Un an nou fericit!


Am rămas de-o vreme fără fotbal, iar meciurile Naționalei nu au făcut altceva decât să îmi întărească ideea că în afară de CFR nu-mi pasă ce se întâmplă în lumea românească a balonului rotund. Aceleași pupături în fundul roialităților de baltă, aceleași osanale… Îți vine greață. Dacă făcea CFR 0-0 cu Turda aia de țară, nu ne mai spălau toate Someșurile de atâtea spurcături.

La noi prin Gruia a fost liniște, iar noi am fost lăsați să fermentăm în sucul lacrimilor proprii, ca niște copii uitați în magazin. Zvonuri puține, certitudini, doar două la număr. Dar sunt șanse ca de azi să auzim ceva mai mult despre CFR. S-a reunit lotul, iar Deac e primul în rând pentru probele fizice. Cât timp Dan strigă catalogul, să ne uităm și la noi în tribune și să ne spovedim așa cum se cuvine înaintea unui nou sezon păcătos. Nu blestemăm, că n-am blestemat niciodată, da să-l ia dracu (Doamne, iartă-mă!) pe care nu trage corect liniile la VAR!

Peste tot în lume suporterul de fotbal e făcut dintr-un aluat complex, și dulce, și amar, și sărat în același timp. Visează pentru o secundă ca la următoarea fază să scuipe cu venin spre idolul de acum 1 minut. În fața dreptunghiului verde este locul în care își poate justifica și exersa instabilitatea. Orice atitudine asemănătoare în spațiul domestic s-ar lăsa cu ochi umflați și un făcăleț pe spinare. La job, nu mai zic. Doar pe stadion sau pe canapea, suporterul de fotbal devine jumătate de nevastă afurisită- călare pe jumătate de șef tip boss- călare pe un caniche devotat. Înțelepciunea vine greu, spre bătrânețe, dar se suprapune cu scăderea libidoului fotbalistic.

Suporterul ceferist e însă o specie aparte în această mare familie, având câteva particularități ce nu se întâlnesc la suporterii altor echipe din ParaLiga națională. În primul rând, CFR e cea mai veche nouă echipă. Sau invers. O frumoasă din Sylvania, somnolentă la nivel de performanță vreo 100 de ani, erupe ca Krakatoa sărutată de un conte transilvănean, bulversând tot peisajul fotbalului autohton. E singura poveste contemporană de tip foileton din secolul XXI de la noi. Restul sunt proze scurte. Pe măsură ce CFR-ul promova, suporterii vechi au fost luați pe nepregătite de cei noi, iar cei noi au germinat instant, ca ness-ul. Cum să nu fii atras de așa o echipă frumoasă, venită din istorie să se lupte iar în marile bătălii? CFR-ul a atras lângă vechii feroviari o masă entuziastă de iubitori de fotbal în general neutră. Această familie mixtă a fost răsfățată ani de-a rândul cu titluri și succese în Europa, încât a dezvoltat un nas mai ridicat și o îngâmfare firească pentru cine călărește preponderent pe cai albi. Iar complexul ăsta de vitamine și superioritate s-a dezvoltat pe măsură ce ne-am dat seama că nimeni nu ne iubește. No one likes us, we don’t care, a lui Millwall, a fost deseori adoptată de suporterii noștri. Și normal să nu ne iubească, chiar și în sezoanele noastre proaste eram peste echipe cu zeci de mii de suporteri olteni, giuleșteni, pinguini sau gropari. Iar în sezoanele de succes, fie că am jucat spectaculos, fie că am dat-o pe pragmatism petrescian, tot nu ni s-au recunoscut meritele. Pentru că invidia a crescut odată cu vitrina noastră de trofee. Unde mai pui că am fost de la început un exemplu de bun simț și conviețuire pașnică. Străinii au fost bine primiți în echipă și în oraș, iar în tribune trăiau în bună pace români, maghiari, portughezi și alte naționalități. O chestie de neconceput pe atunci (poate și acum) la ieșirea din Brănești.

Ascensiunea CFR-ului a fost atât de rapidă că i-a zăpăcit pe mulți, iar din cauza asta au apărut destule scurtcircuituri, sau mișcări de plăci tectonice printre suporteri. Fenomenul, unic în România, a fost tratat cam din mersul trenurilor, fără prea multă pricepere de către conducerea clubului nostru. Din cauza asta la fiecare haltă, sau hop, călătorii/fanii se pierdeau din nou în viața de zi cu zi, iar clubul nu făcea nimic să-i păstreze. Dintre fanii primilor ani de la promovare ce umpleau tribunele, dacă au mai rămas un sfert. După era Paszkany, odată cu insolvența, s-a coagulat o altă gașcă de suporteri, un nucleu stabil, scuturat de suporterii de conjunctură, în așteptarea noilor aventuri. Care au venit odată cu era Petrescu. Iar s-au înmulțit pentru o perioadă, apoi s-au diluat din nou pe măsură ce spectacolul și-a luat tălpășița din Gruia.

Suporterul ceferist de azi este un hibrid. Un organism triumfal, de tip roman, cu zeci de magistrați în tribunele din Gruia sau în tribunele virtuale de peste țări și mări. Exigent până la Domnul, dar în general ponderat și molcom. Un bun spectator, nu așa bun motivator, indulgent, dar și țâfnos. Un public ca un părinte bun, dar care te arde dacă nu aduci Premiul I la sfârșit de an. De la început, după promovare, s-a văzut că suporterul ceferist e ceva mai cizelat, mai domn, venit să susțină o echipă care nu pornea ca favorită. Azi, CFR pornește mereu ca favorită, iar dacă face un pas greșit e mare bai, mare.

Din fericire, un alt fenomen se poate observa lesne în Gruia. O nouă generație de suporteri se naște sub ochii noștri. Copiii tinerilor din 2004-2013 își duc ei acum părinții la meci. Sunt sute de fani proaspeți în care microbul CFR se dezvoltă în pace. Noua galerie e din ce în ce mai numeroasă și plină de tineret speranțe. Este și o mini-galerie la Tribuna I de fani mici și gălăgioși, care nu se supără pe Dan Petrescu când CFR joacă defensiv. Și dacă tot am ajuns aici, ce mi se pare esențial e ca cei nemulțumiți să învețe acum de la noua generație că spectacolul pe terenul de fotbal nu e cel mai important. Importantă e pasiunea pe care o duci cu tine și o aduci la stadion și pentru un 0-0 de 90 de minute. Fotbalul pentru un suporter nu înseamnă neapărat spectacol, pentru că altfel ai fi fericit și cu hat-trick-ul echipei oaspete. Și cu siguranță nu e ca în filmele americane de duzină cu happy end. E ceva mai complicat, iar un 1-0 posomorât poate fi și frumos și demn pentru noi, dar atât de otrăvitor pentru rivale.

Aho, aho, copii și frați, ne așteaptă un an nou, imprevizibil, dar, ca să-l citez pe DP, foarte, foarte greu, în care trebuie să apreciem fiecare victorie, nu contează cât de scremută va fi. Suporterului CeFeRist îi urez să fie matur și răbdător! Acum, la cumpăna dintre sezoane, să ridicăm paharul și să fim alături de echipă, chiar dacă vor fi momente când vom sta cu pistolul la tâmplă sau cu morcovul în dos. Fiindcă pentru suporterul adevărat ACUM începe anul, odată cu reunirea echipei.

La mulți ani de luptă CFR!

P.S. Între timp au sosit și veștile bune despre transferuri și plecări. Bun venit noilor sosiți în familia CFR!

628 de comentarii

    • Asa e,f.putini ar fi pariat pe Romania ca se va califica si cred ca nimeni nu ar fi crezut ca o va face de pe primul loc.E o performanta aceasta realizare pt ca vine dupa f.multi ani de ”seceta” in care nationala a privit marile turnee la tv.
      Felicitari si bafta pt meciul ce va urma!

      O mentiune aparte pt Nita care si azi a fost omul nostru nr 1.
      La cat e Edi de norocos🙂 ,ma astept sa jucam cu Slovenia😁 si cred ca, cu ei am avea o mare oportunitate sa ajungem in sferturi,ceea ce ar fi cu adevarat o mare realizare pt fotbalul romanesc.

      Apreciat de 2 persoane

          • Arbitrajul din seara asta a fost impecabil iar daca te referi la 11m iarasi a fost. Chiar nu cred ca trebuie sa cautam acul din carul de fan.

            Apreciază

            • Se putea da acel 11m, dar daca erai arbitru de buna-credinta nu-l dadeai. Eu nu pot sa ma mint in fata. Grupa aranjata pentru ca Romania sa mearga mai departe, precum aia de calificare.

              Apreciat de 1 persoană

            • Nu conteaza cine, le-a fi aranjat cineva.

              Da-i pace, poate isi revine Portugalia si se califica si Ungaria si totul e ok.

              La modul serios imi doresc Georgia out , mi-as dori si Turcia dar asta e mai greu.

              Apreciază

            • în prima faza am crezut ca a fost afara. Dar pe reluare se vede ca a fost călcat afara și a continuat alergarea pina la faultul cu pricina.

              Apreciază

            • Dupa consultul cu VAR s-a dat pe televiziune un stop cadru cu faultul care avea loc fix pe linia careului. O fi si linia careului parte din careu acuma. E de apreciat aceasta grija enorma a arbitrilor UEFA, din calificari si pana la acest meci, ca Doamne-fereste sa o dezavantajeze in vreo faza pe Romania, asta dupa ce ani la rand am fost jecmaniti de fluierasi pe unde ne prindeau. Acum grija, responsabilitatea si respectul pentru romani e mai mare decat pentru mamele lor. Si oare Belgia de ce nu or fi incercat sa castige cu ucrainenii, au avut interzis la locul 1 ca nu cumva Iedi si trupa de balet a teatrului Monkeydoskaya sa joace cu Franta sau Spania?!

              Si inca o intrebare retorica…chiar crezi ca intr-un meci decisiv l-ar fi folosit Iedi pe Iannisse ca titular?! Toata lumea rade de el, este Iedi prostul clasei sa nu stie ca e jucator de maxim nivelul unei echipe de mijlocul clasamentului la noi sau pur si simplu stia ca la meciul asta se cunoaste rezultatul final, adica egal, si pur si simplu nu conteaza cat de slab e!?

              Trebuie puse toate cap la cap pentru a intelege lucrurile. Pentru mine, ca roman, e o seara trista. Nemtii or decis sa dea romanilor un os de ros, drept multumire pentru serviciile aduse Germaniei si intereselor tarilor occidentale din UE. Eu nu rod la acest os. Ok, mergem la stadion, ne imbracam in tricolor, vedem nationala, dar hai sa fim onesti si ponderati, sa aplaudam civilizat pentru calificare si sa mergem la culcare fara sa roadem din osul aruncat de altii. In seara asta a fost totul o minciuna, un scenariu, asa cum se stia dinainte, dar sa fim cinstiti, demni si onesti luand lucrurile ca atare, nu cum am dori sa fie.

              Apreciază

            • Si eu care ma gandeam ca recompensa o va primi ”neamtul” 🙂…Sau sefia NATO era prea putin drept recompensa si s-au gandit sa ajute nationala Romaniei 🙂…?T-Bone daca luam titlul sa stii ca o sa-mi vina si mie un dubiu 😁…

              Apreciază

  1. Dedic tuturor celor fericiti si bucurosi de calificarea Romaniei care au tipat plin de voiosie din tribune pe doata durata meciului melodia asta 😄 :

    Apreciază

  2. În mod cert, pe Edi îl ține încă norocul. Iar în optimi, poate da peste Slovenia : ) De fapt, nu mă interesează dacă a fost noroc sau conspirație: țara asta avea nevoie de o calificare. Am stat suficient la periferia fotbalului mare.

    Apreciat de 2 persoane

        • Asta cu Dumnezeu e in noi e de conceptie budista sau hindusa, ceva din zona aia. Dumnezeu iti da libertatea sa alegi drumul, nu sta in tine cu de-a sila, si da, tu trebuie sa Il cauti daca vrei, tu trebuie sa incerci apropierea, nu vine El peste tine. De asta Omul are constiinta, pentru a alege. Secretul e ca daca nu Il cauti, in casa si viata ta chiar intra cine nu trebe, ca-ti convine sau nu.

          Apreciat de 3 persoane

          • Este o conceptie a celor trei religii monoteiste avraamice: iudaism, creștinism, islam. Dragul meu, eu sunt filosof si nu teolog dar imi place sa citesc, sa imi pun întrebări si sa nu ma consider atotstiutor. Ca sa ajung la concluzia pe care am prezentat-o mai sus, as putea cita din Conceptia lui Nietzsche despre Dumnezeu sau Blaise Pascal, Toma d’Aquino, Plotin, Spinoza, Hegel si multj altii. Nici nu mai zic de experientele personale. In concluzie, cam asta e si daca doresti sa vorbim in legatura cu teoria argumentarii, l-as cita pe John Dewey. Nu mai insist, ca e târziu dar te astept la cotitura.:)

            Apreciat de 1 persoană

            • Qcod, pe asta cu „Dumnezeu e în noi înșine” cum o înțelegi, în sens creștin sau panteist? Că pe mine citate din Nietzsche și alții ca el nu prea mă impresionează, de vreme ce neamțul a dovedit, cu vârf și îndesat, că nu a înțeles mai nimic din creștinism. E ca și cum unul care îți spune că fotbalul nu e nimic mai mult decât o alergare oarbă a 22 de nebuni după o minge, în vreme ce alți nebuni îi privesc fascinați din tribune, ar veni să-ți țină prelegeri savante despre Klopp și gegenpressing ori despre cum au revoluționat sportul ăsta antrenori uriași ca Herrera, Sacchi, Cruyff, Ancelotti sau Guardiola.

              Apreciat de 1 persoană

        • Florinaccio, daca nu ma insel chiar Biserica spune ca Dumnezeu e pretutindeni. Mai apoi, in sens panteismic si nu panteist, cu exceptia similaritatii cu politeismul, care, oricum, trece dincolo de politeism cred ca ne arata cum sa gândim si nu cum sa credem…fara a cerceta. Acum, eu te intreb cum Îl definești pe Dumnezeu? Si te mai întreb ceva. Ce cârti ai mai citit, cu exceptua Bibliei? E o întrebare cu sens pentru mine si iti voi explica după ce imi răspunzi.

          Apreciază

          • Qcod, să știi că e imposibil de convins un ateu prin tehnica logicii și gândirii de existența lui Dumnezeu și de autenticitatea experienței celor care reușesc conexiunea cu Dumnezeu. Efectiv trebuie să crezi fără urmă de indoială. Și nici atunci s-ar putea să nu fie suficient, pentru că tu trebuie să-i servești interesele fără pretenția de a primi ceva la schimb. Aici vine in ajutor Biserica, care-ți explica cum să faci toate acestea. Interesul final al Bisericii e să te ajute sa te mântuiești, trăind după placul Lui Dumnezeu. Ăsta este scopul Omului pe Pământ, nu de a fi fericit, nu de a lăsa în urmă afaceri prospere, nu de a avea familie, nu de a vizita toată lumea, ci de a se mântui, pentru ca la Judecată Dumnezeu să ia o decizie pe placul tău.

            Apreciat de 1 persoană

            • erau pe strada 2 persoane de ceva religie care m-au oprit și mi-au cerut sa-i ascult 5minute. Le-am zis ca dacă ei îmi acorda 2min sa vorbim despre ortodoxie, le acord și eu 5min. Au plecat cu viteza lui Otele.

              Apreciat de 2 persoane

            • Intr-o oarecare masura iti dau dreptate desi nu am inteles cine e ateul din discutie. Mai apoi, nu scrie nicaieri sa nu iti traiesti viata sau sa o traiesti cu sabia lui Damocles deasupra capului.

              Apreciază

          • Qcod, depinde ce intelegi prin traitul vietii. De exemplu, mie imi place la nebunie sandwich-ul cu peste de la McDonalds si placinta lor cu visine, si pentru placerea mea ar fi ideal sa le mananc zilnic, dar aleg sa le mananc o data la 2 ani, pentru ca desi imi plac, nu-mi fac bine. Cand crezi ca am sabia lui Damocles deasupra capului, cand imi refuz si aman placerea de a manca zilnic McDonalds sau cand mananc zilnic McDonalds? Si daca faci o analiza ai sa vezi ca traitul vietii in spiritul lui Christos „atenteaza” la McDonalds-uri indrumand crestinul spre ceea ce-i promoveaza sanatatea fizica, mentala si spirituala.

            Apreciază

            • Mda, eu ma refeream la cu totul altceva. La sensul vietii, la existenta, progres, fericire, absurd existential sau chiar la Mitul lui Sisif. Omul este constient de el insusi, de existenta sa si nu numai. De asemenea, isi pune multe intrebari la care gaseste sau nu raspunsuri dar ce e viata daca nu tocmai faptul de a pune intrebari. Poate o faci si tu dar, de la exemplul tau cu sandwich-ul, nu mai sunt atat de sigur. Prezenta noastra in univers este prea ambigua pentru a fi explicata in cuvinte. Totusi, o intrebare existentiala fundamentala se ridica si anume „Care este sensul virtii?”. Poate parea a fi o inrebare simpla dar, de-a lungul timpului, gasim o gramada de interpretari diferite. Unii ar spune ca sensul vietii este fericirea personala, altii ar spune ca e familia sau aportul lor in stiinta pentru dezvoltarea omenirii, etc. Prima explicatie vine din mitologie, vezi Mitul lui Sisif, ca tot il aminteam mai sus. O alta interpretare a sensului vietii este cea religioasa, unde, din punct de vedere crestin, acest sens nu este paradoxal ci cat se poate de firesc iar omul nu il poate afla cautandu-l in lucruri materiale. Mai avem interpretarea filosofica unde putem lua in considerare celebrul ciotat „Cunoaste-te pe tine insuti” sau Platon, Epicur care amintea de atingerea ataraxiei, a linistirii sufletului. Traieste-ti viata, gandeste-te ca ai o harta si o busola, du-te, exploreaza, invata din propriile experiente, invata si de la altii, invata-i pe altii si treci pe langa Mc’Donalds sau opreste-te si acolo. Am scris doar cateva idei principale, pe scurt, ca sa nu lungesc prea mult raspunsul dar cred ca e pe intelesul tuturor.

              Apreciază

          • Evident ca exemplul cu sandwich-ul a fost trivial, dar l-am folosit pentru a sublinia importanta invataturii crestine.

            Sigur, putem contabiliza interpretarile sensului vietii, dar in final, totusi, care e acel sens? Sensul e mantuirea. Traim pentru a ne mantui, si cam atat. Traieste clipa, sa fim fericiti, sa avem o familie sanatoasa si implinita, sa fim sanatosi, sa traim mult, sa vizitam toate locurile din lume pe care le traim, sa citim si sa descoperim lucruri noi, folositoare, etc…nu, asta nu e sensul vietii. Sensul e de a trai in spiritul lui Hristos, fiindca acela e drumul spre mantuire. Asta nu exclude sa savuram fericirea, sanatatea noastra si a familiei, bucuria vizitarii unor locuri deosebite, a lecturii unor carti care sa ne imbogateasca patrimoniul intelectual si emotional, a descoperirii, producerii si crearii de plus valoare in comunitatile in care traim, dar traind precum Hristos, nu orbecaind si cautand sensuri in ceea ce regasim pe Pamant. Cand cauti sensuri si motivatie in lumea cunoscuta noua esti fiul ploii, mai devreme sau mai tarziu intri cu masina in sant si apoi incepi sa te lamentezi, ca d-le, astia sunt nerecunoscatori sau ca oamenii sunt rai si egoisti, incepi sa te lupti si cu boli si suferinte fizice, psihic devii tot mai blazat, nu mai gasesti satisfactii in nimic, te insingurezi, devii ursuz, hatru, si incet-incet te scurgi spre nefiinta neintelegand nimic din ce ti se intampla. Cand esti pe drumul corect eviti acest scenariu cu maxima eleganta. Filozoful din tine poate crede acum ca e pur si simplu vorba de un program mental, dar nu e chiar asa. Nu te programezi sa crezi aleatoriu in ceva, urmezi pur si simplu drumul corect. Exemplul meu trivial e perfect: nu mananc McDonalds toata ziua pentru ca imi face rau, fizic, psihic, emotional. E nevoie de un program pentru a nu manca McDonalds zilnic daca acel lucru imi face rau? Nu, e pur si simplu o reactie logica la un stimul care produce suferinta. Sper ca face sens ce scriu.

            Apreciat de 1 persoană

            • Se pare ca vrei sa construiesti un Turn Babel de unul singur si fara sa stii cum. Iti urez succes si pofta buna la sandwich. Numai de bine!

              Apreciază

          • Ooo, dar nu e nici o legatura cu turnul Babel, aceasta conceptie crestina, de a trai pentru a te mantui e fix diametral opusa orgoliului nemasurat al celor din Babel. Mai reluam subiectul si alta data, poate. Sandwich-ul mai trebuie sa astepte si el. :))))

            Apreciază

    • Conspiratia cum ca Romania termina grupa pe pozitia 1, inaintea „descultilor” de belgieni?! Mi-ar fi si rusine sa zbier si sa fac atata circ precum unii folcloristi care fie s-au dus pe stadion, fie la Nuliversitate sau la stiu eu ce loc de (trista) intalnire din Borcanesti cand Belgia te-a umilit si ti-a aratat care ti-e valoarea, dar care termina in spatele tau din ghinion „pur”, ca pur si simplu s-au aparat tot meciul cu Ucraina pentru a juca cu Franta sau Spania. Asa masochisti sunt unii. :))))

      Apreciază

      • De asta fotbalul e sportul cel mai iubit, pentru ca e si cel mai imprevizibil. Daca la handbal, baschet, volei etc, cu greu si doar arareori se pot produce mari surprize, la fotbal oricand o echipa mai mica o poate incurca pe una mare. La fotbal e valabila vorba aia: „un pas gresit, o sovaire, si-ai ramas o amintire”.

        Apreciat de 2 persoane

            • 😄🤗

              Laci n-a tremurat nici el. Ce ma distreaza Sumi…frustrat ca nu toti profesionistii au comisioane la jucatorii de la nationala. Mi-a fost dintotdeauna simpatic Boloni, a fost mereu sincer, ungurul CLASIC pentru cei care nu stiu cum sunt ungurii, adica pentru cei de dincolo de Carpati, echilibrat, muncitor, perfectionist, onest. Chiar daca nu vorbeste perfect limba romana se vede ca are proprietatea termenilor, si nu ii este indiferent cum se exprima.

              Apreciază

            • Nu am reușit să ascult ceea ce spune Boloni, cu toate că mi-aș fi dorit asta, pentru că și eu îl apreciez și chiar sunt curios ce are de spus.. Sunt cam prins cu destule treburi încă două sau trei zile și promit că îl voi asculta mai apoi, dar indiferent de ce spune el, e puțin probabil să-mi schimb părerea. Am văzut și eu meciul, iar de-a lungul timpului am mai văzut ceva fotbal și eu, de asta am învățat să judec cu mintea mea ceea ce văd în dreptunghiul verde. Asta nu înseamnă că nu accept și alte păreri, chiar îmi plac discuțiile în contradictoriu, iar dacă sunt și bine argumentate pot să-mi schimbe percepția, iar eu să-mi recunosc eroarea. N-am nicio problemă în a recunoaște dacă am greșit, iar dovezile cele mai bune sunt chiar cele două postări ale mele, de dinaintea și de după partida asta cu Slovacia.

              Apreciat de 1 persoană

            • Pai, pana sa il aud pe Boloni vorbind am crezut ca sunt singurul roman care nu e atat de entuziasmat precum restul, sau macar precum cei care au fost pe stadion. Bine, eu am fost chiar uracios si critic cu spectatorii, care din punctul meu de vedere s-au extaziat la o piesa de teatru, aici Boloni a fost mult mai gentleman decat mine. :)))) E drept, decizia de a-i numi pe Mogos si Birligea titulari la boxe si consola de mixaj din vestiar pentru a face atmosfera buna la lot, si ATAT, imi sta in gat, ma irita, si ma face putin mai subiectiv in opinii decat as dori, dar numai putin. :))))

              Apreciază

  3. Felicitari baietilor nostri pentru calificarea en fanfare in optimi! Trebuie sa recunosc ca nu a fost chiar scenariul pe care mi l-am imaginat inainte de meci, desi rezultatul final a fost oarecum convenabil ambelor formatii. La felul cum s-a jucat si s-a muncit pe teren, s-a vazut ca rezultatul partidei nu a fost stabilit prin birouri. Felicitari si pentru asta! Se vede ca noi esticii, ori inca mai avem o urma de bun simt, ori poate suntem mai fraieri decat vesticii, care n-au retinere s-o puna de-un blat atunci cand interesele o cer; vezi Germania-Austria, Anglia-Irlanda de Nord, Suedia-Danemarca de pe vremuri, sau poate chiar Olanda – Franta, sau Portugalia-Georgia de la acest Euro. Daca s-a jucat la relanti, s-a jucat doar in ultimele 5/10 minute, cand chiar era o nebunie sa mai risti ceva pentru o victorie, care oricum nu te prea ajuta la gasirea unui adversar facil in optimi. Imi fac deci mea culpa, nu s-a jucat cu frana de mana trasa nici macar a doua repriza. Ratiu cel mai bun si aseara, Ianis pe 2, iar Nita pe 3. Pacat ca nu a fost introdus si Barligea al nostru, cel putin pe final de meci. Ar fi meritat si el macar 10 minute. Poate cu Olanda.

    Apreciat de 2 persoane

  4. Desi R Marin a egalat din penalty, CFR a pierdut cu polonezii.

    Un esec strategic, marca DP: Uite, Nelutzu, bag cea mai tare echipa, cu exceptia lui Birligea, tu uita-te la meci si apoi adu-mi niste Tahiri, Maleli etc…

    Apreciat de 1 persoană

    • Tu cu Hakana nu sunteti deloc sanatosi…desi R Marin a egalat, CFR a pierdut…😂🤣😄

      Altfel, in partea a doua a postarii tale…mai stii?!! Depeul e uns cu toate alifiile, il cred in stare de orice.

      Apreciază

  5. De amicalul nostru ați rămas cu ceva impresii? Eu îl remarc pozitiv pe Kamara, nici o surpriză de altfel, tehnic și cu pofta de joc, dar negativ pe Thaqi, care mi s-a părut subțire tare, preluări greșite, pase la adversar… Trebuie să revăd a doua repriză dacă mai e pe yt, am văzut doar câteva minute din ea.

    Apreciază

  6. Cu Thaqi TB faci o radiografie exacta, in rest multa risipa de energie Serebe, dar si foarte multa lipsa de claritate in actiuni, are calitati, dar educatie tactica nu, Ausi si Roha cam straini de jocul CFR. Paun tot haotic, multa stradanie in gol. Kamara, ar parea ca are resurse de ase impune, dar l-a omorat dorinta de a iesi in evidenta si prea multa dragoste de minge, poate fi oun inlocuitor pt Otele, dar clar nu are explozia si vivacitatea acestuia. Cred ca DP poate lega o echipa buna, dar are nevoie de timp. Pt ieri trebuie sa luam in calcul si incarcarea mare de la antrenamentele fizice, oamenii sunt inca greoi

    Apreciat de 1 persoană

    • Foarte interesante observatii, altfel, nu ma astept nici eu la de la Kamara sa aiba explozia lui Otele, el are un temperament in stilul lui El Kaddouri, dar mi-a placut, ar trebui sa joace titular. Vedem, este timp berechet, 6 saptamani mai precis, pana la turul 3 de calificari in Conference de pe 8 si 15 august. Campionatul incepe in 2 saptamani, pe 13 iulie, dar important e sa fim turati la maxim din turul 3 de Conference incolo pentru a prinde grupele. Dubla cu bielorusii trebuie tratata serios, dar vor fi totusi numai niste meciuri de incalzire pentru noi (25 iulie si 1 august).

      Apreciază

  7. Apropo de Dumnezeu, la acuzele de blat, Stoichita , reprezentantul FRF, a venit cu o explicatie de necombatut , pe gustul lui Florinaccio :

    Este clară treaba. Nu intrăm în amănunte tactice. Noi nu suntem un popor cinic, suntem un popor creştin ortodox. Noi suntem nişte oameni buni, chiar dacă uneori mai apar una-alta”, a spus Stoichiţă la FANATIK EURO.

    Cat priveste esenta problemei, modul de stabilire a echipelor calificate cauzeaza aranjamentele, deci vina principala o are forul european . Ar trebui sa se califice DOAR primele doua clasate si atunci adio blaturi sau cum le zugraveste presa noastra , meciuri in care ” interesul poarta fesul ” .

    Apreciază

    • Da , is perfect decoard ca acest sistem e de rahat. Eu fi mai dur un pic, nu mi se pare normal ca o echipa de pe locul 3 sa aibe acelasi avantaj ca o echipad de pe locul 1, sau o echipa cu 9 puncte sa fie la fel ca o echipa ce termina grupa cu 4 puncte.

      Deci, ok, lasam 6 grupe de 4 DAR , cel mai bun loc 1 sa fie calificat direct in sferturi iar echipele de pe locul 3 sa joace Baraj.

      Apoi locurile din optimi sa fie prin tragere la sorti pe baza pe un sistem asemanator cu cel din tenis bazat pe punctele obtinute in grupa iar echipele de pe locul 1 si 2 din aceiasi grupa sa fie parti de tablou diferite.

      As mai pute ca toate meciurile din etapa a 3-a sa se dispute in aceasi zi :

      Ar fi meciuri de la 12:00,14:30,17:00,19:30,22:00, sau mai realist in 2 zile.

      Ar fi un pic de haos cu barajele , echipele de pe locul 3 ar avea un dezavantaj dar HEI asta e si idea trage mai tare in grupe ca sa te califici pe unul din primele 2 locuri.

      Apreciază

          • Normal că se pot falsifica, dar nu-i sigur și nici obligatoriu să se întâmple asta. Cert e, (oare?) că s-ar renunța la tot felul de calcule meschine, făcute de mai toată lumea la ultimele meciuri din faza grupelor.
            Lăsând însă la o parte aspectul ăsta sordid, pe mine formatul ăsta cu incertitudinea calificării echipelor clasate pe poziția a treia mă atrage. Un CE cu calificarea doar a primelor două echipe clasate din fiecare grupă ar fi mult mai predictibil și deci, mai monoton. În ultimele partide din grupe destule echipe ar juca fără o miză reală, fiind deja eliminate. Exemplul cel mai bun care îmi vine în minte e cel al Ungariei de la acest Euro; după primele două meciuri pierdute ar fi fost eliminată nu doar teoretic, ci chiar și matematic. Așa, suporterii maghiari au avut parte de niște trăiri aparte, atât la partida lor cu Scoția, cât și la toate celelalte meciuri jucate apoi, până la acel suspect meci din grupa F, Portugalia-Georgia. Eu personal, am sperat într-o calificare a lor până la golul doi marcat de gruzini.

            Apreciat de 2 persoane

            • Ești mult prea idealist… Pentru destui suporteri din ambele tabere un altfel de meci, văzut în același loc, chiar ar fi fost unic, … chiar ultimul . 🤕

              Apreciază

            • Sincer, eu nu sunt fan meciuri Romania – Ungaria. Cei din Ungaria sunt fratii fratilor mei, si nu vreau razboaie din astea fratricide. 🤗

              Apreciat de 1 persoană

  8. Asta cu Dumnezeu a fost mai galben, iconițe și alte cruci la intrarea pe gazon sunt haioase, dar poate servesc la moralul și psihicul jucătorului, antrenorului, sau publicului. Fiecare cu ce are. Dumnezeu înainte de meci, manele după. Ăsta e parteneriatul secret al naționalei. Eu sunt convins că cineva de sus și-a băgat coada în toată afacerea asta (Arhanghelul Stoichiță, Sf. FRF, Preacuvioasa Ligă), altfel nu se explică cum a ajuns Pușcaș de atâtea ori pe terenul de fotbal. Cum a ajuns să joace la un club profesionist, să joace la națională, să treacă de grupe… Curat necucurat!

    Apreciază

  9. Fiecare se motiveaza cum stie si cum poate. Ce, in agricultura nu e la fel? Unii cheama pracurviosi sa mormaie rugaciuni, altii mai aproape de tzitzele de la nudisti evocate mai sus lasa paparudele sa danseze manele, iar aia „mai tehnici” isi pun niste tevi necrestine sa le irige cimpul.

    Apreciat de 1 persoană

    • Dar până la urmă și „tehnicii” ăștia ai tăi tot mai ridică și ei privirea în sus, să vadă dacă rugăciunile au fost „mormăite” cum trebuie, că altfel toată recolta lor li se duce pe … apa sâmbetei.

      Apreciază

    • Cristi, de ce ți se pare că țevile alea ar fi necreștine? Poate de la cărțile alea multe necitite la timp pe chestiuni esențiale? Hai să-ți vând un secret: atunci când lauzi, poți să o faci liniștit fără prea multă teamă că poți bate câmpii chiar cu grație. Ți se iartă. Că până la urmă fiecare e liber să admire ceea ce-i cade cu tronc: unii golurile lui Messi, alții centrările lui Deac, alții suporterii în galben ai naționalei, alții ărul albastru al lui Rațiu iar alții tzitzele nevestelor ori pe- ale nudistelor.
      Puține lucruri sunt mai penibile însă pe lumea asta decât să critici ceva în necunoștință de cauză.

      Apreciat de 1 persoană

  10. Cum vi se pare baiatul asta de la Rapid, Daniel Sandu? Un tip care pare venit din tribună, de-al nostru. E principalul responsabil de transferuri. Desi au terminat pe 6, nu au fost greselile lui. Rrahmani, Krasniqi si Burmaz au fost transferuri bune facute de ei. Sucu a investit 8,5 milioane dar deja a incasat 9,5 (4 pe Rares Ilie, 2 pe Krasniqi, 2 pe Dugandzic, 1 pe Horatiu Moldovan, 500 mii pe Sefer). Fara sa mai pun cele 6-8 milioane care vor fi luate pe Rrahmani. Eu cred ca si Burmaz in momentul asta e la 2-3 milioane. Pe Borza au dat 700 mii dar e U21 o gramada de ani de acum incolo cu potential mare de revanzare. Pe Petrila 750 mii, dar aia nu sunt bani dati aiurea, cota chiar i-a crescut. Acum vad ca au dat 250 mii pe un fundas central de la o echipa de locul 4 din Cehia, campionat peste al nostru. Noi am dat 400 mii+ 150 imprumutul pe neica nimeni Kresic. Adica nu facuse vreo performanta sa fie locul 4 in Cehia

    Mi se pare ca acolo la Rapid se baga bani cu cap. Chiar daca nu au momentan trofee, e sanatos sa cresti un club cu jucatori care mereu isi duc in sus valoarea.

    Apreciat de 3 persoane

  11. unele informații sunt cam eronate. Rahmani are oferta de 3mil de la Slavia (nu8). BORZA e ca și plecat la Partizan. Pe de alta parte nu scountingul e bun la Rapid. Om ca Răzvan Zamfir nu are nici un club din Ro. Diferența o fac lichiditățile aduse instant de Șucu pe care NV nu o are. Vedem peste vreo 5 ani dacă Șucu are 4 titluri și calificări în primăvara europeană cum a avut NV. Ca de povesti e plina biblioteca.

    Apreciat de 2 persoane

    • Eu cred ca informatia cu 3 milioane e eronata. Am vazut-o si eu in ProSport. Ma astept sa ia intre 8 si 10 milioane pret total pe Rrahmani. Cel putin 6 in mana+2 bonusuri.

      Apreciat de 1 persoană

    • Ok, si fie chiar asa cum spui tu, sa ia 3 milioane pe el dupa ce au dat 600 mii, e un transfer rau?

      Nu era bine sa fi dat noi? Nu era bine sa-l fi vandut noi pe Krasniqi pe 1 milion in plus? Sa NU il lasam pe Petrila sa plece pe o suma infima?

      Sa dam 700 mii pe un pusti de 18 ani care sa plece apoi la Partizan pe 2 milioane? (Mai ales ca acolo nu mai era Camora de jucat titular)

      Sa dam 400 mii pe un Burmaz atacant?

      Mie mi se pare ca baiatul ala care propune jucatorii nu prea face greseli. Ce a adus Razvan Zamfir in ultimul timp? Asta e, ca nici nu știi cine cine ii aduce, va DP, ba Mandorlini, ba Zamfir, ba altul. DP zice ca el l-a vazut pe Boateng de exemplu.

      Apreciat de 1 persoană

      • Rapidul face transferuri bune și foarte bune dând bani bunicei pe jucătorii aduși, pe când noi aducem aproape numai jucători liberi de contract. Ei riscă investind cu cap niște sume de bani, bani care li se întorc destul de repede înapoi îndoit sau întreit, pe când noi ne mulțumim să facem transferuri cu un risc financiar minim, dar cu un risc mare de nereușită. Că indienii încă nu au reușit să ridice vreun trofeu în perioada aceasta, e absolut de înțeles dacă ne gândim că nu cu mult timp în urmă activau prin ligile inferioare. Cam asta e rețeta celor două cluburi, în privința transferurilor de jucători. Trăgând linie, e destul de clar că strategia lor e cea câștigătoare.

        Apreciat de 3 persoane

    • Ai dreptate când spui că lichiditățile fac diferența în favoarea Rapidului. Să aibă Răzvan Zamfir pe mână banii lui Șucu ar face în Gruia echipă la fel de bună ca cea din vremea lui Beto, Dubarbier sau Alvaro Pereira.

      Apreciat de 1 persoană

  12. Andrei, daca ne referim la Manea, da, nu e vorba de nici un scouting . Dar aducerea a doi slovaci si un sarb , toti jucand in ligile 1 din Slovacia, Cehia si Serbia si toti fiind tineri , asta inseamna deja un bun scouting .

    La noi Kamara si Rocha, acontati din iarna, sunt transferuri bune, in rest , mai ales Thaqi si Kujabi , departe de pretentiile unei echipe care lupta in Europa si vrea trofee in noul sezon . Da, il avem pe Razvan Zamfir , dar cu el s-au facut numeroase transferuri esuate, asa ca mai usor cu laudele .

    Apreciază

    • nu pot fi de acord cu tine. Întotdeauna nevasta vecinului e mai frumoasa. Cam asa zicea Călin de managementul fructuos la Rapid și au terminat pe 6. Deci mai ușor voi cu laudele altora.

      Apreciat de 2 persoane

      • Aparte că indienii sunt indieni si chiar dacă Sucu s-a făcut frate si a mâncat parizel cu ei,e greu să faci treabă cu indienii 🙂…

        Daca jucatorii luati de indieni erau slabi,cum iti explici ca dupa 1 sezon,sau chiar dupa cateva luni 🙂,sunt vanduti la pret dublu fata de pretul de cumparare?Ori i-au luat pe maruntis,ori jucatorii respectivi chiar erau buni si vandabili,in ambele cazuri vorbim de un management bun.Krasniqi il iei azi la 1 milion si maine il vinzi pe 2 milioane,pe Rrahmani il iei cu 600k si dupa 1 sezon in care termini pe locul 6,il vinzi la un pret de 5 ori mai mare si asta daca ne referim doar la 3 milioane…

        Il au pe Petrila 23 ani,care cumparandu-l cu 700k,nu vad cum pot pierde.Il cumpara pe Borza 18 ani ,pe atacantul sarb Burmaz 23 ani cu 400k,pe sarbul Gojkovic 24 ani mijlocas ofensiv de picior stang,acum un alt U21 international slovac de tineret ,inca vreo 2 fundasi de 26 ani si sa nu-l uitam nici pe Manea luat ”gratis”.Nu mai zic de tineri internationali de tineret Rares Pop si Vulturar.Doar jucatori tineri si vandabili 🙂…Pt o echipa ce acum 2 ani revenea din divizia B,nu-mi pare deloc un management slab,in schimb noi la cate datorii avem dupa toata perioada de optimizare a lui Balaj 🙂…

        Bergodi nu era antrenor de titlu,peste tot pe unde a fost,nu a reusit ia vreun titlu.Claca tot timpul indiferent de lot si numele echipei ce antrena.Si e chiar foarte bine ca Bergodi a clacat pt a nu stiu cata oara,important pt ei si pt noi, e ca la meciurile cu fcsb s-au descurcat mai mult decat onorabil.Oricum Bergodi la cat de domnos e,se potrivea ca nuca in perete printre indienii lui Bocciu…Dar nici noi nu ar trebui sa ne umflam prea tare in pene ca daca mai ramanea Mutu,oricat s-ar fi chinuit Bergodi si indienii,era greu sa ne ia cineva locul 6 🙂…

        Pe de alta parte noi il luam pe Thaqi 31 ani,că i s-a parut bun lui Petrescu cand am jucat cu Balkani…Apoi il luam pe U31 Artean,ca si pe asta il cunostea bine Petrescu…Si l-am mai luat pe africanul ăla de care n-a auzit nimeni si care la 26 ani era rezerva prin Serie C 🙂…Kamara si Simao fiind luati din iarna cand inca nu era Petrescu prin apropiere.Plus l-am luat cu vreo 400k si pe Kresic,banuiesc tot la dorinta lui Petrescu dupa ce l-a vazut ca-i o adevarata stanca la antrenamente 🙂…

        Otele e ca si dus,varf nu avem,fundasi centrali ii avem pe ”accidentatii” Boben si Kresic,iar preliminariile europene bat la usa.Noroc ca pe Bus deja la luat Petrescu o data pt ca-l stia🙂 si nu ne mai putem impiedica de el,dar poate mai stie Petrescu vreun U30-35 dintr-asta gen Maglica,ramas fara contract si care va fi fericit sa semneze cu locul 2,care din pacate nu atrage la fel ca o echipa aflata in afara Europei…

        Si dacă tot spunem că se pricep cei care se ocupă cu transferurile la noi,bine ca am scapat de Mamic 🙂…De Aussi oare ce zice Petrescu?Deja sunt 2-3 ani că nu joaca,da′ important e ca l-a dus in cantonament…E posibil sa-i ia locul lui Kresic daca se va antrena bine si mai economisim si niste bani 🙂.Aussi in locul fundasului portughez,in locul lui Vinicius 2 🙂,a avut ochi cine la ochit pe asta care era rezerva pe la echipa unde Pascanu era titular 🙂…Dacă nu aducem cat de repede si vreo 2-3 jucători cu pretenții de titulari pe lângă rezervele aduse in vară,cam subțiri speranțele să ajungem in grupe.

        Apreciat de 1 persoană

            • Ce contează cum e când joaca la națională ?Ăstia la națională trag tare pt a fi văzuți si a prinde un contract mai bun.Burcă era la fel la un moment dat,la națională era zmeu si când se întorcea la noi,vreo 2 luni in plin campionat nu-l mai vedea nimeni că era accidentat…

              Ajeti nu s-a accidentat la națională,dar ținând cont că vorbim de un fundas de 31 ani care in mod normal ar fi trebuit să fie titular indiscutabil si el in campionat din 40 partide(3600 min),a jucat doar 1857 min,adică doar jumătate,din care doar 1min in tot play-off-ul(când conta mai mult).E clar că vorbim de un jucator cu sechele medicale si pe care nu-l poți forța dacă vrei sa-l ai intreg când vrei sa lupți pe 2-3 fronturi cu partide la 3 zile…Din aceeasi categorie cu ceilalți 2 subrezi colegi de post Boben si Kresic,care in condițiile în care nu am forțat și in Europa,ei au fost prezenți în campionat tot la fel ca si Ajeti,unul 50% din minutele de joc,iar celălalt vreo 60% in rest non stop accidentați.De asta spuneam că dacă vrem să ne descurcăm si-n Europa si-n campionat,avem nevoie ca de aer de un ”Vinicius 2”,adică un fundaș central peste ce avem în momentul de față.

              Apreciază

      • Probabil suporterii de sub podul Grant sint foarte bucurosi: echipa pierde meci dupa meci, se situaza pe locul 6, nu participa in cupele Europene, dar bosul face bani! Bravo, doar acesta e esenta fotbalului, sa nu ai performante sportive, dar sa faci bani. Sau poate au gresit destinatia, Sucu trebuie sa faca mai bine o banca?

        Apreciază

        • Pe noi cu Mutu,ne-au bătut Corvinul cu 4-0 🙂si de mai rămânea,nu ne mai lăudam acum nici cu locul si nici cu bilanțul optimizat…Ideea era că avem nevoie de transferuri decente,nu doar de rezerve.Si pt rezultate si pt vanzari.Rapidul aduce jucători buni si tineri,altfel nici nu ar reuși atat de repede să le dubleze prețul.Că deocamdată nu reușesc să facă si o echipă cu evoluții constant bune,e foarte bine pt noi.Pe termen mai lung insa,aceste investitii profitabile s-ar putea sa conteze nu doar pt buzunarul lui Sucu,ci si in lupta pt trofee…

          Apreciat de 1 persoană

        • Stai liniștit, că vor veni și performanțele! Să fim realiști și să punem și altfel problema: dacă acum, când nu au performanțe, reușesc să vândă atât de bine, la ce prețuri vor transfera jucători de la ei atunci când vor veni și performanțele? Pentru că vor veni și ele, la cât de bine sunt gândite, de asta sunt aproape la fel de convins cum sunt că dimineață va răsări soarele. Nici în sezonul acesta nu au fost atât de departe de o realizare importantă, dar a apărut scurtcircuit cauzat de scandalul acela și apoi s-a întâmplat ceva ce nu mai are legătură cu fotbalul de pe teren. Nu din cauza lipsei de valoare au ajuns ei pe șase, chiar dacă văd că până și Andrei se amăgește (încă) cu asta. Ușor-ușor vom ajunge să ne bucurăm dacă vom aduce care o rezervă de la ei. Onea, de pildă, al treilea lor fundaș dreapta, ne-ar fi fost chiar bun în condițiile actuale.

          Apreciat de 3 persoane

          • de ce le tot găsiți scuze rapidistilor pt locul obținut??? Ba ca vin din liga 2, ba ca e Bergodi slab. Cfr a venit din insolventa și a luat direct titlul! Și nu doar 1 titlu! Voi chiar nu vedeți asta? Tot arătați cu degetul pe alții ce smecheri sunt și cfr echipa voastră (cica) doar o criticați.

            Apreciat de 2 persoane

      • Eu aici gandesc ca ungurii lui Bela sau Csongi, cu portocala acra, dar care-i buna pentru ca-i a noastra. Cred 100% ca noi avem cea mai tare echipa no matter what. :))))

        Apreciază

      • Nici nu m-am obosit sa scriu ceva, pana nu e oficial n-are rost sa lansam o dezbatere. Altfel, stii ca Depeului nu-i sunt niciodata suficienti jucatorii. Revenim la subiect daca Oana ne confirma stirea. :)))

        Apreciază

      • Aducem 7 jucatori din care 3 sunt fundasi si cu ăsta ar mai fi inca 3 mijlocasi defensivi 🙂…Da′ toti mult sub Keita,care si el e mai bun pe atac decat pe aparare 🙂…

        Apreciază

  13. In acest moment se impune o singura intrebare: cine va da golurile lui Otele? De fapt, intrebarea nici nu se impune, ca e retorica rau de tot.

    NIMENI

    Atunci, DP e obligat sa betoneze defensiva si sa castige meciurile cu 1-0, ca in seri(i)le italiene.

    Misiune grea, dar poate ne ajuta VAR-ul rapid sa nu se puna toate golurile pe care ni le dau Lukakii.

    Apreciat de 2 persoane

    • O betonezi,da′ cu cine,că Vinicius 2 incă n-a venit,iar cei adusi sunt cel mult rezerve,unii chiar fără meciuri in picioare.Africanul a jucat vreo 10 meciuri in Serie C,iar cel pomenit mai devreme,U23 Mărginean are 200 min jucate tot sezonul…Si la 23 ani si 1,90 dacă joci atât de puțin,mă astept să fie lent si rudimentar.Iar ca recuperator dacă esti lent,esti pământ de flori.In plus nu-l poți pune nici pe lista ”fără nr” U21.Astfel că fiind cam mulți mijlocași centrali,iar vor rămâne unii in afara listei plătiți de pomană.Betonăm dar nu avem jucători capabili să o facă si vom renunța aiurea la un mijlocas ofensiv in favoarea unuia defensiv,slăbind si mai mult un atac aflat deja in suferință o dată cu plecarea lui Otele si neaducerea unui atacant veritabil.

      Apreciază

  14. Sunt o multime de jucatori ce pot fi transferati, vad ca la alte echipe se lucreaza. De exemplu Craiova l-a adus pe Carlos Mora pe care il regasim la pozitia 91 intre cei mai buni marcatori si pasatori la nivel global din sezonul trecut (locul 15 intre cei U23 ani):

    https://www.transfermarkt.com/scorer/topscorer/statistik/2023/plus/0/galerie/0?saison_id=2023&selectedOptionKey=5&land_id=0&altersklasse=&ausrichtung=&spielerposition_id=&filter=0&yt0=Show

    Sigur ca majoritatea jucătorilor de acolo nu sunt in limita bugetelor din Romania, poate chiar nici unii mai putin cunoscuti. Eu as zice uitandu-ma asa la primele pagini ca pe Juninho de la Qarabag nu ar putea sa-l plateasca nicio echipa din Romania, nici pe Barnabas Varga, pe Javon East din Costa Rica- da (desi la 29 ani nu mai e de revanzare), Hazrollaj, o extrema de picior stang de doar 20 ani- un mare DA, Montebello- da, Hyseni- da si asa mai departe.

    Unele campionate, precum cel luxemburghez sau maltez, nu sunt mai slabe decat Liga a 2-a de la noi sau decat cel din Lituania de unde venise Otele. Nu ne uitam chiar la alea din Hong Kong sau Vietnam, dar oricum, ar fi cativa de identificat

    Craiova si Rapid au aratat ca in Romania se poate

    Apreciat de 1 persoană

  15. Nu mai fac comparatii ca nu-i place la Andrei . Mentionez insa, ca in lotul actual fac parte Aussi, Fofana, Filip, Fica si Serebe ( se stie ce au aratat in sezonul precedent ) si marile achizitii Thaqi , Kujabi si Artean , dar si Michael . Asta-i lot de cucerit titlul ?! PS . Si in amicalul de azi Deac e titular, pai cu altfel, ca efectiv nu avem altii !!!

    Apreciază

  16. Slovan Tv,imagine buna,ba chiar si reluari 🙂…

    Spre deosebire de Otele care juca mereu,nu avea probleme cu accidentarile si care pleca in dribling,in viteza spre poarta adversa,Kamara o lălăie cu driblinguri inutile de-a latul terenului,fiind mai mult pe jos decat pe sus 🙂si ceea ce plutea in aer inca de la primul meci,s-a intamplat dupa vreo 25 min din al doilea meci…Sper sa fie doar o impresie si sa nu o dea dintr-o accidentare in alta,dar dupa cum se misca pare predispus 🙂…

    Michael,cand nu-i in ofsaid,pierde startul si cand nu pierde startul,e in ofsaid 🙂…Keita si grecul cred ca vor fi puncte fixe si nu vad cine ii va scoate din echipa.Artean in schimb,m-ar mira sa-l scoata pe Muhar din echipa.Pe fundasul dreapta kosovar il vom vedea mai bine in repriza a doua,ca in prima pe atac cel putin a fost inexistent.Ocazii n-am avut si cred ca nici sut pe poarta,dar dupa prima repriza ne putem consola ca nici ei n-au fost mai periculosi 🙂…

    Apreciat de 1 persoană

    • La a lauda alta echipa ma refer. Nu ar fi normal sa vb de cfr??? Le tot vedem la altii plusurile în loc sa ne limitam la a susține cfr. Cat de prost management avem dacă am vândut de 10-11mil, am schimbat 3 antrenori și totuși am prins locul 2 și cupele europene.

      Apreciat de 3 persoane

  17. Dupa ce ani de zile n-am fost capabili sa nimerim un fundas stanga decent,acum se pare ca ”boala” s-a mutat si in dreapta…Din toata pleiada de jucatori tineri si buni ce o aveau cei de la Ballkani,doar pe U31 Thaqi la gasit Petrescu 🙂…?Urca in atac,nu contribuie cu nimic,dar adoarme pe acolo si partea lui devine bulevard.E ”tanar” mai are timp sa creasca 🙂…

    In repriza a doua o data cu intrarea tinerilor,unii de culoare,parca s-a mai animat partida si a avut o viteza in plus fata de batraneasca din prima repriza.Insa tot haotic si cam fara orizont am jucat.Am vazut si un tanar inalt si slabut,venit parca de la saritura in inaltime,destul de vioi,chiar daca e nevoie sa mai puna ceva muschi pe el.Si africanii s-au zbatut si au incercat cate ceva,posibil ca unii sa aiba ceva potential,sa speram ca vor mai prinde minute si dupa acest cantonament.Una peste alta,as zice ca a fost un amical util cu un adversar destul de bun.

    Apreciat de 1 persoană

    • Africanii din atac…nu prea ar trebui sa aiba loc la CFR in acest sezon, nici macar ca rezerve…Mensah, Serebe, Michael…neah. Si cum Otele a plecat, iar Kamara se cauta stam doar in Birligea la moment in ce priveste golurile. Trebuie obligatoriu atacant, trebuie obligatoriu mai ceva jucato de banda dreapta, nu stiu daca improvizatia cu Abeid ar putea functiona, nu stim daca Thaqi se va adapta, deocamdata pare timorat si pierdut. Hai, in stanga de bine de rau e Simao Rocha, mai e si Camo, mijlocasi o gramada, fundasi ok, portar ok, dar obligatoriu ar mai trebui ceva jucator de banda dreapta si minim un atacant, amandoi sa aiba calitate de titular, nu rezerva. Nu zic…poate jucatori de calitate vor veni in acea fereastra de 1-9 septembrie, adica dupa incheierea playoff-ului de Conference, pe care sper sa-l castigam, si 9 septembrie – ultima zi de transferuri in mercatto-ul de vara din Romania. Na, ramane de vazut. Sunt dezamagit de africanii astia imprumutati, care inteleg ca ar juca multumitor pe unde ii imprumutam, Mensah si Serebe. Michael ramane o catastrofa, ar trebui sa scapam de el URGENT.

      Apreciat de 2 persoane

      • Intre timp s-au dus si italienii acasă,pierzând in fața mai multor elvețieni de culoare,plus ceva sud-americani 🙂…Doar noi ne cramponăm să nu naturalizăm nimic,pe motiv că avem destule talente autohtone…

        T-Bone,dacă stam doar in Birligea in ce priveste golurile,înseamnă că am pus-o de mămăligă 🙂…Si nici pe ultima zi de mercato nu m-as baza prea tare,nouă ne trebuie 2-3 jucători pe posturile cu probleme până atunci,la barajele eliminatorii din preliminarii.

        Blue Lynx,am bănuit că-i Ciubăcan(da′ il stiam vârf) cel atat de inalt si slăbuț.Tot 1,90m are si tânărul Andrei Mărginean(mijlocasul central de care s-a discutat că il vom lua),dar era cam devreme să fie deja in lot si să si joace 🙂…

        Apreciat de 1 persoană

        • Calin, socoteala ar fi că pe 2 septembrie se închide fereastra cu transferurile in campionatele tari, și deci noi putem alege din jucătorii 2nd hand but 1st class care nu prind contracte in vest până pe 9 septembrie. In acea săptămână poți pune mâna, teoretic, pe ceva jucători mai răsăriți.

          Apreciază

          • Degeaba,pt calificarea in Europa atunci va fi tarziu…Iar jucatorii mai rasariti si liberi,vor salarii mari,prime la semnatura,plus ce mai vor impresarii,comisioane,etc.Deci la vremea aia,ori vom fi in grupe,ori ramane sa ne batem doar in campionat.In ambele variante dificil de crezut ca mai investeste Varga daca n-a facut-o pana atunci.Daca suntem in grupe inseamna ca s-a vazut cu sacii in caruta,daca am iesit din Europa,e inutil sa mai plateasca in plus alte salarii consistente…Daca are si vrea sa investeasca ceva,indicat ar fi sa o faca acum pana incep preliminariile.Tot 2-3 jucatori ne-ar trebui si sunt destui,daca avem ochi pt transferuri si ne dorim intr-adevar sa ajungem in Europa…

            Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.