FC Poli Iași – CFR Cluj


Sâmbătă, 23 februarie 2019, ora 20.00, în cadrul etapei a 25-a din Liga 1 Betano, Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iaşi: FC Politehnica Iași – CFR Cluj

“Leave me alone, I know what I’m doing”, ajuns slogan celebru, reprezentând mesajul transmis prin radio echipei Lotus în 2012 de către Kimi Räikkönen pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi. În traducere liberă, “nu mă mai f… la cap”.

“Leave me alone, I know what I’m doing”, tradus în română ori spaniolă i-ar fi spus Culio lui Dan Petrescu în timpul unei partide disputate în Gruia tocmai împotriva adversarilor noştri de poimâine. Celebrul moment care a dus ulterior la dezvăluirea făcută de DP că Ema îi va fi secund după ce-şi va încheia cariera de jucător.

Sub auspiciile lui “Leave me alone, I know what I’m doing” trebuie să abordeze echipa noastră dificila şi deosebit de importanta partidă de la Iaşi. Dar nu în sensul traducerii libere din primul paragraf. Nici vorbă de lipsă de respect la adresa lui Minteuan. După criza rezultatelor anterioare şi agitaţia din această săptămână , care a dus la mazilirea lui Tony şi, zice-se, preluarea banderolei de căpitan de către Cipri, poa’ să fie pe bancă şi Klopp ori Flocea, nimeni nu are cum influenţa în mod decisiv organizarea tehnică a jocului întrun timp atât de restrâns. Singurul medicament ce poate însănătoşi situaţia este mobilizarea vestiarului. Dacă jucătorii vor reuşi să se reseteze mental şi vor fi hotărâţi să tragă cu toţii în aceeaşi direcţie locomotiva, rezultatul va fi pe măsură. Ei ştiu cel mai bine ce trebuie să joace, cum trebuie să joace. Cine trebuie să joace? Asta nu mai trebuie s-o ştie jucătorii, ci să fie decizia  lui Minteuan. Chiar dacă se consultă cu “greii” vestiarului. Sper din tot sufletul să fie exclusă orice tentativă de consultare cu „greii” lojei. Un lucru este cert, Omrani va lipsi, fiind suspendat.

Ciudată rău situaţia ieşenilor. Sunt probleme mari la nivel de conducere. Totul a pornit de la un fapt ce-şi are locul mai degrabă în legendele din Caracal, locul unde s-a răsturnat carul cu proşti. În vara trecută, acţionarii clubului au crezut că l-au prins pe Dumnezeu de un picior, care le-a scos în cale investitorul/finanţatorul mult visat, ca să-şi dea seama până la urmă că au încheiat un contract beton de management pe mai mulţi ani cu un coate-goale „specialist” în administrarea banilor proveniţi din drepturile de televizare. Iar un manager de top costă, nu? 🙂  Urmarea? Toţi jucătorii sunt de vânzare, datorii către stat ce depăşesc 3 milioane, plus alte datorii, probleme grave în obţinrea licenţei pentru sezonul următor, circ, război civil…  totuşi, echipa joacă, are două victorii în ultimele două etape şi este la un punct de un loc pentru play-off.  Există însă şi o altă veste bună. Dar nu-i mai pentru ei, ci pentru noi. 🙂 Au pierdut doi mijlocaşi importanţi pentru partida de sâmbătă: Qaka, suspendat, şi Flores, suspendat, dar şi vândut la Sepsi pentru a mai face rost de ceva bănuţi.

Poli Iași: Mino - Bosoi, Gardoș, Frăsinescu, Sin - Cioinac, Mihalache - Al. Zaharia, Platini, Burlacu - Garros

Rezerve: Rusu, Mihăescu, Rus, Enoh, Panțîru, Soares, P. Petre

Incerţi: Gallego, Bădic şi Kizito (probleme medicale)

Suspendaţi: Flores, Qaka şi Semedo
CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora – Bordeianu – Deac, Djokovic, Culio, Păun – Ţucudean.

Rezerve: Fernandez, Peteleu, Lang, Hoban, Ioniţă, Petrila, Costache

Suspendat: Omrani

HAI CFR!!!

(imagine reprezentativă: facebook/ FC Politehnica Iași)

241 de comentarii

  1. Mai conteaza furaciunile oilor ? Noi l-am transferat pe BUD! Sinonim cu o bere faimoasa din America, si aia la randul sau sinonima cu o alta bere din Cheia, omul nostru vine sa linga unde a scuipat pentru a 3 oara in cariera! Nu inteleg ce poate sa faca un jucator pe are l-am dat afara cu suturi in fund de 2 ori de la club, dar macar se incadreaza bine in media de varsta a echipei. Apropo, Tambe, Urko Vera si De Luca erau fie mult prea tineri fie nu evoluasera pe culimile ligii a 3-a din Elvetia asa ca n-aveam de ce sa-i tinem in lot.

    Daca revine Danut mentinem de 2 bani sperante la titlu, mai ales la cum jucam. Iar daca Boli il mai si trimite pe Lang la cotet avem chiar sanse reale sa repetam isprava de anul trecut. La ce bun, nu prea stiu, mai ales daca facem „atatea” transferuri reusite ca si in 2018, dar macar nu cred ca ne desfiintam pana in 2020.

    Apreciază

  2. Gică Hagi l-a adus la Viitorul pe George Ganea (19 ani), fiul fostului internațional Ionel Ganea.

    Vârful de 19 ani s-a despărțit de campioana CFR Cluj, astăzi, după o intervenție a tatălui său. ”Regele” s-a înțeles imediat cu CFR Cluj și AS Roma pentru semnătura tânărului fotbalist, a anunțat prosport.ro.

    Apreciază

    • Hagi face colecţie de copii de fotbalişti pe acolo. Rivaldinho, Popescu jr., acum Ganea jr. Spune multe şi asta despre aşa zisul profesionalism de acolo, o imagine cât se poate de falsă a „academicienilor”. La modul serios nu aveai cum să stai în Ganea jr. ca rezervă de atacant. Mi se rupe că a făcut două duşuri la Roma, Mai erau Pena, Mladen care au trecut pe acolo, fotbalişti de duzină. Dacă venea de la Ajax sau Benfica care chiar fac o selecţie atentă la nivelul echipelor secunde, şi îşi promovează talentele din academie era altceva.

      Apreciază

      • Da, clar, e naspa cu profesionalismul acolo. Ei vand de 5-10 milioane, au o medie de varsta de 23 de ani si dau pe salarii cat de locul 7-8 dar sunt pe 4. Clar, o echipa de rahat Viitorul asta.

        Mai bine la noi, care vindem de -5 milioane, ne scot dudele din Europa si schimbam antrenorul fie dupa 3
        etape fie de pe locul 1.

        Apreciat de 1 persoană

          • Vând la alţi pricepuţi gen Gigi Becali, restul s-au lămurit cu valoarea reală a jucătorilor produşi de Hagi. Răzvan Marin e excepţia, şi într-o oarecare măsură Mitriţă, deşi la ultimul Hagi are merite puţine. La Băluţă e de văzut dacă va prinde vreun meci în Anglia. Când aduci jucători pe bază de loc de muncă comun în trecut numai criteriu de selecţie nu se poate numi.

            Apreciază

            • Omule, Hagi a vandut la Standard Liege, Chelsea, Brighton, Athletic Bilbao, Fiorentina, U Craiova si chiar is CFR Cluj! FCSB a cumparat 6 jucatori de la Viitorul in conditiile in care de la noi a cumparat 4 in aceasi perioada de timp (2012-prezent). Chiar daca mi ciuda, n-am ce sa fac, trebuie sa recunosc ca Hagi ne-a dat clasa si ca Viitorul este printre cele mai bine organizate, mai serioase si mai profesioniste cluburi din Liga 1. Asta spune multe despre unde am ajuns noi.

              Apreciază

  3. Vorbim noi de arbitrajul lui Avram, dar uitati-va ce penalti a primit Real Madrid cu Levante, cu toate ca acolo exista VAR . Sau ce gol li s-a anulat celor de la Ajax in LC, desigur tot cu Real si tot cu VAR . Numai ca la noi un penal circar ca mm inflameaza spiritele si de-aici pana la contestari vehemente distanta e zero . Plus ca si CCA are niste delegari sinucigase, asa ca exista tot tacamul pt proteste de tot felu, se analizeaza cu lupa fiecare faza si se da verdicte in functie de interese sau simpatii, desigur dupa mitici cea mai defavorizata este wc, in timp ce noi suntem haverul arbitrilor . PS . Cum a scris Cristi, liga a treia elvetiana este de amatori, cum amatorism pur, mai exact prostie, sa-l aduci de-acolo pe Bud, care a fost lamentabil si ultima data cand a jucat la noi !

    Apreciază

    • Bela la meciul Realului de aseara a fost evident ca VAR-ul e tot pt cei puternici. In prima repriza Real a beneficiat corect de VAR in timp ce la un presupus fault in careul realului nici macar nu s-au obosit sa-l cheme pe arbitrul de centru sa vada daca a fost sau nu penalty….
      Aseara la Fcsb daca era VAR nu se schimba mare lucru pt ca contact a fost la impingerea lui Kelic, iar daca vrei sa ajuti pe cineva si arati contactul iti da dreptate. Ca a fost sau nu intensitate, nici VAr-ul nu poate demonstra. Sunt doar mici detalii de care unii se pot sau nu folosi…

      Apreciat de 1 persoană

  4. Terminand sezonul pe locul 1, in playoff vom juca ultimul meci la FCSB; la forma de azi, avem sansa a treia, poate injectia de moral de la Iasi si venirea lui DP sa schimbe asta. Foarte probabil, a 6-a echipa din playoff sa fie tocmai Iasul, daca Viitorul si Botosaniul se vor anihila (bine, nici Iasul nu are punctele asigurate in deplasarea de la Sibiu). Iasul este mai apropiat de CSU Craiova, Botosani de FCSB, iar Viitorul nu este cert nimic. Pana la urma, problema este la noi, trebuie sa producem fotbal si goluri.

    Apreciază

    • O sti pe aia cu „vinzi pielea ursului din padure”?Mie nu-mi pare nici fcsb si nici csu favorite,mai degraba noi fiind pe primul loc.Apoi dupa fiecare partida se spunea de cate-o echipa ca-i favorita,pana intalnea un Calarasi sau Chiajna.
      Sa mergem noi pas cu pas ,fara sa ne uitam la ultima partida,cand putem fi deja campioni certi.

      Apreciază

  5. Din tot ce vad legat de transferuri la CFR eu unul inteleg ca Conceicao n-a avut nici o sansa la noi. Dupa ce timp de 2 luni nu s-a adus UN JUCATOR, pentru DP se aduc 3 in mai putin de 24 de ore. Ba chiar, daca e adevarata stirea cu Ionita, se mai si blocheaza transferuri la cererea lui. In mod paradoxal, in loc sa ma ingrijoreze faptul ca tot clubul asta danseaza doar intr-un singur ritm, ultimele miscari imi dau speranta la mai bine. Poate daca vine DP si nu ne mai f*te ca in vara avem sansa sa se investeasca si sa realizam ceva sezonul viitor in Europa.

    Apreciază

    • Toti cei 3 sunt back-upuri, poate doar Boli sa prinda mai multe minute (nu este sigur titular). Asa ca, nu le vad ca mari transferuri ci doar corectii numerice, poate fara efect in cele 11 etape.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.