Aşa notaţi voi, așa notează kiruj, așa notează ei. [CFR Cluj – FCSB 1-1]


Am intrat, aşadar, în al cincilea an de „joacă”. S-a lansat (şi s-a şi terminat între timp) prima rundă de notare din 2017, s-a terminat şi prima finală (din 5) a echipei. Cu un rezultat echitabil, obţinut şi cu destul noroc, zic eu. Dar înainte de analize şi păreri, să vedem tabelaşul comparativ al notelor medii acordate de tribunişti (din care separat „kiruj”), dar şi de băieţii de la „jesepe”: 

note-fcsb1

OBSERVAŢII:

  1. „kiruj” nu se dezminte, dă note mai mari (de regulă cu 0,5) ca media tribuniştilor. Boşorog nenorocit (şi pervers în devenire, pe deasupra…). Recunosc solemn că am dat câte o notă în plus pentru Deac (pentru revenire) şi pentru Camora (că-i căpitan şi ceferist adevărat). Îmi menţin în schimb celelalte note, aşa am văzut eu (mă rog, deseori am auzit doar…).
  2. jesepeul dă note surprinzător de realiste, echipa e văzută de ei cu o medie niţel mai mică faţă de părerea tribuniştilor, Miri fiind notat – în schimb – ceva mai bine.
  3. jesepul dă doar note întregi, în plus jucătorii introduşi după minutul 75 (parcă) nu mai primesc note (cazul lui A.Mureşan).
  4. Comparând în analitic Tribuna cu jesepul, vedem note aproape identice (sau chiar identice) la Mincă, Tiago, Horj, Camora, Deac, Gomelt şi Miriuţă. Diferenţe mari apar la Nascimento (1.3 pentru Tribună) şi la Bud (tot 1.3, dar pentru jesepe).
  5. După masă (mai spre seară) voi reactualiza şi tabelele consacrate, momentan „sunt reţinut” (a se înţelege „trebuie să chiulesc” un pic)… 🙂

***

Despre meci mai merită să vorbim? Poate un pic, aşa, pe sărite, mai ales pe segmentele care s-au şi văzut prin ceaţa aia încăpăţânată:

  • Aşezare standard de 4-2-3-1 la început, cu jucătorii testaţi în amicale, asumându-se riscurile spuse de noi şi atunci: folosirea unui cuplu de închizători cu valenţe ofensive (Deac-Filipe) poate ajuta atacul, dar poate însemna şi riscuri mari pentru defensivă. Din toată teoria asta (de doi lei) s-a adeverit doar partea aia cu defensiva… 🙂
  • Cei doi de la închidere nu au reuşit, aşadar, să asigure siguranţa necesară în faţa fundaşilor, asta în condiţiile în care tot jocul ofensiv al mioarelor a fost conceput practic de doi oameni (Achim şi Alibec), la finalizare fiind prezent de regulă Jakolis şi – mai rar, dar tocmai când nu trebuia – Alibec.
  • Calitatea celor doi (Deac + Filipe) nu prea s-a văzut – din păcate – nici în faza de atac, concluzia fiind destul de clară: experimentul nu prea a reuşit (spre deloc), lucru sesizat şi de Miri (forţat şi de accidentarea lui Filipe), când după introducerea lui Gomelt organizarea echipei şi stabilitatea ei au crescut simţitor.
  • După apariţia lui Gomelt (şi a lui Omrani, imediat după pauză) echipa a fost redistribuită în 4-1-4-1 (din ce-am văzut, mai rar, aşa), cu dese transformări în 4-1-3-2 sau chiar în 4-1-3-1-1 (cu Omrani un pic spatele lui Bud), Deac preluând postul lui de bază, cel de mijlocaş/aripă dreapta, cu o evidentă creştere a eficienţei în joc.
  • Am văzut o crispare (vecină cu teama, cu frica) în primele 15 minute, golul fecesebiştilor a venit logic, fiind precedat de vreo 3 ocazii mari ale lui Jakolis, căruia îi datorăm nişte mulţumiri calde… 🙂
  • Punctul obţinut pare – aparent – insuficient (mai mult în comparaţie cu aşteptările noastre prea optimiste), dar e posibil ca într-un final tocmai el să ne asigure obiectivul de accedere în play-off (pentru care, în opinia mea, şansele sunt în continuare de 50%).
  • La nivel de jucători nu mă bag prea tare (caracterizarea lui Racheta acoperă corect această necesitate). Din păcate aportul defensiv al lui Camora suferă din ce în ce mai tare, Gomelt pare o soluţie de nădejde într-o formulă mai defensivă, dar şi mai stabilă. Până la urmă orice echipă de succes rezolvă mai întâi problema organizării în defensivă şi doar după aia avansăm în spaţiu… 🙂 Desigur, mai este acolo şi Rus (chiar în faţa lui Gomelt ca opţiune), caz în care lucrurile pot reveni la normal, înţelegând aici şi trecerea lui Cipri pe dreapta.

Urmează meciul de „a fi sau a nu fi” de la Mediaş, multe lucruri se vor clarifica după etapa aia, a 23-a. Gazul nu m-a impresionat în mod deosebit la Timişoara, dar rămâne aceeaşi echipă periculoasă, reinventată mereu de acest foarte bun tactician Cristi Pustai. Marchează mai greu goluri (după plecarea celor doi goleadori), dar şi primesc foarte greu gol, au o bună organizare – ca de obicei – în defensivă. Să vedem. Dacă nu va fi o ceaţă şi mai deasă… 🙂

HAI CFR!!!

93 de comentarii

  1. Kiruj,m-a surprins putin ingaduinta,bunavointa,deci clementa ta aratata fata de unii jucatori,(desi s-ar putea justifica,oarecum),dar mai ales media(notelor,destul de mare) acordata de Jesepe,comparativ cu a tribunistilor,dar mai ales cu notele acordate de mine;deh,ei fiind in barca ciobanului,au vazut si simtit ca CFR-ul a constituit o mare cazna pt.ei;eu,fara resentimente,am taxat gafele,erorile,inexactitatile,manifestarile si greselile impardonabile comise(de jucatori,precum,Deac,Camora,Bud,Felipe- de la care nu ma asteptam!) si al caror efect nedorit pe tabela de marcaj, putea fi mult mai grav in defavoarea noastra;de asemena,m-a surprins neplacut lipsa de reactie a bancii tehnice,care a facut schimbarile, doar obligat de conjunctura.

    Apreciază

    • Notările diferă destul de mult de la un tribunist la altul (în general), și e bine așa. Mai sunt și influențele -deseori subiective- vizavi de rezultatul obținut, goluri marcate, gafe, etc. Au fost cazuri în care un jucător a primit 1 de la cineva și 7 de la altcineva. Este o joacă care este expusă subiectivismului, dar e foarte bine așa, altfel ar dispărea ”farmecul” ei… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

  2. Cum am spus şi ieri, Deac şi Camora au avut mai multe intervenţii de 10 şi la fel de multe de 4. Aşa că media de 6-7 e OK. 🙂 Diferenţele de notare pot apărea şi din cauza ceţii. Cei de la T1 au văzut ceva, cei de la T2 altceva, cei de la televizor reluările, iar cei cu stream-ul bănuiesc că mai nimic. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  3. Pentru daruire si abnegatie ambii merita felicitari si note apreciabile(dar,nu vad de ce ar fi exceptionale?!); pt. modul eronat in care au tratat si rezolvat tehnico-tactic unele faze,inclusiv gafele de la primul gol(Deac a pierdut mingea in zona periculoasa,iar Camora s-a agatat,in careu, de Halibec),plus eliminarea impardonabila,nepermisa,de gaga,din dreptul lui Deac(golul inscris a contrabalansat,oarecum,eliminarea!),in alte imprejurari, puteau sa ne coste pierderea partidei;sigur ca parerile sunt subiective,sunt si trebuie sa fie diferite(nu se poate altfel),dar in aceste circumstante,in opinia mea,nu pot primi,cu indulgenta,note mai mari de 5,5(!)[7 in prima ipostaza si 4 in cea de-a doua];astept cu nerabdare urmatorul meci si m-as bucura ca dupa partida sa fiu sufocat de caracterizari la superlativ si de aprecieri pozitive;in meciul cu Mediasul le-as acorda totusi credit echipei care a invins Stelemeaua la Bucuresti,care mi se pare mult mai omogena,arata a fi un adevarat angrenaj care-si cunoaste sarcinile,joaca mult mai compact,mai direct,toti isi cunosc rolurile si traseele de urmat;mai trebuie doar sa o dovedeasca din nou si sa-si ia masuri preventive de contracarare a actiunilor adversarului.

    Apreciază

    • Racheta, de acord cu tine, trebuie mers pe un angrenaj deja verificat şi cu rezultate bune (chiar dacă acest angrenaj a mai dat şi nişte rateuri prin decembrie 2016). Practic singura noutate ar fi apariţia lui Deac în locul lui Sorsa (post pe post), dar -evident- nu la Mediaş (unde Cipri este suspendat), ci mai încolo. Practic Cipri poate fi folosit şi la mijloc (a mai jucat acolo, tot cu Miri), dar nu cu „poliţistul bun” Nascimento, ci cu Gomelt sau cu Rus. Dar şi asta în caz de mare nevoie. HAI CFR!!!

      Apreciază

  4. Aşa cum se poate deduce şi din articol, notarea a fost oprită, au fost prezenţi 19 tribunişti la prima sesiune de evaluare din 2017. Echipa a luat 5.9, Miri doar 5.6. Fruntaş a fost Mincă (7.0, în opinia mea a apărat mai bine de atât), codaş fiind -surprinzător!- Bud, cu 4.7. L-aţi taxat cam prea dur, oameni buni… 🙂 Altceva: meciul de alaltăieri a fost cel de-al 162-lea (în Liga 1) pentru Deac, el situându-se astfel pe un onorant loc 5, după Cadu, Panin, Camora şi G.Mureşan. Dacă revenea la echipă şi Gabi (plus Cadu, despre care tot s-a zvonit ceva în august), printre primii 5 „elefanţi” (ca număr de joc în Liga 1) aveam acum 4 care fac parte şi în prezent din lotul echipei… 🙂 Şi atunci -din considerente de egalitate- îl mai luam înapoi preţ de o etapă şi pe Panin… 🙂 În prezent -din lotul actual- Cipri Deac este jucătorul care a debutat cel mai devreme la CFR (în Liga1), asta s-a întâmplat pe 6 august 2006 (de peste zece ani!), în etapa a doua a sezonului 2006-2007 (CFR-Urziceni 4-0, Cipri jucând 5 minute atunci). Ca vechime, urmează Bud şi apoi Mario „el capitano” Camora. HAI CFR!!!

    Apreciază

  5. un an nou fericit si cu multe relizari pt toti frinarii, este cam tardiv dar sint convalescent dupa o operatie grea, am multe articole si comentarii de citit ,nu veau sa deranjez mult, dar folosirea lui Deac la mijloc mi se pare sinucigasa,Cipri este un jucator de banda bun ,un calaret fara cap ,in nici un caz nu poti face din el mijlocas ofensiv,nu mai vorbesc de mijlocas defensiv,,eu recunosc ca am stins televizorul in prima repriza si m-am uitat la demonstratie,eram sigur ca o sa luam o caruta de goluri si ma asteptam la un dezastru.In fine a iesit ceva nesperat dar nu cred ca echipa poate juca fara mijlocasi defensivi,

    Apreciază

    • Un an nou fericit şi ţie (şi celor dragi) Attila! Falimentul aşezării prea îndrăzneţe a şi fost anticipat de noi încă din amicale, unde -cum-necum- cuplul Deac-Filipe s-a descurcat, dar am sesizat şi atunci dese pierderi de minge, atât la Cipri, cât şi la Filipe. Noroc că experimentul (într-adevăr sinucigaş, cum spui) nu s-a soldat cu o „baie de sânge” din partea mioarelor, am scăpat bine, zic eu. HAI CFR!!!

      Apreciază

  6. Daca ma raportez la obiectul de intrare-n play off,rezultatul cu fcsb ma nemultumeste in parte,dar voi privi partea plina a paharului.Daca vedem ca fc. mioara a dat doar pe Alibec 2 mil si noi am vandut la ei in ultimul timp pe Tade,Muniru,Jakolis(pe vreo 1.5) realizam ca suntem subiectivi si ne place sa facem amor de dragul artei.Asteptarile noastre n-au nici-un suport si sunt doar aprecieri subiective.Este normal sa avem asteptari de la echipa,dar trebuia sa intelegem si situatia concreta data de insolventa.Poate chiar lipsa unei presiuni deosebite din partea conducerii si a suporterilor a permis echipei sa se exprime la un nivel peste asteptari,care-n final ne arata o calitate buna a suporterilor cfristi(cunoscatori ai fenomenului).

    Apreciază

  7. Dilema lui Miri (dar şi a noastră) pentru meciul de la Mediaş se reduce -zic eu- în a alege perechea de închizători… Cipri e suspendat, aşa că varianta „soft” (cu el şi cu Filipe) cade, experiment cam eşuat, oricum. Dacă Filipe revine din accidentare, putem vorbi de Filipe+Rus, sau -mai degrabă- Filipe+Gomelt (mi-a plăcut băiatul în acele 45 de minute, a dat siguranţă echipei la închidere). Rus nu prea a fost folosit nici în amicale (pregătindu-se prea apăsat meciul contra mioarelor), nu are „minute” în 2017 etc. Dacă Filipe nu poate evolua, rămâne perechea Gomelt+Rus, cam defensivă pentru obiectivul echipei de-a lua cele 3 puncte. Poate se va opta pentru 4-1-4-1, cu Gomelt unic închizător şi cu Sorsa-Rus-Ruiz-Nouvier mai sus (cu Rus un pic mai în spate şi cu Ruiz un pic mai în faţă). Mă rog, alegere grea, dar soluţii există. Se poate pune şi problema utilizării lui Păun (eventual într-o repriză), a avut ceva prestaţii bune în amicalele din Cipru. Dar nu prea sunt importante aceste frământări (cel puţin nu pentru noi), tot ce contează sunt cele 3 puncte!!! HAI CFR!!!

    Apreciază

    • In momentul asta conteaza doar cele 3 puncte. Dupa ce intram in playoff putem sa ne jucam cu formulele de start. Meciul de sambata e extrem de important. Trebuie castigat no matter what,insa va fi extrem de greu. Sunt o echipa greu de desfacut. Imi e teama ca nu vom putea inscrie decat de faptul ce ei vor reusii sa inscrie. Sa speram ca se pregatesc pentru un egal(de care vor fi multumiti) si in final noi vom lua cele 3 puncte. Si apoi dupa meciul cu Tg.Mures vom fi in fata lor ,sunt convins.

      Apreciază

      • Va fi foarte greu, nici „istoria” meciurilor de la Mediaş nu prea ne ajută, dimpotrivă. Din sezonul 2008-2009 (când i-am întâlnit pt. prima dată) şi până-n prezent am avut 7 meciuri la Mediaş, din care am scos doar 4 egaluri, fiind învinşi în celelalte 3. E timpul să spargem gheaţa… 🙂 HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Va fi foarte greu, dar nu imposibil la Mediaș.Cu un joc inteligent și rapid cu pase la firul ierbii, putem câștiga. Fără mingi înalte bubuite, la care Trtovac face legea în careu. Timișoara ne-a arătat, cum trebuie mercat contra lor, totodată și cum se poate lua gol de la ei. Haideți să fim cât mai mulți spărgători de gheață la Mediaș, să fim lângă echipă. Hai CFR !!!

          Apreciază

          • Gazul,termina sub noi,sunt sigur.Si degeaba dramatizam meciul cu oitele,este un punct important,si va conta in viitor.Nici hastra nici dhinamho nici ghazhul nu sunt zmei,se vor impiedica si ei(poate si noi)Dar avem calitatea de a intra in primele sase.

            Apreciază

  8. Pentru Béla 🙂
    EXCLUSIV Superechipa care renaște în Liga 1 » Investiții de Champions League: „Vor fi 3-4 oameni, iar eu voi sta în umbră! Am vorbit și cu persoane din străinătate” – link

    Apreciază

  9. Sa nu fiu gresit inteles,nu-i nicio malitiozitate,sa fie primit si sustinut cu toate bunele intentii,macar inca vreo 12 ani,dar n-am inteles de ce trebuie sa stea in umbra(?!)

    Apreciază

  10. Promit ca nu voi mai interveni pe subiectul noului patron,doar acum.Nu stiu de ce,dar am un sentiment ciudat,vad in fata ochilori,massoni si morari si bucsi si tare seamana a baga-ceanu.Mie mi se pare mai mult un scoto-ceanu.Sper sa gresesc si sa-mi cer scuze mai tarziu,dar nu-mi miroase bine.Omul mi se pare subtire de tot.Sa nu vorbesc despre faptul ca a luat 63% cu 1.5 meleoane,si altul n-a putut cu mult mai multe meleoane.Nu imi place deloc directia.

    Apreciază

    • Grijă, Luis, fără jigniri, poate că noul patron e şi tribunist, mai poţi să ştii? 🙂 Scrie în gsp că a fost mereu fanul celor de la CFR, de ce nu arfi unul din nickname-urile de pe Tribună? 🙂

      Apreciază

      • Caneto baratom,daca am gresit,sunt primul care-si face mea culpa.Sincer sunt ingrijorat.Ceata din teren la meciul cu oitele este prezent si la club si in jurul investitorului(ilor).Pe mine nesiguranta ma omoara.Nasol este ca,continuam in aceasi lipsa de comunicare ca si in era AP.Poate sa-mi spuna cine ce vrea,eu cu trei lei pot cumpara,mai multe procente decat cu un leu.Daca-i tribunist ,ma bucur pentru el,nu-l taxez ca „persoana fizica tribunista” ci ca „patron de club”Si nu cred ca-i tribunist,fiindca atunci invata ceva si el din reprosurile noastre la „fosta .actuala” conducere referitor la relatia cu suporterul de rand.

        Apreciază

        • Luis, patience şi tutun. 🙂 Dacă nu mă înşeală memoria, IQ a fost cel care a spus că tipul care a scris că-i bai la TAS cu cele 24 de puncte e fitilist pentru că la club nu se ştie nimic. Tot el a fost primul (pe tătă România, nu pe Tribună) care a anunţat că am primit înapoi cele 24 de puncte. Eu consider că are informaţii sigure, nu vine cu zvonuri de crâşmă. Poate nu-i încă momentul cu comunicarea. Potenţialul nostru coleg de Tribună 🙂 o fi fost însărcinat să pregătească terenul, poate că face şi mişto de presă 🙂 , se va face şi anunţul când va sosi timpul lui. Iar câte procente se pot cumpăra cu un leu de tri, cred că nu ştiu decât PA şi neamţul. 🙂

          Apreciază

  11. Caneto, eu am citit m,ai multe stiri despre vanzarea actiunilor si imediat le-am prezentat aici . Puse cap la cap, apare totul ca o smecherie a lui Arpi , fapt intarit si de ramanerea in umbra a lui Bagacean ( apropo, din cele citite a rezultat, ca ce la Bagacean a mers cu 1 mil, la Teszari n-a mers cu 3 mil, este vorba despre pachetul vandut ) . Eu repet, vanzarea este mai importanta decat accederea in play-off, numai sa nu fie asa cum s-a descris in 3-4 site-uri diferite, unul chiar de justitie !

    Apreciază

    • Eu merg în continuare pe mâna lui IQ, interfaţă românească la capital german. Pun la socoteală şi cele spuse de Andrei Popa. Nu cred că PA a fost bucuros şi i-a fost frică să nu fie cobe la o mânăreală proprie.

      Apreciază

    • E de doi lei 🙂 Am cumpărat un exemplar special pentru interviu, dar n-am primit şi dividiu cu Micul Prinţ, vol. 3, sezonul 2.
      „A lucrat până în 2003 la Garda Financiară.” 🙂
      „ (Cu FCSB) mi-a plăcut toată echipa, că a revenit, a luptat. Cu o menţiune specială pentru Nascimento, chiar dacă a ratat acel penalty, şi Deac, însă numai până la gestul care i-a adus eliminarea. Şi Camora a fost, ca de obicei, foarte bun.”
      „Am fost mereu fanul celor de la CFR, de când echipa a început să revină în elita fotbalului românesc. Nu genul ultras, dar am ieşit în stradă la marile victorii, la cucerirea campionatelor, a Cupelor”
      „Nu vreau să vorbesc despre averea mea. Nu este important. Am muncit, am făcut bani şi vreau să fac din CFR un club puternic”
      – Pe ce firmă aţi cumpărat acţiunile?
      – Pe numele meu.
      – Veniţi cu sprijin financiar de la colaboratori din ţară sau din străinătate?
      – Deocamdată nu pot să spun şi nici nu are relevanţă.”

      Apreciază

  12. Bela,sunt intru totul de acord,ca la mijloc este o smecherie;nu se vrea o critica,ci doar o constatare de om care s-a mai confruntat cu meandrele necunoscute si nevazute ale unor afaceri(„pe si sub masa”);eu,unul sunt ferm convins ca Mr.Bagacean este interfata(doar in actele oficiale,la vedere) lui Arpy;sa nu ne mai facem ca nu intelegem,nu ca asta ar insemna si un lucru rau(!);adica,ani la rand AP se plange ca a bagat,numai,in stadion peste 30.mil.de euroi si ca acum nu-l mai poate vinde(aici este esenta!),nici macar cu 10mil.(o f.mare paguba,de neacceptat!) si brusc,Arpy se razgandeste,accepta sa nu mai fie bossul cfr-ului si dintr-o data apare,de nicaieri, un asa zis investitor(destul de marunt) si numai cu ceva peste 1mil.se face”stapanul”(„inelelor”) clubului(!!!);asemenea gogorite(daca sunt spre binele clubului,le accept si ma las”prostit”),nu pot inghiti,-doar n-am picat,acum,de pe alta planeta-chiar daca sunt aclamate(f.b.)intentii de preamarire(!)

    Apreciază

    • Racheta, in noianul de articole indicate pe cheferetv.net apare de exemplu urmatoarea situatie: interfata (nu-i pot spune actionar majoritar, e evident ca nu are el forta financiara necesara) cumpara creante fata de club de 200.000 de euroi la jumatate de pret, adica la 100.000 de euroi de la creditori ai clubului, care astfel isi recupereaza jumatate din prejudiciu. Cu aceasta schema se pot reduce pe bune si legal datoriile clubului la jumatate. Asta e un exemplu, Racheta, de ce se recurge la aceste trucuri legale. Toti sunt fericiti, unii ca au platit numai jumatate din datorii iar altii ca au reusit sa-si recupereze macar jumatate din datorii. Si ma opresc aici, desi ar mai fi si alte avantaje ale unor astfel de scheme.

      Apreciază

      • E posibil Cristi, ca articolul s-a referit la 200.000 de euroi datorii in planul de reorganizare injumatatite prin acceptul creditorului. Dar acum vad ca in noul interviu interfata spune ca se vor plati intocmai dupa planul de reorganizare, sa fie legal.

        Apreciază

    • Sa semneze si antal si e ok…cu sau fara interfata, cu sau fara munciuni, adevarul e ca valoric stam mai bine ceea ce arata clar ca dorinta la virf este….

      Apreciază

      • De fapt asta conteaza, Andrei. Deac, incercarea cu Bumba, Dino Spehar, posibil Liviu Antal (jucator foarte bun in opinia mea), totul e mult peste chinurile recente cu vanzarea a tot ce avem mai bun pentru a putea termina campionatul. Ca se recurge la interfete peste interfete, perdele peste perdele, asta e in avantajul celor care vand/preiau clubul. Sincer, nu ma intereseaza. Sunt convins ca se lucreaza cu cap si respectand legile. Nu degeaba prima interfata e auditor financiar, deci specialist in domeniul financiar.

        Apreciat de 1 persoană

  13. CFr.istule, Bagacean a declarat ca a cumparat actiunile fara nici un audit ! Asta spune multe, dar un lucru sa fie clar, eu nu caut nod in papura, pur si simplu va informez despre cele citite in dif site-uri, unul chiar pur juridic . Iar daca informatiile au darul sa fiu mai precaut, asta este, pana una alta nu s-a facut o conferinta de presa ca toate suspiciunile sa fie lamurite .

    Apreciază

  14. Racheta, suntem pe aceeasi lungime de unda, e clar ca-i o smecherie marca Arpi, care pt pachetul majoritar cerea in trecut zeci de milioane, mai recent l-a respins pe Teszari care a oferit 3 mil, iar in final sa vanda cu numai 1 mil ( !!! ), si cui, unuia care in mod cert n-are o avere care sa-l faca patron pe bune . Cat priveste parerile care vad afacerea ca una corecta, in tinerete era o melodie care spunea, printre altele, ” minte-ma frumos sa ma simt bine … „, cred ca se potriveste pt colegii super optimisti . PS . Daca era o vanzare pe bune, era si un audit , deci noul patron stia exact pt ce plateste . Si astfel posibilitatea de a exploda o bomba cum e acum la Dinamo era evitata . Asa in schimb …

    Apreciază

  15. Din pacate toti avem dreptate, Bela… E o ceata aici care e marca AP, perfect de acord Racheta si Bela. Eu as adauga ca poate fi vorba in spatele straturilor de interfete de un capital german cum zice IQ (eu asta cred) care insa vrea sa ramana in anonimat, cel putin in acest moment.

    Apreciază

    • E la vedera lui Zavaleanu care sustine ca nu i s-a cerut nici un act de catre interfata. Bine, putea sa ceara de la club. Ai tu dreptate, Luis, chiar asa.

      Apreciază

    • E insolventa si teoretic totul e la vedere. Dar sunt zeci de litigii pe rol (de la Zavaleanu citire). Litigiile alea pot sa fie castigate toate, sau pot fi pierdute toate… In mod normal un cumparator serios ar fi trebuit sa se intereseze despre toate riscurile la care se expune. Si stii ce e amuzant? Bagaceanu se prezinta drept auditor dar cumpără fara audit.

      Apreciază

  16. Bela, Racheta, cred ca miza e neexecutarea de catre Zavaleanu a celor doua societati ale lui AP in valoare de 4 mil de euroi, (sursa informatiei fiind tot articolele pomenite de cheferetv si de catre tine Bela) prin iesirea clubului din insolventa in urma acestor imprumuturi pe care le face acum interfata catre club pentru plata datoriilor.

    Apreciază

  17. Din pacate jocul de maine al astralilor de la Iasi se amana pt 2 martie. Intr-adevar acelea nu sunt conditii de joc, dar ce facem il lasam pe Sumudica sa joace un meci care la ora aceea poate fi decisiv, dupa ce s-a incheiat sezonul regulat?! Ciudata decizie, in opinia mea! Pai de ce nu l-au ptogramat pt luni, marti, miercuri saptamana viitoare, ca aveau timp de refacere pana la jocul din duminica urmatoare?

    Apreciază

    • Saul, ai punctat foarte bine, adevărata miză a circului asta a fost, amânarea meciului pentru o dată la care cele două echipe pot ”discuta” mult mai pe subiect… În altă ordine de idei, meciul este reprogramat pe 2 martie, între etapele 25 și 26, deci înainte de ultima etapă. Condițiile meteo (într-adevăr mizerabile) au fost extrem de bine ”capitalizate” de părți, cât și dorința lui Șumi (dealtfel justă) de-a pregăti mai în liniște meciul din 16 febr. cu Genk (în EL). Un singur lucru nu s-a calculat (mă rog, poate s-a calculat, dar nu i se acordă o atenție deosebită), și anume programul infernal al Astrei, care între 16 febr. și 4 martie (ultima etapă, meciul lor va fi probabil pe 5 sau 6) în maxim 18 zile vor disputa 6 meciuri (4 în Liga1, 2 în EL), practic vor juca din 3 în 3 zile, și în toamnă s-a văzut că echipa lor (relativ bătrână) nu prea rezistă la acest ritm. HAI CFR!!!

      Apreciază

  18. Deci noua echipa manageriala de 3-4 oameni ar urma sa-i contina din vara pe IM si cred eu din imaginile prezentate initial si pe Razvan Zamfir pentru aducerea de jucatori plus inca 1-2 persoane noi.

    Apreciază

  19. @Luis si cfr.istul sper ca stiti ca am glumit in postarea aia referitor la structurile de forta. E la moda sa vezi conspiratii in orice. Cea amuzanta teorie pe care am citit-o referitor la Dinamo: cica e o Johannis si Kovesi vor sa se razbune pe Dinamo pentru ca unii din PCH ar fi incercat sa sparga mitingul ala :))))

    Apreciază

  20. http://www.sport.ro/liga-1/a-investit-primul-milion-cfr-e-o-oportunitate-de-bussines-nu-ceva-sentimental-cine-e-marian-bagacean.html
    Aici interfata spune ca a cumparat 62% din actiuni, cele detinute de AP, restul fiind detinute de alti actionari. Din ce imi amintesc din presa, cei trei „Energobiti” (Stefen Gadola, Ioan Socea si Peter Pal) au impreuna 10% si IM are 5%, diferenta de 23% fiind detinute de societati ale lui AP. Inseamna ca AP ramane si el investitor cu 23% sau va vinde pe viitor noului investitor (german? IQ) cu interfata Bagacean.

    Apreciază

    • Alte voci spun ca cei 3 de la Energobit au cam 25% – lucru confirmat de uele statementuri ale lui Gadola ca el ar avea 8% (daca se referea individual). Asadar 62% AP, 25% Energobiti, 5% IM sunt deja peste 90% – probabil si sponsori mai mici gen NTT au ceva participatiuni, sub 1% mai are primaria etc. Oricum, faza asta cu investitori terti am mai vazut-o asa ca poate fi iar o manevra a lui AP dictata de anumit interese de moment.

      Apreciază

    • Cfr-istule, eu nu frecventez aceste saituri, dar la recmandarea unuia „de-ai nostri” le deschid sa vad ce si cum. Doar ca n-o s-o mai fac, pt ca imi taie sperantele la playoff 🙂 Daca in linkul anterior gazarii spun ca isi asteapta increzatori cele 3 puncte de la TAS, in acesta Ando ne spune ca el mai are trei meciuri in Bucuresti si o plimbare in parc la Tg. Jiu, deci 12 puncte. Daca-i asa noua ne mai ramane sa ne luptam doar cu Astra, ca celelalte locuri sunt acontate deja 🙂 Pai e corect asa? 🙂

      Apreciază

      • Saul, din păcate şi eu simt cam la fel…În plus, şi cei de la Astra şi-au construit un plan B solid prin amânarea meciului de la Iaşi. Mai nou, cei de la Iaşi (prin vocea lui Prunea) „ameninţă” LPF-ul cu neprezentarea la meciul reprogramat, care înseamnă -nu-i aşa- 3 puncte uriaşe în deplasare pt. astrali, chiar dacă programul lor va fi oricum infernal (6 meciuri în 18 zile). Toată lumea încearcă să facă rost de nişte piste favorabile, ajutoare „externe” etc., în schimb speranţele noastre se leagă doar de evoluţia noastră proprie. Să vedem. Un lucru e cert, după etapa asta multe se clarifică, şi aici mă gândesc la meciul nostru de la Mediaş, dar şi la meciul câinilor de la Chiajna. HAI CFR!!!

        Apreciază

  21. Habar nu am ce „jocuri” vad niste gazetari mici de provinicie ca se fac la CFR, in timp ce-si scriu articolele de tip click-bait pe site-urile lor de doi bani, dar noua conducere a CFR-ului audce ceva ce a lipsit cu desavarsire echipei noastre in ultimii ani: speranta. Este pentru prima data din 2012 cand se intrevede o licarire de speranta la echipa si se fac planuri pentru anii ce urmeaza. Daca iesim din insolventa datorita acestui Bagaceanu putin ma intereseaza cine-l sustine, cine i-a dat banii, ce invarteli face Paskany sau Muresan: suntem salvati! Odata iesiti din insolventa, si fara banii patronului/ilor, ne autofinantam cum putem, fara sa mai avem securea reorganizarii de-asupra capului.

    Oricum, un lucru trebuie sa fie clar: „era Paskany”, cu bani aruncati pe jucatori, stadioane noi, etc. nu va mai exista nici o data. Nici la CFR, nici la alta echipa. Fotbalul din Romania este aproape mort. Este intr-o stare convalescenta in care a fost indus de prostul management al tuturor echipelor romanesti, scandalurile lant care s-au tinut de echipele din Romania si pierderea interesului populatiei tinere fata de acest sport. Fotbalul n-a fost instare sa atraga interesul generatiei corporatiste, care are bani si care face legea in tara asta, dar care nu da nici doi bani pe mocirla din Liga 1. Ca atare fotbalului ii mai raman doar acei oameni care sunt fie sustinatori infocati ai echipelor romanesti, fie isi aduc cu placere aminte de vremurile dinaintea crizei din 2008 (si chiar dinaintea Revolutiei). Chiar daca acesti oameni sunt mai multi decat corporatistii si IT-istii laolalta valoreaza mai putin din punct de vedere comercial.

    In aceste conditii eu nu vad un sfarsit al fotbalului low-cost in Romania. Mai mult, probabil urmatoarea vanzare a drepturilor de televizare o sa fie un pas inapoi (financiar) pentru fotbal. Eu cel putin asa vad lucrurile, iar in acest climat iesirea din insolventa este cam tot ce avem nevoie pentru a reintra in „elita” fotbalului romanesc.

    Apreciază

    • Apex331: în linii mari aşa văd şi eu povestea asta. Am şi spus-o, mă doare-n pălărie de toate învârtelile (destul de clare), important e ca clubul să iasă din insolvenţă. Apoi vom vedea. Dacă e să mă întrebaţi, alegerea interfeţei Băgăcean are legătură şi cu faptul că firmele lui sunt scutite de TVA. Aşa cum a şi recunoscut chiar el, are activităţi multiple în Occident (inclusiv Germania). Poate a prins un contract barosan de audit în GER (vezi Doamne, chiar cu firma aia care e în spatele preluării echipei), primeşte 1190000 euro, din care TVA-ul e 190000 euro. Fiind scutit de TVA, suma rămâne în „circuit”. Şi aşa mai departe, cu schema 2, 3, 4 etc. Dar -repet- mă doare-n pălărie, să fie bine pt. echipă, şi să câştigăm la Mediaş… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Ba e foarte important cine e in spatele lui Bagacean. E foarte important ce putere financiara are. Daca investește doar cat sa se iasa din insolventa e insuficient. Spui de secure deasupra capului. Tocmai ca acum nu e nicio secure deasupra capului. Abia dupa iesirea din insolventa o sa exista o secure deasupra capului timp de 5 ani. Se iese din insolventa, si? Singurul avantaj e ca se poate merge in cupele europene. Dar daca cei din spate nu investesc in jucatori ce rost are? Pentru câteva meciuri în preliminarii? Pentru ca, fără suparare, nefiind cap de serie sansele la grupe, fie ele grupele CL sau EL, sunt mici. In momentul de fata sunt multe litigii pe rol. Le pierzi? Nu-i bai. Sumele respective se trec în planul de reorganizare. Situatia alternativa e ca se iese din insolventa iar apoi poate se pierd litigiile respective. Daca cel din spatele lui Bagacean nu are puterea financiara sa acopere sumele respective? Se intra iar în incapacitate de plata? Daca se intra iar in incapacitate de plata se mai poate cere intrarea în insolventa? Nu se mai poate. Timp de 5 ani de la ieșirea din insolventa exista doar varianta falimentului.

      Apreciază

      • Cine te astepti sa bage bani in fotbalul romanesc? Are rating 0 la televizor, 4000 de oameni pe stadion care dau 5-15 lei pe bilet, prezenta europeana spre zero si un viitor incert al drepturilor de televizare. Practic, daca bagi bani in fotbalul romanesc, esti fie putred de bogat si vrei o jucarie noua (se pare ca genul asta de oameni a cam disparut in ultimii ani) sau esti gata sa accepti loteria cupelor europene. Iar, daca tot vorbim de cupele europene, participare in aceste cupe ne-ar fi putut salva din insolventa actuala dar noi ne-am batut joc de ele CEL putin de 2 ori. Daca ajungi de exemplu in play-off-ul Europa League ai deja 1 milion de euro garantati doar prin participare, fara marketing pool, bilete, etc. Si daca ajungi in Runda a 3-a capeti 750,000 euro. Cu 750,000 de euro platim salariile la 15 Deaci pe an.

        Apreciază

        • Răspuns scurt: nimeni. Sau nimeni serios.
          Raspuns lung? Raspunsul mai lung incepe cu o întrebare: de ce? Notorietate? Pai noi investitori sunt super secretoși si vor sa stea in umbra. Deci faza cu notorietatea pica din start. Si chiar daca ar fi vorba de notorietate. Cand esti neamt ce notoritate iti da faptul ca ești patronul unui club din Romania. Liga 1 nu o sa prezinte niciodată interes pentru Vest. Chiar presupanand prin absurd ca Liga 1 o sa ajungă vreodata sa aiba buget mai mare decat Premier League. Ti-l poti imagina to pe X din Manchester urmarind cu sufletul la gura un CFR-Steaua? Eu nu. Am mai văzut teoria cum ca astia urmăresc sa ruleze jucători pentru cluburile din vest. Cand esti club din Bundesliga de ce ti-ai rula jucatorii in Liga 1? De ce nu in Liga a 2-a germana unde ar avea conditii de pregatire comparabile cu Bundesliga. De ce l-ai trimite la noi? Daca nu joaca pe gheata, joaca in mocirla. Si daca nu joaca in mocirla, joaca pe aratura.
          Cat despre banii care s-au investit in trecut, nu stiu cat a fost pentru notorietate sau jucarii… Sa ne uitam cine a investit. Majoritatea era oameni cu un trecut dubios in afaceri, afaceri care puteau sa le creeze probleme. Sau altii care urmareau alte avantaje, gen contracte cu autoritatile locale. Teoria mea e ca au investit ca sa-si asigure protecție. Au mizat ca daca o sa ajunga sa aiba probleme cu justitia, nucleele dure de suporteri or sa faca iureș. Au mizat gresit. Nucleele dure de suporteri au sarbatorit intrarea lor in pușcărie. Sau, cazul Walter. A mizat pe faptul ca Primaria o sa-i da contracte de salubritate ca sa nu se supere suporterii „U”. Si el a mizat gresit. Contracte nu a primit, suporterii nu s-au suparat, iar când a ajuns in pușcărie, suporterii s-au bucurat. Asta e si motivul pentru care nu ma deranjează corupția din fotbal. Vad pe toate site-urile de sport suporteri revoltati ca DNA-ul nu se ocupa serios de coruptia din fotbal. Repet, pe mine ma doar in cot. Corupția din fotbalul romanesc, pentru mine, înseamnă niste baieti smecheri care se fura unii pe ceilalti.

          Apreciază

          • Pai si eu ce ziceam? Exact ce zici tu ziceam si eu, nu investeste nimeni. Liga 1 nu are suporteri, notorietate, atasamnet fata de (putinii) suporteri care sunt, cluburi intersante, performante europene, nimic.

            Apreciază

  22. Văd că se vrea amânarea meciului Botoşani-Craiova… E la modă, mai nou, amânarea asta, îţi asiguri poziţii mai „solide” de negociere… 🙂 Păcat că n-am amânat şi noi meciul de mâine cu găzarii (că şi jucătorii noştrii pot invoca pericolul accidentării, ce naiba!), şi atunci -pe 2 martie- se juca o etapă a „amânaţilor”, fiecare încercând să vadă dacă mai are şanse etc. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Lasă că vom avea şi noi meci la Iaşi. Dacă nu se mai joacă meciul cu Astra, poate că Prunea pune zăpada înapoi pe „gazon” şi va fi amânat şi meciul nostru. Tot pentru 2 martie, după ce se termină partida cu Astra. Un cuplaj ca pe vremuri. 🙂

      Apreciază

      • De acord, cu condiţia obligatorie să jucăm meciul 2 al cuplajului… 🙂 Până la urmă nici asta nu e suficient, poate vor juca cu tineretul primul meci şi cu titularii al doilea… 🙂 HAI CFR!!!

        Apreciază

  23. Să nu mai spun că până-n 2 martie (etapa de „amânare”) se vor cunoaşte multe alte aspecte: soarta penalizării la Mediaş (eventual şi a noastră), şansele reale ale celor două echipe (care -în paranteză fie spus şi în ciuda rezultatelor mai avantajoase medieşenilor- au relaţii bune la nivel de conducere), deci practic ambele echipe au interesul să amâne partida. Nu trebuie făcut altceva, decât… să nu se facă nimic (adică să nu se cureţe terenul, că vezi Doamne s-a defectat sistemul de încălzire), şi -existând precedentul Iaşi/Astra- nu cred că LPF are curajul să refuze amânarea. HAI CFR!!!

    Apreciază

  24. Revenind un pic la povestea asta dubioasă a amânării meciului de la Iaşi, să consemnăm în primul rând că meciul de la Botoşani nu s-a mai amânat, în ciuda condiţiilor meteo etc. identice. Asta ca o primă ciudăţenie. Apoi, m-ar interesa cam ce document/cerere a stat la baza amânării de către LPF. Adică dacă amânarea a fost solicitată de una dintre echipe (sau ambele?), sau, dimpotrivă, LPF-ul s-a autosesizat (din câte ştiu amânarea poate fi făcută doar la cererea expresă a uneia dintre echipe, cu acordul celeilalte!), caz în care cineva de acolo trebuia să prezinte un referat în acest sens, care să fie aprobat apoi de conducerea LPF. Cine a făcut acest referat şi în baza căror informaţii? Eu dacă aş fi un preşedinte de club „posibil păgubit/fraierit” prin această amânare (cazul lui IM), i-aş lua la rost pe cei de la LPF cu întrebările de mai sus. Măcar să vadă că nu sunt chiar aşa de prost, cum cred ei. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Kiruj, ce zici daca am incerca sa intoarcem logica ta pe dos? Toti stim ca Jean Paduranu a fost un om consultat in perioada de afirmare timpurie al CFRului modern. Iar tata Jean a stiut intotdeauna ca puterea si linistea le ai daca poti controla ceva fara sa iti doresti pasul ultim. Gloria Bistrita a dus-o foarte bine pina in 89 nepromovind niciodata si ratind la mustata i fiecare an pasul cel mare. Crezi ca CFRul nu are un lot sau capacittea de a prine play offul? Eu cred ca il are dar este tactic mai convenabil si isi vada in liniste de iesirea din insolventa si s aiba suficiente resurse (poti extrapola de aici cite ceva).

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.