După Miri… ce? [CFR – CSMS Iași 4-0]


CFR Cluj: Miriuță – Felgueiras – Susic, Ene, I. Rada, Camora – Petrucci (Veres), Monroy – Chanturia (Carp), Jazvic, Fl.Costea (Tade) – Ivanovski.

cfriasi00

A fost adus, a văzut, a analizat, l-a cules și pe Monroy de prin parcurile nemțene, a antrenat, a improvizat, a aplicat așa cum a putut tacticile pe care le-a știut, a sfeclit-o cu „U”, a îmbulinat-o cu Steaua și a beștelit-o în Europa League, a exasperat, apoi a uluit, a adunat puncte și niciun picior în fund, a făcut foamea fără grevă, și-a mințit jucătorii că-s mai sătui decât erau, a făcut din două petarde și trei surcele minuni, s-a rățoit exasperat la Muri și la cei din spatele blocului lui Muri, apoi a tras linie fără conținut de cocaină și a spus stop joc, auf wiedersehen!, viszlát! Miriuță pleacă din Gruia antrenor, fără să rămână ceferist. L-ai iubit, l-ai urât sau ți-a fost indiferent; altă cale nu (se) există. Cui o să-i fie dor de Miriuță?

223 de comentarii

  1. Pareri si pareri(!);n-am sa stau acum si sa-i contrazic pe toti cei care nu sunt de acord cu mine; vreau sa punctez doar doua lucruri;in perioada 2007-`08 aveam un joc consistent, de posesie si combinativ, uneori incantator cu Trica dirijor de orchestra(si nu numai, a inscris de 10 ori!)si cu un Fabiani de neoprit,care-ti dadea siguranta in obtinerea victoriei; pe cand acum din 30 de partide cu Miri la timona, nu cred ca am stat linistit pe scaun la mai mult de 5 meciuri(!), iar la celelalte am avut tensiunea 20/10 pana in min. 95.; M-a sunat un vechi prieten, fost coechipier la CFR cu frate-meu, din perioada1974-`78-antrenor Nae Chisu- (ruda apropiata cu cineva din anturajul echipei) si mi-a confirmat faptul ca Arpike doreste sa vanda tot,jucatori,stabiliment, inclusiv stadionul(nu terenul de sub el!), dar cere un pret prohibit si atunci”ramane cum am stabilit..!”;Gadola ar dori sa se implice, dar sa o ia de la zero,fara datorii!(are omul dreptate);Hai CFR!

    Apreciază

    • Amindoi cred ca au partial dreptate si partial asteptari false. Exista o infrastructura creata, e normal ca cine ia mireasa sa preia si infrastructura. Altfel, chiriasi semi virgini sunt Sanatatea. Citi bani a pierdut AP e irelevant in procesul de vinzare, pe de alta parte, valoarea de recunaostere a brandului exista chiar daca e intangibila si Sg ar trebui sa o plateasca daca vrea sa preia clubul.

      Apreciază

  2. Deja mi-e sila de felul in care sunt catalogati Cadu si Gabi Muresan. Baietii astia au jucat 8 resp. 6 ani la clubul nostru. Rugamintea mea catre cei ce au niste statistici despre ei: cate etape au fost indisponibili cei faultati de catre cei doi „criminali”? Ca eu nu tin minte nici macar o accidentare cu adevarat grava, chiar si bulgarul acela de la Vaslui a jucat in etapa imediat urmatoare (daca bine tin minte) intrarii „criminale” a lui Cadu.

    Apreciază

    • Bulgarul era Milanov, nu a stat nici o etapa si a ramas cu toti dintii in gura. Am citit pareri ale fanilor din occident care ziceau ca Milanov a jucat periculos (sinucigas) si ca el era cel care trebuia sanctionat. Cat despre Gabi Muresan, se loveste de marlania Stelei care inca nu si-a revenit din socul unei infrangeri pe care nu o credeau posibila si moare de ciuda ca muresenii nu au stat capra, ba chiar au avut tupeul sa castige partida. Acum fac „decat” scandal ca sa vada ciobanul din puscarie ca nu sunt platiti degeaba. Niste jegosi care au de partea lor o gramada de lucratori de presa stelisti si incita pe fata impotriva lui Muresan. Cat despre Seroni, din echipa rejelui, nici o vorba, desi a rupt un picior si i-a incheiat cariera de fotbalist lui Bancu.

      Apreciază

  3. Se apropie sarbatorile, ce sa-l mai atac pe Arpi ca sa mi se ceara capul ?! Mai bine va invit ( mai ales pe pupincuristii lui Arpi ) sa intrati pe stiridecluj, unde se reda audio interviul dat de fostul-actualul-viitorul patron, interviu despre care zicea in Adevarul ca e o facatura a site-ului respectiv . Deci dovada elocventa ca Arpi e un mincinos ca si politicianul lui favorit, poanta-plagiator ! Dar repet, pt mine nu e o surpriza, poate-poate se mai trezesc si altii la realitate . Cum toata lumea minte, din interviuri nu putem afla nimic, cheia e la comisii,care ne poate depuncta pt neplata restantelor la Maftei ( acum el, dar mai e o lista si cu altii, printre care Piccolo , ca sa dau un singur exemplu ) . Comisiile parca sunt la Liga , iar acolo Arpi il are pe Gino, bun pretin cu poanta , dar cum plagiatorul e in cadere libera, nu cred ca comisiile vor mai amana aplicarea regulamentului ( 2 puncte penalizare la fiecare 14 zile de neplata ) . In concluzie, faptele ne vor edifica cum merge treaba, restul sunt povesti de adormit copiii sau mai grav, minciuni ordinare care sa ne prosteasca . Dar asa cum stiu, prosti nu suntem !

    Apreciază

    • Cică Vosy pleacă într-o țară emirată să facă/fuckă bani și nu mai vine. Sfârșit! Totuși, când se întoarce, se gândește să-și vândă marha, că el nu mai e into zootehnie, mai ales de când l-o părăsit și baciul ungurean, cu mațele gyorăind de foame. Se duce Vosy cu marha în târg. În secunda unu vine la el un viitor fost prieten și-l întreabă dacă marha-i energobiotică și căcamcât cere pe ea. „Între 25-50 milioane, cu tot cu grajd, dar nu mai puțin de 75”, zice Vosy. Ga… prezumptivul cumpărător dă energobitic din mână a lehamite și zice în propoziții și fraze: „Scump, Vosyke! Scump! Vezi că dincolo era mai ieftin halatul ăla de se leagă la spate!”… Vosy așteaptă alți clienți, mai fra.. francezi, italieni sau elvețieni. Între timp, e sunat pe mobil de felcerul de marhe principal, care-i spune să nu cumva să dea marha pe gratis (adică sub 100 milioane), că aceasta dă prea mult latte, smientana, cash și alte produse lacto-vegetariane. Atunci, convins de complexitatea indubitabilă a… [povestea se întrerupe aici, pentru că e în plină derulare, deci sfârșitul nu-i aici].

      Apreciază

      • Problema e ca acel cumparator vrea sa ia la pret de kilogram mediu doar un filet mignon si sa lase carcasa de izbeliste. Intre timp vaca cere bere ca o fi din aia de Kobe, vinzatorul s-a facut arab si nu le mai are cu alcoolul dar stie ca asa o vita are o carne marmorata de 100 de milioane.

        Apreciază

        • Eu cred ca acel cumparator vrea sa ia la pret de faliment. Adica sa plateasca doar datoriile alea de 3-5 milioane, cat or fi si sa se aleaga cu un club de fotbal. Nu stiu daca o vizitat recent oserul cumparatorul respectiv, da cred ca ar gasi acolo ce cauta…

          Apreciază

          • Eu nu insist să vândă la prima (și cea mai joasă) ofertă. Dar dacă nu vinde clubul, trebuie să vândă jucătorii. După ce se termină banii de pe jucători, ori vinde ori iar trebuie să bage bani în club. Că doar n-o să tragă obloanele.

            Apreciază

      • Eu n-aş trage încă linia. Să vină cu dovada audio Adevărul că interviul lor (în care PA cică a spus că primul interviu e făcătură) nu e făcătură, apoi vorbim. 🙂 )))))

        Apreciază

  4. Dati in Paszkany? Dati-i, mai…..flacai (sau flocioi)… Vass Bela and Co…. dati-i cat puteti…Ca dara poate trebe sa dati amu si inca 2-3 saptamani, dupa care dati cu capu’ la peretele scolii (daca ati fost prin zona)… Singura solutie dupa voi este ca AP sa-si cheltuiasca ultimele meleoane sa va fie (sa ne fie) bine? Tulai, Doamne….tati sunteti fosti sefi, menejeri, batroni,,,

    Apreciază

    • Daca se interesau inainte un pic, gaseau un expert chiar aici, pe tribuna, care le facea toata treaba cu cel mult 2 milioane, cu tot cu tigarile si berea muncitorilor.

      Apreciază

      • 15 milioane de euro pentru un stadion construit de la 0 (se pastreaza doar suprafata de joc si pista de atletism) cu 15.000 locuri plus o sala de sport de 1.500 locuri. Pana la 28 de milioane e cale lunga…

        Apreciază

        • Care 28 ca la Cluj au fost 36 net plus TVA… 28 a fost la bugetul initial. Dar si aici vom avea cum etipic in Romania contracte aditionale si din 15 se vor face lejer 20 si ceva. Oricum, ce e totusi de mentionat pozitiv e ca stadionul e gindit la 15.000 de locuri, o marime realista pentru Romania. Cind ma gindesc la gradnomaniile de la Galati (60.000 pe hirtie) sau Craiova….

          Apreciază

          • Comentariul meu se refera la stationul CFR. Intepatura lui TheDarkSide era pentru mine. Am discutat acum cateva zile. El il crede pe Paszkany ca a platit 28 de milioane pentru modernizare, iar eu nu il cred.

            Apreciază

  5. Gunoaiele… Au schimbat in ultima actualizare a proiectului PUG incadrarea bazei sportive CUG din Vs in ULc. Adica din baza sportiva in complex de locuinte. Aici e dovada: propunerea PUG din 30.07.2013 cand inca era Vs: link1 si ultima actualizare din 13.11.2014: link2 Sper ca sustinatorii lui Gadola vor dormi bine la noapte stiind ca in locul bazei de antrenament se va inalta un mandru bloc de locuinte. Scuzati-ma, dar ma duc acuma pana la buda sa vars.

    Apreciază

  6. Daca ajungem sa fim depunctati pentru neplata datoriilor catre Maftei sau alti jucatori, asta ar fi chiar bomboana de pe coliva. Pai ce inseamna pt ditamai patronul AP cateva zeci de mii de euro? Bani de doua mese in Dubai sau un set de lenjerie intima pt pitzi a lui. Daca se va intampla asa ceva eu va promit ca o sa ma retrag atat de pe Tribuna de aici cat si din Gruia. Adica noi tremuram ca fraierii pt fiecare punct castigat si altora li se rupe? Si nu ma retrag pt ca as fi suporter de rezultat, ci pentru lehamitea pe care mi-o provoaca astfel de situatii, la un club care ne promitea altceva in toata aceasta mizerie miticeasca. Sa nu fie! Hai CFR!!!

    Apreciază

  7. Mi-e clar ca Arpike, dupa ce a vandut tot,intentioneaza sa vanda repede cea mai ramas adica, clubul(dar cui?),pana nu se apropie prea mult procurorii de el, cand o vor face-o, el sa fie plecat,undeva in siguranta si cu averea la adapostul paradisurilor fiscale; chiar si divortul, se pare ca a fost unul de convenienta pt. a-si proteja familia si”averea”acesteia;asa zisa, diminuare a averii este o falsa informatie, o masca, care sa justifice oarecumva „neputinta”sustinerii clubului; retragerea din toate afacerile din tara si plecarea intempestiva(„fara regrete”) intr-o zona de siguranta, imi dovedesc faptul ca, dl.Arpike nu a fost cu nimic mai „curat” decat ceilalti farsori-presedinti(!); nu il blamez, doar constat cu regret in suflet ca”epoca-Paszkany de aur”a trecut si ca ne asteapta ce e mai rau!;Hai CFR!

    Apreciază

      • Da, aşa este, caz în care problema se pune exact invers: prăbuşirea CFR-ului a fost cauzată (printre altele şi într-o măsură mai mică sau mai mare) de acel divorţ, şi nu invers. Totuşi, varianta lui Racheta e interesantă, pt. că anumite prăbuşiri pot dura mulţi ani, şi pot începe în perioade aparent glorioase. Poate el a presimţit deja atunci ce va urma, dar nu a vrut să facă mare tam-tam, mai erau bani de încasat din CL, etc., şi o mediatizare negative nu face bine la „venituri”. În opinia mea discuţia cea mai „spinoasă” este (pt. AP, dar poate şi pt. noi) cea legată de începuturi: cum şi ce fonduri s-au băgat în CFR…Aia trebuie clarificată (sau nu, depinde de unde privim lucrurile), restul sunt o urmare logică a primilor paşi…Singurul care ştie exact este chiar AP, noi ne aflăm în postura copilului abandonat, care vrea să-şi cunoască părinţii şi trecutul…HAI CFR!!!

        Apreciază

  8. Cred ca aici putem vedea intreaga poveste din mai multe planuri. In prumul rind ascensiunea clubului incepe la inceputul anilor 2000, cind a fi „investitor in fotbal” era , la mediatizare corecta, aproape un nimb de imunitate. Fotbalul scuza multe, sa ne amintim de problema lui G Popescu de prin 1998-99, cind nu mai voia sa vina la nationala pt ca pierduse privatizarea unui hotel din Poiana Brasov in defavoarea lui I. Nicolae. Prima concluzie de aici: fotbalul era atractiv pentru a „deschide usi de dezvoltare”. Al doilea aspect este Trigranit. AP a fost „fata” acestui concern in Romania, cu businessuri de succes – gen Polus, dar si cu proiecte ambitioase la care nu a mai ajuns -Esplanada in Bucuresti, Lomb in cluj etc. Numitorul comun al acestor afaceri este ca dezvoltatorul le creeaza, le aduce la functionare si cistiga din pretul obtinut la momentul in care acestea functioneaza – mallurile sau cladirile de birouri se vind la un multiplu al chiriei anuale obtinute. A doua concluzie: e posibil ca CFR sa fi fost gindit de la inceput de a fi adus la un anumit nivel si vindut. Ar explica declaratiile de acum 2-3 ani cu „nu pot duce clubul mai departe” si intentiile de vinzare, dar si fortarea rezultatelor in ultimul sezon de CL: Ceea ce rezulta pentru mine de aici: 1. Modelul „afacerii” a fost „creste si vinde” de la inceput, dar nu a reusit 2. Dincolo de faza de investitite, modelul ar confirma si problema unei adminstrari curente eficiente, dincolo de bani bagati dintr-odata pentru a forta „next level” la rezultate. 3. In piata imobiliara exista vinatori de chilipiruri, proiecte nefinalizate – e posibil ca negocierilede carese discuta cu SG sa fie tocmai din acest motiv ; doar vedem ca SG e si el activ in aceasta piata si ii cunoaste mecanismele. 4.Pentru dezvoltatorii imobiliari, conteaza potentialul „zonei” – degeaba faci o cladire tare la Petrosani, ca bani cu asa ceva ii poti scoate doar acolo unde piata este solvabila. Pe aceasta logica, clubul are „vad”, totul e acum sa vedem cine vine sa exploateze potentialul terenului.

    Apreciază

    • Bun, povestea e de fapt roman. Acum, să presupunem că PÁZ e curat ca lacrima prezumției de nevinovăție și nu așteaptă din clipă în clipă să-i bată mascații la poartă noaptea jumătate… Care crezi că sunt opțiunile lui PÁZ referitoare la clubul CFR, în cazul în care nimeni nu-i face o ofertă rezonabilă în următoarele 1-12 luni?

      Apreciază

      • Mister, în opinia mea AP -în acest moment- este pe plus cu „afacerea” CFR. Sunt absolut sigur de asta. Nu cu foarte mult, dar e pe plus. El ştie foarte bine, că se mai pot scoate nişte bani (nu mulţi) cu anumite (re)investiţii în club. În opinia mea el nu a dorit vânzarea clubului, a făcut cesionarea aia de 10 ani pentru a mai trage de timp (şi să dispară un pic din peisaj, vezi televizarea meciurilor, etc.). Dacă vroia neapărat vânzarea „grosso-modo”, o făcea în decembrie 2012, după Victoria de la MU, când potenţialul profit era la punctul maxim. Sunt sigur că se găseau chibiţi plictisiţi de banii lor, care să vadă o „altă jucărie atractivă” în CFR. Ei, acum, cu alegerile (îmi este imposibil să nu leg deciziile lui de acest aspect), lucrurile s-au schimbat un pic, acum s-ar putea să accepte -la un moment dat- şi oferte mai puţin avantajoase. Eu zic că rezultatul alegerilor i-au cam dat peste cap strategiile de business (inclusiv cele legate de club). HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Eu cred ca pentru un investitor e un moment bun – vremurile sunt de genul „vine valul imi ia calul”. DNA va curati cel mai probabil scena primei divizii de niste cluburi. Rezultatul va fi o piata mai consolidata si evident, mai interesanta.

          Apreciază

        • Interesantă teoria cu „micul plus”, dar nu mă afund în ea, că-i în afara sferei mele de cunoștințe. Nu știu cât de tare-l afectează pe proprietarul CFR Cluj concediul din Dubai al locului 2 de la alegerile prezidențiale; înclin să cred că nu exagerat de mult. Cred că „țeapa” cea mai mare pe care a luat-o AP (și noi, chibiții, alături de el!) este faptul că nu și-a imaginat că fotbalul din România o să colapseze atât de brusc, după o perioadă în care (stimulată mai ales de CFR!) competiția internă se afla pe o pantă ascendentă. Majoritatea echipelor sunt pe spate (și nu din vina lui AP!), iar această atmosferă de înmormântare în masă nu are cum să atragă investitorii serioși, ci doar pe ciubucarii de care amintea Cristi. Acum, serios!, ce să mai caute Paszkany în acest peisaj?!

          Apreciază

          • Mister, de când nea Baudelaire cu a lui „Les fleurs du mal”, ştim foarte bine, că pot creşte „flori curate şi frumoase” inclusiv în mocirlă…Dacă măcar din doi în doi ani ajungi în CL (şi incasezi câte 20 de milo eu), eu cred că niciun investitor nu se va gândi neapărat la mizeria de unde a venit şi care l-a sprijinit în a obţine acei bani. Apropo, pe la începuturi chiar aşa mi s-a părut a fi CFR-ul nostru. Apoi…HAI CFR!!!

            Apreciază

            • Păi tocmai asta e chestia, că NU mai ajungi în Champions League (se pare că Bucșaru a fost primul care a mirosit asta)! Cine se bagă în mucegai doar pentru banii din televizarea meciurilor?

              Apreciază

    • Ai dreptate, probabil aşa stau lucrurile. În continuarea ideii de la pct.1, aş completa că -în opinia mea, şi cunoscându-i stilul în afaceri al lui AP- chiar cred că clubul a fost destinat unei revânzări profitabile, cum ai zis şi tu. Ce nu a calculat bine AP, este că forbalul nu se poate asemăna cu niciun alt business clasic (creat pt.dezvoltare şi revânzare cu profit), nimeni nu vrea să înţeleagă acest lucru. Fotbalul -prin definite lui şi în baza istoriei lui- este (sau ar trebui să fie) da, un business, ok, dar una DE DURATĂ. Cu investiţii moderate dar constante la început, apoi -după ani buni- putem vorbi de eventuale câştiguri nete. Şi încă nici nu am vorbit despre factorul „uman” (suporteri, brand, culori, etc.), care face ca „business”-ul să funcţioneze în timp şi să se transforme -periodic- tot în profit. La CFR (şi nu numai) lucrurile a fost mereu accelerate (anul trecut, chiar acu doi ani am vorbit despre asta destul), dezvoltare rapidă (cu bani mulţi), s-au ars etapele normale/clasice de dezvoltare fotbalistică, tocmai pentru a reuşi „dezvoltarea rapidă”, obţinerea unei valori adăugate şi…revânzare cu profit. Cam acestea sunt considerentele pentru care şi eu sunt de acord cu tine. Cu completarea că lui AP -totuşi- I-a reuşit asta (mai puţin revânzarea, deocamdată), dar alţii (Iancu, Porumboiu, Copos, etc.) s-au ales cu „dezvoltarea”, sau chiar cu puşcăria. În final: nu-l acuz pentru asta pe AP (este şi el un businessman), nu voi folosi nici cuvinte foarte radicale (minciuni, etc.), el are greşeala imensă cu nu evaluat corect impactul social/uman la afacerii (suporteri lăsaţi cu buza umflată, rolul mediatic al problemei, cu efect de bumerang pt. el, etc.). HAI CFR!!!

      Apreciază

      • AP este un as al gafelor de comunicare. Oricine poate avea un asemenea deficit, partea proasta e ca el nu are pentru o suma modica un om de PR bun care aiba rol de filtru. Faptul ca businessul CFR a fost cosntruit pt o revinzare rapida imi e indicat de mai multi factori: 1. s-a investit la juniori, dar neavind rezultate rapide s-a renuntat la tot-echipa a doua, GISS etc.; a fost o forma fara un fond bine asezat 2. nu exista un concept de merchandising clar 3. nu exista o profesionalizare a sponsoringului. Astea trei sunt toate activitati cu bataie pe termen lung, dar care aduc , odata implementate, constant bani. Acum , trebuie facuta si treaba asta, dar e mai greu ca nu poti sparge bani atit de lejer.

        Apreciază

        • Păi exact despre asta vorbesc şi eu, fotbalul este un altfel de business. Trebuie să-i cunoşti toate „înfăţişările”, mecanismele de dezvoltare, interdepenţa lui de factorul social/uman (foarte important!). E nevoie de alte strategii manageriale, etc. Şi încă nici n-am discutat despre problemele mai „filosofice” (aflate cu câteva etaje mai sus), cum ar fi configuraţia / organigrama / fundaţia ideală a unui club de fotbal, pentru a evita mofturile unui patron unic (care se poate plictisi la un moment dat de jucărie, etc.). HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Teoretic spui bine ce spui. Dar realitatea din fotbalul de la noi e putin diferita. Dar ce scop poate sa aiba o companie care ¨baga¨ bani intr-un club de la noi? Reclama? Ok…pt asta ar plati maxim un 1milion/an de la compania careia ii pui numele pe fata tricoului, cateva sute de mii pentru spatele tricoului si vreo cateva zeci de mii ca sa isi puna reclama pe maneca sa se vada cand vreun jucator bate un aut. Si preturile astea o sa mearga in jos, din moment ce fotbalul de la noi merge tot in jos. Plus ca poti sa ai si surprize. Daca e vorba doar de publicitate, ar putea sa aiba surpriza ca fanii echipelor rivale sa iti evite produsul. Doar un simplu exemplu. Multi imbecili nu o mai suporta pe Simona Halep de cand a spus ca e stelista. Alt scop? Clubul de fotbal ca afacere.
            Ok, cineva spunea ca daca mergi din doi in doi in Champions League incasezi 20 de milioane si afacerea e pe porfit. Corect… Dar, o companie serioasa nu isi poate face un plan de genul ¨ok, investesc la clubul X din Romania, POATE castig campionatul din doi in doi ani, apoi POATE am noroc la tragerile la sorti din tururile preliminare, apoi POATE ii bat pe toti si ajung in grupele Champions League si incasez 20 de milioane¨. Asta in eventualitatea in care Champions League isi pastreaza formatul actual. Cine imi garanteaza mie, mare companie de investitii, ca peste 2-3-5 ani UEFA nu o transforme Champions League intr-o competitie rezervata ¨granzilor¨ din vest? O companie serioasa nu investeste intr-o afacere cu atat de multi de ¨poate¨. Ce mai ramane? Fie un suporter bogat, nebun sau tampit care iubeste clubul respectiv pana la disperare si isi risca averea de dragul clubului…bine, probabil multi dintre noi suntem suficient de nebuni sau tampiti sa facem asta, dar nu suntem bogati, fie un ¨suporter¨ care are de albit niste bani.

            Apreciază

            • Şi tu spui bine, Vladimir, aşa este, cam multe „poate” în afacerea asta…Dar sunt destule şi în celelalte, pur economice, altfel n-am avea firme insolvente / falimentate, etc., cât să faci dig pe Olt, pardon, pe Someş…:) Succes garantat nu există în nicio afacere, doar cantitatea de „poate” diferă”. Afacerile fără „poate” sunt fie cu statul (în spaţiul ex-comunist, când faci firme căpuşă cu un scop clar, pe o perioadă determinată şi ai „pregătit” terenul unde trebuie…), fie faci afaceri curate, la fel fără „poate”, dar cu un profit redus, spre zero. Câteodată chiar în pirdere, doar de dragul rulajului, care te ajută în altă parte (credite bancare, etc.). Când vrei mai mult (=tun), atunci mai şi rişti, accepţi şi mai multe „poate” la un loc.

              Apreciază

            • Corect, Kiruj. Dar un fond de investitii, ca tot se vorbeste de elvetieni si rusi, nu isi permite sa riste doar cu speranta ca poate da un tun. Un fond de investitii investeste in afaceri sigure ca sa asigure profit investitorilor. Daca tu, fond de investitii, incerci sa dai un tun si pierzi banii investitorilor, ai o problema. Mare de tot. Chiar, nu ai observat ca la noi exista un tipar? La toate cluburile cu probleme, in momentul in care jucatorii incep sa aiba restante mari incep sa apara povesti despre investitori fantastici. Asa a fost si la U, si la Galati, si la Brasov, si la Rapid, si la Ceahlaul. Apropo de U… Acum doi ani Miriuta tinea de mana un neamt care cica vroia sa cumpere clubul. Unde e? Sa zicem ca Walter l-a tratat cam badaraneste (sau poate l-a citit si l-a tratat exact cum merita?). De ce nu l-a dus Miriuta la Ceahlaul? De ce nu l-a a adus la CFR? Sincer, sunt convins ca toate povestile astea cu investitori carora le cad banii din buzunare, cu bani care se plictisesc in conturi, sunt doar atat: povesti. Dar stii ce e trist? In mod normal un basm are rolul de a de binedispune, de a te relexa. Ei bine, basmele astea au un singur scop: sa-i prosteasca pe prosti (fotbalisti si suporteri).

              Apreciază

  9. Multumesc,Kiruj si I.Dacid,m-ati scutit de completari(se vede treaba ca nu sunt prea convingator!) prin comentul vostru pertinent de la 10:26 si respectiv cel de la 12.06, cand ati sesizat exact ca problemele cele mai”spinoase”si schimbarea halucinanta a antrenorilor, sunt legate tocmai de inceputuri si imediat dupa(!); de asemenea, cred ca are dreptatea lui si Cristi;sa auzim de bine!;Hai CFR!

    Apreciază

  10. Nu vreau eu sa-l critic pe PAZ, dar imi pun intrebearea, oare a fost sincer cand a spus ce a spus in videoclipul urmator. link Familie, Cluj. inima Transilvaniei? Oare iti lasi familia sa moara?

    Apreciază

  11. Acum ca m-am calmat un pic dupa despartirea de Miriuta scriu si eu ce am simtit cand dupa meci s-a anuntat ca pleaca..Da, afacut treaba la CFR,in conditii grele.A avut rezultate peste asteptari,a reusit sa motiveze jucatorii in conditiile in care nu au pre primit banuti.Eu ii multumesc pentru aceste lucruri,pentru bucuria pe care o traiam la fiecare victorie din Gruia,la fiecare gol,la fiecare dribling reusit al jucatorilor nostrii.Totusi,aceatsa iesire din scena mi-a lasat un gust amar,baietii care au jucat pentru el,noi,cei care am fost la stadion meci de meci,pe frig pe ploaie,pe calsura,cred ca meritam sa mai reziste doua meciuri pana la finalul turului.Pe mine ma dezamagit.Si am sa fiu rautacios acum,sunt sigur daca va avea oferta din „nemtia” ii lasa si pe cei de la Gyor.Seamana cu PAZ.

    Apreciază

  12. @Vladimir: da, poveşti. De Moş Nicolae, de Crăciun (sau de Moş Gerilă, cum era pe vremea mea, a „comuniştilor”), că tot ne apropiem de sărbători. Chiar dacă povestea cu elveţienii e reală (eu cred că ceva tatonări tot s-au făcut), eu cred că ei -în realitate- nu vor „investi” în CFR în sensul clasic al cuvântului, ci vor juca, mai degrabă, rolul unei bănci care dă împrumut, şi care -drept garanţie- îţi ia drepturile federative ale unor jucători (care să acopere măcar în proporţie de 150% „împrumutul” dat). Risc nu prea e, vor prelua doar jucători cu o valoarea certă, verificabilă şi -la nevoie- „vandabile”. Dacă cumva -între timp- valoarea celor preluaţi scade (din varii motive: sportive, etc.), vor fi ei pe fază, poţi fi sigur, să-i valorifice imediat, înainte de „deprecierea” lor totală. De-aia cer garanţii de aprox.150%, ca să nu coboare în niciun caz sub 110% (în caz de depreciere), care înseamnă tot câştig. Ok, dacă am vorbi de „investiţie-investiţie”, atunci da, am putea vorbi, într-adevăr, de riscuri, de perspective, etc. Dar din ce percep eu, vorbim doar de nişte „împrumuturi rambursabile pe termen scurt”. Este o schema financiară ceva mai avantajoasă pentru club ca şi vânzarea directă, pt.că „marfa” rămâne la tine (şi joacă pt. tine), în custodie, dacă vrei, şi ai obţinut şi bani. Ca şi la un împrumut bancar, unde garantezi cu locuinţa: primeşti împrumutul, pui casa drept gaj, dar ai totuşi dreptul să „locuieşti” acolo, doar că nu ai voie să-l vânzi. Mă rog, tot ar fi o soluţie de moment…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Mie unul mi-ar fi frica sa fac o afacere de genul asta. Prea multe sw pot intampla… Jucatorul pe care il am eu in „gaj” se poate accidenta. sMa trezesc ca am 50% din drepturile federative ale unui pensionar de lux? Ma trezesc. Poate jucatorul pe care il am eu in „gaj” nu are chef sa place cand vrea sa-l vanda clubul si sta pana ii expira contractul, respectiv drepturile federative pe care le am eu. Ma trezesc ca am 50% din drepturile federative ale unui Minca sau Stancioiu care prefera sa se antreneze prin parcuri? Me trezesc. Poate clubul intra iar in imposibilitate de plata si jucatorii pleaca liberi de contract. Ma trezesc ca raman cu nimic? Ma trezesc. Adica nah… daca tot e vorba de basme si povesti: Eu club de fotbal ma duc la banca si le zic: Banco, da-mi niste bani imprumut. Banca: pai pentru ce iti trebuie? Eu: sa-mi platesc jucatorii ca vor sa-si depuna memorii. Banca:cum garantezi? Eu: iti dau o parte din drepturile federative. Banca: si daca iar nu ii platesti? Eu: Banco! Sa moara mama daca de azi inainte nu-i platesc intocmai si la timp!

      Apreciază

  13. Daca tot vorbiti de Mos Niculae,am o idee.Pe 6 december la meciul cu Craiolguta voi merge imbracat in Mos Niculae,o sa ma vedeti la TV.Am sa incerc sa pun stema CFr-ului pe caciula,pe spate unde o sa am loc.Cine stie daca Mos Niculae vine,poate si conturile vor fi pline.:-))Vorbesc serios,chiar vreau sa fac asta.Hai CFR!!!+!

    Apreciază

  14. Luis, „cine se aseamana se aduna”;”vijelios” a venit si tot asa a plecat;pt. acest gest pe mine m-a”pierdut”!; m-a iritat faptul ca, tocmai el, la care ma asteptam cel mai putin, nu a fost barbat, nu a dus treaba pana la capat nemai rezistand 2 etape si ne-a lasat cu”ochii-n soare”; doar nu se sfarsea lumea; pacat,prin aceasta”dezertare”si-a anulat multe din merite si aceea aura de omenie (apropos de caracter) ;mi-a dovedit ca, la el,mai mult decat la jucatori(pe care se pare ca i-a „pacalit”, plecand)”dragostea trece prin stomac!”; desi nu e de condamnat, nu a fost fair-play(!); nu-i bai, viata le da si-i aseaza pe toti, pana la urma, dupa cum merita!; Hai CFR!

    Apreciază

  15. Caneto, in interventia ta de ieri, ora 20.59 ai cerut dovada de la Adevarul , insinuand, ca in multe alte dati, ca presa ” il face ” pe Arpi .Eu am ASCULTAT dovada, pe stiridecluj, unde in fapt a dat declaratia despre care a zis ca e o fabricatie a site-ului. N-a stiut ca e inregistrat si a mintit a la victor viorel poanta ! Iar din tonul declaratiei rezulta clar ca il doare in palarie de echipa, dar baga-te pe site si asculta cu urechea ta !

    Apreciază

    • Tare-ţi mai place cuvântul ăsta „a insinua”. 🙂 Am ascultat ieri dimineaţă interviul audio şi am rămas şi eu tablou, la fel ca mulţi alţii. Deci, sub formă de glumă, „am insinuat” că este posibil ca săptămâna viitoare să mai apară un interviu cu Pászkány în Stiridecluj, în care va spune că n-a vorbit cu nimeni de la Adevărul. 🙂 Aştept dovada audio de la Adevărul. 🙂

      Apreciază

  16. Acum stiu sigur ca comisiile sunt la FRF si ca in cadrul sed de azi s-au stabilit termene de plata pt mai multi jucatori ceferisti, in cazul lui Batin termenul de plata fiind de 5 zile, dupa care urmand sa fim depunctati cu 2 puncte ( plus alte doua dupa 14 zile si tot asa ) . Pe cheferetv corn anunta un antrenor german sau Bergodi, dar nu da si raspunsul cum se vor plati toate datoriile ( numai la Maftei suma se ridica la 100.000 euro ) pt care riscam depunctari sau eliminare din competitiile organizate de UEFA . Astea-s problemele grave fratilor, oare chiar realizam in ce situatie ne aflam ?!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.