Ce ne va aduce Viitorul?


„Echipa are ocazii, dar este o problemă reală că nu marcăm” – Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

„Un studiu publicat în Psychological Science, revistă editată de Association for Psychological Science, arată că nivelul jocului unei echipe scade atunci când sunt aduse prea multe vedete la un club.” – dinspre partea asta nu cred să ne pască vreun pericol.

„Oamenii de ştiinţă din SUA, care au publicat un studiu în revista PLOS ONE , au stabilit că lovirea mingii cu capul în fotbal este dăunătoare deoarece poate duce la o întârziere a reacţiilor în timpul îndeplinirii unor anumite sarcini intelectuale.” – avem explicaţia de ce dau ai noştri toate centrările în primul adversar: e de bine, nu vor să atenteze la intelectul nimănui.

Tot caut ca nebunu’ o soluţie ştiinţifică pentru rezolvarea problemei reale constatată de I. Mureşan, că n-am deloc încredere în preotul pomenit de Miriuţă. Poate că ar da ceva rezultat dacă ar veni popa Klose să sfinţească terenurile pe care vom juca, dar, în acelaşi timp, ar periclita avantajul pe care-l avem legat de primul studiu amintit mai sus. Rămâne să sperăm că-şi va pune cât mai curând Ivanovski sutana fermecată aducătoare de goluri, că-i cam singurul din lot care pare să aibă faţa mai bisericească. Asta-i problema noastră în momentul de faţă: sterilitatea din faţa porţii adverse. Place la ochi atitudinea pozitivă arătată de jucătorii noştri, determinarea, efortul depus din primul minut până în ultima secundă a meciului, dar ce folos, fotbalul se joacă pe goluri, iar noi avem cifra 0 în dreptul totalului de goluri marcate în ultimele 4 partide. Tot ce pot eu ajuta e să cer menţinerea acestei ineficacităţi pentru tot turul de campionat, poate am acelaşi succes ca şi în cazul invincibilităţii lui Felgueiras, pomenită în ultimele mele articole. Hopa, am găsit ceva util: “Un grup de fizicieni a descoperit că anumiţi jucători pot profita de aşa-numitul „efect Carlos-Magnus-Bernoulli”: în momentul şutului, aerul planează neregulat în jurul balonului, lansat cu toată viteza. Când încetineşte, curentul de aer frânează înaintarea mingii şi provoacă o mişcare în curbă, conform efectului dat iniţial.” Şi mingea intră în poartă. No, şmecheria asta trebuie folosită …
Luni, 18 august 2014, ora 21.00, în cadrul etapei a 4-a, Stadionul Concordia din Chiajna: Viitorul Voluntari – CFR Cluj.
Mă repet, avem meci şi trebuie să dăm gol. Ok, pe de o parte pare mai bun un 0-0 unui 2-5, dar, pe de altă parte, să ne aducem aminte cum Grigoraş tot repeta anul trecut, în urma unui şir de egaluri, că era mai bine să pierdem un meci şi să-l câştigăm pe următorul, decât să facem două egaluri. Suntem în grafic, am pierdut etapa trecută, urmează victoria. Cum bine ştim, va lipsi Negruţ (şi accidentat, şi suspendat, şi cu banii luaţi), rămâne de văzut ce soluţie de înlocuire va alege Miriuţă. Neapărat una care le are cu efectul Carlos-Magnus-Bernoulli. Nu ştiu la câte minute de rezistat în teren a ajuns Ivanovski cu pregătirea. Că-s 15, că-s 25, eu l-aş băga din minutul 1, cât timp îs proaspeţi băieţii şi-s în 11, nu la sfârşitul meciului, când construcţia elaborată a jocului constă în mingi aruncate la bătaie de Felgueiras sau Rada. Aş merge aşa, cu următorii: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Monroy, Muniru – Deac, Christian, Tade – Ivanovski.
Trebuie să profităm şi de faptul că acum s-a întors roata: noi fresh, odihniţi, refăcuţi moral şi fizic, opt zile de pauză, în timp ce câţiva jucători ai Viitorului sunt rupţi din cauza suprasolicitării, după un 3 în 3 zile. Selecționerul Viorel Moldovan a folosit miercuri contra Italiei U21 șase jucători de-ai lui Hagi: Alexandru Buzbuchi, Bogdan Țîru, Ionuț Puțanu, Dragoș Nedelcu, Florin Tănase și Alexandru Mitriță. A mai fost convocat Manea, fără a fi fost utilizat, e jucător de naţionala mare, nu s-a riscat compromiterea lui la tineret (gleznă umflată, a sunat explicaţia oficială). În această săptămână a fost transferat mijlocaşul central de origine sârbă, Marko Andelkovic. În vârstă de 29 de ani, Marko vine din campionatul Lituaniei, acolo unde a evoluat pentru Ekranas şi a marcat de 15 ori în 73 de meciuri. În trecut, Andelkovic a mai jucat la FK Indjija, AC Bellinzona, FK Vozdovac, Ironi Nir Ramat HaSharon şi la Partizan Belgrad. Sper că are nevoie de o perioadă de acomodare şi că nu-i pus la punct cu pregătirea fizică, nu l-a pune dracu’ să intre deja cu noi şi să  facă oareşce prostii. Antrenorul Bogdan Stelea ar putea începe partida cu următoarea formaţie: Balauru – Manea, Țîru, Mitrea, Puțanu – S. Pană, Daminuță – Cârstocea, Mitriță, Fl. Tănase – Năstăsie. Rezerve: Buzbuchi, R. Marin, Vl. Rusu, Nikolov, Hodorogea, Andelkovic, Bonilla, Nedelcu.
Va fi al treilea meci disputat în deplasare cu Viitorul, va fi a treia suprafaţă de joc pe care se va juca. Prima a fost cea de la Constanţa (2-0, goluri Deac şi Buş), a urmat tăpşanul de la Chiajna (1-1, goluri Larie şi Maftei), iar acum, tot Chiajna, dar altă suprafaţă, nu-i mai arătura din primăvară, ci un gazon 100% sintetic, unul pe care gazdele, indiferent că e vorba de Concordia sau Viitorul, n-au scos până acum nici măcar un egal. Trei meciuri s-au disputat pe el, trei victorii ale oaspeţilor. Musai să se ajungă la 4 din 4. Deci, ce ne va aduce Viitorul? 3 puncte, normal!
HAI CFR!!!

39 de comentarii

  1. Am intrat si pe pagina precedenta, am vazut noul atac a lui Racheta . Cititi, ca merita, veti vedea daca am avut dreptate sau nu in ce-l priveste . In rest nu ma mai cobor la acest nivel, intr-adevar nu merita tribunistii onesti sa citeasca altele decat cele fotbalistice, chiar daca uneori mai trebuie sa te si aperi de atacurile bestiale ( acum ma si ameninta, ca ma gaseste si probabil ma executa in stilul pe care il las la latitudinea voasta s-o catalogati) . Inchei repetand, merita sa cititi ce a scris , in fond chiar daca fotbalul e fotbal pt toti, nu-i totuna cine e langa noi, cel putin dupa parere mea ( daca nu scria azi ce a scris, poate erau unii care se indoiau de afirmatiile mele despre el ) . PS . Cu asta termin acest subiect , escaladat fara voia mea, dar despre politica am sa mai scriu atunci cand voi arata cum a facut politicul sa se nasca direct in liga 2-a o echipa – Craiova – apoi in liga 1, contrar regulamentelor, dar cu multi bani si influenta la cel mai inalt nivel . Asta, inaintea meciului cu pseudo-echipa a Craiovei , desigur daca pana atunci nu ma extermina rezervistii lui Dogaru …

    Apreciază

    • Bela,te sfatuiesc in cel mai amical mod posibil sa termini odata cu prostiile. E un articol nou, nu incepe din nou sa faci referire la articolul trecut in care v-ati balacarit. Asa ca, las-o moarta! Tu incepi niste discutii si pe urma ca un „copilas speriat” fugi la mama sa-l parasti pe Racheta ca vrea sa te bata. N-am stat sa citesc cine a inceput discutiile dintre voi, dar imi amintesc faptul ca tu mai ai antecedente de iesiri cu caracter sovin (in nota voastra), legate de denumirea aeroportului din Cluj si altele. Sfatul meu e s-o lasi balta, sa te rezumi doar la comentarii sportive ca si asa mai suntem vreo 20-30 care comentam pe aici si e pacat sa stricam atmosfera.

      Apreciază

  2. Eu unul is satul peste cap de discutiile despre politica, iar aceste dicutii de cel mai multe ori is pornite de un anume personaj cu care nu mai am chef.timp si nervi sa ma cert. Din motive de sovinism/maghiarisme ieftine am dat si dislike si pe pagina de facebook a clubului, daca aceste discutii nu vor fi taiate din fasa de catre moderatori cred ca iincet, incet o sa ma dezabonez si de aici iar ca mine cred ca sunt mai multi.
    O zi buna.

    Apreciază

    • Ioane , e un singur plictisit pe aici , trist , suparat pe viatza si super agasant , care plange non stop dupa atentzie .Si singurul remediu ptr asa ceva este ” IGNORE ” . Parca il vad cum tremura tot in fatza calculatorului asteptand o replica la elucubratiile lui , si , daca vede ca e ignorat , ce sa faca si el , reaminteste la toata lumea ca Maria sa ne-a ” luminat ” cu geniul lui la ceva postare anterioara . E patetic cum cerseste atentie , dar asta este – liberul drept la exprimare ptr el , libertatea de a-l ignora ptr cine s-a saturat de infantilismul lui pentru restul .

      Apreciază

  3. Saul,din pacate pt mine mi-am pierdut ambii parinti . Apoi daca te referi doar la mine( nu si la cel care m-a atacat in stil varanist ) asta spune multe . In fine, legat de denimirea aeroportului, e o parere ( si ) a mea, pe care o sustin si acum I Iar daca pt tine asta e ceva cu caracter sovin, pt mine esti de-o teapa cu racheta si cu asta basta . Lucru valabil si pt ion dacid . PS. In postarea mea precedenta, la PS, am scris clar ca temin cu subiectul respectiv, lansat de adicfr si dezvoltat militareste de racheta . Primind alte atacuri, a trebuit sa revin. Si o voi face ori de cate ori voi fi atacat in acest fel !

    Apreciază

  4. Pt mine meciul asta e la fel de important ca si cel cu vecinii din vale sau echipa puscariasilor. Imi doresc enorm de mult o victorie cu aceasta formatie. Imi pare rau pt Hagi dar din fotbalistul genial de acum 20 de ani a ajuns un personaj penibil. Mare pacat, dar asta e viata.

    Apreciază

    • D’acid-ule ! Da’ . ce geniu ai vazut la istericu’ asta de hagi . Io nu l-am suportat niciodata (aminteste-ti ’85 , Irlanda , „90 in Italia – daca ai prins acele vremuri ) Io l-am vazut -tot timpul- ca pe un sudist de origine balcanica , egoist , ingamfat , limitat . Problema este c-a fost „uns reje” si acuma o devenit si academician (ca doara , are academie ). Ce , noi n-am avut alti fotbalisti pe plaiu’ mioritic de origine Carpatica , numa’ d’astia , d’origine balkanica ? Nu-i vezi cati sunt; hagi,becaligenii, zicu, iancu,putzanu’ (ori putzeanu,ori putzuleanu, ori…uatevar)

      Apreciază

      • Io as propune sa nu amestecam merele cu perele si intr-un stil mioritic de acum brevetat sa aruncam cu mizerie si in FOTBALISTUL HAGI ! Ca fotbalist a fost enorm chiar si la nivel mondial ! Drept dovada sta faptul ca atunci cand spui Romania in lume imediat numele tarii e asociat cu Hagi,Nadia sau Nastase…si daca e sa vorbim de similitudini si lucruri nasoale ti-l pot oferi ca exemplu concret pe Zidane…deci io asa cred… ca un pic de moderatie nu strica …Cat despre actualul Hagi ,aici e alta poveste,trista intradevar ..dar repet fotbalistul Hagi nu trebuie dupa parerea mea manjit cu noroi…si putem linistiti delimita lucrurile…Oricum maine venim de la Chiajna cu toate punctele 🙂

        Apreciază

        • O fost el „mondial” ca l-o ajutat mult „propaganda facuta si de verii din tribu’ lui ” . Dantescule ! Tu esti mai batraior si ai vazut multe, da ‘ io nu-l pot uita din anii ” 80, inceput de ’90 ,cand simteam un nod in stomac vazandu-l cum „frana” jocul cu egoismul lui ca sa ne demonstreze ce tehnic ii el. Mie nu-mi plac genul asta de fotbalisti. S-apoi, ce mare branza o facut la Real si la Barcelona, unde trebuia sa arate ceva ?? Era personalitate ; ie-te scartz ! Erau altii, cu mai mare personalitate , care nu vroiau sa fie „servitorii ” lui . Apoi nu mai tot veni cu „jeneratia de hauar” , ca , aia din „90 erau o trupa mai buna , de unde Jenei l-a trimis acasa . In 94 toata echipa juca pentru el si golurile le-au inscris Raducioiu si Dumitrescu . La Galata , turcii jucau pentru el , de aceea s-o „esprimat” ca: ” …ii pare rau ca s-o nascut in Romania …” Balaci n-a avut sansa lui, ca era mult mai complet . Da ! A fost un jucator bun , dar nu cel mai bun si „textu’ ” ca-i cunoscut in lume ; mai lasati-ma ! Nu mai stie lumea de Gullit, Van Basten, Romario , Bebetu , Baggio , Savicevic …etc. si toti il stiu pe Hagi…

          Apreciază

          • Mda,Hagi a fost un jucator bun (nu exceptional) cum spune Achilles.Citind postarea lui mi-am dat seama (ce dastapt is) de o asemanare izbitoare dintre jucatorul Hagi si „academicianul hagi(litere mici).La o emisiune tv cu mai multi invitati ,printre care si Andone ,efectiv nu-i lasa pe ceilaltli sa0si exprime parerea,a monopolizat discutia,studioul,tot .Oare ce era tema prefreata si dezvoltata de academician,pai academia lui .Dadea lectii la toata lumea ce si cum trebuie sa faca,si ca toti ar trebui sa fie atenti la el,deoarece el este singurul care face bine ,restul sunt habarnisti si ca el trebuie ajutat,de stat,de natura de extraterestrii etc… .Na cam asta a fost comportamentul lui si in teren,totul pentru el sa dea el bine,are dreptate Achilles.Ok sunt deacord cu academicianul ,ca trebuie ajutat sportul de catre stat,cred ca ar trebui sa fie o plolitica de stat orientata catre sport,nu neaparat de performanta ci sport in general.Intrebarea mea este insa,ce se intampla cu eventualele milioane castigate din vanzare jucatorilor sponzorizati in parte de patronii academiilor ,in parte de stat (adica de mine,deAchilles,de Dacid…),va spun eu,intra in buzunarele unora ca Hagi,berbecali si alti profitori.Vedeti exodul jucatorilor romani dupa 89 (crescuti pe bani publici,platiti de fabrici,armata,politie),oare unde sunt acei banuti,cat au reinvestiti marii impresari in copii si juniori.NADA,si asta este una dintre cauzele decaderii fotbalului de la noi.

            Apreciază

            • ‘ Poi, Luisule draga , asta vreau sa spui si io ! Decaderea fotbalului romanesc a inceput in ’90. Atunci am avut o generatie de „barbati jucatori de fotbal ” (chiar daca nu era „da hauar”) . Era generatia crescuta intr-un regim obscur, care a fost silita sa se dedice sportului. Efectul perioadei anilor „80 , cu o Craiova plina de talente (ajutata , bineinteles, de oltenii ce stapaneau Romania atunci, si, care s-a putut manifesta mai liber , ne fiind clasati ca si „bozgori” )a facut sa apara echipe puternice , care erau si ele sprijinite de alte „forte”; Dinamo, apoi Steaua. Eu am fost un simpatizant al echipei Dinamo (de prin anii „60), jocul Stelei in anii ’60-70,parandu-mi-se un fel de „gaina beata” . Nu mi-au placut niciodata! Am vazut insa, in ’85 , la dubla cu Roma, un altfel de joc. Iar, prin sosirea lui Boloni , le-am spus unor prieteni ca acum incepe era Steaua. Ei , in ’84, ’89 am avut o Nationala de o valoare ridicata. Jocul era frumos, cursiv (amintiti-va Italia, Elvetia, Spania , Austria ,Suedia, Ceho-Sl,Anglia, Danemarca ,Bulgaria,ce batai au luat de la noi!)Sub umbra asta au fost dezvoltate Scolile de fotbal, era Tineretul la Div. A, Campionate republicane, unde au crescut cei din „jeneratzia da hauar” . Generatie valoroasa, totusi. Schimbarea regimului social in Romania (si nu Revolutie) au bulversat lucrurile, au tulburat apele , din care au pescuit bani nemunciti toata shleahta de machidoni . Shobolanii astia, sub umbra lui Hagi , au facut si desfacut totul : au distrus fotbalul romanesc. N-au reinvestit nimic , si-au impus puctul de vedere peste tot , au spalat, au manjit, au vopsit…Eh ! Dar , mi greaza ……

              Apreciază

      • 1. Nu ti-am pocit nick-ul 2. Cred ca am dreptul la o opinie 3.Nu am comentat caracterul ci doar jocul lui. Intr-adevar a avut si perioade mai putin faste dar in turneul din 94 si in calificarile pt Euro 2000 a fost magistral, pacat de modul cum a evoluat in 2000.

        Apreciază

  5. Dupa cum evolueaza scorul meciurilor din aceasta etapa,vedem ca acel 4-0 este un scor destul de valoros.Dinamo n-a reusit sa bata pe nemteni .De cand ii Flocea la ei nu au pierdut.Noi am pierdut un meci cu mioarele (sunt peste noi si peste ceilalti) si subiectiv fiind,eu spun ca am pierdut nemeritat.Nici petrolul nu a reusit sa bata pe Crapid,asa ca daca noi batem echipa „rejelui” nici nu-i ratat startul de sezon,Fata de startul cu „Strambu” oricum poate fi parfum.Hai CFR!!!+!

    Apreciază

      • Cine stie ,poate isi revin si oltenii si atunci poate ne vom bucura pentru acel punct.Plus ca dupa cum am jucat nici acolo nu prea a meritat echipa sa nu castige (na dar cum am spus eu sunt subiectiv):-)).eu am convingerea ca diseara ii batem pe viitorii chiajna,constanta ,voluntari sau cum se numesc viitoarele stele al fotbalului din liga mioaro-blatista.Hai CFR!!!+!

        Apreciază

  6. Ambele tipurin de pareri despre Hagi sunt justificate si rezonabile.Performantele sale trebuie insa vazute in context. A fost poate cel mai mare jucator roman beneficiind de expunere internationala, colegi de generatie valorosi si o promovare media puternica – lucruri pe care Dobrin, Ozon sau Baratki nu le-au avut la vremurile lor. Performantele sale insa din pacate, ramin doar exceptionale pentru Romania sau cum spuneau mai de mult francezii „bon pour l’orient”. La Real si Barcelona perioada sa a coincis mereu cu virful rivalei, in rivalitatea Barca-Real stralucind mereu alti jucatori din Balcani – in perioada Real Prosinecki l-a tinut rezerva iar Sotichkov era in dream teamul Barcei. Cind au ajuns el si cu Popescu la Barca era apus de soare si odata cu venirea lui Van Gaal a fost dat afara. De Italia nu are rost sa vorbim, a fost jucator de liga a doua sub obladuirea lui Lucescu. La nationala este recordmen, dar generatia lui a reusit mai putin decit alte generatii est europene din vremea sa: Croatia luzi Prosinecki un loc 3 la mondial in 1998, Bulgaria lui Stoichkov un loc 4 in 1994, Cehia lui Poborsky finala de campionat european in 1996.

    Apreciază

  7. Despre Hagi ca jucator numai de bine . In rest ca antrenor, zero barat, ca proprietar al Viitorului, un blatist ordinar . Plus racolarea talentelor prin puscariasii becali .Si folosirea jucatorilor lui la nationalele de juniori si tineret pe baza de pile in mandatul benignului sandu mircea ( nationalele erau 90% Viitorul ) . Cam atat , cu sublinierea, ca pt mine Viitorul lui Hagi face parte din echipele pt care ma bucur enorm cand pierd, alaturi de steaua, craiolguta, chiajna , dinamo, ceahlaul si pandurii .

    Apreciază

  8. Ăştia-s nebuni la cap, şi în etapa a 5-a, în Gruia cu Gazu’, meciul a fost programat ultimul din etapă, luni seara, probabil de la 21.00. link Luis, întrerupe sejurul din Croaţia, te las pe locul meu. 🙂

    Apreciază

      • Si dupa aia se mira cei de la LPF ca nu merg omuletii la meci.Pai daca marti dimineata tre sa fiu la lucru la ora 5,si eu ajung acasa nopate la 1-2 (ca nu toti suntem din localitatile care au echipa),atunci ma gandesc de doua ori inainte sa merg la meci.Nu e cazul meu,eu fiind un pic retardarat de cfr-ism sunt in stare sa nu dorm toata noapte numai sa ajung la meci (inca),dar nu toti sunt asa fraieri.:-)

        Apreciază

  9. Caneto, unarticol, ca de obicei OK!;cat despre supraevaluatul Hagi, a fost un mare jucator, dar Dobrin a fost cel mai mare fotbalist, secondat de Balaci, care din pacate, nu au avut sansele primului;din postura de jucator a iesit f. sifonat cu multe frustrari de incapacitate, alaturate unor cartonase rosii, semne ale neputintei sportive; mai apoi, traind si subordonandu-si activitatea(la fel ca si cumnatul sau)de antrenor si nu numai,BecaliHOTILOR,s-a compromis total si ireversibil; din pacate pt. el lumea a uitat performantele si-l asocieaza cu esecurile, desi multi se lupta sa-l scoata de la „Nufarul”; ca si Gazul, ASA cu Muresan si 5 rezerve de la noi, fac puncte pt. la primavara, cand se acumuleaza oboseala, cartonasele si accidentarile; Bravo,lor(!); iar Pandurii, continua deriva, semn clar dovedit si la noi ca, Grigoras, dupa operatie, nu mai este si nici nu va mai fi antrenorul-„cel mai tare din Oras”-Ma intreb daca ai nostrii s-au antrenat pe sintetic, inafara de Minsk(?): daca toti jucatorii nostrii, sunt apti dpdv fizic, cred ca echipa propusa de Caneto, la aceasta data, ar fi ceea mai indicata; (Off-topic suspendat pe termen de 72 de ore de CEDTCFR)

    Apreciază

  10. Poate ca nu pare,dar este un meci foarte important si musai nevoie mare sa acumulam puncte cu acest tip de echipe,ca pe ailalti nu prea cred sa-i batem(aia mai buni si cu sustinere)

    Apreciază

  11. Echipele de start:
    Viitorul: Balauru – Nikolov, Ţîru, Andelkovici, Mitrea – Daminuţă, Hodorogea – Cîrstocea, S. Pană, Benzar – Bonilla
    Rezerve: Buzbuchi, Puţanu, Fl. Tănase, Năstăsie, Mamele, Nedelcu, Vl. Rusu

    CFR: Felgueiras- Susici, Larie, I. Rada, Camora- Muniru, Monroy – Jakolis, Guima, Deac – Tade
    Rezerve: Amadio, C. Ene, Fl. Costea, Jazvici, T. Lopez, Christian, Ivanovsky
    link

    Apreciază

  12. Destul de sterili in atac,avem sute de cornere,lovituri libere si nu suntem in stare sa fructificam macar odata.Tade a luat galben,ok,dar taru de ce n-a luat cand l-a faultat pe Deac care trecuse de el, si era cam singur acolo prin careul lor,daca nu era lovit.Hai CFR!!!+! scor0-2

    Apreciază

  13. Am castigat un meci contra unei echipe extrem de slabe, oricum felicitari pentru victorie. Echipa asta cu un om mai bun in centru(langa Deac) ar fi mult, mult mai buna. Avem nevoie de un om in spatele varfului, un om tehnic , cu sclipiri care sa limpezeasca putin constructia jocului. In schimb ma surprinde placut vointa si daruinta jucatorilor, cum fac pressing si recupereaza mingile, efectiv sufoca adversarul. Bravo! De aceea am primit si un singur gol in 4 partide si avem una din cele mai bune aparari, cu tot cu Rada in ea. Efectiv adversarii nu ajung la poarta. Daca am reusii in atac sa fim mai creativi si mai periculosi nu ne-ar face fata multe echipe din campionat. Dar pentru asta iti trebuie jucatori adevarati in fata care sa faca diferenta. Tade munceste, recupereaza, alearga tot terenul de nici nu stiu care e pozitia lui in teren dar e limitat tehnic, nu va fi niciodata jucatorul acela care sa transeze un meci de unul singur. De Guima nici nu are rost sa vorbesc, el nu are ce cauta in spatele varfului.
    O victorie muncita cum vor fi multe in campionatul asta, echipa este peste media campionatului din ce in ce mai slab. Haide inca 3 puncte cu Mediasul si poate prindem un trend pozitiv.
    Victoriile aduc victorii,nu?
    Hai CFR!!!

    Apreciază

  14. Victorie importanta dupa un joc in care nu le-am dat sanse adversarilor.Ne-am inchis bine,am facut presing sus si am pus presiune pe ei.Chit ca nu a avut mari realizari,Guima a fost o piesa grea pe tabla de joc.
    Imi pare bine ca olteanul Costea a fost lasat pe banca,astfel corul celor care-l toaca marunt sa poata face comparatie cu cei intrati .Iakolis a incecat dar nu prea a atins obiectul.A fost cam insipid si fara consistenta.Jazik pare desprins din alt film.Iar Christian …….este nevoie de jucatori cu personalitate,care sa dea amprenta jocului sau in echipa.Preferam in locul lui Jazik sau Christian, pe Paun…….
    Am vazut la jocul cu Viitorul un arbitraj ca la judet……daca am ajuns ca o echipa de desculti(viitorul) sa fie partinita de brigada de arbitrii inseamna ca am ajuns rau de tot!Cornere neacordate,faulturi clare de cartonas fara sanctiunea corespunzatoare.Si nu vorbesc doar de Chivulete ci si tusierul de pe-o parte.Au fost aproximativ 10 faze interpretate aiurea.
    Raman cele 3 puncte extrem de importante si obtinute ca o echipa mare.Iar judecatile de masura gen :sunt cea mai slaba echipa sunt superficiale si in general infirmate de timp.Per total avem un start bun de campionat.

    Apreciază

    • Gica10,gresesti.Nu este o echipa de desculti,este echipa „REJELUI”,viitorul fotbalului di Romania.Si de ce te supara pe tine ca numai noi luam galbene la faulturi mult mai putin evidente si cinice decat cele facute de „pustii”REJELUI?Noi vom fi tocati marunt,si smechereste cu astfel de arbitraje ,unde nu suntem dazavantajati foarte spectaculos si direct,dar indirect (cand se vor aduna galbenele)vom simti efectul,deoarece lotul este subtire ,si rezerve de calitate nu prea avem.

      Apreciază

  15. Punctele slabe foarte vizibile in continuare sunt lipsa pasei decisive de calitate (fie ea din corner sau din actiune), lipsa unui atacant tehnic si percutant care sa inscrie din „jumatati” de ocazie (poate Jankovici ar putea fi acela) si lipsa suturilor de calitate.
    Altfel, cu partea de „salahoreala” stam foarte bine. Toti jucatorii alearga 90 de minute (in lipsa notei discordante facuta de Negrut), se face pressing si se creeaza densitate in jurul adversarului cu mingea tot mai bine, nu putem spune ca baietii nu pun sufletul si osul.
    Insa la partea de fineturi stam prost, la reglajul fin al jocului de pase. Cel mai mult ne lipseste ( si nu de acum) un mijlocaj ofensiv tehnic si cu viziune a jocului. Care sa vina din spate si sa preia devierile lui Tade si Guima, si care fie sa dea pase la milimetru catre oricine este demarcat in fata, fie sa suteze periculos de la semi-distanta, fie sa patrunda frontal cu mingea la picior in functie de situatie.
    Apararea pare tot mai buna doar Rada ramane punctul slab prin lipsa de luciditate. Iar pe Susici trebuie sa-l mai vedem contra unui adversar gen Tanase ca sa ne lamurim daca e reala cresterea lui. Christian, Jazvici si Jakolis mi se par in continuare complet pe dinafara, Inca nu-mi pot da seama daca exista un potential in ei si mai au nevoie de timp pentru adaptare, sau nu sunt jucati pe posturile pe care ar da randament sau doar atata pot. La Bastos in perioada (lunga) cand era „cu capul” tot vedeai cate o zvacnire care sa-ti arate ca e fotbalist dar la astia trei inca n-am vazut nimic. Despre Velayos raman la parerea ca este un foarte bun mijlocas la inchidere insa nu play-maker. Mi-ar place sa-l mai vad pe Paun care mi-a lasat o impresie foarte buna in putinele minute jucate.
    Una peste alta eu zic ca trebuie totusi sa mai avem rabdare pentru ca unele semne bune se vad. Cred ca unii de aici balanseaza prea rapid dintr-o extrema in alta. Chiar nu e cazul sa cantam prohodul echipei.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.