Lecţia


Plouă de rupe la Cluj. E ciudat cum la Cluj plouă tot timpul, dar mai ales în luna mai. E o ploaie rece ce te îndeamnă să umbli la cămară după ajutor. Azi avem nevoie de tărie și curaj. Trebuie să arătăm lumii (a câta oară?) că acest campionat ni se cuvine. Pe de altă parte, programul bisericilor din Pipera, Voluntari, Ghencea etc, s-a prelungit în seara asta pentru cei ce se roagă ca CFR să se încurce. Se dau telefoane, știam că se dau. Se anunță echipele, parcă ne crește încrederea din piepturi, băieții noștri sunt acolo, la trântă cu trei sferturi de țară. Plouă și pe Dunăre. Hai CFR! Rahat în traistă!

Pare că repriza a doua cu Viitorul se prelungeşte. Atacăm de la foarte bun început şi bijuteria de bară a lui Manea sclipeşte pe tristul stadion din Giurgiu. E bine, dar şi mai bine se descurcă Omrani şi deschide firesc scorul. Absolut firesc. Suntem mai buni, e clar.

S-au mai închis nişte altare la Bucureşti, s-au mai umplut niște pahare cu pălincă la Cluj. Şcoala de fotbal continuă cu lecţia „să ţesem frumos”, pe care clujenii o predau cu conştiinciozitate până în recreația mare.

Simetrie frumoasă la ora de mate, din nou bară şi din nou gol. Dintr-un senin de nicăieri (da, parcă nu mai plouă) cade şi golul Astrei, dar ne scuturăm. Partitură perfectă și la ora de muzică. Ce simfonie. Djokovic, Păun, Hoban, instrumentişti de excepţie. 5-1 şi Astra e în genunchi. Fecesebiștii se ridică din genunchi. Se închide și la Patriarhie și la Muntele Athos. Na spectacol! Asta ați vrut, nota 10. Acum să veniți toți la serbarea de sfârșit de an din Gruia. Bravo CFR!

Autor: Hakana

185 de comentarii

  1. Hai dara, un 4-0 scurt si la obiect imi doresc deseara. Sper ca si-a dat seama si DP ca uneori cea mai buna aparare e atacul.

    Apreciază

  2. Sa ma scuzati, dar multi dintre voi nu numai ca a.ti face bine sa purtati pampersi azi dar v-au intrat si coaiele la apa.Am pariat pe o suma chiar indecenta ca azi C F R nu pierde, si tot nu am emotii.Aratati some attitude, mai ales cei care ajung la meci si astfel echipa sa se hraneasca cu atitudinea si confienta voastra.Mambo titlului Nr.5 Today !

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu m-ar supara prea mult daca va fi scenariul de la Brighton-City: a condus Brighton cu 1-0, au egalat rapid cetatenii, iar acum au 4-1.

      Apreciază

  3. In vestiar, Super Dan le-a facut o promisiune jucatorilor de baza ai echipei. PRO Sport anunta ca fotbalistii cu cele mai multe minute jucate vor intra in vacanta diseara, in cazul in care CFR ia campionatul. Petrescu vrea sa le ofere o saptamana in plus de vacanta oamenilor care au dus si acest sezon spre un deznodamant fericit. Astfel, contra FCSB, CFR va alinia o echipa formata din pusti si jucatori care n-au primit minute decat in situatiile extreme ale sezonului.

    Apreciază

  4. Păun a fost titularizat -evident- pentru că face mai bine faza defensivă, așa, în general. În mod particular, cred că a fost pus acolo să-l ”controleze” pe Bărbuț, aripa dreaptă a oltenilor. HAI CFR!!!

    Apreciază

  5. Suntem in grafic. Controlam autoritar jocul. Incercam si ceva spectacol. Cred ca ar trebui sa mai dam un gol pentru a fi linistiti. Au avut o ocazie din faza fixa, Arla a avut reflex bun. Un gol anulat aiurea. O tragere larga de tricou a lui Djokovic in careul lor mic. Hai baieti! Inca 50 de minute!

    Apreciază

  6. Superb pentru tot campionatul merita FELICITARI! S-a vazut ca in minutele de prelungiri voiau sai lase sa dea gol dar n-au fost in stare. Oricum Hagi merita mai mult ajutorul nostru decat craiovenii care au incasat-o permanent de la fc oaia

    Apreciază

  7. In primul rand vreau sa felicit echipa, stafful tehnic si mai ales JUCATORII pentru titlu! Suntem campioni in 2019 in ciuda tuturor pataniilor de anul asta! CAMPIONII, CAMPIONII, CAMPIONII!!!

    Apreciază

  8. Bravo, campionilor! Iată o premieră: primul titlu luat într-un an impar. Să nu-i uităm nici pe Conceicao, pe Iuliu Mureșan, pe Minteuan etc. care au avut și ei o contribuție la acest al 5-lea titlu. Poate era loc pentru o prestație mai puțin cinică, parcă îi invitam să dea golul de 1-1 la final. Precum ar trebui căutat un rezultat de prestigiu și în ultima etapă. Să sperăm că Petrescu va rămâne, de această dată, și pentru sezonul următor, să sperăm că vor veni întăririle necesare pentru a ataca cu șanse preliminariile europene, să sperăm că vom prinde grupele europa league și că ne vom bate și la anul pentru noi trofee.
    Bravo, CFR!!!

    Apreciază

  9. CFR-icire!!!!
    Bravo jucatorilor! Titlul este al lor 100%!
    Ce a fost usor a trecut,acum incepe greul-Europa!
    Bravo,bravo,bravo!
    Campionii,campionii….ole,ole,ole!
    Sa inceapa petrecerea….!
    O meritati din plin!

    Apreciat de 2 persoane

  10. Intentionat am separat acest comentariu de cel legat de castigarea campionatului pentru ca nu merita mentionat ce urmeaza sa zic in aceasi postare cu felicitariile echipei.

    MULTA, MULTA m*ie televiziunilor si federatiei pentru ca au pus meciul la ora asta si ne-au privat pe multi de posibilitatea de a fi alaturi de echipa. Pentru gunoaiele de la TV s-a pus meciul la ora 9, ca, la Telekom, CFRul sa-si joace meciul pe Telekom Sport 3!!! Atitudinea din studiouri este din nou lamentabila, iar comentatorul (Emil Gradinescu) efectiv lamentabil. La ultima faza a meciului, dupa ce am devenit campioni acest jeg uman ne-a urat „Succes cu Dudelange”. Pentru gunoiaele astea se pun meciurile la ora 9.

    Apreciază

    • (După ora 24/00 cele 4 Gloabe de la Digi – cică 4G – nu mai pot resuscita transmisia Digi … a ,,sărbătorii” de pe Someș).
      Despre ,,momentul Dudelange” a fotbalului românesc
      (deși orbii – nu nevăzătorii – țin, cu orice preț și Riscuri, să-l prezinte ca fiind momentul exclusiv al CFR-ului)
      se pot și trebuie spuse multe lucruri la care merită reflectat
      DAR nu acum !
      Cel mai mare eșec într-o disciplină sportivă (sau ,,rușine” , în limbajul extra-anti-sportiv al lasfierbințienilor de pe lângă Pipera) este dat de diferența care există între competitoare – la momentul dat – în ce privește nivelul de dezvoltare și la care se practică acel sport în țara-campionatul de baștină.
      Fără a vorbi de echipa Dudelange (de țara Luxemburg) și de nivelul prezent al fotbalului românesc, ,,rușinea Dudelange” e doar autoamăgirea plină de ifose a unei glori, a unor vremuri apuse, care nu numai că ignoră realitatea de Azi dar (Mai Grav) se străduie din răsputeri să o ascundă și, implicit, să nu se vorbească, să nu se țină seamă de ea.

      Apreciază

  11. CFR locul 6 all-time în clasamentul campioanelor României, după Steaua(26), Dinamo(17), Venus(8), UTA(6) și Chinezul(6)

    Apreciază

    • Felicitări echipei pt titlul castigat! Bravo băieți! Ce o sa fie ca lot, vom vedea…. Presa o sa dea ca „sigure” multe plecări și veniri. Sa speram ca o sa fie bine.

      Apreciază

  12. Bravo baieti! Felicitari!!! Sper ca cei din conducere sa fie mult mai inspirati in comparatie cu vara trecuta! PS. Cu toata bucuria castigarii titlului cu numarul 5, nu pot sa nu remarc interesul scazut al celor din Cluj Napoca pentru echipa CFR. La un astfel de eveniment, la o astfel de sarbatoare pot spune fara sa gresesc, ca un procent insemnat din numarul celor prezenti a fost reprezentat de catre cei din „provincie”, adica din afara Clujului. Marturie sunt zecile de masini cu numere de inmatriculare altele decat CJ, oamenii care m-au intrebat la 7 strazi : „pe unde se merge la gara?” si cunoscuti de-ai mei sau concitadini, care desi avem CJ la nr de inmatriculare, nu locuim in oras. Asta asa ca o simpla observatie, dar care spune multe despre cat de goale sunt tribunele in restul sezonului. Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Un brand se construieste in timp. Anul trecut erau mai putini oameni la castigarea titlului decat la un meci cu mioarele, anul asta insa cred ca aseara au fost cei mai multi omeni la meci din tot sezonul! Cu titluri si performante obtinute cu regularitate ajungi sa atragi oamenii la stadion, si stai linistit ca se vor intoarce ei incet incet, dar trebuie rabdare si perseverenta. Multa lume a crezut ca CFR e doar un foc de paie, mai ales dupa intrarea in insolventa si aproape faliment. Ne-au crezut Unirea Urziceni, ori Otelul Galati, ori Astra Giurgiu – echipe care au castigat un campionat si dupa aia au disparut in anonimitate. Cu fiecare trofeu castigat, unele si dupa pauze de ani de zile, ne cimentam renumele ca o echipa de top si nu doar o stea cazatoare a fotbalului romanesc.

      Apreciat de 1 persoană

      • Au fost mai multi ca la meciul cu lanatele. Au fost lanate deghizate,care au venit sa sustina Craiova. Erau incognito.😆😇😇😆😆😆😆😆😆La nivel de tara,si in special.Ardeal CFR ,are foarte multi simpatizanti,cu mult mai multi decat cred unii. Si la Sf. Gheorgehe se striga CFR la meciul cu lanatele😆😇😇 Sunt multi si acolo. Dupa OSK sunt fani CFR.

        Apreciază

  13. Castigarea titlului imi da speranta ca vor mai fi atrasi investitori pe langa echipa, pentru ca doar Nelutu Varga nu cred ca poate sustine echipa. Chiar si aseara DP anunta ca nu suntbani de transferuri, venind doar jucatori liberi. Asta nu inseamna ca nu pot veni jucatori buni pt liga 1. Vom vedea ce o sa fie.Deocamdata sa ne bucuram pt succesul obtinut. Hai cfr!
    Sunt curios daca Jiji o sa foloseasca si el rezervele sau joaca cu titularii avand in vedere ca multi din titularii de la cfr intra azi in vacanta….

    Apreciază

    • Craciunes u mi-a spus ca,”Daca investitorii de la CFR se tin de ceea ce iau spus lui,vom avea o echipa super tare”. A fost impresionat de planurile celor de la CFR.La sfarsit mi-a urat sa catigam NOI CAMPIONATUL.Sper ca a fost sincer.

      Apreciază

    • Chiar nu mai conteaza meciul cu miorele. Important este c fac cei din conducere pe perioada vacantei si ce fac jucatorii dupa.

      Apreciază

  14. Seară magică în Gruia. Coregrafie reușită la start. Galerie numeroasă,și activă. Show deosebit de artificii ! Oameni bucuroși peste tot. Păcat că turma de imbecili de pe teren nu a putut fi evacuat mai repede.
    Felicitări tuturor pentru acest succes!
    Sper să putem treansfera cu cap de data asta, să întărim echipa pentru Europa.
    Hai CFR !!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.