Scurt tratat de limbă „dacă”… [CFR Cluj – Manchester United 1-2]


DACĂ s-a îndoit cineva de originea (şi apucăturile) noastre, acum, după istorica bătălie cu Manchester United, cred că este absolut clară pentru oricine provenienţa noastră dacă! Cu cetate străveche, zidită şi ranforsată după cum au cerut-o timpurile şi războaiele, piatră cu piatră, schelă cu schelă, cu căpetenii legendare, dar şi cu mercenari, cu gladiatori aduşi din toate orizonturile, micul nostru colţ de lume a încercat să se proptească şi să reziste marii legiuni roşie ce ne-a cotropit, având în faţa sa un singur ţel, un singur gând: supunerea noastră totală. Ceea ce a rezultat a fost, până la urmă, firescul, disproporţia de forţe era mare pentru a împiedica implacabilul, aşa vor suna cronicile istorice. Dar, oare chiar aşa să fie?

DACĂ n-ar fi fost tarabe, tarabostes şi tărăboi… poate alta ar fi fost abordarea mentală a confruntării. Mediatizarea amplă, definirea meciului ca unul de gală asupra căruia toţi ochii erau aţintiţi (mai ales ai scouterilor), nu ne-a ajutat deloc, a creat o stare de tensiune în sânul lotului, ce erupea vizibil în reacţiile jucătorilor de după fiecare greşeală importantă. În plus, s-a creat şi acel cumplit sentiment de inferioritate, de precauţie excesivă, care numai bine nu face celor ce nu sunt stăpâni pe propriile forţe. Poate tocmai de aceea rândurile s-au rupt atât de des, ne-am retras în careul nostru şi am acceptat asediul. Singurii care au părut din alt material, dispuşi la orice înfruntare bărbătească, au părut a fi doar Gabi Mureşan, Camora, Ivo Pinto şi, cât a putut, Sougou. DACĂ am fi avut mai mulţi ca ei, altul ar fi fost deznodământul, mai bun sau poate mai rău, dar, cel mai important, alta rămânea impresia, atât a noastră, de „victime resemnate”, cât şi a englezilor, de “silent killer”.

DACĂ ne-am accepta condiţia umilă, DACĂ am realiza că în fotbalul european suntem între termenii de “varză”, “mătură”, “mălai” sau, cel mult, când şi când, “viezure” şi “murg” (măcar departe de “cioban”, “traistă” sau “ţurcă”), atunci poate am reveni, am ateriza cu picioarele pe pământ, poate că ne-am gândi din nou că obiectivul major a fost atins, tezaurul din grupele campionilor, iar ceea ce urmează acum este deja ospăţul altora: fie ne mulţumim cu firmiturile lor, fie încercăm să smulgem ciolanul cu totul. Dar pentru asta trebuie nişte riscuri, trebuie un pic de avânt, trebuie să nu ne complacem cu idei rezonabile de genul “am avut 3 şanse, ei 5” sau “am pierdut la un singur gol”, ci ne-ar interesa doar impresia care rămâne în mintea privitorului unui astfel de meci: CFR – echipă curajoasă sau CFR – baricadă obstrucţionistă. Fiindcă asta rămâne, nu punctele care nu folosesc la nimic DACĂ nu va exista continuitate. Peste maximum o săptămână nimeni nu-şi va mai aduce aminte de CFR, după reprezentaţia de marţi. Acum 2 ani însă, după meciul celebru cu Bayern, chiar şi cu acel 2-3 amintirea a dăinuit, a fost “de poveste”! Iar DACĂ ne gândim că nu putem mai mult, că asta ne este soarta, atunci să ne gândim un pic la BATE Borisov şi la a lor victorie de aseară. Ei au putut, nouă ne-a lipsit atitudinea de echipă ce vrea să devină mare!

DACĂ la 1-0 am fi jucat la fel cum am făcut-o câtă vreme Sougou a fost pe teren, am mai fi făcut una sau două faze precum cea finalizată strâmb de Aguirregaray, atunci poate visam să facem un 2-0 descurajator pentru adversar, exact ca la Braga. Văzându-ne însă fără Sougou (dacă am fi avut noroc…) şi cu o schimbare şchioapă în centru, Luis Alberto, liniile s-au rupt, ne-am retras într-o defensivă bolnăviciosă, muribundă. În loc să valorificăm lovitura-surpriză, să transformăm bătălia într-un război câştigat, am dat răgazul adversarului să se regrupeze şi să îşi organizeze ofensiva. Cred că era clar, în momentul în care englezii au început să facă preluări jos, în mijlocul careului nostru, că prea mult nu vom rezista. Au ratat Rooney, Van Persie, dar, până la urmă, cu un ritm de o ocazie mare la 2-3 minute, inevitabilul s-a produs. Nicio clipă nu am încercat să urcăm, să ţinem de minge, l-am retras pe Kapetanos la 40 de metri, ca şi cum ar mai fi fost doar 1-2 minute din meci, am făcut ceea ce definesc acum englezii pe site-uri, vorbind despre noi, “parking the bus”. Poate că nouă ni se pare înălţător ceea ce am jucat aseară, dar, în lipsa unui rezultat, nu am fost decât o autobază pentru ei.

DACĂ am fi avut mai multă minte şi mai multă coeziune, lucrurile s-ar fi rezolvat altfel. DACĂ perechea Rada-Cadu n-ar fi împărţit, fiecare dintre ei vina câte unui gol cu Felgueiras, DACĂ portarul nostru ar mai fi fost şi ajutat de către ei şi n-ar mai fi fost considerat un super-erou (tocmai în articolul precedent avertizam în privinţa deficienţelor sale în aprecierea traiectoriilor), DACĂ am fi ştiut să facem şi ieşirile la off-side, poate că prelungeam speranţele cu încă vreo câteva minute, poate că nu eram fulgeraţi din cer senin, exact atunci când ni se părea că a trecut furtuna ocaziilor. Privesc la primul gol încasat, şi mă uit la reacţia nervoasă a lui Gabi Mureşan, către Rada şi Sepsi. Toată linia noastră părea oprită, ca pentru o surprindere în offside a englezilor. Doar cei doi de pe centru şi stânga făcuseră pasul în spate. DACĂ ar fi stat şi ei în linie poate offside-ul la Van Persie era mai evident, deci sancţionat de către tuşier. Nu m-aş referi doar la această scăpare dacă n-aș vedea cum, în a doua repriză, de încă 3 ori Van Persie a fost prins în off-side, de fiecare dată pe eroarea lui de plecare şi nu pe ieşirile noastre măiestre. Fiindcă de cel puţin 2 ori, atunci când s-a dat offside, Cadu şi Ivo Pinto erau îndreptaţi către poarta adversă, ieşeau din offside, dar atât Rada cât şi Sepsi erau invers, întorşi către noi, deci fără nicio intenţie de a se sincroniza cu restul. Ei nu erau pe frecvenţa celorlalţi. Linia noastră de fundaşi nu era una dreaptă, ci una… şerpuită.

DACĂ am fi avut jucătorii necesari şi nu doar cârpeli, DACĂ ar fi fost toţi cei 35 din lot, sau măcar vreo 16-18 la valoarea celor 11 titulari, atunci nu am fi fost decapitaţi doar prin accidentarea lui Sougou, adăugată la celelalte două accidentări care în prealabil ne-au lezat iremediabil: Deac şi Sare. Oricât de bun a fost Camora ca mijlocaş stânga, oricâte învăluiri şi pase de efect a realizat, tot ar fi fost mai util ca fundaş stânga, iar Deac ar fi putut să zburde în mare viteză în faţă, ameninţând mai mult poarta. Apoi, în zona lui Sare, atât Aguirregaray, cât şi, mai ales, pierdutul în spaţiu Luis Alberto au fost departe de standardele fotbalului european. Şuturile din faţa careului nostru, care ne-au zdruncinat serios emoţiile în prima repriză, sunt cauzate doar de proasta lor dublare lângă Gabi Mureşan, cât despre contribuţie ofensivă, aproape că nu mai e cazul să vorbim. Amintesc doar două pase total aiurea ale lui Alberto către oamenii din margine, două posesii pierdute ridicol.

DACĂ am fi avut zvâcnirea orgoliului la 1-2, dacă ne-am fi aruncat pe englezi cu toate forţele, poate altul ar fi fost rezultatul obţinut. Aşa i-am lăsat să paseze în neştire, de-a lungul şi de-a latul terenului, Manchester având uneori perioade de posesie de peste un minut în care noi n-am ştiut şi n-am căutat să aflăm ce-i aia minge. Pressing timid, fără colţi, de parcă noi aveam 2-1 şi nu ei. Şi, cel mai frustrant, exact cum mă aşteptam, după minutul 85 încolo ne-am avântat, în sfârşit şi noi, profitând de dorinţa lor de a închide uşa definitiv. DACĂ ne trezeam mai repede, căci timp a tot fost, din minutul 50 până în 85, DACĂ mai făceam măcar 1-2 ocazii ca cea a lui Bastos, atunci sigur suporterii lui Chelsea ar fi râs şi ei acum de cei ai lui Manchester, plătindu-le poliţa de acum 4 ani.

DACĂ toate adaptările acestea tactice s-ar fi întâmplat de la sine, atunci probabil că am ar fi meritat şi jucătorii noştri salarii, luate în total, cât ale lui Rooney, măcar. Nu plâng de milă cuiva care câştigă, în România, câte 20.000-30.000 de euro/lună, dar când în faţa lor au unii care câştigă 1,5 milioane, parcă e normal ca şi norma de producţie să fie direct proporţionată. Totuşi, o echipă de fotbal înseamnă şi un antrenor. DACĂ măcar o dată s-ar fi văzut în acest meci mâna lui Andone, atunci probabil că şi el ar fi meritat titlul de “Sir”. Din păcate el n-a fost niciun Zamolxis în această confruntare, nu a făcut nicio mare brânză, ba cred că tocmai de la el au venit aprobările pentru retragerea în defensivă. Tot de la el ar fi trebuit să vină şi semnalele de alarmă, atunci când era evident că viscolul de vest se înteţea. Ar fi trebuit măcar o dată să pună un paravan, sau să migrăm într-o zonă mai ferită. Englezii renunţaseră de vreo 20 de minute să ne mai atace în bandă, se concentrau tot pe centru, dar Sepsi şi Ivo Pinto erau în continuare întinşi şi pierduţi în laterale. Apoi, de la 1-2, când nu reuşeam să legăm nici măcar o pasă, nu s-a gândit nicio clipă să facă apel la o schimbare vie, eventual chiar să renunţe la Luis Alberto, să-l pună pe Aguirregaray mai în faţă şi să-l introducă pe Nicoară. Sau măcar să îl trimită pe Valente, să ţinem şi noi măcar 10-15 secunde de minge! Nicio clipă Andone n-a schimbat ceva din mers, nu a arătat că echipa ar avea şi altceva decât un antrenor român fricos, a cărui singură preocupare este să piardă onorabil. În Champions League însă, onoarea este doar a învingătorilor. Doar ei rămân în istorie. Restul, cel mult în statistici!

DACĂ toate acestea s-ar fi întâmplat, atunci poate am fi avut dreptul să sperăm la mai mult. Imaginaţi-vă CFR-ul câştigând cu Manchester. Doar pentru o clipă gândiţi asta. Acum, spuneţi, vă mai mulţumeşte gândul că „am pierdut la limită”? Gândiţi-vă la un astfel de succes care ar fi făcut înconjurul Lumii. Câte s-ar fi schimbat în percepţia publică? Vorbeam cu adevărat de primăvara europeană şi nu tremuram ca acum de frica unei noi prestaţii europene începută cu mare avânt şi terminată gâfâit, încă din etapa a V-a. Fiindcă asta s-ar putea să ne aştepte: Galatasaray în rol de Bordeaux, de acum 4 ani, luându-ne, să zicem, 4 puncte în următoarele 2 meciuri şi obligându-ne să jucăm la victorie cu Braga. Contrar declaraţiilor oficiale, DACĂ portughezii pierdeau meciul în Turcia, mai pierdeau poate încă de 2 ori cu Manchester şi nouă ne-ar fi fost destul un egal în Gruia pentru a prinde primăvara în Europa League. Aşa însă lucrurile sunt complicate, avem nevoie de mult mai mult curaj, dublat de un noroc ca la Braga, pentru a spera că lucrurile vor lua turnura dorită. DACĂ nu putem asta, DACĂ avem de gând doar să ne apărăm cu disperare, atunci măcar să ne concentrăm din timp pe campionat, acolo unde duminică ne jucăm ultima şansă de Champions League pentru sezonul următor.

Sper totuşi să ne lepădăm originea “dacă” în cel mai scurt timp şi să devenim din daci, acel neam de campioni. Aţi auzit de sigurii? Ei sunt mult mai destoinici, mai drepţi şi mai viteji decât dacii!

Autor: Albusibiu

70 de comentarii

  1. Cand vad cum toate ziarele din Romania scriu despre victoria lui Bate Borisov, ma intreb cum ar fi fost daca toate ziarele din lume ar fi scris la fel despre o victorie a CFR-ului cu Manchester. Victoria de la Roma a fost si ea importanta, dar una impotriva lui Manchester ar fi fost cel putin cu o treapta mai sus. Si daca pana la urma scorul inregistrat nu e umilitor ca in alte meciuri ale echipelor romanesti in CL, adevarul e ca la 1-0 pentru noi am avut o sansa mare sa scriem istorie. Cu atat mai mult cu cat spre deosebire de alte meciuri cu echipe mari din CL, Manchester a parut cumva vulnerabila in defensiva, iar in ofensiva a fost mai degraba sterila. Din pacate, jocul prestat a fost mizerabil, atat individual (o multime de pase aiurea) cat si la nivel de echipa. Poate ca Deac si Sare ar fi facut intr-adevar ceva diferenta. Cu Deac pe stanga in locul lui Camora, care ar fi revenit fundas si cu Sare pe centru in locul lui Luis Alberto, poate ca lucrurile ar fi stat putin diferit atata timp cat l-am fi avut si pe Sogou in echipa. Greselile din defensiva, in special ale lui Felgueiras, ne-ar fi costat totusi si in cazul ala, dar macar poate am fi reusit sa tinem mai mult de minge. Ma rog, a fost un meci tare dezamagitor.

    Apreciază

  2. Nu am avut mentalitatea de invingatori,ci una de echipa mica baricadata la 2o de metri de poarta proprie,inca din primele 10 min.Responsabil cu pregatirea mentala si tactica: nea Ando,care am mai spus,e un antrenor fricos, total limitat dpdv tactic,inacapabil sa organizeze faza defensiva( ce aparare coordonata situata sus, ce pressing,ce iesiri la ofsside,nu ,astea necesita stiinta tactica si crearea de automatisme,e mai simpla tactica batraneasca si primitiva a autobazei).Cine crede ca poti face performante adevarate in Europa si nu cate o victorie norocoasa, dupa adevarate asedii la poarta ta, se insala.Nea Ando a obtinut rezultate doar datorita unei mobilizari disperate la sfarsitul sezonului trecut dublata de un noroc fenomenal.In sezonul actual pe plan intern am pierdut Supercupa,suntem la un pas dede a rata campionatul pierzand o groaza de puncte ( medias,ceahlaul,iasi,rapid,chiar petrolul si pandurii)dupa evolutii ciudate,contradictorii, cu o gramada de greseli inacceptabile,echipa dand senzatia de multe ori ca evoluaza haotic, lipsita de organizare .In Europa ne-am scos datorita clasei si formei excelente a trioului Bastos(„care si-a revenit cu capul”)sougou( care a castigat aproape singur la basel,iar in moentul cand nu.mai e pe teren atacul nostru aproape nu mai conteaza) si Kape( dependent in mare masura de centrarile lui sougou).Singurul meci jucat bine de la i ceput pana la sfarsit a fost cel cu basel de la Cluj.Dar si acolo Andone a sunat retragerea vreo 25 de min. In repriza secunda,iar basel a fost mult mai subtire ca in sezoanele trecute.Iar poate principala explicatie a acelui singur joc cu adevarat reusit mi-a dat-o un titular,citez” daca nu ne calificam in grupe nu primeam decat cel mult 20000 euro pt. Titlul de anul trecut, plus ca nu ne mai putea creste cota…

    Apreciază

  3. Ha-ha-ha, Alex, nu e bun exemplul cu BATE, cica a fost blat 🙂 Poate si meciul nostru a fost blat, altfel maturam pe jos cu englezii 🙂 Acum serios vorbind, si site-urile centrale de sport au tot venit cu isprava lui BATE, dar e o diferenta intre Manchester si Bayern. Englezii au patit-o anul trecut cu Basel, asa ca ca acum au luat in serios meciul, pe cand bavarezii l-au tratat cu lejeritate. Sa vezi la anul, daca rateaza eventual calficarea acum, nu o sa existe nicio surpriza legata de numele lor. Daca tot se vorbeste atat de Bate sa vorbim si partea cealalta, Galatasaray, Braga, Zenit, Anderlecht, Nordsjaelland, Lille, Spartak, Montpellier, Olympiakos, Dinamo Zagreb sau Benfica (o posesie de 24 sau 26% pe teren propriu!). Toate aceste echipe au pierdut pe teren propriu si sunt convins ca fiecare in parte si-a gasit neamuri de origine “daca” 🙂

    Apreciază

  4. Cred ca este prima data cand nu sunt 100% de acord cu analiza lui Albusibiu. Din punctul meu de vedere, cuvantul „daca” merge in doua sensuri. Daca riscau mai mult, putea sa obtina mai mult, da, insa puteau sa si incaseze vreo cinci sau chiar sase – sa nu uitam ca a fost vorba de V.P si Rooney si nu Costa, Bourceanu si cine-ar mai fi. Iar cu patru-cinci-sase incasate, cum ar fi fost atmosfera in vestiar? Cum ar fi fost moralul pentru urmatoarele meciuri? Nu meciurile cu Manchester trebuie castigate – celalalte sunt mai importante, cele cu turcii si cel cu Braga de-a acasa. Onoarea-i apartine invingatorului, da, insa faptul ca n-am patit-o mai rau pastreaza intacta atmosfera la echipa, ceea ce este foarte, foarte important. Cum ar fi fost sa jucam duminica in Ghencea, oriunde ar fi asta, dupa un meci cu Man U in care am incasat patru-cinci-sase? Razboiul este lung, resursele noastre sunt limitate, castigam razboiul daca stim sa alegem bataliile. Daca riscam mai mult, intr-adevar, puteam da lovitura, insa „down-side-ul” cum se zice in lumea financiara, ar fi fost pierderea intregului razboi.

    Apreciază

    • Cu totul fals mestere. O teorie falsa imbratisata de multi. Daca MU era in stare ne mai dadea unul ca sa nu preia contractura fesiera de la „viteazul dac” Ando. Fals pentru ca nu era un risc Nicoara, el oricum face mai bine faza defensiva decat Sougou. Risc mai mare a fost folosirea lui Alberto, care inca e complet neintegrat, plus ca nici valoric nu e ce ne trebuia(nu degeaba ni l-a lasat Braga). A fost folosit fundas, e drept n-a avut evolutii stralucitoare, chiar si cand era la Branesti, din acea postura ne-a dat gol intr-un meci direct. Apropo, l-ati auzit pe Ando la Transilvania Look miercuri seara? Ne explica cum prin eliminarea lui Sougou echipa a pierdut viteza, toate bune si frumoase, dar, imediat dupa, ne spune cum ca daca nu se accidenta senegalezu il introducea si pe Nicoara la pauza, ii surprindeam si le puneam mari probleme.

      Apreciază

      • Fiecare cu opinia lui, fireste. Nu zic ca nu s-ar fi putut scoate mai mult. Ziceam doar ca noi ne gandim doar la ceea ce puteam obtine prin a risca mai mult, dar mai exista si partea cealalta, ceea care spune ca la meciul cu MU se putea pierdea mult mai mult decat doar meciul. Cu risc mai mare vine si castig mai mare, dar si pierderi mai mari. Iar opinia mea personala este ca n-a meritat. Am fi batut MU, ok, atunci cei care ne contesta ar fi spus ca a fost bulan, o intamplare frumoasa, dar putin probabila sa fie repetata. Eu cred ca respectul celor din fotbalul mare se castiga prin performante constante si nu prin tunuri izolate. De aia mi se pare important sa facem cat putem in Europa, dar fara sa riscam sa ratam Europa la anul.

        Apreciază

  5. Alex,

    Ca de obicei comentariul tau este excelent. Totusi de data asta exista un subiect pe care trebuie sa te contrazic.

    Recunosc ca nu am stat sa analizez fiecare jucator post cu post, faza cu faza.
    Nu stiu daca este asa cum spui tu ca Aguiregarray ar fi fost de vina pentru ca nu a inchis corespunzator anumite culoare.
    Insa raman la parerea ca Aguiregarray a fost un model ca si atitudine si cel putin din punctul asta de vedere s-a detasat fata de majoritatea celorlalti jucatori ai CFR-ului. A fost bataios si determinat, a alergat mult si s-a luat de gat fara nicio jena cu „englezii”. A fost printre putinii care a incercat cu tupeu sa iasa din aparare prin dribling cu mingea la picior si nu dand in minge ca sa scape la ea. Daca macar trei sferturi din echipa ar fi avut atitudinea lui meciul asta sigur nu ar fi fost pierdut.
    Repet, iti recunosc deschis si iti dau tot creditul pentru capacitatea de face excelente analize tactice pana la cele mai subtile fineturi dar sa-l treci pe Aguiregarray pe lista cu „oile negre” din meciul asta mi se pare parca mult prea mult.

    Apreciază

    • Scippio, eu nu zic ca Aguirregaray n-a facut lucruri bune. Nu am stat de aceasta data sa analizez, pe capete, randamentul fiecarui jucator, de aceea n-am notat lucrurile bune facute nici de el, nici de Kapetanos si nici de Bastos (pentru ceea ce ar fi putut fi golul 2, cat si pentru pasa de la primul gol). Totusi, in privinta uruguayanului, iti recomand sa te uiti si la el si la Luis Alberto unde se pozitionau atunci cand, sa zicem, Muresan iesea in intampinarea adversarului. Aceasta a fost cauza principala pentru care cei de la Manchester au reusit sa aiba 3 ocazii mari intre minutele 20 si 30, toate de pe centrul terenului. Nu am nimic de comentat in privinta ambitiei sale, doar ca, de aceasta data, conta mai mult elementul tactic. E drept, Aguirregaray nu-mi aduc aminte sa fie cotat ca si mijlocas de inchidere, fapt ce reprezinta o scuza temeinica pentru el.

      Apreciază

      • Pa Aguirregaray l-am remarcat inca de la inceput(vezi comentariile mele). Este un jucator care stie sa tina de minge. O sa fie mult peste Bastos. Problema este ca nu se cadreaza la stilul CFRului „apara-ataca”. O sa ne lipseeasca cu Steaua.

        Apreciază

  6. Frustrare mare pt ca am ratat ambele obiective: spectacol si puncte. Daca ne iesea unul dintre cele 2 eram multumiti. Senzatia este ca „ne-am facut de ras”, desi scorul nu arata asta. Tactica defensiva nu trebuie contestata, fara ea ne faceam de ras prin scor. Ce e de criticat dpmdv este faptul ca nu am avut solutie pe dreapta pe banca de rezerve (de ce figurau acolo Maftei si Picolo? sa dea la nr?) si folosirea din nou a tandemului Sepsi-Camora. Acestei „inventii” a lui Andone ii putem gasi o mica scuza cat timp a fost pe teren planul A, adica Sougou. Sunt de acord sa ne aparam, dar nu cu 8 jucatori defensivi. Valente, Nicoara, Rui Pedro trebuie folositi. Planul B nu a existat, mingea se lovea de un zid si se intorcea la englezi. E bine poate ca s-a intamplat acum si evitam situatia pe viitor, pt calificare e mai util 1 punct macar cu Galata decat cu Man U.

    Apreciază

    • Despre care punct e mai util e de discutat. Daca luam un punct MU era obligata sa joace la turatie maxima meciurile urmatoare, asa un egal si o victorie le cam este suficient, deci pot pierde in deplasarile de la Braga si de la Galata. Nu vreau sa spun ce incredere si ce moral aveau ai nostri. Asa ne deplasam la turci si asteptam Braga cu atitudine de neputinciosi, de echipa mica iesita la ciupit. Pacat un egal era accesibil. Nu stiu daca vom mai da peste un MU atat de vulnerabil. Ati vazut fata lui Ferguson pe parcursul meciului.

      Apreciază

      • Aici eu iti sustineam punctul tau de vedere, adica faceam un egal cu Man U in stilul nostru, apoi mergeam la Galata in aceeasi formatie, poate si cu Maftei (sa mai avem unul in aparare) si pierdeam sigur. Ii bagam si pe Galata in carti. Acum, daca ne trezim putin, cu un egal avem mari sanse sa asiguram Galatei locul 4.

        Apreciază

  7. Referitor la Andone…voi v-ati fi asteptat sa joace curajos cu Manchester cel care nu a putut face acest lucru nici macar cu…Berceniul , Iasiul sau Ceahlaul?
    La sfarsitul campionatului trecut am avut meci in care am jucat vreo 30 de minute fara nici un atacant pe teren, pentru ca nu am avut cu cine!!! Vi se pare voua ca deficienta a fost remediata? Unde e lotul ala numeros si ECHILIBRAT valoric cu care se lauda conducerea? Daca Doamne fereste Sougou si Kapetanos nu sunt apti meci de meci, s-a terminat cu atacul nostru…..

    Apreciază

      • ei na, avem un lot de peste 30 de jucatori „echilibrati valoric”…. atat de echilibrati incat pe aproape jumate nu avem incredere in ei sa ii bagam nici macar cu Berceniul….

        Apreciază

    • Exista Jorge Martinez. De la el ma astept sa rupa norii… El ar putea fi vedeta adevarata a echipei, jucatorul care poate face si legatura intre posesia stearpa de la mijloc si atac.

      Apreciază

      • Am şi eu aşteptări mari de la el, dar mai ştiu un lucru, şi ştiu că ştii şi tu: cu o rândunică nu se face primăvară (de CL…). Tradus pe fotbal: omul trebuie să se integreze în echipă, ba şi ceilalţi din jurul lui probabil vor fi nevoiţi să joace altceva (nu de alta, dar dacă îl bagă în actualul sistem brevetat de contraatac, nu-l folosim la valoarea lui reală), deci va fi nevoie de o altă gândire tactică (aici apare Ando în peisaj), pe scurt, va fi nevoie de timp. Cu toate astea, am încredere în capacitatea lui de-a aduce ceva în plus din primul meci jucat.

        Apreciază

      • Albule, stii cum e cu ruptul de nori de care vorbesti? Degeaba se „rup norii” in septembrie daca a fost seceta toata vara…. Noua ne trebuiau intariri apte de joc pentru acest campionat, pentru aceasta lupta in grupe UCL, pentru aceasta Cupa a Romaniei…. daca vom reveni in atac cand vom fi deja la prea multe puncte de locul 1, degeaba. In plus in iarna iar vom vinde pe cei care au jucat bine cateva meciuri… si vom ramane tot cu acei jucatori care au rol de a fi la numar… Daca ar fi vandut 5-6 jucatori din cei pe care nu ne putem baza nici contra Berceniului, si ar fi adus 2-3 jucatori valorosi, eram mult mai castigati!

        Apreciază

  8. AM OPRIT SOFTUL DE NOTARE, AU NOTAT 79 DE PERSOANE, NUMĂRUL FIIND IDENTIC ŞI IERI SEARA. PUTEŢI ACCESA NOUL TABEL CU NOTE. CU STEAUA SE VA PORNI CU NOTELE DUMINICĂ (7 OCT.), ÎN JURUL ORELOR 22.30. MAI VORBIM.

    Apreciază

  9. Nu va suparati, dar eu din tribune n-am simtit nici un moment in cele 85 de minute ca avem vreo sansa, desigur in conditiile date. Cred ca nu s-a putut mai mult, degeaba vrei daca nu poti. Golul nostru a fost un soc, din pacate mai mult pentru noi… Acolo pe gazon, live, jucatorii lui Manchester au fost impresionanti, cine a fost la meci stie, Van Persie are un fizic iesit din comun, despre Rooney ce sa mai zic? iti pune mingea unde vrei tu cu ochii inchisi ! Fletcher l-a sufocat pe Bastos fara probleme, Chicharito are o viteza de reactie fantastica, alearga toata echipa 1 an fara sa transpire, Cleverley metronom. Simt si eu un gust amar dupa meci din cauza golurilor penibile pe care le-am incasat.

    Apreciază

    • Și când te gândești că pe Chicharito l-au pus pe lista de transferări… /// Hai să-ți spun cum s-a văzut meciul la TV (și e primul meci al CFR-ului de la cel cu Chelsea pe care nu-l văd chinuit, pe internet!). La 1-0 aveam șanse măcar la un egal (altfel acum nu simțeam nicio urmă de frustrare), dar după egalare a fost CLAR că meciul e gata. Southgate și Dixon (cei care comentau fazele la marginea terenului în pauză) erau siguri că Man Utd va da cel puțin un gol în repriza secundă, iar la final criticau faptul că englezii n-au forțat golul 3, pentru a nu suferi pe final (probabil dacă intra Nani ne executau). Spuneau că un 2-2 pe final ar fi fost pur și simplu rușinos. /// Ferguson chiar părea agasat la interviul de la pauză. Zicea că înțelege că și contraatacul face parte din jocul de atac, dar în rest CFR-ul stă la cutie și așteaptă să speculeze greșelile lui United. Au fost doar câteva secunde de iritare în vocea lui, apoi s-a schimbat brusc, s-a liniștit și se vedea clar că deja ”lucrează” la victorie, că e decis să-și adapteze tactica la jocul nostru.

      Apreciază

  10. Despre Ando remarcile tuturor sunt corecte si vor fi corecte, dar la ce ajuta ? Asta atita stie, mai exact e cam paralel cu meseria de antrenor, degeaba il tot criticam ! Dar pun si eu citeva intrebari: 1) nu s-a stiut ca nu avem fundas central de picior sting ? Era greu de adus, spre ex Geraldo Alves ? 2) Dupa accidentarea lui Deac, de ce nu s-a adus un jucator bun de banda, cu atit mai mult cu cit se stia ca Sougou e pe picior de plecare, dar si ca se poate oricind accidenta ? 3) In atac ca singur inlocuitor pt mereu fragilul Kape il aduci pe pensionarul Sasa ? Si nimeni pt a-l inlocui cu succes pe Bastos ? Deci pe linga non valoarea lui Ando, conducatorii nu au nici o vina ? Dupa calificarea in grupe, au adus macar un jucator care sa fi fost titular la echipa de unde a venit ? NU, toti au fost rezerva rezervelor, asa ca … PS.Propun sa initiati o petitie, prin care sa cerem ca Muresan sa nu mai dea interviuri pt a nu se degrada tot mai mult imaginea clubului !

    Apreciază

    • Muresan e in nota echipei. Cu toate astea, ar putea fi adus un ofiter de presa (poate doi), (dac’ ar vrea nea Arpi). Fundasul dreapta? Lipseste. La fel si rezervele egale valoric titularilor. Un portar egal macar cu Felghe? Nu se iezista.

      Apreciază

  11. Legat de meci nu prea am ce sa scriu pentru ca a fost diferenta dintre ei si noi mult prea mare, si asta nu cum se plange toata lumea doar ca tactica dar no offence singurul care stia mai putin cu mingea decat al nost Bastos a for Rio Ferdinand de la ei, in rest diferenta intre valorile individuale mult prea mare. Dar intrebarea mea e, daca tot sunteti toti asa mari specialisti incat fiecare dintre voi (criticii de profesie) sa intelegeti fenomenul asta mai bine decat Ando, Muresan, Paszkany si inca 7 oficiali de la CFR luati la un loc, de ce nu puneti banul jos, luati echipa si o duceti in finala CL ? As easy as it can. Daca nu faceti asta dati-mi voie sa ma indoiesc de ale dvs capacitati organizatorice reale in domeniul „fotbalistic” si sa va sfatuiesc la a viziona spectacolul si nu a emite pretentii la rolul de regizor/producator/scenarist/etc. Numa bine de la Cluj

    Apreciază

    • Felicitari pentru comentariu ! Asta le propun si eu unora de ceva vreme dar distinsii (si se stiu ei care sunt aceia) se fac ca ploua si culmea e ca aceeiasi specialisti dispar la victorii si apar la infrangeri manca-i-ar tata de frumosi 🙂 si de bine intentionati ce sunt ei…

      Apreciază

    • ai dreptate „maisafie”! Eu propun sa le fie interzis accesul pe site tuturor celor care spun ca ceva nu merge la echipa, sa poata comenta doar cei care pot face dovada ca detin banii necesari cumpararii clubului….si cu o ocazie, sa se schimbe numele siteului din „tribunacfr.ro” in „numailaudecfr.ro”. Si ce se tot plang unii pe aici ca nu avem cu cine ataca in meciul cu Steaua? Daca nu le convine, sa scoata bani din buzunar si sa cumpere atacanti!!!

      Apreciază

      • Cred ca o idee buna ar fi ca postarea sa aiba posibilitatea de a fi apreciata (like) sau nu (unlike). Asa se pot evita unele contre, discordante. Sau, si mai si, foecare postare sa coste 5 RON si asa adunam bani si cumparam arbitru..aaha scuze, mijlocas box-to-box.

        Apreciază

        • vezi ca postarea ta deja e una critica la adresa clubului! Spui „cumparam arbitru..aaha scuze, mijlocas box-to-box.”…deci insinuezi ca lotul nu e perfect si ca ar mai fi nevoie de un asemenea jucator….deja erai plin de „unlike-uri” si erai si cu banii dati…. :))

          Apreciază

    • Mai sa fie, dupa cate stii, mare minune ca n-ai auzit ca s-a inventat meseria de critic dramatic, asa ca orice spectacol are criticii sai. Dupa teoria ta, la care subscrie cu mare bucurie si Dantesc, fotbalul a devenit spectacol pentru decerebrati, unii care aclama privesc si nu gandesc. E cam penibila atitudinea asta, nu vi se pare?

      Apreciază

      • Nu,nu mi se pare… cand dai ceva jos demoland chiar si prin cuvinte firesc ar fi sa pui si ceva in loc asta normal daca vrei,vrem ca lucrurile sa mearga inainte . In cazul de fata stii ce poate costa curajul Alex ? Un 0-5 de tinut minte,nimic mai mult si o echipa cu moralul la pamant inaintea meciului cu Steaua. In rest excelenta propunerea lui Canad 🙂 Mai ales cea cu „fiecare comment 5 ron”

        Apreciază

        • dupa ce o s-o luam pe cocoasa si de la oi(mi-as dori macar un egal) ce vom mai zice ? ne-am facut sperante si inca avem sanse in toate competitiile. eu as fi ingaduitor cu managerii nostri DACA se va observa un trend ascendent. pe noi nu ne tin in lupta milioanele de suporteri, rezultatele nationale si internationale de-a lungul istoriei, centrele de juniori renumite in toata lumea sau altele de genul asta. management chibzuit si sansa celor curajosi. astia am fi noi. DACA…

          Apreciază

        • Dantesc, 0-5 de tinut minte este oricum mult mai mult decat un 1-2 dupa care toata lumea te uita sau, mai rau, spune ca „ai parcat autobuzul in careu” (daca nu ma crezi, ia cauta ce scriu englezii pe forumuri despre ce am prestat noi). Dupa un 0-5 iti revii si castigi campionate, dupa meciuri in care esti autobaza, singura miza este sa nu retrogradezi.

          Apreciază

  12. Si Bastos e incert? Si Ando spune ca fara Kape, Sougou si Bastos, e multumit si cu o victorie cu 2-0 🙂
    Nu stiu de ce nu reusesc sa intru pe cheferetv.net

    Apreciază

  13. Băieţi, viaţa-i frumoasă, să ştiţi, a zis-o R.Begnini, e şi „dolce”, a zis-o Mastroianni cu ceva decenii mai devreme (a nu se confunda cu postul nostru preferat de TV), picioarele (şi pumnii) mi s-au dezmorţit după 8 ore dus-întors la Cluj, deci e „binie”…Nici după 2 zile nu-mi schimb părerea : am fost la o festivitate de gală (poate unică într-o viaţă de sărăntoc, cum zice 07), am mai simţit ceva asemănător când mă uitam la Cats de Webber. În fine… N-am reuşit să mă ambalez dpdv emoţional suficient de tare, am fost atent însă – cât am putut – la organizarea jocului „livrat” de M.U., şi – punctual – la fenomenul de transpunere în practică a unor cote imense de jucători în calitatea jocului prestat de ei. Nu de alta, dar statistica (bat-o vina!) ne arată că există o corelaţie destul de clară între cele două aspecte, cu excepţiile de rigoare, evident, care întăresc regula. M-am gândit cu oarece melancolie şi la faptul că o ieşire a CFR-ului din grupă ar cam însemna o excepţie de la regulă (în raport cu posibilităţile noastre actuale), m-am mai gândit şi la alte reguli şi excepţii, unele mai tâmpite decât altele. La un moment dat m-am oprit însă, pentru că – din fericire – nu numai statistica şi cotele aduc victorii, există şi alte elemente ca determinarea, mobilizarea, etc. Din ce văd eu, este nevoie din nou de aşa ceva, mai ales acum, înaintea meciului cu stâna, şi vreau să-l văd pe Ando intrându-si în rolu-i preferat de „mobilizator”. Meciul „secolului” se va decide – în opinia mea – la acest capitol. Să vedem, am emoţii, dar şi speranţe justificate, zic eu. HAI CFR !!

    Apreciază

  14. Cica Bastos e dorit de Sir… o fi doar titlu.. oricum Bastos si-a dorit multe, dar a fost lipsit de inspiratie si concentrare. Echipa toata a jucat prost, cam 2 clase sub meciul de la Braga. Daca jocul va creste, vor veni si punctele necesare in grupa si victoriile din Liga1.

    Apreciază

  15. Expertii UEFA au acordat urmatoarele note jucatorilor nostri. SPER SA NU-I PUNA maisafie SA CUMPERE ECHIPA pentru ca idraznesc sa noteze jucatorii CFR-isti. Sper ca DANTESC sa nu ma injure indignat pentru impietate. –––––––––––– Am cautat notele pentru ca eram contrariat de ideea ca Aguirregaray ar fi facut un meci slab. Cred ca imediat dupa schimbarea lui Sougou sarcinile sale n-au mai fost de inchizator. Si mai cred, ca odata cu introducerea lui Alberto a scazut capacitatea noastra de joc pe zona centrala. A fost unul din motivele pentru care am criticat schimbarea facuta de Ando. In alta ordine de idei, din ce am vazut in primele minute, nu am avut senzatia ca Ando i-ar fi dat sarcini stricte uruguaianului, parca l-a lasat sa joace ca un fel de libero in linia mediana, cand mai avansat cand mai retras, mizand pe disponibilitatea acestuia la efort.

    Pantelis Kapetanos 7; Modou Sougou 6,8; Matías Aguirregaray 6,8; Rafael Bastos 6,8; Camora 6,5; Gabriel Mureşan 6; Ivo Pinto 5,8; Cadú 5,8; Mário Felgueiras 5,5; Luís Alberto 5,3; László Sepsi 5,3; Viorel Nicoară 5; Saša Bjelanović 5; Ionuţ Rada 5;

    Apreciază

    • ce note bune 🙂 sau astea-s notele acordate de fani si se face o medie ? la ce note am dat eu, multi trebuie sa traga tare in meciurile urmatoare sa nu ramana corijenti 🙂

      Apreciază

      • Sunt notele specialistilor. Spre seara am sa va ofer mai mult despre meci. inclusiv notele englezilor, atunci multi vor intelege ca, in pofida dominarii, in ochii expertilor, diferenta valorica intre jucatori a fost chiar mica. Media lui MU a fost cu 0,17 mai mare decat media noastra. Daca facem omisiune de cei intrati pe parcurs media noastra a fost mai buna cu 0,05 mai buna decat a lor. Probabil ca nu as fi scos cifrele la inaintare(pentru protejarea antrenorului) daca nu existau comentariile lui Dantesc, Maisafie, CFRuderalles etc. Manchester nu ne-a fost superioara, meciul a fost corect gandit, deci Ando poate face treaba cu materialul disponibil, dar la acest meci, la 1-0, odata cu accidentarea lui Sougou s-a cam (scuzati expresia) cacat pe el de frica, si asa a gresit shimbarile. Nu e un antrenor slab, dar nu e cel mai potrivit pentru un next level pe care ni-l dorim.

        Apreciază

        • Caline, albusibiu ne-a spus de mai multe ori ca daca nu ar gresi nimeni, toate meciurile s-ar termina 0-0. Au gresit Evra, Cadu, Rada, Felgueiras, de ce n-ar fi avut dreptul sa greseasca si Andone? Poate i-a explicat Rada, la finalul partidei, unde a gresit 🙂

          Apreciază

        • Iar o luam de la capat ? Tu spui ca a gresit schimbarile dar ia’ stai o tzara si spune-mi pe cine trebuia sa bage? Pe Nicoara ?!? Zambesc ,fiindca voi nu luati in calcul un simplu fapt : Nicoara a intrat pe final de partida si cica a adus un asa zis plus(viteza,determinare bla,bla,bla). Dar stii de ce ? fiindca ienglejii erau o tzara obositi ,nu tare ! … o tzara, atat insa cat sa „sara” in ochii criticilor lui Ando . Cat despre „vrei putin,putin primesti” rad , fiindca si Loganul (CFR) ar vrea multe ca de’ si el saracu are tot patru roti(11 jucatori) si ar fi calificat sa concureze intr-o cursa automobilistica(Ch League) dar el saracu nici macar unui Mini Cooper(MU) nu i-ar face fata ce sa mai vb de BMW (Barcelona) Mercedes (Real) sau Audi (Bayern)…pasarea malai viseaza…si stii de ce? Fiindca Loganu (CFR) valoreaza 5000 de euro iar Mini(MU) cam 40.000 si acolo se face vrem nu vrem diferenta. Accidente se mai intampla, nu contest, vezi Bate(Lada)-Bayern(Audi) dar sunt pur si simplu accidente fiindca uita aia din staful tehnic sa bage benzina suficienta sau se imbata pilotul

          Apreciază

          • Mai omule daca nu te-ai simti lezat mai ceva decat Ando, ai intelege ca echipei ii trebuia un vitezist, unul care sa fuga o lecuta catre poarta lor, cu succes sau fara nici nu conta. Era suficient sa-i tina un pic mai departe de poarta noastra, sa le lungeasca echipa. Nici nu trebuie sa fii antrenor sa pricepi asta. Era suficient pentru ca ai nostri sa poata lega si ei doua trei pase inainte de a le da mingea inapoi

            Apreciază

        • @Calin Cocora sper ca ai inteles lectia de automobilism care ti-a fost predata! Nu ai inteles-o? Mai incerc eu o data: deci era cica o cursa intre un Logan si un Mini Cooper… toata lumea observase ca Miniul avea ceva probleme(fie ca cineva nu bagase benzina cat trebuie sau de calitate, fie cica ar fi fost beat soferul), asa ca publicul se astepta la o mare surpriza…. Dar, cineva din staff-ul Loganului a luat decizia ca pentru a castiga, trebuie neaparat sa tragem frana de mana….(daca decizia lui era proasta, ce conteaza, avea scuza ca concura cu Mini Cooper)… Cum toti stim rezultatul final, Mini Cooperul a castigat asa cum era el fara benzina sau cu soferul beat…unii zic ca decizia de atrage frana de mana era proasta, altii spun ca a fost cea mai buna decizie deoarece aveam in fata o masina mai scumpa… Acum ai inteles? :)))

          Apreciază

        • Dantesc, vad ca datele telemetrice ale Loganului, si de la Mini Cooper, au aratat ca suntem tot acolo de unde am pornit 🙂 Ia sa incercam cu scandura, ciocanul si cuiul 🙂 Andone a batut perfect, pana acum, 5 cuie intr-o scandura din lemn de esenta tare, iar la al 6-lea, pe langa ca a dat de-un nod in scandura, n-a nimerit nici cuiul, ci a dat cu ciocanul peste un deget. Ce sa faci, nu poti intoarce timpul, tragi o injuratura neaosa, bagi destu-n gura, apoi treci la urmatoarea lovitura de ciocan. Daca duminica, intr-o alta scandura, Andone reuseste sa bata cuiul perfect, fara sa-l indoaie, fara sa-si dea peste deste, atunci ma doare fix in pix de rezultatul de marti, cu Manchester United.

          Apreciază

          • :)) Corect ! am uitat insa sa spun(prin omisiune) ca Arpi a mai facut cate un face-lift de la an la an , cate un tunning si la cati bani dispune eu cred ca face fata cu brio…iar mecanicii (antrenorii) sunt din ce in ce mai buni lucrand bineinteles pe materialul clientului

            Apreciază

  16. DOMNILOR!!! Hai sa vaspun ceva… Man Utd. a facut doar ce a avut nevoie ..3 puncte..atit nu a tras si nici nu sa chinuit… Daca ieseam la joc Daca ii faceam .. Daca ii dregeam..Daca ..Daca…????? DACA JUCAU EI SERIOS CU TOT „STEAM”ul Ne faceau muci cravata!!!haideti si lasati povestiile!!! Bine ca sa terminat asa am pierdut ca si o echipa MARE cu o echipa MARE.Pina acu nu mia placut de MAN.UTD.(sint fan lui LIVERPOOL) dar de acu incolo ii URASC!!!… HAI CFR !!!!

    Apreciază

    • Anul trecut Otelul a mancat bataie in acelasi fel de la Manchester, adica „onorabil”. Depinde de noi la cine ne raportam. La Otelul – 0 puncte, sau la un Basel (pe care tocmai i-am eliminat), cu 4 puncte scoase numai in fata Manchesterului? Putin vrei, putin primesti.

      Apreciază

  17. M-am uitat la mai multe meciuri de EL ieri, se poate constata că în EL există un echilibru mult mai mare decât în CL, din ce am observat multe meciuri între „urna-1” şi „urna-4” sunt adjucate de ultimii. În iarnă (..hihihi…) chiar o să fac o astfel de statistică : procentul punctelor obţinute de cei din U4 în faţa celor din U1, atât în EL, cât şi în CL ( pe fundal o să aveţi muzică de U2…). Se va demonstra probabil că din această cauză EL este mai atractivă (nu neapărat pt. public, mai degrabă pt. echipe), deschisă şi pentru outsideri, în timp ce în CL discrepanţa dintre primele două urne şi ultimele două e mult mai mare, treaba devine cu adevărat interesantă din optimi. Dar -în fond- ce treabă am eu cu EL / CL, când duminică avem „baraj” pentru menţinerea şanselor la titlu…Va fi un „baraj” şi pt. Ando, din ce simt…HAI CFR !!

    Apreciază

    • Chestia asta cu urnele ”valorice” e chiar enervantă. Induce ideea celor din U4 că n-au șanse în fața celor din U1 decât dacă se baricadează în apărare, nu se descoperă, ca să nu ia o căruță de goluri și să pară o echipă de U8. 🙂

      Apreciază

      • Aşa este. Interesant ar fi , mergând mai departe cu statistica comparativă, şi o raportare a rezultatelor scoase de echipele din ţările fostului CAER (foste socialiste, mai simplu) în faţa „imperialiştilor”, sau -de ce nu- a echipelor anglo-saxone în faţa „latinilor”, etc. Numa’ timp suficient să ai şi iarnă lungă (cu asta în mod cert n-o să am probleme…). A propos : sunt curios ce va inventa Ando fără Sougou, Bastos şi Kapetanos, adică fără cei trei muşchetari…Îl bagă pe Richelieu ?

        Apreciază

        • Nu trebuie sa inventeze nimic. Daca lipsesc cei trei muschetari batrani il baga pe tanarul D’Artagnian si rezolva orice problema ca-i mai viteaz decat toti. Nu ma intreba cine-i d’Artagnian-ul nostru, daca vrei sa aflii suna-l pe Ando. 🙂

          Apreciază

    • Kiruj…e ca la gradinita, cred….sau la un liceu marginas…. Sa ajungi la „ceaun”, tre’ sa treci de niste faze, si arbitrii sunt „ieducati” asa…. Sa nu ne facem – nu mari – nicio speranta sa putem acced la ChL in primavara…Acolo e o treaba de club ca la patinajul artistic. Sa ajungi sa te califici peste 4 ani tre’ sa fii pe primele locuri anu’ aesta, anul viitor si poate si peste doi ani. Asa ESTE POSIBIL sa poti intra in „club”….Fa o statistica pe ultimii 15 ani…. Cine a intrat in primii 16 dintre necunoscuti, ma rog, 1-2 iezemple nu fac decat sa confirme ecuatia… CFR aduce 100.000 de oameni pe stadion la o semifinala? NU aduce, ca n-are cum… etc…etc…
      E business totul, din pacate, dar macar sunt meciuri de exceptie, majoritatea…

      Apreciază

      • aşa o să fac, pe bune : în ultimii 15 ani de CL care era raportul ăla dintre U4 şi U1 în fiecare ediţie. Am o presimţire că în realitate curba e descendentă (adică ţărănoii au din ce în ce mai puţine şanse, cel puţin în CL), în contrast cu percepţia generală că pigmeii câştigă din ce în ce mai des. Vom vedea…

        Apreciază

  18. Eu sincer aveam ceva sperante inainte de partida asta cu Man. Utd., dar totodata eram constient si de faptul ca am putea fi spulberati de englezi. Pacat de accidentarea lui Sougou, acela a fost cu siguranta momentul crucial al partidei. Chiar inainte de accidentarea lui – atunci cand Moudou a fost trantit pt. prima data la pamant – ii spuneam vecinului meu din tribuna, ca decat sa-l pierdem pe senegalez as prefera sa luam un gol de la United si asta pt ca stiam ca la meciul asta Sougou poate face cat toata echipa la un loc. Aveam deci mare nevoie de sprinturile lui ”EL VENTO” in banda, deoarece contraatacul e principala noastra arma in aceste meciuri de L.C., de asta nu am inteles mutarea lui Ando cu Alberto in locul lui Sougou, cand mai aveam doi inchizatori in echipa, pe Muri si pe Aguirregaray. Eu zic ca trebuia sa tinem cu dintii de tactica asta care ne-a dus in Liga si care ne-a creat avantaj pe tabela pana in acel fatidic moment al accidentarii senegalezului si sa mizam pe singurul vitezist valid din lotul nostru, adica pe Nicoara. ”Distrugatori” aveam destui in teren, ne trebuia neaparat si un vitezist, iar daca pe Sougou, Ronny sau Hora nu s-a putut miza din varii motive, trebuia sa i se acorde o sansa si lui Nicoara, care de cate ori a intrat in acest an a adus un plus pe faza ofensiva. Mai mult, in locul lui Sepsi pe stanga eu as fi mers in aparare cu Camora si cu Nicoara titular pe flancul stang, la mijloc. Dupa accidentarea lui Sougou, chiar vorbeam cu Florinaccio ca n-ar fi rea o rocada intre Ivo Pinto si Aguirre in fancul drept. Uruguayanul avea rautate in joc, ceea ce-l recomanda in spate, iar Pinto avea viteza si centrari, dupa cum ati mai remarcat si altii pe aici. Cu doi jucatori rapizi in benzile terenului din primul si pana in ultimul minut al jocului, cu Bastos destul de dispus la efort si pe alocuri sclipitor -vezi pasa de la golul nostru- cred ca aveam mai multi sorti de izbanda marti seara. Restul jucatorilor ne erau de ajuns sa opreasca iuresul ”diavolilor”, iar cei doi ”vampiri” vitezisti insetati de sange britanic, Nicoara in stanga si Sougou / Ivo Pinto in dreapta, puteau crea permanent panica in apararea lor. Daca tot a fost preferat Alberto, pt. asa-zisa siguranta, introducerea lui Nicoara era imperios necesara din momentul incasarii golului doi, adica de prin minutul 50, atunci cand se putea lesne constata cat de falimentara ne-a fost tactica. In aproape o repriza, atata cat mai aveam la dispozitie, poate le dadeam lovitura de gratie, oricum multe nu prea mai aveam de pierdut. Asa, timp de aproape o repriza, daca nu chiar doua, am incercat sa surprindem pe contraatac, culmea cu jucatori lenti, nu cu vitezisti pur sange.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.