(Pseudo)final de sezon


În anii precedenţi, după etapa a 34-a s-a cam terminat campionatul, urmând să deschidem şampania de vreo 3 ori şi cutia cu calmante în alte 8 ori, iar în privinţa sezonului actual –dacă ne salvăm de la retrogradare- rămâne şampania…Până atunci calmante şi morcov…:)

Reflexele din trecut ne (mă) îndeamnă să fac un mic inventar statistic de „sfârşit de sezon”, chiar dacă mai avem (din păcate, aş spune…) 6 etape de disputat. Să menţionăm că în primele două ediţii (04-05 şi 05-06) s-au jucat doar 30 etape, participând la „spectacol” doar 16 echipe…:)

Înainte de a trece la treabă, cer iertare de la societatea tribuniştilor (de regulă foarte exigenţi…) pentru „copy-paste”-ul parţial dintr-un articol mai vechi (cel cu comparaţia primelor 26 de etape, postat undeva prin februarie 2016), timpul mă omoară şi pe mine, aşadar am preluat de acolo „scheletul” şi l-am reactualizat corespunzător. Ruşine să-mi fie…:)

A) Eficienţa echipei în primele 34 de etape în cei 12 ani „new-CFR”:

tabel1

OBSERVAŢII:

  • pe primul loc acelaşi sezon de referinţă (2007-2008, cel al titlului nr.1), când Ando&Co au adunat 76 de puncte din cele 102 maxim posibile (procentaj 74,51%).
  • Pe ultimul loc (nesocotind sezonul 04-05, având doar 30 de meciuri), tot trioul Mando+Cîrţu+Alin (sezonul 2010/2011), cu 45 de puncte (din 102 posibile, procentaj  44,12%).
  • Cuplul Feri+Toni se află (cu sezonul actual) pe locul 9 , 50 de puncte, 49,02%.
  • În două sezoane „problematice” (2008/2009 şi 2014/2015) am avut 4 antrenori pe bancă după 34 de etape (Toni fiind chiar al patrulea pus de AP în sezonul 08/09),  iar în alte 3 sezoane (12/13, 13/14 şi 10/11) în meciul cu nr.34 aveam pe bancă deja al treilea A1.
  • În doar 3 sezoane antrenorul numit la începutul sezonului a rezistat şi până-n etapa 26 (07/08, sezonul „minune” cu Ando, 05/06 cu Dorinel şi 04/05 cu Şunda)
  • două sezoane sunt aproape identice dpdv al performanţelor (după 34 de etape): atât în 06/07, cât şi în 09/10 am obţinut 69 de puncte, diferenţa fiind că în 06/07 am obţinut locul 3, iar în 09/10 locul 1. Seamănă şi sezoanele 05-06 şi cel actual, ambele cu câte 50 de puncte, fiind „în avantaj” primul, având la dispoziţie doar 30 de „încercări” faţă de cele 34 din sezonul actual…:)

B) Eficienţa antrenorilor de-a lungul celor 12 ani:

tabel2

OBSERVAŢII:

  • în toate competiţiile oficiale în aceşti 12 ani, „new-CFR” a jucat 494 de meciuri (din care 399 în campionat), adunând 842 puncte (eficienţă 56,8%). Pe primul loc la antrenori tot Ando,pe ultimul tot Trică, prea multe schimbări nu vom avea din acest punct de vedere în următoarele nu ştiu câte ediţii…:)
  • Toni ocupă locul 6 cu 61,4% (94 puncte în 51 de meciuri).
  • Printre cei 17 antrenori avem 4 (Toni, Ando, Feri şi Trică) cu mai multe mandate la cârma echipei.
  • din cauza puţinelor meciuri, avem 2 antrenori (Uhrin respectiv Rednic), cu performanţe diametral opuse la CFR (Uhrin pe 3, Rednic tot pe 3, dar din spate…), ambele fiind –însă- neconcludente.

C) Prestaţia jucătorilor în sezonul actual (2015-2016)

tabel3

OBSERVAŢII:

  • În final, încă două tabelaşe, nişte rezumate de fapt ale notărilor efectuate de tribunişti în cele 34 de etape ale sezonului în curs (din care 26 „regulate” şi 8 „neregulate”…). Cel din stânga e ordonat după minutele jucate de cei 27 de jucători folosiţi efectiv, cel din dreapta după nota medie a jucătorilor.
  • În privinţa minutelor jucate, avem 10 jucători care au fost utilizaţi în cel puţin 50% din minutele „disponibile pe masă” în Liga1 (primii 10, pe fond vişiniu), din care Petrucci şi Camora au ponderi chiar peste 90%, fiind „flancaţi” de Larie (86,24%).
  • Tabelaşul din dreapta (cel cu notele) ne livrează din start o posibilă nedreptate: pe primul loc apare  Tade cu nota 7.6, primit în singurul meci jucat, cel din prima etapă, la Ovidiu!
  • o altă „nedreptate îmbucurătoare” este nota medie destul de mare cu care Bud (6.8) şi Ruiz (6.7) ocupă locul 2 respectiv 3, în ciuda (sau tocmai datorită) faptului că nu au jucat în prima parte a campionatului.
  • Dintre jucătorii folosiţi cel puţin în 50% din totalul minutelor (vezi tabelul din stânga), nota cea mai mare o găsim în dreptul lui Marc (6.5), portarul nostru fiind urmat de Camora şi Petrucci.

HAI CFR!!!

 

 

39 de comentarii

  1. În primul tabel, echipa 2015-16 a devenit lider autoritar în materie de egaluri. Dacă făceau băieţii cum i-ar fi plăcut lui Grigoraş (mai bine o victorie şi o înfrângere decât 2 egaluri), nu mai aveam treabă cu morcovii. Dacă făceau băieţii cum mi-ar fi plăcut mie (mai bine 14 victorii decât 14 egaluri), poate avea Astra treabă cu morcovii din cauza noastră. 🙂

    Apreciază

    • Greșit…A intrat în ”reparație curentă” (tot RC…). Ai dreptate, voi corecta, când voi avea timp (=când voi avea chef…). HAI CFR!!!

      Apreciază

  2. În tabelul B, Conceicao îi al doilea la număr de meciuri şi număr de puncte, după Ando. Aşa păţeşte omul, adună meciuri şi puncte, dacă nu-i mai cine să-l confirme în funcţie. 🙂

    Apreciază

  3. Multe egaluri facute sub bagheta lui Conceicao. O fi bine, o fi rau? Se putea si mai mult in unele jocuri, cu mai multe cojones? Oricum cu procentajul asta de 50% te clasezi undeva intre locurile 6-10 in clasament. Am ajuns un fel de Gloria Bistrita, o echipa care isi castiga meciu acasa si pierdea in deplasare ,cuminte, nu supara pe nimeni,nu deranja. OK, e cam fortata comparatia, dar cam pe acolo suntem. Sper sa revenim in forta si sa le stam iarasi in gat multora.

    Apreciază

  4. Cum ar arata clasamentu final dupa 34 de etape fara depunctari si fara injumatatirea punctelor: 1. Astra 70 de puncte( campioana) 2. Steaua 61 de puncte 3. Pandurii 58 de puncte( avantaj meciurile directe) 4. Dinamo 58 depuncte 5. CFR 1907 Cluj 50 de puncte 6. Viitoru 48 depuncte 7. CSMS Iasi 47 de puncte 8. Craiova 44 depuncte 9. ASA Targu Mures 41 de puncte 10. Botosani 36 depuncte 11. Chiajna 33 de puncte( avantaj meciurile directe) 12 . Voluntari 33 de puncte ( ar merge la baraj) 13. Timisoara 31 de puncte 14. Petrolu 22 de puncte( ar fi retrogradate)

    Apreciază

  5. Compari mere cu pere, play off cu play out. Tagu Mures a jucat 26de meciuri in sezonul regulat si inca 8 in play off, in timp ce noi am jucat 8 in play out.

    Apreciază

  6. Important e ca CFR-ul nu intra in faliment si va juca si sezonul viitor in liga1. Sa speram ca sezonul viitor nu vor mai fi depunctari si vom prinde si noi play-offul. Hai CFR!

    Apreciază

  7. Nu ne mai mira nimic, doar nu exista oras mai frumos si mai tare ca bucuresti si stadion mai piz..os decat asa zisa Arena Nationala. Cine suntem noi sa avem aceeasi sansa ca dinamu la cupa romaniei? Nobody, cum am spus mai sus nu mai reprezentam mai nimic in fotbalul romanesc, mergem pe varfuri sa nu deranjam pe cine nu trebuie.Vom fi depasiti clar la numarul de suporteri, va fi un meci jucat in deplasare si nu pe teren neutru. In fine,i-am mai batut in deplasare,poate poate….ne fac o surpriza ai nostri.

    Apreciază

    • Justine Arena Nationala e cel mai modern stadion din Romania de departe, nu are rost sa fim ipocriti ca nu tine. Legat de faptul ca nu reprezentam nimic , aici iar e de discutat. Pur si simplu cred ca FRF-ului ii e mult mai usor sa organizeze finala in Bucuresti. Legat de acae perioada , mie mi s-a parut cea mai ok perioada in care finala Cupei s-a jucat de fiecare data pe alt stadion. In alta ordine de idei oricat de mult imi displac formatile din Bucuresti deja m-am saturat sa vad bucuresti cu litera mic, dinamu in loc de dinamu plus alte atfel de jigniri. Poate is eu mai sensibil, cine stie…Dar ….pe langa galerie si tribuna a inceput sa o ia la vale din punct de vedere al limbajului(aici intru si eu, recunosc).

      Apreciază

  8. Cand am reprezentat ceva in fotbalul romanesc?In perioada cea mai fasta cand am castigat toate trofeele? Pai nici atunci n-am jucat vreo finala la Cuj , cu toate ca stadionul era in picioare……….

    Apreciază

  9. Chestia cu organizatul finalei la Bucuresti ca e mai usor FRF-ului nu tine vb aici de o federatie totusi. Daca aici se foloseste un limbaj neadecvat inseamna ca nu ati mai intrat demult pe site-urile ziarelor de stiri din capitala, sa fim seriosi. Si daca Arena Nationala e cea mai moderna(la cat a costat e si normal sa fie),au schimbat si legea pana la urma sa o redeschida(asa mishto e realizata),nu inseamna ca numai acolo tre’ sa se dispute finala cupei. Pana la urma stadionul de la Medias ce avea, sau de la Brasov sau Piatra Neamt sau Cluj Arena?

    Apreciază

  10. Eu nu inteelg toata vaicareala asta cu stadionul. In Anglia se joaca pe Wembley unde nu joaca nici o echipa de club, in Franta pe Stade de France unde joaca PSG meciurile cu afluenta mare de public, in Germania la Berin unde joaca Hertha, In Spania se muta intre 3-4 stadionae dar cam intr-o treime dinc azuti una din echipe se nimereste sa joace „acasa”, Chiar si la italieni se joaca doar la Roma de cind s-a renuntat la finala in dubla mansa.

    Apreciază

    • Sa se nimereasca sa joci acasa e una, iar an de an sa joci finala acasa e cu totul altceva (fie ca e vorba de fcsb sau dinamo). De ce nu ni se nimereste si noua, sau altor finaliste din provincie (Astra, ASA) sa joace macar o finala acasa? Pt. noi ar fi macar una din patru. E mult?

      Apreciază

          • Cand sunt huiduiti de un stadion intreg (mai putin cei care vor merge cu trenul la meci, care-i vor sustine) se intarata baietii si le-o vara intre ate asa ca sa-i tina minte… 🙂

            Apreciază

            • …Eu ma bucur ca au ajuns in finala. Ceea ce vor obtine pe Arena Nationala (la torrida cu cainii, huiduitul intregului stadion si cu arbitrajul ostil) e un bonus.

              Apreciază

      • Ăsta-i „ghinionul” 🙂 de a nu fi din Bucureşti de loc. 🙂 Nu s-a plâns şi Cristi Balaj că nu vrea să profite de clauza de prelungire a activităţii de arbitru, ci se lasă, din cauză că arbitrii din capitală iau aceeaşi bani ca cei din provincie cu toate că sunt o grămadă de meciuri în Bucureşti şi în comunele rezidenţiale, la care unii ajung plătind un bilet de tramvai, iar alţii unul de avion plus unul de hotel? 🙂

        Apreciază

  11. Oare o fi important sa joci finala Cupei intr-o singura mansa pe teren propriu? Ca suporter al echipei CFR stau si ma intreb daca se pleaca cu sanse egale in aceasta finala,ca suporter neutru ma durea in paispe unde se juca finala. Oare cati suporteri din Cluj sau din tara vor fi prezenti intro zi de marti la Bucuresti ?

    Apreciază

    • Cu locul disputării finalei, nu am treabă, este oarecum normal să se joace pe cel mai mare stadion al ţării, programarea ei acolo nu a fost făcută nici într-un caz cu dedicaţie pentru CFR, toate finalele s-au disputat pe Arena Naţională de când aceasta a fost dată în folosinţă. Ce să spunem de vecinii din vale, anul trecut au jucat cu FCSB tot acolo, chiar dacă iniţial a fost anunţat Clujul ca loc de disputare. În schimb, data disputării este o tâmpenie, nea caşchetă a forţat devansarea, dar FCSB a evitat calificarea în finală pentru ca osatura naţionalei să fie fresh pentru Euro. Apoi, de la noi Păun este accidentat, nu cred că alea 1-2 rezerve de la Dinamo din lotul naţionalei ar fi pus în pericol obiectivul de la turneul final, se putea reveni lejer la data de 14 mai.

      Apreciază

      • Nu intereseaza toata suflarea FCSB-ista in frunte cu selectionerul si continuand cu FRF+LPF momentul disputarii finalei. Pe de alta parte e si un bonus pentru caini ziua de marti.

        Apreciază

      • In echipa nationala vor fi putini jucatori din Liga lui Gino+ Burleanu sef peste el la federatie. Si aici ma refer la primul 11 si rezervele care vor juca, nu la cei din lot in general. Deci Cupa n-are de-a face cu Euro.

        Apreciază

    • Depinde cati se inscriu pentru trenul special care se introduce pentru acest meci. Azi e ultima zi din cate am inteles, se platesc 10 lei (suma simbolica) pentru biletele de tren + 15 lei la stadion pentru biletul de meci (in total 25 lei/capita, moca…).Amanunte pe facebook, eu nu am cont acolo (nu exist… 🙂 ).

      Apreciază

    • In momentul 9:43 din video, cand Bayern e in atac, fundasul lateral stanga (nr.18 Bernat) ramane pe banda stanga, stoperul de picior stang (nr.27 Alaba) trece in centrul liniei de fundasi, stoperul de picior drept (nr. 8 Martinez) trece pe banda dreapta. Cei trei fundasi formeaza un triunghi cu varful in jos. Fundasul lateral dreapta (nr.21 Lahm) urca in sprijinul inchizatorului (nr.14 Xabi Alonso), putin mai avansat ca acesta. Amandoi sunt plasati intre atacantii si mijlocasii adversi (intre cele doua linii). In fata lor se afla cei doi interi, interul dreapta (nr.23 Vidal) vine la primire in timp ce interul stanga e mai avansat (nr.6 Thiago Alcantara), el aflandu-se intre triunghiul de mijlocasii si linia de fundasi adversi. In imagine se vede si mijlocasul de banda stanga (nr.11 Douglas Costa) venit la primire.
      In momentul 11:29 se vede varful (nr.9 Lewandowski) venind la primire de la interul dreapta (nr.23 Vidal) in timp ce pe benzi sunt demarcati cei doi mijlocasi de banda (nr.11 Douglas Costa pe stanga si nr.29 Coman pe dreapta).
      In momentul 10:10, cand Bayern e in aparare, fundasul lateral dreapta (nr.21 Lahm) trece inapoi in banda dreapta, in fata fundasilor ramane inchizatorul (nr.14 Xabi Alonso), in fata lui cei doi interi (nr, 6 Thiago Alcantara pe stanga si nr.23 Vidal pe dreapta) ,cei trei mijlocasi formand un triunghi strans cu varful in jos, iar in fata lor e linia formata de varf (nr.9 Lewandowski) si cei doi mijlicasi de banda (nr.11 Douglas Costa pe stanga si nr.29 Coman pe dreapta).

      Apreciază

  12. Maine avem un nou meci important, o victorie ne da linistea necesara abordarii ultimelor 5 partide din acest play off. Timisoara e o echipa ce n-a castigat nici un meci in deplasare in ultimele 10 partide, dar a remizat de 7 ori. Nu va fi chiar floare la ureche,pana la urma. Nici vremea nu va tine cu noi, va fi frig, ploaie, suporteri putini in tribuna. Sper intr-un 1-0, 2-0 Conceicao style, ura si la gara.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.