Dacă și cu Parcă


Nici n-a tăcut bine fanfara după meciul de pomină cu marinarii, că ne-am trezit în sevrajul fotbalistic de vară, numărând zilele până la primul amical. Care nu știm cu cine va fi, unde, și mai ales când. E un weekend fără meci, primul dintr-o serie lungă de abstinență fotbalistică. Însă, spre deosebire de înaintașii noștri din anii 70-80, care nu găseau vara în Făclia mai nimic despre tovarășii fotbaliști din Gruia, noi avem noroc că la umbra Tribunei CFR putem diseca sezonul tocmai încheiat, și, mai important, putem visa la următorul, unul mult mai bun și plin de succese. Că dacă în cel trecut, cu toate poticnelile lui, am reușit să smulgem argintul, e musai să ne întoarcem la anul pe primul loc. Și, până la urmă, toate echipele faine au terminat sezonul pe 2. CFR, Arsenal… și cam atât.

Să recapitulăm. Deși am pornit bine, reușind să bifăm prima poziție în clasament vreo câteva etape, proiectul lui Mando s-a șubrezit în iarnă. Vremea potrivnică (să nu mai zic de gazonul nostru comunal) a scos la iveală lotul subțire, fără căptușeală, și banca de rezerve ce dârdâia de frig și de frică. Iar când Deac s-a văzut înconjurat de tripleta zveltă a majoreților Fica, Filip, Luca frecând cerga pe margine, s-a mai produs o ruptură în vestiar. Dar ipocrizia crescuse de la stadiul de bebe la cel de adult în doar câteva luni. Ceea ce pornise ca o reconstrucție a prins tupeu, iar capul lui Andrea a căzut după câteva egaluri cu ghinion. Al treilea băț în roate ni l-a băgat NV, care, după ce a trâmbițat transferuri spectaculoase, ni l-a îndesat pe gât pe Mutu. La capitolul regrete eterne putem trece mulți figuranți care n-au rupt gura târgului, ci doar au strâmbat-o de râs, dar nu-i mai amintesc, în caz că ne citesc mamele lor, doamna Mamic, doamna Juricic etc. Altă rană ce s-a cicatrizat greu a fost dubla cu Adana. De ce a fost băgat Otele abia în minutele 86 și 95 mi-e greu să pricep. Nu se știa că va ajunge vedeta noastră? Sau pe atunci voiam 10 milioane pe Yeboah? Parcă… Apoi, cireașa de pe colivă, meciul cu Corvinul, un coșmar istoric, un SF cu scene explicite de automutilare și nuditate fără gol. La capitolul realizări mărețe rămân serile frumoase în compania Bocciilor, mai ales acel 4-3 din vale, alte victorii cu 4-0, plus revanșele cu Rapid și Farul. Am avut cel mai bun atac din Liga 1, băgând mai multe goluri decât în unele sezoane în care am luat titlul, iar, după multă vreme, dăm un golgheter al campionatului. Bravo, Philip!

În concluzie, o prestație bună, per ansamblu, dar inconsecventă, iar asta mai ales din pricina lotului mic și al bugetului flasc. De ajuns ca 2-3 ceferiști să nu prindă o zi bună, că dublurile lor desăvârșeau de obicei lucrarea. Rezervele nu au adus pe teren decât oftaturi și deznădejde printre cei ce sperau la vreun gol izbăvitor în final. Dacă aveam măcar vreo 3 jucători în plus, ceva mai maturi decât tripleta de pe bancă, alta ar fi fost situația. Din păcate pentru antrenori, n-au avut material nici pentru un front, darămite pentru alte deplasări peste hotare. În condițiile astea, locul 2 e o realizare, mai ales dacă te gândești că etape la rând n-am câștigat împotriva echipelor importante și am jucat cu o mare balegă în șorturi.

Bun, am stabilit unde a fost gaura din ciorapul lui Ahile, acum se pune problema ce facem. Coasem la el până se rărește în altă parte? Cu dacă ne-am lămurit, iar cu parcă, parcă ne trebuie oameni în carne și oase și adidași, nu columbieni verzi pe pereți. Singura posibilă garanție că gura slobodă a patronului își va vedea lungul nasului e DP. Vom vedea dacă se schimbă puțin atitudinea asta de boss local, care se dă în bărci și merțane, promite argentinieni și titluri, iar când îl ei la bani mărunți nu mai vrea să scoată din buzunar decât batiste cu muci.

-Stai, domnule, că n-am de unde, că a fost un an greu, n-a plouat, a dat mană și apartamentele din ogradă s-au uscat, s-au scuturat IT-iștii când a dat bruma, și așa mai departe. Știm noi… Nu, și nu e o datină doar de pe la noi, peste tot în lume se face la fel. Lauda de bășine nu miroase a bine. Să nu ne mințim, acum că am terminat cu un 10 la ultima teză, că lucrurile merg unse. Salariile vor scârțăi în continuare sub fotoliul lui Balaj, gazonul e în pericol și iarna viitoare, iar stadionul se șubrezește accelerat. Desigur, are un farmec de Anglia anilor 74 ce cu greu îl mai găsești, dar puțină curățenie și un strat de lavabilă sub Tribuna I nu ar strica.

Dar acum cel mai important lucru e să vedem ce fotbaliști liberi de contract găsim. Traficul filmulețelor de pe YouTube e în floare. De regulă este scos în evidență că fotbalistul propus deține două picioare, că uneori poate chiar să fugă, iar că acum trei ani a nimerit o centrare. Bine, a mai fost și o pasă în amicalul cutare, plus un dribling înainte de Crăciun, care ne este prezentat din mai multe unghiuri. O fi și versiuni de TikTok de câteva secunde, doar cu un sprint, sau o demarcare bună, habar n-am, dar e posibil. Sau chiar varianta Instagram, doar o poză cu Ronaldo. Așa cam à la Mutu. Sunt sigur că tentații ca astea umblă slobode prin emailuri, noroc că Dan Petrescu e de școală veche și așteaptă încă VHS-urile la post restant. Din ultimele bârfe am aflat că se peticește deja pe flancuri. Pe la mijloc însă, pe la șale, ne trebuie un pled, două, de rezervă. Dar la cap e de obicei cel mai greu. Birligea a intrat pe lista posibililor accidentați la Națională, de acolo de unde și Burcă, și Camora, Deac, Manea sau Mogoș s-au întors loviți. Dacă, dacă îi găsim și lui Birli-gol o pereche, parcă, parcă putem pune de-o nuntă la anul.

Știu, bat apa în piuă, dar ce altceva să bați, dacă nici cu Unirea Dej nu mai jucăm, iar toată lumea e în vacanță. Iar s-a oprit campionatul când eram în formă…

Luptă CFR!

400 de comentarii

  1. Tibon, tu ai o problema mare de tot cu termenii economici. Monopol este in SUA, unde nu e „fair play financiar” , ci capitalism pur. Acolo „Liga” da un numar de franchize pe care le cumperi ( asa ca la Mc Donalds) iar sindicatul jucatorilor si al patronilor agreeaza un salary cap de asa maniera incit francizele sa fie profitabile. Nimeni nu poate promova, daca nu cumpara o franciza, daca aceasta exista. Iar cind ai franciza, poti intreba in diverse orase cam ce iti ofera ca sa vii la ele. Intr-o Super Liga Europeana, eventual diverse orase mari din tari mici ar avea sansa sa pozitioneze altfel cite o echipa, dar atunci asta a insemna de fapt moartea celorlalte – Budapesta ar avea evtl doar Ferencvaros, Bucuresti doar FCSB, samd. Cit despre egalitate, ea se refera la sanse – evident ca fiecare echipa sau cum scrie Csongi fiecare dintre noi pornim la start cu un bagaj diferit – in fotbal e vorba de background financiar al clubului, coeficientul de tara, capacitatea manageriala, cutume locale ( in cite tari vezi personaje de calitatea patronilor romani in fotbal?) samd. In viata de zi cu zi sunt inteligenta nativa, sanatatea, starea economica a familiei, locul in care te nasti si oportunitatile pe plan local samd. Revenind la fotbalul din RO nu este nici o rusine sa acceptam ca deocamdata nu are resursele de a plasa echipe in Champions League dar trebuie sa si acceptam ca acolo unde exista fie si temporar bani la nivelul calificarilor in Europa League ceilalti factori dincolo de bani nu au prea permis asta. Fotablul romanesc e cam ca in bancul ala cu alergatorul sovietic…. de ce sprinterii rusi la 100 de metri sunt egalii americanilor dar nu ii depasesc? Raspuns: ca sa nu se vada ca au sortul rupt in cur.

    Apreciat de 1 persoană

    • 😄🤗🥰

      Cristi, dragă, e un haos total la tine cu monopoluri, fairplay, capitalism, samd. Te pierzi in lucruri mărunte. În America sistemul e gândit în așa fel încât toată lumea să aibă acces la sport de cel mai înalt nivel. Nu e deloc vorba de monopol, e vorba deja de un socialism de înaltă performanță construit pe umerii capitalismului. Sunt doar 2-3 state care nu au sport de performanță, cu reprezentantă in prima ligă valorică, una din ele fiind Alaska, unde faci performanță doar încercând să trăiești acolo 😄 …în rest, până la 50 sau câte sunt, toate au sport de înaltă performanță.

      Si acum intorcandu-ne în Europa, cum poți tu sa nu vezi nedreptatea, când o mână de echipe își trag ce jucători vor, de unde vor, pe ce salarii vor. Păi in NBA discutăm de plafoane salariale, acel salary cap de care ziceai și tu, agreat de comun acord cu restul. Păi unde ai văzut tu așa ceva în Europa, mai precis în Ch. League, că despre asta discutam?! E monopol 100% pe fotbal al englezilor, nemților, spaniolilor, francezilor, și în mica parte a portughezilor datorita faptului că sunt cap de pod pentru fosta lor colonie – Brazilia. Restul sunt invitați să mănânce oasele aruncate pe jos, numite Europa și Conference League, unde culmea …și acolo se bagă, nici măcar ălea nu ți le-ar lăsa.

      Apreciat de 1 persoană

      • Tibon, daca ai trai mai putin din lozinci patriotarde si ai verifica date si nu pareri, ai observa ca din 50+1 de state din SUA, in anul de gratie 2024 „decit” 22 adica aproape jumatate nu au nici macar o echipa de fotbal american, baschet masculin sa feminin, hochei, soccer masculin sau feminin, baseball. Si daca te vei uita pe harta vei observa ca statele astea sunt cele mici din nord est (adica un fel de balcanii lor la populatie), partea de sud a mid westului dintre Texas si Florida ( un fel de Europa de Est du rednecks, sunt AURistii lor) si in Nordvest intre coasta pacifica si Chicago– adica o zona goala cam ca Scandinavia. Parca ajungem sa fie tot cam ca in Europa.

        Apreciat de 1 persoană

        • Da, mi-am luat eu prost informatia, e cum zici. Probabil pur si simplu sunt state care nu pot produce suficiente oportunitati pentru a atrage niste societati de nivelul primei ligi. Totusi, statele alea au echipe din esalonul secund, deci chiar daca nu primesc Ch. League, un Europa League sau Conference tot au. Ramane valabil ce am scris anterior, doar ca trebuie redimensionate cifrele. Acuma, Europa are tot 50 de tari, ca SUA. (https://www.nationsonline.org/oneworld/europe.htm) Aia ar insemna ca ar trebui sa avem 28 de tari in Ch.League, pentru a pastra proportiile, doar ca, de exemplu, in sezonul curent, au fost doar 15 in faza grupelor. Si pe langa astea mai trebuie si Conference si Europa League, ca la americani toate statele au echipe in ligile inferioare. Deci, chiar si cu redimensionarea cifrelor tot arata cu mult mai bine situatia lor fata de cea din Europa, unde pasionatul de sport primeste sport. Noi in Romania primim preliminarii, ca daca Real Madrid face doar din Ch.League 200 milioane de euro, si daca nu e plafon la salarii si jucatori, cumpara pe cate zeci de milioane vrea si plateste salarii la jucatori de cat duce China. Si gargaragiii astia de la UEFA bat moneda pe fairplay, si fairplay financiar in cazul de fata. Macar sa nu fi zis nimic, atata macar, sa nu pomeneasca de fairplay si egalitate de sanse. Cine-s cu lozincile, eu sau ei?!

          Apreciat de 1 persoană

          • Vezi ca eu am calculat toate sporturile principale. Ca daca luam si in Europa baschet, handbal, rugby, hochei apar multe tari ” mici” deoadata mari. Nimeni nu contesta faptul ca suprematia in fotbal este in tarile mari care asigura ” la intern” bugete mari, de aici insa pina a cauta nedreptati e cale lunga.

            Apreciază

            • Pai daca te uiti la baschet sau la handbal, tot ei sunt acolo la varf, mai ales spanioli. Is ca raia spaniolii astia in Ch.League. Nu stii pe ce usa sa intri numai sa nu te mai lovesti de ei. Ei sunt abonati la toate Ch.League-ile, indiferent de sport. Si sa nu-mi zici ca sunt o tara asa mare si dezvoltata. Olanda ce e daca Spania e asa de mare si dezvoltata? Pai Olanda e a treia putere economica in Europa, dupa Anglia si Germania, ei n-ar vrea un Ch.League la ceva? Aveau Ch.League pe vremea cand se juca fotbal moral si etic, cu jucatori produsi de academie. Acuma nu mai conteaza sa ai academie si sa produci ceva, astea sunt pentru prosti si saraci. Bogatii cumpara juma de Africa, precum francezii care pot alinia 3 echipe nationale de valoare similara sau isi trag petrolisti arabi, rusi, si ce s-o mai nimeri care au nu miliarde, ci mii de miliarde de euro putere financiara. Ia fairplay financiar cu polonicul! Nu exista comparatie cu americanii , acolo sunt avantajate cluburile mai sarace cu acces la jucatori de valoare din ligi inferioare, exista plafoane salariale, si mai stiu eu ce alte masuri, astfel incat sa fie toti cat de cat pe la acelasi nivel sportiv.

              Sa ne intelegem, nu sunt poet, fotbalul de azi se face cu bani. Dar da-mi frate si mie posibilitatea sa contez undeva, sunt tara europeana, daca tot vrem sa avem o competitie inter-cluburi, pai pune frate niste conditii sa pot avea si eu o sansa ca daca semnez cu un Tachtsidis, un El Kaddouri si un Konoplyanka (in forma, si nu rupti) sa joc cu Real cu 1% sperante de victorie. Ok, ma bate Real, sa fie sanatosi, dar lasa-ma frate macar sa joc cu el, altfel ce fac cu Liga campionilor (tarilor europene)? Vrea Gigi sa bata Real, e campion, lasa-l frate sa joace macar cu el, si in paralel pune-i o limita la cheltuieli cu jucatorii si numarul lor. Pai daca il lasi sa-si cheltuiasca alea 200 milioane pe ce-i pofteste sufletul, ce trebuie sa faci ca sa-i mai bati, in situatia ca totusi esti vreun fericit al sortii din „lumea buna a fotbalului” caruia ii este ingaduit sa joace cu Real? E monopol pe paine! Ok, nu ne mai intoarcem la fotbalul boem, in care se juca de dragul sportului, al interactiunii cu spectatorii, al notorietatii si stimei de sine, acuma totul se face prin card, dar frate, pune niste conditii care sa permita sa traiasca si celor pasionati, dar care nu au aceleasi resurse financiare si conexiuni la dispozitie. Nu facem un fotbal caritabil, dar cat de cat sa ne apropiem de o minima egalitate de sanse. Asta nu e ceva absurd. Sau inchidem pravalia, si facem competitie separata Spania-Franta-Italia-Germania, asa cum si-o dorit de fapt, dar sa nu mai pacalim oamenii fix cu acele sloganuri si indemnuri la corectitudine si dreptate pe care in cel mai despretuitor mod astia de la UEFA le servesc naivilor.

              Apreciat de 3 persoane

  2. Competițiile astea din SUA sunt artificiale până în măduvă, de aia în zeci de ani au produs dor vreo câțiva jucători de fotbal și în general oferă o emoție egală cu zero. Aici duc regulile lor financiare.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Atacantii din Italia nu-s nici unul peste Birligea. Hai, Edi, lasa-i pe astia impresariati de mafia machedoneasca, baga pe cei care merita! Dragus ala e ok, nu-mi displace.

    Apreciază

      • Se vehiculează,da‵ degeaba…

        Polonezul are 1,71m si 22 ani,vi se pare in asentimentul lui Petrescu un jucător si mic si tânăr 🙂…?Nu mai zic că ar si costa ceva…In plus ne-ar strica si media de înălțime si pe aia de echipă de veterani 🙂…S-ar potrivi ca nuca in perete cu conceptul ”maestrului” 🙂…Putem căuta liniștiți altul,mai bătrân,mai înalt si dacă se poate,unul care să nu coste mai nimic 🙂… Francezul din Africa se potrivește la fix profilului dorit,da′ pe ăsta micu‵ nu-l văd venind cat e Petrescu pe bancă.

        Apreciază

          • Nu se prea poate,pt că nici unul nu avea 1,70m 🙂…Yeboah era tânăr dar avea si profilul de jucător ce se caută pe piață,african,tânăr si longilin,ca dovadă l-am si vândut urgent.

            Pe Birligea il băga mai mult pt că se încadra in regula obligatorie a jucătorului U21 si celălalt U21,Petrila, o perioadă bună a fost accidentat,apoi până si-a revenit a mai trecut ceva timp si oricum nici Petrila nu prea era un jucător pe placul lui Petrescu.Asta a fost sansa lui Birligea in mandatul anterior a lui Petrescu.Polonezul pe lângă faptul ca e mic, are si ghinionul că nu se încadrează la regula U21.Deci cu Petrescu ar avea cel mult sansa lui Mailat 🙂…

            Apreciază

            • Deci cu polonezul oricat de promițător ar fi,nu-mi fac speranțe de nici un fel pt că cum am spus,nu cred că va ajunge la noi.Insă sunt tare curios cat va mai juca Ilie cu Petrescu antrenor.Părerea mea e că fiind jucător titular la nationala de tineret,deci cu talent si potențial,dacă nu vrea să se piardă pe drum si dacă vrea să joace,ar fi indicat sa plece.Sava va fi jucătorul nostru U21 si cam atât 🙂…

              Apreciază

            • Fără sentințe, deocamdată, urmează CE. E posibil ca Niță să se accidenteze, Moldovan să facă un Covid-19 pe durata turneului final, Târnovanu o luxație la degetul mare de la mâna dreaptă și la degetul mijlociu de la cea stângă, Sava titular, 7 intervenții decisive în primul meci, alte 6 salutare în al doilea meci, mai scoate 8 goluri ca și făcute în al treilea meci, cel mai bun portar în meciurile din grupă. Nu știu dacă 0 goluri primite e de ajuns pentru o calificare mai departe pentru că nu am informații credibile privind golurile înscrise de colegii lui, dar chiar și cu 3 rezultate 0-0, Sava e pa, nici o șansă să fie jucătorul nostru U21 în sezonul următor.

              Apreciază

            • Mda,incepe Campionatul European si trustul Pro cel care transmite meciurile,a avut deja grija sa colectioneze niste ”analisti” toti unul si unul 🙂…RegheBlat Manelistul,MaricaProsop,SlugaCiobanului mm,si Exaltatul Chipciu vor analiza meciurile,iar nelipsitul Mironica va fi printre comentatori 🙂…Motive suficiente pt a urmari meciurile pe italienii de la RAI.

              In cazul exceptional in care,Sava va ajunge in lotul pt CE,daca va si juca pt ca toti ceilalti portari din fata lui sunt indisponibili 🙂,iar Romania datorita reflexelor si paradelor sale va reusi sa obtina nesperat 3 rezultate de 0-0 🙂,Sava reusind astfel sa se faca cunoscut,sa-i creasca cota si sa-l vindem urgent pe bani frumosi,deci in acest caz exceptional si putin probabil,tare ma tem ca prima optiune pt U21 va deveni tanarul Otto 🙂…

              Apreciază

            • A mai fost Culio cu 1.76 si Golofca adus de Petrescu cu 1.69, desi el a fost mai mult rezerva ca atunci chiar aveam jucatori in banda mai buni. Daca se dau bani pe jucator si e si tanar, va avea parte de sanse sigur. In teorie Varga nu se implica la echipa, dar erau momente cand anumiti jucatori pareau impinsi in fata indiferent de prestatiile avute, in ideea ca era interes pentru ei(Otto) sau ca s-au dat bani pe ei(Costache, Ionita). Pascanu ar fi exceptia de la regula, care a avut ghinionul de a veni deodata cu Burca si probabil isi dorea sa aiba cat mai multe minute, ca dovada ca s-a dus repede la Voluntari dupa 6 luni si mai apoi a fost vandut in Spania.

              Apreciază

            • Culio e din alt aluat…Era stanca si nu-i luau mingea de la picior nici 3 adversari…Se vedea ca are vână de zidar in el 🙂.Si oricum cand la adus Petrescu la prima debarcare(a lui Petrescu),Culio nu mai era tanar ,era deja un jucator experimentat si cunoscut bine de catre noi,se stia ce poate.De ultima debarcare,nu are rost sa mai vorbim,ca a fost bomboana de pe coliva si doar i-a stricat imaginea buna pe care o avea.Pe Golofca de trista amintire,mai bine nu pomeneai ca mi-ai stricat buna dispozitie 🙂…Ala nu era nici de nivelul pinguinilor 🙂 si nici un moment n-am inteles de ce a luat Petrescu un asemenea metru umblator,plecat de peste tot pe usa din dos…

              Si eu am avut senzatia ca Costache a fost mereu impins din spate pt faptul ca s-au platit multi bani pe el.Un ochi expert nu avea nevoie de 5 ani pt a realiza ce gluma de jucator e.De fapt s-a vazut ca in momentul cand n-a mai fost impins din spate,dupa ce a plecat de la noi,n-a reusit sa se impuna nici la indieni si nici prin Cipru,marcand in 2 ani ca atacant 3 goluri ,deci sub celebra lui medie de 2 goluri pe sezon 🙂,avuta timp de 5 ani la CFR…

              Impresia de lucruri mai putin ortodoxe 🙂,am avut-o nu doar la unii impinsi din spate,dar si la altii care de la un moment dat,erau mereu ”accidentati” 🙂…

              Apreciază

  4. Rămasă fără Daniel Popa, Universitatea Cluj caută soluții pentru atac.

    Potrivit surselor actualdecluj.ro, „șepcile roșii” au făcut o ofertă oficială pentru Cheikh Touré, atacant francez de 27 de ani, de la Nancy( liga a treia din Franța).

    Toure a înscris 15 goluri în ultimul sezon și se află în ultimul an de contract. Atacantul vrea să plece, după ce echipa a ratat promovarea în Ligue 2, terminând pe 6.

    Universitatea Cluj a trimis o ofertă de aproximativ 200.000 de euro pentru atacant și oferă 40% dintr-un viitor transfer.

    Apreciază

  5. Poate pentru unul doi să dăm ceva bani, dar nu cred… Zice Dan, cică. Cel mai greu meci pentru antrenorul nostru început. Jucătorii gratis nu vin prea repede. De semnat putem să-i semnăm doar de la 1 Iulie. Dar de abia am intrat în iunie, alegerile astea papă bani, plus concediile, plus Olimpiada. N-ar strica să-l readucem pe Hoban.

    Apreciază

  6. Se pare că ne despărțim și de Bârligea. Dacă mai pleacă și Otele, plus Sava, vom avea în față încă un sezon de „reconstrucție”.

    Și chiar ar fi cazul să-l aducă pe franțuzul acela

    Apreciază

        • Nu știu, care a rămas cu mai mulți bani net.

          Întrebarea pe care trebuie să-și o pună conducătorii și pe care îmi pun și eu, este cum au reușit ei să-l vândă la preț dublu în 6 luni, mai precis: de ce n-am reușit noi să-l dăm cu 2 milioane?

          Apreciat de 3 persoane

          • Nu-ti mai pune intrebari simple si logice,pt ca raspunsul va fi mereu acelasi indiferent de situatie sau anotimp 🙂…Esti licentiat in fizica nucleara 🙂…?Atunci n-ai cum intelege oricat te-ai stradui 🙂,asa cum n-o sa intelegi niciodata daca un antrenor e bun sau nu,daca nu ai vazut antrenamentele 😲…Imi pare rau,dar nu toti sunt meniti sa inteleaga 😁…

            Pana ”ieri” Petrescu era explicatia pt ”dezastrul” financiar.Acum e salvatorul ,de asta zic ca nu toti pot intelege ceva fara sens.Maine daca apare din nou Copilul,va trebui sa intelegi ca dezastrul financiar e de la seceta si incalzirea globala 🙂…De asta zic,nu e simplu de inteles …Ceea ce trebuie sa intelegi de fapt,e ca de fiecare data cand se greseste intr-un fel sau altul,in loc sa vezi ca e cineva tras la raspundere sau sa vezi ca gresala facuta nu se repeta din nou,vei vedea scuza cu dezastrul financiar care acopera orice tampenie facuta,la fel cum nisipul acopera rahatul facut de pisici.Doar ca nu dupa mult timp el va iesi din nou la suprafata si din nou vei fi servit cu aceeasi scuza si tot asa la infinit,de asta spuneam ca vorbim de un cerc vicios.

            Apreciat de 1 persoană

  7. E clar ,iar ajungem la faza, dacă nu-l vindem in vară,vom lua si pe Birligea praful de pe tobă cum am luat pe Manea 🙂…Iar am asteptat la un jucator tanar si de nationala sa-i prelungim cand va intra in ultimul an de contract si cand jucatorul te joaca cum vrea.N-am invatat nimic din experienta avuta cu Manea.Parca vad daca nu pleaca si nu prelungeste si asta se va ”accidenta” cat de curand 🙂…Da′ si când vezi cum prezintă gesepe-ul situația,te doare bila…Cică „Feroviarii vor să obțină ceva de pe urma vârfului” 🙂…Dacă era vorba de un fcsb-ist ,vorbeau doar la superlativ si cifrele erau pe putin 5-6 milioane 🙂,cum de altfel fac cand se discuta de Olaru…Bine, la astia are grija gigi sa le renoiasca contractele cu mult timp inainte sa li se termine.De fapt nici nu prea mai renoieste, le face direct pe cate 7 ani 🙂…

    Adevarul e ca suntem și noi fraieri,o echipă ce an de an e prezenta in grupele europene vinde la jumatate de pret fata de indienii care n-au mai vazut Europa de zeci de ani…Noi il luam pe Dugandzic cu 500k si dupa 6 luni il vindem la indieni cu 400k ,iar ei 1 an mai tarziu il dau pe 2 milioane 🙂…Il vindem la indieni pe Krasniqi cu 1 milion,iar ei se pare ca-l vand cu 2 milioane dupa 6 luni 🙂…E clar ca cei care se ocupa de vanzari au niste probleme mari de tot si in locul lui Varga mi-as pune la modul cel mai serios niste intrebari sa vad ca o echipa ce pana ieri era prin B ,vinde mult mai bine decat Campioana a 5 editii consecutive,care e si o abonata la cupele europene.Si ce vand indienii,pai tocmai jucatorii luati de la noi de putin timp 🙂…

    Apreciat de 2 persoane

    • la cfr mai mereu sunt restanțe. De multe ori jucătorul care pleacă renunță și la 2-3 salarii (în general). Din acest motiv se accepta prima oferta mai buna care apare. Dugan a plecat cum va ziceam la acea.vreme pt ca cfr era în criza profunda și avea nevoie de bani de azi pe mâine. La Krasniqi la fel…

      ca indienii vând mai bine? Posibil, dar e irelevant. Vinzi când ai oferta sau când arde…

      Apreciază

      • Sa le vinzi tu azi un jucator,la o echipa fara expunere in Europa de zeci de ani si ei acelasi jucator sa-l vanda la pret dublu dupa doar 6 luni,nu e deloc irelevant 🙂…In schimb e trist,dar aveam dreptate cand ziceam ca vindem jucatorii buni pe mai nimic,altfel nu le-ar dubla pretul indienii in doar 6 luni…

        Si la fel de rau e si faptul ca ai doar 2-3 jucatori tineri de nationala si astepti sa intre in ultimul an de contract pt a incepe negocieri de prelungire 😲…Ciobanul e mai smecher de zece ori,cand are un jucator tanar cu potential il leaga cu contract pe termen lung cu mult inainte ca acesta sa se apropie de ultimul sezon contractual si sa poata jucatorul sa te joace cum vrea…Si pt siguranta ciobanul le pune si clauze pe sume absurde,astfel incat sa nu aiba nici un fel de surpriza in cazul in care jucatorului ii vin idei,sau vreo echipa isi face iluzii ca poate sa-i ia jucatorii pe sume derizorii…

        Apreciat de 3 persoane

        • iar le știi tu pe toate….

          cum știai si cum i-am întărit pe indieni de au terminat pe 6 și le-am luat și banii….hahaha…

          Mare e gradina ta Doamne!!!

          Apreciază

          • Vad ca te deranjeaza cand dupa putin timp se releva ca aveam dreptate 🙂…E dificil sa recunosti,e mai simplu sa incerci s-o dai cotită 🙂.Altfel ai dreptate,chiar ca e mare gradina daca tu apreciezi ca le-ai luat banii vanzundu-le un jucator,pe care ei au scos profit dublu dupa 6 luni 🙂…Si putin mai devreme le-ai mai luat inca o data banii,vanzandu-l in pierdere cu 400k pe Dugandzic,pt ca ei sa-l vanda sezonul urmator cu 2 milioane,adica de vreo 5 ori mai mult 🙂…Ai ”dreptate” e de ras,prosti tare indienii ăstia 🙂,ei scot profitul,iar noi suntem ăia isteții🙂…Era sa uit,noi aveam probleme cu bani…De fapt si acum avem probleme cu banii,da′ l-am readus pe Petrescu,adica unul din motivele pt care aveam problemele cu banii 🙂…Un adevarat cerc vicios…

            Apreciat de 2 persoane

            • Esti total pe dinafara subiectului. Doar crezi ca le știi pe toate dar chiar nu înțelegi nimic din ce se intampla! E obositor sa îți mai explic lucruri pe care oricum nu le înțelegi oricât te-ai strădui.

              Apreciază

            • Dovada o ai in fata,si asta la scurt timp dupa ce noi i-am vandut la jumatate din pretul la care i-au ravandut indienii cateva luni mai tarziu,iar tu continui sa spui ca sunt altii cei care nu inteleg..Ma intreb ce spuneai daca jucatorii se dovedeau un flop 🙂…

              Apreciază

            • eu îți demonstrez scriptic ca exceptie Dugan pt care am dubii ca a plecat pe suma vehiculata, cfr a câștigat mai mult ca Rapid pe Krasniqi! În plus am luat bani de la ei pe Braun și Petrila, bani pt locul 2 nu 6 ca rapid….deci ce lecții ne vinzi aici? Lecții de cum sa nu vindem când ne arde bugetul ? Lecții de nu vindem ca poate pe 6 luni luam mai mult? Ai plâns 5 luni ca am întărit indienii. La final nu ai mai zis nimic. Ai tacut ascuns de discuții…

              Apreciază

            • Imi dovedesti scriptic ce…?Ca 2 milioane sunt mai putin decat 1 milion 🙂,ma faci sa rad…

              Apreciază

            • Am luat bani pe Petrila,700k 🙂…Daca maine il vand indienii si pe asta cu vreun 1,5-2 milioane,ai sa-mi spui ca tot noi am iesit mai bine,700k e mai bine decat nimic 🙂…Doar ca intrebarea care ramane e alta.O echipa ce pana ieri era in B si care a vazut Europa acum zeci de ani iti vinde la pret dublu jucatorii tai dupa cateva luni 🙂…Daca tie asta ti se pare logic si normal, atunci chiar vorbim degeaba…

              Apreciază

            • matematicianule, dacă din 2mil, 200k primim noi plus milionul dinainte cât iese? ( ei din 2mil au dat 1mil noua plus inca 200k..profit 800k plus bonusuri daca primesc) Ai lipsit la școală atunci?

              Apreciază

            • Andrei,pe bune ca ma faci sa rad 🙂…Pe vremea cand mergeam eu la scoala,indraznesc sa spun ca se studia ceva mai mult decat acum.Bine, pt socotelile astea pe care le propui tu si in care te incurci 🙂,ar fi suficiente 2 clase…

              Aparte ca tu la unii vrei sa le socotesti doar profitul si la altii in speta CFR,vrei sa le socotesti toti banii primiti,deci nu merge si asta ar fi prima mare gresala. A doua e ca desi tu ai pus link-ul cu articolul de la Fanatik,se pare nu ai avut si rabdarea sa-l citesti 🙂si asta ar fi a doua gresala…Grasul iti spune clar ca indienii s-au inteles pt suma de 2,1 milioane si CFR ar primi 15% din profitul indienilor,nicidecum din suma totala…Deci dupa matematica mea care nu e opinie,cum o considera altii 🙂,15% din 1,1 milioane cat e profitul indienilor,e fix 165k.Noi l-au cumparat cu 200k,pe care ii scazi din 1,165 milioane si ramai cu 965k,daca n-am lipsit mult de la scoala 🙂…La cum fac eu socotelile,imi da ca am iesit sub 1 milion.Dupa cum vezi tu lucrurile am iesit mai bine decat indieni 🙂,asa ca iti zic sa refaci socotelile ca iti da cu virgula si nu e bine.Ramane si faptul ca in loc sa-ti vina indienii dupa cateva luni si sa te lumineze cum se poate vinde un jucator ce il aveai in curte si sa faca un profit peste ce ai castigat tu,de ce sa nu bagi tu frumos 1,8 milioane profit in buzunar si indienii sa ramana cu buzele umflate.Daca vrei discutam si de afacerea Rrahmani,ca acolo indienii chiar au facut Bingo si vor castiga cat castigam noi daca vindem jumatate de echipa 🙂.Numa zic…

              Apreciază

            • transferul încă nu e parafat, iar sparta zice de 2mil, nu 2.1. Pe de alta parte cota din profit în fotbal eu nu prea am auzit. Probabil asa înțelege Grasu…

              dacă refaci calculul cum trebuie o sa înțelegi de ce în clasa a2a era important sa mergi…

              Apreciază

            • Să nu descopere cehii la vizita medicală că Krasniqi are simptomele maladiei Yeboah, la fel cum au făcut vecinii lor, și să-l vrea doar împrumut pe 100.000 🙂

              Apreciază

            • Calculul il refaci doar cand iti da cu virgula 🙂…Din link-ul postat de tine,reiese ca mie mi-a dat bine socoteala,nu pot zice acelasi lucru despre calculele facute de tine 🙂…

              Apreciază

            • Ai calculat 965k la CFR, dar ai uitat ca Rapidul iti da banii din profitul lor. Deci din 1.1mil cat e profitul Rapidului mai scazi 165k cat primim noi. Asa ca Rapid iese cu 935K care e mai putin decat CFR-ul. Daca nu iti place sa pierzi si vrei sa aduci si salariile in discutie atunci poate ajungem ca Rapidul a iesit un pic pe plus :)), dar acolo poate invoca si Andrei pozitia pe care a terminat fiecare echipa si cati bani a incasat din asta.

              Referitor la disputa voastra cred ca sunt motive obiective pentru care rapidistii vand mai bine ca noi. Daca toata presa vuieste din primul an a lui Varga ca avem datorii, plus ca avem verificarea de la UEFA vizavi de datoriile noastre care e publica pentru oricine sa vada, mai sunt litigiile cu jucatorii(apropo avem unul cu Tiru), ar fi prosti cei care negociaza cu noi daca sunt putin informati sa nu tina la pret. Fie ca il crezi pe Andrei sau nu lucrurile de mai sus sunt publice si adevarate. Asta inseamna ca in anumite momente putem sa tinem jucatorul, in altele cand chiar ajunge cutitul la os nu.

              Varga intr-adevar ca navigheaza linia asta de nu mai intelegi nimic, fiindca vinde pe minus cateodata fiind aparent constrans, dupa care se intoarce peste 2 saptamani si da bani pe Juricic sau pe Michael. Sincer vorbind, pare ca CFR-ul e pacaneaua lui Varga si el e naivul care tot crede ca sigur la urmatoarea rotire va da lovitura.

              Apreciat de 1 persoană

            • Pana la urma faptul ca Krasniqi a plecat asa repede de la Rapid confirma spusele Andrei din sezonul trecut. Eu il acuzam pe Mando ca nu il foloseste destul, dar aparent kosovarul era de pe atunci cu gandul la plecare. Nu a dat 100% pe teren nici pentru noi, nici pentru Rapid, dar transferul e un pas inainte pentru el si din punct de vedere al banilor toata lumea a iesit pe plus.

              Apreciază

            • Vlade, fi linistit ca n-am uitat nimic s-au tocmai pt ca n-am uitat nimic am zis ca profitul indienilor va fi mai mare.Din moment ce unii au fost fiscali si au pus la socoteala comisionul nostru din vanzarea indienilor,pt a nu judeca cu unitati de masura diferite 🙂,tot asa trebuie tinut cont si de bonusurile si comisioanele pe care le vor percepe indienii de la cehi 🙂…

              Insa pt club deranjant ar trebui sa fie in primul rand faptul ca in afacerea asta in cateva luni i-ai bagat in buzunar unei rivale la titlu un profit asemanator cu cel castigat de tine in loc sa vinzi tu la pretul pe care l-au vandut indienii si sa bagi 1,8-2 milioane in buzunar.Si din pacate nu e prima data.

              Tu spui ”vinde pe minus cateodata fiind aparent constrans, dupa care se intoarce peste 2 saptamani si da bani pe Juricic sau pe Michael” ,asa e si eu as adauga, pleaca Petrescu si se spune ca el e una din principalele cauze ale datoriilor,pt ca dupa putin timp sa-l aduci din nou,in timp ce datoriile iti flutura prin buzunare(zic unii),iar Petrescu fiind nu doar unul din cei care te-au adus in aceasta situatie,dar si de la distanta antrenorul cel mai scump din liga…De asta mie mi-e greu sa cred ca anumite lucruri gresite ce se repeta la infinit,au toate aceeasi scuza 🙂…

              Apreciază

  8. Transferul lui Krasnicii la valoarea respectiva nu poate decat sa-l aprobe pe Matteo privind valoarea reala a unor jucatori de la CFR 👌😊. Si oricum a mai fost confirmat si de transferul lui Yeboah.

    Discutiile cum ca vezi Domne, 1m si 70 cm e prea mic, sa-l urmareasca pe Francisco Conceicao (22 mil euro, 21 ani !, 170 cm si nu e din Brazilia) care prinde uriasa echipa a Portugaliei (valoare peste 1 mld euro, doar Anglia – care oricum e mai slaba si Franta au peste in Europa, iar din lume Brazilia e peste dar nu cu mult)!

    Cat despre cei care ne fac „media de inaltime” cum ar fi Kresici, Boben si „Uriasul” ce sa zic”?

    Au luat la goluri si au dat la autogoluri cat pentru 2 campionate si avand cel mai bun portar din SL, in spate!In fapt, valoarea e valoare indiferent de fizic, varsta sau cum spunea un „antemergator”: indiffferent de ssex, rereligie sau nationalitttate, tovarasi!

    Apreciat de 1 persoană

  9. Două gânduri pe tema știrilor legate de transferurile iminente ale lui Bârligea și Krasniqi (respectiv Otele și Rahmani.)

    Cum naiba CFR-ul pare prinsă într-o criză financiară profundă și perpetuă, iar restul echipelor de play-off n-au nicio treabă??? (Vezi și cine are interdicție la transferuri.)

    Aparent „tradiția” + locația bat trofeele și calificările, gloabele de București fiind mai atrăgătoare pt jucători, care aparent abia așteaptă să ajungă în capitală, cât și pt cluburile de afară, dispuși să cumpere mult mai scump de la ăia, decât de la noi.

    Nașpa.

    Apreciază

    • celelalte echipe din playoff știu sa se întindă cât le e plapuma. Deaia doar noi avem mereu probleme. În plus când ai salarii mici, e mai ușor de gestionat. Cfr trăiește mereu periculos prin „iscusinta” lui NV.

      Apreciat de 1 persoană

  10. Bine ai venit în Familia CFR, Andrei Artean!
    ??? Îmi amintesc că ne-a dat un gol cum o dată prinzi în viață pe când era la Viitorul, dar nu mai are cum prinde un așa șut și pentru noi pentru că l-a prins deja o dată în viață. 🙂 În rest o fi bun la ceva?

    Apreciat de 1 persoană

      • Da, acolo am avut nevoie de o rezerva decenta.Se pliaza perfect, avind bani putini pentru transferuri.Eu zic, ca e peste Cretu, sub Baluta.

        Apreciază

    • Fost capitan la Hagi, muncitor, sare bine la cap. Clar pe gustul Depeului, si clar pe gustul lui Varga datorita pretului mic, mic, mic. 😄

      Apreciază

      • *A fost convocat anul trecut de Edi la nationala pentru meciurile cu Israel si Elvetia (18 – 21 noiembrie 2023). Adica…nu e chiar de pe drumuri baiatul, si in particular imi place ca e din zona, nascut in Hunedoara.

        Apreciat de 1 persoană

    • O fi bun,la verificat cardul la sfarsit de luna🙂,cam asta ma astept de la el…In rest sub ceilalti candidati vehiculati pe post,adica,Albu,Cretu sau chiar PierdeVara Baluta,daca ăsta din urma ar trata mai serios fotbalul…

      Care Bordeianu 2.0 🙂,nici in vis,Borde pe faza de aparare era perfect,l-a compromis Petrescu cand a vrut sa-l faca coordonator 🙂,in rest in fata apararii era peste Keita la deposedari si rautate.Am mai vorbit noi ca era necesar un jucator apropiat ca valoare pt ai face concurenta serioasa lui Keita.Cu Artean nu ne ramane decat sa ne rugam, sa nu se accidenteze Keita 🙂…

      Altfel ca varsta e exact ce te poti astepta de la transferuri facute de Petrescu,+U30 🙂…Si tinand cont ca am pomenit de gusturile lui Petrescu,rezerva rezervei lui Keita,adica al treilea in ordinea candidatilor pt transfer,nu dezamageste nici la capitolul inaltime🙂…Asta e gustul ”maestrului,”nu polonezi de 22 ani si 1,70m…Sincer decat Artean,era de preferat sa promoveze si Petrescu un tanar din cand in cand,cum a facut si Mando cu Ilie,dar se stia ca din fixurile lui nu va iesi veci.

      Insa cum zice Andrei,sa nu-l criticam inainte sa se integreze 🙂,poate mai nimereste o data golul carierei cum ne-a dat noua acum multi ani…Deci bun venit Artean,iti dorim o integrare cat mai rapida!

      Apreciază

      • Nu avem de ce strâmba din nas. Suntem într-o fază mică, ce nu bate in depărtare și trebuie să ne adaptăm. Să fie primit și băiatul ăsta, îi urăm succes și să fie inteligent. Trebuie să aibă mai multă minte la vârsta asta decât Filip, ceva mai multă viziune decât Fica, deci relax, e o variantă mai mult decât decentă pentru lungul nostru campionat.

        Apreciat de 1 persoană

          • Botond, Petrescu stramba din nas si cand trebuia sa-l bage pe Petrila,deci despre ce vorbim…?Daca nu era regula obligatorie nici nu mai vedeai vreunul pe la echipa si vindeam praful de pe toba.Tineri sunt destui pe la echipa a doua,altii imprumutati si alti chiar pe langa prima echipa,dar daca nu-i bagi ,degeaba freaca banca prin tribuna si pe foaia de joc il vezi mereu trecut de pomana pe Pufi care era al treilea portar 🙂…

            Ce iti spunea in urma cu 1 an Sava care n-a jucat aproape deloc,il vedeai titularul indiscutabil si aproape fara gresala din acest sezon cu Mandorlini …?Asa si Ilie,pana sa-l bage Mandorlini titular cateva meciuri la rand in care copilul s-a si descurcat bine,ce-ti spunea numele Ilie,nimic…

            Avem cativa tineri U17-20 ,talentati si care au cochetat cu nationalele mai mici,da′ numele lor nu-ti poate spune nimic cat timp nu joaca.Unul era chiar Tudor Lucaci(acum imprumutat pe undeva cred),ce ”intamplator juca tocmai pe postul pe care a fost adus acest U31…Daca pe langa cei pe care ii aveam deja,Petrescu il aduce si pe Artean,cam ce sanse va mai avea un tanar din propria pepiniera(un Lucaci de ex) sa prinda cu Petrescu minute pe acel post…?Da′macar sa fi adus unul care intr-adevar sa puna presiune pe Keita,sa zici daca e indisponibil Keita,nu-i problema cu dublura lui pe post pot fi linistit…Pe Artean l-a ales Petrescu pt fixatia lui,aia cu jucatori inalti si peste 30 ani,rudimentari dar muncitori…La o echipa deja imbatranita aduci alti pensionari…Ok,daca asa vede el reconstructia,sa vedem cate minute va mai juca Ilie.Sper macar Tachtsidis sa nu-si fi prelungit contractul de pomana si sa joace.Bine,el ceva sanse ar avea 🙂,inalt e,+U30 e,daca era si rudimentar,juca sigur🙂…

            Apreciază

            • La Satu Mare a jucat Lucaci în sezonul ăsta de primăvară și a evoluat bine spre foarte bine cam în toate partidele. Pare și un jucător cu personalitate în joc, uneori nesfiindu-se să-i dirijeze în teren nici pe unii dintre veteranii echipei.
              Preferatul meu a fost însă un jucător de culoare, Adam, tot mijlocaș central defensiv și el, și tot de la CFR, însă f f ghinionist. Lumina jocul la mijlocul terenului, nu ezita să șuteze de la distanță atunci când avea ocazia, iar șuturile lui erau mereu f periculoase. A plesnit de vrea 4 ori barele porților adverse, dar nu cred că a reușit să marcheze vreun gol și ce e și mai grav, s-a și accidentat pe la sfârșitul sezonului de toamnă, fără să-și revină de atunci. Cred că tocmai în locul lui Adam a venit Lucaci la Satu Mare și repet, a făcut-o chiar bine. Are și un fizic bun, deci s-ar plia pe stilul DP. Eu zic că amândoi, atât Lucaci, cât și Adam, ar merita nițică atenție din partea conducerii clubului nostru de suflet.
              Poate și vârful Samake. Ăsta din urmă sigur ar fi înscris mai mult decât a făcut-o proaspătul component al naționalei noastre de la Euro ’24, Bârligea.

              Apreciat de 2 persoane

    • Acuma…uitandu-ma la un filmulet de prezentrare cu acest baiat de acum 6 ani (are 28 ani in prezent) stau sa ma gandesc daca l-a gasit tot ala care l-a adus si pe Michael la CFR. Dupa mine e genul de jucator la care pana si Marius Croitoru s-ar gandi indelung daca se merita sau nu sa-l aduca la Botosani, ca Rednic sigur nu l-ar lua la UTA. E drept, filmul e de acum 6 ani, poate a mai crescut intre timp, io stiu… 🥴

      Hai, ca aici e mai bine, film de acum 6 luni cu golurile de la penultima sa echipa, Rouen, din liga a 4-a:

      Si, recent, are cateva goluri chiar si la Ajaccio, ultima lui echipa, din liga a 2-a (nr.19).

      Ok, pentru campionatul intern poate fi o varianta. Ieftin si bun. 🤗

      Apreciază

  11. A disparut politica, e numai fotbal, deci revin .

    Krasniqi pt fotbalul intern e una din cele mai reusite transferuri :

    ” Transferul lui Krasniqi la Sparta Praga le va aduce bani în conturi și celor de la CFR Cluj nu doar rapidiștilor.

    CFR Cluj apăstrat 20% din drepturile pe jucător în momentul în care l-a cedat către Rapid la începutul acestui an, pentru suma de un milion de euro. În concluzie, 200.000 de euro din banii cehilor vor ajunge la CFR „

    Iar venirea lui Artean demonstreaza inca odata veridicitatea spuselor patronului, ma refer la ” aducerea de jucatori valorosi ” ( aici se incadfreaza si fundasul kosovar ) .

    Apreciat de 4 persoane

  12. Ca sa fiu corect cu Artean, are si o parte pozitiva, respectiv a jucat cam in toate meciurile, in primavara de doua ori rezerva utilizata, in rest titular, deci fata de alte veniri fara jocuri sau cu jocuri extrem de putine, e un pas in fata . Cum jucatorii mai valorosi costa, nu trebuie sa ne asteptam decat la transferuri de genul asta si sa-l lasam pe patron sa zugraveasca viitorul roz, daca asa-i place .

    Apreciat de 5 persoane

    • Eu n-as vrea sa trecem usor peste transferurile lui Kamara si Simao Rocha, care cred ca vor cuceri rapid tribuna (si cea de aici, si cea de pe stadion). Altfel, cred ca ne putem gandi la alte transferuri de valoare similara sau mai buna doar daca reusim calificarea in grupele Conference, adica intre 1 septembrie – 4 septembrie.

      *pe 31 august e returul playoff-ului de calificare in grupele Conference League;

      *4 septembrie e ultima zi de mercato in Romania (13 iunie – 4 septembrie).

      Apreciază

    • Și eu zic că Artean va fi un transfer chiar bun pentru actualul nivel al CFR-ului. Un jucător cerebral, inteligent, care e în stare să joace acceptabil și să se achite de sarcini pe aproape orice post de pe teren (amănunt esențial, dacă ținem cont că ne așteaptă nenumărate meciuri în toamna asta, cu cine știe câți jucători indisponibili de la etapă la
      etapă). Pe mine mă bucură venirea lui.

      Apreciază

  13. Kamara si Simao ( pe el nu-l vad acontat sigur ) au fost rezolvati mai demult, inainte de noua declaratie a lui NV cu privire la ce trasnsferuri mari va face in vara .

    Apreciază

    • Simao a tot fost confirmat, dar ce-i in mana nu-i minciuna, si pana nu-i vedem si pe unul si pe altul la poze in visiniu putem presupune orice. Altfel, nu conteaza de cand au fost „rezolvati” (sau de cand clubul spune ca i-a acontat), importanta e data la care se face efectiv transferul, si sper sa nu avem surprize, ar fi culmea.

      Apreciat de 1 persoană

      • pt.mine numele celor acontati și zona din care vin, e irelevanta. Vreau sa-i vad la joc și dacă se integrează la cfr. Ce vedem pe YouTube e frecție la piciorul de lemn.

        Apreciat de 1 persoană

        • Absolut grețos acest Pușcaș. N-am văzut niciodată jucător mai certat cu mingea decât Pușcaș. Celălalt de care mi-e greață e prințul regal. Nu are ce căuta la națională, e un jucător lent, de duzină. Mențiune Nedelcearu și Șut. Mihăilă, Man, ăștia sunt sub Birligea, deci dacă nu va fi folosit deloc sau doar 10-15 minute atunci îmi este clar că Edi e omul machedonilor, așa cum o fost și taică-so. Stau cu ochii pe națională doar pentru Birligea. Nu mă interesează rezultatele naționalei, vreau doar sa-l văd pe Bîrligea jucând fiindcă nu-i sub mulți alți titulari de-acolo.

          Apreciat de 1 persoană

    • Da, și din repriza secundă mărturisesc că am ținut cu oaspeții. Cam oricare dintr ei ar face față la o echipă de mijlocul clasamentului. Copilul acela care se apăra la Hagi, pe dreapta, cred că este peste ce am adus până acum din Africa.

      Apreciat de 1 persoană

  14. Pe mine mă scot pur și simplu din sărite comentatorii ăștia care au protevizat România! Efectiv mă scot din minți: înaintea meciurilor nu auzi decât hau – hau, hau – hau, batem, rupem tot, hau – hau, suntem mari și tari, hau-hau, hau-hau; dacă totul curge bine, continuă hau-haul. De nu, schimbă placa și trec rapid exact la extrema cealaltă: suntem la pământ, e vai de noi, of ce dor, ce chin, ce jale pe la porțile lictănștaine. Aștept ca pe o mare sărbătoare acest turneu final la care în sfârșit facem parte și noi dintre actori (fie ei și cu roluri secundare), nu tot dintre spectatori, dar când mă gândesc că va transmite Pro TV ul acest european sunt de-a dreptul îngrijorat: nerozii ăștia o să reușească să-mi ia jumătate din bucuria de a mă uita la câte un meci de fotbal. Îmi sunt mai antipatici chiar decât mârlanii și idioții de Ghencea, care în loc să participe în tribune la această sărbătoare, în loc să sporească bucuria că se apropie un european, în loc să caute să-i încurajeze pe jucători, așa prost cum au jucat, n-au fost în stare decât să huiduie, să conteste, să înjure și din când în când să scandeze împotriva ungurilor și a jandarmilor.
    Chiar nu se găsește măcar un tricolor care să le spună de la obraz că-s niște tâmpiți? Nărozii ăștia nu ar merita să mai aibă parte de echipă națională în capitală măcar trei decenii, până o să dispară din tribune cei mai mulți dintre ei.

    Apreciat de 2 persoane

    • N-am fost deloc atent la meciul ăsta -ales de federalii noștri fără nicio noimă- și, prin urmare, nici la ceea ce s-a petrecut prin tribune. Dar totuși, frățioare, am jucat cu locul 202 mondial !!! Din 208 !!! Ce aștepți, să-i mângâie pe creștet la rezultatul (probabil) cel mai rușinos din istoria naționalei noastre ?!

      Apreciat de 1 persoană

  15. Mda,lui Sava dupa ce-i da sperante, ii taie creanga de sub picioare si il trimite acasa 😲.In schimb il duce pe gaferul Tarnovanu,dar si pe Mogos la 32 ani ,care dupa ce a jucat non stop tot sezonul si oboseala din turneul asta,probabil isi va reveni prin iarna…Sa speram ca se va integra rapid kosovarul,altfel pe dreapta iar vom avea probleme la inceput de sezon.

    Daca e sa privim paharul si prin prisma noastra,a fanilor CFR,nu doar dpdv a lui Sava,e si o parte buna…Aproape sigur il vom avea pe Sava in primul 11 si in acest sezon.Parea un tip destul de zen,sper ca excluderea din lotul pt Campionatul European sa nu-l demoralizeze prea tare.

    Apreciat de 1 persoană

    • In mod normal Sava trebuia sa fie al doilea portar, dupa Nita. Tarnovanu e sub Sava, si Horatiu Moldovan n-a jucat la club. Si eu as fi demoralizat dupa decizia asta, chiar nu merita o asemenea palma. In fine…

      Apreciat de 2 persoane

      • Sunt de aceeași părere.Speram mult ca Sava sa fie in lot si imi pare tare rău pt el.Merita din plin să fie acolo,a avut un sezon de excepție,mult peste Târnovanu,iar Moldovan n-a jucat deloc.Tinând cont cât de rar se califică nționala,cu o sansă de genul ăsta te întâlnesti poate doar 1-2 ori in carieră si nu-i sigur că a doua oara esti in formă sau că nu esti accidentat.Deci nu ai cum să nu fi afectat când din tot lotul sunt excluși doar 2,iar tu esti unul dintre ei.Decat să-i dea speranțe inutile si apoi să-i taie tot entuziasmul,mai bine il lăsa de la inceput în vacantă că oricum nu i-a dat nici 5 minute intr-un amical cu o echipă de mâna a cincea…

        Apreciat de 2 persoane

    • Mogoș se pare că va fi rezerva lui Bancu, nu cred că va prinde multe minute. Eventual Bârligea să mai intre pe finalurile de meci.

      Oricum, cred că Edi a făcut multe greșeli la selecție, și primul 11 al celor lăsați a acasă ar fi peste primul 11 din meciul cu Liechtenstein.

      Apreciază

    • Eu cred ca selecția a fost făcută pe scheletul celor ce au dus greul calificării, cum ar fi și normal. Prezenta lui Sava sau Birligea e lamfel de conjunctural ca lui Mogos, ce a prins selecțiile doar datorita pasivitatii lui Manea din ultimele7-8luni.

      Apreciat de 3 persoane

      • Total de acord. Per total selecția a fost destul de bună. Noi privim și de la distanță, și cu destul subiectivism, dar mai ales nu știm amănuntele care îl vot fi determinat pe Edi Iordănescu să facă această selecție.

        Apreciat de 1 persoană

      • În opinia mea, criteriul nr. 1 la selecție trebuie să fie forma sportivă. Naționala nu e organizație de binefacere care să acorde premii pentru merite trecute. Pe logica asta, în intertoto, ar trebui să joace cei care au obținut locul 2 în sezonul ce tocmai s-a încheiat.

        2 meciuri cu 2 panarame de echipe, pe teren propriu, condiții bune, tribune pline, și să nu dai măcar un gol scremut, nici dintr-un penalty acordat cu bunăvoință, înseamnă zero valoare individuală, deci selecție greșită. Ieri trebuia dar să batem chiar și din inerție, fără antrenor, fără schimbări, chiar și în inferioritate numerică. Aici nu mai vorbim de Corvinul – CFR, aia a fost meciul cu vecinii, ci mai degrabă Voința Sâncraiu – CFR.

        Apreciat de 1 persoană

        • Corect dar pe langa valoare conteaza si grupul si relatile de joc. Poti avea o echipa de individualisti foarte buni care nu formeaza o echipa :aici intra PSG care pompeaza bani cu nemiluita sau o echipa fara mari vedete dar care is uniti aici ar putea intra B Dormund sau Maroc.

          Apreciază

  16. Legat de Sava imi pare rau sa zic dar alegerea a fost corecta, sa zicem ca Nita putea fi evitat. Horatiu Moldovan a fost titularul campaniei,e drept ca la Atletico nu a aparat nimic, Tarnovanu venea de la echipa campioana si are cota peste Sava in fine, Nita cred ca a fost pentru experienta.

    Trecand peste asta ma bucur jucatorul crescut la noi a prins lotul desi nu a aparat nimic de 6 luni, ma bucur pt Mogos si un pic pt Barligea. Imi pare rau dar atitudinea lui Barligea nu imi e tocmai placuta, tinand cont ca s-a nascut in aceasi oras cu Florinel Coman e de inteles.

    Is bucuros ca fostul nostru CFR-ist(Burca) e si el la lot, si pare o piesa importanta.

    Ma bucur iarasi pentru ceilalti nascuti oarecum in zona, deci ma bucur pentru Adrian Sut, Ratiu, Adrias Rus si Denis Man. Mai ar fi din zona Olaru, George Puscas dar nu imi plac.

    Mi se pare interesant cum Timisoara fara echipa in Liga 2 are 2 jucatori din generatia 97-98 in lot. Cam asta se intampla cand fotbalul la noi se bazeaza mai mult pe jucatori de import decat propia ograda.

    Apreciază

    • Imi pare bine ca nu au fost convocati Ivan si piticul oltean mega tatuat. Da, is mingicari dar atat.

      PS

      Imi pare rau de Manea dar si ca Deac si Camora au avut o forma destul de proasta sezonul trecut.

      Apreciat de 1 persoană

      • Ioan Dacid sa fim seriosi Deac si Camora nu puteau fii in lot ,dar Sava poate avea sansa vietii, Moldovan este fara jocuri , Nita sau Tirnoveanu nu sint peste el , sa speram ca debuteaza si isi ia zborul ,iar apoi daca prinde si un antrenor care sa-l invete iesirile din poarta la centrari sau blocaje poate ajunge un portar foarte bun ,ii doresc succes din toata inima

        Apreciat de 2 persoane

    • La selectie ar fi trebuit sa conteze forma si evolutiile din jocuri.Iar daca esti eterna rezerva si nu joci deloc,cum e cazul lui Moldovan,sau daca ai gafat la greu,cum a facut Tarnovanu in ultimul timp, nu conteaza ce nume ai sau daca vii de la echipa campioana,forma de moment ar trebui sa primeze.Pana la urma nu e ca Sava jucase la vreo retrogradata 🙂 si baiatul chiar a avut un sezon de exceptie cu evolutii foarte bune.Deci dupa Nita clar trebuia sa fie a doua optiune.Nu o zic doar pt ca e portarul nostru,o zic pt ca Sava chiar merita,il vad peste ceilalti portari.Nita pt urmatorul campionat la 39 ani nu-l mai vad ca o optiune,Moldovan daca mai sta pe tusa vreo 2 ani s-a dus si el.Deci iti raman Sava si Tarnovanu,iar Sava are scoala italiana nu povestile de la stana unde se vopsesc jucatorii la greu.Imi aduc aminte ca la un moment dat desi apara catastrofal,Vlad era rezerva pe la nationala 🙂 …Cam asa si cu convocarea lui Tarnovanu pt Campionatul European.

      Birligea la cat rateaza,nu-s convins ca merita sa fie acolo,dar tinand cont ca nici ceilalti atacanti nu-s niste optiuni serioase,e bine ca va fi acolo si nici nu conteaza daca va fi rezerva si va juca putin.E un Campionat European si sa fi prezent face mult pt orice jucator,cu atat mai mult pt un jucator tanar precum Birligea.

      E bine si pt Mogos,care pe final de cariera,poate si cu ”ajutorul” lui Manea si oarecum neasteptat,a tras lozul castigator chiar pe ultima 100m…

      Mare branza nu ma astept sa facem,s-a vazut si la ultimele jocuri cam ce valoare avem,insa e bine ca dupa ani buni ne-am calificat.

      Apreciază

  17. https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/e-in-lotul-pentru-euro-2024-si-prinde-transferul-carierei-oferte-scrise-de-la-doua-cluburi-de-top-pentru-vedeta-celor-de-la-cfr-cluj-nelu-varga-castiga-o-avere-exclusiv-19911830

    Cica ar vrea cei de la Hoffenhein si Lille sa vina sa il cunoasca pe Birligea, sa vadă cum e ca om, daca stie vreo limba straina, inainte sa il transfere

    Eu daca as fi in locul lui m-as duce in Bundesliga. Ligue 1 e plin de africani. I se potrivesc ambele campionate, dar il Ligue 1 va avea cifre mai slabe in cariera lui, acolo dai gol greu

    Apreciază

    • „Scrisoare de interes” e de fapt instiinatrea oficiala a unui club ca ar vrea sa discute de principiu cu un jucator. E obligatia de informare a clubului cu care are contract peste 6 luni. De aici pina la o oferta, e cale lunga. Hoffenheim are momentan 5 atacanti centrali buni – Beier, Weghorst, Berisha, Bebou, Kramaric. Chiar daca Meier poate fi dat cu 30 mil si de Weghorst e doar imprumutat, Beier are 16 goluri sezonul trecut , Kramaric 15, Bebou 7, e cam alt nivel.

      Apreciat de 1 persoană

      • Iti dai seama ca e un nivel mare, dar ei joaca 3-5-2 sau 3-4-3 si eu cred ca i se potriveste lui Birligea, ca nu ar fi singur in atac, cam ce juca cu Mando. Ei cumpără jucatori si cu peste 10 milioane, 6 e nimic la ei. Nu stiu ce sanse primesti de banii astia, ca nu vei primi sansele pe care le primesc Berisha sau altii care au costat mai mult. Beier va juca 100% daca nu se transfera, Kramaric e mega bun, are peste 100 goluri in Bundesliga, Bebou la fel de bun. Dar eu m-as duce. E echipa super frumoasa

        Apreciază

  18. M-aș bucura să ajungă Băluță la noi. Îmi plac mult calitățile lui fizice și, în plus, e bun și în zona ofensivă, atunci când jocul îl prinde mai avansat. Ca junior cred că a jucat vârf de atac.
    Legat de selecție, vreau să-mi exprim și eu dezamăgirea în legătură cu neconvocarea lui Sava, cu toate că ceva îmi spunea că gafeurul Tarnovanu va fi alesul. Păcat că Edi repetă greșelile tatălui său de acum trei decenii și lasă acasă jucători ce ar fi meritat să fie în lot. Strict după valoare și Mitriță ar fi trebuit să fi fost convocat. E unul dintre fotbaliștii români ce pot destabiliza apărările adverse prin dribling ori viteză.

    Apreciat de 1 persoană

    • Atunci,Iordanescu avea de unde alege lejer 2 echipe…Totusi a preferat sa-l lase acasa pe Lacatus care si cand nu era in forma tot iti putea destabiliza o aparare si la luat pe Chaplin,care in afara de ambitie si rautate in joc nu avea nimic.Si Chaplin cu rautatea lui ”legendara” a durat vreo 3 minute 🙂…Acum pt Edi era mai usor de ales pt ca mare lucru nu avea ce alege 🙂…Cand ai o echipa care face 0-0 acasa cu Liechtenstein nici nu are rost sa te prezinti la Campionatul European.Cu toate astea vreo cateva alegeri ”ciudate ” tot a facut si Edi…

      Baluta imi placea ca jucator pe vremea cand l-au cumparat Brighton.Are indiscutabil cateva calitati,nu doar fizic,insa din pacate pt el e delasator si nu-l vad focusat doar pe fotbal.De cand l-au cumparat englezii,adica din 2019,nu doar ca nu a mai crescut deloc,dar cu siguranta a si regresat.Sezonul trecut are sub 10 jocuri jucate in campionat ca minute efective de joc.Deci ma intreb daca regele care l-a crescut nu l-a putut resuscita,cum ar putea face asta Petrescu care se stie ca nu prea are nici rabdare si nici tact…Pt o rezerva,decat sa platesti un salariu de vreo 3 ori mai mare si sa aduci un jucator plin de ifose si doar cu idei de strainatati in cap,mai bine un Lucaci tanar,cu salariu infim,modest si ambitios,dornic sa creasca,sa demonstreze si pe care oricum il ai deja in curte.Cu siguranta daca Lucaci era la rege, juca si Petrescu si l-ar fi dorit.Asa degeaba a fost titular si a jucat bine unde a fost imprumutat,ca nici nu-l va baga in seama.Ca dovada umbla in continuare sa aduca jucatori pt acel post,dar jucatori care sunt sub ce avem noi deja.Bine,Lucaci nu ar fi primul jucator din curte imprumutat si pe care Petrescu se face ca nu-l vede,ii aducea pe +U30 Bus si Maglica😲 ,iar la tanarul Paraschiv renunța gratis 🙂…

      Apreciat de 2 persoane

      • Exceptând faza aceea din meciul de tristă amintire cu Elveția, mie Vlădoiu mi-a plăcut mereu. Măcar de-am avea azi fotbaliști atât de bătăioși și răi în teren, precum era el. Din nefericire, peisajul fotbalistic de pe la noi e pigmentat azi numai cu fotbaliști netalentați și indolenți. Sunt de acord că Lăcătuș, Craioveanu și alți încă câțiva ar fi trebuit luați în ’94. Cel puțin un Papură, un Preda, sau un Marian Ivan nu ar fi avut ce căuta în lotul de atunci.
        Băluță îmi place și cred că s-ar plia perfect pe stilul Petrescu. Totul e că Bursucul să poată scoată untul din el. Aici am și eu niște rezerve.

        Apreciază

    • Decizia cu Mistrețel a fost probabil justă. A zis și Lucescu jr. care-i problema cu el: 1. Trebuie să fie „miezul”, altfel se simte ignorat și îi sare cheful; 2. Nu se poate mobiliza la nevoie; are ritmul lui și aia e, indiferent de ce se întâmplă pe teren și pe tabelă.

      Dar, faptul că s-a descotorosit de portarul titular de la under, care a făcut un sezon excelent la club, peste Târnoveanu (cel puțin asta zic un Duckadam sau un Prunea) mi-a lăsat un gust profund amar. Aștept să văd ce decizii va lua și cu Bîrligea, că tare mă tem că numai prin tribune va sta. De Mogoș mă interesează mai puțin, cum s-a mai scris pe aici el e acolo conjunctural, pentru că Manea a ținut să stea în formol la păstrare pentru clubul viitor. Nu cred că pot fi acuzat de subiectivism, altfel nu vorbeam așa de Mogoș. Îmi pare rău de capul gol pe dinăuntru al lui Manea, a stat practic un sezon întreg fără să facă nimic, în mod normal trebuia să fie titular, înaintea acelui clovn de Rațiu, care e o calamitate pe faza defensivă. Sava trebuia să fie a doua opțiune la Euro, și pregătit să devină titular din următoarea campanie de calificări. Horațiu ăla va îmbătrâni rezervă prin Spania, Niță e deja bătrân (la moment e ok, a apărat la club) și Târnovanu să fie ținut ca rezervă a lui. Eu așa spun că trebuia gândit.

      Apreciat de 1 persoană

      • Îmi mențin părerea în legătură cu Mitriță. Mie îmi pare unul dintre cei mai în formă fotbaliști români, care, probabil, poate destabiliza cel mai ușor o apărare bine pusă la punct. S-a văzut și la meciul cu Liechtenstein câtă nevoie are naționala noastră de un astfel de jucător. Problema lui nu e legată deci de valoare, dacă ăsta era principalul criteriu de selecție olteanul era în lot, și încă titular. Problemele lui se trag de la faptul că nu e acceptat de grup. Punându-se astfel problema, îl înțeleg pe Edi în speța Mitriță.
        Pe Iordănescu jr nu-l aprob însă în legătură cu neconvocarea lui Sava. Sunt de acord că Moldovan a dus greul campaniei de calificare, și că Niță apără constant bine în Turcia, un campionat clar peste al nostru. Ei nu puteau deci lipsi din lot. Forma din sezonul ăsta, mai ales cea arătată în această primăvară, îl recomanda însă pe Sava înaintea lui Târnovanu.
        Legat de Manea, părerea mea e că, în urma deciziei sale, toată lumea a avut numai de pierdut: CFR-ul, pentru că nu s-a putut baza cu adevărat pe el în sezonul ăsta, într-un moment în care chiar era în mare formă; Manea însuși, pentru că nejucând i-a scăzut randamentul și cu siguranță, și cota; naționala României, pentru același motiv că nu poate conta, iată la un turneu final, pe un fundaș dreapta, altădată de nădejde și unul care chiar făcea parte din acest grup structurat în mare parte pe lotul de tineret de la Euro 2019.

        Apreciat de 4 persoane

        • Mi s-o parut destul de convingatoare argumentatia lui Luce Jr. in privinta tatuatului. Talent sigur ca are, dar cat a jucat la nationala am tot pierdut meciuri si ne-am dus in jos, deci nu e ca si cum am discuta despre un talent pe care n-am avut ocazia sa-l vedem la treaba. La Craiova e ok, acolo joaca toti pentru el, la nationala e altceva, cum si la PAOK a fost altceva. A zis juniorul ca il deranjeaza sa fie altul mai bun ca el, daca nu-i vioara intai isi ia jucariile si pleaca. Acuma nu vreau sa fiu eu procurorul de caz, dar daca mai sunt si altii, pe langa Edi, care spun ca baiatul e dificil si inadaptabil, si care au lucrat cu el in trecut, si care au si un nume in antrenorat…si, si, si…atunci sa fie sanatos acolo unde e si la revedere.

          Apreciază

          • Am văzut și eu declarațiile lui Lucescu jr și sunt de acord cu ceea ce susți tu. Întrebarea mea e însă următoarea: în lotul ăsta pentru Euro avem jucători ofensivi mai buni decât Mitriță ? 1 / 2 or mai fi pe acolo, dar clar peste el nu cred că e niciunul. Mi-ar fi plăcut ca Edi să aibă forța de convingere în fața grupului și diplomația necesare pentru a-l
            chema la lot și pentru a câștiga astfel un fotbalist ce s-ar fi putut dovedi nespus de util acestei echipe a României. N-a făcut-o, motiv pentru care de la mine are o bilă neagră, iar dacă-l pun la socoteală și pe Sava două.

            Apreciat de 1 persoană

            • Eu asta încerc să spun, că Mistrețică de la Craiova e un jucător, iar cel de la națională altul. Tu suspini după cel de la Craiova, pentru care joacă toată echipa acolo. Cel de la națională e unul de duzină, care trage în jos toată echipa, de asta n-are rost să-l regreți. E capricios, inadaptabil, în afara Craiovei e un rătăcit care nu -și găsește rostul.

              Apreciază

  19. L-ati vrea pe Cimpanu de la Craiova? L-as lua imediat, cica vor sa il dea. Eu nu am vazut tara asta sa promoveze jucatorii care sunt cei mai buni la varstele mici. Cimpanu mi se pare muuuult peste Dennis Man, cu toate astea unul a fost promovat intens pana cand a ajuns cel mai bine platit roman si si-a mai dat drumul la jic in strainatate, altul numai cu bete in roate, in afara de mandatul lui Reghecampf, in care a jucat super. Fotbalist de picior stang, viteza, sut de la distanta, tupeu. Ok, nu are fizic, dar asta nu il opreste sa se bata. E un demn urmas al lui Deac, ca tot nu avem acolo.

    Apreciat de 3 persoane

      • Că oftez eu, sau nu, după Mistrețică, contează prea puțin, Tiboane. Bănuiala mea e că oftează, (și chiar la propriu, 🤧 nu așa ca mine) Mateiaș al nostru, care de la întâlnirea cu Mistrețicu meltean, tare mi-e că are ceva coșmaruri cu el.😴 Oltenașul i-a cam distrus începutul carierei. Sper să-și revină repede, mai puternic💪, cum se zice.

        Apreciat de 2 persoane

        • Of, mi-a parut rau pentru Mateias, dar nu era la prima gafa de acel gen. Sper sa nu-l abandoneze Depeul si sa-i dea in continuare minute, baiatul are nevoie sa joace, ori sa-l imprumutam pe undeva, de ce nu.

          Apreciază

          • La fel zic și eu, că are nevoie de minute la vârsta lui. Potențial are, e și fiu de fost bun fotbalist, are deci de la cine primi sfaturi pentru a trece peste acest moment ceva mai dificil. Eu cred că el se pliază mai bine pe un sistem de joc cu trei fundași centrali.

            Apreciat de 2 persoane

  20. Pentru chibiti si microbisti recomand acest interviu in trei parti cu Cristi Chivu. Este genul de om de la care cei tineri au de invatat, si poate fi folosit ca model pentru cei aflati la inceput de drum in viata. Las aici link-urile in ordinea in care au fost incarcate, spune o multime de lucruri interesante, chiar ma bucur ca in sfarsit cineva a reusit sa aiba o discutie profunda si amanuntita cu el:

    https://www.youtube.com/watch?v=9n6D3dyO700

    Apreciat de 1 persoană

  21. Eu prefer sa-l tinem pe Matei Ilie, sa-l folosim cat mai des titular, chiar daca primim 3-4 goluri din cauza lui (cam tot atatea primim si din cauza lui Muhar si tot nu-l poti scoate din echipa campionatului). Copilul are potential considerabil si ar fi pacat sa luam teapa ca nu l-am ajutat sa progreseze si l-am dat la Rapid pe 200 mii. Sava si Ilie sunt singurii tineri din lot care pot ajunge fotbalisti (sa ma ierte cei foarte tineri, pe care inca nu-i cunosc).

    Apreciat de 4 persoane

      • 👏👏👏👏👏👏👏 100% de acord cu acordul tau. Matei Ilie trebuie fie imprumutat undeva cu conditia sa joace regulat, fie sa joace la noi cat mai mult posibil. Are niste reglaje de facut, dar e de MARE perspectiva.

        Apreciază

    • Clar că l-aș fi preferat oricând pe el în detrimentul lui Kresici, de exemplu, dar chiar și în locul lui Boben ar fi putut juca, cu siguranță. Boben mi-a plăcut cât de cât în primele lui meciuri în alb-vișiniu, pe final însă a părut tot mai nesigur. Ilie ar putea reprezenta pentru clubul nostru o adevărată mină de aur. Și numai pentru asta și ar trebui forțat mai mult.

      Apreciat de 2 persoane

  22. Pai lotul e cam gata. Mai vin poate vreo 3. Suntem pregatiti de cupele europene?

    Sava( Balgradean?, Hindrich)

    Mogos (kosovarul), Boben (X), Ajeti (Ilie), Camora (Abeid? Simao?)

    Muhar (Artean), Tachtsidis (Keita), Avounou (Paun)

    Deac (X), Birligea (Michael/Juricic), Otele (Camara)

    Pana sa plece un Birligea sau Otele mai e cale lunga, deci momentan sunt aici.

    Sa treci de 4 tururi preliminare e aproape imposibil, chiar daca echipele sunt sub tine valoric. Si echipa mare daca esti tot ai sanse mari sa te impiedici. Bogatii din campionatele Top 5 se duc direct in grupe iar prostimea din toate celelalte 50 de Federatii joaca 3-4 tururi preliminare sa se elimine intre ei

    Apreciază

      • Plus polonezul acela la 500k. Cred că Păun vine rezervă la Kamara, iar Szmyt la Deac. Cam asta va fi, eventual Băluță, dacă nu prinde ceva lucrativ afară.

        Apreciază

        • El at fi nr.9: „Cristopher Ibayi a ajuns la un acord verbal cu #CFRCluj , jucătorul este aștept pentru fizita medicală săptămâna aceasta.” (sursa: X / Twitter)

          Apreciază

          • Ai de pana mea…..28 de ani si ratangiu prin Championat Nacional (liga a 4-a), dar cu ceva meciuri mai bunicele o perioada scurta la Ligue 2. Nu stiu ce au vazut la el.

            Apreciază

        • Szmyt poate sa joace orice. La club a jucat mai mult inter, la nationala de tineret extrema stanga. Nu stiu daca a excelat pe undeva

          Apreciază

          • Pitu era jucator foarte bun pentru varsta lui, dar ca interi avem deja o multime iar pe stanga sunt Otele si a venit si Camara ala. O sa vina ca dublura pentru Deac pe dreapta? La ce relatie are DP cu Deac (il tine mereu 90 minute) si cum se stie cate sanse da jucatorilor tineri, Pitu se rateaza aici.

            Apreciază

            • Cred că Otele & Bârligea vor pleca la vară, și sper că nu vrea să joace în Europa cu Deac & Camo titulari. Pitu în final nu cred să vină la noi, probabil găsește echipă în vest unde să meargă împrumut. Poate dacă jucam în ucl, eram mai atractivi.

              Apreciază

        • A jucat 4-4-2 doar in ultimul sezon fiindca s-a adaptat la lot si la ce transferuri a putut echipa sa faca. Pana atunci a jucat in mare parte 4-3-3. Sa vedem cum va arata lotul la inceputul preliminariilor, dar avand in vedere ca il avem pe Tachtsidis la mijloc, care trebuie ajutat pe partea de aparare, cred ca mai degraba vom juca 4-3-3 sau 4-5-1.

          Apreciază

      • Pare de anii lui Panin 🙂…Sa speram ca e macar la fel de bun.

        T.Bone,zici ca daca il avem pe Aly mai vine si portughezul 🙂…?Si parca era vorba,ca de la aceeasi echipa cu acest kosovar,vine un f.central de 25 ani.Sau astea erau povesti din care trebuia extras radicalul🙂…?

        Apropo de veniri si plecari,lui Pufi inca nu i-a multumit nimeni 🙂…?Sau pt el se pregateste prelungirea …

        Imi ”place” mult cand Matteo ii da in lotul pt viitorul sezon per Juricic si Maglica,pardon Michael 🙂…Iar am incepe sezonul cu jucatori in minus.Cu Petrescu sigur vor fi mai putine ocazii si deja rateaza Birligea destul.Cu inca 2 care dau pe langa minge,vom ajunge iar sa tinem de 0-0 🙂…Ne trebuie neaparat un nr 9 care sa nimeresca poarta macar cum o nimerea Janga.Fata de atacantii adusi in ultimele sezoane,pana si Debeljuh era parfum 🙂…

        Apreciat de 1 persoană

      • Asta cu al doilea kosovar, cel de 25 ani, sincer imi scapa la moment. Thaqi, am impresia ca e bataios si muncitor, pe gustul Depeului. Artean e tot in categoria bataios si muncitor. Bine ca a venit portughezul lui Cadu, am 100% incredere ca va fi ok, e chiar mai tehnic decat Camo, si de data recomand sa-l naturalizam cat mai repede pentru ca n-are nationala asa marfa in banda stanga. Sa fie anuntat si Kamara si eu unul ma declar multumit pana la 31 august, cand e returul de playoff in Conference, si cand va fi musai sa mai aducem ceva calitate daca ne calificam in grupe. Atunci avem fereastra 1-4 septembrie, 4 septembrie fiind ultima zi de mercato pentru Liga1. Vedem ce va fi si cu Otele, are oferta, n-are oferta, Manea stim sigur ca e ca si plecat, nu stiu Camo, Cipri ma astept sa mai fie tinut de Petrescu, de Pufi nu mai zic nimic. 😄

        Apreciat de 1 persoană

  23. E bine ca sunt adusi jucatori care au sanse sa prinda meciuri ca titulari sau sa intre bine din minutul 60. Sper sa avem dubluri pe toate posturile, pentru ca deocamdata suntem descoperiti si fara sa-i fi pierdut pe Otele si Birligea. Nu e destul sa facem un prim 11 daca DP nu poate surprinde cu nimic. Daca va amintiti, de aici i s-a tras „coreeana” ultima data. Toata lumea dujmana stia la ce sa se astepte si echipa noastra nu putea oferi nimic in plus sa surprinda.

    Apreciat de 3 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.