Sondaj 1 – sezonul 2018-2019 [rezultate]


Un sezon reușit începe cu un sondaj prost… 🙂 Așa spuneau și grecii antici (cot la cot cu alte popoare antice), dar și Radomir Antic (ex-barcelona, ex-celta-vigo, ex-etc), un tip mai contemporan, dar plin cu ”succesuri” în fotbal, pornind din Balcaniul nostru încărcat de istorie… 🙂

Sondajul era cât se poate de justificat, marea masă (spre ”infinită”…) a susținătorilor / suporterilor / contestatarilor echipei noastre îndrăgite (deseori îndrăcite…) era deja nerăbdătoare să afle numele antrenorului, apoi numele celor care pleacă, dar și al celor care vin (mai ales), apoi numele arbitrului care ne va ”dezavantaja” crunt în finala CL din mai-2019… 🙂

La micul nostru sondaj au participat 32 de tribuniști (ceferiști), rezultatele obținute după aproape 30 de ore de așteptare arată astfel (am ordonat întrebările după ponderea răspunsurilor ”da”):

OBSERVAŢII SCURTE PE ÎNTREBĂRI:

  1. există o unanimitate zdrobitoare în privința șanselor de-a intra –din nou- în play-off (peste 96%). Un singur ”participant la joc” are rezerve serioase în acest sens… 🙂
  2. 27 de ”păreriști” (peste 84%) consideră că Edy va schimba sistemul de joc. Adică ăla brevetat de DP cu 4-1-4-1, cu ”lungă și pe-a doua”. Mai vedem. M-a amuzat teribil o fază din meciul de ieri de la CM (Spania-Portugalia), cu spaniolii făcând celebra lor morișcă de pase, dar –să vezi și să nu crezi- primul lor gol vine după a fază tip ”lungă și pe-a doua”, de fapt o variantă și mai avansată (”lungă și pe prima”), în sensul că D.Costa deviază mingea (după ce bagă cotul în Pepe) pentru… tot pentru D.Costa, care face și niște driblinguri ”din mușchi” și înscrie… E simplu, nu?
  3. e bine că peste 81% din cei intervievați speră să depășim turul 2 preliminar al CL
  4. La două întrebări (cele cu nr. 8 și 9) 62,5% din suporteri au dat răspunsul ”da”. Adică vom avea un lot mai valoros respectiv Edy va termina tot sezonul pe banca CFR-ului.
  5. alte două întrebări (cele cu nr.5 și 7) au divizat bine de tot tabăra ceferistă (ponderea celor cu ”da” fiind de 56,25%). E vorba de șansele să trecem de turul 3 preliminar CL respectiv dacă plecarea lui Cipri va însemna o pierdere.
  6. O divizare absolută (50-50) consemnăm la întrebarea ”de bază”, adică dacă vom lua (din nou) titlul în sezonul ce stă să înceapă.
  7. un joc mai spectaculos, dar mai puțin eficient este pe placul a doar 40% din cei care au participat la sondaj. Majoritatea (60%) consideră că ”doar cele 3 puncte contează”… 🙂
  8. doar 15% cred în șansele echipei de-a ajunge în grupele CL.

HAI CFR!!! 

36 de comentarii

  1. 16 tribuniști văd paharul 2018-2019 plin, 16 îl văd gol. La mine nu contează dacă paharul e pe jumătate plin, din moment ce sticla e pe jumătate goală (2019 e an divorțat, văduv sau holtei, fără consoartă).

    Apreciat de 1 persoană

  2. Cred că Vaj e prin Rusia şi a reuşit să bage pastile slow motion în mâncarea nemţilor. 🙂
    P.S. Atenţionez că voi bana pe oricine va mai reclama că dăm toate centrările în primul adversar. 🙂 N-am fost niciodată nici pe aproape de nivelul de azi al nemţilor la acest capitol. 🙂

    Apreciat de 2 persoane

      • Grupa e ca si castigata, am vazut acum Suedia vs. Coreea, ambele par cam ca… un suedez si un coreean walking in Tepito… n-au cum sa iasa bine, in mod normal. Surprize s-au mai vazut, insa temerea mea e ca Brazilia nu-si va castiga grupa si iar jucam cu sud-americanii, ‘cutitari’ si ei ca si mexicanii, nu europeni cu papion sau asiatici cu samsung. Dar poate dă al dă sus si jucam cu sarbii, ar fi un duel interesant, prevad cel putin o bataie colectiva. Totusi, dupa prima runda, zic, Croatia si Mexic au furat startul si pot fi surprizele mondialului (ma refer la niste sferturi, o semifinala, ceva, nu neaparat sa castige trofeul).

        Apreciază

  3. Pe langa tinerii Vatca si Muresan, Edi vrea sa aduca inca un tanar valoros, pe Sapunaru . Gsp a si scris, ca formula Vinicius-Sapunaru are 68 de ani, eu ma bucur, doar sunt pensionar …Nu prea inteleg noua strategie ( in ideea ca se adevereste zvonul cu Sapunaru ), dar fiind doar un batran chibit, n-am cum sa vad eficienta miscarilor de trupe sesizate doar de specialisti !

    Apreciază

    • Lasă Bela, va veni şi vremea noastră, poate vom fi „cooptaţi” şi noi (inclusiv Retardilă şi Lengyel A. în poartă), să vezi doar atunci cum va sări media lotului peste 60 de ani… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciat de 1 persoană

      • Bacsika ! De mine ai uitata ? Io pot sa mai imbunatatesc media , ca-s cu-n an mai TANAR ca tine…Si , dupa doi nepoti , astept o nepoata acum (aici te-am depasit ..) De Bela nu stiu , Retardila ii lafel…ca noi.. deci avem si suporteri…

        Apreciază

        • LA TINE ESTE O PROBLEMA MARE.Esti Strainez,si nu cred ca se permite folosirea strainezilor de peste 60 de anisori.Cel putin asa stiu eu.Cred ca nici Retardila nu se incadreaza,o alta regula nu permite folodirea mai multor supraponderali.Cred ca avem o conducere responsabila,si pe voi astia care nu va incadrati ,nu va va legitima.Riscam excluderea din Europa si din mamaLiga. 🙂 🙂 🙂
          Ps:Specific ,(nu) este o gluma si nu trebuie sa va suparati.Sper ca n-am zgandarit sensibilitatea nimanui.Trebuie sa ma asigur 🙂

          Apreciază

        • Mii de scuze, moşule, chiar mi-e ruşine… Chiar pe tine te-am ai uitat, care chiar ai jucat (şi tu) acolo… Nu-i bai, când ne întâlnim la un meci în Gruia, dau o bere (lângă fiecare pahar de palincă). Felicitări pt. nepoată, ai grijă (şi) de ea! Impresia mea este că eu mă voi „opri” la cei doi nepoţei, dar şi aşa e super-bine… 🙂 HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Tarziu dom-le,tarziu cu scuzele.Trebuia sa te gandesti din timp.Acum nu mai incerca sa o indulcesti.Nu are rost.Apoi in favoarea ta sa fie spus,normal ca l-ai uitat,ca tare scump este la cuvinte in ultima vreme. 🙂 🙂

            Apreciază

            • Da’pi.. Luis testver… is tare acupat cu trebi personale si proprii…Iar p-aici, pa Tribuna ,vad o „intesificare ” a comenturilor cu caracter „subliminal”…Sunt „scriitori contribuabili” care urmaresc si chiar dirijeaza dezvoltarea psicho-motrica a societatii CFR-iste… Iar , daca spui ceva in contra lor, te atacheaza si io nu-s aproape de ei sa-i bat d-un parete …Ca mie, nu-mi place sa ma contrez mult ….Ii bine sa fie varietate , da ‘ sa scrii tata zua si sa emiti idei si pareri care nu suporta replica, fiindca tu esti detinatoru’ adevarului absolut ; imi repugna ! Io nu „imi cer scuze „,fiindca nu se poate sa mi le cer mie , ci, „VA cer scuze” (chestie de gramatica )…si sa nu se inteleaga ca am ceva cu cineva (mai ales cu vechii CFR-isti , indiferent de culoare), dar , putem numi site-ul asta „vaj-tribuna ” ori „tribuna-vladimireasca „, ca-i mai „corect politic” asa …Bacsika ! Io vreau sa ne intalnim la toamna (nu la „re-examinare”-ca pa vremuri ) , ci, la Liga Shampionilor cu totii….ca vine de la Shampanie numele ligii , ca si ai cu mamaliga …

              Apreciază

    • Vinicius are 34 de ani si a fost cel mai bun fundas central din mamaLiga.S-ar putea sa joace si sapunaru fundas central si sa fie la fel de bun.Nu conteaza neaparat varsta pe anumite posturi,ci mai degraba pregatirea fizica.
      Ps si eu as dori unul mai tanar,dar nu cred ca trebuie sa judecam un jucator doar din perspectiva varstei.Parerea mea.

      Apreciază

      • La fundaşii centrali şi la portari vârsta nu e aşa de relevantă, evident, dacă vorbim de jucători valoroşi, cu experienţă etc.

        Apreciază

  4. Am inteles ideea Belgiei, n-au fundasi de calibru pe benzi, joaca cu o linie de 3 centrali. Ok. Asa joaca si Anglia si altele. Dar cu Panama cei trei se tin unul pe altul, Panama are fix 0 (zero) atacanti; un singur stoper era mai mult decat suficient. E amuzant sa-i vezi pe Alderweireld, Boyata si Vertonghen cu stau dincolo de centru terenului si paseaza stingheri fara pic de pressing din partea panamezilor :))

    Apreciază

  5. @Béla: Vinicius a fost la temelia apărării noastre, fără el am mai fi luat 5-6 goluri, suficiente cât să ieşim din calculele pentru campionat. @ Vaj: a türelem rózsát terem; dont be so hasty, take your time!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Domnilor! Nu mă uitați nici pe mine, când faceți echipa de old(boșorogi). Nu am nepoți(încă) nu prea știu mult fotbal, dar am o vechime considerabilă în alte sporturi. Hai CFR !!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.