Dacă și cu Parcă


Nici n-a tăcut bine fanfara după meciul de pomină cu marinarii, că ne-am trezit în sevrajul fotbalistic de vară, numărând zilele până la primul amical. Care nu știm cu cine va fi, unde, și mai ales când. E un weekend fără meci, primul dintr-o serie lungă de abstinență fotbalistică. Însă, spre deosebire de înaintașii noștri din anii 70-80, care nu găseau vara în Făclia mai nimic despre tovarășii fotbaliști din Gruia, noi avem noroc că la umbra Tribunei CFR putem diseca sezonul tocmai încheiat, și, mai important, putem visa la următorul, unul mult mai bun și plin de succese. Că dacă în cel trecut, cu toate poticnelile lui, am reușit să smulgem argintul, e musai să ne întoarcem la anul pe primul loc. Și, până la urmă, toate echipele faine au terminat sezonul pe 2. CFR, Arsenal… și cam atât.

Să recapitulăm. Deși am pornit bine, reușind să bifăm prima poziție în clasament vreo câteva etape, proiectul lui Mando s-a șubrezit în iarnă. Vremea potrivnică (să nu mai zic de gazonul nostru comunal) a scos la iveală lotul subțire, fără căptușeală, și banca de rezerve ce dârdâia de frig și de frică. Iar când Deac s-a văzut înconjurat de tripleta zveltă a majoreților Fica, Filip, Luca frecând cerga pe margine, s-a mai produs o ruptură în vestiar. Dar ipocrizia crescuse de la stadiul de bebe la cel de adult în doar câteva luni. Ceea ce pornise ca o reconstrucție a prins tupeu, iar capul lui Andrea a căzut după câteva egaluri cu ghinion. Al treilea băț în roate ni l-a băgat NV, care, după ce a trâmbițat transferuri spectaculoase, ni l-a îndesat pe gât pe Mutu. La capitolul regrete eterne putem trece mulți figuranți care n-au rupt gura târgului, ci doar au strâmbat-o de râs, dar nu-i mai amintesc, în caz că ne citesc mamele lor, doamna Mamic, doamna Juricic etc. Altă rană ce s-a cicatrizat greu a fost dubla cu Adana. De ce a fost băgat Otele abia în minutele 86 și 95 mi-e greu să pricep. Nu se știa că va ajunge vedeta noastră? Sau pe atunci voiam 10 milioane pe Yeboah? Parcă… Apoi, cireașa de pe colivă, meciul cu Corvinul, un coșmar istoric, un SF cu scene explicite de automutilare și nuditate fără gol. La capitolul realizări mărețe rămân serile frumoase în compania Bocciilor, mai ales acel 4-3 din vale, alte victorii cu 4-0, plus revanșele cu Rapid și Farul. Am avut cel mai bun atac din Liga 1, băgând mai multe goluri decât în unele sezoane în care am luat titlul, iar, după multă vreme, dăm un golgheter al campionatului. Bravo, Philip!

În concluzie, o prestație bună, per ansamblu, dar inconsecventă, iar asta mai ales din pricina lotului mic și al bugetului flasc. De ajuns ca 2-3 ceferiști să nu prindă o zi bună, că dublurile lor desăvârșeau de obicei lucrarea. Rezervele nu au adus pe teren decât oftaturi și deznădejde printre cei ce sperau la vreun gol izbăvitor în final. Dacă aveam măcar vreo 3 jucători în plus, ceva mai maturi decât tripleta de pe bancă, alta ar fi fost situația. Din păcate pentru antrenori, n-au avut material nici pentru un front, darămite pentru alte deplasări peste hotare. În condițiile astea, locul 2 e o realizare, mai ales dacă te gândești că etape la rând n-am câștigat împotriva echipelor importante și am jucat cu o mare balegă în șorturi.

Bun, am stabilit unde a fost gaura din ciorapul lui Ahile, acum se pune problema ce facem. Coasem la el până se rărește în altă parte? Cu dacă ne-am lămurit, iar cu parcă, parcă ne trebuie oameni în carne și oase și adidași, nu columbieni verzi pe pereți. Singura posibilă garanție că gura slobodă a patronului își va vedea lungul nasului e DP. Vom vedea dacă se schimbă puțin atitudinea asta de boss local, care se dă în bărci și merțane, promite argentinieni și titluri, iar când îl ei la bani mărunți nu mai vrea să scoată din buzunar decât batiste cu muci.

-Stai, domnule, că n-am de unde, că a fost un an greu, n-a plouat, a dat mană și apartamentele din ogradă s-au uscat, s-au scuturat IT-iștii când a dat bruma, și așa mai departe. Știm noi… Nu, și nu e o datină doar de pe la noi, peste tot în lume se face la fel. Lauda de bășine nu miroase a bine. Să nu ne mințim, acum că am terminat cu un 10 la ultima teză, că lucrurile merg unse. Salariile vor scârțăi în continuare sub fotoliul lui Balaj, gazonul e în pericol și iarna viitoare, iar stadionul se șubrezește accelerat. Desigur, are un farmec de Anglia anilor 74 ce cu greu îl mai găsești, dar puțină curățenie și un strat de lavabilă sub Tribuna I nu ar strica.

Dar acum cel mai important lucru e să vedem ce fotbaliști liberi de contract găsim. Traficul filmulețelor de pe YouTube e în floare. De regulă este scos în evidență că fotbalistul propus deține două picioare, că uneori poate chiar să fugă, iar că acum trei ani a nimerit o centrare. Bine, a mai fost și o pasă în amicalul cutare, plus un dribling înainte de Crăciun, care ne este prezentat din mai multe unghiuri. O fi și versiuni de TikTok de câteva secunde, doar cu un sprint, sau o demarcare bună, habar n-am, dar e posibil. Sau chiar varianta Instagram, doar o poză cu Ronaldo. Așa cam à la Mutu. Sunt sigur că tentații ca astea umblă slobode prin emailuri, noroc că Dan Petrescu e de școală veche și așteaptă încă VHS-urile la post restant. Din ultimele bârfe am aflat că se peticește deja pe flancuri. Pe la mijloc însă, pe la șale, ne trebuie un pled, două, de rezervă. Dar la cap e de obicei cel mai greu. Birligea a intrat pe lista posibililor accidentați la Națională, de acolo de unde și Burcă, și Camora, Deac, Manea sau Mogoș s-au întors loviți. Dacă, dacă îi găsim și lui Birli-gol o pereche, parcă, parcă putem pune de-o nuntă la anul.

Știu, bat apa în piuă, dar ce altceva să bați, dacă nici cu Unirea Dej nu mai jucăm, iar toată lumea e în vacanță. Iar s-a oprit campionatul când eram în formă…

Luptă CFR!

400 de comentarii

  1. Legat de cantonament, a fost o știre mai de mult: „Dan Petrescu a ales hotelul Falkensteiner, din Austria, dedicat exclusiv adulților 😁, situat la 30 de km de Linz și la două ore de mers cu mașina de Munchen. Este o locație aflată la granița cu Cehia, unde s-a pregătit și Liverpool.”

    „pentru perioada 26 iunie – 7 iulie 2024. În acest timp, antrenorul a programat și patru jocuri de pregătire.”

    https://evz.ro/dan-petrescu-regulil-cfr-cluj.html

    Apreciat de 2 persoane

  2. Mando a rezistat surprinzator de mult, a dus de multe ori ulciorul la apa, pana a venit apa si i l-a luat. Probabil dupa eliminarea cu Adana si tacerea cu mieii, Varga isi numara deja prietenii pe degetul 3.

    Multe dintre greselile lui Mando s-au datorat luptei impotriva impotentei. Cand n-a mai putut fi pastila albastra, Mando a cedat locul liniutelor fara grai. Au urmat infrangeri acasa si la huniazi. Experimentul „implantul” s-a incheiat.

    La scurt timp a venit, tocmai din tarile de Sud, multhulitul dar apreciatul Dan Petrescu. Cu care am batut tot tot, dar apoi ne-am oprit. N-am castigat inca niciun amical, nu i-am vandut pe Philip si Otele, i-am pierdut pe Sava si Birligea la intrarea pe Autobahn…

    Nu stiu cum stam cu finantele lui NV si daca vin argentinieni columbieni de la gradinita din Africa. Pe una o cunoaste T-Bone (Oana?), in rest multe necunoscute.

    Singurul lucru pozitiv e ca Pufi n-a mai luat gol de multa vreme…

    Apreciat de 5 persoane

  3. De la mijloc in sus ati fi multumiti cu lotul Muhar (Boateng), Tachtsidis (Keita), Paun (Avounou)- Deac (Safranko), Birligea (Michael/Juricic), Otele (Camara) ??

    Cretu de la Craiova a spus ca nu vine. Sau l-ati vrea pe unul ca Grameni in loc de Paun? Cu bani dati pe el.

    Apreciat de 2 persoane

    • Jucatori de valoare la pret corect putem aduce doar daca ne calificam in grupele Conference, cand va fi interes pentru expunere la taraba europeana. Acum aducem ce se poate.

      Apreciază

    • In Slovenia e ciudat cum se dau goluri. Nu am incredere in atacantii de acolo. Îl luase FCSB pe unul care era in primii 10 in Europa anul ala si la noi nu facea nimic.

      Apreciază

  4. Fără încă un Birligea, sau doi, n-avem șanse pe două fronturi. Trebeuie încorporați atacanți. Și lăsați la vatră ăia ce au dat mai puțin echipei decât Costache. Costache ar trebui să fie etalon, linia de la admitere, 4.5ul mediei la mate. Mai jos de atât nu se acceptă.

    Apreciat de 2 persoane

  5. După meciul Ro vs WS, trebuie sa recunosc ca am văzut vreo 2,3 jucători U60 care, inca, joaca mai bine in comparatie cu cativa U35 de la noi. Acum, daca tot era DP acolo, sper sa vedem măcar un contract semnat.:)

    Apreciat de 1 persoană

  6. Deocamdata aproape sigura venirea unui kosovar fundas dreapta , cel putin dupa video-urile prezentate de Tibon, destul de modest, in fapt nici nu face parte din lotul Kosovo . Ca el, ma rog, peste el, gaseai usor si in campinatul dar probabil din nu sunt alte interese, desigur materiale . Eu totusi sper ca prezenta lui DP sa asigure si transferuri mai de Doamne ajuta, in caz contrar titlul va zbura din nou la altii !

    Apreciat de 1 persoană

    • Ce fundas dreapta gaseai la noi? Capusa? Vad ca il da afara UTA. De la rivale nu prea poti sa iei si te-a mancat undeva sa il lasi pe Braun la ei. Sepsi joaca cu un Under 21. Oancea de la U Cluj? Butean de la Sibiu?

      Apreciat de 2 persoane

  7. deocamdată nu avem un vîrf, Birligea este ceva pe acolo ,în orice caz nu este atacant central, sînt sigur că apărarea o sa fie rezolvată de DP ,in rest avem jucători nefolositi pe aripi si lotul pare in regula ,doamne ajuta

    iiiy

    n

    Apreciat de 1 persoană

  8. Nu inteleg rostul acestui baraj. Mergi in play off, te bati cu cei mai buni si poti ajunge la acest baraj secatuit de forte. Stupid baraj.

    Pentru binele fotbalului sper sa castige gazdele din seara asta, desi nu ar fi rau sa avem 3 echipe din Transilvania si 2 din Cluj in Europa.

    Apreciat de 1 persoană

        • Ba da,castigatoraea cupei mergea in CC, care e competitia a 2-a, castigatoarea cupei tot timpul era mai bine plasata ca cea mai buna din campionat ce mergea in EL.

          Apreciază

        • Completare, castigatoare cupei ar trebui sa fie peste locul din 2 din campionat si daca o tara are cel putin 2 echipe calificate pt UCL sa mearga acolo, pentru ca este o castigatoare.

          Nu te pune nimeni sa desconsideri aceasta competitie.

          Apreciază

            • Nu am timp de asa ceva dar la noi in tara tot timpul castigatoarea Cupei a avut prioritate. Am sa fac o mica analiza peste 1 saptamana cand am timp, si analiza pe mai multe campionate nu Beliga, Franta sau ce vrei tu dar imi trebuie caz clar in care castigatoarea Cupei nu ar loc de Champions League, sau Europa League.

              Dar hai sa o luam istoric, a fost competitia nr 1: Cupa Campionilor, apoi competitia nr 2 Cupa Cupelor apoi competitia 3 a fost Cupa Uefa. La un moment dat s-a unit Cupa Uefa cu Cupa Cupelor iar echipele care veneau din Cupa au avut tot timpul traseu mai lejer(Sau la fel) cu cea mai buna clasata care din campionat.

              Si logic vorbind, de ce ar avea prioritate un loc 3 in fata unei castigatoare de Cupa? Doar ca cei mai multi desconsidera Cupa? E fix problema celor de desconsidera Cupa.

              Apreciază

            • pt ca pt un loc in liga 1 muncești 40 de etape, pt cupa 7,8 meciuri. Pt ca în cupa sunt grupe aiurea cu 5 echipe din care joci doar cu unele, mai mereu la echipa mai slaba, pt ca joci pe terenuri proaste, pt ca reteta financiara o da liga 1 cu bani importanti sa poți plati salarii. Și atunci nu e normal sa tratezi liga1 prioritar??????

              Apreciat de 1 persoană

  9. Copie fidela a loviturilor de la 11 metri de anul trecut din finala Cupei Romaniei. U Cluj a avut si anul trecut lovitura decisiva de a merge in Europa.

    Apreciază

    • Chiar m-am intristat pentru Sabau. Oricum, pinguinii s-au prezentat cu mult peste conditia lor datorita lui Chipciu, Nistor si Sabau.

      Apreciază

      • Doar pt Sabau imi pare rau dar imi mentin parerea ca acest meci nu trebuia sa aibe loc cum nu trebuia sa aibe loc nici meciul nostru cu ceilalti prazari.

        La anul sper ca echipa din play off care are meci de baraj sa nu se prezinte la meci.

        Apreciat de 1 persoană

          • S-o inventat tot felul de meciuri pentru a creste interesul publicului, incat sa castige si televiziunile, si casele de pariuri un banut in plus. Nu stiu cat de moral e, dar daca termini pe 3 si joci acasa intr-o singura mansa parca n-ar trebui sa pierzi cu una de locul 10 daca ti-ai castigat pe merite sportive pozitia din clasament. Toata povestea e cu du-te – vino.

            Apreciat de 2 persoane

        • Impresia mea e că cei de la U au ratat voit play-off-ul, alegând acest tertip nefericit oferit de regulament. Sabău și-a pregătit echipa astfel încât să prindă un vârf de formă în perioada asta. E bine totuși că s-a terminat așa. Ar fi cazul ca LPF să anuleze și acest baraj și acea imbecilă înjumătățire a punctelor, care pedepsește echipele bune și le premiază pe cele slabe, prin înjumătățirea avansului, respectiv a decalajului.

          Apreciat de 2 persoane

            • scenarita exista în orice sistem, cu sau fără playoff, cu sau fără înjumătățire sau la 3 cornere 11m.

              Apreciază

  10. Am verificat (superficial) : am băgat mai multe goluri decât în toate sezoanele în care am participat în primul eșalon începând cu 1907, nu doar decât în unele în care am luat titlul. Deși pare că a trecut multă vreme, l-am avut golgheter acum 5 ani pe Țucu. Otele e al 5-lea golgheter al campionatului în culorile CFR-ului, după Mihai Adam, Tadé, Țucu și iarăși Țucu.

    Apreciat de 8 persoane

    • Asta apropo de ce povesteam cu Calin la finalul sezonului trecut. Degeaba am inscris noi cele mai multe goluri, daca nu le-am inscris cand trebuia sau am luat prea multe. Campionatul a fost castigat cu apararea si in acest sezon. FCSB a avut cea mai buna aparare in sezonul regulat si in play-off, desi nu mai avea miza de vreo 3 meciuri. La nivelul jos al jucatorilor ligii 1, faptul ca o echipa ia gol greu afecteaza increderea ambelor formatii.

      Apreciat de 2 persoane

      • problema la cfr în apărare poate fi și valoarea dar și multiplele accidentari existente. A lipsit Manea juma de sezon, Ajeti destul de mult, Boben la fel, Kresic cu multe absente cu accidentari și el, Camora cu probleme după plecarea lui Morgan care îl mai ajuta. Practic doar Sava a fost mereu în teren, în rest rotații multiple ce au afectat omogenitatea.

        Apreciat de 3 persoane

      • Pai frate, tu stii ce-i la Nigeria acolo? Cred ca e cel mai bun lot pe care l-am vazut eu vreodata la o selectionata africana, peste ala al Coastei de Fildes din anii 2000. Osimhen anul trecut poate merita Balonul de Aur+ Lookman + Boniface si absolut toti ceilalti prin Anglia, Germania, Italia, Spania. Nu prinde nationala Gift Orban ala de mie imi place enorm de mult.

        Apreciat de 2 persoane

  11. Atacanti centrali nascuti dupa 2000 participanti la Euro: Maximilian Beier (sa vedem daca ramane in lotul definitivat al Germaniei), Amdouni, Ferran Torres, Raspadori (ultimii sa zicem, desi nu prea), Sesko, Vipotnik, Hojlund, Ratkov de la RB Salzburg (sa vedem daca ramane in lotul Serbiei), Brobbey de la Ajax, Openda, Birligea, Vanat, Mikautadze si nu stiu turcii daca vor opri pe cineva.

    Apreciat de 1 persoană

  12. Off-topic

    Oare cum se face ca la alegerile electorale, cele mai bune variante sunt mereu aia independenti, fara partid?

    https://vamossorinvirgil.ro/

    Luis, daca citesti, recomand la Zalau cu toata caldura pe o tanti care mi-a fost profa si pentru care garantez ca e super-smechera. Nu-mi place partidul in care e, dar ca persoana e faina, inimoasa, capabila, inteligenta, nu-i lipseste nimic.

    https://www.facebook.com/GabrielaCarmenOlarUSR/

    Apreciat de 1 persoană

      • Vad ca da, sunt vreo 3, din care l-am remarcat pe acest Vamos Virgil cand m-am uitat azi pe lista candidatilor la Cluj. Vamos asta e singurul care a venit cu solutii concrete cu infrastructura care e complet depasita in oras, adica omul si-a dat interesul sa vina cu un program concret, si faptul ca nu vine din politica e un plus. Bine, clar ca n-are sanse, nu cred ca-l stie nimeni, de asta e bun partidul, pentru ca investeste bani in candidat, dar na, important e ca oamenii care merg la vot sa puna stampila nu pe cei pe care-i cunosc si care au beneficiat de reclama, ci pe cei care merita si care nu-s gargaragii de profesie. Prima problema a Clujului de azi e decongestionarea traficului. Jumate din zi se circula bara la vara, de la 7 la 9.30 si de la 3.30 la 7. Ok, inteleg in orasele astea mari sa existe asa o problema, cu milioane de locuitori, dar totusi Clujul n-are mai mult de 500 mii. Boc o stiut sa dea autorizatii nesimtite de blocuri pe banda rulanta, dar nu l-o interesat parcarile si drumurile. Dar pentru aia bineinteles ca tot el o sa castige. Asta numai cu picioarele inainte se mai da jos de pe scaunul de primar. Lacom cat incape.

        Apreciat de 1 persoană

        • Dupa privire simpla mie acel „Spiru Haret” nu imi suna deloc bine, inseamna ca omul nu avut chef, nu a putut sau cine stie ce alt motiv a avut pentru care nu a urmat o universitate de stat cu mult mai mare prestigiu.

          Apreciază

          • Asta cu Spiru e si nu e relevanta. Tin sa-ti amintesc ca un ajutor de cizmar (nici macar cizmar) a fost in stare ca in 24 ani sa ridice peste 2200 de fabrici si uzine, sa construiasca orase intregi, cu scoli, gradinite, spitale, nemaivorbind de toate blocurile in care stau si azi bine-mersi milioane de romani, o intreaga infrastructura de drumuri, poduri, podete, diguri, canale, cai ferate, stadioane, sali de sport. Ar fi fost bine sa fie absolvent la stat, dar exista oameni seriosi si cu Spiru. Acuma, eu nu-l cunosc personal, doar am remarcat ca si-o batut capul sa vina cu niste solutii concrete, adica cu Spiru lui cu tot omul chiar si-a dat silinta sa se prezinta cu ceva oamenilor, nu cu palma in c*r si povesti de 2 lei precum restul. Primarul trebe sa fie inainte de orice un administrator, nu poet, tenor (cum e unul din candidati) sau smecheras impins la inaintare de partid. Imi place si ca e clujean, adica un om al locului, nu vreun rachitean lacom si neghiftuit sau vreo garofita aterizata de ieri, cum e fata aia de la Carei din partea UDMR. Si astia de la UDMR, cat de nemernici pot fi…dupa escroaca aia bagata la puscarie de Anna Horvath, mana dreapta a lui Boc – viceprimar care a fost propusa de UDMR la functia de primar data trecuta, acum tot UDMR-ul propune alta mana dreapta a lui Boc – Olah Emese la functia de primar, una venita ieri de la Carei, cu facultati la stat, asa cum iti place tie. Frate, deci nu mai pot cu UDMR-ul asta mizerabil, asta trebuie scos in afara legii, i-as baga pe toti de-acolo la inchisoare, Cosa Nostra e mic copil fata de ce-i in organizatia asta. Cum se poate ca maghiarii sa n-aiba un partid real al lor si sa nu propuna pentru primarie pe cineva si educat, si care sa nu fi fost viceprimar? Pai aduc eu 10 maghiari mai valorosi, toti nascuti in Cluj, chiar acum, fara sa fie o marioneta jegoasa, care e pusa langa cealalta marioneta – Boc, pentru a-l supraveghea si a-i baga sub nas tot felul de hartii pe care sa le semneze la indicatiile altor marionete membrii UDMR (un fel de posta romana 2) care isi primesc sarcinile de serviciu de cine stie unde. Din astia vrei Ia primarie cu facultati la stat? A nu se subintelege acum ca marionetele au facultati la stat, dar a se intelege ca facultatea la stat nu garanteaza demnitatea, verticalitatea, educatia si bunele intentii ale absolventului. Asta e UDMR-ul frate – posta romana 2. Atata ii intereseaza, sa aiba pe cineva din organizatia lor (militara si de spionaj, dupa mine) in coaste la primar, pentru a le face jocurile. Intelectuala de Emese e cu transmisiunile intre Boc si UDMR. Ea il ia deoparte pe Boc la sfarsitul zilei, si ii spune ce are de facut, asa cum i-au transmis cei de la UDMR ei. Ca nu s-a duce Csoma Botond la Boc, bate la ochi, se intreaba lumea de ce tot vine asta pe la primarie, asa, mai bine pui o femeie „ascultatoare” in coasta lui non-stop, care sta cu ochii pe el de dimineata pana seara. Ce pacat, dar in fine, m-am luat acum cu politica, scuze cititorilor.

            Apreciază

            • O singură adăugire mai am, pentru a nu se interpreta cumva greșit: toate partidele noastre din parlament sunt un dezastru moral și uman, fără excepție, n-aș vrea sa se creadă că am ceva doar cu acest UDMR. Dar, ceea ce mă întristeaza e că maghiarii români practic nu sunt reprezentați politic, cum nici românii cu limba maternă română nu sunt reprezentați. În schimb, ceea ce fac aceste așa -zise partide e să întrețină vrajba și să ridice ziduri în interiorul granițelor țării. Jurnaliștii mainstream și partidele politice de la putere sunt dușmanii poporului, ăștia sunt responsabili de toate belele. Asta cu infrastructura Clujului o rezolvăm cât ai pocni din degete, cea cu manipulările și acțiunile subversive e adevărata provocare.

              Apreciază

        • Nu ma porni cu drumurile ca aici am multe de zis, sa le luam in ordine cronologica: statia de tranvai de la Opera Maghiara si strangularea benzii, acolo din 2 benzi s-a facut 1, intre timp a lasat doar pt tranvai si taxi-uri , practic a aglomerat din cale afara zona, intre timp s-a gandit sa mai distruga o banda pe Baritiu pentru Canalul Morii, asta ca nu vorbim de faptul ca a facut pietonala strada de langa Universitatea Babes Bolyai. Daca cobori de la gradina botanica si doresti sa mergi catre gara ai de ocolit nu gluma.

          Apreciat de 1 persoană

  13. Se vede ca e pauza de sezon. Ati dat-o pe electorale.

    Ca unul care vine rar la CJ si nu e afectat zilnic de infrastructura locala, imi permit citeva observatii. Clujul nu are o dezvoltare urbana , circulara, s-a lungit haotic de – lungul vaii Somesului, de la Gilau la Jucu. Rutier are nevoie de o centura exterioara larga. Orasul istoric nu are o sosea de tranzit urban, dar aici tb sa fim fair- conceptele astea erau prin anii 50-60, actual cam peste tot in Europa se merge pe mai mult transport public – pt asta insa ai nevoie de o descarcare a celor care vin din suburbii cu masinile. Cel mai ieftin sa ajungi la marginea orasului e o solutie de tren suburban/tramvai, numiti-o cum vreti, pt ca odata existenta, infrastructura e de durata. Metrou la CJ e cam mult ca si buget, timp, dar poate e mai „avantajor” la studii de fezabilitate si povesti. Romania in general are in ultimii 20 de ani dezvoltarea „Vestului” din anii 60-70 spre middle clasul suburban. Logic ar fi sa inceapa sa sara etape. Last but not least, infrastructura de transport public e cam asa: avem un oras vechi interbelic negindit pentru masini, peste acesta o extindere in socialism cu densitate mica de masini si cu fluxuride transport public spre „fabrici si uzine” iar azi avem o noua etapa de extindere suburbana si fluxuri de transport spre centre de servicii. In 1950 lumea muncea la Somesul sau Ursus care erau atunci la marginea orasului si locuia in oras. In 1980 lumea muncea pe platforma industriala din nord de dincolo de Somes si megrea cu tramvaiul din Manastur. Acum se sta in Floresti si Poieni si centrele de trafic sunt de ex Intre Lacuri ( mall, birouri, facultati).

    Apreciat de 2 persoane

    • Asa e, Cristi. Altfel, nu lipsa unei infrastructuri adecvate necesităților din 2024 e problema de fond cât aparatul mafiot care s-a format pentru a pune labele pe Cluj. De rezolvarea acestei probleme depinde viitorul orașului.

      Apreciază

  14. Daca n-ai bani de cantonament,te apuci de alt sport,sah,tenis de masa,popice 🙂 ,dintr-astea pt care iti ajung banii si iti mai ramane si de o Frucola 🙂…Mai punem de-o vanzare a unor imprumutati in genul lui Ricky Gneba la care deja le-a trecut vremea,plus banii de seminte luati pe Cabuz si platim cantonamentul si 100k ce blocheaza transferurile sud-americane 🙂…

    Apreciat de 3 persoane

    • Atunci sa-l votezi pe ala independent – Vamos a la Playa! 😄 Se sta mult pe toate arterele la orele de varf, rachiteanul a facut praf orasul cu autorizatiile lui de constructii fara sa dea drumul in paralel la proiecte de infrastructura care sa aeriseasca traficul pe care el singur l-a creat.

      Apreciat de 1 persoană

      • lucrările speciale (ocolitoare) costa mult și le poți realiza doar dacă ai susținere politica serioasa. Ca independent îți poți asuma ca ajuți la ștergerea semafoarelor pt o mai buna lumina.

        Apreciază

      • Dacă Vamos a la Playa ăsta mai candidează și peste 4 ani, și dacă până atunci mă mut cumva la Cluj, promit să-l votez. Nu știu câte ar realiza el, dar, cel puțin, sunt sigur că având un astfel de edil m-aș simți mereu în concediu. 🏊‍♂️🍹

        Apreciat de 1 persoană

        • Peste 4 ani vei avea ocazia sa-l realegi pe Vamos a la Playa, fiindca e clar ca el va castiga si acum. Pana atunci va amenaja pe toata lungimea Somesului plaje cu nisip special adus de pe Copacabana, va organiza inclusiv cel mai mare carnaval din Europa, se va bea Cachaça peste tot, si se va dansa samba pe ritmuri de Nicolae Furdui Iancu, si pana atunci vom avea atat metrouri subterane, cat si de suprafata, pe care vor circula TGV-uri care fac 5 minute din Floresti pana in Someseni, si pentru siguranta, va fi si o autostrada cu 6 benzi pe sens, precum in Dubai. 🤗

          Apreciază

  15. După plecarea lui Manea, nu mai avem jucător cotat peste 2 mil €, cel mai „valoros” rămâne Muhar la 1,7 mil, apoi Otele la 1,5 mil € și Sava la 1,4 mil €, adică CFR-ul actual e cam o echipă de pluton, fără mari valori individuale (Tachtsidis „cotat” la doar 850k pe transfermarkt).

    Și asta ar fi încă ok dacă ar avea măcar un prim 11 la o medie de 1.3 mil € de jucător, or la noi peste 1 mil € (ce-o mai fi înseamnând și milionul ăsta în ziua de azi, o viloacă mai răsărită în Cluj) rămân doar Kresic – care nici nu rămâne, că pleacă – la 1,1 mil € și Arjeti la 1 mil €.

    Așa că după hemoragia de final de campionat, să-i scădem doar pe Manea, Kresic și Falco (pe care l-a vrut doar Mutu) lotul CFR scade sub 15 milioane €, în vreme ce competitorii se vor întâri. Deși de la ei îmi plac doar Burmaz și Petrila, Rapidulețu` e deja la peste 22 mil € și va crește, fiind șanse să înceapă campionatul 2023-2024 cu un lot dublu ca valoare față de CFR.

    Dacă nu se îmtâmplă vreo minune pe piața imobiliară din Cluj, prevăd că singurele transferuri (pe lângă cele 3-4 acontate deja) vor veni, eventual, de la academia CFR din Burkina Faso, dacă tot e să luăm interdicții la transferuri, măcar să știm de ce!

    Apreciat de 1 persoană

    • Valorile Transfermarkt sunt unele ipotetice. Mai ales la jucatorii peste 30 de ani, ele coboara spre salariul anual estimat ca si valoare de referinta. In rest, formula e suma teoretica de transfer daca jucatorul ar mai avea contract 3 ani. „Ghicita” de niste amatori care in viata de zi cu zi sunt niste pulifrici cu timp liber pt asa ceva. Nivel intelectual ca la Mititelu, care credea ca poate folosi asta in procese.

      Apreciază

  16. Vali Gheorghe cica e pe faras la U Cluj ca el a fost prost ca a intrat accidentat in ultima jumatate de ora sa incerce sa își ajute echipa. Au uitat cand dadea goluri in sezonul regulat desi ‘imensul’ Sabau il tinea pe tusa.

    E bunicel sa fie rezerva lui Otele. Daca nu el atunci Politic. Ala e super, scolit in Anglia sa stea pe picioare, o sa ne para rau ca nu l-am luat acum la pret mic.

    Mama mama ce echipa as face numai cu romani si relativ cu bani putini fata de cat vor valora pe parcurs. La fundasi centrali nu prea ma pricep, dar Racovitan ala imi place maxim.

    Racovitan+ Rus- 1 milion maxim pentru amandoi si formeaza cuplul nationalei pe viitor (de Dragusin, Burca nu poti sa vorbesti la salariile lor si cred ca nici de salariu de Palermo, dar de salarii de Cipru si Rakow te poti lega cu un transfer, mai ales ca Racovitan e bun rau) sau chiar Ciobotariu care a progresat mult la Sepsi

    fundas dreapta am vazut ca vine un kosovar batran deci nu ne mai trebuie dar eu ii dadeam lui Cretu de la FCSB un contract pe 3 ani si cred ca venea (ala si la 40 o sa alerge ca la 20, nu conteaza varsta), ma uit si la Capusa ca are fizic, desi UTA il da afara

    fundas stanga pare bunicel pustiul asta de la Dinamo, Amzar, dar e mic de inaltime si daca il pui in 3-5-2 sa faca toata banda pierde adversarul dupa minutul 60. In 4-3-3 sta la locul lui bine pe picioare. – 300 mii

    Mijlocasi centrali Dragos Albi chiar daca a retrogradat Craiova si eu il vad jucand acolo si pe Alex Dobre (asta joaca orice pozitie, e cel mai bun fotbalist roman pe care il vad in generatia asta)- 500 mii

    Mijlocas dreapta Cimpanu (imi place maxim, noi nu avem fotbal ca nu știm sa promovam ce e mai bun. Le-au dat drumul sa joace lui Markovici, Ivan si nu i-au dat lui Cimpanu, asta isi facea mingea pe interior si avea tupeu sa dea la poarta cum nu am vazut de la Mutu)- 300 mii

    Mijlocas stanga: Politic sau Vali Gheorghe, dar Politic e bun tare (poate juca si atacant)

    Atacant: cred ca Negut ar fi reprezentat o solutie mai buna decat Safranko, desi nu imi displace Safranko, dar Negut acoperea vreo 3 posturi, toate bine. Louis Munteanu e bun asa pentru 1,5 milioane cat cere Fiorentina dar trebuie pus la punct fizic, el cand a venit din Italia zburda, dupa 1 an la Hagi avea probleme cu greutatea. Corpul lui se cam ingrasa repede. Nu cred ca as da banii, mai degraba as lua atacanti din strainatate. Mai degraba investeam aia 1,5 milioane sa ii platesc salariul lui Rayan Philippe ala pe care am vrut sa-l luam anul trecut si nu i-am platit cat a cerut si s-a fus in 2.Bundesliga

    In total 2 milioane (fara atacant) pe jucatorii romani. Nu mi s-ar parea o suma imensa si cred ca toti ar putea face saltul spre o vanzare de mai multe milioane

    Sava (Hindrich)- Mogos (V Cretu/Capusa?), Racovitan (Boben), Rus (Ajeti), Amzar (Camora/Simao?)- Muhar (Albu), Tachtsidis (Keita), Alex Dobre (Avounou)- Cimpanu (Deac), Birligea (?), Otele (Politic/V Gheorghe) ar fi un lot sa iei campionat si sa faci ceva in Europa.

    Apreciat de 3 persoane

    • Si Ianis Stoica e bun pentru varsta lui, chiar daca joaca la ‘U’, e de urmarit. In 4-3-3 pe stanga da randament bun, daca pleaca Otele e de investit in el pana in 500.000

      Apreciază

      • Oare Otele se mai gaseste in lotul CFR-ului,ca a plecat si a fost vindut cel putin osuta de ori,deja plictisitor sa dam cu parerea pana-n infinit.

        Apreciază

  17. AZI, 29 MAI, S-AU ÎMPLINIT 20 ANI DE LA ULTIMA PROMOVARE ÎN PRIMA DIVIZIE A

    CFR 1907 CLUJ

    CAMPIONII! CAMPIONII! OLE! OLE! OLE! CAMPIONII! CAMPIONII! OLE! OLE! OLE!

    🥂

    Apreciat de 4 persoane

  18. Daca si cu parca titlul asta este perfect pentru pauza . Daca tot suntem la capitolul pareri

    Daca in locul milioanelor date pe jucatori vedeta care au jucat un minut si un pic se aducea in antrenor doi scolit la Ajax sau cluburi cu traditie in dezvoltarea juniorilor talentati care sa stie pe langa fotbal si num sa stimuleze psihologic copii parca ‘barca academica ‘ nu mai trebuia stramutata in Burkina Faso. Parca pana si Sabau ar arata bine ca si conduvator al academiei de juniori CFR , in vale se pare ca nu e apreciat proiectul pe care a dorit sa il promoveze la U. Daca managementul clubului ar implica mai mult societatea cfr-ista in viata clubului -promovand in pauzele meciurilor talente sportive locale si numai parca si prezenta pe stadion ar fi mia numeroas daca nu pentru joc pentru a sustine tinerii la pauza. Daca s-a aduce antrenor care se pliaza dupa politica de transferuri a clubului parca si bugetul clubului ar arata altfel decat cum arata cand vine un antrenor care iti schimba jumate echipa . Daca politicul nu si-at mai baga nasul in sport parca si competitia ar fi mia sanatoasa . Daca locul 10 in playout ar si castigat barjul parca altfel ar pune problema echipa din playoff care a pierdut locul de Europa dand in judecata LPF pentru modul in care au organizat competitia si aduce prejudicii nu doar echipei perdante si si nivelului de reprezentare in Europa. Daca clubul ar avea un avocat profesionist care sa formuleze contractele parca CFR nu ar mai fi prezent atat de des la TAS. Parca si daca fac echipa buna –- prin a nu te intinde mi mult dacat iti e plapuma si a avea un plan .

    Apreciat de 1 persoană

    • nu trebuie avocat bun pt TAS. Trebuie plătite salariile restante către străini și atunci nu ajungem nici la uefa și nici la TAS. Antrneori de la Ajax pt tineri nu vom avea niciodată pt ca NV nu da doi bani pe copii, partea juvenila fiind la pământ. (Ținută doar pt ca e obligatoriu)

      Apreciat de 1 persoană

  19. OFFTOPIC

    Uite si un program electoral fain al cuiva care vrea sa candideze la presedintie. Primo asta e agreabil, face niste pastile saptamanale interesante, doar ca e prieten cu Nasu si Sosoaca, doua persoane destul de dubioase, insa, imi plac ideile lui.

    PROGRAM DE RECONSTRUCTIE A ROMANIEI,
    LAURENTIU PRIMO, PRESEDINTE !
    Principiile fundamentale care vor sta la baza reconstructiei Romaniei :

    SOCIAL
    1. Reforma totala a statului roman, trecerea Romaniei la un sistem real democratic – MERITOCRATIA. Pilonii de baza ai societatii meritocrate sunt: PROFESIONALISM + MORALITATE + PATRIOTISM
    2. O noua constitutie – CONSTITUTIA MERITOCRATA adoptata prin referendum. Romania va deveni astfel o democratie participativa (directa).
    3. Eliminarea totala si definitiva din conducerea societatii a partidelor politice, a politicii si politicienilor
    4. Smecheria nu va mai reprezenta o calitate definitorie a “omului de succes”
    5. Conducerea societatii pe baza de management profesionist, pe principiul OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT !
    6. Alegerea conducatorilor tarii si ai tuturor institutiilor de stat pe baza de valoare dovedita prin teste, examen, concurs, moralitate.
    7. Reducerea la minim a birocratiei.
    8. Eliminare pensiilor speciale, eliminarea diferentelor la virsta de pensionare, pensia maxima va fi de maxim 10 ori pensia minima
    9. Sistemul bugetar va fi reformat si administratia publica va avea un numar de maxim 400.000 angajati. Salariul maxim in sistemul bugetar va fi de maxim 10 salarii minime. Salariul maxim va fi al Presedintelui.
    10. Desfiintarea tuturor agentiilor. Ministerele de resort preiau atributiile tuturor agentiilor
    11. Desfiintarea CNA si CNCD, restituirea amenzilor din buzunarele celor ce au votat amenzile
    12. Desfiintarea oricarei cenzuri. Libertate de exprimare si opinie, reala.
    13. Interzicerea totala a paradelor lgbt, a promovarii lgbt, a transsexualitatii
    14. Educatie sexuala doar dupa virsta de 10 ani.
    15. Interzicerea operatiilor de schimbare de sex, a casatoriilor homosexuale si nerecunoasterea schimbarii genului
    16. Reducerea ponderii sporurilor in sistemul bugetar la maxim 20% din salariu si reducerea sporurilor la cele existente inainte de 1990.
    17. Interzicerea fundatiilor Soros in Romania
    18. Oprirea afluxului de emigranti in Romania
    19. Stimularea cresterii natalitatii prin scutirea de orice impozit a mamelor cu patru sau mai mult de 4 copii in viata.

    JUSTITIA
    20. Reforma totala a sistemului juridic, legi putine si simple care sa nu mai necesite armate de avocati si interpretari ale legii. Legea talionului va fi principiul de baza de la temelia noului sistem juridic.
    21. Un nou cod penal cu pedepse deosebit de aspre astfel incit raufacatorii sa fie descurajati, iar omul bun protejat
    22. Folosirea referendumului pentru decizii importante, legi fundamentale pentru tara
    23. Destructurarea si eliminarea din societate a tuturor clanurilor interlope si a retelelor de traficanti de droguri
    24. Pedeapsa cu puscaria pe viata pentru coruptia in justitie.
    25. Pedeapsa cu puscarie de la 20 ani in sus pentru trafic de droguri si de la 5 la 10 ani pentru consum de droguri
    26. Pedepse extreme pentru fapte deosebit de grave (tradare de tara, crime sadice, criminali in serie)
    27. Eliminarea coruptiei, a hotiei, a nedreptatii si a drogurilor din societate
    28. Autofinantarea puscariilor. Toti puscariasii vor trebui sa-si cistige existenta prin munca.
    29. In fata legii oamenii vor fi cu adevarat egali indiferent de functie, sex, religie, culoare sau avere
    30. Fara prescrierea faptelor, fara pedepse cu suspendare, pedepse mult mai aspre pentru toate tipurile de infractiuni si dobinda la pedeapsa pentru procese mai lungi de 5 ani sau sustragere de la executarea pedepsei
    31. Amenzi uriase si suspendare carnet pe termen lung pentru conducere sub influenta alcoolului, a drogurilor si viteza excesiva
    32. Tribunale cu jurati pentru cauze penale grave
    33. Desfiintarea mafiei din politie, justitie, sanatate, paduri, piete, etc.
    34. SRI trebuie sa isi justifice sumele alocate prin combaterea coruptiei, a tradarii de tara si a traficului de droguri. Trebuie sa aduca bani la buget NU sa fie o povara nejustificata, un instrument de santaj, trafic de influenta si control.
    35. Judecarea in regim de urgenta a tuturor retrocedarilor, intoarcerea lor in proprietatea statului in caz de frauda si pedepsirea exemplara a infractorilor.
    36. Confiscare tuturor averilor nejustificate
    37. Judecarea in regim de urgenta a tuturor contractelor de privatizare, confiscari si pedepse grele pentru trisori
    38. Anchetarea tuturor vinzarilor de terenuri si cladiri din patrimoniu public si intoarcerea in patrimoniu public a acestora pe cheltuiala profitorilor

    EDUCATIA
    39. Revenirea la sistemul de invatamint din 1989
    40. Un sistem educational bazat pe valori profund umaniste. La fundamentul noului sistem educational vor sta meritocratia, toleranta, nonviolenta, protectia naturii, vointa de a face bine
    41. Admiterea la facultate se va face numai prin examen, concurs. Facultatile vor fi doar de stat si promovarea examenelor se va face doar pe baza de merit, nemaifiind posibila cumpararea de diplome la universitati gen tipografii de diplome
    42. Sistem de premiere pentru performantele sportivilor si elevilor olimpici si investitii in terenuri de sport cu acces gratuit in toate localitatile
    43. Anularea oricaror beneficii pentru doctoranzi
    44. Pedepse mari pentru plagiatori si falsificatori. Asimilarea plagiatului si a falsului cu furtul din punct de vedere legal.

    ECONOMIA
    45. Un sistem economic la fundamentul caruia vor sta principiul concurentei si a proprietatii private, dar intarirea rolului statului in economie.
    46. Statul se va implica in industria energetica, industria grea, chimica, agricultura si acolo unde mai este nevoie pentru a asigura echilibrul si independenta economiei romanesti. Distributia si productia de energie (electricitate si gaz), apa si carburanti doar prin firme majoritar de stat.
    47. Interzicerea prin constitutie a instrainarii resurselor minerale si naturale.
    48. Interzicerea exploatarii resurselor minerale si energetice de catre alte companii decit a celor majoritar de stat.
    49. Legi care sa descurajeze exporturile de materii prime si minerale
    50. Refacerea industrie grele, chimice si energetice cu actionariat majoritar de stat
    51. Doua cote tva – 10% mincare si medicamente, 20% restul
    52. Impozit unic de 2% pe cifra de afaceri pentru firme cu cifra de afaceri mai mica de 100.000 euro.
    53. Orice cetatean roman are voie sa fie actionar majoritar la o singura firma
    FINANTE
    54. Impozitarea cu 100% a averilor ce depasesc 1 miliard euro indiferent de locatia averii
    55. Impozitarea forfetara, suplimentara, cu 1% pe cifra de afaceri a tuturor companiilor cu o cifra de afaceri mai mare de 10 milioane euro
    56. Un sistem bancar controlat de stat prin Ministerul de Finante. Interzicerea creditului de consum pe o perioada mai mare de 1 an.
    57. Garantarea prin constitutie a dreptului de a face plati si incasari nelimitate cu numerar
    58. Echilibarea balantei comerciale prin stimularea productiei. Impozit zero pentru activitatile de productie. Impozit 10-20% pentru activitati de comert si servicii.
    59. Zero impozit pe dividende
    60. Interzicerea companiilor infiintate in off shore si derularea de contracte cu firme off shore
    65. Reducerea la minimum posibil a numarului taxelor si impozitelor.
    66. Interzicerea prin lege a deficitului bugetar
    67. Salariu minim net pe economie 600 euro, pensia minima 400 euro

    AGRICULTURA SI MEDIU
    68. Cresterea rolului statului in organizarea agriculturii, irigatii, comert cu cereale, constructie de silozuri si amenajari funciare
    69. Reimpadurirea tarii si controlul strict al defrisarilor. Cresterea implicarii statului in protectia mediului.
    70. Implicarea majora a statului in activitatea de reciclare a deseurilor
    71. Interzicerea vinzarii de terenuri agricole si forestiere catre cetateni straini. Doar proprietate romaneasca asupra terenurilor de orice fel si a apelor
    72. Singurul trader de export pe piata cerealelor va fi statul roman prin Ministerul Agriculturii. Profiturile din exportul de cereale se vor reinvesti in irigatii, silozuri si imbunatatiri funciare
    73. Sistem de irigatii nationale cu investitie UE sau nationala
    74. Toate localitatile trebuie sa aiba canalizare si sisteme de epurare a apelor uzate
    75. Toate deseurile (100%) vor fi reciclate. Amenzi mari pentru poluatori si cei ce nu respecta regulile de reciclare. Deschidere centre de reciclare de stat in toate localitatile cu mai mult de 1.000 locuitori
    76. Campanie de curatenie generala in toata tara. Curatare orase, ape, paduri de gunoaie si peturi. Eliminarea sobolanilor.
    77. Reducerea numarului de ursi si mistreti in limite firesti
    78. Apele minerale si balneare pot fi doar proprietate de stat
    79. Valorificarea apelor minerale de catre statul roman
    80. Demolarea tuturor chioscurilor si cosmeliilor de pe terenul statului
    81. Simplificarea la maxim a obtinerii autorizatiilor de constructie
    82. Interzicerea masinilor si a motocicletelor care polueaza fonic.

    POLITICA EXTERNA
    83. Regim de viza cu reciprocitate cu toate tarile lumii
    84. Referendum pentru iesirea Romaniei din NATO si declararea neutralitatii Romaniei
    85. Buget inarmare maxim 1% si interzicerea importului de arme. Arme doar din productia interna.
    86. Aderarea la BRICS si aranjament financiar cu China pentru reesalonarea datoriilor la dobinzi mici si 50 pina la 100 miliarde Euro imprumut pentru inceperea reindustrializarii
    87. Readucerea aurului in Romania, interzicerea depozitarii aurului in alte tari si renuntarea la bondurile SUA
    88. Interzicerea prezentei (stationarii sau tranzitarii) de trupe straine in Romania
    SANATATE

    89. Sistem de sanatate dual, privat si de stat. Medicamente uzuale in farmacii, fara reteta.
    90. Stimularea productiei de medicamente in Romania printr-o legislatie de autorizare mult simplificata
    91. Eliminarea obligativitatii asigurarilor medicale de stat.
    92. Retragerea Romaniei din OMS.
    93. O noua lege a vaccinarii: In Romania vaccinarea e facultativa si gratuita pentru fiecare cetatean roman. Pentru copii e nevoie de consens parental. Eliminarea oricaror constringeri de vaccinare.
    94. Refacerea Institutului Cantacuzino si apelarea la vaccinuri straine doar in cazuri de forta majora

    TURISM SI SPORT
    95. Readucerea litoralului romanesc la situatia din 1990 prin demolarea tuturor cladirilor construite dupa 1990 in mijlocul statiunilor pe foste spatii verzi si a cladirilor construite pe plaje
    96. Plajele doar in proprietatea statului
    97. Sistematizarea si organizarea statiunilor turistice de catre Ministerul de Turism
    98. Statul va stimula si premia excelenta in sport
    TRANSPORTURI
    99. Centuri de ocolire a localitatilor pe soselele nationale
    100. Refacerea infrastructurii feroviare si modernizarea ei pentru trenuri de mare viteza. Tinta – preluarea de catre CFR a cel putin 30% din traficul rutier si de marfa.
    P.S. Dragi politicieni, va invit sa plagiati acest program !!!
    Oricum la altceva nu va pricepeti…

    Apreciază

    • Pe cine as vota la presedintie cu incredere mare (sa zicem 75%) ar fi Calin Georgescu. L-am urmarit de cativa ani buni, pare ca joaca putin teatru, dar omul e fain si bine intentionat. Nu cred insa ca va candida, deci ne vom alege cu…habar n-am, Geoana, Ciuca, Ciolacu?

      Apreciază

  20. Supun la vot: ștergerea comentariilor/mesajelor politice de orice natură. Conțin mai multă bălărie decât alea despre balonul rotund. Dacă așa ceva este posibil…

    Mulțumesc!

    Apreciat de 8 persoane

    • Primul heităr! 🫣 M-am gandit eu ca mi-am fortat norocul, desi, desi, desi…indirect, influenteaza si politicul ceea ce vedem pe stadion. Sorry, Hakana, gata, ma abtin! Pentru mine subiectul e simpatic, nu-s vreun încrâncenat, dar noa…

      PS: daca citeai punctul 82 din program – eliminarea masinilor si motocicletelor care polueaza fonic – ai fi stiut ca nu e deloc balarie. Eu m-am saturat de toata bârâitorile, mârâitorile, cârâitorile care-mi trec pe sub geam de-mi clănțăne dinții-n gură. Heitărule! 😄

      Apreciat de 1 persoană

        • E vina mea, stiu ca astfel de discutii n-au ce cauta aici, dar tind sa o iau pe ulei cand si cum. 😔 De fapt, nici n-o prea fost discutii, am trantit pur si simplu impresii si postari cu diversi candidati pentru functii in stat. Huă!!! 😁

          Reveniiiind…Sava, la nationala (intr-un dialog cam de 2 lei):

          Apreciază

      • Daca ai dubii te poti inspira de la filozoful-antrenor : „Eu mi-am pus Boom TV asta, de curând. Și la Boom TV sunt și două programe porno. Și i-am spus lu’ ăla: „Băi, astea scoate-mi-le!” În primul rând, n-am nevoie. În al doilea rând, dacă le am, mă uit la ele.” Asadar, de principiu e bine sa nu ramina, dar daca ramin ne bucuram de ele.

        Apreciază

  21. Citesc titlul :

    Veste bombă pentru Simona Halep! A primit wild card din partea organizatorilor și poate reveni pe terenul de tenis într-un oraș la care nu se gândea nimeni, unde românca se bucură de o popularitate extraordinară „

    si ma gandesc care oras este, oare Madrid, Roma sau alt oras european cu multi romani . Dau repede pe articol si vine raspunsul : Iasi ! No comment .

    Apreciază

  22. Cand eram mai tanar mai scriam si eu cateva cuvinte despre politica , replici la Racheta parca . Acum , ca si multi altii, sunt scarbit de politica, daca se poate numi politica ce se face la noi .

    Hakana are dreptate, ar trebui eliminate mesajele cu caracter politic . Daca nu se poate, atunci invit pe toti colegii sa faca autocenzura legat de politica, e pacat sa murdarim cu asa ceva acest pretios site, eminamente fotbalistic . Multumesc pt intelegere .

    Apreciat de 5 persoane

    • Una-i una si alta-i alta. Adica, politica nu are ce cauta in discutiile de pe aceasta pagina, ca subiect de sine statator, fiindca daca de exemplu discutam de Dincu sau Falca, atunci ca ne place sau nu, politicul e si el acolo si nu poate fi trecut cu vederea, sau, conform teoriei mele, ca politicul si casele de pariuri sunt adanc infiltrate in viata fotbalistica autohtona, n-am cum sa discut de blaturi si aranjamente fara sa pomenesc si de componenta politica.

      Altfel, sa spunem ca politica autohtona e o mizerie si ca nici nu vrem sa stim de ea…tot nu e bine. Nu facem politica aici, dar mi-ar placea sa facem politica in particular si sa ne implicam in fenomen cu responsabilitate, pentru ca in majoritatea posturilor importante de comanda administrativa avem azi trepadusi cu interese meschine care ne fac viata mai grea decat ar putea sa fie. Trebuie mers peste ei si spus ce au de facut. Eu unul am facut asta la viata mea, am mers peste ei si le-am zis cu subiect si predicat ce sa faca, pentru ca politicianul e reprezentantul nostru in stat, noi suntem sefii lor, si ei trebuie sa execute ce sarcini le trasam. De asta avem stat, pentru ca noi sa putem discuta in tihna despre fotbal si CFR, in timp ce unii oameni alesi de noi, dintre noi, sa ne reprezinte interesele la nivel diplomatic si administrativ. Asta e sensul statului, sa ne degreveze de grija ca asfaltul n-are gropi, ca becurile se aprind seara, ca apa curge la robinet, ca medicul ma poate primi si ingriji, ca scoala imi educa copilul cand eu sunt la lucru, sau ca imigrantul nu-mi intra in casa noaptea. Daca nu avem stat trebe sa ne ocupam noi de lucrurile astea, si atunci nu mai avem timp de nimic altceva, nici de plimbari in parc, nici de castigat bani la locul de munca, nici de somn linistit noaptea, nici de vacante, nici de CFR, de nimic. Politicul trebuie sa reprezinta cureaua de transmisie dintre stat si popor, asta-i sensul lui. Daca politicul nu indeplineste aceasta functie atunci statul dispare, prin absenta. Treaba omului de rand, din popor, e sa se asigure ca aceasta curea de transmisie functioneaza, adica sa se ingrijeasca ca oamenii care ii reprezinta vointa si interesele sa fie si cei care conduc statul. Deci grija mare la greturi, dezgusturi si alte miasme cand discutam de politic, pentru ca daca aia nu ne reprezinta atunci e vai de stat, si daca e vai de stat atunci noi trebuie sa-i suplinim functiile.

      Toate lucrurile astea le-am inteles mai bine in plandemie, cand la unison, la comanda din exterior, s-a actionat impotriva intereselor romanilor si Romaniei. Foarte, foarte putini ne-am implicat atunci, dar, a fost un prilej de exceptie ca sa inteleg cat de ruginita e aceasta curea de transmisie. Totusi, chiar si asa, am avut revelatia sa pricep ca politicul intelege ca functia sa e de subaltern al poporului, de a fi portavocea lui. Degeaba ii vedem la televizor buni de papagal, aroganti, tupeisti, si la patru ace, sunt vai mama lor daca mergi calare peste ei si ii tragi de maneca, nu stiu pe unde sa se mai ascunda. Forta poporului e reala, trebuie doar constientizata.

      Acuma n-am facut politica, n-am mai facut campanie la nimeni, am vrut doar sa descriu putin notiunea de politica si implicatiile sale. Cand intelegem care-i rostul acestor oameni, atunci stim si cum sa ne raportam la ei.

      Apreciază

      • Foarte făină pledoaria ta tiboane! Sunt total de acord cu ceea ce susți tu. Așa ar trebui să se implice fiecare cetățean cum zici că o faci tu, căci un sistem democratic pentru a fi funcțional și trainic trebuie apărat, altfel, aproape fără să ne dăm seama, ne putem trezi într-o zi într-un soi de dictatură. Democrația pentru a rezista trebuie apărată, cine însă să o apere pe aici prin România ?

        Dacă, să zicem, în SUA e reales Trump -nu că moșul Biden ar fi mai breaz- și acesta decide că NATO e o povară prea mare pentru americani, și în consecință organizația se dizolvă, cine ne mai apară de ruși pe noi românii? Că 50% dintre noi imediat dăm bir cu fugiții și o luăm înspre occident, în cazul unei invazii de la est, iar 49% ne aliem cu rușii, ca să ne salvăm pielea. Poate 1% dacă vom fi dispuși să luptăm împotriva lor, atât de patrioți suntem. De asta nu trebuie neglijată nici latura asta politică.

        În plus, voi ceferiștii clujeni, că eu votez prin altă parte, chiar ar fi bine să căutați cumva să-l dați jos din fotoliul de primar pe acest pitic u-ist, care mereu bagă bețe în roate CFR-ului. Probabil că oricare dintre ceilalți candidați ar fi mai bun decât el.

        Cât despre pandemie, că tot aduci vorba, eu personal nu mă pot pronunța foarte clar. Chiar nu mă văd a suferi de scenarită cronică, dar ceva necurat a fost cu ea… Probabil că mai marii acestei lumi consideră că suntem deja prea mulți și că trăim până la vârste prea înaintate și au socotit că trebuie să facă ceva. O fi considerat ei că Dumnezeu, sau pământul ăsta, nu-i mai poate hrăni pe toți fiii săi și trebuie să intervină ei „deștepții” lumii, ca să mai scădem dpdv numeric.
        Când a fost nebunia cu vaccinurile, nu știam ce să fac, am tot ezitat până când a trecut valul. Astăzi însă, când văd câți oameni, încă tineri, se prăbușesc lângă noi din senin, parcă mă felicit cumva. Dar, cine știe? Să nu zic într-un ceas rău! Cert e că suntem învăluiți de mistere destule… Doar Cel de Sus știe care-i adevărul adevărat.

        Iată că dacă pe subiectul „Corvinul” ne-am situat pe poziții diametral opuse, aici pe tărâmul politic parcă rezonăm în mare parte unul cu altul, nu ?

        Și acum gata cu politica! Să vină argentinienii și columbienii ăia promiși, ca să putem trece la „oile” noastre și la ale altora.

        Apreciat de 2 persoane

          • Dacă vorbim de producția de morcov la hectar în planul cincinal curent tot la politică ajungem. 😄 În ultimul sezon agricol cererea a fost mult scăzută, dar acum trebuie să crești nivelul de irigații, să efectuezi toate tratamentele la timp cu cele mai performante produse de pe piață, altfel se va lăsa cu scandal la Comitetul Central dacă ceferiștii vor fi obligați să împrumute morcov din Ungaria, Polonia și Bulgaria pentru a putea privi CFR-ul în condiții civilizate. Iar dacă nu reușesc nici să se împrumute, tensiunile cumulate pot naște revolte sociale deosebit de periculoase pentru partid. 😄

            Apreciat de 1 persoană

        • Trump tocmai a primit condamnare…rămâne de văzut dacă recursul se amână pina după alegeri sau nu. Idioți ca Trump pot afecta și fotbalul prin politici militare inadecvate. Trist e ca prin războaie au mai mult de câștigat decât printr-o pace de lunga durata.

          Apreciat de 1 persoană

          • despre subiectul Trump si razboi am doar un mic sfat, dintre ultimii 7-8 președinți ai Americii este singurul care nu a finantat sau inceput un razboi. Nu crezi ai google. Despre idiot iti spun doar ca pe vremea lui șomajul a fost la cele mai mici cote in ultimii 30 de ani, apoi a venit pandemia din China. Sunt multe alte aspecte ale economiei la care ‘idiotul’ a fost campion. Încă un aspect esti credincios? Daca da, pe vremea lui puteai spune ce gândești nu ca acum cand ne marxiști iti spun eu ce i bine si cei rau…copii isi schimba pronumele din clasa 1 si sexul dupa cativa ani fara acordul parintilor….gata mă opresc ca merg la lucru.

            Apreciat de 5 persoane

            • Momentan a fost găsit vinovat și poate face închisoare. Asta va rămâne mai proaspata pt lumea intreaga. În plus, mie nu-mi plac oamenii de genul lui. Pt o funcție atit de mare trebuie un om echilibrat nu un nebun. Dar dacă electoratul lor asa decide trebuie respectata și părerea lor.

              Apreciat de 1 persoană

            • Nu facem politică 🙂 si chiar dacă nu-mi place fața si stilul de clovn a lui Trump,Ardeleanul are 100% dreptate.Când conducea ”maimuța cu grenada in mână” nu era nici un război,atât rușii,cât si chinezii,ba chiar si ăla ”micu” coreanul 🙂 ,nu mișcau in front.Nu mai zic de ”indienii” bombaroli 🙂,desi pe astia din urma ii manca in fund din născare,nici unul nu ridica creasta.De când a venit moșul care uită si discursul ce-l are scris pe hârtie,toți ”babuinii” si-au luat nasul la purtare,au ajuns până si rebelii Houthi să-și faca de cap…Asta se întampla doar cand cel care conduce n-are 00 si doarme in papuci…De neomarxistii astia care incearca sa ne bage pe gat toate rahaturile lor mai rau ca si comunistii,iar are dreptate Ardeleanu,nici n-are rost sa mai vorbim,ca ne serversc zilnic otrava si de la an la an,in doze tot mai mari 🙂…

              Apreciat de 4 persoane

            • Blinken nu candideaza,dar imi pare un tip ok,mult peste mosul adormit🙂…Din pacate ca si candidat se pare ca in acest moment nu au asa ceva…Si atunci din 2 rele se prefera intotdeauna raul minor 🙂…Mai nasol e la noi,unde nu mai exista nici macar un rau minor 🙂…

              Apreciat de 1 persoană

    • Cea mai bună veste din ultimul timp 🙂…

      Dacă ar mai rămâne Sava si Otele,am avea deja 3 titulari siguri si pe care să ne putem baza.In jurul lor, Petrescu poate creiona fără probleme primul 11.Fundasi pt benzi se pare am luat deja, pe kosovar si pe portughez,l-am luat si pe Kamara care ar trebui să se descurce si pe stânga si pe dreapta,mai trebuie un nr 9,ceva fundasi centrali in funcție de plecări si poate incă un nr 6 pt ai face concurenta serioasă lui Keita(Boateng ar fi la fix).In rest nu convine să bulversăm din nou lotul care abia începuse să se omogenizeze,cu prea multe schimbări ca si in anii anteriori.Eventual dacă l-am repatria pe Păun,el ar fi deja omogenizat 🙂…

      Apreciat de 3 persoane

      • Nu stiu ce sa zic cu Paun, as vrea parca ceva mai mult decat Paun pe acel post, dar e un baiat inimos si muncitor, deci nici n-o sa ma supar daca revine. Totusi, sa nu uitam ca bate si el azi-maine la portile lui U30.

        Apreciază

        • Cred ca pe Paun putem sa-l punem pe lista jucatorilor crescuti de club si castigam astfel 1 loc pe lista,deci e ok.Plus ca deja cunoaste limba si orasul 🙂,e si aclimatizat cu Romania si omogenizat cu CFR in ADN 🙂 si as mai adauga ca e baiat de caracter,linistit si pe care te poti baza,daca nu ca titular,macar ca om de lot cu siguranta.

          Apreciat de 3 persoane

  23. Acum e clar pentru ce există fotbal pe lume. Dacă nu ar exista, s-ar părui oamenii discutând politică, iar după vreo 2-3 etape de păruială din asta online, ar ieși în strada cibernetică și și-ar căra și pumni. Trebuie inventat un mini campionat de juniori pe durata pauzei de vară. Copii au vacanță, nu pierd orele, părinții îi pot duce în cantonament și apoi pot rămâne singuri acasă să facă curățenie, iar noi avem la ce ne uita în weekend. O idee de milioane de pesetas, părerea mea. Trumpulescu, Bidănescu, se aude?

    Apreciat de 4 persoane

    • Ar trebui totuși să dezbatem întâi coerența în politica internă a regelui Tupou VI (al șaselea, nu Vladimir Ilici) în Tonga. Sunt multe de analizat în această chestiune.

      Apreciat de 1 persoană

    • Parca spunea Cristi mai sus…cat timp nu se petrece nimic interesant din cauza pauzei competitionale o sa fie multe off-topicuri, din multe domenii…deci, fiecare cu ce-l doare. 🤗

      Apreciază

  24. Va doresc succes in mesajele politice, ramane doar sa-l idolatrizati si pe Hitler, din partea mea scrieti ce vreti caci e forum liber, nu ?
    Fara sa-mi fi propus asa ceva, intru in silenzio stampa pana ce Tribuna se curata complet de mesajele cu iz politic , poate poate la inceputul noului sezon, caci acum nu numai ca Tibon continua cu ale lui, dar si altii pedaleaza cu aceste subiecte . Sa auzim de bine ! PS . Nu incercati raspunsuri de genul ” nu trebuie sa fi suparat samd „, caci nu voi raspunde la nimeni, repet, revin numai cand se curata acest site !

    Apreciat de 1 persoană

    • Béla, ai dreptate. Totusi reactia eyte un pic intarziata. Bone s a autosuspendat din politica. A promis solemn ca se lasa si nu ne mai irita cu, comentarii politice. Te rog sa ti revizuesti decizia si sa revii. De Bonica ma ocup eu. Am sa i tor dau cu politicu n cap

      Apreciat de 1 persoană

      • Nu are dreptate, Luis.Erau simple discutii si nimeni nu avea vreun interes electoral sau de alta natura.Se schimbau niste opinii,una,doua postari care nu aveau de ce sa deranjeze pe nimeni.

        Bella,nu mai fi sensibil ca o mimoză,că se mai schimbă 2 vorbe in lipsa jocurilor.Oricum niciunul din noi nu va vota la alegerile americane 🙂,indiferent de simpatii sau antipatii,da′ mai bine sa ne mai auzim din cand in cand decat sa bata vantul prin Tribuna…Dacă ne spuneai 2 vorbe despre cum le merge pomilor tăi din livadă 🙂dupa atatea ploi,daca ti-au crapat ciresele 🙂si cand ai facut ultimile stropiri 🙂sau ce seriale bune ai mai văzut in ultimul timp,sunt convins că nu se supăra nimeni.Intre prieteni se schimba frecvent opinii,mai afli una,alta 🙂…Si de cât să faci pe supăratul,mai bine ne spuneai dacă esti încântat sau nu, de prelungirea contractului pe inca 2 ani lui Tachtsidis,care pana acum a fost doar la stadiul de vorbe,insa azi a venit confirmarea oficiala.

        Apreciat de 5 persoane

    • Apreciază

  25. Andrei P. Îți amintești de OJ Simpson când și-a omorât fosta nevasta și iubitul ei și Justiția Americană la lăsat liber!? Mai am o poveste cat de cât personală cu justiția lor. Un amic de-al meu are o companie de transport, camioane imense. Unul dintre șoferii lui parcat pt 15 min pe marginea unei autostrăzi, nevie personală. Era interzis. Un drogat, beat fara asigurare și carnet suspendat sa băgat în camion și și nenorocit viața, scaun cu rotile. Camionul era parcat. După un lung proces compania a trebuit să-l despăgubească pe drogat cu 5 mil…. asta-i justiție!

    Hakana nu fac politica fac supraviețuire într-un regim concentraționar!

    Apreciat de 3 persoane

      • pe de alta parte dacă despre fotbal sunt subiecte puține, pare puțin aiurea sa tăcem toți indiferent de subiectul ales. Pe răposatul chefere T-bone ne divulga inclusiv rețete de mâncare f bune….deci …de ce nu?

        Apreciat de 2 persoane

        • Mamma Mia, au trecut 1000 de ani parca! Erau niste vremuri de pionierat, cu online-ul, cu CFR-ul entuziast al lui Arpi, acum stramb din nas daca mi se propune sa aleg intre titlul de campion si cupele europene, inclinand balanta spre cupe. Uneori incerc sa-mi aduc aminte ca acest CFR a fost totusi un miracol, capabil sa distruga suprematia mafiei meteciene. Nu vreau sa mi se para normala toata performanta obtinuta pana acum pentru ca m-ar face arogant. Trebuie sa fiu smerit, ca enoriasii din parohia lui Florinaccio.

          Bravo, CFR! Multumesc, CFR! Forta CFR!

          PS: Vad prin asa-zisa noastra presa tot felul de barfe privitoarele la campania de transferuri a fecesebelelor…cica ar pregati nu stiu ce mega-transferuri, ca Gigi vrea sa schimbe strategia si sa bage mai adanc mana in jeb. Poate nu iese fum fara foc; Nu e de dat deoparte nici echipa lui Jucu, care clar e dispus sa cheltuiasca zdravan din moment ce plateste cu 1 milion de euro staful tehnic al irlandezului. Deci sunt cel putin doua echipe care vor avea un buget mai mare sezonul urmator, asa ca daca vrem sa contam la titlu va trebui sa procedeze la fel si Varga. Altfel, Kamara si Simao Rocha sunt doua transferuri de top, nimic de comentat, dar n-o sa fie floare la ureche sa castigam campionatul daca se investesc bani si pe la restul cluburilor.

          Apreciază

  26. Dacă aveți de vorbit politică, vă rog intrați pe Tribunul FSN.

    Aici este patria fotbalului! Patria tranziției defensive a lui Deac, a robinsonadelor lui Sava, a golurilor de kinogramă semnate de Otele, ratărilor de basm ale lui Birligea, paselor filtrate ale lui Taxi, stopurilor pe piept marca Ilie, intercepțiilor de ultim sacrificiu ale lui Camo și multe, multe altele… Luptă CFR!

    Apreciat de 2 persoane

  27. Grecul ca grecul, dar pe muntenegreanul Radunovici nicicum nu-l văd venind la CFR, în ciuda articolelor cum că am vrea să-l furăm de la FCSB. Și chiar dacă l-au adus pe Kiki pe postul său, tot nu-mi vine a crede că s-ar potrivi la Cluj, cred că e doar motiv de negociere.

    Apreciat de 1 persoană

  28. În loc de politică, înainte de miuța celor 22 miliardari de la Londra, să ne amintim de vremurile în care fotbalul era mai puțin business și mai multă plăcere, și pe ăștia îi vedeam doar la bulgari sau unguri.

    Iar „clovnul” cu șiretul dezlegat, a arătat mai mult fotbal într-o încălzire ca jucătorul obișnuit de superliga:

    Apreciat de 3 persoane

    • Iti dai seama cat de jos e fotbalul nostru daca n-am fost in stare la nivel de tara sa trimitem macar O echipa in grupele Conference?! Finala s-a dat totusi intre o echipa practic no-name pentru fotbalul european si Fiorentina, o echipa de mijlocul clasamentului din Italia, mai degraba cunoscuta pentru orasul in care e situata. Iar in competitia asta, macar in asta din toate cele trei, Romania n-a putut trimite nimic!!! Asta inseamna sa ai un fotbal lipit pamantului de sarac, din pacate.

      Apreciat de 2 persoane

    • Cum să câștige din moment ce nici măcar n-au reușit să se califice în această competiție? Cum să se califice dacă nu au reușit în istorie să devină vicecampionii României? Pe de altă parte, poltică, nu, Real Madrid, nu, tare mi-e că Luis e în pericol cu cultura lui agricolă.

      Apreciat de 1 persoană

      • Acuma sa nu ridicam statui echipelor astea care au bani garla. Daca ar fi sa vedem fotbal produs cu jucatori autohtoni, cum era inainte de introducerea capitalismului in fotbal, atunci lucrurile ar sta mult diferit. Acela ar fi fotbal moral si etic, asa, stam si ne uitam la aceleasi echipe care se bat la trofeu an de an, bucsite cu miliarde de euro. Pai, astia de la Madrid numai in sezonul curent de CH.League o facut spre 200 milioane de euro. Ok, ca acum e capitalism, dar de ce-mi vorbesti de fairplay financiar?!!! Cine vrea fairplay financiar sa se uita la ce se intampla in SUA. Aici e monopol. Prostii si saracii au dreptul la Conference, in rest sa-si puna pofta-n cui, ca de aia exista Europa League si Conference, ca sa taca din gura ratatii si saracii Europei. Ia fairplay financiar cu polonicu’, fraiere! Fairplay, Egalitate, bla-bla-bla…e FIX pe dos. Mesaje de adormit vigilenta. Si uite cum incep sa fac iar politica… 😄

        Apreciat de 3 persoane

        • Mda. Iar politica, de obicei, are puțin de a face cu realitatea.

          Noroc cu internetul, că poți verifica din trei clicuri, cine au fost câștigătorii fostei Cupa Campionilor Europeni în vremurile acelea ”de dinaintea capitalismului” (1955-89): Real Madrid 6 trofee, Bayern 3, Liverpool 3, Ajax 3, AC Milan, 3, Inter 2, Benfica 2, Nottingham Forrest 2, Celtic, Feyenoord, Hamburg, Porto, PSV, Juve, Aston Villa și Steaua. Nu știu care dintre aceștia se califică în categoria ”proști și săraci”. (Pt cei născuți după revoluție: în 85-90, când Steaua juca 2 finale și Dinamo o semifinală, astea două echipe nu erau nici proști, nici săraci, practic reprezentau lotul lărgit al naționalei, în afara lor nu mai era nimic relevant în fotbalul românesc. )

          Cât despre capitalism vs. comunism, istoria ne arată că până acum libertatea a condus la inegalitate, iar egalitarianismul la dictatură, urmează ca generațiile care vin să inventeze un regim mai just.

          Apreciat de 4 persoane

          • Păi bine, și unde-s acum echipele olandeze, alea sârbești, românești și de mijlocul clasamentului din Anglia?! Vreau sa le vad macar in finale sau semifinale. De ce au dispărut?!

            Apreciază

            • Păi cum să fi dispărut? Au fost acolo, doar că lumea își amintește doar de ăstia mari ca Real sau City. Sampdoria in 91, Ajax în 95 și 96, Valencia în 00 și 01, Leverkusen în 02, Porto cu Monaco în 03, Tottenham în 19. Noi din Est, am ajuns de 6 ori în finală în 50 de ani: o dată în anii 50, o dată în 70, de trei ori în 86-91. Mai așteptăm, dacă prinde vreunul în următorul deceniu, suntem în grafic. Cred că dacă nu era războiul, ucrainenii sau rușii aveau o șansă la o finală, la ce bani se băgau la un moment dat.

              Apreciat de 1 persoană

  29. Inegalitatea este data de Creație și nu poate fi ‘’reorganizata’’ asa cum cred doctrinele totalitare marxist-leniniste sau in special cele de tip Hitler, Ceaușescu care se voiau a fi de tip personal, vezi doctrina ‘’omul nou” lansată la Scornicești (nume predestinat).Ca sa nu ieșim din sfera fotbalului sa amintim ca Dobrin nu a fost lăsat la Madrid (in ‘’sclavie’’) numai pt simplul motiv ca le ar fi arătat colegilor romani ca la Real ar fi devenit milionar.Și atunci cum stam cu ‘egalitarianismul’ tovarăși?

    Altfel spus ce egalitate era in comunism când unii erau înalți, frumoși și aveau și neveste frumoase!

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.