Oțelul Galați – CFR 1907 Cluj [miniavancronică]


Să nu ne lungim, că timpu-i scurt…

Celor de la Slovan Liberec și FC Basel le doresc din tot sufletul să-și dea întâlnire în grupele Europa League, iar apoi, dacă le face plăcere, să dispute finala, cu prelungiri dacă se poate… Nouă ne doresc ca deseară, la Galați, să repetăm în liniște ”blatul” de anul trecut. Văd că distinsul patron al Vasluiului este mult prea preocupat de propria bucătărie (cum bine am prevăzut într-un comentariu la un articol dinainte de meciul lor din Gruia :)) și nu are timp de dat pronosticul exact pentru meciul de la Galați.

Ne-a cam luat valul cu parcursul european al echipei, să nu uităm totuși că pentru a putea participa și la anul în CL trebuie să câștigăm un nou titlu, iar acest lucru se face ”step by step” (citat din Reghe), una dintre borne fiind meciul cu Oțelul. Nu zic că va fi ușor. Cu toate problemele lor interne, gălățenii sunt un adversar periculos. Chiar dacă nu au adunat până acum decât 2 puncte, au jucat foarte bine atât cu Rapidul, cât și la Petrolul. Din păcate pentru ei, și din fericire pentru noi, au probleme mari pe flancul stâng al apărării: Silviu Ilie este accidentat, iar Ljubinkovic a luat un roșu etapa trecută la Ploiești, deci este suspendat. Dorinel Munteanu are de ales între improvizația Sîrghi, care a dezamăgit în jocurile de până acum, și Mardare, fost la Vaslui și Rapid, transferat în această vară din Ungaria. În rest, Didi este în continuare accidentat; probabil va reintra doar spre sfârșitul turului. Din motive lesne de înțeles, acest lucru nu are cum să ne bucure pe noi, ceferiștii, care nu l-am uitat. Ce nu vom ști până la ora disputării partidei, este din cine va compune Dorinel Munteanu zidul la fazele fixe. Deși, dacă execută Gabi Mureșan, parcă ar mai conta!…

Am luat două declarații gălățenilor înainte de meci (de pe site-ul lor oficial, desigur 🙂 ):

Cornel Râpă: „Am început bine acest sezon, cu două rezultate bune, după părerea mea, iar la Ploiești a fost greu deoarece practic am început meciul cu un om în minus. În perspectiva jocului cu CFR, ne pregătim să jucăm la victorie, de fapt orice meci îl pregătim astfel. Vreau să dăm ce avem mai bun și sperăm la trei puncte. Respectăm CFR-ul pentru ce face pentru România, dar respectul rămâne aici. Cu un public cald în spate, îmi doresc să învingem!

Dorinel Munteanu: „N-am marcat în sezonul precedent cu CFR, dar asta e deja istorie. Acum e un joc nou, o provocare, un meci dificil și avem nevoie de agresivitate foarte mare ca să putem câștiga. CFR este o echipă care în ultimele jocuri a făcut meciuri bune, are jucători valoroși, dar totul depinde de noi, de propria atitudine, de forța și concentrarea pe care le vom arăta la ora partidei. Mă aștept și la o susținere foarte mare din partea publicului, vreau un stadion plin!

În ceea ce privește echipa noastră, sper că a trecut euforia succesului de la Liberec, iar pentru că am avut și suficient timp pentru recuperare, este foarte important să obținem prima victorie în deplasare din acest campionat. N-avem voie să ne rupem față de echipele din fața noastră în clasament. Rămâne de văzut cum va aborda Andone partida, dacă va face iar mai multe schimbări în echipă față de ultimul meci, dacă îl va odihni sau nu pe Sougou (iar dacă nu-l va odihni, dacă îl joacă în centru sau pe dreapta pentru a profita de problema gălățenilor de pe acea parte), dacă va juca Kapetanos, care vor fi fundașii centrali, pe cine alege dintre Mureșan, Vass, Sare, Godemeche. Apoi, poate vine Mutu să dea niște probe de joc, poate Stăncioiu nu va mai rămâne surprins de rapiditatea fazei, poate… poate… Ce-i sigur, nu vom conta pe Felgueiras și Deac, accidentați, plus Lionn și Edimar, împrumutați în Portugalia.

Echipele probabile:

Oțelul Galați: Brăneț – Râpă, Perendija, Sg.Costin, Sîrghi (Mardare) – Giurgiu, Benga – Iorga, Viglianti, L. Buș – Pena

CFR Cluj: Stăncioiu (Mincă) – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo (Maftei), Sepsi – Hora, Sare, Godemeche, Valente – Ronny, Nicoară (sper că am nimerit măcar doi :))

Meciul se va disputa azi, luni, 13.08.2012, de la ora 19, și va putea fi urmărit la fața locului (de către cei care au plecat din Cluj dimineața devreme – cinste lor!) sau în transmisiune directă, pe postul TV Dolce Sport.

0 comentarii

  1. Aseară, unicul și singurul original ”Mister” din fotbalul românesc, Cornel, enumera vreo 5 echipe cu șanse la titlu. Bineînțeles, pe ultimul loc era CFR-ul, care ar avea ”mijloace”, dar care – spera Luminăția sa – se va topi pe parcurs din cauza participării în cupele europene, exact cum s-a mai întâmplat în alți ani. Să sperăm că de data asta vom reuși mai mult pe toate cele 3 fronturi și să-i lăsăm lui Cornel echipa favorită să mai sacrifice încă vreo 10 participări în CL pentru un amical de lux cu Barcelona.

    Apreciază

    • Dinu seamana cu Edson Arantes do Nascimento, no, nu la cariera de fotbalist, ci la datul de verdicte. Niciunul nu le nimereste nici de-a dracu’ 🙂

      Apreciază

      • Tocmai azi am citit aici un articol scris de Catalin Cocora legat de Dinu…l-a descris excelent.Nu stiu cine e Cocora insa scrie fain de tot.Pacat ca doar doi din lista „tribunistilor” au ramas atarnati prin pomul tribunacfr.Dincolo, la cheferetv este unul Joo Ferenc care scrie tot foarte fain.Pacat de acest Cocora ca n-a putut ramane consecvent.Imi pare rau si de Albu, care desi ma termina cu sutele si miile lui de metafore si comparatii insiruite ca furnicile una langa alta, absolut obositoare la un moment dat desi rodul unei minti cu multa imaginatie, nu isi mai poate face timp acum sa scrie.(in lungile sale cronici surprindea exceptional detalii aparent insignifiante dar care ascundeau adevaruri de importanta majora; un baiat foarte inteligent).07 sau caneto au preluat cu succes stafeta, le doresc ceea ce a lipsit celorlalti…perseverenta.

        Apreciază

        • Ma tokomgyongye (ca csont nu-ti pot spune…): daca te deranjeaza cititu’ hapai nu citi, mai, ca te oboseste, ata din punct de veder ‘telectual cat si cultural sportiv…..Ai mai fost invitat sa pleci, da’ tu nu si nu…D’apai cred ca ase ne trebe, daca lasam pe toti (aia care nu au retard mental ca mine!!) p’acilea…

          Apreciază

  2. FORZZA CFR !!!!-batem Galatiul !!!!-poti numara pe o singura mina , oamenii de fotbal carora dai un ban pe ceea ce afirma !!!!!–dar si asa , stau si ma gindesc , cine dracu sunt aceeia ???????????

    Apreciază

  3. Trebuie sa-i batem pe otzelari astazi, crapa-le-ar zidul sa le crape! Mi-ar placea sa-l vad si pe Rui Pedro pe teren azi, in spatele varfurilor. Vedem noi ce se intampla, ca mai sunt doar 1h30min!

    Apreciază

  4. pe tv dolce sport il poti urmari tu, ca eu in oradea nu prind (dau bani) 🙂 ma rog piratic la hahasports. nu am numarat sezonul trecut, dar cred ca avem cele mai multe transmisii pe dolce si gsp, sau cele mai putine pe digi. oare e cu dedicatie?
    ps: albu e in concediu? cine ne mai incanta cu romane dupa meciuri? ;))

    Apreciază

  5. Stiti cumva ce probleme are iar Felgueiras si cat va mai lipsi? Daca nu prinde meciurile cu Basel ma tem ca va fi cam nasol pentru noi. Pana atunci sper numai sa-i batem pe galateni azi si pe ieseni in week-end.

    Apreciază

    • Am nimerit 6 jucatori din echipa de start, cu Maftei 6 jumate 🙂 Dar sunt bucuros ca v-am indus in eroare in cazul portarului. Intre timp ai primit raspuns de pe teren la nedumerirea ta 🙂

      Apreciază

  6. Caneto rulz! C’est genial comparatia lui ciordel ninu cu do Nascimento! Io, sincer, nu dau doi lei pe meciul asta, mai ales ca-i vorba de Galati, de pierdem, macar nu pierdem la ceva scarba de club. Mie mi-i musai sa facem tot ce depinde de noi (de la suporteri in jos, pana la conducere) ca sa intram in CL. Ar fi o lovitura de imagine comparabila cu victoria de la Roma, de nu mai mare. Zeii ajute CFR-ului si tuturor franarilor de nadejde!

    Apreciază

  7. Meciul incepuse bine, penalty scos de Rui Pedro si transformare Muresan. Ando roteste lotul de jucatori, 5 titulari lipsind din formula de start. Meciul curge bine, dar Muresan pune piciorul imprudent si ia rosu. Meciul devine greu, incercam sa inchidem, numai ca Otelul e o echipa mai tehnica decat sezonul trecut. Mai tehnica si mai rapida si pana la urma golul vine firesc. Trebuie sa riscam mai mult in atac pentru a spera la punct(e). Meciul va fi greu, Vass inca nu face fata fizic la mijloc, iar fundasii centrali Maftei si Piccolo sunt lenti, drept urmare galatenii fac combinatii si arunca mingea pe culoare intre fundasi. Nu stiu ce putem face, probabil Kapetanos si/sau Sougou vor fi aruncati in locul lui Ronny si/sau Bastos pentru a aduce un plus de viteza si forta in atac. Hai CFR!

    Apreciază

  8. Cum poate strica un meci care incepuse asa bine, o intrare absolut tampita la jumatatea terenului. Ce o fi in capul lor, nu pot sa stiu. Poate de aia au ajuns fotbalisti si nu ingineri.

    Apreciază

      • Noroc ca cedeaza galatzenii in a 2-a repriza, asa cum au facut-o si in meciul cu Rapid parca, si nu au mai avut forta sa reziste 90 de minute. Oricum un meci din care nu intelegi mai nimic.

        Apreciază

    • Cand presiunea apare la echipa G.Muresan cedeaza primul si se pierde.Se vorbeste mult acum de accederea in grupe plus mai nou sefii mesteca guma la tv si anunta transferuri „surpriza”.Asta binenteles in caz ca echipa va reusi sa intre in UCL.Pana acuma fost liniste,de acum incolo sa ne asteptam la galbene si rosii cu carul.Muresan a dat tonul iar Cadu e in joc de glezne.

      Apreciază

  9. Ce tanar ma simt!!! Internetul pe mobil mere’ ca porcu si io ascult ca pe vremea lu Tomzina, Ionescu si ceilalti, dar si asta cu intreruperi, ca pe vremea lu’ Europa Libera….

    Apreciază

    • Mda. Io tambien. Si sper ca in viitor dl. Paszkany sa cumpere toate meciurile noastre si sa nu dea nimanui voie sa le retransmita. Sunt un rau, nu-i asa? Mi s-a cam acrit cu „Dulcele” asta, bagami-as! De ce naiba or fi cumparat astia toate meciurile noastre? De atata drag de noi, presupun…Sper ca la anul „dulcele” sa ia toate meciurile stelutei, Rapidului sau a lui Dinamu. S-apoi dai-nainte, zi lumina! Btw., sireacu Andone o fo iar facut ungur de galateni, vai de rectul sau…

      Apreciază

    • Numai sa nu avem parte de prea multe meciuri ca cel de azi. Nu, scorul a fost in regula 🙂 Mi s-a parut ca cele 90 de minute au tinut 3 zile 🙂 Parca a fost copia meciului de Cupa de la Craiova, la debutul lui Mandorlini. Intr-adevar este un lucru extraordinar sa ai asa lot incat sa poti invinge o echipa ca Otelul in 10 jucatori, din care doar 3 au fost titulari la Liberec. Bine zicea presedintele Muresan, degeaba au venit de la Basel sa ne spioneze, n-au cum sa ghiceasca ce echipa va folosi Andone, nici el (presedintele) n-ar putea ghici 🙂

      Apreciază

  10. bravo Cfr,meci greu ,facut greu de noi,dar totul este bine cind se termina cu bine.Acum poate am sa supar pe multi dintre voi dar dupa ce am citit azi de venirea posibila a lui Mutu,eu personal ma voi ruga sa ne elimine Basel.Poate sint subiectiv dar cred cu tarie ca Mutu nu are ce cauta la Cfr,iar marul putred va afecta toata echipa,derbedeul asta cu pretentiile lui,cu salariul lui va crea numai probleme si nu cred ca echipa are nevoie de un cal troian

    Apreciază

    • In direct la Transilvania Look Arpi a dezmintit zvonul afirmand ca nu e interesat de transferul lui Mutu.(totusi, anul trecut pe vremea asta tot Arpi zicea, cu referire la cazul Deac, imprumutat de Shalke, ca nu e interesat de repatrierea unor jucatori candva vanduti de club).Eu zic sa asteptam dubla cu Basel mai intai, apoi povestim.

      Apreciază

  11. Caneto, eu zic ca n-ai gresit mult cu portaru’ : Stancioiu+Minca=Felgueiras. In loc de paranteze trebuia sa pui un amarat de plus. 🙂

    Apreciază

  12. Interesant este ca nimeni nu si-a dat seama(sau nu vrea sa recunoasca) ca a fost un blat de toata rusinea.. S-a vazut din avion, e trist pentru suporteri si pentru cei care platesc bilete la meci, daca vom continua cu mizerii din astea vom fi tot urmariti de ghinioane.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.