De ce cad avioanele… [CFR Cluj – FCSB 1-1]


Pentru că – spun specialiştii – se suprapun mai multe evenimente negative neprevăzute (unele din vina piloţilor, altele neimputabile lor), şi în câteva secunde asistăm la o posibilă tragedie…

În minutul 62:58 al meciului de alaltăieri, nu s-a întâmplat – din fericire – nicio tragedie, cel puţin nu în Gruia şi nu în „meciul secolului” contra mioarelor, dar o înlănţuire de greşeli de toate speţele tot a existat (fără foarte multe influenţe din exterior), derulate în doar câteva secunde, suficiente ca cei de la saivan să egaleze (oarecum nemeritat).

Dar înainte de-a ne arunca în depistarea acestori posibile erori, să vedem notele:

De această dată, DP a „prestat” ceva mai slab (5.6) decât echipa (6.4), nota maximă (7.8) fiind acordată lui Urko, iar codaşul fiind Omrani (4.6).

Note în general OK, poate cam severă evaluarea lui Billel (foarte bun în meciul anterior), fără realizări (într-adevăr), dar în condiţiile respective nici nu mai putea realiza mai mult: echipa era deja în perioada „clasică” de retragere, practic nu a fost susţinut de nimeni, a fugit cam pe degeaba de la un fundaş la altul, nefiind sprijinit nici în pressing, nici în construcţie (care a cam lipsit după primirea golului).

Culio are trei galbene, aşa că ideal ar fi să primească galbenul de „suspendare” la Giurgiu, ca să lipsească contra celor de la Juventus (Bucureşti, nu Torino… 🙂 ). Manea e singurul integralist în cele 11 etape desfăşurate.

Echipa a jucat – din nou, ca de atâtea ori în actualul sezon – exact ce vrea DP: un joc foarte bine organizat, robust şi eficient (mai ales din faze fixe) în prima repriză, în majoritatea cazurilor suficientă pentru a prelua conducerea (cu un gol-două), apoi – prin minutul 60 – apare retragerea / temporizarea (de mult ori bine interpretată, dar şi cu destule „hibe” în unele meciuri, vezi căderea cu Dinamo, cu Craiova spre sfârşit, cu Botoşani…). Din acest punct de vedere strategia seamănă izbitor cu cea aplicată de Miri (spre sfârşitul anului trecut), dar acum există şi ceva argumente pro (pe lângă multele „contra”): echipa depinde prea mult de experienţa şi valoarea unor veterani de război (Culio, Hoban, Deac, poate şi Camora, are şi Urko o vârstă) şi – evident – acel pressing bunicel şi acel joc bine structurat din R1 nu mai poate susţinut după minutul 60-65. Desigur, ajungem la întrebarea logică: de ce nu se schimbă atunci un veteran (sau chiar doi) prin minutul 60-70? Probabil pentru că – în ciuda cantităţii – nu avem valoare suficientă pe bancă, în primul rând nu pentru a duce la bun sfârşit regia aplicată parcă tocmai acelor jucători mai bătrâni, fără un plan de rezervă foarte clar.

În ciuda acestei întrebări (mai sunt şi altele), echipa e solidă, e pe primul loc, are cele mai multe goluri marcate etc, deci extrem de nemulţumiţi nu putem fi (eu nici nu sunt), eventual mai putem strâmba şi noi din nas din când în când. La introducerea lui Balde în minutele de prelungire, de exemplu. Că n-a fost introdus senegalezul în min 65 (în locul lui Urko), mai înţeleg, Billel face mult mai bine munca de jos, se şi apără bine, Balde fiind şi în urmă cu pregătirea, dar – dincolo de toate aceste „scuze” – nu bagi jucătorul cel mai bine plătit al ligii în min.91, să fim serioşi…

Revenind la greşelile (înlănţuite) comise înaintea primirii golului egalizator, să consemnăm în primul rând faptul că prin repunerea imediată a mingii de către Niţă, am fost surprinşi şi dezorganizaţi, şi rupţi la mijloc. În astfel de situaţii se impune un fault tactic la mijlocul terenului, asta se putea face atât la Tănase, cât şi Pintilii (parcă), şi mingea nu mai ajungea la Alibec, apoi la Man. Şi în final la Budescu… 🙂

Dar toate acestea nu s-au întâmplat, aşa că mingea ajunge totuşi la Man, situaţia din teren fiind în acel moment cea din captura de mai jos:

Cum-necum, în acest moment avem 7 (!) jucători în zona mingii şi doar 3 (!) mioare (nu-l punem pe Tănase, aflat în stânga imaginii). Poziţia apărătorilor noştri pare OK, dar cam statică (aşa cum se va dovedi acest lucru). Budescu „semnalizează” de secunde bune (ca şeful de gară de la Sărăţel, când trece „ghiorşul” de Sighet… 🙂 ), arătându-i explicit lui Man locul unde doreşte să primească mingea, dar ABSOLUT NIMENI nu vede acest lucru, nu vine cu el nici Vinicius (care într-o primă fază fuge după Budi, dar se răzgândeşte ulterior!), nu strânge nici Manea (într-un final putea şi el să-l bareze pe „rapidul” Budescu), şi – important! – nu simte momentul nici Mureşan, el fiind – în opinia mea – prea fixat cu faţa spre Man pentru a reuşi o repliere spre Budescu. Vina lui Muri este – eventual – că s-a poziţionat prea în faţă, neasigurând zona lui, aia unde va ajunge Budescu în câteva secunde. Mai putem vorbi şi de „aportul” lui Arla, un portar bun nu prea primeşte gol la colţul scurt (poate ne va povesti Retardilă câte ceva în acest sens).

No, vedeţi, cât de simplu e să primeşti gol… 🙂 E suficient să se suprapună vreo 5-6 erori aparent minore, dar „împreună” pot avea un efect devastator…

Capul sus, băieţi! Vrem trei puncte la Giurgiu!

HAI CFR!!!

72 de comentarii

  1. Uitandu-ma pe linia de clasament, a Astrei,mi-a atras atentia faptul ca n-au mai pierdut din etapa a 2-a,la Voluntari si in mod special numarul mic de goluri primite,de unde se poate trage concluzia ca sunt bine organizati,compartimentele sunt echilibrate valoric si la fel ca si noi stau bine la cutie,in defensiva;as avea o maxima satisfactie,daca victoria noastra la Giurgiu s-ar dubla cu una a cateilor, impotriva oilor;s-au spus multe(adevaruri),despre jocul si strategia aplicata de jucatori la indicatiile antrenorului si asta dovedeste ca desi suntem in graphic, mai sunt destule puncte slabe care trebuiesc eliminate,in special,in ceea ce priveste imbunatatirea jocului din ultima treime din timpul rgulamentar,prin aducerea de jucatori,unii vitezisti,altii cu o conditie fizica ridicata,capabili la stress si effort prelungit, si a caror tehnica sa le permita sa rezolve mult mai bine aceste sincope si situatiile de criza,decat actualii veterani.

    Apreciază

  2. Faza prezentata arata de ce era nevoie de Balde, mai rapid ca Vinicius si Muresan. Dincolo de contraatacul bine facut al lor, dincolo de absenta unui fault ‘tactic’ (la Tanase trebuia), pe imagine asta se vede ca ambii fundasi centrali sunt prinsi aiurea-n gara. Pe ultimul aparator (Vinicius, cred c-ar fi) l-a prins faza p-acolo, nu tine pe nimeni, iar celalalt, Muresan, in loc sa stea la dublaj in caz ca Man trece de omul care-l are in control (o fi Camora!?) si sa fie atent la miscarea lui Budescu, vrea sa vina si el sa-l deposedeze pe tanarul aradean. Am jucat un pic de fotbal la Pitesti, chiar fundas central, si m-am lasat fix din acest motiv, eram bun la cap, fiind inalt, dar nu aveam viteza, fiind prins la atacurile in viteza exact ca Muresan, nici cu om, nici pe directia pasei.

    Pentru asta e nevoie de un jucator ceva mai rapid si/sau mai inteligent tactic, capabil sa anticipeze continuarea fazei. Daca te hotarasti sa mergi sa-l ajuti pe team mate sa deposedeze fix cand adversarul da o pasa pe culoar pentru ala pe care trebuia sa-l ai in marcaj, e jale. Nea Ciolan imi mai dadea cate-o palma pentru o treaba din asta. Cred totusi ca Balde nu si-a luat palme si poate fi o solutie mai buna. … 🙂

    Apreciat de 2 persoane

      • Pe mine mă deranjează un singur lucru: după ce Budi arată cu mâna vreo 3 secunde locul unde vrea să primească mingea, nimeni nu schițează vreun gest (din ăia 3 ”disponibili”: Muri -în primul rând, Vini, Manea, în ordinea asta). De acord cu ce a scris Vaj, cam asta am observat și eu la fundașii centrali. Singurul nevinovat ”sută-la-sută” (sau pe aproape) e Camora. Eu -repet- nu exlud nici vinovăția (mai mică, dar cuantificabilă) a lui Arla, mingea a venit pe colțul scurt, ce-i drept, de la o distanță mică, totuși. Nu am menționat mai sus, dar și eu consider că Nistor a fost o bună (spre foarte bună) achiziție, în sistemul gândit de DP se simte foarte bine, chiar dacă -pentru moment- joacă mijlocaș lateral. Oricum, în așezarea asta de 4-1-4-1 Nistor poate juca cam pe 3 posturi liniștit. HAI CFR!!!

        Apreciat de 2 persoane

        • Greşeala majoră mi se pare a fi în dreptul lui Manea, n-avea ce căuta acolo, dacă ţinea linia cu fundaşii, ar fi existat şanse ca tuşierul să ridice lobogăul.

          Apreciază

          • @kiruj&caneto, nu-i o faza in care s-a luat gol pe o gafa individuala, echipa a fost prinsa cu chilotii in vine, e o greseala colectiva, dar si meritul lor, un contraatac excelent, o pasa buna, cum spune si @isti33 si o demarcare superba a lui Budescu. Nu e genul de faza in care sa te poti organiza la offside, ultimul aparator incearca sa iasa, dar e tarziu.

            BTW, eu credeam ca ala e Vinicius, daca e Manea, atunci se explica cum de statea pe acolo. Pur si simplu a strans in centru. Cel care sta cu mainile in solduri trebuia sa vina cu Budi, iar cel cel care iese sa dubleze la Man (desi Man era in control) ia o decizie proasta. Nu mai sunt sigur cine sunt respectivii.

            Altfel, repet, nu-i o gafa individuala. Si nici rezultatul nu e rau pentru momentul asta.

            Apreciază

  3. Şi Ilie Dumitrescu vorbea de lipsa faultului tactic. M-am uitat de nşpre ori la fază (nu intenţionat, ci cei de le digi nu se mai puteau sătura de ea, au redat-o zile în şir), dar nu mi-am dat seama cine şi în ce moment putea face acel fault tactic. Cei trei s-au repezit la fecesebistul de la marginea terenului tocmai ca să-l faulteze tactic, dar n-au mai apucat, mingea plecase.

    Apreciază

  4. Remarcau cei din conducere ca ne-au prins o singura data pe contraatac……….sa fim seriosi erau 7 cfristi contra 3 carlani.Daca cineva a gresit,acela a fost Manea.Si a fost o greseala flagranta.Centralii au tinut foarte bine linia,astfel ca sarmaluta era 2m in spate cand a dat drumul la minga Man.Deci nu putem vorbi de greseala lui Muri si Vinicius in acest caz.Cei doi fiind cu spatele la poarta nu puteau sa-l vada pe bezmeticul de Manea ce face.Oricum greseli se mai fac si sper sa se traga concluziile de rigoare.

    Apreciază

    • Da, Gică, ai dreptate, chiar Manea a stricat pasul la offside! Până la urmă fundașii centrali lucrează în tandem în astfel de faze și probabil Vini de-aia nu l-a mai urmărit pe Budi, crezând că fecesebistul e-n offside. Nu s-a gândit -probabil- că Manea va strica planul, iar dacă tot l-a stricat, trebuia să strângă la Budi, că era destul de aproape. Oricum, era cam singură greșeală defensivă a echipei (aia cu capul lui Bălașa era una individuală, trebuia să vină cineva cu el, probabil Urko). HAI CFR!!!

      Apreciază

  5. Daca tot va referiti la faza primirii golului,eu,am o parere putin diferita:inca din timpul meciului,apoi in prima mea interventie,am atribuit vina majora,neinformatului si neinspiratului Manea,care nu tine nici linia de marcatie a celorlalti fundasi,nici nu-si”controleaza”adversarul -Tanase era complet liber pe partea lui-,nici nu face dublaj,ci pur si simplu, il scoate din off-side pe Budi;o alta vina ii revine lui Camora,care n-a reusit sa-si blocheze adversarul direct,iar abia apoi o vina impartita,revine celor doi fundasii centrali.

    Apreciază

  6. M-am uitat din nou la faza in miscare, nu vad unde greseste Camora, iar Manea e cel care vine cu Budescu, strange in centru, deci din partea mea nimic de reprosat (Tanase era departe, avea timp in caz ca…). Fundasii centrali gresesc, clar, unu e static (Muresan, l-am reperat!) si uitati-va la Vinicius… e pierdut pe drum cu desavarsire.

    In fine…

    Apreciază

    • https://www.youtube.com/watch?v=Dyz1-3-ltxA de la min 2:40
      Manea nici n-a strâns la Budescu, nici n-a urmărit poziţionarea corectă. O gafă a tinereţii, n-ai ce-i face, nu-l poţi condamna pentru lipsa experienţei. Un fundaş matur ar fi căzut mai greu într-o asemenea eroare. Ăla cu mâinile în şold este Vinicius, tocmai în momentul capturii lui kiruj s-a oprit dintr-o alergare începută în celălalt careu. N-avea nicio posibilitate să intervină la Budescu.

      Apreciază

      • Nu vreau sa tin de bata, insa, obosit sau nu, Vinicius e total depasit de faza.

        Dar ce s-or inmultit dinamovistii pe aici… 🙂 Va fi foarte greu sa batem fcsb in contextul asta, insa Dinamo a fost mereu capabila sa faca asta si este si acum. Nu-mi fac mari sperante, tho.

        Apreciază

          • @IB, realmente nu stiu la ce te referi cu fondatorul sport365, nu ma prind, why should I know? Cat despre afiliatie, am povestit aici mai demult. Oricum e: 1. FC Arges; 2. Dinamo. Dar FC Arges nu exista, compromisul din L2 e acceptabil si va deveni ok in momentul in care vom avea tot bradul (care inca zace la administrtorul judiciar, dar trebuie scos la licitatie, presupun, si nu vad cine s-ar inghesui, asa ca primaria are prima sansa).

            Apreciază

            • Pt ca nu il mai prind nicaieri. Nu tu esti vaj de pe raposatul sport365? Daca da, nu pot sa cred ca nu il sti pe Cata Tudose. Legat FC Arges. chiar nu mai exista deloc, deloc? Chiar nu a luat nimeni stema, palmaresul si alte cele?

              Apreciază

          • @ID,

            Nu, nu sunt Vaj de pe sport365, nici macar nu stiu ce-i acest portal, din cate am vazut era un site de spamming.

            FC Arges, societatea preluata de fratii Penescu, a dat faliment, iar numele, istoria, palmaresul au fost preluate prin procedura judiciara de Administratia Judiciara, care vor vinde la licitatie aceste active pentru recuperarea prejudiciului adus statului. Cand o vor face, nu stiu, s-a tot vorbit c-o vor face, dar nu s-a licitat. Daca as avea cateva mii de euro to spend, as licita eu, pe bune. Dupa care m-as alipi, co-actionar, proiectului primariei.

            A propos de proiectul primariei Pitesti si de Argesul pe care il vezi pe la mijlocul clasamentului din L2:

            Primaria Pitesti a inregistrat un club de fotbal in L4 acum mai multi ani sub numele de SCM Pitesti, devenit mai apoi SCM Argesul Pitesti. Aceasta echipa a promovat succesiv (a stat cativa ani in L3, daca nu gresesc, dar anul asta a promovat in L2 cu Dica antrenor) pana acum. Suporterii NU au acceptat acea echipa la vremea respectiva pentru ca ulterior sa inregistreze in Liga a 5-a o alta asocieatie, FC Arges 1953, cu sigla veche (prima de dupa Dinamo Pitesti, NU cea de la avatarul meu). La echipa suporterilor au jucat in L5, printre altii, jucatori ca Vali Nastase, Jean Barnu, Rica Neaga (in paralel antrenor de L3, la Urban Titu), Prisaceanu (Over 50 ani la vremea respectiva), Tames (antrenor-jucator, apoi antrenor) si alte foste glorii. Echipa a ajuns pana la Liga a 4-a, dupa care Consiliul de Administratie al suporterilor nu a mai putut sustine financiar proiectul. Se vindeau actiuni cu 50 de lei, n-am luat, pentru ca eram sigur ca nu vor reusi.

            Acum, cele doua echipe s-au unit, au inregistrat numele FC Arges (a fost acceptat de federatie) si sustin acelasi proiect (sunt si suporteri care nu-s incantati de idee si nu cred ca vor sustine acest club, inca!). Suporterii nu au primit nimic la schimb, pur si simplu au cedat neputand sustine echipa lor. Clubul asta din L2 e al primariei. Tot ce-au cerut fanii a fost preluarea brandului de la Judiciar si aducerea fostelor glorii in organigrama clubului – inclusiv in departamentul de copii si juniori (ca sa fiu sincer, nu stiu ce mai e pe acolo, odinioara Laboratoarele familiei Ianovsky produceau mari talente, cum stie oricine).

            E un hibrid oarecum, dar as fi dispus sa sustin (ca suporter) acest proiect imediat ce se va prelua brandul vechi. Cu toate ca nu-i perfect legitim ca si continuator al vechiului club.

            Scuze de lungime, sper ca am lamurit. Ma bucur ca exista interes pentru asta. Cheers!

            Apreciază

            • Later update, rectific, brandul a fost preluat deja, mai avem de preluat palmaresul, adica cele doua trofee, care au fot donate Muzeului Sportului Argesean.

              Apreciază

            • Inca un P.S. Pentru cei care-si mai aduc aminte de Jean Barbu (pentru pustiul de generala care am fost, el era cel mai bun fotbalist din lume 🙂 ]. Acum Barbu e Director de Marketing la noul FC Arges, iar fiu-su joaca la echipa. Ca sa vezi cum a trecut timpul 🙂

              Apreciază

  7. I-a dat craci lui Camora, la poza de mai sus ma miram cum poate pasa printre doi fundasi… Superb contra-atacul, de ce sa nu recunoastem, aici s-au vazut meleoanele ciobanului 🙂

    Apreciază

    • Cu MM s-a îmbrățișat sigur Vasile de asta sunt foarte sigur că erau în câmpul meu vizual și sigur nu mă înșel, iar Culio s-a dus direct la banca fcsb-ului și s-a îmbrățișat cu Dică asta înainte să se alăture echipei pentru încurajările de la mijlocul terenului.

      Apreciază

    • Cu MM s-a îmbrățișat sigur Vasile de asta sunt foarte sigur că erau în câmpul meu vizual și sigur nu mă înșel, iar Culio s-a dus direct la banca fcsb-ului și s-a îmbrățișat cu Dică asta înainte să se alăture echipei pentru încurajările de la mijlocul terenului.

      Apreciază

      • Mie nu mi-a picat prea bine faza aia. Penalul e huiduit de tot stadionul si se trezeste un „destept” sa ignore fluieraturile si sa-i dea un „hug”. Probabil a avut un motiv al naibii de bun, altfel nu-mi explic gestul lui… Ca doar nu pentru declaratiile lui mimi la adresa cfr-ului il indrageste…

        Apreciază

  8. Goluri din astea la noi in campionat sunt rare, adevarul e ca le-a iesit perfect wcsb-istilor, nu are rost sa cautam vina la noi, hai sa fim sinceri, daca nu ar exista greseli individuale/colective, n-ar mai fi goluri ( si la ei, la capul lui Nouvier a gresit Benzar, iar la golul lui Vera, Nita ) . PS . Kiruj, am mai spus-o, e lipsit de sens sa dam note la jucatori care n-au cel putin 15 min pe teren, acum a fost notat Balde care a stat pe teren fix 2 minute a primit note si de 4 si de 7, avand media 5,8 . No comment .

    Apreciat de 1 persoană

        • Poate nu au aratat la TV, Meme a iesit din tunel chiar inaintea echipelor, stadionul a inceput sa sune/tune, se ducea ata spre banca lui de rezerve cand il vad ca face un mic ocol sa se imbratiseze cu cineva. Mi s-a parut complet deplasat gestul (daca era din stafful cfr-ului), nu oricine are acces in zona aia. Banca de rezerve fcsb deja isi luase locul si erau in galben, deci nu puteam sa-i confund. Ce pot sa va spun sigur e ca NU era IM 🙂 Dar fiind hat in capatul celalalt, nu pot spune cine era…

          Apreciază

  9. Păi dacă ne încuscrim acum cu Dinamo prin mirele Miri, ce-or să zică ăia din vale? Eu nu sunt obişnuit să mă intereseze ce fac alţii cu meciurile lor, nici nu mă uit, ci mai degrabă nu pot să uit că am fost blegi acum câteva zile, când victoria noastră, nu a altora, ar fi însemnat într-adevăr ceva. Iar că am greşit la o fază nu mă îngrijorează mai tare decât cele 20 de greşeli care ne-au ucis speranţa în ultimile 20 de minute. Şi ocazia aia pe care o aştepţi până în ultima secundă n-a mai sosit. Mi-e dor să câştigăm un meci frumos, să ne mai uităm şi la fotbal, nu doar la clasament şi sper că o să mai vină şi zile din ăstea. Ştiu, un titlu, fie el şi scremut, e mai important deocamdată pentru toată lumea, nu încape discuţie, dar putem sporovăi despre un joc care de o lună încoace nu se îmbunătăţeşte deloc, dimpotrivă. Iar scuzele cu pregatirea, cu relaţiile de joc, cu soarele arzător, nu mai ţin.

    Apreciat de 2 persoane

  10. Hakana,subscriu intru totul la ultimele fraze; mai scutit sa mai relatez si eu ceea ce am simtit si gandit suferind amarnic la ultimele 3 reprize secunde;deocamdata,rezultatele sustin jocul echipei,dar se poate usor constata, cine vrea,ca am inceput sa obosim serios,dupa 1h. de joc,si ne chinuim sa rezistam fara a primi gol si fara a pune probleme serioase adversarilor.

    Apreciază

    • Hakana, Racheta, sunt de acord cu voi… Nu degeaba am făcut ”remember” la cele două victorii recente contra mioarelor (cfr.istul a și postat rezumatele respective), ambele cu șanse minime pt. noi, ambele cu antrenori ”low-cost” (mai ales Feri), ambele cu loturi infinit mai slabe ca cel actual, și -totuși- am jucat minunat, ofensiv, organizat în ambele jocuri. Cu doi A1 huliți în majoritatea timpului… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

  11. ma bucur pt nascimento pt pasii facuti inainte si ma bucur si pt miriuta, a dat fericirea peste el, dupa cum declara. altfel, habaucul ajuns in turcia zice ca i-a fost propus prelungirea contractului insa banii turcilor au fost mai multi si a ales, normal, cu portofelul hai CFR!!!

    Apreciază

  12. Pentru ca „Vaj e evident ostil CFR-ului”, zic: CFR a fost in ultimii zece ani un club mult mai mare ca Dinamo, cu performante si echipe mai bune, si totusi Miriuta visa sa antreneze Dinamo chiar si cand antrena CFR-ul. Azi, CFR Cluj e favorita la titlu, o trupa buna, bogata si cu perspective europene si totusi antrenorul actual viseaza sa antreneze FCSB(=Steaua). Pe cand un antrenor care sa viseze sa antreneze CFR Cluj sau, daca o face, sa-si traiasca visul la voi, nevisand la altii?

    🙂

    Apreciază

  13. Citesc in presa ca DP l-ar fi scos din lot pe Omrani, pt ca a chefuit dupa meciul cu wc-ul . O sansa pt Coman, care are reale calitati, dar pt dezvoltarea lui, trebuie neaparat sa joace mai multe minute . Cu privire la pasul inapoi facut dupa min 60, da, e vorba de oboseala, vorba unui coleg, mijlocasii nostri cumulat au 100 de ani, cum dracu sa nu oboseasca ?! PS .Sepsi a primit un gol din offside clar, plus nu a primit un penalti, altfel spus hotie curata, dar nici un cuvant despre asta in presa damboviteana cea corecta si echidistanta !

    Apreciază

  14. Vaj,asa este conjunctura,care din pacate se va perpetua,deoarece Capitala atrage ca un magnet,pt. ca acolo se invart adevaratii bani si atunci firesc ca majoritatea celor care activeaza in cercul fotbalistic,antrenori,jucatori si nu numai sunt manati, f.normal,intracolo cu gandul,in primul rand la castig,iar apoi e firesc sa accepte sau sa ravneasca sa aibe in CV-ul lor de antrenori un club considerat si cotat mai cu staif, decat unul de provincie,fapt ce poate constitui si o rampa de lansare,de promovare(vezi Gurita la Nationala!),de perspectiva;niciodata,dar niciodata nu va fi promovat un antrenor de la CFR,direct la Nationala(!);apoi,in conditiile date,majoritatea jucatorilor romani(de valoare)sunt adjudecati de capitala,iar provincia trebuie sa se multumeasca cu”ciurucuri” sau cu jucatori straini si atunci firesc ca la un moment dat numarul fostilor jucatori de la echipele din capitala, deveniti ulterior antrenori sa fie cu mult mai mare care sa-si doreasca sa antreneze la echipele unde au jucat;au jucat cumva la CFR,alde Dan Petrescu(stelist de mic copil) sau mister Miriuta(la catei)?;reamintesc in treacat,fugitiv doar cativa dintre fostii jucatori cfr-isti care au jucat si ulterior au antrenat CFR-ul,- pt. cine nu(vrea)-si aminteste:Pisti Kovacs,Gusti Tegean,Sorin Bretan,Dorinel Munteanu,Alin Minteuan;unde mai punem ca Dica a jucat si la CFR,iar acum antreneaza,Stana!;B.Omrani,dupa meciul cu Stana s-a dat in”petec” pe la cluburi si s-a autoexclus din lotul echipei;si ne tot miram ca randamentul lui este in scadere si ca numai la fotbal nu-i sta capul!

    Apreciază

    • @Racheta,

      1. Dinamo Bucuresti nu atrage pe nimeni acum, nici fotbalisti, nici antrenori. Nu cu bani, in orice caz. Miriuta sau Niculescu sunt atrasi de brandul Dinamo, echipa lor de suflet. E drept, ce spui tu a fost valabil in trecut si poate ca jucatorii atrasi atunci de Dinamo, au devenit acum fanii acestei echipe si vor s-o antreneze din pasiune – in niciun caz pentru bani (ca nu sunt, stii bine!).

      2. Nici la CV nu mai conteaza daca antrenezi Dinamo sau Steaua. Cu Dinamo nu faci performanta. Cu Steaua (ma refer la asta din L1) nu conteaza daca faci, oricum ti-a facut Becali echipa (la propriu si la figurat) si nu vei impresiona pe nimeni prin faptul ca ai performat acolo.

      3. Gurita a ajuns la Nationala doar pentru ca Petrescu nu a fost lasat sa mearga „direct de la CFR la Nationala Romaniei”, deci nu e doar posibil acest traseu, s-a verificat. P.S. Mai mult, acum e mult mai important pentru CV-ul tau sa fii la CFR decat la Dinamo sau Steaua. Cu CFR ai sanse sa iei trofee, ceea ce cu Dinamo nu ai, iar trofeele cu CFR sunt ale tale, ceea ce la Steaua nu se aplica (dupa cum am aratat mai sus).

      4. Cadu, Toni, Peralta, Culio, Camora, sunt doar cativa jucatori care vor visa sa fie antrenori la CFR. Doar ca acum nu s-au apucat de meserie. Jula, Oncica, Tilinca nu stiu ce fac, dar nu se aude nimic de ei.

      5. Ce am vrut sa spun e ca inca brandul CFR nu a ajuns la nivelul unei echipe mari din Ro, chit ca a depasit ca valoare in ultima vreme pe multe dintre ele. Drept e ca U Craiova, FC Arges, Poli Timisoara, Otelul, Petrolul, Brasovul sau U. Cluj nu mai exista (in formula clasica, adevarata). Mi se pare interesanta aceasta forta a brandului, cum Dinamo, o echipa devenita de-a dreptul mediocra, are o forta de atractie teribila. Inca!

      P.S. Am plecat spre meci… Forzza Dinamo, Allez!

      Apreciază

  15. Culegi ceea ce semeni,chiar sule dupa povestea lui Ion Creanga.Daca pe timpul comunismului au fost promovate agresiv aceste echipe sinistre,evident acum avem rodul indobitocirii acestor ani.Asa este si cu manelizarea Romaniei,iar acum marile vedete ale tinerilor(si mai putin tineri,chiar cretinei) sunt Vali Vijelie,Adi copilul minunat si trupa………asa ca eu nu m-as lauda cu aceasta realitate cruda.In timp ce fcsb si dinamo sunt inca in viata,alte echipe au murit datorita comportamentului celor doua(si-ti pot da multe exemple,aici incluzand-o si pe rapid).
    Nu spuneam nimic daca te laudai cu faptele marete a acestor cluburi,lasand la o parte ca fiecare in capitala au asistenta de pana in 2 mii de spectatori.Adeca tu-mi ceri sa le ridic osanale celor care au distrus fotbalul la noi.

    Apreciază

    • Gica, nu-ti cere nimeni sa ridici osanale nimanui. Diferenta dintre ce era in comunism si ce e in capitalism e doar diferenta dintre forta nomenclaturii si forta oligarhiei. Nu spun ca e acelasi lucru sau ca-l rele in acelasi mod, spun doar ca atunci cand forta banilor dicteaza si nu i te poti opune, echipele mici (in acest caz sarace) vor fi distruse de echipele mari precum erau distruce cele non-departamentale de cele departamentale in comunism.

      Da, exista o compensatie financiara, uneori de 200 de milioane de EUR, dar opozitie nu poate exista! [Gicu Dobrin s-a opus transferului sau la Dinamo. Ceausescu s-a opus transferului sau la Real Madri!]

      P.S. Fotbalul nu a fost distrus. Au fost distruse echipe, Carmen, Ciocanul, Ripensia, etc, chiar Rapid, dar nu fotbalul. Castigarea Cupei Campionilor nu a distrus fotbalul!

      Apreciază

  16. Toti avem dreptate!;ceea ce-i mai trist este ca deslusim mai mult fapte regretabile din trecutul si prezentul incrancenat si trist al fotbalului autohton,rezultat al indobitocirii din regimului trecut si al efectului nociv al promovarii non valorilor si al manelizarii actuale, in toate planurile;Oncica este antrenor la juniorii republicani”A”,impreuna cu Pop Mihai.

    Apreciat de 1 persoană

  17. Spunea Miriuta ca ei jucau in pauze fcsb-dinamo.Asta vine exact in sustinerea celor afirmate de mine.Pe vremea mea jucam CFR-u si cel putin noi eram in div b.Probabil asta-i marea problema a tarii si a lipsei de reformare chiar dupa 10 ani de la intrarea in UE.Lipsa autonomiei comunitatilor locale si evident subfinantarea corespunzatoare.Clujul este unul dintre primele orase ale tarii ,dar n-are posibilitati sa finanteze proiecte adevarate ,ci doar chestiuni minore de imagine.
    Comunitatile locale sunt slabe si conduse nu de oameni de acolo ,ci de cei impusi de la capitala.Doar asa se explica ca ai primar la Cluj un moldovean care-si indeasa buzunarele ca hamsterul falcile.Iar in partide tot felul de nume de-ai zice ca esti prin Africa.Ucizi spiritul local prin oameni impusi de capitala si apoi te bati cu caramida-n piept.Asta reprezinta pentru mine dinamo si fcsb.

    Apreciat de 2 persoane

    • Ultimul add: Gica, in Cluj aveti un conjudetean pe care din pacate „ni l-ati trimis” si noua (noua tuturor) in administratia centrala. Noi, in Bucale, avem prima o bacaoanca (G.V. Firea). Noi i-am ales, poate ca ar trebui sa ni-i asumam. Capitala nu numeste nici Consiliul Local, nici Primarul, nici Consiliul Judetean. Partidele sunt „pe blat” si promoveaza incompetenta obedienta, nici Capitala nu-i de vina, nici clujeanul nu sufera diferit fata de bucurestean. Sunt adeptul autonomiilor locale pentru ca problema e de sistem si sunt adversarul sistemului piramidal (si prietenul sistemelor plurale de decizie), crede-ma, nu-ti sunt dusman prin faptul ca-s din sud (ori de la bucale), impartirea vinei pe linii teritoriale nu face decat sa rateze esentialul si sa radicalizeze comunitati.

      Apreciază

  18. La acest meci,Stana-Catei,am mai avut inca odata dovada certa,desi nu mai era necesar,de limitele lui Miri;poate ca-i si ghinionist,pt. ca dupa plecarea lui Chiajna a reusit sa castige!;obsedat,iarasi l-a”scos”pe Nascimento,care de bine de rau mai lega jocul si-l introduce pe expiratul,chiar catastrofa Bokila;meciul l-a pierdut Miri cu ale sale antipatii si resentimente paguboase pt. intreaga echipa;nu-l prinde paltonul in Stefan cel Mare,ca antrenor la catei;deca-l pastreaza mai mult,sunt sigur ca am mai scapat de o contracandidata la podium!;cel mai laudau comentatorii pe I.Kovacs,mai ales dupa faza in care Benzar ii aplica o talpa de cartonas rosu lui Nascimento,dar arbitrul il gratuleaza,doar cu un galben!

    Apreciază

    • Am avut dovada limitelor lui Contra in ce priveste selectia. Eu credeam ca Bokila n-are minute la voi, nu c-ai la fel de slab precum Albin. In cazul ambilor, eu aveam mari sperante, stiindu-i de la Petrolul. Nu i-am mai vazut de atunci, dar se pare ca nici Contra nu i-am mai urmarit. Sunt alti jucatori! Daca as fi fost in locul lui Gurita, ma uitam si eu sa vad daca baietii astia mai stiu fotbal, nu ii luam din amintiri. Miriuta s-a descurcat decent in meci, schimbarea de care spui a fost una ofensiva, nu cred ca e vorba de antipati.

      Oricum, meci frumos. Au meritat sa castige, au avut ceva mai multe ocazii si penalty. Un scor corect, ce sa zic, asta e, nu ne-am scos si nu v-am scos nici pe voi. Lotul e subtire, iar unii jucatori sunt foarte slabi, numitul Bokila, Romera (care a pierdut mingea aiurea in faza din care a iesit cornerul buclucas), Filip, care l-a pierdut din marcaj pe Momcilovic la gol, Hanca – care nu mai joaca nimic, sezonul trecut fiind o exceptie irepetabila.

      Ramane de vazut daca prindem play-off-ul….

      Apreciază

  19. Salutare tribunisti, am auzit ca e posibil ca Arla sa nu joace maine.
    Propun un prim 11 pentru meciul de maine cu Astra:
    Duka-Manea,Vinicius,Boli,Camora-Culio,Hoban-Balde,Deac,Nouvier-Vera
    Un 4-2-3-1 pe placul lui Dan Petrescu.
    Ori putin mai riscant 4-3-3:
    Duka-Manea,Vinicius,Boli,Camora-Deac,Hoban,Moutinho-Balde,Vera,Nouvier
    Neaparat trebuie sa batem Astra.
    Hai CFR!

    Apreciază

  20. Acum am observat si trebuie sa fac corectura ce se cuvine;incompetentul,incapabilul,slugarnicul Boc si obidientul primar al securistului-sef Basinescu,dintr-o eroare impardonabila a naturii,a ajuns primar al orasului nostru(si din cauza prostimii),nu este moldovean,desi n-are niciun fel de importanta,ci este nascut in sat.Rachitele,com.Margau,jud.Cluj.

    Apreciază

  21. Bine ca i-am plasat pe Miri si Bokila…ar fi bine daca i-am lua la iarna pe Salomao si Mahlangu…Maine trebuie sa batem la Giurgiu,avem o sansa in plus ca l-am lasat acasa pe Omrani…

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.