CFR -VICTORIE!!!


Multă vreme m-am întrebat ce-ar fi mai important de zis, de scris, de înțeles și deslușit despre toată mlaștina asta în care ne scăldăm cu slipul ceferist subtil înfipt în cur. Și unde e poteca din desișul de frământări care ne poate purta spre poiana înverzită, unde, întinși pe spate, să stăm și noi mai liniștiți măcar vreo două săptămâni, trei. Dar oare ne-o mai plăcea în locul ăla cu verdeață din care nu mai știu ce supărări și nenorociri au dispărut? Am tocat mărunt aici, la locul nostru de întâlnire, unii mai mult, alții parcă din ce în ce mai rar, toate variantele și tratamentele, așezările în teren și tacticile de luptă, de mi-au ieșit pe nas atâtea cifre, câte n-am văzut pe tablă în patru ani de liceu. Am deșirat firul fularului vișiniu și l-am croșetat la loc, ba pe față, ba pe dos, și tot sub formă de rădăcinoasă ne-a ieșit până la urmă. Unii i-au zis morcov, alții, ridiche uriașă – oricum a fost numit, am varsat niscaiva picuri de sânge pe albul hârtiei de budă după fiecare meci. În peisajul jocului cu bășica suntem laolaltă cu cei mai mediocri dintre pământeni, în tabăra care visează să se hârjonească cu hoții mai de sus, ăi de stau ca boierii la etaj și au view-ul mai frumos și mai luminos. Nu-i evident că suntem în aceeași troacă, și că pute la fel pe casa scării de sus până jos? La ce mai trebuia împărțit în două castronul cu aceeași lătură? Ca să punem pe o tavă borâtura care pute mai puțin și s-o prezentăm la deschiderea salonului culinar de la Paris ca pe un preparat tradițional după o rețetă originală dacică? Sau poate ca să mințim norodul că, tăind rahatul în două și scoțându-i resturile nedigerate, una dintre porții va fi comestibilă? Și unde e domnul cu ideea asta măreață, unde-și petrece el liniștit luna de miere și ce papă la breakfast? Remușcări? Pe naiba.

Și unde suntem noi? Acu’ că am rămas puțini, cu cheful e spart în mii de cioburi și muzica amuțită,  careva a aprins lumina și ne-am trezit câțiva, belind ochi la ochi, să ne întrebăm când dracu’ s-au cărat ceilalți? Cum din 10 -15 mii de cheflii ne-am înjumătățit și însfertit și înoptit, care s-au cărat cu gagicile pe când noi încă glumeam și sorbeam din pălinca aia?  Așa s-au întrebat și alții pe aici și de aia am venit eu, cu plasa de prins fluturi găurită, la căutat de răspunsuri. De unde eram mai mulți decât la inaugurarea garsonierei noastre cu CUBA, am ajuns în vila de azi să ne adunăm într-o cameră și în restul să punem celofan peste covor. Oare în vinișoarele lor de foști suporteri nu mai curge nici un strop de vișinată? Li s-au atrofiat mușchii ăia de-i țineau în picioare rugându-se la cer ca Jiul să nu câștige? Sau poate de vină sunt tot jegoșii care au înfundat pușcăriile, laolaltă cu ăia de au scăpat de pușcărie și nu în ultimul rând cei care vin la rând să se înscrie în Uniunea Scriitorilor Vărgați din România. Sigur că mai sunt și unii care merg în Gruia și dacă CFRul nu joacă împotriva nimănui. Dar câtă bunăvoință să aibă și cei mai puțin obsedați, cei care nu intră pe site-ul ăsta să-l consulte pe Retardilă? Echipe comunale, echipe fără stadion ce joacă aiurea pe tăpșanuri, echipe cu patroni și președinți penali, echipe în insolvență, regi care fură, arbitri mai mânjiți ca pereții budei din Filiași…  Nu-i firesc să te uiți în România la fotbal, cei care o fac ori au o doagă lipsă, ori sunt din formația Ultimii Romantici.

Dar ploșnițele din birourile  comunelor periferice atât așteaptă. Asta vor ei să  vadă, tribuna pustie, lumina stinsă și iarba uscându-se pe dealul nostru.

Dar, și de dragul romantismului… cum să fii în Cluj fără vreo treabă importantă și să nu-ți scoți tricoul vișiniu la stadion? Să nu vrei să-ți faci încălzirea cu câteva berici și să urci agale dealul cum urcau pe vremuri grecoteii spre templul Atenei. Cum să nu vrei să te lași călăuzit de lumina nocturnei, ca în povestea de Crăciun, spre cel mai verde petec de iarbă din toată țara, gandindu-te că poate chiar va să urmeze una dintre acele seri care n-or să-ți mai părăsească  memoria pentru ani. Și poate nu vor da ai noștri 7 goluri, dar, să fim serioși, că dacă pentru goluri mergem la meci, pierdem vremea degeaba 75 de minute plus o pauză, la cum s-au obișnuit băieții în ultima vreme. Mergem la meci și pentru a trăi acolo, fără intermediari îndoielnici și streamuri sacadate, behăitori de studio și cameramani adormiți, pentru a trăi ceva ce-i tot mai greu de găsit, emoția.

Iar cei ce sunt departe de Gruia, de Cluj, de țară, vor putea striga doar prin vocea celor de acolo, din tribună, din nou: CFR – VICTORIE!

Hakana

 

 

67 de comentarii

    • Eu! 🙂 Mă întrebam aşa, noi, cu stadion cu autorizaţie ISU ştampilată, semnată, înregistrată şi pusă în ramă din mahon, de ce n-am fi în stare să facem sâmbătă, cu Botoşaniul, o atmosferă incendiară asemănătoare celei din poza luată la meciul jucat în toamnă între Concordia şi Pandurii?

      Apreciază

  1. Stilul inconfundabil al lui Hakana ! Bravos dinnou ! Atinge,Hakana asta , niste coarde care suna foarte tare…Noi avem si ” scriitori-scriitori ” , nu numa’ „scriitori-vargatzi”, ca altii…Da’, nu-i publica nimeni . Poate ca e problema de „shcolarizare „…Mie-mi face mare placere sa citesc ce „mazgaleshte” Hakana ! Ca, doara am invatat sa citesc primadata si apoi voi invata sa si scriu ! Nu ca altii, care; nu stiu sa citeasca ,da’ scriu „romantzuri ” in mare tiraj. Asta tot am vrut sa „spui ” si nu-mi iese din cap : cum o putut scrie „o carte ” oligofrenu’ ala de becali, ca , cand iel nu o citi o pagina intreaga in viata lui ??? Mare-i puterea ta , Doamne !!!! Trecand la spusele lui Hakana, si pe mine ma mahneste mult „disparitia ” publicului . Chiar si aici , pe Tribuna , multi au disparut ….Oare ,ca care-s cauzele ? Acu’ 4-5 ani erau o gramada de postaci aici. Unde au disparut ? S-au voalatilizat ; pufff ?? Erau multi, chiar, foarte mari CFR-isti . Unde sunt ? Stau in umbra si urmaresc de la distanta „fenomenu ‘ „? Kiruj , dragom ! De ce nu faci o statitica si cu „suporterii, postacii, scriitorii CFR-isti”,etc. ? De ce s-au suparat, care le-a fost tactica de retragere , in ce stil „s-au asezat ” in noua postura…Ce va de genul asta , poate-i mai zgandari pe careva sa revina . Da’, sa nu sune a lauda si nici a dojeana …

    Apreciază

    • Dacă tot vrei statistici :), chiar ieri a apărut Tolo cu un articol în care spune că “Un recent studiu derulat pe un an de zile, aprilie 2015 – martie 2016, de către think-tank-ul Median Research Centre arată că doar 1 din 1.000 de vizitatori al unui site comentează și, din aceștia, numai o treime au fost moderați pentru că au folosit un limbaj abuziv.” Tribuna nu stă rău deloc rău, articolul lui Hakana are până acum 140 de vizitatori din care au comentat 6, adică 42,85714285714285 de postaci la 1.000 de vizitatori. 🙂 Iar de moderat nu a fost cazul, tribuniştii frânari habar nu au ce-i ăla limbaj abuziv. 🙂

      Apreciază

  2. Somnul adânc în care stă cufundată conducerea, starea generală de „lasă-mă ca să te las” și fața meschină a acestui campionat de rahat taie din ce în ce mai mult elanul privitorului. Partea proastă e că se vede din ce în ce mai mult și în teren „dorința” de a schimba ceva.
    Poate puțină promovare n-ar strica, o chemare la luptă cu claxoane și steaguri pe centru măcar pentru meciul de cupă, altfel o să fim puțini – foarte puțini. ….ca-n reclamă. ….

    Apreciază

  3. Si mie mi-au atins o coarda in suflet vorbele mestesugite cu dibacie de Hakana. Probabil multi dintre postaci nu au chef sa scrie, nu e de mirare, altii au obosit sa mai lupte cu morile de vant, altii probabil si-au creat noi proiecte care le ating acum cu putere mai mare corzile sufletului. Plus aceasta goana nebuna pentru supravietuire. Tribunele goale sunt direct proportionale cu regresul rezultatelor, cu noua pozitie a echipei in clasament ( 6+3 =…). Ne place sau nu, emulatia in jurul echipei e direct proportionala cu rezultatele ei…

    Apreciază

  4. Am vazut aseara Liverpool & Dortmund si pot sa spun ca mi-am adus aminte de ce imi place fotbalul.
    Un meci jucat intr-un ritm extraordinar, cu suspans si rasturnari de situatie, cu multe reusite tehnice, cu tribune pline si o atmosfera care nu avea cum sa te lase sa privesti meciul asezat pe scaun. Un spectacol sportiv adevarat.
    In alta ordine de idei, mi-am dat seama cat de mult conteaza sa ai la echipa un antrenor care stie meserie.
    La 3-1 pentru Dortmund eu am zis ca-i rezolvata problema si probabil multi altii ca mine dar, spre surprinderea mea, Klopp a avut alta parere si a urmat ceea ce a urmat.
    Se poate spune ca cei de la Liverpool au avut si noroc, marcand aproape la toate situatiile avute dar, acest lucru, pana la urma, face parte din farmecul jocului.
    Dacac-am vedea si CFR-ul nostru jucand cu atata chef de fotbal, cu atata vivacitate si cu gandul ca trebuie sa marcheze cu un gol mai mult decat adversarul, sunt convins ca stadionul ar fi neincapator meci de meci. Uneori poti sa uiti pe loc chiar un rezultat nefavorabil in urma unui astfel de joc.
    Din pacate, nu cred ca sunt multi antrenori care pot sa formeze si sa conduca o astfel de echipa.

    Apreciază

    • …da Pirule, am vazut doar prima repriza, cand ti-am citit azi randurile nu mi-a venit sa cred ce a urmat… Incendiar, intradevar… S-a repetat istoria la scara mai mica, cine-si mai aminteste finala incredibila de CH L cu Milan conducand la pauza cu 3-0, tot Liverpool egaleaza la trei si castiga apoi dupa prelungiri.

      Apreciază

    • Klopp are clasa, s-a vazut din ce a facut la Dortmund. Pe de alta parte, ai sintetizat ce ne dorim noi, suporterii sa vedem: ritm extraordinar, suspans si rasturnari de situatie, multe reusite tehnice, si atmosfera in tribune care sa nu te lase sa privesti meciul pe scaun (asta e treaba noastra, dar daca jocul e slab, parca nu se potriveste…).

      Apreciază

  5. Toate ca toate,dar tre sa batem maine neaparat. Pana acum i-am tot ars mai ales acasa. In ultimul meci jucat acasa le-a dat 3 Cristian Lopez,e timpul sa-si revina si el,calitate are din plin dar ceva ceva s-a intamplat cu el. Poate meciul de maine va fi cu noroc pt el si pt noi.

    Apreciază

    • Justine, dupa cum scria la un moment dat Kiruj, C Lopez e victima noii asezari 4-1-2-2-1, la Feri era 4-4-2 si era ajutat de colegul lui de linie. Acum e singur, Mijlocasii de banda care sunt colegii lui din atac joaca departe de el, mai retrasi, e greu sa intre cu ei in combinatii. Bud are succes din cauza pragmatismului sau incredibil. C. Lopez e mult mai tehnic dar sufera la capitolul pragmatism.

      Apreciază

      • …bine, am mai scris, si Barca are aceasta asezare, dar mijlocasii de banda acolo (Neymar si Messi) sunt extreme clasice, formeaza un triunghi strans cu Suarez. Nu vorbesc de diferenta de clasa dintre jucatori, ajunge sa le pomenesc doar numele…

        Apreciază

    • Fata de acea partida in care a inscris o tripla cu Botshaniu,Cristian pare sa fie cu vreo 10 kg in plus………poate este o imagine deformata pe care o primesc in monitor.Chiar si in miscari pare greoi si la alta categorie.

      Apreciază

      • Aceeaşi părere o aveam şi eu până ce l-am văzut în meciul cu Voluntari. Păcat că nu avem şi noi la dispoziţie datele cu kilometrii alergaţi de jucători într-o partidă. Aş băga mâna în foc (ori a altuia 🙂 ) că dintre ai noştri C. Lopez ieşea cu cea mai mare distanţă parcursă. Mare parte din ea de pomană. 🙂 S-a demarcat încontinuu, a venit mereu cu omu’ advers înapoi, mă miram cum de reuşea să depăşească în viteză fundaşii ilfoveni (şi nu o dată, pe flancul drept), a alergat enorm de mult. Problema lui o văd că sistemul de joc nu-i de manieră să-l pună în evidenţă, şi asta-i partea care nu depinde prea mult de el. Hiba lui individuală o văd a fi (valabil şi pentru Gomelt) că nu ştie continua o fază când e în posesia mingii, are mari probleme în a da o simplă pasă, nu vede omul liber, sau nu există om liber, sau dacă există şi-l vede, nu-i bună nici direcţia pasei, nici tăria ei. Cred că s-ar plia mai bine Beleck decât C. Lopez pe ideile lui Conceicao, dar Beleck e împrumut, iar C. Lopez ar fi de vânzare. 🙂 Dar nici într-un caz nu cred că la Lopez s-ar pune problema kilogramelor în plus.

        Apreciază

        • Nici vorbă de kilograme în plus, așa cum spuneai, aleargă foarte mult, încearcă să respecte (în opinia mea și reușește) indicațiile lui Toni. Problema lui este alta (am mai spus-o), este o victimă colaterală a sistemului utilizat de Toni. Sunt două astfel de posturi ”sacrificate”: cel pe care joacă Gomelt și cel pe care joacă -de regulă- Lopez. Diferența e că Gomelt acceptă statutul, Cristian mai greu, dar -spre lauda lui- respectă totuși indicațiile. HAI CFR!!!

          Apreciază

  6. Exceptional meciul dintre Liverpool si Dortmund. Meritau sa castige amandoua. Cred ca dortmundezii s-au relaxat mental cand au ajuns la 3-1, apoi nu si-au mai revenit la timp. Ar trebui rescris celebrul proverb: „pe nemti si pe Liverpool sa consideri ca i-ai batut numai dupa ce se urca in autocar”.

    P.S. Conform statisticii de pe flashcore, Liverpool a avut 4 (patru!) suturi pe poarta in tot meciul.
    http://www.flashscore.ro/meci/MwuciVIF/#statistici-meci;0

    Apreciază

  7. Sunt mare fan Barcelona, mi-a picat tare rau eliminarea din CL . Dar cand alergi cu 12 km mai putin decat adversarul, inseamna practic ca ai jucat tot meciul cu un jucator mai putin, deci infrangerea este super meritata ! Iar ca Messi a alergat cel mai putin, doar 7 km, explica forma slaba a acestuia, practic in ultimele 5 meciuri nu numai ca n-a dat gol, dar nici macar o pasa de gol ! Si apropo de alergat, imi amintesc cu nostalgie vechiul CFR, cu Tegean et co., care mancau terenul si castigau meciuri cu multa multa truda, spre incantarea inimosilor fani . De fapt asta astept si de la actualii componenti ai echipei, sa se jertfeasca pe teren, sa alerge mai mult ca adversarii si atunci nimic de reprosat !

    Apreciază

    • Bela, ai observat foarte bine, declinul lui Barca se datorează aproape integral formei proaste a lui Messi. Dacă mai pierd şi campionatul, va fi scandal (şi) acolo. Mă rog, şi mie-mi place Barca, dar -cum spuneai- fără alergătură (şi ambiţie, aş adăuga eu) nu merge treaba. Referitor la CFR (şi ce a scris şi Hakana), într-adevăr cam asta lipseşte în ultima vreme, o ambiţie şi dăruire, care să (re)aducă publicul pe stadion. Am emoţii şi pentru meciul de mâine. Cum spuneai (de mai multe ori), dă-o încolo de tactică şi de toate cele, „mizda păsii gol să iasă”, victorie să fie şi -în final- să evităm retrogradarea. Apoi mai vorbim…HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Eu am scris de vreo 2-3 saptamani ca vom avea 3 meciuri consecutive acasa (nu stiam data returului din cupa) atunci cand scriam ca pana la Pasti ar trebui sa reolvam problema ramanerii in prima liga.

      Apreciază

  8. Acest careu de partide jucate acasa constituie fara indoiala un avantaj,prin faptul ca putem juca partitura care ne convine fiind fara o presiune gen chiajna sau recash.Pe de alta parte mana aia de suporteri care a mai ramas,poate induce o presiune care i-ar putea incomoda.Personal victoria cu chiajna am apreciat-o in mod deosebit,nu atat ca spectacol,ci prin maniera in care a obtinut-o.Nu s-a expus si adversarii nu au avut vreo ocazie notabila si si-au creat vreo 5 ocazii mari de gol.Este jocul perfect pentru un antrenor care tine la securizarea apararii.Apoi imi aduc aminte de partida cu petrolul(1-0) si botshaniul (3-1) in care am stat la cutie si am lovit pe contraatac.Atunci antrenor era Feri iar echipa imi pare ca juca cu liniile mai retrase,daca n-ar fi destul si acum………
    Oricum o perioada importanta pentru a putea trage linie pentru ultimul campionat.O calificare in finala Cupei imi pare ca ar fi un premiu pentru acesti jucatori vitregiti de soarta prin efectele insolventei.Contrar altor opinii eu vad o echipa unita cu spirit si caracter,care numai lipsa de vointa nu ne-a aratat.

    Apreciat de 1 persoană

    • Petrolul isi doreste mult victoriile si asta se vede in ultimul timp in rezultate. Inclusiv in victoria cu „europeana” Craiova din aceasta seara.

      Apreciază

      • M-am uitat aseara la ultimele 5 min ale acestui meci si mi-a placut foarte mult atmosfera de pe stadion. Da, publicul apreciaza (oricat de needucat ar fi) daruirea si ambitia jucatorilor si am remarcat demult cu cata ambitie joaca gazarii, in ciuda faptului ca sunt ca si retrogradati. Apatia noastra (si nu numai) e taxata de public prin tribunele goale din Gruia. Mi-ar place sa vad astazi lume mai multa la stadion, avand in vedere ca e sambata dupa amiaza si se anunta vreme frumoasa. Hai CFR-Victorie !!!

        Apreciază

        • Calculul gazarilor este de-a prinde locul 6, locul de baraj. Pentru asta au nevoie de victorie cu contracandidatele la retrogradare, adica Timisoara si Chiajna, la clasamentul actual. Si orice punct iese pe langa e binevenit. E dificil, dar realizabil, mai ales daca ii vezi cum joaca.

          Apreciază

        • Apatia din tribune este un fenomen pe care banuiesc ca nici psihologii n-ar fi in stare sa-l explice in integralitatea lui.Doar prin invocarea unei singure cauze am cadea in subiectivism.Eu unul nu pot da in liga noastra un exemplu prin numarul sau atasamentul suporterilor.Probabil ca dupa numar turma si echipa militienilor sunt pe podium,dar asta doar prin efectul Arenei Nationale care atrage ca la circ.Cand catzeii se duc in groapa au parte de 2 mii de spectatori.Ar mai fi amatorismul cluburilor si indeosebi falimentul societatii romanesti pe toate palierele.Apoi dezastrul incepe de la organizarea si obiectivele cluburilor.Apoi dezinteresul total fata de pepiniera proprie.Sa nu uitam conditiile dezastruoase oferite de qvasimajoritatea stadioanelor.Si nu in ultimul rand scandalurile intretinute de subiectivismul forurilor conducatoare din fotbalul nostru,in care cateva cluburi sunt fatis sprijinite prin deciziile lor.
          Apatia de care vorbeai tu(la nivelul echipei) se traduce printr-o linie de 1-2-1 in deplasare si 1 victorie si un egal acasa de la inceputul play outului.
          Craiova a pierdut in deplasare 6 din ultimele 7 deplasari.Iasiul de la inceputul play outului a pierdut 2 partide din 3 acasa.
          Undeva esti indus in eroare de stilul de joc al echipei,care nu poate fi schimbat de la o etapa la alta.Ca si cum ar cere suporterii lui Barca, ca echipa sa joace pe contraatac dupa ultimele insuccese.Pana la urma totul este relativ,in functie de ce prioritati iti impui.Unor salahori ca celor de la Atletico Madrid nu poti sa le ceri sa faca spectacol.Ei daca vrei, iti vor scoate scantei la fiecare contact si rezultate……..

          Apreciază

  9. Forza CFR!!! Sa credeti in victorie pana la urcarea in autocar dupa meci! Luati exemplul Liverpool-lui sau aduceti-va aminte de meciul de la Timisoara (cu Recasul)!

    Apreciază

  10. Consider ca echipa Botosaniului era mai periculoasa cu Pustai pe banca, care mereu ne-a taxat cand ne-a prins. Era si mai periculoasa daca-l aveau ca A1 pe secund, cel cu care au castigat cu 6-1 in fata Timisoarei. In locul lor il lasam in continuare pe secund si ar mai fi castigat vreo 2 meciuri din inertie (al doilea era cu noi), apoi puteau sa-l aduca pe Grozavu. Dar nu, ei l-au adus inapoi pe cel pe care l-au demis din lipsa de rezultate. Ma astept sa castigam meciul de azi. Un 1-0 ar fi perfect.

    Apreciază

    • Ce note să tot dăm, iar nu am jucat nimic! Au dormit din nou pe teren, să nu fie niciunul în stare să dea al 7-lea gol … penibil. Ce să mai zic de Marc, n-a reuşit să apere niciun şut pe poartă, nu ştiu de ce nu-l bagă pe Mincă. 🙂

      Apreciază

  11. Nimic de zis la acest scor, desigur in afara de felicitari echipei . Dar mai e de tras, sper sa ramana baietii cu picioarele pe pamant ! Si atentie, nu toti vor juca penibil ca soldovenii !

    Apreciază

  12. Momentul psihologic al meciului (pare o glumă, dar nu e) a fost intrarea -forțată- a lui Nouvier. Dincolo de asta marea satisfacție -în plan tactic- a fost înlocuirea lui Gomelt cu Nascimento pe postul de libero în fața apărării (excelent joc, are știința de-a scoate bine mingea din apărare) și folosirea lui Bud în față, care nu e la fel de crispat și frustrat în față ca Lopez. Cele două ”îndulciri” au fost benefice calității jocului, pe teren propriu merită menținută această formulă (dealtfel tot 1-4-1-4-1) mult mai ofensivă și tehnică. No morcov, no cry…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Apropo de Bud: asta înseamnă să transferi calitate. 🙂 Cei doi jucători veniţi în iarnă, Bud şi Juan Carlos, au marcat mai mult de jumătate din golurile echipei în 2016. 9 (4 Bud + 5 Juan Carlos) goluri din totalul de 17.

      Apreciază

    • A ieşit bine pentru noi intrarea lui Nouvier (mai puţin pentru Păun) chiar dacă în alea 5 minute de la început şi Păun mi s-a părut a fi într-o bună dispoziţie de joc.

      Apreciază

  13. CFR – victorie !…in sfarsit…. Am ramas surprins ca dupa 1-0 nu ne-am retras in aparare conform „traditiei”…si parca a mers mai bine cu „cea mai buna aparare e atacul”… Felicitari !

    Apreciază

  14. Ce fain a fost.
    Cat de relaxant este sa vezi cum favoritii tai dau gol dupa gol.Dupa ce atatea meciuri le-am trait cu morcovul infipt in dos parca desfasurarea de azi a jocului a fost una usor anormala. Sper ca baietii sa ne mentina starea asta de relaxare cel putin atatea meciuri cate ne-au tinut cu morcovul in fund.

    Apreciază

  15. Ecouri din presa internaţională: „Asta nu se poate numi meci de fotbal. Aratam ca o echipa de Divizia C. Nu CFR-ul a jucat bine, Noi am jucat infect, greseli personale una dupa alta. Nu inteleg de ce nu ne-am schimbat atitudinea dupa 4-0, cand nu mai aveam ce sa facem. Dar am vazut niste figuranti, fereasca Dumnezeu, fac de rusine fotbalul, trebuie sanctionati ca joaca fotbal. Nu inteleg ce e in mintea lor, dar si a lui Leo Grozavu. Antrenorul nostru e gaurit rau si el, e ciur, dar tot el trebuie sa faca ceva acum, ca este o rusine absoluta. Pentru Botosani, a fost ziua impotriva fotbalului, altceva nu stiu ce sa ma zic.

    Cred ca m-a pedepsit D-zeu cand am zis de Craiova si Petrolul ca sunt slabe … Cred ca fotbalistii nu merita benzina pana aici si nici mancarea, dar suntem civilizati si nu ne jucam cu asta. Asa infrangere n-am patit niciodata, un joc atat de slab n-am facut niciodata de cand am reusit sa promovez in Liga I.”, a declarat patronul echipei FC Botosani, Valeriu iftime, la „Liga de weekend”. link

    Apreciază

  16. A fost o dupa amiaza superba in Gruia azi, atmosfera frumoasa, joc pe masura, zambete, no carrot. 🙂 Felicitari baietilor pt cum au tratat acest meci si pt ca nu s-au retras la 1-0, ci au continuat sa joace frumos. Sper ca am mai pastrat ceva munitie si pt returul cu Muresul de joi. Hai CFR-Victorie !!! PS. Astra conduce cu 2-0 si cred ca le-au luat fata definitiv oilor. Ma bucur sa nu-i mai vad jubiland pe cei doi fatalai penali!

    Apreciază

  17. Cred ca s-au pus lucrurile la punct in acest play off. FCSB-ul nu-i de podium si toti au vrut s-o faca campioana.
    O echipa care pierde campionatul, fiind ajutata la greu de federatie, arbitrii, mass media si cine stie mai cine, chiar este un act de dreptate.
    Toti nebunii astia care vor sa vicieze competitia numai pentru niste avantaje personale meschine nu-si dau seama ca pana la urma isi distrug propriul viitor. Succesul, pe termen lung, nu poate fi decat acolo unde competitia este curata si toti participantii au sanse egale iar cei care sunt in fenomen fac totul cu buna credinta. La noi, stiti cu toti ce marlanii fac cei implicati si la urma, tot pe ei ii auzim lamentandu-se de nivelul campionatului.Dupa mine un vot de blam special merita cei din mass media care marseaza la toate mizeriile din fotbal in loc sa fie cainele de paza.

    Apreciază

  18. Formidabil!!!!!!!!!!! Multumim CFR! Jos palaria, Toni! E o seara magica!!!!!!!! As remarca toata echipa, pe fiecare jucator! De exemplu Cristi Bud a transformat impecabil penaltyul, pe partea opusa sariturii portarului si a reluat cu sange rece pasa dificila primita de la Petrucci la golul doi. Alt exemplu, Juan Carlos, „Regele” nostru a dat pasa de gol la penaltyul scos de Nouvier, a fentat si a tras superb langa bara la golul trei, a facut o pirueta naucitoare la centrarea lui Nouvier de la golul patru, a pasat altruist lui Nouvier cu poarta goala in fata la golul cinci cand putea sa traga el si eventual sa respinga portarul. Nouvier de exemplu a scos penaltyul, a centrat la pirueta „Regelui” si a marcat golul cinci. Alt exemplu e Jakolis care a centrat la golul doi al lui Bud, a centrat perfect la golul sase al lui Cristian Lopez. Cristian Lopez de exemplu a reluat superb cu capul la golul sase. Iar aceste faze nu aveau loc daca nu era prestatia la inaltime a intregii echipe, a fiecarui jucator. Maxime felicitari tuturor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  19. No’ ce spuneam … unu-i Plamada si unu-i Juan Carlos…..(omu’ meciului)… fain meci pacat de soare …ca o ,,batut,,, la t2 pan la final……. chiar as’ vrea un link cu meciul la tv.. are cineva?

    Apreciază

  20. Meci superb facut de ai nostrii. Remarcabila prestatia jucatoriilor, nu s-au sfiit sa le dea din toate pozitiile. Am simtit o descatusare a intregii echipe. Bravo,bravo. De mult nu am mai urmarit un meci asa de relaxat.Ce poti sa mai spui la un asemena scor. Inspirate cele 2 transferuri din iarna, bravo. Nu stiu cine l-a gasit pe Juan Carlos dar jos palaria pentru acest jucator.
    Aproape toata echipa a jucat foarte bine. E si pacat sa mai zici ceva de jucatori dar au fost si ceva stangacii la T.Lopes, pase aiurea date spre portar sau Jakolis cu vreo 2 mingi pierdute in jumatatea noastra care se puteau transforma in contraatacuri periculoase. Inspirata scoaterea din echipa a lui Gomelt si introducerea lui Nascimento,un jucator mult mai creativ. Impotriva echipelor mai slabe asa ar trebui jucat, ofensiv.
    Joi in cupa va fi mai greu, probabil ca nu va mai risca nici Conceicao si o sa-l vedem din nou in teren pe Gomelt.
    Fain meci o fost! Bravo jucatorilor. Neasteptat scorul si neasteptata prestatia echipei.
    Ma uitam si la tribuna oficiala ,in loje, si fata de meciul cu Chiajna am vazut mult mai multa lume.Parca si in tribune am fost mai multi ieri.
    Frumoasa echipa avem!

    Apreciază

  21. Stau si ma intreb daca nu eram penalizati cu acele puncte si intram in play-off, unde eram acum? Cred ca terminam undeva pe locurile 4-5, nu le vad cu nimic mai bune pe Viitorul, Dinamo sau Tg.Mures.
    Nu stiu ce va mai fi din vara dar pe lotul asta se poate construi o echipa frumoasa, cu 2-3 implanturi bune. Dar cine stie cine ne mai asteapta, ca nu se aude absolut nimic din partea conducerii. Nici Camora nu stia la conferinta de presa sustinuta inaintea meciului.

    Apreciază

  22. O partida mare facuta de echipa sub bagheta magica a lui Juan Carlos.Spaniolul a venit la recomandarea lui Culio,jucand impreuna.Si ieri a fost miezul ,fiind prezent in toate fazele si toate pozitiile:a centrat decisiv,a inscris si a dat asisturi.Intr-un cuvant a fost decisiv si nu pentru prima oara de cand a venit la echipa.
    O eventuala calificare in finala Cupei ar fi un bun imbold pentru toata suflarea cfrista.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.