricum, respectele mele pt. ei, nu le e uşor, să recunoaştem! HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Kiruj, definește-mi în timp, te rog, „vor mai face un ultim efort, vor mai păsui puțin conducerea”. Să zicem că fac ultimul efort al păsuirii conducerii și refuză oferte concrete de la echipe care mai și plătesc salariile. Buuun… Acuma, dacă păsuiții nu-i plătesc pe Maftei, Stana, Ganea și mai știu eu cine, CFR-ul este depunctat. Pentru ce să mai faci eforturi ultime atunci, după ce ți se fură munca de un tur întreg? Ca să scapi CFR-ul de la retrogradare pe gratis? Pe de altă parte, dacă M, S, G și mai știu eu cine sunt plătiți, automat trebuie plătiți și actualii jucători, nu? De unde crezi că o să vină plățile, că – vorba lui Morero – banii de pe metal nu-s siguri?

        Apreciază

        • Este o speranţă (subiectivă, recunosc), fără prea multă legătură cu realitatea şi cu prognozele reci…dar tot speranţă se numeşte, chiar dacă moare şi ea, ultima…:) Prin ultim efort mă gândesc (la fel de subiectiv, sau naiv, dacă vrei), că -într-un fel sau altul- se va rezolva ceva în primăvara asta, adică prin „ultim” eu înţeleg „până la rezolvarea pozitivă a lucrurilor”, nicicum ceva absolut, după care vine…ştii tu ce. HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Excelentă definiție! Mulțam. Însă acum m-ai pus pe (alte) gânduri filozofice: încerc să-mi imaginez dacă în viață e mai bine să ai speranțe subiective sau obiective, și care dintre ele mor ultimele… Dar de data asta te rog să nu mă mai bagi în seamă. 🙂

            Apreciază

        • 07, nu vopsi negrul în negru! Dacă comisiile nu au atâta bun simţ să mai amâne litigiile încă un an-doi, până apare şeicul din China, n-au decât să ne depuncteze: pentru Stana în Cupa Ligii, iar pentru restul în clasamentul campionatului trecut, doar în lotul acelei ediţii au figurat majoritatea dintre jucătorii aflaţi în litigiu cu clubul.

          Apreciază

  7. Beitar Jerusalem speră să aibă în week-end Relație răspuns pozitiv din România Cipriani Dayak. Ieri (miercuri) abordarea Grupului de propunere Jucător financiară îmbunătățită până la sfârșitul sezonului cu O opțiune pentru încă un sezon, în cazul în care termenul stabilit Răspunsul este pana vineri dimineață un alt Beitar Trageți oferta. link Scuzati traducerea, am fost repetent la ebraica in anul doi de facultate :-)))

    Apreciază

  8. batar pentru no-name si dinamu si „celelante” s-o fost gasite metode de iertare/amanare/neluare la cunostiinta… Pentru Frana nu se va gasi niciodata nimic…..Va spun si de ce: Frana o fost luata de la mitici muuulte participari la ChL, deci muuulte meleoane… Pt. asta miticimea NU VA IERTA NICIODATA Frana… Cum plm (vorba lu’ Andone) isi permit aestia din Ardeal sa ne ia meleoanele…Vad o singura solutie: ARDEALUL INDEPENDENT!!!!

    Apreciază

    • Digi confirma printr-un comunicat ca va transmite meciurile din Liga I si Cupa Ligii pentru urmatoarele doua sezoane si jumatate, pana in 2019. Potrivit sursei citate, compania RCS&RDS nu va percepe clientilor sai niciun cost suplimentar la abonamentul de servicii de televiziune prin cablu si satelit, pentru vizionarea competitiilor sportive.

      Surse: Look TV va da in continuare toate cele 9 meciuri, in timp ce Dolce va ramane cu optiunile pentru meciurile de pe Look Plus.

      Apreciază

    • Cred ca iarna asta va fi moca ca sa le dea imprsia celorlalti din celelate retele ca Digi „e mai ieftin”. Asta a fost argumentul lor intodeauna. De la anul, depinde de ce va face Dolce si cum vor reactional romanii la mixul free (ProTv) /exclusiv si complet.

      Apreciază

    • RCS nu mai transmite UCL si EL, nici Premier League (dar care e pe Eurosport), deci se tem sa nu isi piarda din clienti. Care clienti cnu s-au mutat la UPC pentru ca sustin vor fotbal de calitate, nu mizeria din liga 1. Acum mizeria din liga 1 va fi buna, daca e gratis.

      Apreciază

      • Conform gsp “ieri seară LPF şi RCS au bătut palma.” şi “Odată cu preluarea drepturilor TV şi de DigiSport, aceştia se vor ocupa singuri de producţia meciurilor din Liga 1, şi nu firma contractată de cei de la Look TV!” Asta vrea să însemne că pe Digisport şi Look vor fi două transmisii diferite ale aceluiaşi meci? Ce treabă are RCS cu LPF dacă s-a înţeles cu PAZ? Look şi Look Plus intră în grila de programe Digi?

        Apreciază

        • RCS s-a inteles cu ISB/LOOK si preia meciurile de la LOOK la fel cum face Dolce Sport, cu deosebirea ca preia toate meciurile, nu doar cele care nu sunt in pachetul pay TV (adica cele de pe LOOK PLUS). Practic, abonatii RCS/Digi vor putea vedea meciurile din liga 1 la alegere pe Digisport sau pe LOOK. Din cate am aflat, intelegerea este pana in 2019, dar suma platita de RCS catre ISB este valabila pentru returul acestui sezon, urmand ca in toamna sa aiba iar negocieri.

          Apreciază

          • Cel mai important e să avem ce vedea, să nu rămânem fără echipă. 🙂 Că dacă nu va fi CFR-ul, din partea mea poa’ să-l facă invers-pay-per-view (să plătească Digi abonatului) că pe mine nu mă mai interesează.

            Apreciază

    • Moca doară, cel puţin în acest an. În plus un balon de oxigen pentru ligă şi implicit pentru cluburi. Asta chiar că e o surpriză plăcută şi pentru noi! Haide CFR!

      Apreciază

  9. La articolul din prosport(cel cu Digi va transmite Liga I), exista un comentariu , o mare „bomba”: … Teszari va prelua CFR-ul. No …….

    Apreciază

    • Cred ca e mai mult un zvon, dar nu-i exclus sa fie o parte a intelegerii cu drepturile TV. RCS a cumparat recent 4 posturi de radio cu un anumit target, presupun ca pentru a-si promova telefonia mobila, iar un CFR performant le-ar putea aduce un castig pe partea asta.

      Apreciază

  10. Ok,ok buna veste,cel putin nu ma mai chinui sa vad mecurile CFR-ului din deplasare pe internet…Dar cam atat cu vestile bune daca e sa ne luam dupa asta : ” Mai mult, televiziunea a fost o idee mai bună decât investiţia într-un club de fotbal. Am putut să vând televiziunea, pe când clubul de fotbal nu o să-l ia nimeni, nici pe gratis”…si dupa asta : „Voi vinde canalele mele de televiziune pentru că ei au nevoie să descarce drepturile de televizare. Nu vor mai fi posturile mele, vor fi ale dânşilor. Banii respectivi nu reprezintă un efort financiar pentru ei”, a spus Arpad Paszkany

    Aceste canale au fost vândute de Paszkany către Intel Sky Broadcasting LTD. Anunţul a fost făcut pe site-ul citynews.ro….Vestea cu adevarat buna ar fi sa vina Teszari….

    Apreciază

    • Înseamnă că dosarele 1, 2 şi 3 s-au rezolvat. 🙂 Nu zic că nu are dreptate Maftei, dar ce diferenţă e între ieşirile lui în presă faţă de comportamentul foştilor colegi de linie şi actuali de suferinţă materială (Piccolo, Rada, Cadu, Camora).

      Apreciază

      • Cred ca incepem sa o luam razna….:( De nervi de frustrare,macar facem haz de necaz…Eu pe FB am pus linia de clasament a celor de la echipa 2-a la ultima participare in liga IV…Nu am stat rau ! Locul doi dupa Jucu FCSB…

        Apreciază

  11. Eu ne având acces la ştiri despre CFR decât de la Prosport ,Sport.ro , GSP care ştim noi ce drag le e de CFR şi ce fel de ştiri dau despre ea , citesc că pleacă jucători – ciudat gratis – . Vă rog , măcar aproximativ dacă ştiţi , cine mai rămâne în echipa CFR-ului ??? Se ştie, se poate afla cu cine va începe returul ??? .

    Apreciază

    • Dupa toate aparentele,vom avea o echipa foarte tanara.Cred ca vor avea posibilitate tinerii de la CFR.Sper sa ramana insa,si cativa mai cu experienta.

      Apreciază

      • Si inca ceva,nu se stie de nici un cantonament pana in momentul de fata (doar ceva meciuri in Italia),nu mai avem preparator fizic.Va fi un retur de foc daca situatia ramane la fel,si greu vom aduna puncte pentru a ne salva.

        Apreciază

  12. M-am tot gandit aseara la ce se va intampla acum,ca RDS-ul va transmite „mocca” meciurile din liga blatista.Multa lume aici pe site spune ca viitorul este pay per view (si poate ca asa ar fi sanatos),dar vazand ca RDS s-a intors la binecunoscuta politica de acaparare a clientilor prin gestul de a transmite gratis meciurile,concurenta a primit o lovitura grea.Cine va mai plati in plus pentru a vedea meciurile din rumunica.Oare cei care au migrat catre UPC,Telecom vor reveni la prima dragoste?Daca da,pierderile de la cele doua companii,nu-i vor forta sa renunte la contract (nu stiu daca se poate).In acest fel ,cred ca fotbalul va pierde cel mai mult.Sunt curios cum vor reactiona cele doua companii.RDS a facut o miscare buna,astaptand pana acum .In orice caz le-a tras presul de sub picioare la concurenti.

    Apreciază

  13. Luis, piata media este mai complicata decit crezi, pentru ca e legata de cea telecom. Daca acum vreo 15-17 ani tendinta era de a avea companii focusate, acum ca marjele de profit au scazut de la 30-35% la sub 15% directia e de a avea solutii telecom integrate. La prima vedere avantajate par aici Telekom si RCS, problematic este businessul pentru Vodafone la nivel regional (pt ca au doar telefonie mobila), Orange (local) si UPC (au doar cablu si fix). In zona asta a celor trei s-ar putea sa asistam la preluari, consolidari. Cum Orange tine de France Telecom au suficienta infrastructura in diverse tari, insa Vodafone are un turneu de cumparare, tranzactii recente fiind Ono (Spania). Zvonuri din piata spun despre o evaluare a preluarii Libery global (firma mama a UPC) de catre Vodafone. Daca aceasta tranzactie se va realiza, vom discuta in 2-3 ani de o piata de 3 jucatori mari in Romania : Telekom, Vodafone-Liberty si RCS, cu RCS fiind cel mai mic si cu cea mai mica profitabilitate conform strategiei actuale. Inevitabil la un moment dat se va pune si la RCS problema unei preluari, mai ales ca sunt actionari in companie care asteapta asta de peste 10 ani. Ca sa obtina insa un pret bun, compania va trebui sa balanseze intre mentinerea cotei de piata (singurul lucru care i-a interesat pina acum) si aducerea profitului la nivel celorlalti. De directia pe care o vor adopta depinde totul.

    Apreciază

    • Pentru unul care nu se pricepe (adica eu),dar cunoscand comportamentul romanului,mi se pare ca RDS a dat o lovitura celorlalti,cel putin pentru moment.Cei care au contat pe o migrare masiva de la RDs la UPCsau Telecom s-au inselat.Poate daca nu se semna acum ,multi plecau de la RDS (si eu plecam),dar asa si-au pastrat cota,si din cauza celor 10 lei poate ca vor reveni si vechii clienti.Asa vad eu lucrurile,restul, descrise de tine ma depasesc,nefiind in domeniu ,si neavand anumite informatii nu pot sa-mi dau seama ce urmeaza.Oricum cred ca piata din rumunica este atipica.

      Apreciază

      • Nu cred că e vorba doar de cei 10 lei. Internetul oferit de RCS-RDS este mult mai ieftin şi mult mai bun decât al competitoarelor. Mai sunt mult mai multe birouri de relaţii cu publicul (casierii), telefonie fixă şi mobilă performantă, tv cablu, etc. Au făcut o afacere bună nemarşând la chestia cu liga1, când ceilalţi cablişti au ieşit în evidenţă.

        Apreciază

          • Exista un proverb japonez care zice cam asa: „lucrurile primite gratuite sunt cele care costa cel mai mult”. RCS are o abordare insuficient chibzuita, dupa parerea mea, si asta ii face putin atipici, dar nu neaparat in avantajul lor. Sacrifica castigul pe termen lung pentru un castig pe termen scurt. Sa mai asteptam, s-ar putea sa fie inghiti de altii sau sa inghita ei alti competitori.

            Apreciază

      • Coincidenta sau nu, cu vreo doua zile inainte sa se anunte tranzactia de 12 milioane, au venit doi baieti de la RDS la usa mea sa ma convinga sa trec la ei (eu avand abonament la UPC). Cu ce au vrut sa ma convinga? Cu o tableta gratis. Adica nu cu nu stiu ce canale traznet pe care nu le are concurenta, ci cu o tableta. Concluzia o poti trage si singur.

        Apreciază

        • Fără să vreau să te supăr Dark, cei de la Orange au încercat să mă convingă să trec la un abonament mult mai scump, oferindu-mi o tabletă și recepția meciurilor din Liga1. Așa că, se întâmplă și la firme mai mari…

          Apreciază

  14. „Din coltul Tribunei”(reflectii ne-pertinente):CFR-Sanatatea Cj.=1-1(0-1);Baza Sportiva”Viitorul”, teren sintetic, orele 13.00; un meci de Divizia”C”in care „virusii”au speculat o gafa a lui Ene- pasa directa la adversar(25m),a urmat un lob peste portarul iesit pe la 11m si 0-1(min.22)!!;noi am avut toate ocaziile-in prima repriza-fie mici,mari,imense, dar am ratat lejer, sau l-am facut”mare” pe portarul advers,”tragand” in el; am reusit sa inscriem in min.89 prin Stana;In prima repriza am aliniat formatia „STANDARD”(avuta la dispozitie):Minca(Began,din min.30)-Susici,Larie,Ene, Camora-Petrucci,Veress-Jakolis,Benjamin(!?),Costea-Jazvic, iar in cea de a doua s-a incropit o”combinata”formata din jucatori proprii, unii chiar din L.a4-a, unii reveniti(2-3),iar altii, noi aparuti(3-4); daca in prima a mai fost ceva fotbal, in ceea secunda, a fost (o brambureala) o cunoastere intre coechipieri;eu i-am recunoscut doar pe Began(Vatca din min.60)-Ene,Crisan si Burca in aparare,Stana,Paun si Carter in atac; cu echipa din prima repriza, daca nu ne depuncteaza, cu certitudine, anul acesta(la adapostul celor 34p.si a problemelor, celorlalte combatante)nu vom retrograda; dar daca pleaca, doar Larie si Petrucci, dupa ce ca nu avem atac, vom ramane si fara aparare(!);sigur, este prematur sa ne pronuntam si sa emitem judecati de valoare, doar dupa un prim meci(de antrenament), in care mare parte din jucatori(asa a fost perceptia mea)mi s-au parut ca au jucat(in ritm de vals) retinuti, neconcentrati, fara o implicare totala si lipsiti de agresivitate(!);totusi aveam mai multe pretentii, chiar si dupa numai o saptamana de „cantonament”, in Parcul Feroviarilor si Baza”Viitorul”; Hai CFR!

    Apreciază

    • 10x Racheta. Profesionist comentariu, spre diferenţă de echipa noastră… Rămâne de vâzut ce se va întâmpla după o pregătire ca lumea. Hai băieţii (indiferent care aţi fi), haide CFR!

      Apreciază

  15. Erata:Scuze!;Baza Sportiva se numeste „UNIREA”(nepotul, joaca la”Viitorul” si de aici, confuzia); cert este faptul ca avem un lot f. subtiat, atat numeric, dar mai ales valoric; deabia daca putem alcatui un prim”11″, de criza, dupa nicio saptamana de la reunire;dar daca(si f. probabil!)mai pleaca vreo 2-3 jucatori, cine ne mai asigura prezenta pe prima scena(?);mare atentie la penuria de atacanti(6 au plecat,deja, sau sunt in curs de despartire -Tade,Ivanovski, F.Dore,Chanturia,Deac,Guimaraes(!); am ramas cu niste rezerve de „cascadorii plansului”=Jakolis,Benjamin(!?),Costea si Jazvic; sper ca Negrut sa se refaca rapid si impreuna cu Paun, Trica sa-i titularizeze, de drept; Paun, este cu cel putin cu o clasa peste titularii de azi(!); sper sa-l putem opri macar pe F.Dore, care-i,acum, la lotul echipei sale nationale(!);astazi, am avut tot timpul senzatia ca echipa este f. afectata mental, psihic,dominata clar de o stare de nesiguranta de incertitudine si disconfort(ieri jucam pe”Old Traford”, iar azi prin „parcuri”); Hai CFR!

    Apreciază

    • Benjamin asta cine e, de unde a apărut, care-i treaba cu el? Apropo, eu nu-i consider (mai ales ACUM) umplătură pe Jazvici, Jakolis, nici măcar pe Florin…Mai e acolo Negruţ, şi dacă chiar vine şi Bud, avem ceva variante în faţă (nu la nivelul turului, asta-i clar, dar măcar de un loc 5-7, aşa). Depinde foarte mult de Eugen ceva reuşi cu ei, adică în planul pregătirii fizice (aici contrazic „opinia publică”, nu-i nevoie deloc de cantonamente de marketing prin Spania, condiţie fizică ca lumea poţi face şi printre nămeţi), apoi pe linia relaţiilor de joc, şi -foarte important- în privinţa motivării, strângerii vestiarului. Are o misiune infinit mai grea, ca acu 2 ani, să vedem cum va ieşi din „încurcătură”…HAI CFR!!!

      Apreciază

            • Revenind la un ton mai serios dar pastrand idea, poate tocmai expunerea pe care o are in Liga 1 il va ajuta sa mearga spre alte zari cu mai multi bani si cu patroni care isi respecta promisiunile, vorbele scrise si nescrise, care nu gaseste drept tap ispasitor pe oricine care dea lungul istoriei l-a ajutat in momente importante. Tocmai din acest motiv , inca o data respect maxim Cristi Bud.

              Apreciază

            • Pentru ce respect? Jucatorul a fost somer si a prins tomana asta 10 meciuri ca rezerva in Rep Moldova. E si intersul lui sa revina in RO si sa mai prinda dupa acest retur un ultim contract al carierei.

              Apreciază

  16. Da, I.Dacid, la capat de Manastur, spre Faget:Benjamin Tatar-un bosniac in probe, 20 de ani,a jucat in mijlocul liniei de 3 mijlocasi,dar care la fel ca toti din atac, cel putin in meciul de ieri,a fost modest, fara nicio sclipire, neconvingator, poate ceva mai”obraznic”(deh,gena!); acest Joao,portughez,a jucat tot la mijloc(in repriza secunda), dar la fel, nu a impresionat cu nimic, ba din contra, m-a iritat jocul lui orientat, mai tot timpul, spre propria poarta, nu am observat vreo calitate tehnico-tactica deosebita, sau ruperi de ritm, suturi , lansari,dribling, deposedari, angajament fizic,nimic din toate astea; mi s-a parut mult prea timid;In conditiile in care nu putem opri niciun atacant „meserias”, reintoarcerea lui Bud, poate ca trebuie salutata, dar eu am mari rezerve; i-am urmari”involutia” si cred ca el trebuie sa ne multumeasca daca-l”scapam” de la moldovani(pai, daca nici la nivelul asta, nu te vrea lumea, oare ce”valoare” mai ai=?!);Hai CFR!

    Apreciază

  17. Cristi, sunt de acord cu Dacid, adică aşa zic şi eu, că Bud chiar merită un (pic) de respect din partea noastră. Să mă explic. În general, această noţiune de „respect” în fotbal înseamnă niţel altceva, decât în alte domenii. Desigur, există respect şi la un loc de muncă „nefotbalistică” (al angajaţilor pentru un şef corect, de omenie, sau, invers, al şefilor pt. un angajat devotat, etc.), dar în fotbal „respectul” iese din „sfera de producţie”, el este, dacă vrei, un „sitem propriu de premiere” al suporterilor, al fanilor echipei respective. Dacă nu există acest sistem de triere (unii sunt priviţi cu respect, alţii nu), atunci nu mai vorbim de suporteri, nu mai vorbim de „iubirea” unei echipe, etc. Ţinem la o echipă tocmai pentru că există culori, există legend, adică, prin deductive, există posibilitatea să respecţi (sau nu) unii dintre jucători, legendele clubului, câteodată şi vreunul dintre conducătorii marcanţi ai echipei, etc. Dacă toate acestea nu există, s-a dus dracului toată treaba, ajungem acolo, unde n-a trebui să ajungă nicio echipă, şi anume la o simplă afacere pt. unii, cu suporteri de rezultat, etc. Revenind la cazul special al lui Bud, ok, ce zici tu de Bud, e OK, dar aproape la toţi jucătorii suspecţi de respectful nostrum am putea invoca „slăbiciuni” (sau explicaţii) de acest gen. Treaba e simplă, Cristi, acest Bud a contribuit DECISIV la obţinerea titlului 2 din 2010, apoi -într-un moment greu al vieţii- nu a fost ajutat de nimeni, „maurul şi-a făcut datoria, maurul poa’ să plece”, adică. Cu toate acestea, cu chiu, cu vai, el s-a redresat treptat, n-a înjurat -din câte ştiu niciodată clubul nostrum, iar acum a vorbit frumos, într-un mod care ne încălzeşte un pic inimile, ne mai dă o speranţă că există şi astfel de abordări din partea unora. Poţi compara acest discurs al lui Bud (sau al luui Piccolo, al lui Cadu, etc.) cu cel al lui Maftei, etc.? HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Corect Kiruj,daca am reduce totul doar la afacere in fotbal,atunci am pierde esenta,nu ar avea rost.Mai exista si sentimente (din pacate, aici Cristi are dreptate,sentimentele nu tin de foame).Cred ca o combinatie intre cele doua ar fi ideal,si atunci ar functiona sistemul,dar fara suflet nu are rost,eu na as mai putea merge la meciuri.

      Apreciază

    • Eu sunt de felul meu mai cinic, pentru ca stiu ca in fotbalul profesionist nu exista sentimente.Compara discursul lui Maftei primavara trecuta cind poate spera la o prelungire de contract si acum cind e altundeva si unicul interes e recuperarea restantelor. Sau „iubirea” lui Mandorlini pe care CFR l-a scos din nivelul Serie B si l-a facut prezentabil dar care acum firesc, cind e vorba de bani se raporteaza nu la sentimente ci la contract.Tonul lui Bud este mieros pentru ca acum el are interesul de a reveni in Romania. De acord cu faptul ca atunci cind a avut o drama personala clubul nu l-a ajutat. Pe de alta parte vorbim totusi de oameni maturi si nu copii care trebuie cocolositi. Pe de alta parte, daca un angajat al unui club, fie el si fotbalist, are o problema cu consumul excesiv de alcool, chiar si intr-o perioada grea a vietii, este un faux pas de neiertat, cel putin intr-un mediu care se pretinde profesionist.

      Apreciază

      • Interesant…OK, Mister, nu sunt venit cu pluta (=cu „sentimentul”) nici eu, am văzut/am făcut destule şi eu în fotbal, sentimente trădate, declaraţii „pro” (într-o situaţie anume), respectiv „contra” (în momente mai nasoale). Am putea povesti nopţi întregi pe aici. Dar în conjunctura actuală a CFR-ului încerc să apreciez orice gest pozitiv, de ataşament, chiar dacă -săpând mai jos- vedem că au existat şi alte declaraţii ale respectivului (respectivilor). Pentru moment, în conjunctura în care chiar suntem, pe marginea prăpastiei (şi mediul extern, fotbalistic sau mefotbalistic, face eforturi conjugate şi permanente să facem „pasul decisiv”), eu apreciez declaraţiile tip Rada, Bud, etc., şi -făcând pe ştruţul- încerc să nu-mi aduc aminte de celelalte declaraţii, făcute în alte vremuri, în alte conjuncturi. Aceste declaraţii mă fac să mai sper, să mai văd „suflet” în jurul echipei. Că o parte a lor (sau totalitatea lor) este dată din interes, etc., e posibil, dar vom avea timp (poate) să mai revenim la ele, peste 2-3 ani…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

      • Am citit articolul din 2011 si cam are dreptate. Nu stiu cum l-a suparat pe Mandorlini dar l-a pedepsit mult prea aspru. Cand o sa am vreme o sa ma uit peste lotul cu care am atacat CL editia 2. Oricum si Mandorlini a patit cam acelas lucru ca si Cristi, a fost schimbat inaintea primului meci de CL, destul de urat oricat de cinic ai privi situatia.

        Apreciază

    • Nu doar ca nu a vorbit urat fata de CFR ci a fost alaturi de el cam tot timpul asa cat a putut el. Daca imi aducbine aminte desi a contribuit decisiv la titlul 2, el nu a fost inclus in lotul de CL si cu taote acestea la a 3-a participare in CL cand desi nu era jucatorul nostru a venit la toate cele 3 meciuri. Pentru unii e putin lucru insa pt mine a aratat ca pt el clubul CFR nu era o simpla „firma” de unde is lua salariul(care nu era tocmai mic). Fata de altii Cristi chiar merita respect, aici la altii intra Frangipane, Bjelanovici,Nuno Claro si altii de care nu vreau sa imi aduc aminte.

      Apreciază

      • Intre a fi golgeter intr-un sezon si a fi inclus in lotul CL in urmatorul nu e nici o legatura.Deciziile se iau rational nu pe baza de merite istorice. Sigur, e nasol momentul pentru jucator, dar toti trecem prin asta in viata noastra profesionala, nu?

        Apreciază

  18. Da interesele dicteaza .De aici diferenta intre discursul din primavara si cel de acum din partea domnului Maftei.Dar aici intervine si caracterul (strict”cinic” Maftei are dreptate).Maftei stie ca isi va lua banutul,poate mai tarziu,dar isi va primii banul,ce trebuie sa inteleaga si el este,ca acum nu este de unde.Este mai importanta supravietuirea decat salariul lui Maftei.Si mai trebuie sa inteleaga domnul Maftei,ca daca se duce CFR-ul de rapa ,nici el nu va mai incasa nimic.Oricum,mare diferenta de caracter intre Rada de exemplu si Maftei,incomparabil.Si inca ceva parerea mea este ca exista sentimente si in fotbal,ma refer la suporteri.Daca n-ar exista atasamentul lor pentru echipa,indiferent despre ce s[port vorbim,acea echipa nu isi are rostul,nu poate exista,fiindca nu exista cerere,si atunci nici sportul nu ar mai exista.Ne place nu ne place si sentimentele conteaza.Ce ar face Real sau orice echipa daca n-ar avea suporteri,ar da faliment,nu ar vinde bilete,tricouri,fulare fanioane,publicitate.Ma intreb eu atunci unde este afacerea.Suporterul vine fiindca este atasat SENTIMENTAL ,si cumpara din acelasi motiv.

    Apreciază

    • Lucrurile sunt in esenta foarte simple. Relatia suporter-jucator (vedeta) este una afectiva, asa cum este si cea suporter-club. Insa in acest triughi, intre club si jucator, relatia trebuie sa fie una rationala. Asta e tot.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.