Kalashnikov. [CFR Cluj – FC Voluntari 2-0]


Avea (și mai are) Goran Bregovic o piesă fenomenală („Kalashnikov”, un fel de „Ciocârlia” mai altfel; vezi piesa aici https://www.youtube.com/watch?v=KtX-V4OE50Y , dacă te interesează, evident).

Piesa asta e cea care mă tot atacă când văd evoluția CFR-ului „marca DP”, adică „Bum-bum-bum-bum-bum”, apoi… 2-0 și pace și prietenie (ca să-l citez pe marele gânditor de dinainte de ’90).

OK (cum striga același Goran, la începutul aceleași piese), hai să lăsăm „paralelismele” mai încolo un pic și să vedem cum stă treaba cu echipa asta ultra-eficientă a lui DP…

OK, yuris! (vezi mai sus), să vedem totuși care-i secretul acestei versiuni ‘new-CFR’, cu 6 victorii din 7, emanând forță și predictibilitate (aoleu, ce expresie!), acest tanc modern construit cu mare pricepere de DP, o armă letală aparent simplă, dar care are – la nivel de construcție și proiectare, poate invers – multe detalii interesante, aparent nesemnificative, dar importante acolo pe parcelă, care ne aduc rezultate izbitor asemănătoare (2-0, 2-0 etc.; cine dracu a inventat prostia aia cu „2-0 e rezultat periculos”?!), în același stil, aparent identic.

Declar solemn că m-a cam furat în acestă perioadă glorioasă și pe mine impresia generală și – așa stând lucrurile – aș putea să rezolv răspunsul la marea întrebare de baraj cu conluzii generaliste gen „jucăm grupat”, „facem risipă de efort”, „emanăm forță la mijloc”… toate fiind adevărate, dar neconcludente pentru adversarii din primele 7 etape (probabil – de fapt sper! – și pentru următorii…), care tot n-au înțeles ceva, indiferent de numele antrenorului (Pustai, Contra etc.), „rangul” adversarului (Viitorul fiind campioana în exercițiu, Dinamo fiind „Dinamoul” etc.).

Ce n-au înțeles cei de la Gaz, Iași, Sepsi, Ovidiu, Voluntari? Ar fi culmea să răspund tocmai eu, dar haideți să încercăm o mică analiză „celulară”, poate primim și niște răspunsuri…

În primul rând, impresia mea – încă din prima etapă – este că formula dominantă este 1-4-1-4-1 (folosită cu mult succes și de Tony, mai ales în Gruia), dincolo de toate transformările ce apar în faza defensivă sau ofensivă. În majoritatea timpului îl vedem pe Hoban singurel acolo între cele două linii de 4, atât în atac, cât și în apărare.

Tancul lui DP este construit mai mult pentru „apărarea patriei”, vedem o superbetonare (de fapt organizare) a defensivei / fazei defensive, încă din momentul pierderii mingii (de regulă în preajma careului advers). Progresia defensivă are mai multe etape la DP: în jumătatea adversă, vârful unic (de regulă Urko) face strămoșescul pressing aproximativ (de încetinire) la fundașii centrali, fiind ajutat fie de Deac, fie de Culio. Asta era în „trecut”. Contra sătenilor lui Pandele am văzut o „treaptă superioară”: Urko a fost deseori ajutat de AMBII interi, tocmai pentru a bloca eventualele urcări ale fundașilor centrali (corecția fiind importantă dacă ne gândim la unele perioade ale unor meciuri anterioare, când fie Frăsinescu, fie alți fundași de 5 lei tot au urcat cu mingea la picior în terenul nostru). Nefiind spațiu central, mingea „lor” ajunge astfel la fundașii laterali, unde îi aștepta „celula laterală de lichidare”. 🙂

Da, oameni buni, în opinia mea, secretul apărării noastre ireproșabile este construcția celulară a echipei, dar – în contrast cu teroriștii islamiști – aceste celule „se cunosc” între ele, de fapt se nasc instantaneu, în funcție de evoluția jocului. O celulă primordială este – așa cum am mai spus – aia cu Urko+Deac+Culio, care elimină construcția adversarului pe centru. Mai sunt acolo și mijlocașii laterali pentru eventuale „haite”, dar ei preiau sarcini defensive clare în primul rând. Cum mingea ajunge – oarecum obligat de evoluția primei celule – în lateral, se naște celula secundară laterală (fie pe dreapta, fie pe stânga), aia în care apare fundașul lateral, interul de pe parte aia și mijlocașul lateral corespunzător, sub „supravegherea atentă” a închizătorului unic (Hoban), gata oricând să se bage în celulă pentru a oferi densitate și – în mod automat – șanse suplimentare de deposedare. Practic, echipa invită adversarul în zone de teren sigure, unde recuperarea mingii este mai ușoară.

În atac? Aparent „din mușchi”, dar ar fi o constatare cam simplistă, s-o recunoaștem. Ca și în cazul fazei defensive, și în atac apar anumite scheme aparent simple (și nu foarte numeroase), dar exersate până la epuizare și interpretate de niște jucători foarte valoroși și experimentați. Care fac o risipă de energie în a se demarca permanent între liniile adversarului, iar calitățile individuale ale interilor (Culio, Deac, poate Nistor) permite și pasele „printre” și pătrunderile pe culoare create în primul rând de Urko și de mijlocașii laterali.

Avem un lot doar aparent „stufos”, vedem că destule „prospături” aduse cu mare tam-tam nici măcar n-au debutat în Liga 1 (chit că au făcut toată pregătirea de vară, vezi Pelayo etc.), sau au primit doar câteva minute (Moutinho). DP în mod evident nu face favoruri nimănui în a risca un meci cu jucători nepregătiți, în ciuda folosirii cam premature a lui Balde, să nu mai vorbim de folosirea agresivă, permanentă (când nu e suspendat) a lui Culio… 🙂

Da, o să-mi spuneți că e cam suspectă faza asta cu retragerea echipei în R2 ale meciurilor… Pe naiba! DP nu-i prost, știe foarte bine că „centrul de greutate” al echipei (care asigură și golurile necesare, inclusiv pregătirea fazelor premergătoare), este compus din jucători trecuți de 30 de ani, jucători care trebuie să se și odihnească un pic (în mod activ, dacă vreți). Când obiectul este atins (2-0, scor periculos!), echipa reduce evident viteza în R2 (pentru mine e clară treaba că mișcarea este – corect! – comandată de DP). E nevoie de forța lui Culio, Deac, Hoban etc. și în meciurile viitoare.

Echipa nu e foarte spectaculoasă, e un „tanc”, care – chit că-l știi de zeci de ani – tot te bagă-n pământ… OK, vor veni și meciuri mai puțin reușite (probabil și rezultate mai puțin bune), dar speranța noastră se leagă – fără discuție – de abilitatea lui DP de-a reseta permanent acest lot (aparent) numeric, dar care – cu trecerea timpului – trebuie să devină unul omogen, atât ca pregătire fizică, cât și în planul calității individuale a jucătorilor. Altfel, Culio va avea nevoie de un concediu de 3 luni în iarnă… 🙂

Caracterizări individuale? DP n-o să fie de acord (la el contează grupul), dar haideți să încercăm, totuși! Surprinzătoare (dar și eficientă) prezența de 100% a lui Vâtcă în poartă și a lui Muri în linia de fund. Un mare bravo ambilor, pentru că au pus umărul într-o perioadă foarte grea (în ciuda rezultatelor) a echipei. Perioada de întrerupere a campionatului îi va „direcționa” probabil spre banca de rezerve, dar și așa trebuie să recunoaștem contribuția celor doi în obținerea celor 19 puncte (din 21) în primele 7 etape. Mai sunt acolo niște „foști” precum Camora, Deac, Păun, Nouvier și Omrani, folosiți sistematic de DP. Urko e un pivot care câștigă peste 50% din mingile aruncate pe el (bufa și pe-a doua), multe dintre aceste mingi câștigate ‘on air’ ajungând la coechipieri… Manea, mai puțin spectaculos ca Tiago (în atac), dar infinit mai sigur în apărare ca „hăbăucul” și așa mai departe…

Parcă văd că DP mai inventează ceva și la Timișoara… Ceva mai „neimportant”, așa, dar suficient să facă o mică/mare destabilizare a celor de la Recaș. Nici nu mă mai interesează, până la urmă, și parafrazând acel antrenor din bancuri: „mizda păsii, 2-0 să fie”… 🙂

UPDATE – vă prezint şi notele finale acordate după meciul contra voluntarilor:

HAI CFR!!!

118 comentarii

  1. Daca te uiti individual la mijlocul nostru actual,ti-ai explicat in mare evolutia din acest inceput de campionat.Hoban,Culio,Deac oameni cu valoare de nationala care au reusit sa tina departe focul de careul nostru ,chit ca am luat pozitii defensive.Remarcabila imi pare evolutia lui Hoban care pe langa acuratetea interventiilor este si post de goleador.Daca ne uitam de ex la Pintili care meci de meci are interventii la limita(portocaliu,intre rosu si galben) al nostru Hoban pana acum a fost foarte delicat in interventii.
    Apoi un alt atuu a constat in forta atacantilor,care au dominat fizic apararile si-n special la fazele fixe.
    As miza pe benzile laterale pe viteza lui Nouvier si Paun.Omrani imi pare intr-un usor recul fata de campionatul trecut.Parca fizic nu sta bine,ceea ce nu-i permite sa tina mai mult de obiect.
    Urmatoarea etapa cu Recas imi pare esentiala,avand in vedere ca dupa urmeaza o pauza pentru meciurile Nationalei si apoi urmatoarele jocuri acasa sunt cu fcsb si csu craiova.Aceste rezultate vor influenta decisiv pozitia noastra la finalul turului.Timisorenii nu mi-au placut niciodata si au un joc la ciupeala si oarecum asemanator cu al nostru.Ramane de vazut daca reusim sa-i punem in dificultate.Din nou va trebui sa suportam simularile infinite ale lui Croitoru & compania.

    Apreciază

  2. Desigur, acest trio este peste tot ce există pe tarabe în Liga1. Și individual, și ca grup. Hoban merita convocarea în lotul național fără discuție, în acest moment e cu două clase peste ocupantul locului 2 al acelui post (care nici nu știu cine e, că nu e neapărat vorba de Pintilii). HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

  3. @Bela parerea mea e ca declarația lui Maftei vis-a-vis de suporteri a fost un fel de „ba pe-a ma-tii”. Din cate tin eu minte, declaratia lui Maftei a fost raspunsul dat unui reporter care l-a întrebat dupa un meci in Gruia ce parere are despre faptul ca a fost injurat. Realist vorbind, discuția referitoare la numarul de suporteri e fara sens. Nici noi nu suntem atat de multi pe cat ne place sa credem, nici voi nu sunteți atat de putini pe cat vrem sa credem. Si viceversa. Si „U” si CFR au suporteri foarte putini. Ma refer la suporteri „hardcore”. Diferenta e de maxim cateva sute. „U” ii are pe aia care au mers la stadion si in Liga a 4-a. Daca CFR-ul ar fi fost in aceeasi situație probabil numarul suporterilor era tot pe acolo. Restul sunt buni clujeni, suporteri de rezultat care „tin cu cine castiga”, altii sunt suporteri de Liga 1 care nu se injosesc sa mearga la meciuri in ligi inferioare.

    Apreciază

      • Câte ţigle lipsă de pe casă poate avea un jucător care intră într-un joc de „ba pe-a mătii” cu suporterii? Ce să te aştepţi de la el? Mai că-mi vine să şterg ce am scris ieri, cum că nu-s de acord cu fluieratul jucătorilor. 🙂

        Apreciază

        • Față de Târnacop, care ne-a arătat fundul, pot spune ca Maftei a fost chiar finuț. Da no, dacă te deranjează atât de mult fluierăturile, fă-te frate medic sau inginer, in meseriile alea ai parte numai de aprecieri din partea oamenilor 🙂

          Apreciază

        • E perfect normal sa-l fluieri pe Maftei dupa declaratia aia. Nu e normal sa-l fluieri pentru ca si-a cerut banii. Acuma fiecare stie de ce l-a fluierat pe Maftei.

          Apreciază

          • Mă gândesc că, dacă unii l-ar fi fluierat pentru că şi-a cerut banii, aceiaşi oameni i-ar fi fluierat şi pe Muniru şi Tade când au venit în Gruia cu Steaua (aşa-i zicea în 2015 🙂 ), doar figurau şi ei în tabelul creditorilor, deci şi-au cerut şi ei banii.

            Apreciază

            • Nu poti compara situatia lui Muniru si Tade cu situatia lui Maftei. Muniru si Tade nu au fost amanati luni de zile prin comisii asa cum au fost Maftei si Ganea pentru ca apoi clubul sa intre in insolventa. Probabil ca senzația de teapa simtita de Maftei a fost un pic mai puternica decât senzația de teapa simtita de Tade și Muniru. Probabil de aici si diferenta de atitudine.

              Apreciază

            • Probabil ca senzatia de teapa simtita de conducerea clubului vis a vis de Ganea si Maftei a fost mult mai puternica decat in cazul lui Muniru si Tade. Probabil de aici si diferenta de atitudine.

              Apreciat de 2 persoane

          • Nu e normal ca gurita sa acuze public clubul CFR ca isi aranjeaza meciurile cu arbitrii. Nu e normal ca Hagi sa-l injure in timpul meciului pe Camora. Nu e normal ca galeria rapidista sa vin in Gruia si sa scandeze ‘afara, afara, afara cu ungurii din tara’. Asa, si? Ce-i cu asta?

            Apreciat de 1 persoană

    • Da, DP este -fără discuţie- cel mai bun antrenor (măcar în plan tactic) care a fost în Gruia. Putem discuta eventual despre Mandorlini, dar la el scorul preferat era 1-0, ca la toţi italienii… 🙂

      Apreciază

  4. Avem un nucleu de jucatori de top. Astept eficienta lui Omrani si vom vedea Balde (am incredere in el, se vede ca stie cu mingea) Urko este eficient in careu. Avem lot vb lui Petrescu ca mai bine” ma dore capul ca las jucatori buni pe banca”. Jijii este disperat si ne ataca din nou, cu prostia lui cunoscuta cand are ocazia.DP stie ce face si stie ce vrea la echipa. Suntem cei mai buni si vom fii si mai buni !!!! HAI CFR !!!!

    Apreciază

  5. Mie mi-ar părea rău ca Vâtcă şi Mureşan să fie “direcţionaţi” spre banca de rezerve. Lui Vâtcă i s-a montat deja ghilotina deasupra gâtului, dar nu cred că Dan Petrescu îl va scoate înainte de a primi un nou gol, după cel încasat la Botoşani. Aşa că nu sunt sigur dacă Arlauskis va reuşi să debuteze la CFR în acest campionat. 🙂 Este ciudat că multă lume aşteaptă şi transferul izbăvitor al fundaşului central care să înlocuiască cealaltă „veriga slabă”, pe Muri. Dacă am fi jucat până acum cu Luchin (cu vreo 10 selecţii la naţională) sau cu Horj, iar acum s-ar fi realizat transferul izbăvitor din Serie B sau din Segunda División şi ar fi venit Muri, toată lumea era bucuroasă şi uşurată. 🙂 Nu înţeleg scepticismul unora, Mureşan are un fizic excelent, joc de cap foarte bun, ştie să citească jocul, nu este tipul jucătorului predispus la gafe, îi serios şi are mereu o atitudine pozitivă în joc, s-a „sudat” foarte bine cu Vinicius, mi-ar părea rău să-şi piardă locul în echipă doar pentru că n-are un „nume”.

    Apreciat de 3 persoane

    • În mod normal Vâtcă şi Muri nu pot fi scoşi (cel puţin în acest moment) din formula de start, tocmai din cauza celor prezentate de tine. Dincolo de proverbul ăla (că echipa câştigătoare nu se schimbă), DP nu-i prost (deloc) ca să facă ravagii în echipă, mai ales în defensivă. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Asta-i o pagina din romanul: sa plangem dupa miriuta. La fel si vatca nu are toate calitatile unui portar de top, in primul rand are 1m inaltime + e nesigur in multe faze, tu crezi ca aveam tot timpu asta un super-vatca si nu stiam? Nu a luat gol datorita asezarii bune in teren a fundasilor. La fel cum am trecut de la miriuta la petrescu asa trebuie si aici. Muresan e ok dar daca vine unu care e mai tehnic si poate aduce un plus de ce sa te opui? Nu e nime abonat la echipa cfr care e in formare in caz ca nu am uitat. Ma gandesc ca vatca ramane in cupa si campionat cand jucam in Europa. Toti cei adusi sunt un castig, poate doar vlad si bokila sa fie tepe, deci probabilitate de succes peste 80% ca urmatorul transfer sa fie reusit.

      Apreciază

      • Bineînţeles că e o pagină din romanul să plângem după Miriuţă. 🙂 Aşa-s eu mai nostalgic, am plâns şi după Miri, şi după Mincă, şi după toţi cei care au plecat la un moment dat de la CFR. Am plâns şi după Dacia mea veche de 25 de ani, până m-am prins că Passat-ul nou parcă-parcă îi cu ceva superior, chiar dacă a trebuit să arunc şurubelniţa, că n-am găsit nici de-al dracu jigleru’ să reglez relantiul. 🙂 Cu cele 80% aş mai aştepta puţin. Vlad şi Bokila au reuşit măcar să ajungă în situaţia de a „demonstra” că sunt posibile ţepe, dar mai sunt şi alţii (Duka, Luchin, Pelayo, Moutinho), care nici măcar de atât nu au fost în stare. 🙂 Până la urmă, din 19 jucători noi (inclusiv H. Moldovan, Veres şi Balici, care au şi plecat), doar 5 au reuşit să se impună pănă acum: Manea, Vinicius, Hoban, Culio şi Urko Vera. Fie 6, cu Nistor. Dacă vine un fundaş mai tehnic şi poate aduce un plus, tot aşa îl poate schimba şi pe Vinicius, care nu-i cu nimic mai tehnic decât Mureşan.

        Apreciază

        • Ai dreptate..stai ca am uitat de restul jucatorilor transferati, defapt nici nu am mai auzit de ei de ceva vreme….ideea e ca mereu e loc de mai bine, si mie imi place peteleu de exemplu, dar cand il vezi pe culio cu mingea la picior iti reamimtesti cum tre sa arate fotbalul…si intelegi ca miriuta &co a fost doar varianta de criza. Eu am fost printre aia fara suflet care s-a bucurat cand a plecat miriuta, nu a fost niciodata ceferist, asa am simtit…la fel si hoban, se simte ca nu e ceferist si nici nu vrea sa devina, la celalalt pol culio se vede ca pune suflet….e acum caut si eu nod in papura, ca nu sunt obisnuit sa mearga cfr-ul asa bine. Ideea e ca e ok si cu sentimentalismul dar mai imbucurator e ca se face trecerea la un super-cfr. De cand nu ne-am mai plictisit in rep2? Cu miriuta traiam periculos cu fiecare adversar, cu dan stii ca dai 2 boabe si apoi stai linistit ultima ora din meci :))) nu l-ai vazut pe niculescu ca nici nu stia saracu cum a pierdut, acum echipele mici se tem iar de cfr. Jiji a zis ca si el vrea atacanti multi cum are cfr, singurul minus e ca nu avem cine sa combata campania negativa de denegrare a imaginii…si eu aveam argumente mai bune decat muresan la digi saptamana trecuta…scuze ca am vorbit despre 100de lucruri

          Apreciază

  6. Daca tot e sa citam din Bregovic, am putea spune ca DP baga „gas gas” la CFR si pana acum ii iese de minune. Sunt curios oare ce mai declara acum marele antrenor guritza dupa chinul cu cei de la Sepsi, salvati doar de interventia unui fundas advers si de penaltyul discutabil, transformat cu emotii. @Kiruj, da’ piesa „alkohol” a aceluiasi autor, nu-ti (mai) place ? 🙂 🙂

    Apreciază

  7. Am finalizat şi notarea „voluntară”, sinteza este „updatată” şi în articol. Au fost prezenţi 27 de tribunişti, DP a primit 7.9, echipa doar 7.2. De această data nota 8 n-a mai fost atinsă de nimeni (Culio fiind la maxim cu 7.9), Vlad având „doar” 6.5. Sunt reactualizate şi tabelele clasice, regăsite la „sondajul lui kiruj”. HAI CFR!!!

    Apreciază

  8. Nici un om normal,nu va injura un jucator pentru ca,isi cere banii.Exemple sunt destule,au venit au jucat la alte echipe si au fost aplaudati.Dar maftei asta este o cioara nesimtita,fara caracter.El prefera sa-si piarda banul numai sa falimenteze clubul.Are 100% dreptate referitor la contract,dar de aici ,pana la comportamentul de toata jena pe care l-a avut ,este cale lunga.Na,de aia este injurat,doar el si cioara cealalta ganea,ceilalti au fost primiti bine.Plus ca ,maftei ar trebui sa se planga cel mai putin.Stie el de ce.

    Apreciază

  9. Surprinzator,de asta data,in opinia mea,media notelor este mult mai realista,mai obiectiva,mai aproape de adevar si in concordanta cu participarea si contributia jucatorilor in desfasurarea meciului si a obtinerii victoriei;o singura exceptie,nota prea mare acordata lui Omrani,care inafara golului inscris si acela cu emotii si-a batut joc de toate fazele la care a participat si de toate mingile primite pe care le-a expediat cu nonsalanta aiurea;atata timp cat lucrurile merg bine,nu cred ca este recomandat sa se schimbe ceva fundamental in formula de echipa,doar daca se impun masuri urgente si radicale,ori,acum, nu este cazul si nici nu avem acei valorosi jucatori care sa-i inlocuiasca!;de aceea,deocamdata,nu se impune trecerea pe banca a „veteranilor”Vatca si Muresan,desi cei doi,doar in campionatul recent incheiat pareau a fi cele mai valabile rezerve;jucand meci de meci,baietii si-au reintrat in ritm si in”priza directa”,recapatandu-si increderea si forma sportiva de alta data!

    Apreciază

  10. Da, notele par -într-adevăr- destul de apropiate de realitate (dacă putem vorbi de așa ceva…). Nici diferențele de apreciere la nivelul jucătorilor nu sunt exagerate, cu excepția lui Nistor, care a primit note între 3 și 9. HAI CFR!!!

    Apreciază

  11. Nimeni n-a vazut analizele arbitrajelor de ieri la digi ? Acest curvanescu efectiv isi bate joc de realitatea din teren, astefel, la meciul wc-ului cu Juventus, la un penalti clar neacordat lui Juve, a tot explicat ca nu se vede bine bararea cu bratul a atacantului juventin, deci nu se poate pronunta . Vai, vai, daca era aceeasi fraza in careul nostru, indignarea era maxima,” trebuia sa fie penalti si cartonas cel putin galben, conducerea CFR-ului stie cum sa-i trateze pe arbitrii ” samd , urmau intreventiile isterice ale lui fecali si porumbou . PS. Acasa la noi, pe tribuna CFR, mai intra si suporteri ale altor echipe . Asta poate fi ok, daca nu suntem atacati, cum e cazul lui Vladimir ( o fi si mici exceptii, dar in marea majoritate ale interventiilor lui totul a fost pertinent ) . Dar sa fim atacati, asta nu mai este normal ! Ba mai mult, am ajuns sa fiu jignit de vaj, si repet, asta la noi in casa . Eu personal nu intru in dialog cu acest tip, pt care construirea unui stadion de 5 stele in Alexandria din banii ardelenilor este ceva nu numai normal, dar si obligatoriu . Nu si pt Timisoara, Brasov, Sibiu etc care contribuie masiv la buget, deci unde-i echitatea ?! Si atentie, n-am vorbit de nici o independenta sau alte tampenii similare, e pur si simplu vorba de cat iti returneaza statul mafiot din contributia ta la buget . De ex, Teleormanul contribuie cu 100 lei, dar primeste 1000, Timisul contribuie cu 10.000 si primeste 1500 . Iar la Teleorman, cu echipa modesta in liga a treia, se face stadion nou de milioane de euro, la Timisoara, cu o echipa in prima liga si doua, in cea de-a doua, fara stadion nou . Asta da corectitudine !

    Apreciat de 1 persoană

    • Lasa Bela,ca vor mai construi si o pizda fara stadion la bucale,pentru dinamovisti.Am vrut sa spun stadion fara pizda😁😀😠😋😊😎☺😇😂

      Apreciază

    • In principiu ai dreptate. Dar sumele sunt exagerate. Teleormanul contribuie cu 1000 de lei primeste 1480lei. Clujul si Timișul contribuie cate 1000 lei si primesc cate 440lei inapoi. Oricum, Clujul si Timisul stau mult mai bine decât Bucuresti (110lei), Constanța (140lei) si Ilfov (158lei)

      Apreciază

    • Mai Vass Bala, daca vorbesti despre mine, ma pomenesti in comenturi catre terti, nu mai poti spune ca nu ma bagi in seama. Nu dialoghezi cu mine, dar vorbesti despre mine. Eu vreau sa dialoghez cu tine, daca am sa-ti reprosez ceva, ti-o spun direct, nu te parasc la altii. Uite ce e:

      1. Nu te-am jignit cu nimic. Conceptiile mele sunt tembele, spui? E opinia ta. A mea e ca opiniile tale sunt imberbe, vadesc lipsa de experienta, copilarie. Nu-i o insulta, nu mai mare ca a ta. De acord? Probabil ca nu.

      2. Nu am zis si nici nu cred ca e corect ca Alexandria sa beneficieze de un stadion in timp ce orase mai mari, care au echipe (la dracu, echipe, asta e ratiunea de a fi a unui stadion) sa nu aiba! Nu sunt fan Liviu Dragnea, nu l-am votat si nici nu o sa il votez.

      3. Echitatea, draga Vass Bela? In afara de coruptia endemica ce ne afecteaza pe toti, banii aia pe care ii ia guvernul central tin amaratele de scoli din Vaslui, spitalele in care cad peretii din Botosani, orfelinatele, gradinitele si azilele de batrani din Calarasi. Tu, daca esti un om matur, cere ca banii tai sa fie investiti in mod productiv in Vaslui, Botosani, Vrancea ca sa nu traiasca la infinit pe ‘spinarea ta’, de vreme ce zici ca nu ti-ai dori independenta (si oricum nu se va intampla). Si in plus, priveste in perspecitva: in toate tarile exista diferente intre regiuni la un moment dat. Diferente care fluctueaza. Flandra e mai bogata acum ca Valonia. In anii 50 era invers. In anii ’80 Galatiul era, intuiesc, mai bogat ca (,) Clujul, investitia industriala a comunistilor fiind mai degraba acolo. Acum investitia privata o fi mai ales la voi (comparand nu cu Bucurestiul, sa fii convins!), dar poate fluctua in viitor, mind that!

      4. Nu vrei sa discutam? No biggy. Insa de ignorat nu ma ignori de vreme ce ma citesti si le reproduci altora ideile mele Fii serios, poti discuta oricand cu mine, asa sudist, mitic si militean afurisit cum sunt. Eu vezi ca n-am ‘jene’ din astea, chit ca esti bozgor revizionist (joke alert* – ca iar zici ca te insult la tine acasa). 🙂

      Apreciază

  12. Bela,eu fac tot posibilul sa scapam d Vlad,si tu incepi sa-l apreciezi.Asa nu pleaca in veci de aici.Desi,trebuie sa recunosc ca,mi-a picat bine acel hai CFR cu Sepsi ( ok,motivele nu le discutam)😂😁😇☺😎😁😊😋😠😀

    Apreciază

    • Vezi daca nu ma bagi mereu în seama? Am spus-o si anul trecut înainte de un meci cu Chiajna. Pe vremea aia nu ii suportam. Dar sezonul asta nu am de ales. Tin cu ei. Vreau sa pice Sepsi 🙂

      Apreciază

  13. Cineva zicea ceva despre Zalau si Simleu, apropo de favorizarea sau defavorizarea unor orase sau judete . Salajul cred ca primeste cam cat da, si da destul, mai ales prin cele doua mari unitati industriale, Tenaris ( tevi din otel ) si Michelin ( anvelope ) . Zalaul e din ce in ce mai cochet, plina de case moderne si masini scumpe . Avem si doua echipe sponsorizate de bugetul local, volei masculin, campioana, handbal feminin, locul 4 . M-am nascut in Cluj, tin cu toate echipele de-acolo, dar sunt mandru de orasul care m-a adoptat si care in 2-3 ani cred ca va putea candida la cel mai cochet oras de pana la 60 mii locuitori . Chiar daca n-avem un stadion nou de miloane de euro …

    Apreciază

    • Na,la asta nu m-am gandit.Hai sa ne organizam noi doi si sa iesim la un protest.Si,pentru ca este la moda (vezi,u si dinamuia) sa cersim si noi stadion ,cu sau fara pizda.😀😀😀😀😀😀😀😂😂😂😂Zalaul merita hai FC Zalau

      Apreciază

  14. Din pacate am vazut ieri analiza Digi legat de meciuri. Am ajuns la concluzia ca Craciunescu este un jeg ca si om(asta mai demult acum numai sa confirmat). Pe langa faptul ca nu a vazut exact cotul fcsb-ist in gatul juvenilului, nici de lovirea intentionata a bizonului(a doua etapa la rand) nu a zis ca era si eliminare, ca si la o faza asemanatoare la meciul celor de la iasi. Iar la atacul brutal asupra lui Culio incerca sa explice ce bine a facut lazar ” bine ca la si rasucit altfel se putea accidenta”. Iar cand parca Zicu a zis ca este de rosu direct faultul, a intervenit peste si la intrerupt si nu a lasat deloc sa mai vorbeasca altii. Doar la sfarsit a raspuns la intrebarea pusa de moderator „considerati ca lazar trebuia sa paraseasca mai devreme terenul”. Raspunsul il las sa ghiciti. Iar faza la care Culio a luat galben nemeritat nici nu a fost mentionat, acolo cred ca arbitrul a aratat de cate ori a fost tavalit si de aceea a dat galben. Poate Vaj are dreptate chiar o coalitie anti CFR nu este, dar le stam in gat si acest lucru imi da satisfactie, iar pe ei ii doare si inca rau. Hai CFR

    Apreciază

    • Am sa fac o Referire la andrei muresan. E un fundas central de picior stang decent, destul de constant si foarte serios. Problema care o vad la el este daca fundasul lateral urca f mult . Aici deja are ceva carente de pozitionare si de viteza. La apararea in 4 e bun. Cand ramane doar el si vinicius il vad mai bulversat si derutat. In rest eu zic ca are postul de titular acontat pe merit….vom vedea ce va fi.

      Apreciază

  15. Vizavi de interpretarea fazelor de catre Craciunescu,marea cacialma nu este de verdictul in sine asupra unei faze care in general este corect………..ci de omisiunea unor faze care nu sunt examinate.Daca retineti tam tamul cu dinamo cu penaltyul la noi.El incerca sa ne spuna ca nu-l ajuta reluarile si ca vede ca mingea-l loveste in piept.Dar un arbitru experimentat trebuia sa faca o legatura de cauzalitate intre toate detaliile pe care i le dadea faza.De la inceput se vedea bratul departat de corp a lui Nedelcearu si-n momentul in care are loc contactul bratul se duce-n spate.Da ,mingea-l loveste in piept,deviaza in lateral si-i loveste bratul care se duce-n spate.Dar el nu spune nimic ,folosindu-se de putinele imagini oferite de televiziuni.
    Nu mai vorbim ca in aceeasi partida nu s-a spus nimic de penaltyul clar la Nouvier si eliminarea usoara la Culio.
    Tot asa la ultima partida cu voluntari(Naum din studio era surprins de supararea lui DP pe arbitraj) cerandu-i parerea lui Craciunescu care in parte ii da dreptate arbitrului.La faza in care Culio este trantit de Costin Lazar,Cracanescu admite ca la o adica poate fi axtinsa interpretarea la o brutalitate si implicit rosu direct.Si eu admit ca a interpretat normal mai ales ca erau faze fara echivoc.
    Dupa partida am remarcat ca satenii au fost iertati de vreo 4 cartonase galbene fara discutii.Si ma gandeam la faze petrecute in prima repriza a partidei.Ei au dat 3 faze din repriza a 2 a.Aici este marea smecherie a bucurestenilor.Pun in discutie doar cateva faze care sa nu poata da o linia de tenta.Pentru ca minciuna poata sa fie si pasiva prin omisiune.
    Apoi daca vorbim despre schimbarea unor jucatori imi pare un lucru normal………..cand se accidenteaza ,cand vorbim de suspendari sau evolutii neconvingatoare.Fiecare trebuie sa-si castige locul in echipa prin evolutii.Ar trebui sa fi masochist sa-l schimbi pe Vatca cand el apara poarta cu succes.Nu vorbim de faptul ca este rotita unui angrenaj.

    Apreciat de 2 persoane

  16. Gica, se mai dau si faze controversate, dar curvasescu cand e vorba de wc are interpretari hilare . La meciul cu Juventus, un atacant a fost cat se poate de clar barat de aparatorul wc-ist, deci penalti si galben, dar curvasescu a zis ca la reluari nu exista un unghi mai favorabil, asa ca nu poate sa dea un verdict . Mai suparator este, ca atunci cand e vorba de noi, totul e clar pt el, adica greseala mare de arbitraj in favoarea noastra . La faza amintita de tine cu hentul la Nedelcearu, chiar ca nu s-a vazut foarte clar in reluari, dar pt curvasescu a fost clar, mingea nu loveste mana , deci nu-i penalti ! Cu wcsb, reluari clare ca lumina zilei, faza de penalti de manual, dar pt el, reluarile nu-s clare ?! Si da, ai dreptate, se practica la greu omisiunile, asa a fost si la meciul cu turbatii, nimic despre penaltiul nedat la Nouvier si nimic despre iertarea lui Filip de rosu ! concluzia, curve ordinare, banditi in slujba lui fecali !

    Apreciază

  17. Am mai scris aici,un coleg dinamuist,a fost la meci si a sta in spatel portii pe undeva.Na el a spus ca,,dupa ce mingea l-a lovit in piept pe maidanez,i s-a prelins pe mana.Se si amuza pe nervii mei cand imi spunea ca-s baieti detepti cei de la tv,aratand doar ce le convine si pana unde le convine faza respectiva.

    Apreciază

      • Mai rezist.Dar dupa cum ti-am spus ,la soare nu pot sta,daca vreau sa mai traiesc.Asa ca pqna pe la zece la inot,dupa la umbra dupa ora cinci din nou.Noroc ca nu sunt afectat de tratamentul cu interferon.😀😀😀😀😀😀

        Apreciază

  18. Luis , te-ai dus in localitaea aia , faimoasa , care incepe cu „P” ???? Io iti urez soare insorit si sa stai cat mai mult cu buricu-n sus si cu degetu-n apa ( ca mie, asa-mi place !)

    Apreciază

  19. Pe la orele 18.15 mi-am facut drum prin Cetatuie;am iesit cu nepoata la plimbare si m-am oprit pe CMC,unde spre satisfactia mea CFR-ul se antrena de zor;timp de 15`,cat a avut rabdare sa stea nepoata-mea,am urmarit doar exercitii de fizioterapie;am remarcat prezenta unui necunoscut fotbalist negroteu cu fizic de atlet;nu l-am remarcat pana acum,nici n-am avut timp sa aflu cine-i(?!)

    Apreciază

  20. Apropo de arbitraj, Costin Lazar a facut un fault de cartonas portocaliu in prima repriza, neprimind nimic; apoi placajul de rugby la Culio a fost rasplatit cu galben, dar prea tarziu. Si DP vorbea de 2 eliminari la comunali, una cred ca era la Lazar.

    Apreciază

    • Bai, baiete ! N-ai terminat o data ????? Vorbeste – si tu- despre fotbal, despre Dobrin, Doru Nicolae, Radu II…..Despre „focu’ la ei…” …Tu (si nu numai tu ! ) faci ca; „Orogeneza Hercinica Alpino-Carpato-Himalaiana ” sa se accelereze ….Si mai ales Carpatii !!!! Cauta pa „gugle ” ce-i aia „orogeneza”, daca nu stii…Ori, du-te pe gsp, prosport…..Lasa-ne pe noi! Scrie despre fotbal, chiar daca spui ceva impotriva noastra . WINETTOU! (nu tu, untule -adica „Vaj” in ungureste- Winettou ii „fratele meu de cruce” fugit in England sa le fure pita la pruncii de acolo) !!! Iar ai luat-o pe aratura ???? Bai !! Lasati politica patriotarda ca nu sunteti pruncii lu ‘ VaginTudor……..!!!!

      Apreciat de 1 persoană

      • Scuze no! Eu am mai spus ca mie imi place Romania mare si dodoloata. Si vreau sa ne unim si cu Basarabia. Asta e. Cat despre furat painea, n-am cum. Are Statul grija de ăștia. Au toate motivele sa NU munceasca. Daca nu muncești primești totul pe tava: jobseaker allowance, child benefits (deci cu cat mai multi copii cu atat mai bine), housing benefits. Inclusiv bani de bere dacă se declara alcoolici (40lire/saptamana). Bine, poate faptul ca locuiesc in Swindon ma face sa generalizez. Swindon e orasul cu cea mai mare densitate de chavs/km2 🙂

        Apreciat de 1 persoană

        • Vladimir, nu-mi trimiți, te rog, o poză cu fața ta (de Swindon)? Fără supărare, nu-i nimic personal, dar trebuie să te recunosc înainte să te calc cu mașina, să nu șifonez unul nevinovat. Mașina mea e cea care are un abțibild cu Oxford United, dar nu cred că apuci să-l mai vezi… 🙂

          Apreciază

      • @brightside, nu asta era miza. Duelul verbal Kelemen-Plesu are ceva dintr-un Steaua-CFR. E in termeni moralisti. Plesu: ‘Alianta cu Dragnea e indoielnica moral!’ Kelemen: ‘Ati facut parte din guvenul Iliescu la mineriade, nu vorbiti dvs de morala!’ Ma amuzam pe schimbul asta de replici cvsi-ipocrit din partea ambilor.

        Sunt sigur ca sunt si unguri stelisti, nu am naivitatea sa cred ca ungurii-s prin nastere ceferisti. Chiar nu asta am vrut sa subliniez.

        Apreciat de 1 persoană

    • Mirare adresată neintelectual „la” intelectul celui ce-a văzut în dialogul „Kelemen v(s). Pleșu, un preambul intelectual la CFR-FCSB”: oaaaaai! și din care neuron a țâșnit constatarea, din ăl pe care ți-ai tatuat ghioaga intelectuală sau din ăl cu care-ți antrenezi mușchiul cugetător?

      Apreciază

  21. Cineva i-a dat nota 3 lui Nistor. Eu cred ca s-a uitat la vreun meci de cand juca la Evian.
    Omul a facut un meci foarte bun.
    Vlad a fost destul de discret, nu am vazut vreo incursiune periculoasa, e momentan sub Camora.
    Vatca a avut doar o minge de scos, semn ca apararea noastra functioneaza, dar a dat un chix si era s-o patim.
    Excelent jocul prestat de Hoban si Culio, sper sa-i tina plamanii pana la final, varsta fiind un impediment, dar „avantajul” lipsei meciurilor din Europa va fi extrem de important in speciala pana in decembrie, cand ar trebui sa ne distantam in campionat cat sa privim cu alt tonus spre 2018.

    Ma asteptam sa avem un adversar periculos, dar ma bucur ca m-am inselat. Urmeaza Timisoara, o deplasare grea, o victorie ar fi exceptionala in vederea jocului de peste 2 saptamani cu Craiova, in care sper sa-i vedem la lucru si pe Arlauskis si pe Balde.

    Apreciază

    • @Vasile Dan: într-adevăr ciudată (de fapt nemeritată) nota aia de 3 la Nistor, dar o notare” absolut profesionistă nu vom avea niciodată, şi -înclin să cred- că nici nu e nevoie… Să nu mai spun că nici nu ştiu dacă există -pur şi simplu- notare profesionistă… 🙂 Poate la BAC, dar te asigur, că nici acolo… 🙂 Pe de altă parte, când numărul „notanţilor” e undeva pe la 25, vedem de regulă un rezultat destul de apropiat de adevăr (adevărul cui? aş putea întreba retoric…), dispar fluctuaţiile mari în a aprecia un jucător sau altul, dar şi aşa apar mai mereu excepţii. E vorba -evident- de subiectivisme, din care cea mai prezentă este transpunerea părerii notantului despre jucător (ca om) în procesul de evaluare ca fotbalist (lucru evident greşit), lucru şi mai vizibil la Nistor, care e perceput mai de toată lumea ca unul agramat etc. şi în consecinţă primeşte din această cauză multe „subevaluări” nemeritate. HAI CFR!!!

      Apreciază

  22. Foarte bună comparația echipei cu tancul. Pe timpul războiului tancul era o armă temută pentru inamic. Emana forță, siguranță. Foarte robustă dar destul de mobilă, se putea deplasa rapid pe teren drept, călcând tot cu șenilele, ape,șanțuri,baricade. Multiple posibilități de tragere, cu armamentul din dotare. Teoretic indestructibil de la distanță. Doar prin acțiuni individuale curajoase și riscante puteau fi atacate, cu ceva șanse, cu grenade de mână sau cocktail-uri Molotov, din imediata apropiere.
    Echipa arată tot mai bine, ne-am convins și de calitățile indiscutabile ale lui DP.
    Dezolantă în continuare liniștea din tribune, în ciuda prezenței destul de numeroase din tribună.
    Hai CFR !!!

    Apreciază

  23. Gica10, cu ceva întârziere mă voi întoarce la cele spuse de tine despre Hoban (în primul comentariu la acest articol). Da, ai perfectă dreptate, Hoban este punctul de siguranţă în toată construcţia asta marca DP… Îţi spun sincer, băiatul nu mi-a fost foarte simpatic (mai ales când juca la văleni), dar nici antipatic n-a fost niciodată. Văzându-l acum la CFR, poate şi datorită subiectivismului inevitabil, el pare un jucător cu o inteligenţă de joc ridicată, care cunoşte la perfecţie trucurile închizătorului unic (cum era şi Gomelt, dar şi Petrucci în multe cazuri, dar peste amândoi), mereu ştie în care „celule” trebuie să se bage, are un rol determinant în a asigura progresia pozitivă (preluând mingile de la apărători, vezi şi sarcinile lui Nascimento în era Miri), apare deseori şi în faţa careului advers (sau chiar în careu, nu foarte des, totuşi, având grijă mereu pentru a-şi păstra şanse de repliere în caz că pierdem mingea). OK, e cam la sfârşit de carieră (dar care dintre „cei trei magnifici” de la mijloc nu e…), dar în acest moment (şi strategia conducerii este „de moment”, e evidentă treaba asta) este cel mai bun închizător din Liga1. Nu sunt convins că ar avea prestaţii la fel de appreciate în sistemul 4-2-3-1. HAI CFR!!!

    Apreciază

  24. Şi tot despre Hoban: aşa e, joacă incredibil de curat pentru acel post expus cartonaşelor, lucru care se explică şi prin ştiinţa jocului (plus efortul aproape inuman pentru a fi mereu în preajma adversarului), dar şi prin desele sacrificii făcute de cei doi interi (Deac + Culio), care opresc foarte sus dese atacuri, uneori cu preţul unor cartonaşe galbene sau roşii. Practic strategia este ca intervenţiile la sacrificiu să fie făcute cât mai sus, Hoban fiind -astfel- şi protejat de cei doi interi. HAI CFR!!!

    Apreciază

  25. Cei doi interi nu numai ca-l protejeaza pe Hoban,dar impreuna cu el este protejeata intreaga aparare;este meritul incontestabil al acestor 3″mijlocasi”ca am incasat,doar, un gol si i-au facut”mari”pe Muri,dar mai ales pe Vatca!

    Apreciază

  26. Corect. Beneficiarul ”protecției” de fier este în primul rând Vâtcă, Muri mai are totuși niște faze de ”măturat”. HAI CFR!!!

    Apreciază

  27. Muri este un jucator ok,mai ales pentru liga din rumunica.Si-a facut treaba si pe vremea lui Miri si isimface treaba si acum.Nu prea inteleg de ce vrea toata lumea sa-l scoata din echipa.Vatca in schimb ,chiar daca nu a primit goluri,afiseaza ,din cand in cand nesiguranta .Desi trebuie sa recunosc ca,a avut si niste interventii foarte bune.Momentan este si el ok ,dar pe termen lung,avem nevoie de portar care inspira incredre si stabilitate in poarta,cu Vatca eu, nu am acest sentiment.

    Apreciază

    • Nu stiu daca înseamnă ca e falit, sau ce isi pregătește (unele ziare spun ca vrea sa plece la turci). Ce știu cu siguranță e ca Viitorul nu are cum sa scape de depunctare (-9 puncte). Asta ii duce la 16 puncte distanta fata de locul 6. Si la cum joaca sezonul asta nu ii vad in stare sa recupereze un asemenea ecart.

      Apreciază

        • „În cazul în care această echipă se va retrage după ce s-a înscris oficial în competiţie sau dacă se va retrage sau va fi exclusă în timpul sezonului competiţional, atunci echipa de categorie superioară a clubului din Liga I sau 2 va fi penalizata cu NOUĂ puncte.”

          Regulamentul e foarte clar din punctul meu de vedere.

          Apreciază

    • Mi se pare ciudata explicația cum ca vrea sa reduca din costuri. Cat puteau sa fie costurile la Liga a 3-a? 100mii? 200mii? Dar cu siguranță o sa piarda mult mai mult din drepturile TV datorita depunctarii.

      Apreciază

  28. Acum am citit „dialogul” dintre Hunor si Plesu, nu stiam despre ce este vorba, dar mi se pare excelenta replica oferita de Hunor „patriotului” de Plesu. Auzi tu, „crampe etice” 🙂 Imi place tot mai mult discursul lui DP, unul echilibrat, de bun simt, fara sa coboare la nivelul ciobanului sau al altora care-i tin isonul. Asta pe langa calitatile incontestabile de antrenor. Un mare castig pt noi si o decizie inteleapta a celor din conducere ! Nimic despre „marele meci” din seara aceasta? Unde va e simtul „patriotic”? 🙂 🙂 PS. Scuze pentru abundenta ghilimelelor 🙂 Hai CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

  29. Dupa meciul tur, Alibec declara ca ne-a dat „peste nas” tuturor celor care n-au crezut in FCSB. El inca nu stie, saracul, ca cine da peste nas la urma, da mai bine. Si nici n-a avut mult de asteptat 🙂

    Apreciază

  30. Jucatorul de culoare despre care ne povestea Racheta ca l-a vazut la antrenamentele noastre si spunea ca nu il recunoaste este Mahamadou Ndiaye(fundas central) cotat la 500.000 euro si care a evoluat in ultimul sezon la Troyes in Franta. sursa:cheferetv.

    Apreciază

  31. As dori sa propun un project de sustinerea comuna echipei, impotriva campaniei anti-CFR din acest inceput de sezon. Fiind multi, care urmarim cu neputinta atacurile venite dinspre jiji”la Manita”, ar trebui sa facem un tabel cu toate greserile contra-CFR, cu proba video editata corespunzator, la fel cum facea mai demult Albusibiu, in 2012. Fazele pot fi indicate de catre utilizatorii de pe tribuna, iar apoi fazele video pot fi editate, si prezentate mai apoi, chiar de catre club. Ce parere aveti?

    Apreciază

    • Amokh, initiativa ar fi ok, dar nu stiu ce efect va avea, pentru ca oamenii sunt atat de usor de manipulat (prostit), iar media aceasta aservita si perfida are grija de acest lucru. Si in timp am invatat ca oricat de frumos ai prezenta ceva oamenilor si oricat de evidente si pertinente ar fi argumentele tale, oamenii vad ceea ce vor (sunt „ajutati”) sa vada si cred ceea ce vor sa creada. Hai CFR!!!

      Apreciază

      • Nu are rost pentru ca suporterii sunt deja radicalizati si traiesc in lumea lor si nu-i mai scoti nici cu slujbe. Cei care se obosesc cu sectiunea de comentarii, se obosesc ca sa-si expună parerile nu sa citeasca și sa ia act de părerile altora. Pentru unii FCSB e Steaua si Nea Gigi e om bun care da banii la saraci si asa o sa ramana in vecii vecilor. Pentru altii FCSB e WCSB iar el ciobandate e un puscarias si asa o sa ramana. Idem pentru unii CFR e condusi de ardeleni cinstiti care sunt furati de mitici. Pentru altii CFR e CeFuRa, cancerul fotbalului romanesc. Eventual, ocazional e echipa ungurilor. Sezonul asta nu pentru ca locul e ocupat de Sepsi (sper sa pice). Asa au fost invatati/manipulati si asa o sa moara. Orice articol/comentariu care e contrar opiniilor lor e manipulare.

        Apreciat de 1 persoană

  32. Amokh,gasesc initiativa laudabila si imperativa; ar fi un mod onest si necesar de actiune in apararea blazonului clubului CFR!;Pentru restabilirea adevarului si diminuarea(incetarea!)atacurilor mizerabile,a minciunilor,a insinuarilor,a umilintelor si jignirilor de tot felul,fara dovezi concrete,la adresa noastra ar fi de bun simt si de onoare sa editam o asemenea situatie;intr-o alta lume,normala, civilizata si responsabila,pt. toate aceste calomnii si invective aduse la adresa unei persoane,aici juridice,impricinatii-penali,ar fi fost trasi la raspundere si plateau inzecit,de nu-si mai permiteau aceasta continua circoteca penibila si jegoasa;daca conducerea accepta sa fie supusa in continu acestui tir verbal si linsaj mediatic,fara sa reactioneze,n-ar fi lipsit de importanta,ca macar noi,sa luam atitudine,sa reactionam intr-un fel,pt. restabilirea adevarului,macar din acest pdv.,al greselilor pro/contra noastra.

    Apreciază

  33. Mahamadou NDiaye are 27 de ani, 1,86 m , 17 jocuri in nationala Mali, in ultimele 4 sezoane a jucat la Troyes, prima liga franceza, anterior, 3 ani la Guismares, prima liga portugheza . Cv foarte ok, colegii de pe cheferetv care l-au vazut jucand au o parere foarte buna despre el . Sa asteptam oficializarea transferului, ar fi un mare castig pt echipa !

    Apreciază

  34. Apropo de ce scriam mai sus, cat de dobitoc sa fii sa-ti tatuezi chipul ciobanului pe brat si sa-ti numesti copilul Lako Gigi Becali Fabrizio?! Si mai esti si ardelean pe deasupra 😦 Ca omul e „lovit” la mansarda mi se pare evident, dar copilul ala ce vina are?

    Apreciază

  35. Winettou ! Vad ca esti „lideru’ da opinie ” pa site-ul asta …Ai , cel putin, 10 interventii la fiecare doua ore …. Tu ziceai ca esti plecat in inglaterra sa lucrezi , da’ … ca, cand mai si lucrezi cu atat timp ocupat cu CFR-ul??? Nu zic nimic; juridic te pricepi si ai interventii de „specialitate ” (Io-recunosc-habar n-am de legi !!!) Da’ sa ajungi si „shrink” pentru mintea noastra , sa ne spui ce trebuie sa facem si ce nu , asta inseamna ca n-ai alt servici , de cat „Tribuna CFR”….Oare,iti dau aia bani sa stai acasa (ca de pe telefon nu te-ar lasa sa scrii in nici un „job” serios ) ??? „in fine !”…Am vazut meciul (pe internet) Salzburg cu Academia …. Uff ! Mie mi rusine sa spun ca aia ii echipa romanesca … !!! Ce sa mai vorbesc de fcoaia ?! Golul patru Salzburg), a fost o demonstratie cum trebuie jucat fotbalul si cum nu trebuie jucat, indiferent de nivel….Bai, da’ , la noi numai „vorbit ” ii fotbalul ?? Pana nu se termina cu mentalitate asta , cu atitudinea balcanica de „vrajeal, ametzeala gratuita, prefacatorie,balcanism , invelit rahatu’-n staniol ” , nu va fi bine (in nici un domeniu ). Dar, NICI O SANSA ! Atata timp cat capitalai-i acolo unde ii,nu se va schimba nimic in viata tarii … De aceea am plecat cu zeci de ani in urma si nu m-am mai intors deloc …. Pacat ! Pacat de TRANSILVANIA noastra ca este „inecata in aceasi mocirla ” !!! Poate ca ; de aceea -bietzii portughezi- au vrut sa mearga in alta Capitala…..

    Apreciază

    • Rade ciob de oala sparta 😛 Vezi? Exact ce spuneam. In online nu mai contează mesajul. Conteaza mesagerul. Pe tine te supara ca am putut sa postez la 4 după-amiaza. Chiar!? Tu cum de poti posta la 4 după-amiaza? Acuma pe bune. Chiar si cazul unora de pe aici… Ei stiu ca exista o conspiratie anti-CFR si nimeni si nimic nu poate sa-i faca sa creada altceva. Chiar daca Corn insinua acum cateva zile ca noii patroni au sprijin puternic din partea serviciilor. Daca el nu minte, atunci mi-e greu sa cred ca un arbitru are sange sa-l doara undeva de servicii. Tot Corn mai spunea zilele trecute ca daca ciobanul nu inceteaza sa atace CFR-ul s-ar putea sa se întoarcă dupa gratii. A doua zi, surpriza! Sindicatul lucrătorilor din penitenciare cere revocarea eliberarii condiționate. Coincidenta? Poate ca da. Sau poate ca e exact ce promitea Corn.

      Apreciază

      • Baa, baiete ! Io-s „penzionar” si nu am lucrat niciodata la nimeni (aici,ma refer,nu in Rumania). Mi-am fost propriul stapan (ca rejile la academia lui).. S-ap’i, ii mare diferenta unde traiesc eu si ce fac si ce faci tu…Si io nu scriu 20 de comentarii pa zi , ca tine…

        Apreciază

      • Vladutule tata,pai daca ne luam dupa ce scrie corn,nu ajungem departe.Eu te stiu mai hintelijent.Le mai nimereste el ,dar sunt doar speculatii,cateodata ii iesecateodata nu.Apoi explica si el,in functie de ce se intampla.

        Apreciat de 2 persoane

      • Efectiv cand ai scris „Corn” m-am oprit din citit. Oricine-l citeaza pe Corn ar probleme mai mari decat ce se intampla cu fotbalul in Romania.

        Apreciază

  36. Nu zau,nu pot sa cred ca am ajuns,atat de jos,incat sa-l citam pe Corn,uneori pe Ciobanul-penal si alti tulburati in ale fotbalului si nu numai;apex 331,ai fost destul de retinut in aprecieri(!);se poate lejer extinde subiectul incompetentei si in alte domenii,tocmai de aceea ni se trag toate faradelegile si aceasta ramanere in urma,din toate pdv.

    Apreciază

  37. Maine,sambata 26.08.`17 cu incepere de la orele 20.oo,pe Cluj Arena are loc meciul dintre mU-CFR 2,in cadrul primei etape/Liga a 3-a;avand in vedere ca aceasta echipa,doar ce s-a incropit de 2 saptamani,fara o pregatire adecvata,fara un turneu”de incalzire,cunoastere si pregatire”,fara un lot acceptabil si omogen,am mari indoieli ca le vom pune probleme valenilor;ar fi fost mult mai bine pt. noi daca i-am fi intalnit mai spre sfarsitul turului;deabia ce au apucat sa se cunosca(jucatorii)intre ei;pacat,mi-as fi dorit o alta opozitie,mai viguroasa,mai de calitate;poate in retur(!?)

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.