Farmecul ceţii


Se spune că în sport trebuie să ştii să şi pierzi şi că trebuie să suferi, să pierzi, pentru a câştiga. Dar nicăieri nu se spune la ce este bună doza de ridicol adăugată înfrângerii. Umilinţa prostească, aşa cum este autoflagelarea de ieri, nu face altceva decât să aducă răni suplimentare.

Poate că a fost o secvenţialitate între tragedia cu Iaşul, din etapa trecută şi gloria de la Basel, însă eu nu văd şi o legătură între momente. Nu există niciun act de purificare prin suferinţă, nu există un “catharsis” sportiv obţinut prin atingerea ridicolă a punctului cel mai de jos, prin eliberarea de obiective. Există doar dezamăgire. Mi-e dor să văd CFR-ul pierzând frumos, nu scălâmbăindu-se în asemenea hal, în situaţii ce-i sunt la îndemână. Mi-aş dori mai mult să văd că suntem conduşi, dominaţi, să pot recunoaşte cu sportivitate “da, sunt mai buni decât noi”, să învăţăm din asta, să corectăm şi să trecem mai departe. Însă e prea mult să văd că avem situaţii în care ne suim cu genunchii pe gâtul adversarilor (vezi primele reprize cu Iaşiul şi cu Rapidul), că ăia, speriaţi de moarte, aplică “tactica de a scăpa din ghiarele ursului” (prefă-te că eşti mort) şi apoi ne împuşcă pe la spate (2 din 3 ocazii vineri, cu ieşenii şi 3 din 3 situaţii ieri). Degeaba avem o forţă considerabilă, dacă dăm dovadă de o astfel de labilitate (prostie/naivitate/neseriozitate) absurdă.

Nu văd cum ar fi folositor episodul de ieri, cum ne-ar putea ambiţiona şi mai mult pentru returul cu Basel, nu văd vreo cale prin care acest meci risipit poate fi valorificat sub aspect moral, în viitorul apropiat. Va creşte doar gradul de neîncredere în forţele proprii şi poate doar faptul că miercuri vor fi pe teren fix alţi jucători decât ieri să ne fie, cumva, pavăză.

Spuneam după meciul cu elveţienii că euforia momentului va ţine puţin, exact până la meciul cu Rapid. Recunosc, la pauza de ieri cam aveam tendinţa să-mi dau peste gură. Ai noştri păreau concentraţi la meci, păreau că nu ţin cont de niciunul dintre alibiurile ce le-ar fi scuzat un eşec: căldura, numele adversarului, gândul doar la Champions League… Nici nu ar fi avut voie să fie astfel fiindcă în lotul nostru se regăseau mai mult jucătorii ce îşi doreau neapărat să demonstreze ceva. Rezerve care, dacă vor să prindă lotul (şi aşa îngustat) al grupelor europene, acum au ultimele şanse de a dovedi ceva. Trebuie, aşadar, să alerge cât îi ţin puterile, să se ţină cu dinţii de adversari, să rişte totul, chiar şi accidentări grave (precum Ronny). Sub acest aspect, prima repriză a semănat foarte mult cu derby-ul fericit cu Vasluiul, când, dincolo de aplombul nostru, de pildă, un jucător precum Godemeche a folosit ocazia pentru a arăta că se poate conta pe el, pentru a intra pe lista dezirabililor. Într-o astfel de compoziţie, cu o astfel de determinare, nimic nu poate frâna echipa. Putem juca nu 5-4-1 (aşa cum ar fi arătat linia de start ieri), ci şi 7-3-0 şi tot am devora adversarul. Atunci când se aleargă, atunci când mereu se ajunge primul la minge, e imposibil să nu iasă bine, în luptă egală.

La pauză asta s-a schimbat, pentru cei mai mulţi dintre ai noştri. De unde în întreaga primă repriză rapidiştii nu au ajuns măcar o dată la careul nostru fără să fie luaţi în primire, în acele 3 minute ce au precedat primul gol rapidist am văzut o cu totul altă mentalitate, mult mai multă delăsare. Se pare că rezervele se credeau deja titulari. Ce s-o fi întâmplat la vestiare? Ce li s-a spus? Aici nu este vorba doar despre o eroare sau alta, despre ceva punctual. Este vorba despre o atitudine greşită, despre impresia că ceilalţi sunt victime sigure. Putem vorbi şi despre erorile fiecărui jucător în parte, putem spune şi faptul că alţii au dat în continuare dovadă de seriozitate, dar cel mai mult contează abordarea pe care a avut-o echipa, în întregul ei.

Împreună îşi sufocaseră adversarii în prima parte. Haideţi să recunoaştem, în primele 45 de minute nu a fost un iureş ofensiv. Nici nu aveam cu cine, atâta vreme cât se renunţase la omul din spatele vârfului, acesta fiind trecut hăăăt în apărare. În afara ocaziei din primele minute, cu bara lui Godemeche, nici nu au prea fost alte momente în care să ne minunăm de ceea ce făcea echipa. Golurile noastre? Într-o foarte mare proporţie, cadouri ale portarului rapidist. Mult lăudatul (la Ploieşti) Pecanha a arătat o viteză de reacţie de bătrânel peluzist. Două şuturi care au trecut PRIN el în poartă. Sigur, ai noştri au meritul de a fi tras la poartă, dar un goalkeeper bun nu avea nicio problemă în a rezolva fazele. Primind aceste cadouri, ar fi trebuit să ştim să mulţumim frumos şi să avem grijă de ele. Plus, a urmat şi acel roşu scos din prostia lui Oros. Fostul braşovean a luat acolo al doilea galben pentru intenţia de lovire, nu pentru altceva. Ce mă nedumireşte este de ce a dat acolo Tudor galben lui Nicoară. Probabil din simţul echităţii, atât de dominant la acest “arbitru de carton” – staţi, nu săriţi, mă refer doar la cât de mult foloseşte materia primă… Sau nu…. Cu 2-0, cu om în plus, cu adversarul fluierat şi părăsit de fani ar fi trebuit să urmeze un măcel. Mă gândeam deja la cum voi scrie despre o răzbunare pentru acel 0-5 din aprilie, din Gruia. De ce nu ştiu ai noştri să facă lucrurile simple? De ce s-or fi mulţumit cu postura de aşteptare pentru încă 45 de minute la trecerea timpului? Nu simţeau că era cazul să distrugă adversarul, să confirme valul de admiraţie către CFR, cel care ar fi legat astfel încă o victorie clară, după acel moment european? Nu conta nici scorul final la care învingeam, nici faptul că am fi avut 2 sau 10 ocazii. Important era să stăm în terenul lor, să pasăm mult, să-i facem să caute aer în canicula bucureşteană. Singurul care mi s-a părut că ar vrea să facă asta a fost Godemeche. Restul – o echipă ruptă.

De unde, la început, acel 5-4-1 devenise un 4-5-1, cu un mijloc foarte mobil şi agresiv şi cu Ivo Pinto ca o săgeată pe dreapta, în a doua repriză mi s-a părut că avem de-a face cu un 6-2-2. Asta doar ca să-i număr, din respect, pe câţiva care erau degeaba pe teren: Nuno Diogo, Hora, Vass… Ce superioritate numerică? Ce ambiţie de a se hrăni din nervii tribunei şi ai adversarului? Ce ştiinţă de a gestiona defensiva, de a acoperi spaţiile? Ştiţi câte ocazii au avut rapidiştii în a doua repriză? 3! Ştiţi câte goluri s-au luat? Singurul nevinovat în aceasta cred că este Felgueiras. Restul, fiecare a participat cu câte ceva. Nuno Diogo cu câte o contribuţie importantă pentru golurile 1 şi 3, Maftei şi Piccolo pentru cum a curs faza de la golul 2, exact prin centrul apărării, plus, Maftei pentru cum a sărit pe sub minge la centrarea de la ultimul gol, iar Sepsi pentru cum dormea în ghete lângă Grigore.

Dincolo de dezamăgirea răsturnării de scor, dureroasă este senzaţia că nicio clipă rapidiştii nu au fost mai buni decât noi. Dimpotrivă, la 2-2 sau 2-3 tot CFR-ul controla jocul şi, foarte probabil, fiindcă mai erau 20 de minute după primirea ultimului gol, meciul nu s-ar fi terminat astfel dacă ar mai fi existat vreun vârf de atac veritabil disponibil în lot/ pe bancă (ce ziceţi de Batin?) şi, dacă pe ultimele 12 minute, N. Grigore nu l-ar fi eliminat/lichidat pe Vass. Atunci s-a dus şi avantajul nostru numeric, atunci s-au văzut neajunsurile din atac, atunci când Nicoară ajunsese vârful nostru principal. Nu mai era Traore, Bud, Kapetanos, Y. Kone, Fabbiani sau alţi jucători capabili să fie “buldozer” în atac. Iată că, dacă ne-am obişnuit să fim noi cei care revenim, cei care dăm dovadă de valoare şi caracter, echipa din acest moment este una foarte labilă. Parcă mi-e teamă de o posibilă automulţumire faţă de dubla cu Basel. Dacă există aşa ceva şi dacă nu îşi vor lua adversarul foarte în serios, atunci ne putem aştepta la ce este mai rău.

Sunt lucruri foarte supărătoare în meciul cu Rapidul, dincolo de scorul propriu-zis:

Pe de o parte este prestaţia lui Alexandru Tudor, arbitru pe care CFR-ul ar trebui de-acum încolo să-l refuze de la delegări. Dacă Vaslui şi Steaua îşi permit să spună “NU” unor arbitri, noi de ce să nu facem asta? Parcă e deja prea mult, în privinţa lui. A fost episodul Steaua-CFR, apoi giga-scandalul de la U-CFR şi acum vine şi această prestaţie. Nu am să ascund înfrângerea în spatele lui Tudor, deşi golul de 2-2, cel care a reechilibrat un meci pe care CFR-ul îl domolise, este, în mare măsură, meritul lui. Totuşi, acolo un atacant adevărat, din acea poziţie, ar fi marcat, nu ar fi căutat penalty-ul. Deci golul acela este, în primul rând cauza unui scurt-circuit al întregului nostru ax central.

Este foarte simplu de imaginat ce s-ar fi întâmplat dacă CFR-ul ar fi primit asemenea de decizii de arbitraj. Intrarea lui Mureşan de la Galaţi, sancţionată cu roşu, nu a fost mai prejos de ceea ce a făcut Grigore aseară. Singura mare diferenţă între faze este că adversarul lui Mureşan a continuat jocul, pe când Vass… La penalty mi-am dat seama că nu a fost penalty de când am văzut disperarea lui Felgueiras. Îşi trăsese mâinile din timp, special pentru a nu se da fault. Apoi, distanţa dintre portar şi atacant este iarăşi una considerabilă, iar simularea este evidentă. Oare se va mai vorbi de CFR, Beto şi teatrul şi anul acesta, după faza asta?!

Şi tot din categoria “ce-ar fi fost dacă”, să ne amintim de meciul de la Severin de acum 3 ani, cu acea revenire a noastră fantastică, de la 0-2 şi cu om în minus. Atunci s-a pus de către toată lumea eticheta “blat”. Acum observaţi diferenţa de tratare. De la cine să avem pretenţii? De la comentatori ca cei de ieri, care, într-o fază în care în prim-plan era Vass s-a referit la ceferişti ca “jucătorii maghi….” (ups!). Oare să împărţim succesele viitoare cu ei?
Acum este, totuşi, vina noastră că ne-am făurit acest jalnic contra-exemplu. Am devenit din prădătorii de ieri, victimele labile de azi. Ne mai ţine deasupra valoarea individuală a jucătorilor, dar pentru câtă vreme va merge şi asta?

Cele mai mari pierderi, dincolo de cele din clasament, rămân pierderile de jucători, sacrificarea lor. Şi dacă am fi câştigat, tot era un preţ prea mare, darămite aşa! Vass, va sta probabil câteva săptămâni, dar situaţia e rea mai ales Ronny, a cărui accidentare ar fi un dezastru, chiar înaintea meciului cu Basel. Acum nu mai avem nici atacanţi valizi (pe lângă faptul că nu mai aveam fundaşi pe foaia de joc). În plus, accidentarea pare că este de durată, genunchiul s-a deplasat înfiorător în acel moment, aşa că, transferul unui nou vârf ar fi de o urgenţă absolută. .

Nu voi spune că Rapidul nu a meritat victoria. Nici noi nu cred că am fi fost demni de ea. Cu un stil cu un singur vârf de atac, cu o tactică destul de neclară, ceţoasă, ar fi fost greu să spunem “am venit să câştigăm”. Dacă am fi jucat ca până la pauză, am fi avut meritul că am gestionat corect ceea ce am primit de la rapidişti. Gazdele nu au reuşit mai mult, ba din contră, au părut chiar mai neputincioşi decât noi. Singurul lor merit nu este că ar fi fost mai buni, ci că au crezut până la capăt – Sabău a schimbat în disperare la pauză, 2 mutări deodată – şi au luptat împotriva tuturor, a noastră şi, deopotrivă, a fanilor. Referitor la asta, mă aşteptam la mai mult din partea fanilor rapidişti, cei care clamează atâta tradiţie, ataşament, atâta romantism şi farmec al vieţii. Nu credeam că vor dezerta chiar aşa uşor la pauză. Acum ei ar trebui să-şi ceară scuze propriilor jucători, la fel cum, jucătorii noştri ar cam trebui să facă acelaşi lucru faţă de suporteri. Ne-au amăgit, au risipit încă 3 puncte esenţiale, au spulberat, cred, speranţele la titlu din acest an. Din fericire, ocazia de a face împăcarea este chiar miercuri şi, acum este chiar mai mult decât atât. Este o mare obligaţie. De la 5 sau 7 puncte de lider, câte vor fi după această etapă a şasea, să rămânem fără Liga Campionilor şi să constatăm că ne-am compromis şansele şi în campionat ar fi prea mult.

Aşteptăm, aşadar, cu inima deschisă, împăcarea. Nu ne dezamăgiţi atât de crunt! Fiţi, din nou, ceferişti! Fiţi, din nou, eroi!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. frumos punctat, o radiografie perfecta a meciului. ai fost la meci? stiu ca in sezonul trecut cand am scos acel egal, ai fost la meci si ai ramas impresionat de atmosfera. daca ai fost la meci, nici nu vreau sa-mi imaginez cum te-ai simtit

    Apreciază

    • Nu am fost. Sunt pregatit sa vin la Basel, asa ca am zis ca prea multe drumuri deodata nu se cade. Totusi, am auzit perfect ceea ce era de auzit, am comparat cu imaginea pe care mi-o formasem eu despre Giulesti si am ramas foarte dezamagit. Asta si dupa ce i-am auzit in aprilie pe suporterii rapidisti in Gruia injurand in aceiasi maniera. Acum au parasit si tribuna, un lucru pentru care ne crucificasera pe noi anul trecut. Mai stiti cum ne dadeau lectii de conduita „suportericeasca”? Iar ca scarba sa fie deplina, am vazut acum cum se comenteaza pe net accidentarea de durata a lui Vass („Ura! Ungurul a patit-o!”). Cu atitudini de astea chiar imi doresc sa impart cat mai putin romanism cu astfel de specimene. Asta dincolo de faptul ca, in mod normal, citesti opinii de genul „sa stea si cel care a lovit cat cel accidentat”. Sunt curios cand va rupe si vreun ceferist pe vreunul. Sa vedeti atunci „invataminte” si „morala”. Ipocrizia, sport national!

      Apreciază

  2. Daca pana mai deunazi credeam ca numai n-o sa mai comentez, astazi – dupa ce mi-am incalcat promisiunea – am hotarat DEFINITIV sa nu mai intru pe tribuna CFR. Mancati-va orezul uncleben singuri……Prefer compania lui Mih9, e macar pur, simplu si binevoitor…. Nu raspundeti, ca tot numai voi veti citi! Nick-ul Retardila il consider TM, nu permit folosirea lui! Asa ca, bai-bai!

    Apreciază

    • Drum bun și cale bătută! Mai citește odată ce- am scris. Offff, am uitat ca nu mai intri DEFINITIV!!!
      P. S. – De ce-ai crede că Mih9 nu mi-e simpatic? Sau chiar tu?!
      Da’ tu, mă lași pe cfrmania? Te rooog, o sa fiu cuminte. 🙂

      Apreciază

    • Hai, bei Retardila! Ce te dai „fata mare”? Mie-mi face o mare placere sa te avem aici, intre „telectuali”, si ar fi bine sa-l aduci si pe Mih9 (care, chiar daca nu stiu cine-i, ca „de la noi din sat nu-i”, ii foarte simpatic!!). Si tu si Tiberiu Bone vreti sa pareti „rebeli fara cauza”, dar si voi aveti farmecul vostru, chiar sunteti necesari. Fiindca stiu ca esti un mare admirator al lui Petru Emil (pe care si eu il consider cel mai mare „produs” al fotbalului clujean!), am sa-ti povestesc o amintire cu dansul. Era in ’76, februarie sau martie. Noi, republicanii CFR, aveam meci de pregatire cu republicanii lui U pe zgura de langa Municipal (Municipal, asa se numea, nu?). La noi: Cristoltan, Contras, Duma, Remus V.(fratele meu geaman), Butyka, Arghir, „Subsemnatul”, Loghin, Manasturean, Adi Muresean, Kelemen. La ei: Munteanu, Pop Florin, Olaru, Suciu, Precup… si altii… Ne arbitra marele Petru Emil. L-am faultat pe Precup la 20-25 de m de poarta noastra. Tot el executa si o „bate” la tot atata distanta de poarta… Atunci, Maestrul Petru Emil se enerveaza si cere o minge, o pune la „locul faptei” , si, de pe loc, o loveste in vinclul din dreapta cu atata forta ca am auzit cum s-a despicat coltul portii: „scarrtz”. Ei, asta trebuie sa faci aici: ia mingea si loveste-o tare, in vinclu!!! Da’ , acuma, in legatura cu meciul cu Rapid: ce ne tot lamentam si ne vaietam ca babele????? Asta a fost!! Am pierdut, ei si!?? Nu va faceti griji, prieteni, dupa meciul de miercuri, vom fi calificati!!!!! Eu asa vad!

      Apreciază

      • Mih9 e un fan de-al nostru simpatic de pe cfrmania care e pur, simplu ( sau pur și simplu), binevoitor, exact cum l-a descris Retardila, și dorește cu insistență un vârf și un mijlocaș ( ca noi toți, de altfel). Eu îi simpatizez pe amândoi, ei, numa’ unu’ place la mine.

        Apreciază

    • :)Mih9 asta e number 1…serios,dupa meciul de ieri el e singurul care a reusit sa-mi scoata un zambet.El este” the manu`care mai amelioreaza nervii omului(ai mei cel putin) dupa un asemenea meci!?? Go go Mihnain! da cu pumnii in masa in continuare, si cere coordinatorul si atacantul acela care „numaisemneaza odata”pentru ca suntem praf.Eu nu stiu de ce draq iau asa in serios Cfrul asta…de nervos dobitoc ce eram, ieri,am fost in stare sa jignesc oameni care inseamna mult pentru mine,chiar totul,si-mi arde obrazul acum de nu mai pot.Daca chiar au facut astia vreun fel de blat,pariu,orice de genul asta, atunci sa fuck in ei de rahati ordinari,si le doresc tuturor,o cariera frumoasa in liga 6 din Coreea de sud.

      Apreciază

      • EIHHH , Diablo , est normal pentru noi , „muritorii de rand’ ! Daca-ti spun ce-am patit eu,ieri, fiind cu gandul la ..CFR, te apuca rasu’..Da’ , ce conteaza ! noi suntem „barbati”, suntem fanii „Mandriei Ardealului „, cea mai frumoasaecipa din Romania !!!!!!!!!!!!! Nu va fie teama, fratilor, dupa meciul de miercuri ne vom califica in CL. !!! Eu asa vad !!!

        Apreciază

        • hehehe,ba ma intereseaza,spune-mi ce ai facut…poate rad de necazul tau:)))si uit de al meu:))))vezi de asta am porecla asta nenorocita si nu de pilda mantuitoru`.Dar chiar ca nu sunt om rau.Hai fa-mi o bucurie sa pot dormi si eu,sa stiu ca nu eu sunt cel mai dobitoc om de pe planeta.Nu cumva sa intelegi gresit ceva!!!!Si asta serios,sunt eu mai nebun da`prost nu.Cel putin nu cred :).Dar chiar ca ma omoara curiozitatea…ce reactii a scos din Cfristi parodia asta de meci?Albule, uite iti dau o idee daca nu te superi…fa un articol,un sondaj de…’destainuiri”!?intelegi nu?un sondaj ceva,sa vedem cum stam dupa meciurile astea,ce reactii au visinii?…Eu personal, numai crampoane in cur le-as da la toata lumea,minus femeia de serviciu, ca doar sunt gentleman nu?Dar sunt sigur ca vecinii mei vor dormi iar la vrùn motel daca vor sa fie apti si proaspeti la ritualul de dat limbi in… shefului lor joi dimineata daca o luam cu 1-0,ce sa mai spun daca mai si batem la 1-1

          Apreciază

          • Pai , in primul rand…da’ , stai sa ma scarpin putin in cap….Am mers imediat dupa meci , cu fiul meu cel mic, sa imi schimb bateria de la masina , fiindca era „moarta”. Si , dupa ce am intrat pe „high-way 316” , numai „exit-ul ” care trebuia sa-l iau pentru magazinul ce-mi schimba bateria nu l-am gasit, ajungand pe o alta strada … Da ‘, nu-i nimic, zic, ajung eu la magazin . Si asa ,am facut o juma’ de ora pana acolo,in loc de 10 minute cat ii normal. O. K. zic (sau O.H., adica ociny harasho,hi,hi,hi ) !! Ies din masina , da’ nu-mi gasec port-mone-ul. Il gasesc cazut pe undeva si apoi iau bateria din port-bagaj ( vreau sa mentionez , fara sa ma laud, ca, la casa mea, sunt mai multe vehicule). Dar fiul meu ma atentioneaza: Tata , ti-ai inchis port-mone-ul in portbagaj . Ufff ! Ei, apoi am inceput certurile cu cei din magazin , injurandu-i in romaneste, fiindca erau de alta culoare si tot nu pricepeau. Da’, sa stii , cand ii injuram , parca injuram toata „mass-media” romanesca …. Schimb bateria si ma duc la o statie de benzina sa alimentez, fiindca eram aproape de rosu.Pe fiul meu il las in masina la pompa si ma duc la casa sa platesc. Platesc pentru un rezervor plin si ma intorc la masina. Ma urc in masina si plec. Intru pe „high-way”,vad Politia pe margina si ma uit instinctiv la acul de benzina . Baaaaaaaaaai, io n-am alimentat!! Stiu ca sunt unii care alimenteaza fara sa plateasca, dar eu am facut invers; am platit fara sa alimentez Uffff , CFR-ul asta , ce necazuri imi face!! Da’, nu mai pot continua, prietene ca…. numai din astea am facut sambata…

            Apreciază

  3. Buna analiza. Ca de obicei. Impacare nu exista (din partea mea). Sper ca voi uita cat mai curand dezamagirea crunta pe care am trait-o (din nou). Miercuri ar putea sa inceapa un alt capitol. Nu voi iubi mai putin echipa daca pierdem luptand „vitejeste” cu un adversar mai valoros.

    Apreciază

  4. „Toata lumea care poate sa vina la Sigma, la deschiderea noului noului Fan Shop CFR 1907 Cluj! Este foarte important sa aratam echipei, care va fi acolo din ce am inteles, sau macar majoritatea dintre ei, tot sprijinul nostru! Va rog dati acest mesaj mai departe si nu uitati: MAINE, 13:15 SIGMA SHOPING CENTER! HAI CFR 1907 CLUJ!”(chefere)

    Apreciază

  5. Albule, entorsa de genunchi scrie la Ronny.Aia inseamna 3-5 saptamani, in functie de gravitatea accidentarii.Iar Vass s-ar putea sa stea peste 6 saptamani, fracturile la metatarsiene se refac cam greu.

    Apreciază

    • „Entorsa la genunchi” este, un termen vag, de regula, imediat sub ruptura de ligamente. Iti spun eu, care am avut exact acelasi diagnostic, la inceput. Probabil Ronny ori a facut un RMN inainte sa se umfle genunchiul (greu de crezut), ori va mai face un RMN in cateva zile, dupa ce se dezumfla. Cand am vazut cum i-a fugit genunchiul am dat deja verdictul preliminar „revine in martie”. Totusi, eu sunt un pic cam prapastios din fire (v-ati prins de asta, desigur) 🙂

      Apreciază

      • Corect, corect, dar nu conteaza cat de inflamata este zona genunchiului, este un RMN bun aici in Cluj, se pot interpreta bine imaginile.Sunt si vreo doi doctori foarte buni la Ortomed, unde este abonat CFR-ul, ii pune un diagnostic corect in 30 secunde, fara RMN, dar noa, ca omul sa fie sigur e trimis sa cheltuiasca si niste bani la „fotograf”. Oricum, aia de la Acibadem il ansambleaza rapid, oricat de rau ar putea fi. :)))))

        Apreciază

        • Muri iti da dreptate, din cauza inflamatiei nu s-a putut face RMN-ul.Ce sa zic, la mine s-a putut anul trecut, dar nu ma bag, nu sunt specialist.

          Apreciază

  6. bine le mai zice chefere
    ”dacă am şti gestiona inteligent acest avantaj şi ne-am duce în grupele UCL pe munca noastră, adică două manşe eliminatorii grele, măcar nu i-ar mai lăsa sufletu’ să afirme că am făcut-o pe spatele stelei îmbâcsite.”

    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Apreciază

    • La meciul de ieri sunt cel putin 3 situatii care pot fi puse in oglinda. Si ei afirma tot ce-i doare capul. Asta este, cred ca putem vorbi despre un „dialog cu degetele in urechi”. La fel se va intampla chiar si DACA trecem de Basel. Se vor gasi n motive
      de a ne descalifica performanta. Metoda 1: Am prins cea mai slaba echipa Basel din ultimii 20 de ani. Metoda 2: Am avut noroc, n-am jucat decat 10 minute. Metoda 3: Steaua i-a batut in vara cu 4-2 pe elvetieni. Metodele 4->10: dupa meciul de miercuri. Asadar, nu conteaza ce zic ei. Important este sa avem motive de entuziasm. Cel putin pe stelisti nu-i uit pentru umilinta din mai, atunci cand Gigi si cu sleahta lui au plecat cu coada intre picioare. Aia este „ceea ce afirma”.

      Apreciază

  7. Probabil ca Ando a sunat retragerea la pauza. S-a gandit ca n-avem cum sa luam mai mult de un gol cu om in plus fata de rapidisti. Asa au ajuns ei sa aiba acea lovitura libera. OK, ghinion. Dar ceea ce n-a luat in calcul e arbitrul Tudor care ne-a executat in direct pe Ghencea la cele doua penaltiuri de pomina, va amintiti, nu-i asa. De asemenea ne-a dat rosii de nenumarate ori, s.a.m.d. Asta fara sa punem la socoteala oprirea meciului cu U si ascunzand faptele care s-au petrecut, omitandu-le din raport. Si asa am fost egalati la 2, echipa intrand in panica. De unde a aparut si golul trei rapidist, intr-un moment de uluiala generala in tabara noastra, la o contra rapidista dupa o intreceptie la mijlocul terenului. Lectia asta e pentru Ando. Daca vrem sa nu primim gol, trebuie sa fim mereu primii la minge si in repriza a doua, pana la fluierul final. Si asta inca din terenul advers.

    Apreciază

    • Nu cred că faptul că CFR s-a retras în apărare a fost decisiv, ci greșeala de a renunța la jocul de pase, care a fost fantastic în prima repriză. Trebuia să-i exasperăm pe rapidiști cu pasele, să nu le dăm mingea. Din păcate, din cauza iluziei că sunt fragili în apărare datorită omului în minus, s-a renunțat la pase (are dreptate Albu, numai Godemeche părea să vadă jocul) și s-a trimis mingea în față, unde cei care au primit-o și-au bătut joc de ea cu foarte mare ușurință. Au fost fantastic de multe faze tratate cu fundul în repriza a doua, ba de Nicoară, care s-a crezut prea devreme erou, ba de Rui Pedro, care are o frică cumplită de a încerca măcar o dată finalizarea. Am cedat prea ușor mingea și a fost destul să-și relaxeze apărarea sfincterele de câteva ori. La 2-2 era deja prea târziu să mai reinstaurezi calmul și logica din prima repriză.

      Apreciază

    • Ando a sunat retragerea pt ca……..Motul este pritenul lui… Ardelean de al nostru…Nelutu este al nostru..nea ajutat de multe ori incepind de la promovare!!!!!!!Arpi si Muri a cumparat tricoul…REMEMBER!!!!FRatilor daca nu se facea aceasta minune EL era dus azi dat afara de Rapid … relatia cu clanul BECALI!!! NU mai antrena fffffffoarte multa vreme.vreti mai multe egzemple???????NELUTU este un antrenor mediocru si atit nimic mai mult!!!
      PE CIND EU CREDEAM CA SINTEM CEI MAI HONESTI ????? MA-M INSELAT!!!!

      Apreciază

  8. Daca aveam in echipa mai multi jucatori romani si pierdeam asa umilitor un asemenea meci, puneam totul pe mentalitate si lipsa de profesionalism. Dar asa ?
    -nivelul mediocru de valoare a jucatorilor scuzat de „asta e bugetul…”, atati bani dam, atat e nivelui de profesionalism;
    -lipsa motivatiei, salariile se platesc se pare ca sunt multumitoare;
    Miercuri va fi un meci de puls 120, un meci crucial pentru destinul CFR-ului, doresc sa castigam acest meci mai mult decat un campionat.
    Motivatie va fi dar vom avea si celelalte resurse necesare si obligatorii ?

    Apreciază

  9. din primavara strig ca ne trebuie atacant!!! dar inca sa nu cumpere ca mai avem unu valid, pe Sougou! Aseara am jucat o perioada buna fara nici un atacant pe teren….adica ne-am aparat cu 10 oameni de camp, eram in superioritate numerica si am luat 3 goluri. Zgarcenia se plateste! Aceeasi zgarcenie care sper sa nu ne coste in returul cu Basel, pentru care avem UN SINGUR ATACANT ! Inteleg ca Andone ar vrea sa ne aparam… in toate meciurile in care ne-am aparat am luat o gramada de goluri…. Deci nu sunt prea optimist… Revenind la meciul de aseara, remarc discursul lui Andone de la final: baietii s-au relaxat, s-au crezut prea repede invingatori. Daca Andone ar fi un jurnalist sportiv, l-as aprecia, dar fiind antrenor, cred ca era treaba lui ca acele lucruri sa nu se intample! Concluzionand: in 6 etape am pierdut deja 9 puncte, campionatul pare a fi neimportant si ma gandesc ca nu are rost sa ma deplasez la stadion pentru niste meciuri neimportante….. cred ca daca continua asa in campionat, in curand va fi iar gol stadionul….

    Apreciază

  10. Si de trecem si de nu trecem de Basel ne trebuie un A N T R E N O R care intelege fenomenul. Am fost plecat in munti aproape trei saptamani, am intrat de vreo trei patru ori pe net (lipsa semnal mobil) am trait din zvonuri, stiri radiofonice, de 2 ori stiri tv. De la o asemenea distanta lucrurile se vad diferit, am sa va spun cum dupa ce vad meciurile pe care le-am scapat.

    Apreciază

    • Bravo, omule! Eu fac de nebun reclamă la Rudotel, când tu aveai o soluție mult mai bună și mai sănătoasă! 3-4 săptămâni > un tur întreg… în munți! 🙂 PS – Fac pariu că ai găsit multe oi în drumul tău.

      Apreciază

      • de oi imi fu plin drumul… atat de plin ca, acum ajuns intre oameni imi pare rau tare ca n-am putut citi recomandarile tale privitoare la rudotel… am ajuns la concluzia ca atunci cand te-nconjoara oile numai rudotelul te mai scoate. 🙂

        Apreciază

  11. Din zecile de articole pe care ti le-am citit pana acum, Albule, nu-mi amintesc niciunul in care sa nu fiu de acord cu tine in ”macar” 100% din ceea ce ai spus. 🙂 Hai, sa nu exagerez, poate sa fi fost vreo propozitie-doua cand si cand, dar nu in chestiuni care sa ma faca sa le retin pentru multa vreme. De data aceasta insa, cu tot respectul pentru tine si pentru ceea ce intotdeauna stii sa transmiti atat de frumos, ma tem ca nu sunt mai deloc pe-aceeasi lungime de unda cu tine. Asta nu inseamna insa ca nu respect (si de data aceasta) punctul tau de vedere. Il respect, dar il voi combate, pentru ca nu stiu daca de data aceasta aprob macar 50% din ceea ce ai spus aici, incepand de la tactica de joc pe care spui ca a adoptat-o Ando, si continuand cu prima parte a articolului tau. Spui ca antrenorul nostru a inceput cu un 5-4-1, insa nu e chiar asa: insusi Ando a spus dupa meci ca a inceput in 3-4-3. Ceea ce mi se pare mult mai logic, mai in conformitate cu calitatile fotbalistilor care au compus primul 11, dar si cu ceea ce s-a jucat in prima jumatate de ora, pana la eliminarea lui Oros. Apropo, delasarea de care vorbesti, si pe buna dreptate, a luat locul harniciei si dorintei de a fi mereu primii la minge nu la pauza, cum sugerezi tu, ci exact odata cu minutul 29, cel in care fundasul rapidist a parasit terenul dupa al doilea galben, lasandu-si echipa in inferioritate. In acest moment a inceput de fapt caderea noastra, dupa pauza ea doar a continuat, sau s-a accentuat, cum vrei sa-i spui. Mai ”periculoase” mi se par insa concluziile pe care le tragi tu dupa meciul acesta, si astea m-au facut de fapt sa-ti scriu. Citez: ”… nicaieri nu se spune la ce este buna doza de ridicol adaugata infrangerii. Umilinta prosteasca, asa cum este autoflagelarea de ieri, nu face altceva decat sa aduca rani suplimentare”. Ca s- o spun cat mai direct, eu nu cred ca dupa meciul acesta fotbalistii nostri vor ramane doar cu dezamagirea. Nu sunt ei aceia care, dupa o astfel de umilinta indurata, sa nu traga invatamintele care se impun. Imi vei replica poate ca tot ei sunt aceia care n-au fost capabili sa invete nimic nici din nereusitele din meciurile anterioare ( vezi Gaz Metan, Ceahlaul sau CSMS Iasi). Da, numai ca intre meciurile acestea si cel din Giulesti este o prapastie tare mare, si tare adanca: diferenta majora e ca in timp ce in cele trei partide am pierdut puncte mai mult din neglijenta si din infatuare, in ultimul, pe langa aceste cauze, am mai fost si umiliti. E adevarat, spui bine atunci cand pomenesti de o umilinta prosteasca, la fel de bine spui ca umilinta aceasta ne-a mai si cauzat niste rani suplimentare, numai ca exact din asta, din usturimea pe care o simt acum jucatorii pentru niste rani dobandite prosteste, sunt sanse mari sa se trezeasca ei acum. Daca ne-am fi intors din Giulesti tot infranti, dar de-o maniera pe care ti-o doreai tu, e foarte posibil sa nu fi invatat nimic nici de data aceasta. Atunci insa cand te intorci acasa umilit, si cu rani usturatoare mai numeroase decat tatuajele de pe trupul lui Vass, te vei trezi cu siguranta. Asta daca ai mai pastrat in tine macar un strop din ceea ce tu, jucatorul CFR-ului, ai dovedit in primavara ca posezi din rasputeri: MENTALITATE. Si asta nu pot sa cred ca se pierde, totusi, atat de usor. O persoana pe care o cunosc f.f.bine, a patit, in viata, exact la fel: pana-n clasa a VII-a era printre cei mai slabi din clasa la lb.enleza. Schiopata mereu, iar rezultatele (notele din carnet) ii erau mediocre. Asa ar mai fi tinut-o, probabil, mult si bine, numai ca in chiar ultima ora de dinaintea vacantei de vara a avut ”ghinionul” sa fie scoasa la tabla, certata, umilita, facuta de rusine inaintea tuturor colegilor de o bruta careia i se spunea profesor. Imediat dupa ultimul ”fluier” insa, respectiva a procedat in felul urmator: a furat toate manualele de lb.engleza pe care le-a vazut, printre lacrimi, in fata ochilor, incepand cu cel de la cls a V-a si sfarsind cu cel de la a VIII-a! Toata vara aceea n-a avut in cap altceva decat sa invete enleza! Si a invatat, pe cont propriu, absolut tot, fara sa-i scape un rand, o litera din toate cele patru manuale. Pe 15 septembrie, cand a sunat din nou clopotelul, ea stia deja absolut tot din ceea ce avea sa invete inclusiv in clasa a VIII-a, al carei prag tocmai il pasise. In primele ore, spre bucuria colegilor de liga, pardon, de clasa (care isi frecau din nou palmele de bucurie ca incepe iar distractia :), eleva aceasta era scoasa din nou la tabla de nemernicul acela de profesor. Numai ca, de data aceasta, nu mai intelegeau niciunul ce se intampla: fostul elev mediocru, pe care-l stiau prea bine cu totii, acum aproape ca cunostea si ceea ce avea sa fie intrebat! Zambetul usor ironic de pe fetele tuturor s-a transformat imediat intr-unul de admiratie, iar de acum inainte nimeni nu mai avea sa-l depaseasca vreodata intre colegi, inlusiv la olimpiadele nationale… Cam lunga poate povestea asta, numai ca eu cred ca ea poate sa fie (si cred ca va fi) si povestea echipei noastre iubite. Numai umilinta pe care a indurat-o ea in Giulesti o poate trezi cu adevarat si ne poate dovedi tuturor ca nu degeaba Mircea Lucescu, cu siguranta cel mai important antrenor roman al momentului, o invoca la aproape tot pasul. Eu spun ca inca e bine ca netrebnicul de profesor care ne-a administrat portia de umilinta se numeste, pana una – alta, Nicolae Grigore, si nu, sa zicem,… Alexander Frei.

    Apreciază

  12. Ce s-a intamplat in repriza a doua? Rapidul a scos oamenii tehnici si a bagat luptatori, vitezisti. Iar noi am renuntat la jocul de pase si in fata nu am avut niciun varf autentic. Iar suprinzator jucatorii nostri au ramas fara aer, desi Ando ii roteste tocmai sa nu planga ca-s obositi. Iar pe final, n-am avut nici putere psihica de a mai ataca, plus ca din ce mai aveam pe banca, Bastos a fost menajat. Meci greu miercuri, meci decisiv pentru acest sezon. Pt Liga1, desi campionatul e lung, probabil e iar an de pauza. Cand nu actioneaza arbitrii, ne taiem noi singuri punctele ce par la indemana. Cu Ronny (mai ales) si Vass lipsa, e nevoie si de intariri numerice. Oare cand vom putea tine un meci bun intreg? Oare cand ne vom rezolva incredibilele slabiciuni defensive?

    Apreciază

    • Eu cred ca meciul acesta s-a pierdut in primul rand la nivel mental (ne-am crezut mult prea devreme invingatori, pentru ca aveam deja 2-0 pe tabela si om in plus) si abia pe urma l-am pierdut tactic, fizic, pe seama greselilor lui Tudor, ale jucatorilor ceferisti, etc. Pe mine, cel putin, nu m-a surprins absolut deloc schimbarea in rau a evolutiei alor nostri de dupa eliminarea lui Oros. Chiar daca nici la un deznodamant ca acesta nu prea m-am asteptat, pot sa ma ”laud” ca imediat dupa eliminarea ex-brasoveanului le spuneam prietenilor cu care am urmarit impreuna meciul ca ma astept ca ai nostri sa nu mai joace la fel de montati incepand cu momentul in care s-au vazut superiori si dpdv numeric. Pe undeva poate ca e si fireasc ca superficialitatea sa-si faca putin loc dupa un astfel de moment. Cel putin ”fotbalistul” din mine se comporta cam la fel atunci cand nu-si agatase inca ghetele in cui: nu-mi amintesc ca impotriva unor copilasi pe care stiam dinainte ca-i voi invinge sa fi facut vreodata cine stie ce meci; intotdeauna incepeam sa joc mult mai slab imediat dupa ce simteam ca meciul nu va avea cine stie ce suspans, iar uneori aveam si eu surprize. In schimb, atunci cand imi simteam adversarii cu adevarat puternici, cand mi-era clar ca sunt mult mai talentati decat mine si ca ar putea da de pamant cu echipa mea, abia atunci reuseam sa ma mobilizez cu adevarat si sa mai fac cate-un meci ”mare”. Dpdv valoric echipa noastra cred ca este o forta a Ligii I (cate formatii ar mai putea face cu rezervele fie si o repriza ca cea dintai facuta de ai nostri sambata?). Cati ar putea sa-i umileasca pe rapidisti chiar in Giulesti, la ei acasa?… Atunci cand ai nostri vor incepe sa gestioneze mai bine avantajele clare pe care si le castiga la un moment dat, cred ca putini vor mai avea cu adevarat sanse in disputele cu noi. Sa recunoastem, aceasta este si o postura cam noua pentru fotbalistii nostri, pentru ca in sezonul trecut rar au reusit sa obtina victorii facile. In covarsitoarea lor majoritate ele erau muncite, obtinute cu truda multa si cu destule emotii.

      Apreciază

      • @Florinaccio SM.. e o mare mare diferenta: spre deosebire de tine, ei sunt jucatori profesionisti, si primesc de la 10.000 de euro in sus pe luna… La banii pe care ii primesc se presupune ca au ceva experienta, si doar in etapa anterioara au fost egalii ultimei clasate…asa ca fitele de superioritate nu erau acoperite de realitate. CFR-ul mai are pe banca si un antrenor, Andone, care are atributia de a preveni si nu de a constata „relaxarea”. Dar asta e, in viata lipsa de inteligenta se plateste… In 6 etape am piedut „relaxati” 9 puncte….si cat ne mai chinuim noi pe final de campionat pentru 1 punct in plus….

        Apreciază

  13. Dragi tribunisti, cred ca sunteti cu totii de acord ca pana acum vara asta am avut parte de cateva meciuri absolut capitale pentru noi, (cele din preliminariile C.L.) partide din care ma bucur ca am iesit nespus de bine pana acum. Am obtinut 3 victorii din 3 posibile cu echipe deloc de neglijat, campioanele Cehiei si Elvetiei neputand fi batute chiar de oricine. Imbucurator e ca in aceste meciuri care conteaza, plus in derbyul cu Vasluiul echipa a aratat foarte bine. Chiar si in prima repriza cu Rapidul rezervele noastre au aratat cu prisosinta ca au valoare si ca pot face meciuri mari. In prima jumatate de ora din Giulesti am jucat un fotbal total, cred ca am jucat la nivelul de pe Olimpico sau ca si la Basel in ultima jumatate de ora. La contra-performante in acest sezon putem trece egalurile cu Mediasul, Ceahlaul, meciuri disputate parca aprox. in perioada disputelor cu Liberec, dar si semiesecul cu Iasiul, sau a doua repriza din Giulesti, partide jucate inaintea celor cu F.C.Basel. Toate aceste 4 partide disputate in campionat s-au soldat cu pierderi de puncte care s-ar putea dovedi hotaratoare la sfarsitul campionatului, dar dupa fiecare au urmat victorii deosebit de pretioase in cupele europene.-si miercuri va fi la fel. sper:) – Ce concluziI trag eu din aceasta analiza a parcursului nostru de pana acum, pe cele doua fronturi C.L.-Liga 1? A. Obiectivul nostru nr.1 in lunile iulie-august a fost accederea in grupele CL, in campionat scopul urmarit fiind acela de a nu pierde contactul cu echipele din fata. Obiectiv indeplinit pe deplin in C.L., partial in campionat, un semiesec al Stelei la Vaslui pastrandu-ne sansele aproape intacte si in lupta pentru titlu. B. Jocul nostru in meciurile cu adevarat importante a fost foarte bun, pe alocuri chiar magnific si cred ca nu ma joc deloc cu cuvintele atunci cand afirm asta. In meciurile mai putin importante, cele din Liga 1, jocul echipei noastre din pacate a scartait serios, pe alocuri fiind chiar deceptionant pentru suporterii echipei noastre. Ce inteleg eu de aici. Ca avem o echipa valoroasa cu un antrenor cam la nivelul lotului actual, deci bun, iar ca dovada in acest sens ne stau cum am spus rezultatele pozitive inregistrate in partidele grele. Mai inteleg apoi, ca rezultatele nesatisfacatoare inregistrate pana acum trebuie puse nu pe seama labilitatii jucatorilor nostri, ci mai degraba pe incapacitatea lor de a se concentra pe toata durata meciurilor mai putin importante. Deci relaxarea lor prematura, convingerea prea timpurie ca vor termina meciurile invingatori fara prea mari eforturi, a dus la pierderea punctelor din campionat si nu labilitatea alor nostri, ceea ce cred ca nu e chiar totuna. Daca jucatorii nostri erau labili si nu relaxati, asa cum zic eu, cred ca si-ar fi demonstrat labilitatea nu in partidele mai usoare cu Iasiul, Ceahlaul sau Gazul, ci in partidele cruciale disputate in C.L. ori in cele din primavara cand pe finalul de campionat am dat dovada nu de labilitate ci dimpotriva de multa stapanire de sine, de mentalitate de invingatori castigand de destule ori pe finalurile de meci. Din fericire pentru noi toamna asta vom tot avea meciuri cruciale, -cel mai important din istoria acestui club (stiu, a devenit deja un cliseu expresia asta) batandu-ne deja la usa- iar relaxarea noastra cea atat de paguboasa nu mai are cum sa-si faca simtita prezenta miercuri seara. Pronosticul meu e deci calificarea in meciul din Gruia cu Basel si o sarbatoare nespus de frumoasa precum cea din mai. Hai CFR !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.